Girardi #5
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- NY Rangers ja Kalapa
Otin nyt testiin Paulig Mundo -kahvin jonka paahtoaste on jo 3. Hyvää ainetta tämä on, jo kolmas kuppi menossa. :)
Nordqvistin Rekoa on melkein paketillinen kulunut, ja oikein kelpo kahviksi on osoittautunut. Jostain syystä paikallisessa cittarissa ei LL:n Kharismaa ole, joten Rekon voi napata korvikkeeksi, ellei muuta asiaa Prismaan tahi Sokkariin ole.
Jos tummempaan mennään Rekosta, kyseessä on kaiketi Franskrost. Kenya taitaa olla ruskeansävyinen eli rusahtava pakkaus. Omaan makuuni Franskrost on ihan hyvää, mutta olen sen vaihtanut käytännössä Löfbergs Lilan Crescendoon. Ja oikeastaan Crescendokin on vaihtunut LL:n Kharismaan. Jos Reko iskee, suosittelen kokeilemaan myös Kharismaa.Nordquistin tummempi Kenya(?) ei kuitenkaan miellyttänyt. Vai mikä lie olikaan, punertava pakkaus kuitenkin.
En ole kokeillut, mutta onko tuossa lopulta olennaista eroa halpiksiin, jos filtteri on edelleen samanlainen puhdistaa? Porojen puhdistaminen on mielestäni nopein juttu, filtterin puhdistamiseen sitä aikaa kuluu. Ehkä kokonainen minuutti, mutta kuitenkin.Kysellään tässä vielä vinkkejä hyvistä pressopannuista. Nykyinen on Prisman halpis ja on vähän nihkeä puhdistaa.
Tässä yksi vaihtoehto jota olen katsellut, onko kellään kokemusta? Linkki verkkokauppa.comin OXO French Press-pannuun.
Tuli hankittua uusi kahvinkeitin.
Ihan hauskan näköinen viritys. Tosin tuossa on sama ongelma kuin pressopannussa, eli hiukankin isompi määrä pitää siirtää valmistuksen jälkeen termariin. Tai no, eihän se mikään ongelma oikeasti ole. Mutta terveellisempää kahviahan tuolla tulisi pressopannuun verrattuna. Maku tuskin kärsii kovin pahasti suodatuksesta.Tästä tulikin mieleen vanha kahvinsuodatustapa johon törmäsin helsingin kruunuhaassa sijaitsevassa idyllisessä pienessä ravintelissa. Eli tälläinen lasikannu:
Ihan hauskan näköinen viritys. Tosin tuossa on sama ongelma kuin pressopannussa, eli hiukankin isompi määrä pitää siirtää valmistuksen jälkeen termariin. Tai no, eihän se mikään ongelma oikeasti ole. Mutta terveellisempää kahviahan tuolla tulisi pressopannuun verrattuna. Maku tuskin kärsii kovin pahasti suodatuksesta.
Vaikuttaa tutustumisen arvoiselta. Tällä hetkellä käytän bulkkikahvina Pauligin Mundoa, joka on paahdoltaan 3. Kokeilin välissä Löfbergsin Crescendoa, mutta se ei pärjää Mundolle. Pitää jossain välissä testata Magnifika ja Kharisma, kun ovat aavistuksen vaaleampia paahdoltaan. Jauhan siis papuni itse, mikä rajaa aika tehokkaasti käytettävät tuotteet. Saako tuota Gold Labelia papuina?Kyllä kahvin pitää olla vahvuudeltaan vähintään 4/5, että pystyy nykyään saamaan myös jonkinlaista nautintoa sitä juodessaan. Tässä parhaillaan hörpin Pauligin Presidentti Gold Label Blackia. Eihän tästä voi muuta, kuin tykätä!
En ymmärrä lainkaan, miksi jokaisella julkisella paikalla tarjotaan sitä paskinta mahdollista kahvia muistuttavaa ainetta. Okei, makuasioitahan nämä tietenki ovat, mutta omaan talouteeni ei enään paahtoasteeltaan 1-3 tuotteita varmasti osteta.
En ymmärrä lainkaan, miksi jokaisella julkisella paikalla tarjotaan sitä paskinta mahdollista kahvia muistuttavaa ainetta. Okei, makuasioitahan nämä tietenki ovat, mutta omaan talouteeni ei enään paahtoasteeltaan 1-3 tuotteita varmasti osteta.
Saako tuota Gold Labelia papuina?
Tähän vahva sama. Itse asiassahan suomalaiset juovat sitä paskinta (lue: laihinta) kahvia myös himassa.
Mielenkiintoisella tavalla tämä näkyy edelleen kahvimaussamme - olemme vain tottuneet paskaan kahviin. On uskomatonta, kuinka monelle suomalaiselle se paska kahvi on vieläkin parasta. Kyse on tosiaankin tottumuksesta. Onneksi, pikku hiljaa, tämä on väistymässä.
Pidetään kahvi kahvina ja Caffé lattet Caffé latteina.
Näissä jutuissa tulee ehkä enemmän ilmi tottumattomuus maistamiseen. Ajatuksena kun on saada pikkurahalla tolkuttomat mätöt eteensä, tai iso kuppi suodatinkahvia. Kolme tuntia vanhaa, mielellään. Nää on näitä ikuisuusjuttuja, joilla saa helposti elitistin ja tiedostavan maineen, joten jätän tähän.Olen muutamalle frendille tarjonnut espressoa niin kotona kun myös hyvissä ravintoloissa kehoittanut tilaamaan, niin ensimmäinen kommentti liittyy kahvin määrään siinä kupissa "onhan tuo säälittävä annos".
Totta tämäkin. Laihakahvi+maito/kerma+sokeri yms muut hötöt.
Nää on näitä ikuisuusjuttuja, joilla saa helposti elitistin ja tiedostavan maineen, joten jätän tähän.