Niedermayerilta löytyvät nämä samat. Taitavat tosin olla ainoat kaverit "viiden kullan" klubissa.Voi olla muillakin nämä 5 kultaa, mutta Sakic on ainakin voittanut Stanley Cupin, Olympiakullan, World Cupin, mm-kullan sekä miehissä että alle 20-vuotiaissa.
Voi olla muillakin nämä 5 kultaa, mutta Sakic on ainakin voittanut Stanley Cupin, Olympiakullan, World Cupin, mm-kullan sekä miehissä että alle 20-vuotiaissa.
Niedermayerilta löytyvät nämä samat. Taitavat tosin olla ainoat kaverit "viiden kullan" klubissa.
Niedermayerilta löytyvät nämä samat. Taitavat tosin olla ainoat kaverit "viiden kullan" klubissa.
Juu, totta kai. Olympiavoitto vuodesta 1998 eteenpäin on kuitenkin ollut niin eri asia kuin aikaisemmat kilpailut, että aina voidaan saivarrella, ovatko yhtä oikeutettuja 5GC:hen kuin Sakic ja Niedermayer.Kyllä tuonne viiden kullan klubiin voi lisätä sellaisetkin joskus kiekkoa läpytelleet pelaajat kuin Vjatseslav Fetisov ja Igor Larionov.
Mielipidetasollahan tässä ollaan tietysti liikuttu, eikä mitään absoluuttista totuutta olla etsimässä. Loin tämän äänestyksen aikoinani vain ihmiskokeeksi siitä, miten palstaväki määrittelee "menestyneen" kiekkoilijan. Tilastot, henkilökohtaiset palkinnot vai mestaruudet? Monelle on varmasti kriteerinä toiminut myös pelaajalta livenä/telkkarista nähdyt otteet. Parasta kiekkoilijaa tässä ei siis ikinä haettu, mutta monelle paras=menestyinein, mikä ainakin Gretzkyn kohdalla pätee hyvin.Mutta tosissaan... minusta nämä vertailut on aika tyhmiä. Saatanan hyviä ne on kaikki olleet.
Arto Javanainen, jos puhutaan liigakiekosta.Vladislav Tretjak, jos puhutaan kansainvälisestä jääkiekosta.
Joen uskollisella aseenkantajalla Peter Forsbergilla on sitten taasen se pörssivoitto, mutta ei maailmancupia.Ketkä muut pelaajat kuin Joe Sakic ovat voittaneet vähintään kerran Stanley Cupin, Maailmancupin/Kanada-cupin, Olympiakullan, MM-kullan ja Hart trophyn?
Tossa on melkosen kattava setti menestystä niin henkilökohtaisesti kuin osana joukkuetta. Ainoa semmonen "suurempi" saavutus, mikä taisi jäädä saavuttamatta, oli pistepörssin voitto NHL:ssa?
Niin, millä "menestys" mitataan? Henkilökohtaisilla tehopisteillä ja palkinnoilla vai voitetuilla mestaruuksilla ja uran pituudella?Arto Javanainen, jos puhutaan liigakiekosta.
Käsittääkseni otsikosta selviää, että haetaan kaikkien aikojen menestyneintä kiekkoilijaa.
Niin, millä "menestys" mitataan? Henkilökohtaisilla tehopisteillä ja palkinnoilla vai voitetuilla mestaruuksilla ja uran pituudella?
Mainitsemallani Tretjakilla on melko varmasti enemmän henkilökohtaisuuksia mestaruuksia kuin kenelläkään toisella kiekkoilijalla.
Toisaalta Tretjakin aikakaudella neuvostokiekko - ainakin sen terävin kärki - oli edellä Kanadaa.Mielestäni täytyy ottaa huomioon mestaruuksien taso ja aikakausi.
Itse miellän Gretzkyn menestyneimmäksi, kovimmat pisteet siellä suurimmassa ja kauneimmassa. Mestaruuksia eri tasoilta monia ja kaikki kovimmat löytyy.
Tretjak pelasi urallaan kymmeniä pelejä NHL-seuroja vastaan, joista voitti enemmistön. Jos löytyy luppoaikaa niin tässä yksi peli kokonaisuudessaan Montreal Canadiensia vastaan vuodelta 1982, jossa Tretjak piti nollan ja neukut voittivat 5-0: 1983 01 Jan Superseries '83 Montreal Canadiens USSR - YouTubeTretjak oli aikansa yksi parhaista maalivahdeista, mutta näyttöjen puute NHL:stä,
Pelaaminen menestyvässä joukkueessa heikentää saavutuksia? Millä perusteella? Ei kai tässä ollut tarkoitus hakea maailman kaikkien aikojen parasta vaan menestyneintä jääkiekkoilijaa? Menestys mitataan voitoissa.sekä pelaaminen NL:n maalilla jossain määrin "heikentää" saavutuksia.
Kansainvälisesti ehkä, mutta toisaalta NHL:n puolella Henri Richard voitti 11 kertaa Stanley Cupin. Onhan siinä pari kappaletta voittoja vähemmän kuin mitä Tretjakilla, mutta toisaalta Stanley cupin voittaminen on ehkä se vaikein voitettava kuitenkin - aikakaudesta riippumatta.kansainvälisti Tretjakin saldo on ainutlaatuinen: kymmenen maailmanmestaruutta ja kolme olympiakultaa.
... mutta toisaalta Stanley cupin voittaminen on ehkä se vaikein voitettava kuitenkin - aikakaudesta riippumatta...
Joo tämä on vähän makuasia. Toisaalta se Stanleyn voittaminen vaatii kuitenkin huomattavasti pidemmältä aikaväliltä hyvää suorittamista, vaikka toki se onkin mahdollista voittaa joka vuosi. Mutta olet toki oikeassa siinä että se neljän vuoden välein pelattava turnaus antaa toki aika ainutlaatuisen haasteensa.Ei tähän teidän vertailuunne, mutta yleisesti ottaen: kyllä olympiakulta lienee vaikein voitettava, yrityksiä on vain neljän vuoden välein. Toki jos on kanadalainen, niin mahdollisuudet parantuvat.