Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kaakon Derby – nyky-Liigan kovin paikalliskamppailu

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Tim Callahan, 15.06.2015 klo 22.35.

 1. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kvl pikkucasuaalit, Ahtaajat, Jullit, Super Frank
  Nostellaanpa tätäkin ketjua ylös. Kaakon herruus on siis ratkaistu kaudelta 2017-18. Äärimmäisen tasaisen taiston voitti KooKoo.

  SaiPa-KooKoo 1-7
  KooKoo-SaiPa 4-2
  KooKoo-SaiPa 2-3
  SaiPa-KooKoo 3-2 ja
  KooKoo-SaiPa 4-3 vl
  SaiPa-KooKoo 4-0

  Pisteet 9-9, maaliero 19-16.

  KooKoon herruuden kannalta ratkaiseva oli kauden avauspeli, jossa SaiPa sai oikein isän kädestä, ja oikeastaan koko tuon viikonlopun tupla, josta KooKoo voitti toisenkin osan. Sen jälkeen voimasuhteet alkoivat tasoittua, ja tänään pelattu viimeinen derby oli SaiPan heiniä. Tilanteet tunnetusti vaihtelevat paljonkin: kauden alussa SaiPa oli ihan sekaisin ja KooKoo hyvässä tikissä, kunnes kauden edetessä joukkueiden kuntokäyrät alkoivat mennä vastakkaisiin suuntiin, KooKoolla toki runsaiden loukkaantumisten takia. Mutta päivän kunto ratkaisee, ja se ratkaisi nytkin.

  Pitäisiköhän tähänkin derbyyn saada joku palkintoesine? KalPalla ja Jukureilla on joku puuhäkkyrä, jonka derbyn voittaja saa. Minkähänlainen palkinto tähän pariin sopisi? Kouvolaa ja Lappeenrantaa ei yhdistä oikein mikään muu kuin maantieteellinen läheisyys. Ehkä palkintona voisi olla joku tehtaanpiipun pienoismalli, perinteisiä metsäteollisuusseutuja kuitenkin molemmat.

  Kiitos SaiPa-faneille niin reiluista jutusteluista kuin huuteluistakin. Kaikki ne kuuluvat tähän hommaan. Ensi kaudella sitten taas!

  PS: Kouvola on parempi kuin Lappeenranta :)
   
 2. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Tsemppihuudot täältä myös sinne Kouvolan suuntaan. Kun asiat alkavat esim. loukkien suhteen mennä niin perseelleen kuin teillä tällä kaudella meni, niin ei siitä kovinkaan helppoa ole nousta. Ei ainakaan meidän huutolaisjoukkueiden. Ensi kausi on varmasti parempi. Hienoa, että olette olemassa. :)
   
 3. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lainaus:
  Tähän nyt ei usko paatuneinkaan kouvolalainen =)
   
 4. Theofilus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Toivottavasti KooKoo pääsee joskus pelaamaan merkityksellisiä pelejä tässä vaiheessa kautta, niin saataisiin vähän tunnetta näihin loppukauden derbyihin. Toki organisaation kokemattomuus pääsarjatasolla ja talousalueen pienuus aiheuttaa omat haasteensa pikkuveljelle, mutta kovalla työllä mikä tahansa on mahdollista.

  Jos Kaakon herruus ratkaistaan tasapisteissä maalierolla, niin olkoon miun puolesta niin. Itse kyllä suosisin vanhaa jääkiekon sanontaa, että olet niin hyvä kuin viimeinen pelisi.

  Joka tapauksessa kiitos tämän kauden väännöistä rautatiekaupunkiin ja hyvää kesälomaa. Myö jatketaan täällä Kaakkois-Suomen keskuksessa sille kuuluvalla tavalla pitkälle kevääseen. ;)
   
 5. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Tuo Post Scriptum oli niin huono provo että lahtelaisiakin hävettää.

  Ei mutta vielä kerran iso kiitos myös sinne. Kyllä tuo KooKoo liigakartalla tuo sitä tiettyä sähköä mukaan paikalliskamppailun muodossa. Derbyn muodossa. Jatketaan ensi kaudella.

  PS: Toivottavasti kohdataan joskus pleijareissa. :)
   
 6. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kvl pikkucasuaalit, Ahtaajat, Jullit, Super Frank
  Lainaus:
  Jälkimmäiseen väitteeseen pieni korjaus: talouden näkökulmasta Kymenlaakso ja Etelä-Karjala lienevät suunnilleen tasoissa, tai Kymenlaakso jopa vähän edellä, ainakin jos bkt:tä vertaillaan, ja väestömäärältäänhän Kymenlaakso on aina ollut suurempi maakunta. Kouvola on myös suurempi kaupunki kuin Lappeenranta. Jos näillä siis on väliä. Kentällä niillä ei taida olla.

  Lainaus:
  Samalla tavalla se ratkaistaisiin SaiPalle. Ei ole mielestäni muuta tapaa, kun pisteet menivät tasan. Viimeisessä derbyssä SaiPa oli parempi, eikä sitä ole kukaan kiistänytkään, aivan kuten KooKoo oli kauden alun derbyissä selvästi parempi. Sen, miten joukkueella yleisesti ottaen menee, kertoo sitten sarjataulukko.

  Kaikki levottomat höpöttelyt pikkuveljestä ja Lappeenrannasta Kaakkois-Suomen keskuksena jätän nyt omaan arvoonsa ja toivotan SaiPalle onnea playoffeihin :) Otetaan ne @heavylutaa18 toivomat keskinäiset väännöt sitten ensi vuonna :)
   
 7. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Noniin, ekat Kaakon derbyt pelattu tältä kaudelta joten nostetaan tätä ketjua ylöspäin. Pisteet menivät aivan kuten ennen viikonloppua odotin. Onko se sit taas ens vuonna KooKoon vuoro voittaa tekemällä seitsemän maalia? Harmillinen vivahde jäi perjantain pelistä Bergerin Radke-taklauksesta, mutta muuten oli taas hieno tapa aloittaa uusi kausi.
   
 8. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Kirjoitin muuten itsenäisenä koulutehtävänä raportin viikonlopun molemmista peleistä katsomosta käsin, tässä ensimmäinen: Lainaus:
   
 9. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Ja tässä toinen:
  Lainaus:
   
 10. redpecka Jäsen

  Rohkenen epäillä otsikon väittämää. Valitettavasti. Ei mitään jännitettä näiden joukkueiden välillä. Syytän tästä ensisijaisesti Liigaa suljetusta järjestelmästä, joka erotti veljekset toisistaan. Tänä aikana on kasvanut kokonaan uusi sukupolvi kiekon seuraajia, jotka eivät ikinä päässeet aistimaan Kaakon derbyn tunnelmaa. Vanhat pierut ei enää jaksa pomppia ja höpisevät jotain hämäriä juttuja ja uudet polvet vain halailee keskenään. Se heille suotakoon - vaikea sitä väkisin on yrittää rivalry-henkeä keksiä ja ylläpitää.

  Vaatisi varmaan jonkun kiihkeän play-off -sarjan näiden joukkueiden välille, sellaisen jossa tapahtuisi räikeitä ylilyöntejä jotka puhuttaisivat vuosia, internet palaisi, autoja poltettaisiin kadulla... - tai no ei ehkä sitä, ei ainakaan minun autoa, jotta Kaakon derby heräisi jälleen henkiin.

  Tänään tulilla SaiPa-KooKoo, lauantai-ilta. Eipä ole otteluketjufoorumissa avattu pelille vielä ketjua. Jospa minä kokeilen kerrankin. Halailkaamme siellä lisää.
   
  Mr.Wonderful, Individual, Saipamies ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Steus Jäsen

  "Lauantaina pelattu kauden viides Kaakon derby ei tarjonnut tällä kertaa kahteen ensimmäiseen erään kovin tiukkaa taistelua sarjapisteistä, vaikka asetelmana paikalliskamppailu ja lauantai-ilta tarjosivat lähes täydellisen lähtökohdan kamppailulle." - Ote Kouvolan Sanomista.

  Paskaahan nuo muka-derbyt ovat olleet ensimmäistä kautta lukuunottamatta ja oikein mikään taho ei ole tehnyt mitään derbyasetelman eteen kentällä, katsomossa tai toimistoilla. Pelkkä näiden pelien derbyinä kutsuminen ei tee niistä derbyjä.
   
  Individual ja SammyRumour tykkäävät tästä.
 12. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Samaa mieltä, kunnon derbyjä ovat vain Satakunnan derby, Stadin derby (RIP) ja siinä ne ehkä olivatkin. Ulkopuolisena itseä ei kiinnosta yhtään nämä Kaakon, Järvi-Suomen, "Pohjoissuomen" yms. Pilipali derbyt.
   
  sakkr tykkää tästä.
 13. juhana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
  Kyllähän "aidon" derbyn osalta matsi pitäisi aina ehdottomasti olla loppuunmyyty. Oli sitten kyseessä kaupungin sisäinen kamppailu tai alueellinen Lappeenranta vs Kouvola, Pori vs Rauma jne. Vaan eipä ole tainnut Kouvolassa ja Lappeenrannassa nämä keskinäiset olleet pitkään aikaan loppuunmyytyjä. Sama on kyllä tainnut koskea Satakunnan pelejä jo pidemmällä ajalla eikä pelkästään tällä kaudella, kun Ässät on ollut selkeä sarjajumbo ja se syö aina kiinnostusta.
   
 14. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  No viime Porissa pelatussa satakunnanderbyssä ottelu oli loppuunmyyty. Eikä Raumalla varmasti perjantaina kauas jääty.
   
 15. redpecka Jäsen

  Itse en jaksa sinänsä takertua tuohon trendikkääseen derby-sanaan, kyllähän näiden jengien välillä on aikoinaan ollut jotain "alueen herra -otteluja" ja tämä on nykyisin vähän päässyt unholaan. Pienenä esiteininä hallissa pelotti kun vieressä öykkäröi joitain oranssilippuisia humalaisia, sanottiin että ne on Kouvolasta ja me ei pidetä niistä.

  Nykyisin symppaan KooKoota, olen sympannut sitä sen nykyisen Liiga-taipaleensa ajan ja toivon heille menestystä ja kehitystä. Odottelen toki sitä veret tirskauttavaa play-off -sarjaa.
   
  Euro71 tykkää tästä.
 16. Marlboro Jäsen

  Lainaus:
  Saihan Ässät ylivoimaisena jumbona joulukuussakin hallin loppuunmyytyä. Ja siis muina kausina myös lähes poikkeuksetta. Lugu nyt on viimeisen viiden vuoden aikana saanut ehkä pari derbyä sold-outiksi.
   
 17. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Ilves - Tappara ei ole kunnon derby?
   
  JiiGeePee ja SammyRumour tykkäävät tästä.
 18. SammyRumour Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät & SHL
  Lainaus:
  Tää nyt unohtui.
   
 19. JiiGeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Pallo & Raha
  Lainaus:
  Ipa ja Tappara pelaa vaan paikallispelejä keskenään. Derbyjä on kaiketi noi missä hallien etäisyys on alle 300km toisistaan (Pohjoisen derby, Oulu vs Kuopio). Eli Derbyjä täällä Tampereella pelataan sitten ainakin turkulaisia, porilaisia, raumalaisia, lahtelaisia, hämeenlinnalaisia, helsinkiläisiä, jyväskyläläisiä, mikkeliläisiä, vaasalaisia, kouvolalaisia, kuopiolaisia ja lappeenrantalaisia vastaan. Onhan siinä jo lisälatinkia moneen peliin kauden aikana.
   
  Taffel ja jalperi tykkäävät tästä.
 20. Jykke1978 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
  Lainaus:
  Näin määritellään Derby ainakin wikipediassa:

  "Derby on erityisesti jalkapallossa käytetty termi, jolla tarkoitetaan ottelua, jossa kohtaavat perinteikkäät vastustajajoukkueet ja joka herättää suurempaa mielenkiintoa kuin tavallinen sarjaottelu.

  Tavallisesti kohtaamiset ovat paikallisotteluita, joissa joukkueet ovat samasta kaupungista tai samalta alueelta.

  Suomessa aikoinaan HIFK:n ja Kiffenin välinen ottelu "klassikern" ("klassikko") pohjautui ajatukseen, että Helsinkiin ei mahdu kahta ruotsinkielistä seuraa. Nykyään Suomen suurimmaksi derbyksi on muodostunut HJK:n ja HIFK:n väliset taistelut Helsingin herruudesta. Turussa taas TPS ja Inter ovat pelanneet lukuisia kertoja Turun herruudesta.

  Jääkiekossa derbyksi voidaan luokitella Satakunnan derby - jossa kohtaavat Rauman Lukko ja Porin Ässät - sekä Tampereen pääsarjajoukkueiden Ilveksen ja Tapparan välinen paikallisottelu. "

  Itselleni derby ja paikallisottelu ovat sama asia eli synonyymejä toisilleen.
   
 21. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Paikallisottelu on aina derby, mutta derby ei ole aina paikallisottelu.

  Derby d'Italia käydään Italian kahden menesyneimmän jengin eli Interin ja Juventuksen välillä ilman, että ovat paikallisvastustijia. Espanjassa El Classicoa voinee kutsua myös derbyksi. Englannissa Liverpoolilla ja Manchester Unitedilla lienee jotain derbyhenkeä kohtaamisissaan. Jääkiekon puolelta NHL:ssä oli Avalanche vastaan Red Wings, mutta se on enää muisto.
   
  Sergei Fedorov tykkää tästä.
 22. IlPadrino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Näiden derbyjen merkitystä kyllä syö se että niitä on tällä kaudella jopa 6. ottelua. Puhutaan ettei derby ole normaali runkosarjaottelu, mutta kyllä toisto väkisinkin syö hohdokkuutta. Vertailtaessa jalkapalloon niin derby on 2 kertaa kaudessa, molempien kotona yksi peli jos ei cuppeja tms lasketa mukaan.
   
 23. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Kauden aloitus jossa SaiPa ja KooKoo kohtaa peräkkäisinä päivinä on aina hieno tapa aloittaa kausi. Siinä on sitä Derbyn henkeä, muuten kaudella kohtaamiset ei valitettavasti herätä samaa kiimaa. Kenties kuten yllä mainittu, niitä on liikaa. No tulevina kausina kun kohdataan ja ollaan sarjassa sijoilla 1 ja 2 löytyy kiimaa tiistain paikalliseenkin.
   
  Ikuinen try out, Mctavish85 & anthax tykkäävät tästä.