Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Kaikkien aikojen suomalainen sanoittaja?

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Olkku, 04.02.2011 klo 11.56.

?

Kaikkien aikojen suomalainen sanoittaja?

 1. Juha Vainio

  17,1%
 2. Repe Helismaa

  7,7%
 3. Vexi Salmi

  10,4%
 4. Juice Leskinen

  41,9%
 5. Gösta Sundqvist

  40,5%
 6. Timo Rautiainen

  1,8%
 7. Heikki Salo

  1,8%
 8. Pekka Myllykoski

  2,3%
 9. Mikko Saarela

  1,8%
 10. Martti Syrjä

  7,2%
 11. Ismo Alanko

  5,0%
 12. Joku muu, kuka ?

  10,8%
Voit antaa useamman äänen.
 1. Olkku Jäsen

  Lähes 3 vuotta sitten avasin keskustelun parhaasta suomalaisesta sanoittajasta. Tästä hyperlinkistä kyseiseen keskusteluun. Silloinkin koitin aiheesta äänestystä, mutta kiville meni. Koitetaampa nyt uudelleen äänestyksen kanssa.

  Kaikkia sanoittajia en listaa, mutta nuo mielestäni kuuluisimmat laitan vaihtoehdoiksi. Jollei sopivaa noista löydy, laita vaihtoehto "joku muu" ja kerro sitten kuka.

  Minulle ehdoton kolmen kärki on, Juha Vainio, Vexi Salmi ja Juice Lekinen. Kukaanhan mainituista ei mielestäni huono, mutta edellä mainitsemani ovat omat suosikit.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2011 klo 12.01
 2. Kaulasuoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kreikka
  Äänestin Gösta Sundqvistia ja Heikki Saloa.
  Mielettömiä tekstejä kummallakin herralla. Mistä lie keksineet kaikki..?

  Tarkoitus oli vielä klikata Joku muu mikää, mutta onnistuin sössimään. J. Karjalainen ja Hector kuuluvat suosikkeihini, kuten myös Juha Lehti. Heille äänettömät äänet.

  Vexi, Junnu & Kumppanit ovat saaneet paljon aikaan ja kaikki kunnia myös heille.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2011 klo 15.28
 3. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC
  Mihin unohdit Hande Nurmion?
   
 4. TML Jäsen

  Göstä tietty, ei kahta sanaa. Juice ihan kintereillä.

  Syrjä? Ihan oikeasti?
   
 5. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Juice ihan selkeästi. Ei mitään vaihtoehtoa.
   
 6. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Lainaus:
  Niinpä...

  Olisi tuonne voinut mielestäni jokusen vähän nuoremmankin polven sanoittajan heittää sekaan, esim. A.W. Yrjänä, Jarkko Martikainen, Kaarle Viikate, Samuli Putro ja Paula Vesala.

  Itse vastaan A.W. Yrjänä. Koen, että kyseinen herra on tehnyt sanoituksia, jotka on vaikuttanut henkilökohtaisella tasolla enemmän kuin kenenkään muun.
   
 7. scholl Jäsen

  Et maininnut mitä ko. henkilöt ovat sanoittaneet.
   
 8. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Junnu ja Gösta ovat meikäläisen ehdottomat suosikit.
   
 9. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Juicelle annoin ääneni. Olisin antanut myös Juha Vainiolle äänen, mutta huomasin liian myöhään, että voi valita useammankin.
   
 10. Noosebleed 68686 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NY Rangers
  Vähän liikaakin hyviä vaihtoehtoja, joista jouduin pomimaan Vainion, Leskisen, Sundqvistin, Myllykosken ja Saarelan. Alankokin tähän olisi kuulunut, mutta sitten olisi tullut melkein koko lista valittua. Oikeastaan kaikkia yhdistää tuo yhteinen hauskuus -teema, kun nämä artistit ovat profiloituneet niin selkeästi minulle sellaisiksi viikonloppuartisteiksi. Mikä onkaan hienompaa, kun vetää kalsarit jalkaan, avata olut ja laittaa Freukkarit tai Juice soimaan.

  Tämän suuremman valtavirran ulkopuolelta nostaisin itselleni tärkeänä esiin myös Ike Vilin.
   
 11. Muhkea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, NHL:n suomalaiset
  Gösta ehdottomasti.
   
 12. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Parhaita jos haetaan, niin kyllä Junnu Vainio ja Vexi Salmi pesevät nämä "junnut" monipuolisuudellaan.

  Suosikkeihin toki voin heti listata Leskisen ja Sundqvistin.
   
 13. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Kyllä se Juice on minun mielestäni, ei tämä vaihtoehto esittelyjä kaipaa. Pidän kuitenkin myös Eppujen musiikista tavallaan, niin pakko sanoa erityismainintana Martti Syrjä myös.
   
 14. Buddha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
  Juice, Gösta... paljon on hyviä, mutta listan ulkopuolelta annettava erityiskiitos Juha Lehdelle siitä, mitä on tähänasti saanut aikaan, Kiitos!
   
 15. Ralph Jäsen

  Tulipa valittua monta. Juicen, Göstan ja Martti Syrjän kappaleista pidän kovasti. Tai siis sanoituksista. Vielä Vexi ja Vainio päälle. Siinä viisi kovinta.
   
 16. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Ohoh, melkoinen unohdus käynyt avaajalla! Meinaan, että Hectoria eli Heikki Harmaa ei sovi unohtaa. Hänen sanoituksensa ovat loistavia!
   
 17. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Repe Helismaa. Päivänsäde ja Menninkäinen, Hopeinen Kuu, Reppu ja Reissumies, Kulkurin Iltatähti, Laivat puuta – miehet rautaa, Mummon Kaappikello... onhan näitä.
   
 18. Uleåborgir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
  Lainaus:
  Martin sanoitusarvoa kohottaa se, että hän on sanoittanut biisit Pantsen melodiahyminöitten ja vihellyksien päälle. Sovitus on ollut valmiina ennen tekstien laatimista.

  Valkoinen kupla -LP lienee paras esimerkki Martin sanoitustaidoista. Ottakaamme esimerkki kappaleesta "Arkussa vainaan". Martti oli silloin varjojen mailla.

  Sanat.

  Tosin tuossa sivulla on virheitä, oikeasti Martti laulaa "ettei tunteitaan näytä kuin hullut", ja tottuuvvellisesti myös "mielessäin".

  Kannattaa laventaa Eppu-tietämystä Repullinen hittejä -tasoa suuremmaksi, jotta saisi paremman kokonaiskuvan. Martin äiti Kirsi Kunnas lienee vaikuttanut suuresti Martin verbaaliseen lahjakkuuteen. Myös "Kaikki häipyy, on vain nyt" on tarkastelun arvoinen.

  E: joo, Studio Etanapa Etana. Omistan kummatkin levyt, mutta silti onnistuin kardinaalimunauksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2011 klo 15.30
 19. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Koska useampaakin vaihtoehtoa pystyi äänestämään niin äänestin saman tien kolmea. Eli kärjessä ovat samat miehet kuin kolme vuotta sittenkin: Reino Helismaa, Juice Leskinen ja Juha Vainio. Paremmuusjärjestykseen en heitä osaa laittaa, siksi kaikki kolme saavat äänen.
   
 20. Le Banner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
  Lainaus:
  Pienen nusaisun joudun mahdollisesti tekemään ja eikös tämä ollut Studio Etana-plätyltä? Oli miten oli niin loistavaa M Syrjää, kuten monet muutkin tuotokset.

  Juicea äänestin tuosta huikeasta joukosta, jossa jokaisella useita hienoja sanoituksia.
   
 21. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  missä Noimanni? missä Anni Sinnemäki?
   
 22. Mosku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lieksan hurtat
  Vastasin "joku muu", koska Pauli Hanhiniemi puuttuu listalta.
   
 23. Olkku Jäsen

  Lainaus:
  Missä ne on viimeks nähty ?
   
 24. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Olen aika varma, että he ovat juuri siellä, missä heidän pitääkin olla. Sinnemäen kohdalla tämä kommentti aiheuttaa varmasti rutinaa.
   
 25. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kysymykseen on mahdoton vastata, koska sanoitustyylit ovat niin erilaisia. On enemmänkin helpompaa listata eri sanoittajien ansioita.

  Esimerkiksi Reino Helismaalla oli käsittämätön kyky riimitellä ja tehdä kuplettitekstejä. Mutta lisäksi Helismaa kunnostautui myös vakavampien laulujen tekstittäjänä, ja oli siinä mielestäni erittäin hyvä. Juha Vainioon pätevät osittain samat sanat, kuin Helismaahankin.

  Ismo Alanko on yksi suosikkisanoittajani rockin suunnalta. Vaikeaselkoisia tekstejä täynnä surrealistisia kielikuviakin. Mutta kuitenkin omaleimaisia sellaisia. Tuomari Nurmio ja Kauko Röyhkä ovat myös hyviä. Heillä on omanlaisensa otteensa, joskin menevät myös osaltaan Ismon kategoriaan. Juice Leskinen oli äärimmäisen tuottelias, ja vaikutti osaltaan suuresti suomalaisen rockin kehitykseen. Juicen mittavaan sanoitusmäärään mahtuu kuitenkin paljon kuraakin, ja tuntuu välillä, että määrällä on yritetty korvata laatua. Parhaimmillaan Juice oli kuitenkin mestarillinen. Etenkin Pyhä Toimitus ja Myrkytyksen Oireet ovat taattua laatua.

  Muita ansiokkaita ovat mielestäni mm. A.W. Yrjänä, Herra Ylppö, Jarkko Martikainen ja Pekka Streng. Yliarvostetuimpina pidän taas Pauli Hanhiniemeä ja Heikki Saloa.