Ei tuotannon laajuuden, mutta omassa lajissaan poikkeuksellisen etevyytensä ansiosta on syytä tuoda esille myös Moog Konttinen. Konttinen ei kisaa tässä ketjussa pääliigan voitosta, mutta kuriositeettisarjan kunniapalkinnosta hyvinkin.
Sähköinsinööri (sittemmin myös DI) Mauri muistetaan parhaiten yhtyeistä Virtanen, Kontra ja Moogetmoogs. Perusjengi tuntee Moog Konttisen tuotannosta yleensä korkeintaan yhden viisun, eli Jerry Cottonin. Jos jokin toinen kappale tulee mieleen, niin sen täytyy olla Moogetmoogs-aikainen pikkuhitti Kolmen Minuutin Muna. Ei noissakaan mitään vikaa ole, mutta varsinkin Kontran tuotannossa oli aika joukko kappaleita, joilla Moog pistää kirkkaasti noita kahta paremmaksi.
Moog Konttinen on leimallisesti yhdistetty cover-versioiden sanoittajaksi. Kontra ja Moogetmoogs soittivat käytännössä pelkkiä covereita, eikä Moogin julkaistu tuotanto käsitä kovin montaa omaa kappaletta.
Viime vuosina Moogin yhtyeet Kontra, Kokoonpano, TraKon, Moog In Bändi, ja mitä niitä olikaan, ovat esiintyneet harvakseltaan mutta pitkiä taukojakaan ei ole ollut. Uutta tuotantoa ei ole juuri ilmaantunut. Moogin hommissa ei Kontra-aikojen jälkeen eli 30 vuoteen ole ollut ihmeemmin kaupallista potentiaalia, joten voi olla että levyjulkaisut on jo parin vuoden päästä 60 vuotta täyttävältä Konttiselta nähty. Saas nähdä.
2000-luvulla Moog Konttinen on totuttu yhdistämään kahteen muuhunkin sanataiteen alalajiin, nimittäin sarjakuvien tekstinluontiin sekä erinäiseen käännöskirjallisuuteen. Sarjakuvafriikkinäkin tunnettu Moog on kunnostautunut etenkin Korkeajännitys-sarjojen tarinanluonnissa. Moogin viime vuosina kääntämistä kirjoista on syytä mainita ainakin David Bakerin alunperin kirjoittama Adolf Galland -elämäkerta. Joskus 80-90 -lukujen taitteessa Moog Konttinen käänsi Kellopeli Appelsiinin suomeksi, joka ei ollutkaan ihan kevyt savotta. Kaikki Burgessin tekstiä lukeneet ymmärtänevät mistä haasteesta oli kyse.
Kappas täältä löytyy älyllistä elämää. Satun omistamaan Mauken koko tuotannon, sellaisiakin joita ei koskaan julkaistu luvan puutteessa. Esimerkkinä Cat Stevensin Father and son.
Moogin versio on aivan vertaansa vailla.
Kuten myös Sankarit salapoliiseina(alla).
"Me tultiin kapakasta Timon kanss' kaksistaan
Kun lättähatut kulmass' repi kitusiaan.
Mä sanoin saitte juuri helvettiin piletin
Ja vedin esiin pyöränketjun, Timo stiletin.
Ja ilman sen kummempaa mä iskin kurkkuun tummempaa.
Kung Fu, Bundolo, Ayee!"
Tässä voikin hieman mainostaa, että jos ja kun nuoremmalle sukupolvelle
Kontra on vierasta, hankkikaa kokoelma Suurimmat iskut.
Mutta eihän täällä mainittuja
Juicea,
Helismaata,
Vexi Salmea voi ohittaa.
Itselle se ainoa mestari on
Junnu, ja
M00G ;) Ja lisäksi mainittakoon
Mikko Saarela sekä
Pekka Myllykoski ja
Tuomari Nurmio.
Göstä ei ole minun heiniäni, mutta en kiistä etteikö ukko ollut todella lahjakas.
Bonuksena linkki, jos vaikka kiinnostaa
http://www.perunamaa.net/sarjakuvarock/moog/
Achtung! Listojen ykkösenä on ratsumestari Manfred von Richthofen, lempinimeltään Punainen Parooni!