Moccamaster taisi ainakin joskus olla keitin, joka liki ainoana lämmitti veden riittävän lämpimäksi vrt. kahvin "keittäminen". Nykyään vastaavaan pystyy jo useampi valmistaja. Tuo makuero voit toki johtua jo siitäkin, että onko keitintä puhdistettu. Mieluummin joisin puhtaalla halpiksella keitetyt sumpit kuin ikiaikaisen likaisella Mocciksella.
Itsekin kuulun siihen ihmettelijöiden joukkoon mikä ihme moccamasterissa viehättää. Ylihinnoiteltu ja vielä monet moccamasterit mitä olen nähnyt työ ja yksityiskäytössä ovat kovassa käytössä ja kun käyttäjät eivät ole"hifistelijöitä" niin tarkoittaa sitä ettei sitä laitetta puhdisteta riittävän usein ja juodaan halvinta kulta katriinaa joka lojuu jossain kaapissa avattuna.
Tämä toki vähän kärjistettynä mutta tiedän ihan yks yhteen kuvailemiani tilanteita ja tuskin oli ainoa lajissaan. Mieluummin tosiaan se 30€ keitin jostain Gigantista/Verkkokaupasta ja satsaa puhtauteen, kahviin ja kahvin säilyttämiseen. Ihan helvetin hyvää kahvia saa tuollaisella keittimellä, viimeksi just kun sukulaiset kylässä oikein hehkuttivat hyvää kahvia ja se oli silloin juuri avatusta Löfbergin Kharismasta tehty tuollaisella halvalla keittimellä.
Eli termarikahvien lisäksi myös jos juojia on enemmän kuin kolme niin teen aina tuolla edullisella keittimellä suodatin sumpit, espresso on vain aamujen fiilistelyä ihan talon omalle väelle. Varsinkin jos kaverit kaljoittelemassa ja ruokaa jne, niin helmiä sioille väkertää jotain espresso vaahtomaito virityksiä koska monesti juhlissa lentää kahvin sekaan terästystä jätskiä jne.
_