Kajaanin Hokki 2013–2014

Vizvaryn jatkolle peukut täältä, nyt ei varmaan tarvitse haaveilla enää muista pakkivahvistuksista, kun kerta Makkonen on tämän kauden puolella tulossa mukaan. Lisäksi siellä on kahdeksantena pakkina Määttä, joka ainakin paransi roimasti juuri ennen inttiin lähtöä. Eli jos kaikki pysyy kasassa, niin ihan kelvolliselta tuo kalusto näyttää. On edes yhden miehen verran särkymävaraa.

Tomi Karhunen tulee Kärpistä perjantain ja lauantain vieraspeleihin maaliin. Onkohan Sepillä sitten jotain vammaa tai sairastumista, vai haluttiinko tähän paikkaan Sepille vain huilia (+toki vastaavasti Karhuselle pelituntumaa)? Oli miten oli, niin tulevaisuutta ajatellen helvetin hyvä juttu, että Kärppien kanssa ollaan edes tämänkaltaisissa puheväleissä. Tämä "KalPa-yhteistyö" (sori oli pakko laittaa heittomerkit) kun nyt oli aivan täysi vitsi.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
KooKoo-Hokki

Joo, ottelun tulos 3-0 ei jätä selittelyille sijaa, Hokki oli kahdesta huonosta se huonompi taas vieraspelissä,mikä ihme siinä on, että vieraspelaaminen on tuommosta, en jaksa muistaa milloin Hokki on ottanut täydet pisteet vieraissa, mutta onneksi kotona on saatu pisteitä kiitettävästi.

Eipä tuosta Hokin tämän iltaisesta joukkueesta voi ketään nostaa kovin korkealle, ...Karhunen maalissa oli OK.
Aikaisemmin vähemmän kehuttua Vizvarya seurasin erikoisesti,pakko myöntää, että hyvä pakki se oli myös tänään, vaikka yksi takaisku tulikin Matusin ollessa kentällä....
Seurasin ottelun taas tuolta Elisaviihteestä,eli kaikkia havaintojani ei pidä noteerata kovin kriittisesti,..


Edelleen olen sitä mieltä, että Kajaanissa ottelutapahtuman toteutus toimii Mestiksen parhaiten.(Elisa)
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kolmen ottelun viikko, joista kaksi ottelua kotona. Vieraspeli nousukuntoisen Sapkon vieraana. Kaikki ottelut ovat niin sanotusti heikempiä vastaan, joten 6 pistettä minimi suoritus, koska playoffsitkin on lähellä, niin pelin pitäisi alkaa sarjassa heikommin pelanneita vastaan alkaa rullata melko tehokkaasti, jos playoffseissa halutaan pärjätä kovempia nippuja vastaan. Mahdollisuudet, kun lähdetään jokaiseen peliin takki kiinni ja sataprosenttisella yrittämisellä jokaisen pelaajan osalta niin saada 9 pistettä. Tämä viikko on kriittinen kotiedun tavoittelun suhteen, jos pisteitä ei tulisi, alkaa muut samoista sijoista taistelevat joukkueet karata kauas.

Mielenkiintoinen viikko, sillä loukkaantumiset (vain Karppinen poissa?) ovat takana ja on saatu harjoitella ja pelata samoilla kokoonpanoilla, niin pelissäkin sen pitäisi alkaa näkyä.. Jos ei näy, en usko sen ajanoloon enää sitten kauheasti muuttuvan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
KVieraspeli nousukuntoisen Sapkon vieraana.

Mahdollisuudet, kun lähdetään jokaiseen peliin takki kiinni ja sataprosenttisella yrittämisellä jokaisen pelaajan osalta niin saada 9 pistettä.
Älkääpä edes suunnitelko pilaavanne SaPKon 85 vuotisjuhlaa ja Jamo Myllyksen pelinumeron jäädyttämisen jälkeistä hetkeä. Pelistä porukka lähtee Seurahuoneelle juhla"gaalaan" niin olisihan se ikävää juhlia pitkää taivalta tuore tappio niskassa ja askel lähempänä Suomisarjaa.
Noista lähtökohdista ei tule olemaan ilmaisia pisteitä jaossa, vaikka eihän niin kukaan väittänytkään. Suosikkina Hokki kuitenkin Talvisaloon saapuu, ei kahta sanaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jos Hokki pelaa samalla tavalla kuin tänään, niin Myllyksen juhlat ei mene ihan suunnitellusti. Kauden parasta Hokkia. Alussa JypA sinnitteli mukana kovalla karvauksella, mutta sitten peli oli aika yksipuolista näytöstä. Huikeita syöttöjä, upeita viimeistelyjä. On se Virtala vaan aika virtuoosimainen kiekonkäsittelijä! Epäonnistujia ei tänään ollut, upea peli koko joukkueelta. Tämänkaltaisella pelillä kaikki on mahdollista tänä keväänä.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Olipaha ilotulistusta! Peli pysyi hienosti käsissä koko 60 minuuttisen ajan. Ylivoima aivan jäätävää ja viimeistely tehokasta. Viime peleissä Hiltunen on lyöty yhteen ranskisten kanssa ja tämä näyttää toimivan. Tänään saivat aikaan monia pitkiä ja vaarallisia pyörityksiä Akatemian päädyssä.

Ja sitten Teemu Virtala. Jumalauta. 39 peliä, 57 pistettä. Tänään siis 0+5 joilla kiipesi pistepörssin piikkipaikalle.

Tästä on hyvä jatkaa viikonloppuun!
 
Operaatio "9 pisteen viikko" osa 1 on selvitetty. Murskaavasti tuli, toivottavasti nöyryys säilyy viikonloppunakin. Kotietua ajatellen noita pelejä ei saisi sössiä.

Päätin ennen ottelua, että tänään en kirjoita posia Virtalasta. Noh, ehkä tuo 0+5 (+ pistepörssin kärkipaikka) puhukoon puolestaan. MUTTA Virtala linkkasi 3. erässä pukukoppiin. Voi v*ttu oikeasti jos siellä meni jotakin taas rikki. Mä en kestä sitä. Eikä Hokki. Kausi loppuu lyhyeen ilman Virtalaa.

Muuten. Ihan hyvä peli kokonaisuutena Hokilta. Ylivoima on tappavan tehokasta, sarjan parasta. Guttig alkaa taas pienen tauon jälkeen löytämään tehoja, joka on loppukautta ajatellen hyvä juttu. Pitkäseltä hyvä peli, vaikka se maalinteko onkin tervanjuontia. Alivoimalla pelaa hel-vetin hyvin!

Hiltunen sopii jostain syystä hyvin tuohon patonkien kenttään. Vaikka kaikki ovat offensiivia pelaajia, niin aika vähän siellä soi omissa (patongit nousseet molemmat plussalle). Johtuuko se sitten siitä, että kiekko pysyy koko ajan hyvin omien lavassa, eli se klassinen "hyökkäys on paras puolustus"? Niskakankaalla on sen sijaan nyt todella vaikeaa. Jopa huolestuttavan heikkoa pelaamista. Positiivisena pakko vielä nostaa esiin Heikkisen Arttu. On se vaan hyvä pelimies. Tehotilastokin kivasti plussalla +15.

Pakeista vielä muutama sana. En tiedä tekikö tuo (loppujen lopuksi) heikko vastustaja sen, että Lennin pelaaminen näytti ihan kelvolliselta. Tänään tuli aika vähän hasseja ja höntyilyä. Vizvarysta tykkään edelleen, Unterweger suorittaa tasaisesti ja Santanen parantaa peli peliltä. Lisäksi Jakekin tuntuu saavan edes muutaman kiekon maalille asti ja Pälveellekin tuli ihan mukavia onnistumisia. Seppäseltä hyvä peli, mutta se Salosen kuti meni luvattoman helposti. Tänään alakerta saa kuitenkin puhtaat paperit.

Myös tuomareilta hyvä esitys tänään. Ja päätuomareina olivat vieläpä "ne aina paskasti Kajaanissa" Kova ja Sorakangas. Pakko mainita ihan sen takia, että jos (tai kun) heiltä tulee joku heikompi esitys, niin onpahan ainakin yksi muistikuva hyvin sujuneesta ottelusta. Toki on niitä tullut useampiakin, mutta katsomossa (ja täällä foorumilla) vain ne huonot esitykset huomataan ja muistetaan.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
MUTTA Virtala linkkasi 3. erässä pukukoppiin. Voi v*ttu oikeasti jos siellä meni jotakin taas rikki. Mä en kestä sitä. Eikä Hokki. Kausi loppuu lyhyeen ilman Virtalaa.
Ainakin Kainuun sanomien haastattelussa Virtala kertoi luistimenterän menneen rikki, kuitenkin kertoi kaverin (Auvinen Henri) antaneen rehellisen polvitaklauksen. Alkaa vituttaa nuo polvitaklaukset, ne rikkoo pelaajia kovalla prosentilla, niistä puuttuu sellainen pelikaverin kunnioittaminen. Saisi tulla pelikieltoa yleisestikin. (ei pelkästään tämä tapaus)

Hienoa peliä eilen, perjantaina kaatamaan kiekko-vantaa samanlaisella pelihuumorilla. Havaintoni eiliseltä oli, että puolustaminen viisikkona parantunut, toki vastustajakin oli eilen aneeminen. Se ainut jyp-a:n maali menee Seppäsen piikkiin. Ei hirveästi ollut torjuntoja toisessa erässä ja otti laukauksen 50 prosentin teholla, joilloin sirvahti maaliin. No pieni kauneisvirhe ja harmittaa varmaan Sepiä eniten.

Viimeksi kun lohipaidat Kajaanissa kävivät, niin pelillisesti käänsivät peliä nopeasti ja tekivät ylivoimahyökkäyksiä. Tähän kiinni huomenna ja samalla pelihuumorilla omaa peliä pelaamaan, niin uskon voiton jäävän Kajaaniin. Edelleen toistan itseäni, tässä sarjassa ei ole porukkaa, jota vastaan Hokki voi takki auki lähteä.. Huominen hyvä asenne mittari.
 

Vanha mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ja Suolahden Urho
Tuomaritoiminta

Kävinpä katsomassa pari erää Hokin ja Jyp.Akat. peliä. Kolme asiaa panin merkille. Ensinnäkin Jyp oli surkea toiseksi jää oli huono. Kolmanneksi tuomarit olivat umpisurkeita. Kuinka paljon Hokki tarvitsee tuomariapua? Kyllä hyvä joukkue pärjäisi vähemmälläkin. Tuskin kukaan Hokin kannattajakaan haluaa ratkoa pelejä tuomareiden avulla.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Joo, Hokki voitti eilen ainoastaan huonon jään, huono vierasjoukkueen ja huonojen tuomareden takia. Todennäköisesti myös ajokeli Jyväskylästä oli huono ja bussissa oli huonot penkit. Verasjoukkueen pukukoppikin on huonompi kuin kotijoukkueen ja makkaratkin on kioskissa huonoja. Äänentoisto on huono ja katsomon penkit huonoja. Täällä on hommat pedattu viimeisen päälle kotijoukkueen voittoa varten.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kävinpä katsomassa pari erää Hokin ja Jyp.Akat. peliä. Kolme asiaa panin merkille. Ensinnäkin Jyp oli surkea toiseksi jää oli huono. Kolmanneksi tuomarit olivat umpisurkeita. Kuinka paljon Hokki tarvitsee tuomariapua? Kyllä hyvä joukkue pärjäisi vähemmälläkin. Tuskin kukaan Hokin kannattajakaan haluaa ratkoa pelejä tuomareiden avulla.
Olit vissiin pelaavassa kokoonpanossa, kun jään tunsit huonoksi? Jos luet Hokin ketjuja huomaat, että kannattajien mielestä vierasjoukkueet saa enemmän hyötyä näistä tuomareista..
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Kolmanneksi tuomarit olivat umpisurkeita. Kuinka paljon Hokki tarvitsee tuomariapua? Kyllä hyvä joukkue pärjäisi vähemmälläkin. Tuskin kukaan Hokin kannattajakaan haluaa ratkoa pelejä tuomareiden avulla.
Näkemyksesi mukaan tuomarit olivat siis puolueellisia ja Hokille suosiollisia. Pystytkö jotenkin konkretisoimaan tätä puolueellisuutta? Olen itsekin sitä mieltä, että joitakin Hokki-rikkeitä jäi viheltämättä, mutta niin jäi toiseenkin suuntaan. Toisaalta olen erittäin vakuuttunut, että esimerkiksi Jyp-Akatemian kovasti vaatima kiekko katsomoon -jäähy (jota Ahvenjärvi jaksoi toisella erätauolla eleistä päätellen kovasti tuoda esiin) meni aivan oikein, eli kimmokkeesta meni - ei jäähyä.

Vuonna 2011 Kajaanin jäähallin jää arvioitiin Mestiksen pelaajien keskuudessa kolmanneksi parhaaksi Mestiksessä. Eikä se nykyisin ainakaan huonompi ole, eli ilmeisesti muualla on menty tältä osin aimo harppauksin parempaan suuntaan.
 

Steus

Jäsen
Olit vissiin pelaavassa kokoonpanossa, kun jään tunsit huonoksi? Jos luet Hokin ketjuja huomaat, että kannattajien mielestä vierasjoukkueet saa enemmän hyötyä näistä tuomareista..
Ja kaikki vierasjoukkueet kannattajat taas liputtaa Hokin saaman tuomariedun puolesta :) Reilu peli, kun molemmilla puolilla on tietynlaiset värilasit. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että "hokkimainen liaanikiekko" on vähentynyt tällä kaudella taitavien yksilöjen tulon myötä, eikä joukkuetta enää erottaisi pelkän pelityylin perusteella. Tämän kauden sikahokipalkinto menee minun antamanani Joensuuhun tai Vaasaan.
 

Apex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Laine
Jää on kyllä ollut varsinkin tällä viikolla erittäin pehmeä ja lunta kentällä on erittäin paljon -> kiekko ei luista ja jää on yksinkertaisesti huono. Syynä oletan olevan lauha ilma, verrattuna viime viikkoihon.
 

Vanha mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ja Suolahden Urho
Jää

Olen sen verran näitä kiekkohommia kerennyt seurata, että näkeehän pehmeän jään sokea Reettakin. Eihän siellä kiekko liikkunut loppuerästä etenkään vaihtoaitioiden edessä. Mutta kuten sanoin ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Toki Jyp Akat. oli mukana pelissä kunnes alkoi pillimiehet puuttua peliin.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Olen sen verran näitä kiekkohommia kerennyt seurata, että näkeehän pehmeän jään sokea Reettakin. Eihän siellä kiekko liikkunut loppuerästä etenkään vaihtoaitioiden edessä. Mutta kuten sanoin ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Toki Jyp Akat. oli mukana pelissä kunnes alkoi pillimiehet puuttua peliin.
Ok. Jäässä voi olla vikaa, mutta onneksi on sama molemmille. Jäähyt eilen Hokki 10min Jyp a 14min, joten ei ihan yksipuoleisesti vihelletty. Olisi jyp a:llakin ollut yv:llä tulla peliin mukaan.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Jes, kolmen voiton putkessa mennään, peli oli vaikeeta tänään, eka erä meni hienosti, sitten liike näytti loppuvan, mutta pojat väänsivät taas pisteet kotiin.

Vizvary teki avausmaalin Hokki-paidassa+, Hiltusen 3 maalia+,..yleisöön menevä peli, kuten viimeaikoina on ollut tapana,...+

Toivottavasti Hokki pilaa SaPKon juhlat huomenna, vaikka tahtoisin SapKon säilyvän mestiksessä...... ilman karsintoja.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
SaPKo sai sitten juhlien kunniaksi Hokista kunnon rökälevoiton. Jos jotain positiivista hakemalla hakee niin ehkä "mieluisin" peli hävitä, sen verran sympatiaa pässipaitoja kohtaan löytyy.

Siinäpä ne positiiviset asiat sitten onkin. Ensimmäinen erä oli sekavaa ja jonkin verran kotijoukkue oli siinä edellä vaikka tasalukemissa toiseen mentiinkin.

Toinen olikin sitten vuoden katastrofierä. Pari maalivahdin vaihtoa, 5 maalia omiin eikä minkäänlaista peliä koko erässä saanut Hokki aikaan. Tuomaritkin ilmeisesti näkivät Hokin surkeuden ja jättivät säälistä aika monta koukkua viheltämättä. Kai se on tarpeeksi säälittävää jo ilman jatkuvaa alivoimaakin kun tuolla tavalla höykytetään. Ei jäänyt mieleen ketään joka olisi linnapaidassa toisessa erässä tosissaan pistänyt itsensä likoon. Laiskaa ja halutonta pelailua.

Kolmannessa SaPKo jo vähän tyytyi varmistelemaan, Hokki sai vähän kaunistella numeroita toisella maalillaan.

Tällaisen pelin jälkeen ei voi kuin parantaa. Toivottavasti leijuminen loppuu taas vähäksi aikaa?
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
...ja kun muutama ottelu päästiin pelaamaan melkein terveellä kokoonpanolla, niin sitten tärähtääkin molemmat Heikkiset sivuun.

Arttu on ollut aika hyvä osa tuota Virtalan ketjua, ja nyt siihen pitäisi sitten löytää kaveri, joka sopeutuu samantyyliseen rooliin. Kysymys kuuluukin, kuka?

J.Heikkinen on viime viikkoina esittänyt hyviä otteita, ja siinä mielessä varsin harmillinen juttu, mutta toivottavasti pitkää paussia ei tule. Joskus alkukaudella ei olisi vaikuttanut Hokin peliin lainkaan, nyt vähän vaikuttaa. Varsinkin kun ei liikaa pakkeja löydy pelikunnossa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Aika surkeaa tuuria. Jake on pelannut kauden parhaat pelinsä viime aikoina ja sitten loukkaantuu. Toivottavasti eivät ole pitkään telakalla kumpikaan.
 
Tappiosta viis, mutta miten voi olla loukkaantumisten kanssa aina näin huonoa tuuria? Heikkisen Arttu on ollut loistava vireessä ja sopinut kuin nenä päähän tuohon Virtalan vierelle. Playoffeissa Artusta olisi varmasti hyödyllinen pelaaja. Toivottavasti toipuu vielä tälle kaudelle!

Mutta vähän nuo Mattilan kommentit kuulosti siltä, että kovin hyvältä ei näytä. Kainarin jutun mukaan pelaajabudjetti on Vizvaryn hankinnan myötä täynnä (epäilen että on ollut jo ajat sitten), joten voipi olla että kummoisia hankintoja ei voida enää tehdä, jos ollenkaan.

Alkaa vaan itseä pelottaa, jos hyökkäykseen ei hankita ketään, niin ekat paikkaajat on Pyykkönen, Kurkinen ja Klemetti. Kaikille on tarjottu mahdollisuutta murtautua kokoonpanoon, mutta kaikkien pelaaminen on edelleen enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Eniten luottoa saaneen Pyykkösen teholukema on joukkueen 2. heikoin (-8), joka kertoo valitettavan totuuden A-junnujen mutasarjojen ja Mestiksen välillä. Puolustuksessakin sitä särkymävaraa on liian vähän, mutta siellä sentään on edes vähän valoa tunnelin päässä, kun Makkonen mahdollisesti pelaa vielä tällä kaudella ja Määttä pystyy tarvittaessa luutimaan kutospakkina.

Suomi-sarjasta löytyisi varmasti ihan kelpo pelaajia halvalla, mutta se on taas toinen juttu, kiinnostaako ketään lähteä pariksi kuukaudeksi muutaman tontun palkalla pelaamaan Mestistä ja jättämään mahdollisesti siviilityöt. Mutta jos nyt kuitenkin halutaan spekuloida, niin Rajalan Ville olisi tuttu ja turvallinen vaihtoehto, josta olisi playoffeissa hyötyäkin. Rajala on pelannut Hermeksessä 4 ottelua tehoin 3+4. Muita hyviä hakuja voisi olla vaikka Ossi Pellinen, Arttu Reponen, Niklas Appelgren, Joonas Wedman tai Juuso Mörsky uudestaan. Ja jos halutaan nähdä oikein märkiä päiväunia, niin Tuomas Takala Seinäjoelta, mutta taitaa hänen pelinsä Mestiksessä olla pelatut.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ei tässä pahan paljoa ole enää aikaa, mutta uskon että meille on vielä pari asiallisen tasoista pelaajaa tulossa ja eivät rahallisesti Hokkia pahasti kurita. Katsotaan miten käy.
 
Kukaan ei ole näköjään huomioinut tai jaksanut kirjoittaa tänne, mutta todetaan nyt se, että Kainarin lehtijutun mukaan Hokin joukkue on tässä. Pelaajabudjetti on käytetty ja vaikka siellä olisi "yksi pakki katsottuna", niin varat ei riitä. Eli näillä mennään, ellei joku halua tänne ruokapalkalla.

Vähän kaksipiippuinen juttu, ainahan sitä haluaisi lisävahvistusta siirtorajan kynnyksellä, mutta toisaalta Hokin taloustilanteen tuntien tämä on mielestäni hyvä päätös. Ei tässä kuitenkaan pelata (hah) liiganoususta, joten sikälikin hyvä juttu, että ei turhaan mennä pelaajabudjetin yli, koska siihen "ei ole tarvetta".

Sitten pieni katsaus loppukauteen. Otteluohjelma näyttää tältä:
Jokipojat (k)
TuTo (v)
LeKi (v)
Jukurit (k)
Peliitat (v)
LeKi (v)
JYP-Akatemia (k)
Jukurit (k)

Sikäli vaikuttaa varsin helpolta loppuohjelmalta, koska sarjassa edellä olevista joukkueista vastassa on vain TuTo. Sikäli tässä on vielä oikein hyvät saumat kotietuun, koska KooKoo ja HCK (1 peli enemmän) ovat vain viiden pinnan päässä. HCK näyttäisi tulevan kovalla vauhdilla alaspäin, joten heidän ohittaminen on täysin mahdollista. Sitten toki pitää pystyä pitämään Jokipojat ja Jukurit takana, mutta keskenäiset ottelut hoitamalla edes kohtuudella sen pitäisi onnistua.

Huominen ottelu onkin ensimmäinen tärkeä etappi kotietua ajatellen. Siitä puhdas voitto, niin eroa taaksepäin olisi 6 pistettä ja lisäksi Jokipojilla yksi peli enemmän pelattuna. Perjantain TuTo-matsi onkin sitten todella paha, sieltä ei olla haettu (muistaakseni) moneen vuoteen voittoa. LeKi kohdataan siinä mielessä hyvään aikaan, että siellä vedetään juuri ennen lauantaina peliä pois ne viimeiset liigalainat + ennen kunnollista yhteenhitsautumista peli voi olla vielä hieman sekaisin. Tältä viikolta jos raavitaan 5-6 pistettä, niin voi olla jo ihan tyytyväinen, toki kaikki siitä enempi otetaan avosylin vastaan.

Jos viedään tätä ajatusta jo hieman pidemmälle, niin puolivälierävastus on isolla todennäköisyydellä joku nelikosta KooKoo, HCK, Jokipojat tai Jukurit. Toki Sport/TUTO on myös mahdollinen, mutta se vaatisi todellista romahdusta ja putoamista sijalle seitsemän. Sen verran helppo tuo Hokin loppuohjelma on, että siihen en millään jaksa uskoa. Ja toisaalta onhan myös K-Vantaan kohtaaminen mahdollista ainakin teoreettisella tasolla, mutta todennäköisyydet eivät ole sen puolella.

Ykköstoiveeni playoff-vastukseksi olisi Jokipojat. Ainakin tällä hetkellä Joensuussa on menossa todella vaikea vaihe. Lisäksi joukkue on pitkälti yhden ketjun varassa, joten sen tehokkaalla pimentämisellä olisi loistavat mahkut. Toki Jokipojat voisi ajatella samalla tavalla (Virtalan ketjusta), mutta terveellä miehistöllä Hokin ratkaisumateriaali olisi laajempi. Ok, tämän kauden ottelut ovat olleet vaikeita sekä Kajaanissa että etenkin Joensuussa, mutta playoffit ovat oma maailmansa. Ja sitten bonuksena oli se, että pelimatkat olisivat "lyhyet". Tai ainakin olisi mahdollisuus kaikenlaisille fanimatkoille puolin ja toisin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jotta Jokipojat tulisi vastustajaksi, niin Hokin pitäisi olla kolmas ja Jokipoikien kuudes. Jos kaikki menee Hokin osalta putkeen, niin tämä voisi olla ihan mahdollista.

KooKoota en haluaisi missään nimessä kohdata, vaikka tämän kauden keskenäiset ovat menneet (tuloksellisesti) hyvin. KooKoo tulee olemaan vittumainen playoff-joukkue ja lisäksi kolmas puolivälieräsarja peräkkäisinä vuosina olisi jo itsessään todella turhauttavaa. Jukurit on myös nousukunnossa ja eiköhän ne siellä saa sen verran peliä parsittua kasaan, että playoffeissa heitä on vaikea kaataa, olkoonkin että paletti on ollut sekaisin. Kauden keskenäisissä Jukurit on myös ollut edellä. HCK siis olisi omissa papereissa toiseksi mieluisin vastus, vaikka matkat olisivat pitkät.

Lisäksi jos mietitään tätä hetkeä vuoden takaiseen, niin kuka muistaa mitä silloin tapahtui? Hokki pelasi näillä main (suhteutettuna aikatauluun) viimeiset hyvät ottelunsa, ja sen jälkeen pelillinen taso tippui koko ajan. Toki oli pahoja loukkaantumisia, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että viime kaudella runkosarjan lopussa peli oli totaalista paskaa. Eikä ne playoffitkaan pelillisesti olleet lähellekään mitään loistokiekkoa, olkoonkin että KooKoota ei olisi kaadettu terveelläkään miehistöllä. Kuitenkaan nyt sellaisia sukelluksen merkkejä ei ole ollut ilmassa ja myös materiaali on viimekautista parempi. Särkymävaraa ei edelleenkään ole ja aika pitkälti Hokin menestys tulevana keväänä on suhteessa sairaslistan pituuteen. Virtala oli viime kaudella playoffeissa aivan paskana ja ainakin nyt hänen pitäisi olla kunnossa. Jos (ja itse asiassa kun) hänellä on nyt jotain vammaa, niin toivottavasti sen kanssa ei oteta liian suuria riskejä. Myös patongit olisi tärkeä saada ehjinä playoffeihin.

Huomisesta vielä sen verran, että loukkaantuneista Heikkisistä Jarkko on kotisivujen mukaan pelikunnossa. Artun tilanne puitiinkin jo aiemmin, mutta hänen paikkansa kokoonpanossa ottaa (varsin odotetusti) Pitkänen, koska hän muistuttaa pelityyliltään eniten Arttua. Ja jos Pitkäselle ei siinä kulje, niin nyt jos joskus olisi paikka antaa Niskakankaalle mahdollisuus näyttää. Koko kausi on mennyt tuskaillessa sen kanssa, että mihin se Niska heitetään. Niska ei toki ole Heikkisen tai Pitkäsen tyyppinen pelaaja, mutta siinä ketjussa (Toivo-Virtala-Niskakangas) Toivo voisi hoitaa sen hieman rouhijan roolin. Ja kokeilemallahan se selviäisi, nyt niitä kokeiluja on vielä varaa tehdä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Jos oltaisiin yltiöpositiivisia, niin runkosarjan kolmassija ei olisi mahdottomuus, loppuohjelma Hokin kannalta helpohko. Toki Kookoon ja HCK tulisi hävitä pari peliä, jossa ovat ennakkosuosikkina. Ja Hokin tulisi saada peli kulkemaan, niin ettei pistemenetyksiä tule sarjataulukossa heikompia joukkueita vastaan juurikaan.

Jokipo voisi olla viihdyttävä ja kaadettavissa oleva joukkue playoffeissa, juuri siitä syystä, ettei heidän rosterinsa ole leveä ja tulosyksikön kuriin saaminen syö Jokipon peliä melko paljon. Kookoo kolmannen kerran olisi tylsin vaihtoehto, vaikka voitot runkosarjasa taitaa olla Hokille 3-1. Jukurit on taas tainnut voittaa runkosarjassa Hokin kolmesti, joten ehkä mieluummin Kookoo kuin Jukurit.

Tänään Pitkäsellä näytön paikka, ykköskentässä. Keskityttävä hakeutumaan maalipaikoille, niin kuin Heikkisen Arttu. Virtala jakaa kyllä lapaan. Eli Pitkäsen päästävä suoraviivaisempaan peliin, pois kulmista pyörimästä. Mahdollisuus myös Niskakankaalle tulisi antaa, jos ykköskentän peli ei ala toimimaan. Kentälliset mestis.fi sivustolla kertoivat, että Humalojan kenttä pelaa lähtökohtaisesti Jokipon ykköstä vastaan, mielestäni Karppisen kenttä olisi voinut olla parempi tässä.. No ei se peli tähän kaadu.

Otetaan yllättävääkin yllättävämpi tulosveikkaus tälle iltaa: 4-3 JA..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös