kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Aika surkeaa tuuria. Jake on pelannut kauden parhaat pelinsä viime aikoina ja sitten loukkaantuu. Toivottavasti eivät ole pitkään telakalla kumpikaan.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Tappiosta viis, mutta miten voi olla loukkaantumisten kanssa aina näin huonoa tuuria? Heikkisen Arttu on ollut loistava vireessä ja sopinut kuin nenä päähän tuohon Virtalan vierelle. Playoffeissa Artusta olisi varmasti hyödyllinen pelaaja. Toivottavasti toipuu vielä tälle kaudelle!

Mutta vähän nuo Mattilan kommentit kuulosti siltä, että kovin hyvältä ei näytä. Kainarin jutun mukaan pelaajabudjetti on Vizvaryn hankinnan myötä täynnä (epäilen että on ollut jo ajat sitten), joten voipi olla että kummoisia hankintoja ei voida enää tehdä, jos ollenkaan.

Alkaa vaan itseä pelottaa, jos hyökkäykseen ei hankita ketään, niin ekat paikkaajat on Pyykkönen, Kurkinen ja Klemetti. Kaikille on tarjottu mahdollisuutta murtautua kokoonpanoon, mutta kaikkien pelaaminen on edelleen enemmän tai vähemmän selviytymistaistelua. Eniten luottoa saaneen Pyykkösen teholukema on joukkueen 2. heikoin (-8), joka kertoo valitettavan totuuden A-junnujen mutasarjojen ja Mestiksen välillä. Puolustuksessakin sitä särkymävaraa on liian vähän, mutta siellä sentään on edes vähän valoa tunnelin päässä, kun Makkonen mahdollisesti pelaa vielä tällä kaudella ja Määttä pystyy tarvittaessa luutimaan kutospakkina.

Suomi-sarjasta löytyisi varmasti ihan kelpo pelaajia halvalla, mutta se on taas toinen juttu, kiinnostaako ketään lähteä pariksi kuukaudeksi muutaman tontun palkalla pelaamaan Mestistä ja jättämään mahdollisesti siviilityöt. Mutta jos nyt kuitenkin halutaan spekuloida, niin Rajalan Ville olisi tuttu ja turvallinen vaihtoehto, josta olisi playoffeissa hyötyäkin. Rajala on pelannut Hermeksessä 4 ottelua tehoin 3+4. Muita hyviä hakuja voisi olla vaikka Ossi Pellinen, Arttu Reponen, Niklas Appelgren, Joonas Wedman tai Juuso Mörsky uudestaan. Ja jos halutaan nähdä oikein märkiä päiväunia, niin Tuomas Takala Seinäjoelta, mutta taitaa hänen pelinsä Mestiksessä olla pelatut.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ei tässä pahan paljoa ole enää aikaa, mutta uskon että meille on vielä pari asiallisen tasoista pelaajaa tulossa ja eivät rahallisesti Hokkia pahasti kurita. Katsotaan miten käy.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Kukaan ei ole näköjään huomioinut tai jaksanut kirjoittaa tänne, mutta todetaan nyt se, että Kainarin lehtijutun mukaan Hokin joukkue on tässä. Pelaajabudjetti on käytetty ja vaikka siellä olisi "yksi pakki katsottuna", niin varat ei riitä. Eli näillä mennään, ellei joku halua tänne ruokapalkalla.

Vähän kaksipiippuinen juttu, ainahan sitä haluaisi lisävahvistusta siirtorajan kynnyksellä, mutta toisaalta Hokin taloustilanteen tuntien tämä on mielestäni hyvä päätös. Ei tässä kuitenkaan pelata (hah) liiganoususta, joten sikälikin hyvä juttu, että ei turhaan mennä pelaajabudjetin yli, koska siihen "ei ole tarvetta".

Sitten pieni katsaus loppukauteen. Otteluohjelma näyttää tältä:
Jokipojat (k)
TuTo (v)
LeKi (v)
Jukurit (k)
Peliitat (v)
LeKi (v)
JYP-Akatemia (k)
Jukurit (k)

Sikäli vaikuttaa varsin helpolta loppuohjelmalta, koska sarjassa edellä olevista joukkueista vastassa on vain TuTo. Sikäli tässä on vielä oikein hyvät saumat kotietuun, koska KooKoo ja HCK (1 peli enemmän) ovat vain viiden pinnan päässä. HCK näyttäisi tulevan kovalla vauhdilla alaspäin, joten heidän ohittaminen on täysin mahdollista. Sitten toki pitää pystyä pitämään Jokipojat ja Jukurit takana, mutta keskenäiset ottelut hoitamalla edes kohtuudella sen pitäisi onnistua.

Huominen ottelu onkin ensimmäinen tärkeä etappi kotietua ajatellen. Siitä puhdas voitto, niin eroa taaksepäin olisi 6 pistettä ja lisäksi Jokipojilla yksi peli enemmän pelattuna. Perjantain TuTo-matsi onkin sitten todella paha, sieltä ei olla haettu (muistaakseni) moneen vuoteen voittoa. LeKi kohdataan siinä mielessä hyvään aikaan, että siellä vedetään juuri ennen lauantaina peliä pois ne viimeiset liigalainat + ennen kunnollista yhteenhitsautumista peli voi olla vielä hieman sekaisin. Tältä viikolta jos raavitaan 5-6 pistettä, niin voi olla jo ihan tyytyväinen, toki kaikki siitä enempi otetaan avosylin vastaan.

Jos viedään tätä ajatusta jo hieman pidemmälle, niin puolivälierävastus on isolla todennäköisyydellä joku nelikosta KooKoo, HCK, Jokipojat tai Jukurit. Toki Sport/TUTO on myös mahdollinen, mutta se vaatisi todellista romahdusta ja putoamista sijalle seitsemän. Sen verran helppo tuo Hokin loppuohjelma on, että siihen en millään jaksa uskoa. Ja toisaalta onhan myös K-Vantaan kohtaaminen mahdollista ainakin teoreettisella tasolla, mutta todennäköisyydet eivät ole sen puolella.

Ykköstoiveeni playoff-vastukseksi olisi Jokipojat. Ainakin tällä hetkellä Joensuussa on menossa todella vaikea vaihe. Lisäksi joukkue on pitkälti yhden ketjun varassa, joten sen tehokkaalla pimentämisellä olisi loistavat mahkut. Toki Jokipojat voisi ajatella samalla tavalla (Virtalan ketjusta), mutta terveellä miehistöllä Hokin ratkaisumateriaali olisi laajempi. Ok, tämän kauden ottelut ovat olleet vaikeita sekä Kajaanissa että etenkin Joensuussa, mutta playoffit ovat oma maailmansa. Ja sitten bonuksena oli se, että pelimatkat olisivat "lyhyet". Tai ainakin olisi mahdollisuus kaikenlaisille fanimatkoille puolin ja toisin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että jotta Jokipojat tulisi vastustajaksi, niin Hokin pitäisi olla kolmas ja Jokipoikien kuudes. Jos kaikki menee Hokin osalta putkeen, niin tämä voisi olla ihan mahdollista.

KooKoota en haluaisi missään nimessä kohdata, vaikka tämän kauden keskenäiset ovat menneet (tuloksellisesti) hyvin. KooKoo tulee olemaan vittumainen playoff-joukkue ja lisäksi kolmas puolivälieräsarja peräkkäisinä vuosina olisi jo itsessään todella turhauttavaa. Jukurit on myös nousukunnossa ja eiköhän ne siellä saa sen verran peliä parsittua kasaan, että playoffeissa heitä on vaikea kaataa, olkoonkin että paletti on ollut sekaisin. Kauden keskenäisissä Jukurit on myös ollut edellä. HCK siis olisi omissa papereissa toiseksi mieluisin vastus, vaikka matkat olisivat pitkät.

Lisäksi jos mietitään tätä hetkeä vuoden takaiseen, niin kuka muistaa mitä silloin tapahtui? Hokki pelasi näillä main (suhteutettuna aikatauluun) viimeiset hyvät ottelunsa, ja sen jälkeen pelillinen taso tippui koko ajan. Toki oli pahoja loukkaantumisia, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että viime kaudella runkosarjan lopussa peli oli totaalista paskaa. Eikä ne playoffitkaan pelillisesti olleet lähellekään mitään loistokiekkoa, olkoonkin että KooKoota ei olisi kaadettu terveelläkään miehistöllä. Kuitenkaan nyt sellaisia sukelluksen merkkejä ei ole ollut ilmassa ja myös materiaali on viimekautista parempi. Särkymävaraa ei edelleenkään ole ja aika pitkälti Hokin menestys tulevana keväänä on suhteessa sairaslistan pituuteen. Virtala oli viime kaudella playoffeissa aivan paskana ja ainakin nyt hänen pitäisi olla kunnossa. Jos (ja itse asiassa kun) hänellä on nyt jotain vammaa, niin toivottavasti sen kanssa ei oteta liian suuria riskejä. Myös patongit olisi tärkeä saada ehjinä playoffeihin.

Huomisesta vielä sen verran, että loukkaantuneista Heikkisistä Jarkko on kotisivujen mukaan pelikunnossa. Artun tilanne puitiinkin jo aiemmin, mutta hänen paikkansa kokoonpanossa ottaa (varsin odotetusti) Pitkänen, koska hän muistuttaa pelityyliltään eniten Arttua. Ja jos Pitkäselle ei siinä kulje, niin nyt jos joskus olisi paikka antaa Niskakankaalle mahdollisuus näyttää. Koko kausi on mennyt tuskaillessa sen kanssa, että mihin se Niska heitetään. Niska ei toki ole Heikkisen tai Pitkäsen tyyppinen pelaaja, mutta siinä ketjussa (Toivo-Virtala-Niskakangas) Toivo voisi hoitaa sen hieman rouhijan roolin. Ja kokeilemallahan se selviäisi, nyt niitä kokeiluja on vielä varaa tehdä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Jos oltaisiin yltiöpositiivisia, niin runkosarjan kolmassija ei olisi mahdottomuus, loppuohjelma Hokin kannalta helpohko. Toki Kookoon ja HCK tulisi hävitä pari peliä, jossa ovat ennakkosuosikkina. Ja Hokin tulisi saada peli kulkemaan, niin ettei pistemenetyksiä tule sarjataulukossa heikompia joukkueita vastaan juurikaan.

Jokipo voisi olla viihdyttävä ja kaadettavissa oleva joukkue playoffeissa, juuri siitä syystä, ettei heidän rosterinsa ole leveä ja tulosyksikön kuriin saaminen syö Jokipon peliä melko paljon. Kookoo kolmannen kerran olisi tylsin vaihtoehto, vaikka voitot runkosarjasa taitaa olla Hokille 3-1. Jukurit on taas tainnut voittaa runkosarjassa Hokin kolmesti, joten ehkä mieluummin Kookoo kuin Jukurit.

Tänään Pitkäsellä näytön paikka, ykköskentässä. Keskityttävä hakeutumaan maalipaikoille, niin kuin Heikkisen Arttu. Virtala jakaa kyllä lapaan. Eli Pitkäsen päästävä suoraviivaisempaan peliin, pois kulmista pyörimästä. Mahdollisuus myös Niskakankaalle tulisi antaa, jos ykköskentän peli ei ala toimimaan. Kentälliset mestis.fi sivustolla kertoivat, että Humalojan kenttä pelaa lähtökohtaisesti Jokipon ykköstä vastaan, mielestäni Karppisen kenttä olisi voinut olla parempi tässä.. No ei se peli tähän kaadu.

Otetaan yllättävääkin yllättävämpi tulosveikkaus tälle iltaa: 4-3 JA..
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
ei hypätä vielä niin pitkälle, että oltaisiin varmasti kotiedussa kiinni, joten mietitäänpä kaikista vaihtoehdoista mieluisinta vaihtoehtoa:

- TuTo ei missään nimessä! Hokille pelkkää myrkkyä, varsinkin kun tämä tarkoittaa sitä, että kotietua ei Hokilla olisi.
- Sport ei ole suotava vastustaja myöskään, vaikka ehkä mielenkiintoisimmat pelit tästä tulisikin: Tunnetta riittäisi jokaiseen otteluun, ehkä liikaakin! Sport vaan tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan NIIIIIIN kova jengi, että mielellään otetaan vastaan vasta finaalissa :)
- Jukurit ja HCK ovat olleet Hokille haastavia vastustajia. Kummallakin on viime aikoina vähän tökkinyt, ja Jukureilla se on kestänyt jo pidempään.

No joo...Jyp-akatemialla on HYVIN TEOREETTINEN, häviävän pieni mahdollisuus nousta peräti kuudennelle sijalle asti. Tosin se vaatii loppukauden osalta täyttä pistepottia, runsasmaalisilla voitoilla ja samalla katastrofaalista loppua niin Jokipojille, Jukureille kuin K-Vantaallekin. Ja että Hokki saisi siltikään JYP-akatemian vastaansa, tarvitsis Hokin nousta kolmanneksi. Näin ollen väitän, että ei ole mahdollista saada JYP-akatemiaa vastaan, mutta se voisi olla mielestäni se unelma vastus (tosin sekin pitäisi miettiä sitten uudestaan, jos kaverit tulisi vastaan 7 ottelun voittoputkessa). Eli unohdetaan JYP-akatemia.

K-Vantaa on heikentynyt valtavasti, joten olisi mieluisa vastustaja. Pitkät pelireissut tosin verottaisi molempia, mutta juuri silloin kotietu on tärkeimmillään. K-vantaalla on teoriassa hyvätkin mahdollisuudet nousta kuudenneksi (jolloin Hokin pitäisi taas nousta kolmanneksi), mutta kuten sanottu, Vantaa on heikentynyt ja tuskin nousee enää sijaakaan. Uskon kuitenkin että saavat pakolliset pisteet raavittua, että jyväkyläläiset eivät tule takaa ohi. Epätodennäköistä siis.

Jukurit käsitelty jo edellä, joten hypätään Jokipoikiin. Vaarallisen ykköskenttänsä takia erittäin pelottava vastustaja, mutta tällä molemmat voittaneet aina kotona. Tosin siihen tilastoon ei kannata tuijotella. En kyllä mielelläni ottaisi Jokipoikiakaan vastaan.

Totuus on se, että todennäköisimmin Hokki saa vastaansa joko KooKoon tai HCK:n. HCK on siis ollut vaikea vastus Hokille, joskin voittojakin on saatu. Kotkaniemi ärsyttää niin, että en toivo heitäkään vastaan. KooKoo taas on niin nähty viime vuosina, mutta ei sovi unohtaa sitä faktaa, että Hokki on pelannut hyvin KooKoota vastaan.

Ei sieltä helppoa vastustajaa tule missään nimessä vastaan, se on selvä. Mutta oma toivejärjestys olisi:

1. HCK, jos romahtaa vielä vähän rajummin, muuten KooKoo
2. KooKoo, mikäli HCK ei romahda.
3. K-Vantaa
4. Jukurit, mikäli eivät saa skarpattua. Muussa tapauksessa Jokipojat
5. Jokipojat/Jukurit
6. Sport
7. Tuto

JYP-akatemia (toivottu vastustaja, mutta käytännössä mahdoton skenaario, näin ollen ei oikeastaan edes mukana laskuissa)
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)
No niin, tulihan se Rajala sieltä. Itse tykkään paljon Rajalan pelityylistä ja saatiin ennen kaikkea leveyttä hyökkäysrintamalla. Ja nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa, niin eikun samantien Rajala ykköseen Virtalan ja Toivon vierelle. Muistaakseni ovat pelanneet aiemminkin samassa ketjussa.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
No niin, tulihan se Rajala sieltä. Itse tykkään paljon Rajalan pelityylistä ja saatiin ennen kaikkea leveyttä hyökkäysrintamalla. Ja nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa, niin eikun samantien Rajala ykköseen Virtalan ja Toivon vierelle. Muistaakseni ovat pelanneet aiemminkin samassa ketjussa.
Ainakin Toivon kanssa muodostivat joku kausi sitten melko tehokkaan parivaljakon. Mielestäni erinomainen haku vielä siirtorajan kynnyksellä, sopii tuohon Heikkis Artun paikalle just' eikä melkein!

Playoff-parista kun täällä on keskusteltu, niin tosiaan tällä hetkellä HCK näyttäisi todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Kova materiaali paperilla ja Kotkaniemi on saanut joukkueen pelaamaan yhteen. Viime aikoina kurssi on kuitenkin laskenut kuin lehmän häntä, tämän jatkumisesta tosipeleissä ei kuitenkaan ole takeita. Tästä voisi tulla mielenkiintoinen sarja, mutta pitäisin kotietua lähes elintärkeänä pitkien matkojen (ja tämän kauden jäätävän kotisaldon) vuoksi. Muita mahdollisia vastustajia en lähde tässä ruotimaan, sen rosswell tekikin melko hyvin tuossa ylempänä.

Mitäs muuta... Virtalalla tosiaan paukkui eilen 60 pinnan raja rikki toista kertaa uralla. Taas pitää hehkuttaa, mutta on mies kyllä jäätävässä vireessä kun on saanut pelata (melkein) terveenä koko kauden.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Rajala tuo röyhintävoimaa ja ehdottomasti Virtalan ja Toivon kenttään.
Mutta tuo vieraspelaaminen, ties monesko nollan pisteen keikka etelään.. Sarjajumbo voittanut kolme ottelua tämän vuoden puolella, niin Hokki saa tehtyä Lempäälässä vain yhden maalin ja luonnollisti häviää. Tutoa vastaan odotuksia ei juurikaan ollut, mutta kolme pistettä olisi pitänyt raapia tänään.

Toivottavasti joukkueen kaljat on ollut valmiiksi kylmässä, on niin kuumaa tuo vieraspelaaminen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokin vieraspelaaminen vain huononee koko ajan. Aika iso muutos pitää tapahtua että kevät jatkuu ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Ja kotiedulle voi heittää hyvästit tämän vkl:n 0-tuloksella. KooKoo ja HCK kyllä raapivat ne muutamat pisteet lopuista peleistä joilla pitävät Hokin takanaan.

Toivottavasti tuohon vieraspelaamiseen löytyisi joku lääke ennen pudotuspelejä.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Mun mielestä näistä vierastappioista on tehty vähän liiankin iso numero. Ainakin kaikki ne "miten voi hävitä sarjajumnbolle" tyyppiset kommentit lähinnä naurattaa. Tässä sarjassa, jossa tasoerot ovat kuitenkin aika marginaalisia, ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tulee sarjajumbolta turpaan. Ja jos mietitään ihan prosentuaalisesti, niin ei Hokki siinä LeKi-pelissä ollut mikään jättisuosikki (max 60%). Pitkä vierasreissu, ykköspakki sivussa jonka johdosta Hokki pelasi koko pelin 5 pakilla, vastustaja pelaa sarjapaikan suhteen elämästä ja kuolemasta (+ huono onnikin), niin en yhtään ihmettele, jos tulee turpaan LeKiltä. TuToa vastaan Hokki kuitenkin pelasi hyvän ottelun, joten en olisi erityisen huolissani.

Ok, en toki sitä sano, että se tappio LeKille olisi ollut mitenkään hyvä juttu. Se on selvää, että Hokin olisi pitänyt pystyä se matsi ehdottomasti voittaamaan. Eikä toki Hokin pelaaminen vieraissa ole sillä tasolla, mitä se on ollut kotona. Mutta toisaalta jos katsoo koko sarjan tilastoja, niin tällä kaudella 50% otteluista on päättynyt 60min jälkeen kotivoittoon. Eli ei se muillakaan kulje vieraissa mitenkään erityisen hyvin, parhaat yltävät juuri ja juuri siihen 1,5 pisteen tahtiin.

Kotiedun suhteen ei kyllä näytä enää kovin hyvältä. Oikeastaan se vaatisi sitä, että viimeisistä 5 pelistä pitää napsia aikalailla täydet pisteet ja HCK:n (tai KooKoon) pitäisi pelata melko alavireisesti. Toki Hokin loppuohjelma on HCK:hon ja KooKooseen verrattuna hieman helpompi, mutta tuollaisen 7 pinnan kurominen on todella vaikeaa.

Tärkeämpää on nyt keskittyä siihen, että Jokipojat ja Jukurit pysyy takana. Jokipojilla on helpohko loppuohjelma, siellä ei ole kuin vierasmatsi KooKoota vastaan sellainen, mikä on heille lähtökohtaisesti paha. Ja vaikka Jukureilla se loppuohjelma on erittäin haastava, niin ei Hokilla ole varaa loppuohjelman erikoisuuden vuoksi hävitä kahdesti Jukureille. Kaikkein katastrofaalisinta olisi tippua sijalle 7, jolloin vastaan tulee joko TuTo tai Sport. Myös sija kuusi on todennäköisesti huono vaihtoehto, koska uskon KooKoon olevan kolmas ja lisäksi pidän KooKoota erittäin vaarallisena playoff-joukkueena. Siinä mielessä HCK:n kohtaaminen olisi lottovoitto. Ja kun matkat tiedetään pitkiksi, niin olisi helvetin tärkeä saada kotietu, joten näihin kaikkiin viimeisiin peleihin jää paljon panosta. Toki onhan se tässä vaiheessa vähän turhaa jossitella eri skenaarioilla, koska runkosarjaa on tahkottu jo yli 50 kierrosta ja siellä on ollut monia saumoja kerätä ne riittävät pisteet kotiedun saamikseksi.

Tuli vastaan sitten kuka tahansa, niin tärkeintä on saada miehistö pysymään terveenä. Nimet Seppänen, Vizvary, Virtala, Guttig ja Da Costa ovat niitä pelaajia, joita ei missään nimessä saa menettää sairastuvalle. Lisäksi itse ainakin elän sellaisessa uskossa, että Da Costa ja Guttig alkavat "oikeasti pelaamaan" vasta playoffeissa. Etenkin Da Costa on pelaajatyypiltään sellainen playoff-pelaaja. Muita tälläisiä playoffeissa syttyjä ovat mielestäni Lenni, Virtala, Toivo, Rajala, Koivisto ja varauksin myös Fofanov. Vastapainoksi heitän toiseen suuntaan ainakin Hiltusen, jonka uskon jäätyvän playoffeissa.

En tiedä onko joku muu ajatellut samaa asiaa, mutta Karppinen ei ole paluunsa jälkeen ottanut aloituksia ollenkaan. Eli pystyy pelaamaan, mutta aloittamaan ei pysty. En ole mikään alan asiantuntija, mutta vähänhän tuo viittaisi jonkinlaisiin ongelmiin olkapäässä/käsivarressa. Sikäli se on iso sääli, että Veikko on kuitenkin yksi sarjan parhaimpia aloittajia niin nyt juuri playoffeissa, joissa aloituksien merkitys vielä korostuu, meillä ei olisi sitä asetta käytettävissä. Jos ja kun siellä kädessä on jotain häikkää, niin ei muuta kuin huilia torstain peliin, Rajala ykköseen Pitkäsen paikalle ja Pitkänen puolestaan Veikon paikalle sentteriksi. Tässä tulee kuitenkin sarjassa sellainen pidempi huili (kahteen viikkoon yksi peli), joten nyt olisi sauma laittaa paikat kunnolla kuntoon, että pystyy sitten keväällä aloittamaan. Lisäksi Kurkiselle olisi hyvä antaa paljon pelejä alle, jotta pystyisi sitten keväällä tarvittaessa paikkailemaan loukkaantumisia. Mielestäni Kurkinen on kuitenkin se kaikkein paras vaihtoehto kokoonpanoon meidän junnuista, vaikka pelaaminen on ollut (ainakin kotona) melkoista tärisemistä ja koomailua. Toki Pyykkönen taitaa olla edelleen se Mattilan luottosoturi.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ainakin kaikki ne "miten voi hävitä sarjajumnbolle" tyyppiset kommentit lähinnä naurattaa. Tässä sarjassa, jossa tasoerot ovat kuitenkin aika marginaalisia, ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tulee sarjajumbolta turpaan.

Rajala ykköseen Pitkäsen paikalle ja Pitkänen puolestaan Veikon paikalle sentteriksi. Tässä tulee kuitenkin sarjassa sellainen pidempi huili (kahteen viikkoon yksi peli), joten nyt olisi sauma laittaa paikat kunnolla kuntoon, että pystyy sitten keväällä aloittamaan.
Mukava, että muiden kommentit saa sinut nauramaan, on vaikeaa päästä tasollesi, mutta asiaan: se, että Leki ei ole voittanut kuin kolme ottelua ennen Hokki ottelua tänä vuonna ja on jumbona. Jos toinen joukkue kamppailee kotiedusta, niin asenne ja tekeminen ei ole Hokilla oikealla tasolla ollut ja tästä syystä ihmettelen suuresti miten voi hävitä jumbolle, koska tuto ottelun olisi pitänyt sisuunnuttaa porukka pelillisesti. Yhden pakin puuttuminen ei voi olla niin kriittinen suorituskyky, että sen piikkiin kukaan ilkeäisi tappioita laittaa.


Veikolle tulee sitten huilia parin ottelun verran Leki ottelun taklauksesta. Olen myös huomannut, että Veikko ei ole aloituksissa ollut, jokin vamma varmaan vaatii parantelua. Nyt se Rajalan hankinta korostuu, muuten neloskenttä olisi ollut melko junnu painoitteinen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
En oikein ymmärtänyt tuota Hockin pitkän kirjoituksen pointtia? Tosiasia on se, että Hokki on pleijareihin lähtevistä joukkueista huonoin suorittaja vieraissa. Alle piste per peli keskiarvolla. Ja tosiasia on se, että ollaan lähdössä pleijareihin ilman kotietua. Nämä ynnäämällä keväästä on tulossa tasan yhtä pitkä/lyhyt kuin aiempinakin vuosina. Kyllä tämä on sellainen ongelma jonka pohtiminen ja tapetille nostaminen ei ole mitenkään "huvittavaa".
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Joo, tasainen tämä sarja kyllä on ja marginaalit pieniä.
Kyllä Hokki on ollut kohtuullisen surkea vierailija, ei siitä pääse mihinkään, etenkin Ranskan pojat ovat olleet todella näkymättömiä niissä vieraspeleissä jotka olen nähnyt.

Playoff-maailma on sitten aivan oma lukunsa, siellä voi pärjätä vieraissa, vaikka runkosarjan vieraspelit olisi menneet kuinka heikosti tahansa. Toki myös päinvastoin.

Ei muuta, kun kunnon hurmos päälle ja sama se kuka sieltä tulee vastaan, on vaan otettava aina playoff-sarjassa yksi voitto enemmän, kuin vastustaja.

Toivottavasti Vizvaryn loukkaantuminen ei ole paha ja muutenkin toivotaan porukoitten pysyvän terveenä.
 
Pro: Avoimet sarjat

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Torstain matsiin siis yhteistyökumppanit tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn. Toivottavasti saadaan väekä halliin! Lisäksi 1000 ensimmäiselle tarjolla hernekeittoa.
 
Niin, pointti oli lähinnä se, että en olisi vielä huolissani, vaikka nyt tulikin 0 pisteen viikonloppu. Ja lisäksi ihmettelin sitä "miten voi hävitä sarjajumbolle" -asennetta, vaikka Mestiksen kaltaisessa sarjassa se on täysin normaalia. Ja jos mietitään vaikka vedonlyönnillisestä näkökulmasta, niin LeKi-ottelun voittoon nuo prosentit olivat jotain 40-60 Hokille, joten mikään katastrofi tuo tappio ei ole. Ja se pitää vielä todeta, että Vizvaryn (joka on tällä hetkellä meidän paras pakki) poissaolo näkyi pelaamisessa satavarmasti. Alla jo yksi kova ottelu Turussa ja koko pelin pelaaminen viidellä pakilla näkyy varmasti jäsenissä.

Ja kuten daerok mainitsi, niin playoffit ovat täysin oma maailmansa. Silloin mm. patonkeja saattaa jopa kiinnostaa tuo vieraissa pelaaminen. Pelillisesti Hokki on kuitenkin ollut varsin hyvä, kotona ei olla jääty ilman pisteitä sitten lokakuun. Playoffeissakin riittää se, kun voitat kerran vieraissa ja hoidat kotipelit.

Karppiselle tuli sitten ihan luonnollinen huili, joten nyt olisi hyvä aika laittaa paikat kuntoon. Jukurit-matsi näkyy olevan ilmaispeli, eikä olympialaissakaan näyttäisi olevan mitään kiinnostaa tuolloin torstaina, joten nyt pitäisi paukkua nelinumeroiset katsojaluvut.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Mukava aihe tämä vieraspelaaminen, joten ajankuluksi jatkan siitä vielä viestin. Katsoin tilastoja ranskalaisten osalta niin plus/miinus saldo vieraspelit:
Guttig -9
Da Costa -5

Kun taas kotiotteluissa:
Guttig +7
Da Costa +6

Aika iso ero, jos Hokin syömähampaat ei onnistu vieraspeleissä. Varsinkin jos kotietua ei saada, niin sen yhdenkin pelin voittaminen vieraissa on todennäköisyyksiä katsomalla aika vaikeaa. Tässä on ollut noin 25 vieraspeliä saada peli siellä kulkemaan, jos ei paria viikkoa ennen playoffseja kulje, niin epäilemättä se ei kulke playoffseissakaan. Tästä syystä kritisoin, miksi jumboa vastaan ei onnistuta näin lähellä playoffseja. Lisäksi Leki hävinnyt tammikuu - helmikuu aikana 12 ottelua, voittanut Sapkon, K-vantaan ja Hokin. Saanut toki tammikuun alussa irtopisteet Kookoolta ja Sportilta, mutta aika eri rosterilla kuin Hokkia vastaan ja Kookoo on jo korvannut tämän menetyksen voittanmalla sen jälkeen Lekin.

Eli mestiksen isot myllyttäneet Lekiä. Jos Hokki haluaa pärjätä näille isoille, jotka Lekiltä "helpot" pisteet otteneet, niin myös Hokin pitäisi tässä vaiheessa kautta Lekille pärjätä. Veikkaus muuten huomioi Hokin surkean vieraspelaamisen kertoimissaan. Tässä ei pidä tätä minun tekstiä lukea, kuin piru raamattua, Leki vain esimerkki ajankohtaisuutensa vuoksi. Olen itsekkin huudellut, että tasainen sarja ja takki kiinni joka peliin..

Playoffseissa on tiukka ottelutahti ja ukkoja tippuu kokoonpanosta pois, joten edellisen illan peli ja yhden (toki hyvän, paras mielestäni Unterweger) puolustajan puuttuminen ei olla syy tappioon, koska playoffeissakin pitää pelata peräkkäisinä päivinä ja kokoonpano saattaa elää, mutta voittoja on tultava rikkoontuneella kokoonpanollakin.

Toivottavasti päästään ekaa kierrosta pitemmälle, kaksi edellistä vuotta on tiputtu heti pois ja olisi mukava nähdä Hokin menestystä, lisäisi imua ensi kauden Hokkiin.
 
Tämän päivän Kiekkoviestistä muutama nosto.

Mersu-Eskon palstalta käy ilmi, että Mattila ei jatka enää ensi kaudella. En olisi pistänyt pahakseni jos Mattila olisi vielä ensi kaudella täällä jatkanut, mutta toisaalta ymmärrän hänen päätöksen. Neljäs kausi samassa seurassa olisi ollut ehkä jo vähän liikaa. Tai jos Mattila olisi jatkanut, niin siinä tapauksessa joukkueen olisi pitänyt uusiutua rajusti, sillä samat naamat kaudesta toiseen ei pidemmän päälle kanna hedelmää. Toivotaan, että Mattila saisi loppukaudeksi työrauhan ja veisi joukkueen tänä keväänä mitalipeleihin.

Ensi kaudeksi pitäisi saada siis joku pätevä valmentaja. Mielummin joku Mattilan tapainen haku, eli joku joka olisi todistanut kykenevänsä valmentamaan tämän tason joukkuetta. Ennen Mattilan aikakautta nähtiin, että minne tasolle jollain "samikarppisella" joudutaan. Mahdollisia nimiä en ala tähän vielä heittelemään, eiköhän seurajohto hoida sen valmentajan rekrytoinnin. Toivottavasti tämän hankinnassa ei kuitenkaan pihtailla.

Sitten toinen poiminta. Vaikka sitä suoranaisesti ei Mersu-Esko myöntänytkään, niin seuran talous on päin helvettiä. Puhuttiin "vaikeista ajoista" ja muuta diibadaabaa, mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että tänä vuonna tulee monta kiloa tappiota. Lisäksi Esko valitteli sitä, kuinka Hokki joutuu maksamaan kaupungille isoja vuokria ja lisäksi joutuu maksamaan vuokrtaa siitä rakennetusta VIP-tilasta.

Tähän liittyen keväällä seurajohto istuu alas ja miettii uusia rahoituskuvioita. Myös puheenjohtaja vaihtuu ja taas kerran rivien välistä voisi lukea, että sitä paikkaa pedataan nykyiselle pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaiselle (Mese-Eskon poika). Tietenkin nuorennusleikkaus ei olisi pahitteeksi, mutta toisaalta mulla ei ole minkäänlaista kuvaa siitä, osaisiko Joonas johtaa Mestis-seuraa.
 
Jotain positiivista välillä. Makkonen (jonka kauden piti melkein olla paketissa) palaa huomenna askiin. Toki Hokin tuuri menee niin, että Turussa loukkaantunut Vizvary on sivussa. Eli kun yksi palaa kokoonpanoon, niin samalla yksi tippuu pois. Toivottavasti ei tule Vizvarylle pidempää huilia.

Kuten jo aiemmin ounastelin, niin Rajala nousee Virtala-Toivo kaksikon viereen ja Pitkänen tippuu nelosen sentteriksi Karppisen paikalle. Vaikka Pitkänen ei niillä pisteillä ei hirveästi mälläile, niin tuollainen monikäyttöinen pelaaja ei ole playoffeja ajatellen missään nimessä huono juttu.

Huomenna pitää napata se kolme pinnaa jos meinataan kotiedusta haaveilla. Ja vaikka ei meinattaisikaan, niin voitolla Jukurit jäisi lisää ja näin ollen Hokki aika lailla varmistaisi sen, että puolivälierissä ei tule vastaan Sport tai TuTo. Isoista pisteistä pelataan.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Tämän päivän Kiekkoviestistä muutama nosto.

Mersu-Eskon palstalta käy ilmi, että Mattila ei jatka enää ensi kaudella. En olisi pistänyt pahakseni jos Mattila olisi vielä ensi kaudella täällä jatkanut, mutta toisaalta ymmärrän hänen päätöksen. Neljäs kausi samassa seurassa olisi ollut ehkä jo vähän liikaa. Tai jos Mattila olisi jatkanut, niin siinä tapauksessa joukkueen olisi pitänyt uusiutua rajusti, sillä samat naamat kaudesta toiseen ei pidemmän päälle kanna hedelmää. Toivotaan, että Mattila saisi loppukaudeksi työrauhan ja veisi joukkueen tänä keväänä mitalipeleihin.

Ensi kaudeksi pitäisi saada siis joku pätevä valmentaja. Mielummin joku Mattilan tapainen haku, eli joku joka olisi todistanut kykenevänsä valmentamaan tämän tason joukkuetta. Ennen Mattilan aikakautta nähtiin, että minne tasolle jollain "samikarppisella" joudutaan. Mahdollisia nimiä en ala tähän vielä heittelemään, eiköhän seurajohto hoida sen valmentajan rekrytoinnin. Toivottavasti tämän hankinnassa ei kuitenkaan pihtailla.

Sitten toinen poiminta. Vaikka sitä suoranaisesti ei Mersu-Esko myöntänytkään, niin seuran talous on päin helvettiä. Puhuttiin "vaikeista ajoista" ja muuta diibadaabaa, mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että tänä vuonna tulee monta kiloa tappiota. Lisäksi Esko valitteli sitä, kuinka Hokki joutuu maksamaan kaupungille isoja vuokria ja lisäksi joutuu maksamaan vuokrtaa siitä rakennetusta VIP-tilasta.

Tähän liittyen keväällä seurajohto istuu alas ja miettii uusia rahoituskuvioita. Myös puheenjohtaja vaihtuu ja taas kerran rivien välistä voisi lukea, että sitä paikkaa pedataan nykyiselle pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaiselle (Mese-Eskon poika). Tietenkin nuorennusleikkaus ei olisi pahitteeksi, mutta toisaalta mulla ei ole minkäänlaista kuvaa siitä, osaisiko Joonas johtaa Mestis-seuraa.
Erikoinen aika ulostulolle näissä asioissa. Mitä mieltä on kertoa kesken kauden loppuhuipennuksen että nykyinen valmentaja ei jatka, ja että talous kyykkää syvältä? Eikö nämä olisi ehtinyt tiedottaa kauden jälkeenkin? Jotain taisi mennä pieleen jo kaupunkifestivaalista alkaen, kun ensiksi rummutettu hyvä tulos muuttui nollatuloksen kautta suurturskaksi.

Toivotaan puolivälierävastustajaksi Keravan kolleja, niin jäätävä oli porukan viimeisin esiintyminen Kajaanissa, ja ainahan kevätmatkailu kiinnostaa. Mielenkiintoista olisi muun muassa nähdä miten Jozef S:n levikset repeää ja mitä Itkuniemi keksii kameralle tällä kertaa. Ja tuomariksi Timo Favorin, yksin!

Peluutukseen kaipaisi sen verran rohkeutta, että mikäli Guttig jatkaa tämänpäiväisiä esityksiä, niin vilttiä voisi huoletta kokeilla. Liekö kaveri päässyt kainuulaisen naisen makuun, vai millä selittyy keitettyä makarooniakin löysemmän kehonkielen lisäksi yleinen haluttomuus. Muutoin olisin Mattilan nähnyt mielellään pidempäänkin Kainuussa, vaikka koko kainuulaista kiekkoa kehittämässä akatemioineen, mutta ehkä on seuraavan hiomattoman timantin aika, ja ainahan tänne takaisinkin pääsee.

Nyt vaan tarmoa loppucoitukseen, on tullut aika viimeistellä runkosarja ja heittää all-in play-offeissa!
 
Erikoinen aika ulostulolle näissä asioissa. Mitä mieltä on kertoa kesken kauden loppuhuipennuksen että nykyinen valmentaja ei jatka, ja että talous kyykkää syvältä? Eikö nämä olisi ehtinyt tiedottaa kauden jälkeenkin? Jotain taisi mennä pieleen jo kaupunkifestivaalista alkaen, kun ensiksi rummutettu hyvä tulos muuttui nollatuloksen kautta suurturskaksi.
Tuo viimeinen lause kuvastaa jotenkin Hokkia. Kuulutetaan ympäri kylänraittia, että festarit meni hyvin, vaikka ilmeisesti takkiin tuli aika isosti. Sekin tässä ulostulossa (case Mattila) vielä ihmetyttää, että nämä tiedot tulee ilmi seuran puheenjohtajan kirjoituksen kautta. Vähän tästä jää sellainen kuva, että siellä on painettu enteriä lukematta ja ajattelematta, mitä siinä tekstissä oikein kerrotaan. Tästä virtuaalinen keskisormi Mese-Eskolle.

Mutta tosissaan, jos talous on päin vittua, niin pitänee ottaa tästä keväästä kaikki ilo irti, sillä ensi kaudella ei tuskin tämäntasoista joukkuetta saada kasaan. Tai jos saadaan, niin silloin joukkueen rakentanut henkilö on nero tai sitten seura on konkurssissa. Tai sitten joku venäläinen öljymiljonääri on ostanut seuran.

Itse pelistä. Paskaa. Jotenkin tämä alkaa taas muistuttaa viime kevättä. Mitä lähemmäs pleijareita mennään, sitä huonommaksi peli muuttuu. Ei tuolla pelillä olisi ansainnut saada kuin maksimissaan yhden pisteen, jos sitäkään. Jukurit vei kahta viimeistä erää aivan niin kuin halusi, mutta Seppänen piti pystyssä ja Hokki kävi tekemässä 3. erän loppuun maalin. Tilastojen mukaan Setäsellä ei ollut yhtään torjuntaa koko kolmannessa erässä, joka on omalla tavallaan jo jonkin sortin ennätys. Hokin onneksi Jukurit tuskailee nyt tuloksien suhteen oikein urakalla.

Eli kenttätapahtumiin nähden kolmeen pisteeseen pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Seppänen oli hyvä sitä ensimmäistä maalia lukuunottamatta. Sikäli toki huolestuttavaa, että noita helppoja on alkanut upota näin kevään kynnyksellä, eiköhän kaikki ole kuitenkin kiinni sieltä korvien välistä. Myös Rajalan sisääntulo oli vahva. Tuollaista voimahyökkääjää tuohon jengiin onkin kaivattu, etenkin nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa. Saisi ampua enemmän, laukaus kun on kuitenkin melko hyvä. Makkoselta olosuhteisiin nähden hyvä paluu ja posia myös Kurkiselle, joka teki tärkeän maaliin (oli toki onnekas pomppu).

Parhaat ranskalaiset, ne löytyivät tänään grilliltä. Ehkä kauden surkein esitys patongeilta. Kumpikin aivan yössä. Komppaan siinä Kolaajaa, että olisi voinut heittää vilttiin molemmat. Myös Niskakangas on tällä hetkellä aivan yössä, tehnyt viimeksi maalin joskus about B-junnuissa. Lenniltä maalista huolimatta heikko esitys, etenkin se avauspelaaminen on jotain aivan karmivaa katsottavaa. Ei tainnut omien lavat löytyä kuin kerran (Hiltusen läpiajo), muuten kaikki syötöt luistimiin tai lantion korkuisina. Myös Santasella välillä hieman yllättäviä ongelmia avauspelaamisen kanssa. Parantaa pitää kevättä ajatellen.

Pakko kuitenkin nostaa esiin vielä tuo Humalojan kenttä. Alkukaudella kenttä oli muodossa Fofanov-Karppinen-Koivisto, mutta nyt (Karppisen vammojen myötä?) se on saatettu muotoon Fofanov-Humaloja-Koivisto. Tämä vaikuttaa erittäin hyvältä pleijarikentältä, joka liikkuu hyvin, raastaa, tappaa paljon alivoimia ja ärsyttää vastustajaa. Erityisesti Humaloja otti tänään muutaman ison blokin alivoimalla. Ehdottomasti Hokin paras kokonaisuus tänään, maali(t) mukava bonus.

Jos ja kun Mattila ei ala tuota kokonaisuutta rikkomaan, niin ne ketjut kasataan todennäköisesti muotoon:

Fofanov - Humaloja - Koivisto
Rajala - Virtala - Toivo
Guttig - Da Costa - Hiltunen
Karppinen - Pitkänen - Niskakangas

Kokeilunarvoinen idea voisi olla myös Karppinen tuossa patonkien kanssa, kun ainakaan tällä hetkellä Karppinen ei niitä aloituksia pysty ottamaan. Sinne vaan Veikko tekemään maalin eteen tilaa ja runnomaan irtokiekkoja sisään, saisi Teddykin hyökkäyssuuntaan vähän vapaammat kädet. Toki Karppisen pelikiellon myötä sille kokeilulle ei taida jäädä kunnolla aikaa, mutta näin teoreettisella tasolla tuo ketju saattaisi toimiakin. Jos Heikkisen Arttu kuntoutuu vielä tämän kauden puolella, niin siinä tapauksessa peli menee jännäksi ketjujen kasaamisen suhteen. Kukahan sitten tippuu pois? Itse olisin valmis heittämään, tehoista huolimatta, Hiltusen katsomoon. Toki se on nyt aika satavarmaa, että joku sieltä loukkantuu edestä pois jos Arttu kuntoutuu. Eihän siellä nyt vaan voi olla valinnanvaraa hyökkäysoastolla, kuulostaisi liian hyvälle.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Samaa mieltä Eskon kirjoittelusta, tälläisella negatiivisella ilmoittelulla saadaan kyllä monta kiekkoihmistä huolestuneeksi täällä Kainuussa, mukaan lukien allekirjoittanut.

Tuli semmonenkin asia mieleen, että toivottavasti palkanmaksu on ajantasalla, jos ei, niin siinä asia, joka vie varmaankin pelaajien moraalia kovasti alaspäin.

Mattilan olisin pitänyt Hokissa jatkossakin, toivottavasti Petri saa hyvän työpaikan tuleville kausille. Kuka tulee jatkamaan, se taitaa vaatia jo uuden ketjun avaamista ja on vielä ennenaikaista.
 
Pro: Avoimet sarjat

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Taitaa olla Eskolta toinen tai kolmas hieman negatiivissävytteinen puheenjohtajan palsta kirjoitus. Kaupunkifestivaalin en usko tappioita tuottaneen ja siitähän puhuttiin, että ihan ok meni taloudellisesti. Vai onko asia suoraan jossain kumottu, mennyt ainakin itseltä silloin ohi. Toinen perustelu, ettei se tappioita voinut jäätävästi tuottaa, koska toinen osapuoli eli SV-sounds järjestää sen uudelleen, Kajaanilaisen jalkapalloseuran kanssa. Niin en usko kenenkään olevan niin hullu olevan, että tappiota vuodesta toiseen haluaa tehdä. Vielä kun se toinen isompi musiikkitapahtuma on ensi kesänä Kajaanissa. Se miksi Hokki ei ole mukana jatkossa voi johtua suuresta määrästä tarvittavaa talkooväkeä ja taloudelllinen riski on aina suuri.

Voihan toki olla, että tappiota tulee, tai sitten annetaan päättäjille, kannattajille ja ennenkaikkea sponsoreille kuvaa, ettei liian hyvin mene, jotta rahan tulo Hokille ei katkea tai heikkene. Syy talouteen voi olla aikaisempaa suurempi määrä väkeä toimistolla ja mainostaulujen tuoton olleen vähäinen ( Kirjoittajan havainto mainoksien määrästä) sekä Ac Kajaanin pelatessa ykköstä söi sekin sponssituloja. Myös markkinoinin ja tiedottamisen on oletettu kasvattavan katsojamääriä, jonkin verran.

No Hokki ei ikinä ole ollut kauhean tuhlaava yhdistys, pois lukien Hakkaraisen aikana mentiin pikkuriskillä, silloin se kannatti. Epi ja Esko on aika talouden kannalta ajattelevia ihmisiä, joten pienikin notkahdus saattaa aiheuttaa negaryöpyn. Muistaakseni Esko astuessaan puheenjohtajiksi ensi töikseen ryhtyi selvittämään Hakkaraisen aikaisia velkoja. En usko Hokin tilanteen olevan taloudellisesti sellainen, kuin esimerkiksi vuosina 2007-2009. Ja nekin on kestetty, niin eiköhän tämäkin saada kuntoon. Esim Jokipo ja pari muutakin menee varmasti enemmän limiiteillä kuin Hokki.

Valmentajan vaihtumisesta ulostulo on perusteltua siinä mielessä, että huhuja olisi kohta alkanut tulla. Spekulaatiot valmentajasta ja ensikauden joukkueesta voidaan jättää pelien jälkeiseen aikaan, että pojat saa työrauhan ja päästään pitkälle playoffseissa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Räsänenhän sai potkut Sportista...eihän Hokilla varaa Räsäseen ole, mutta oishan se jees vaihtoehto, vaikka miehestä en varsinaisesti pidäkään. Kelpo korvaaja Mattilalle.

Virallisten ilmoitusten mukaanhan kaupunkifestivaali meni "ihan kivasti"...epävirallista kautta saamani huhun mukaan miinukselle mentiin, mahdollisesti jopa kohtuullisen paljon. Väkeä oli, mutta kulupuoli ilmeisesti ylitettiin syystä jos toisestakin.

Hokin talous on ollut haastavassa tilanteessa jo pitkään, ja esim. pelaajabudjetti on jälleen epävirallisten, mutta seuraa läheltä tulevien tietojen mukaan, ollut täynnä jo paljon ennen esimerkiksi Vizvaryn ja Rajalan hankintaa. Siihen kun lisätään se kylmä fakta, että katsojatavotteista ollaan kaukana, niin turskaa tulee tältä kaudelta valitettavan paljon.

Riskillähän Hokki lähti tähän kauteen. Rosteri oli kapea, mutta pelimerkkejä satsattiin kärkimiehiin, jotka kyllä ovat koko kauden huomioon ottaen paikkansa täyttäneet. Kapea rosteri + loukkaantumiset + useamman kaverin armeija on vaan heikko yhdistelmä. Riski kostautui ainakin jossain määrin.

Melko varmaa on, että Guttig, Da Costa ja Unterweger eivät jatka ensikaudella Hokissa. Unterweger taisikin itseasiassa olla lainasopimuksella täällä. Toivoa sopii, että ensi kaudeksi sieltä Grazista saataisiin joku "Unterweger vol.2" lainalle. Tää yhteistyökuvio on ainakin Clemensin kohdalla toiminut melko hyvin - jätkästä on kehittynyt kelpo pelimies!
Toivottavasti Vizvarya kiinnostaisi jatkaa Mestiksessä!

Jos oletetaan että ulkkarit lähtee, niin toivottavasti jatkoa saataisiin mahdollisimman monelle muulle. En tiedä pelaajien palkkapusseista, mutta odotuksiin nähden Pitkänen, Niskakangas ja Leinonen alisuorittavat kyllä minun papereissani, joten ikävä kyllä he saattaisivat olla ensimmäiset, joille en ihan heti sopparia tarjoaisi. Toisaalta kyseiset kaverit ovat vissiin pysyneet melko hyvin terveinä, joten siinä mielessä voi olla "vastinetta rahalle".

Kyllähän tässä seuran tulevaisuus on aika synkeä. Mersu-Eskon ja kumppaneiden puuhastelu on ollut välillä surkuhupaisaa...mutta toisaalta Hakkaraisen aikaan jopa suuruuden hullua (Korpi-areena suunnitelmineen kaikkineen).

Oli miten oli, toivottavasti mahdollinen uusi johto tajuaa eron rahalla, joka on jo tilillä ja toivotaan, toivotaan-rahalla. Kausikorttien hinnat ovat mielestäni osin päättömät (tästä olen puhunut aiemminkin, mutta vielä kerran pojat!):

Normaali kausikortti on hinnaltaan 395€, joka on aika lähellä sopivaa hintaa tämän kauden ottelumäärään suhteutettuna. Mutta eikös ottelumäärä laske ensi kaudeksi??

Superkausikortti 480€ tarkoittaa käytännössä sitä, että sen ostamalla, otat riskin, että Hokin jäädessä pudotuspelien ulkopuolelle, olet maksanut kaudesta enemmän kuin KS-, Maxi- tai OP-kortin kanssa irtolipun ostamalla. Varsinkin kun pari kertaa kaudessa on näitä "vapaa pääsy"-pelejä muutenkin. Tässä ei ole mielestäni järkeä. Kausikortin pitää tarjota asiakkaalle selkeä säästö, eikä lisäkustannuksia! Seuralle etuna on se, että rahat saadaan etukäteen!

Täytyy myöntää, ettei minulla ole mitään käsitystä Hokin kausikorttimyynnistä. Jos kaverit ovat myyneet esim. 300 kpl superkausareita niin kritiikkini on turhaa. Jos Superkausareiden myynti mitataan kymmenissä kappaleissa, niin sitten minulla on varmaankin joku pointti tässä.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Hokin kirjanpito niin menojen kuin tulojenkin osalta. Väitän, että kokonaisbudjetista pelaajabudjetti on loppujen lopuksi pienempi osuus kuin yleisesti luullaan. Ja tulopuoli se vasta mielenkiintoista nähtävää olisikin...
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy