nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
45100, sympatiat 00100 ja 20100.
Nostellaanpa tätäkin ketjua ylös. Kaakon herruus on siis ratkaistu kaudelta 2017-18. Äärimmäisen tasaisen taiston voitti KooKoo.

SaiPa-KooKoo 1-7
KooKoo-SaiPa 4-2
KooKoo-SaiPa 2-3
SaiPa-KooKoo 3-2 ja
KooKoo-SaiPa 4-3 vl
SaiPa-KooKoo 4-0

Pisteet 9-9, maaliero 19-16.

KooKoon herruuden kannalta ratkaiseva oli kauden avauspeli, jossa SaiPa sai oikein isän kädestä, ja oikeastaan koko tuon viikonlopun tupla, josta KooKoo voitti toisenkin osan. Sen jälkeen voimasuhteet alkoivat tasoittua, ja tänään pelattu viimeinen derby oli SaiPan heiniä. Tilanteet tunnetusti vaihtelevat paljonkin: kauden alussa SaiPa oli ihan sekaisin ja KooKoo hyvässä tikissä, kunnes kauden edetessä joukkueiden kuntokäyrät alkoivat mennä vastakkaisiin suuntiin, KooKoolla toki runsaiden loukkaantumisten takia. Mutta päivän kunto ratkaisee, ja se ratkaisi nytkin.

Pitäisiköhän tähänkin derbyyn saada joku palkintoesine? KalPalla ja Jukureilla on joku puuhäkkyrä, jonka derbyn voittaja saa. Minkähänlainen palkinto tähän pariin sopisi? Kouvolaa ja Lappeenrantaa ei yhdistä oikein mikään muu kuin maantieteellinen läheisyys. Ehkä palkintona voisi olla joku tehtaanpiipun pienoismalli, perinteisiä metsäteollisuusseutuja kuitenkin molemmat.

Kiitos SaiPa-faneille niin reiluista jutusteluista kuin huuteluistakin. Kaikki ne kuuluvat tähän hommaan. Ensi kaudella sitten taas!

PS: Kouvola on parempi kuin Lappeenranta :)
 
"The 90´s was great. Drinking and listening to music. Didn´t have to answer my f*****g phone all the time." - James Dean Bradfield

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Tsemppihuudot täältä myös sinne Kouvolan suuntaan. Kun asiat alkavat esim. loukkien suhteen mennä niin perseelleen kuin teillä tällä kaudella meni, niin ei siitä kovinkaan helppoa ole nousta. Ei ainakaan meidän huutolaisjoukkueiden. Ensi kausi on varmasti parempi. Hienoa, että olette olemassa. :)
 
Last Night a DJ Saved My Life
Mills-Banks-Hood​

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Toivottavasti KooKoo pääsee joskus pelaamaan merkityksellisiä pelejä tässä vaiheessa kautta, niin saataisiin vähän tunnetta näihin loppukauden derbyihin. Toki organisaation kokemattomuus pääsarjatasolla ja talousalueen pienuus aiheuttaa omat haasteensa pikkuveljelle, mutta kovalla työllä mikä tahansa on mahdollista.

Jos Kaakon herruus ratkaistaan tasapisteissä maalierolla, niin olkoon miun puolesta niin. Itse kyllä suosisin vanhaa jääkiekon sanontaa, että olet niin hyvä kuin viimeinen pelisi.

Joka tapauksessa kiitos tämän kauden väännöistä rautatiekaupunkiin ja hyvää kesälomaa. Myö jatketaan täällä Kaakkois-Suomen keskuksessa sille kuuluvalla tavalla pitkälle kevääseen. ;)
 
Tää on meidän joukkue.

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaa
Tuo Post Scriptum oli niin huono provo että lahtelaisiakin hävettää.

Ei mutta vielä kerran iso kiitos myös sinne. Kyllä tuo KooKoo liigakartalla tuo sitä tiettyä sähköä mukaan paikalliskamppailun muodossa. Derbyn muodossa. Jatketaan ensi kaudella.

PS: Toivottavasti kohdataan joskus pleijareissa. :)
 
Who motivates the motivator?

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
45100, sympatiat 00100 ja 20100.
Toki organisaation kokemattomuus pääsarjatasolla ja talousalueen pienuus aiheuttaa omat haasteensa pikkuveljelle, mutta kovalla työllä mikä tahansa on mahdollista.
Jälkimmäiseen väitteeseen pieni korjaus: talouden näkökulmasta Kymenlaakso ja Etelä-Karjala lienevät suunnilleen tasoissa, tai Kymenlaakso jopa vähän edellä, ainakin jos bkt:tä vertaillaan, ja väestömäärältäänhän Kymenlaakso on aina ollut suurempi maakunta. Kouvola on myös suurempi kaupunki kuin Lappeenranta. Jos näillä siis on väliä. Kentällä niillä ei taida olla.

Jos Kaakon herruus ratkaistaan tasapisteissä maalierolla, niin olkoon miun puolesta niin. Itse kyllä suosisin vanhaa jääkiekon sanontaa, että olet niin hyvä kuin viimeinen pelisi.
Samalla tavalla se ratkaistaisiin SaiPalle. Ei ole mielestäni muuta tapaa, kun pisteet menivät tasan. Viimeisessä derbyssä SaiPa oli parempi, eikä sitä ole kukaan kiistänytkään, aivan kuten KooKoo oli kauden alun derbyissä selvästi parempi. Sen, miten joukkueella yleisesti ottaen menee, kertoo sitten sarjataulukko.

Kaikki levottomat höpöttelyt pikkuveljestä ja Lappeenrannasta Kaakkois-Suomen keskuksena jätän nyt omaan arvoonsa ja toivotan SaiPalle onnea playoffeihin :) Otetaan ne @heavylutaa18 toivomat keskinäiset väännöt sitten ensi vuonna :)
 
"The 90´s was great. Drinking and listening to music. Didn´t have to answer my f*****g phone all the time." - James Dean Bradfield

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, HIFK
Noniin, ekat Kaakon derbyt pelattu tältä kaudelta joten nostetaan tätä ketjua ylöspäin. Pisteet menivät aivan kuten ennen viikonloppua odotin. Onko se sit taas ens vuonna KooKoon vuoro voittaa tekemällä seitsemän maalia? Harmillinen vivahde jäi perjantain pelistä Bergerin Radke-taklauksesta, mutta muuten oli taas hieno tapa aloittaa uusi kausi.
 
"Se on ihmeellistä, miten paljon kykenee tekemään ilman, että tekee yhtään mitään. Tärkeintähän on vain näyttää kiireiseltä."

Idea varastettu, lopullinen muoto oma.

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kirjoitin muuten itsenäisenä koulutehtävänä raportin viikonlopun molemmista peleistä katsomosta käsin, tässä ensimmäinen:
Niin KooKoo kuin SaiPakin aloittivat ottelun ykköskentällisillään, joten avausviisikoissa ei yllätyksiä nähty. Ensimmäinen jäähy nähtiin jo ajassa 1:12, kun KooKoon uusi puolustajavahvistus Ed Wittchow lähti kaksiminuuttiselle estämisestä. SaiPa aloitti välittömän myllytyksen, mutta ainakin ylivoiman ensihetkillä ilman mainittavaa tulosta. 22 sekuntia ennen jäähyn päättymistä SaiPa kuitenkin onnistui, kun Sportista SaiPaan täksi kaudeksi siirtynyt Robin Salo ampui ruuhkan läpi kiekon verkkoon. KooKoo pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 3:37, kun Markus Kojo lähti niin ikään estämisestä jäähylle, Ajassa 5:02 SaiPa joutui kahden miehen alivoimalle kun Jere Sneck purki omasta päädystä kiekon katsomoverkkoihin. Kahden miehen ylivoimaa KooKoo ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään, mutta sen sijaan yhden miehen ylivoimalla KooKoo onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 6:12, kun Juha-Pekka Haataja huudatti kotiyleisöä. SaiPa onnistui siirtymään uudelleen johtoon ylivoimalla ajassa 10:06, kun vain seitsemän sekuntia oli jäljellä Malte Strömvallin huitomisesta saamaa kaksiminuuttista. KooKoo onnistui kuitenkin jälleen tasoittamaan ajassa 11:39, kun nuori Kasperi Ojantakanen ampui ensimmäisen liigamaalinsa. KooKoo siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 14:40 Miikka Pitkäsen toimesta, kun vain 41 sekuntia oli jäljellä Jonatan Tanuksen estämisrangaistusta. KooKoon Alexander Bonsaksen otti kahden minuutin huitomisrangaistuksen neljä minuuttia ennen erän loppua, mutta SaiPa ei saanut ylivoimalla tulosta aikaan. Ajassa 18:45 SaiPan Emil Oksanen otti kampituksesta kaksiminuuttisen, mutta KooKookaan ei näyttänyt saavan omalla ylivoimallaan maalia aikaiseksi. Tuohimaa torjui avauserässä 10 kertaa, kun Samu Perhonen selvisi seitsemällä torjunnalla.

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 21:06 kun SaiPa sai joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta, ja kärsijäksi joutui Joni Nikko. Saman ylivoiman aikana ajassa 22:04 KooKoo siirtyi kahden maalin johtoon, kun Pelicansista KooKoon paitaan täksi kaudeksi siirtynyt Kimi Koivisto latasi kiekon Frans Tuohimaan taakse. SaiPa kuitenkin onnistui heti perään, kun Markus Kojo toi keltamustat maalin päähän. Erän seitsemännellä minuutilla Miikka Pitkänen ohjasi onnekkaasti Malte Strömwallin heiton maaliin ja KooKoo siirtyi jälleen kahden maalin johtoon. Ajassa 32:29 KooKoo pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaansa, kun SaiPan avausmaalin tehnyt Robin Salo otti koukkaamisesta kaksiminuuttisen. SaiPa kuitenkin katkaisi KooKoon ylivoimahyökkäykset kerta toisensa jälkeen ja purki kiekot onnistuneesti pois omalta puolustusalueeltaan. Tämän jälkeen nähtiin muutama nujakka mutta ilman jäähyjä, joten toiselle erätauolle mentiin 5-3-lukemissa. Kotijoukkueen Samu Perhoselle kirjattiin toisessa erässä kahdeksan torjuntaa, kun Tuohimaa puolestaan torjui yhden kiekon kollegaansa enemmän.

Kolmas erä alkoi kahden ensimmäisen tapaan kummankin faniryhmän äänekkään kannustuksen keskellä. Ajassa 42:22 SaiPa-fanien kannustus palkittiin kun joukkue nousi jälleen maalin päähän Emil Oksasen toimesta, kun hän pääsi ampumaan uransa ensimmäisen liigamaalin Roy Radken laukauksen paluukiekosta. Hetkeä myöhemmin Anssi Löfman lähti kampituksesta kaksiminuuttiselle, mutta KooKoon yritykset tuhrautuivat SaiPan puolustajien kiekon blokkauksiin. Ajassa 47:32 KooKoo otti erän ensimmäisen jäähynsä, kun TuTosta tälle kaudelle tullut Kalle Valtola otti kampituksesta kaksiminuuttisen. SaiPa ei kuitenkaan saanut yrityksistä huolimatta kiekkoa Samu Perhosen taakse, joten ottelua jatkettiin tasaviisikoin. Kumpikin joukkue pelasi varsin sekavaa ja epätarkkaa peliä eikä saanut mainittavia tilanteita aikaiseksi. SaiPan Kalle Maalahti otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta reilut kolme minuuttia ennen ottelun loppua, joten KooKoo pääsi jälleen kokeilemaan ylivoimaansa. Ratkaisua ei kuitenkaan ylivoimalla syntynyt, joten ottelua jatkettiin jälleen täysin viisikoin. Puoli minuuttia ennen ottelun loppumista Tero Lehterä otti aikalisän ja Tuohimaa luisteli vaihtoaitioon. SaiPan yritys palkittiin 18 sekuntia ennen loppua, kun Topi Nättinen iski kauden avausmaalinsa tasoittaen ottelun 5-5:een. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten lähdettiin voittomaalikilpailuun. Emil Oksanen ja Erik Karlsson onnistuivat kumpikin kerran muiden epäonnistuessa ja Frans Tuohimaa otti ratkaisevan kopin Juha-Pekka Haatajan yrityksestä, joten varsin vaiherikas ja tasainen kamppailu kirjattiin lopulta lappeenrantalaisten eduksi lukemin 6-5. Kaiken kaikkiaan sekava peli kauden avaukseksi, joten huomenna Lappeenrannassa molemmilla joukkueilla on paljon petrattavaa.
 
Espoolainen ja ylpeä siitä

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Ja tässä toinen:
Molemmat joukkueet aloittivat ensimmäisen erän Kisapuistossa fanien kovaäänisen kannustuksen turvin ja tilanteita syntyi välittömästi. Ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 4:06, kun Malte Strömwall otti kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Tilanteita kyllä syntyi, mutta ainakaan ilman mainittavaa tulosta. Molemmat loivat ylivoiman jälkeen huippupaikkoja, mutta kumpikin maalivahti oli elementissään. KooKoo pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 8:45, kun Jere Sneck otti kiinnipitämisestä kahden minuutin rangaistuksen. SaiPa puolusti ainakin alivoiman ensihetkillä tiiviisti eikä KooKoo saanut tilanteita aikaan. Maaleja ei syntynyt, joten peliä jatkettiin täysin viisikoin. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 11:59, kun SaiPan rynnistyksen päätteeksi Topi Nättinen tinttasi kiekon verkkoon kotiyleisön suureksi riemuksi. Erän viimeiset hetket sujuivat rauhallisissa merkeissä, joten SaiPan 1-0-johtolukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alkuun KooKoon Martin Berger otti pelin viivyttämisestä jäähyn, jota SaiPa ja etenkin Jonatan Tanus ei jättänyt hyödyntämättä. Vain viisikymmentä sekuntia oli pelattu kun Tanus siirsi lukemat 2-0:aan. KooKoo toipui kuitenkin nopeasti; ajassa 2:16 Anrei Hakulinen kavensi Olli Korhosen ja eilen ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Kasperi Ojantakasen syötöistä lukemiksi 2-1. Erän kolmannella minuutilla saatiin pieni katko aikaan kun päätypleksien välinen tolppa jouduttiin korjaamaan. Kumpikaan joukkue ei tästä pienestä tauosta hätkähtänyt vaan painoi entiseen malliin sata lasissa. SaiPa pääsi jälleen ylivoimalle ajassa 26:57, kun KooKoon Emil Kristensen otti rangaistuksen kiinnipitämisestä. KooKoo kuitenkin onnistui selvittämään alivoimansa, joten ottelua jatkettiin tasaviisikoin. KooKoo nousi tasoihin ajassa 29:46, kun Kimi Koivisto ohjasi Arttu Pellin siniviivalaukauksen ohi maskissa olleen Frans Tuohimaan. Markus Kojo otti estämisjäähyn ajassa 31:06 ja KooKoo pääsi jälleen ylivoimalle. Tilanteita kyllä syntyi, mutta Tuohimaata ei onnistuttu ohittamaan. KooKoo onnistui siirtymään ottelussa johtoon kaksi-yksi-hyökkäyksen päätteeksi Malte Strömwallin siirtäessä Miikka Pitkäsen syötön verkkoon, kun nelisen minuuttia oli toista erää jäljellä. SaiPa kuitenkin kuittasi nopeasti lukemat 3-3:een Tyler Morleyn uran ensimmäisellä liigamaalilla David Goodwinin syötöstä. KooKoo otti vielä kuusi sekuntia ennen erän loppua kiinnipitämisjäähyn, mutta erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Kolmas erä alkoi varovaisissa merkeissä, KooKoo puolusti tiiviisti eikä SaiPa saanut ylivoimalla ratkaisuja aikaan vaikka kuvioita rakenneltiin. SaiPa onnistui siirtymään kuitenkin johtoon heti ylivoiman jälkeen, kun Tomi Iso-Mustajärvi punnersi vanhanaikaisella kiekon Samu Perhosen taakse. SaiPa otti jäähyn ajassa 44:44, kun Tyler Morley lähti vastustajan mailasta kiinnipitämisestä kakkoselle. KooKoo ei kuitenkaan saanut ylivoimamaalia aikaan, joten ottelua jatkettiin jälleen täysin viisikoin. SaiPa siirtyi 5-3-johtoon ajassa 54:10, kun Ahti Oksanen nousi Cody Kunykin kanssa hyökkäykseen ja heläytti kiekon pienestä kulmasta maalin kattoon. KooKoo otti heti perään aikalisän, Frans Tuohimaa merkittiin maalin toiseksi syöttäjäksi. KooKoo otti vielä maalivahdin pois ottelun loppuhetkillä, ja ajassa 55:38 SaiPa kaunisteli johtonsa Ahti Oksasen iskiessä kiekon tyhjään maaliin. Perhonen palasi maalilleen tämän jälkeen, mutta KooKoo vaikutti aseettomalta. Tomi Leivo otti vielä kaksiminuuttisen korkeasta mailasta ajassa 57:19. SaiPa onnistui hyödyntämään tämän, kun eilen ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Emil Oksanen ampui kiekon ylänurkkaan ja siirsi SaiPan lopullisiksi voittolukemiksi 7-3. Eiliseen tapaan varsin runsasmaalinen kamppailu siis, mutta tällä kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Frans Tuohimaa torjui päätöserässä 18 kertaa, kun Perhonen KooKoon maalilla torjui vain kolme kertaa.
 
Espoolainen ja ylpeä siitä

redpecka

Jäsen
Rohkenen epäillä otsikon väittämää. Valitettavasti. Ei mitään jännitettä näiden joukkueiden välillä. Syytän tästä ensisijaisesti Liigaa suljetusta järjestelmästä, joka erotti veljekset toisistaan. Tänä aikana on kasvanut kokonaan uusi sukupolvi kiekon seuraajia, jotka eivät ikinä päässeet aistimaan Kaakon derbyn tunnelmaa. Vanhat pierut ei enää jaksa pomppia ja höpisevät jotain hämäriä juttuja ja uudet polvet vain halailee keskenään. Se heille suotakoon - vaikea sitä väkisin on yrittää rivalry-henkeä keksiä ja ylläpitää.

Vaatisi varmaan jonkun kiihkeän play-off -sarjan näiden joukkueiden välille, sellaisen jossa tapahtuisi räikeitä ylilyöntejä jotka puhuttaisivat vuosia, internet palaisi, autoja poltettaisiin kadulla... - tai no ei ehkä sitä, ei ainakaan minun autoa, jotta Kaakon derby heräisi jälleen henkiin.

Tänään tulilla SaiPa-KooKoo, lauantai-ilta. Eipä ole otteluketjufoorumissa avattu pelille vielä ketjua. Jospa minä kokeilen kerrankin. Halailkaamme siellä lisää.
 
* * * * *

Steus

Jäsen
"Lauantaina pelattu kauden viides Kaakon derby ei tarjonnut tällä kertaa kahteen ensimmäiseen erään kovin tiukkaa taistelua sarjapisteistä, vaikka asetelmana paikalliskamppailu ja lauantai-ilta tarjosivat lähes täydellisen lähtökohdan kamppailulle." - Ote Kouvolan Sanomista.

Paskaahan nuo muka-derbyt ovat olleet ensimmäistä kautta lukuunottamatta ja oikein mikään taho ei ole tehnyt mitään derbyasetelman eteen kentällä, katsomossa tai toimistoilla. Pelkkä näiden pelien derbyinä kutsuminen ei tee niistä derbyjä.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
"Lauantaina pelattu kauden viides Kaakon derby ei tarjonnut tällä kertaa kahteen ensimmäiseen erään kovin tiukkaa taistelua sarjapisteistä, vaikka asetelmana paikalliskamppailu ja lauantai-ilta tarjosivat lähes täydellisen lähtökohdan kamppailulle." - Ote Kouvolan Sanomista.

Paskaahan nuo muka-derbyt ovat olleet ensimmäistä kautta lukuunottamatta ja oikein mikään taho ei ole tehnyt mitään derbyasetelman eteen kentällä, katsomossa tai toimistoilla. Pelkkä näiden pelien derbyinä kutsuminen ei tee niistä derbyjä.
Samaa mieltä, kunnon derbyjä ovat vain Satakunnan derby, Stadin derby (RIP) ja siinä ne ehkä olivatkin. Ulkopuolisena itseä ei kiinnosta yhtään nämä Kaakon, Järvi-Suomen, "Pohjoissuomen" yms. Pilipali derbyt.
 
Pori - Suomen Kalifornia

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT Helsinki vuoteen 2013, Ässät, KooKoo
Kyllähän "aidon" derbyn osalta matsi pitäisi aina ehdottomasti olla loppuunmyyty. Oli sitten kyseessä kaupungin sisäinen kamppailu tai alueellinen Lappeenranta vs Kouvola, Pori vs Rauma jne. Vaan eipä ole tainnut Kouvolassa ja Lappeenrannassa nämä keskinäiset olleet pitkään aikaan loppuunmyytyjä. Sama on kyllä tainnut koskea Satakunnan pelejä jo pidemmällä ajalla eikä pelkästään tällä kaudella, kun Ässät on ollut selkeä sarjajumbo ja se syö aina kiinnostusta.
 
"Turkuhallin geometria on paljon parempi kuin Hartwall Areenan" - Sir Pentti

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Kyllähän "aidon" derbyn osalta matsi pitäisi aina ehdottomasti olla loppuunmyyty. Oli sitten kyseessä kaupungin sisäinen kamppailu tai alueellinen Lappeenranta vs Kouvola, Pori vs Rauma jne. Vaan eipä ole tainnut Kouvolassa ja Lappeenrannassa nämä keskinäiset olleet pitkään aikaan loppuunmyytyjä. Sama on kyllä tainnut koskea Satakunnan pelejä jo pidemmällä ajalla eikä pelkästään tällä kaudella, kun Ässät on ollut selkeä sarjajumbo ja se syö aina kiinnostusta.
No viime Porissa pelatussa satakunnanderbyssä ottelu oli loppuunmyyty. Eikä Raumalla varmasti perjantaina kauas jääty.
 
Pori - Suomen Kalifornia

redpecka

Jäsen
Itse en jaksa sinänsä takertua tuohon trendikkääseen derby-sanaan, kyllähän näiden jengien välillä on aikoinaan ollut jotain "alueen herra -otteluja" ja tämä on nykyisin vähän päässyt unholaan. Pienenä esiteininä hallissa pelotti kun vieressä öykkäröi joitain oranssilippuisia humalaisia, sanottiin että ne on Kouvolasta ja me ei pidetä niistä.

Nykyisin symppaan KooKoota, olen sympannut sitä sen nykyisen Liiga-taipaleensa ajan ja toivon heille menestystä ja kehitystä. Odottelen toki sitä veret tirskauttavaa play-off -sarjaa.
 
* * * * *

Marlboro

Jäsen
Sama on kyllä tainnut koskea Satakunnan pelejä jo pidemmällä ajalla eikä pelkästään tällä kaudella, kun Ässät on ollut selkeä sarjajumbo ja se syö aina kiinnostusta.
Saihan Ässät ylivoimaisena jumbona joulukuussakin hallin loppuunmyytyä. Ja siis muina kausina myös lähes poikkeuksetta. Lugu nyt on viimeisen viiden vuoden aikana saanut ehkä pari derbyä sold-outiksi.
 
”Ainakin Turun poliisin kohdalla luulen, että kuulun siihen ykköskenttään, jota vartioidaan saatana yötä päivää.” - Tami Tamminen
LGI

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Ilves - Tappara ei ole kunnon derby?
Ipa ja Tappara pelaa vaan paikallispelejä keskenään. Derbyjä on kaiketi noi missä hallien etäisyys on alle 300km toisistaan (Pohjoisen derby, Oulu vs Kuopio). Eli Derbyjä täällä Tampereella pelataan sitten ainakin turkulaisia, porilaisia, raumalaisia, lahtelaisia, hämeenlinnalaisia, helsinkiläisiä, jyväskyläläisiä, mikkeliläisiä, vaasalaisia, kouvolalaisia, kuopiolaisia ja lappeenrantalaisia vastaan. Onhan siinä jo lisälatinkia moneen peliin kauden aikana.
 
Nih!!

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ipa ja Tappara pelaa vaan paikallispelejä keskenään. Derbyjä on kaiketi noi missä hallien etäisyys on alle 300km toisistaan
Näin määritellään Derby ainakin wikipediassa:

"Derby on erityisesti jalkapallossa käytetty termi, jolla tarkoitetaan ottelua, jossa kohtaavat perinteikkäät vastustajajoukkueet ja joka herättää suurempaa mielenkiintoa kuin tavallinen sarjaottelu.

Tavallisesti kohtaamiset ovat paikallisotteluita, joissa joukkueet ovat samasta kaupungista tai samalta alueelta.

Suomessa aikoinaan HIFK:n ja Kiffenin välinen ottelu "klassikern" ("klassikko") pohjautui ajatukseen, että Helsinkiin ei mahdu kahta ruotsinkielistä seuraa. Nykyään Suomen suurimmaksi derbyksi on muodostunut HJK:n ja HIFK:n väliset taistelut Helsingin herruudesta. Turussa taas TPS ja Inter ovat pelanneet lukuisia kertoja Turun herruudesta.

Jääkiekossa derbyksi voidaan luokitella Satakunnan derby - jossa kohtaavat Rauman Lukko ja Porin Ässät - sekä Tampereen pääsarjajoukkueiden Ilveksen ja Tapparan välinen paikallisottelu. "

Itselleni derby ja paikallisottelu ovat sama asia eli synonyymejä toisilleen.
 
Mustavalkoinen on Turku ainiaan, ei sinimusta milloinkaan. Turku tuo mustavalkoinen kaupunki Aurajoen rannalla Varsinais-Suomessa.
-Member of Sissiryhmä-

Ralph

Jäsen
Itselleni derby ja paikallisottelu ovat sama asia eli synonyymejä toisilleen.
Paikallisottelu on aina derby, mutta derby ei ole aina paikallisottelu.

Derby d'Italia käydään Italian kahden menesyneimmän jengin eli Interin ja Juventuksen välillä ilman, että ovat paikallisvastustijia. Espanjassa El Classicoa voinee kutsua myös derbyksi. Englannissa Liverpoolilla ja Manchester Unitedilla lienee jotain derbyhenkeä kohtaamisissaan. Jääkiekon puolelta NHL:ssä oli Avalanche vastaan Red Wings, mutta se on enää muisto.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näiden derbyjen merkitystä kyllä syö se että niitä on tällä kaudella jopa 6. ottelua. Puhutaan ettei derby ole normaali runkosarjaottelu, mutta kyllä toisto väkisinkin syö hohdokkuutta. Vertailtaessa jalkapalloon niin derby on 2 kertaa kaudessa, molempien kotona yksi peli jos ei cuppeja tms lasketa mukaan.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaa
Kauden aloitus jossa SaiPa ja KooKoo kohtaa peräkkäisinä päivinä on aina hieno tapa aloittaa kausi. Siinä on sitä Derbyn henkeä, muuten kaudella kohtaamiset ei valitettavasti herätä samaa kiimaa. Kenties kuten yllä mainittu, niitä on liikaa. No tulevina kausina kun kohdataan ja ollaan sarjassa sijoilla 1 ja 2 löytyy kiimaa tiistain paikalliseenkin.
 
Who motivates the motivator?

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KKP
Kiitos Liiga! Olet saanut tapettua jo alkukaudesta kiinnostuksen Derbyistä. 8 kierrosta pelattu ja JO 3 kertaa SaiPa kohdattu. Toivottavasti ensi kaudella ei enää aloiteta back to back Derbyllä.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kiitos Liiga! Olet saanut tapettua jo alkukaudesta kiinnostuksen Derbyistä. 8 kierrosta pelattu ja JO 3 kertaa SaiPa kohdattu. Toivottavasti ensi kaudella ei enää aloiteta back to back Derbyllä.
Ehkä yhdellä voisi aloittaa, mutta ei tämä kauhean inspiroivalta tunnu, kun pelejä on jatkuvasti. Toki osansa tähän fiilikseen varmaan toi tuo eilinen kahden otteiltaan huippujoukkueen ilotulitus. Lähes keskiviikkoklassikoksi muotoutuva 1-1, kookoolla 80% laukauksista ohi maalista ja saipalla 100% syötöistä vastustajan lapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy