Käyttäjien mielipiteitä kaivataan - anna äänesi kuulua!

  • 31 654
  • 141

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tähän veikkaisin että syynä on se, että kyselyotsikon alla tapahtuva keskustelu voi vaikuttaa siihen, miten kyselyyn vastataan. Tavoitteena on kuitenkin saada jokaiselta vastaajalta tämän oma, henkilökohtainen vastaus, mutta tahtomattaankin ihmiset ottavat vaikutteita muilta jos näkevät mitä muut ovat vastanneet. Samalla tulisi myös turhia kommentteja tyyliin "kysymys numero kolme oli todella turha ja typerä ja vastausvaihtoehdot oli anaalista blaa blaa", eli kommentoitaisiin ennemmän kyselyn onnistumista kuin kyselyn aihetta, mikä myös vaikuttaisi vastausinnokkuuteen, rehellisiin vastauksiin jne.
Tosiaan joo. Jatkoehdotuksena sitten tähän, että mikäli siinä kyselyssä on takaraja johon asti saa vastata, niin sen jälkeen topicin lukon voisi avata mahdollisia puinteja varten, kun niillä ei enää olisi vaikutusta kyselyn toteutukseen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
FBT Karhut
Joo, jääkiekkoaiheiset asialliset äänestykset (tyyliin "kuka voittaa mestaruuden", "oliko Mälkiän potkut oikea ratkaisu" tai "kuka on vuoden tulokas") kuuluvat mielestäni tuonne SM-liigapalstalle. Turha niitä on haudata kierrätyskeskukseen kaiken offtopicin (tässä tapauksessa siis muun kuin jääkiekkoaiheisen) keskelle. Yksi typerimmistä ratkaisuista siirtää ne sinne, samoin kuin SM-liigan ennustusketjut ja vastaavat. Tämä on kai vieläkin pääasiassa jääkiekkopalsta joten miksi kiekkoaiheet eivät ole siellä missä kuuluvat.

Koko vapaan keskustelun poistaminen voisi olla toisaalta hyvä ratkaisu, mutta kai se on niin että sillekin on tilauksensa. Ja kyllä täällä on paljon sellaisiakin jotka kirjoittavat melkein ainoastaan vapaalle.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Oma toiveeni koskee ainoastaan musiikkiaiheisia keskusteluita. Ne voisi kaikki heittää suoraan jonkin musiikki-osion alle. Näin siis niin hevilettibändien, kuin Captain Jackinkin kannattajat voisivat keskustella rauhassa aiheista, joista ei voi käytännössä keskustella mitään järkevää/hauskaa. Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi mielestäni, että kaikki musiikkikeskustelu vain kylmästi tuhottaisiin. Mutta tämä on siis oma mielipiteeni ja en todellakaan odota paljon sympatiaa tämän kirjoituksen pohjalta kanssakeskustelijoilta.
Netti on aivan täynnä näitä bändien keskustelufoorumeita ja en näe tarvetta jauhaa sitä p..kaa myös Jatkoajassa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Itse näkisin asian niin, että jos haluamme jotain ala-otsikkoa forumille, voisi se olla lyhykäisyydessään "VIIHDE"
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Allekirjoituksista. Mielestäni allekirjoitus ei saisi olla lainaus toisen tekstistä, vaan oma tekele. Monethan näitä suosivat, lähinnä mielestäni vittuilu- tai kärjistämismielessä. Vai eikö ole mitään omaa laitettavaa?
Ja en nyt tarkoita T-miehen (Tilastomies) käyttämää kirjoitustani meidän Erkistä, koska siitä olen jotenkin sairaalloisesti jopa ylpeä. Mutta kuitenkin.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ensiksi myös täältä kiitos tuosta Peliluolasta. Se tosin vielä pistää silmään että ko foorumi on myös alafoorumina myös kun avaa Kierrätyskeskuksen. Eikö tämä ole turhaa?

Muutoin täältä tuki muutamalle idealle joka on jo esitetty. Ensinnäkin tuolle obi-wanin "VIIHDE" - osiolle peukku ylös. Toki siihen kaipaisi sitten määrittelyä mikä sinne menee mutta kaipa ainakin musiikki, tv, leffat olisi hyvä alku. Tällä ja jo tuolla tehdyllä Peliluolalla saataisiin tuota Vapaan osion ketjujen määrää vähemmäksi mitä pidän hyvänä. Siellä on kuitenkin todella erinomaisia ketjuja missä syntyy pitkiäkin keskusteluja.

Ja toiseksi RV:llä oli erinomaisia ideoita, varsinkin tuo ketjujen "pilkkominen" olisi suositeltavaa ainakin SM-liigaosiossa.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Ensiksi myös täältä kiitos tuosta Peliluolasta. Se tosin vielä pistää silmään että ko foorumi on myös alafoorumina myös kun avaa Kierrätyskeskuksen. Eikö tämä ole turhaa?

Tälle pitäisi tehdä jotain, koska kierrätyskeskuksen uusimpana viestinä voi edelleenkin näkyä nämä peliketjut.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä uudistus tuo peliluola. Vapaan puolelta voisi vielä harkita musiikin ja tv-ohjelmien + elokuvien erottamista omiksi osioikseen. Noita koskevia ketjuja on paljon ja ne erottamalla varsinainen vapaa keskustelu jäisi lähinnä päivittäin vaihteleviin ja ajankohtaisiin asioihin liittyville keskusteluille.

Tuolla kiekkopuolella olen pitkään toivonut omaa otteluketjufoorumi osuutta Mestikselle ja liigalle. Tällä hetkellä homma toimii kun pelejä on vähän, mutta joskus täyden liiga- ja mestiskierroksen aikana aktiivisia ketjuja on suhteellisen paljon. Eli liigakeskustelu ja liigan otteluista keskustelu omaksi ja vastaavat Metsiksen keskustelut omaksi kokonaisuudeksi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joo, jääkiekkoaiheiset asialliset äänestykset (tyyliin "kuka voittaa mestaruuden", "oliko Mälkiän potkut oikea ratkaisu" tai "kuka on vuoden tulokas") kuuluvat mielestäni tuonne SM-liigapalstalle. Turha niitä on haudata kierrätyskeskukseen kaiken offtopicin (tässä tapauksessa siis muun kuin jääkiekkoaiheisen) keskelle. Yksi typerimmistä ratkaisuista siirtää ne sinne, samoin kuin SM-liigan ennustusketjut ja vastaavat. Tämä on kai vieläkin pääasiassa jääkiekkopalsta joten miksi kiekkoaiheet eivät ole siellä missä kuuluvat.

Olisi kyllä aivan loistavaa jos tämä hieman vapaampi kiekkokeskustelu, ennustusketjut, äänestykset, listaukset saataisiin pois tuolta kierrätyskeskuksen puristuksesta, jossa tällaisen ketjun keskimääräinen elinikä on +/- 1 päivä. Kuitenkin nämä on ihan mukavia lisiä ja kuuluvat ehdottomasti kiekko-palstalle.

Tämän saman otsakkeen alle mahtuisi varmasti myös muutakin ns. vapaampaa kiekkokeskustelua. Otsikko voisi olla vaikka Hokiboxi tai muu hieman vapaammalta kuulostava nimi.

Hienoa että palstaa ollaan kehittämässä parempaan suuntaan!
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En tiedä mihin näistä miljoonista mode-ketjuista tämä viesti kuuluisi (tuskin tähän ainakaan), mutta kirjoitanpa tänne.

Eli, mielestäni joidenkin ketjujen nimiä voisi hieman siistiä. Esim. "Vitsiä pukkaa, part 2..." voisi olla ihan vaan "Vitsiä pukkaa".
Sitten joistain ketjuista voisi karsia ihan tällaisia pieniä virheitä kuten "Chilin ystävät-poltosta nautintoa" muotoon "Chilin ystävät - Poltosta nautintoa".
Näitä on miljoona lisää, ja niitä voisi muokata aina kun eteen tulee.

Joitain ei varmasti nuo pienet asiat häiritse, mutta sitten on meitä kusipäitä joita nuo häiritsee.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siistimisen voisi aloittaa vaikka ketjusta "Käyttäjien mielipiteitä kaivataan - Anna äänesi kuulua!"

Sikäli mikäli viittasit tuolla isoon alkukirjaimeen.
Itseasiassa en edes tiedä kuuluko tuon olla isolla, mutta lähinnä viittasin puuttuviin välilyönteihin... Tuossa nimittäin saattaa tulla pieni väärinkäsitys jollekin, kun "ystävät-poltosta" on yhdyssana jos sen kirjoittaa tuolla tavalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olen monesti ihmetelly miksi noita äänestyksiä ei saa avata esim. tuonne joukkueiden osioon. Musta esim. sellaiset äänestykset kuin "Pitäisikö Matin saada kenkää" sopisi tuonne kuin nakutettu ja kyllähän siitä sitten oma keskusteluketjukin syntyisi. Lisäksi myös tuollaisia " Joukkueen X alltime all-stars (tai all-nightmare)" ketjuja voisi siellä joukkueosiossa sallia. Musta kun olisi hyvä että tiettyä joukkuetta koskevat kejut ja äänestykset löytyisi yhdestä paikasta ja niitä ei sitten tarvitsisi etsiä ympäri foorumia.

Tästä täysin samaa mieltä, mutta NHL:n osalta. En käsitä miksi Crosby vs. Ovechkin- ketjun pitää olla kierrätyskeskuksessa kun siihen on liitetty äänestys? Vaikuttaa täysin turhalta avata tuota varten uutta ketjua NHL-osioon kun aiheesta on olemassa jo ketju, jossa on käyty myös hyvää keskustelua/väittelyä aiheesta.
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
No laitetaan mitä mieleen tulee.

Komppailen myös äänestysten sallimista aiheen mukaisissa keskusteluosioissa. Äänestysten laatiminen pitäisi kuitenkin ohjeistaa siten, että niistä ei tule ikuisia.

Yhteinen "musiikki, radio, tv ja elokuva -osio" voisi toimia. Kyseisestä osiosta voisi tulla vilkaskin, kun kynnys avata ketjuja madaltuisi. Ei tarvitsisi samasta bändistä keskustella yhdessä megaketjussa, vaan joka levystä ja keikasta voisi avata ketjun rohkeasti. Myös kesällä normaalisti Vapaan valtaavat festariketjut tulisi tähän osioon.

Samalla kynnystä avata "normaaleja" ketjuja Vapaalle pitäisi madaltaa ja tunnelmaa keventää. Esim. klikkaisin paljon mieluummin yksittäistä otsikkoa "Pettääköhän muija?", "Päärynävartalo vai viivaperse?", "Akka laittaa liikaa suolaa makkarakeittoon. Tapanko?" kuin nykyistä naisasiat-ketjua, joka tuntuu olevan aina pinnalla, mutta jota tulee vilkaistua milloin sattuu, jos silloinkaan. Minusta Vapaa kaipaa hienoista kevennystä ja tasoitusta. Nykytilannehan on se, että joko kirjoitat BB-ketjuun onelinerin jonkun tv-kasvon ulkonäöstä tai sitten teet lopputyötä vastaavan ketjunavauksen kuun mineraalien hyödyntämisestä. Semmoinen normaali puolikontrolloitu flow-kirjoittelu puuttuu tyystin.

Samaa mieltä näistä kaikista. Musaradiotvelokuvan(miksei kirjatkin, jotkut kuulemma lukee) voisi nimetä Viihteeksi, löytyisi myös kyseiset keskustelut helpommin. Muuta:

1. Tarkempia aiherajauksia ihan oikeesti hei!
Edelleen haluaisin että moderaattorit myös toteuttaisivat hiukan rankemmalla kädellä asiakeskusteluissa (varsinkin kiekkopuolella) tätä aiheessa pitäytymistä, ja samoista keskusteluista runkattaisiin niitä aiheita pienempiin puihin. Tosiaan, Petri Vehanen - täysi suhari vai ihan jotain muuta puussa käydään nykyisin keskustelua Peten otteista Kazanissa, mikä on sinänsä mielenkiintoista - mutta välttämättä satunnaiselle lukijalle ei tule mieleen että jos haluan Vehasen otteista Kazanissa lukea kommentteja ne löytyvät SM-liigan Lukko osion Vehas-ketjusta. Vrt. Googlen translator apuna löysin Kazanin sivuilta paikallisten fjoorumille ja sieltä Vehas keskustelu löytyi logiikalla Pelaajat --> Petri Vehanen. Keskustelun ymmärtäminen olikin sitten jo vaikeampaa.

2. Jankkaaminen aiheesta kuin aiheesta ja juupaseipäs tason keskustelusta saa karvaa kämmeniin.
Käsi ylös kuka jää kaipaamaan? Mielestäni kun kaksi keskustelijaa tai leiriä jää pyörimään hieman epäolennaiseen aiheeseen keskustelussa ja jankkaavat aiheesta 50% samoilla perusteluilla kuin aikaisemmissa viesteissä eikä mitään oikeasti uutta keskusteluun synny, eikä niissä viesteissä ole mukahauskoja juttujankaan, niin eikö silloin voisi laittaa keskustelun kiinni joksikin aikaa? Niitä keskusteluita saattaa joku myöhemminkin lukea. Mikä olisikaan kiintoisampaa kuin juupaseipäsmutsisoli- tason nahistelu 40 sivun verran. Vääntöketjuiksikin taidetaan noita kutsua. Huonoahan näissä on se että joku saattaa väliin heittää hyvänkin kommentin, mutta myöhemmin sitä ei kukaan löydä kaiken sen väännön keskeltä. Ainakaan normaalia elämää elävät ihmiset.

3. Matalan kynnyksen rangaistukset - banaanin mittainen tauko rauhoittaa kummasti
Niin, kehitysidea tämäkin, mielestäni noita vääntöjä voisi estää hiukan antamalla kevyempiä rangaistuksia, esim. 12, 24 tai 48 tunnin mietintä tauoilla jankkaajille. Näistä ei välttämättä tarvitsisi koko yhteisölle ilmoittaa muuten kuin mainita mistä ketjusta on osa kirjoittajista saanut taukobanaanin.

Varsinkin otteluketjussa tämä voisi toimiakkin kun se keskustelu tuppaa yleensä hajoavan käsiin kun on menossa yli kahden pelin ilta ja sitten Julma Sika ajelee Viattoman Tähden otellussa Siat - Enkelit. En tarkoita etteikö aiheesta saisi tai voisi keskustella, mutta asiasta riittäisi otteluketjuun alle sivullinen viestejä ja siirto toiseen puuhun. Näin siksi että yleensä sitä otteluketjua lukee neljän muunkin joukkueen kannattajat, joita kiinnostaisi tietää mitä niissä muissa otteluissa tapahtuu. Kun nyt tuntuu standardi olevan, että ulosajoon (tai sellaiseen oikeuttavasta) johtaneesta taklauksesta täytyy jankata ainakin 5-6 sivua otteluketjuun + oma ketju taklauksesta + mahd. provoilut vastustajan palstalle. Näistä tarvittaisiin oikeasti vain yksi.

Ihan huomiona
Nämä uudistukset koskisi siis lähinnä asialliseksi tarkoitettua keskustelua, ihan kaikkea vääntö kun ei millään saa pois ja moderaattoreillakin huhun mukaan on elämä. Toisiaan sellaista flow kirjoitteluakin jaksaa huomattavasti paremmin kuin tylsää nahistelua jota voi harrastaa muuallakin. Esimerkkinä Murojen keskustelu minkä eläimen pystyisi tappamaan paljain käsin. Ei mitään järkeä, mutta yleisfiilis keskustelussa oli rakentava ja mukava. Mieluummin sitä lukee kuin jotain leirien välistä "niin mutta te ette ymmärrä meidän kultuuria!" vs "no te ette ymmärrä ettei tommonen ole mitään kulttuuria" perusvääntöä. Tai pahempaa "pori tiäksää!" vs "eiku raum o ain raum!".

Niitä muita hyviä ideoita joita muut jo ehdottikin
Keskustelupalsta etsivun voisi järjestää uudestaan niin että niihin pienmpiinkin vapaan puolen keskusteluihin löytäisi nopeammin ja helpommin.

Yleistä keskustelua jääkiekosta olisi ihan selkeä uudistus sekin.

Suoli on tyhjä, meen pyyhkimään.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No tuo on nyt vähän hölmöä, että Peliluola on Kierrätyskeskuksen alafoorumi. Kun tuosta vapaan keskustelun etusivulta on sinne kuitenkin jo linkki niin sen voisi hyvin poistaa kierrätyksen puolelta. Muuten ei keskustelun jakamiselle useampaan paikkaan välttämättä ole tarvetta, ainakin parhaillaan sekä vapaan että kierrätyksen etusivulla näkyvät pinnalla ketjut joihin on kirjoitettu noin viimeisten 40 tunnin aikana, joten eivät aktiiviset ketjut ihan heti ole hukkumassa.

Niin, kehitysidea tämäkin, mielestäni noita vääntöjä voisi estää hiukan antamalla kevyempiä rangaistuksia, esim. 12, 24 tai 48 tunnin mietintä tauoilla jankkaajille.

Tuo varmaan vaatisi moderointitiimiltä aika paljon, että pikkujäähylle voitaisiin lähettää reaaliajassa ja touhuun tulisi helposti mielivaltaisuuden maku. Reaaliaikaisuus kai on kuitenkin se ideasi tuossa takana? Tai ei kai muuten noiden vaikutus voisi toimia halutulla tavalla. Mielestäni selkeämpi, parempi ja tehokkaampi keino on nykylinjan mukaisesti hiillostaa vähitellen ulos henkilöt, joilla aina tuntuu tasaisin väliajoin keittävän yli.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Crystal Palace
Mahdollinen uudistus?

En tiedä kuinka vaikea olisi toteuttaa sellainen toiminto kun joku lainaa jonkun toisen kirjottajan tekstiä vastatakseen siihen niin tämä jonka viestiä on lainattu saisi omalle sivulleen jonkun linkin siihen vastaus-viestiin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse kaipaisin toimintoa jolla voisi blokata tietyt ketjut pois. Tällä hetkellä käytössä on firefoxin lisäosa vBulletin Management, mutta kaikkein kauneinta olisi, mikäli jokaisen ketjun voisi käydä näppäilemässä turhaksi halutessaan.
 
Ymmärrän tuon peliluolan tekemisen sen takia että nuo ketjut voivat olla jollain tasolla muita kun niiden seuraajia jopa häiritseviä.

Enempää en kuitenkaan jaottelisi Jatkoaikaa. Täällä on kuitenkin ihan oma meininkinsä ketjujen pituudessakin jo, että se pitää ketjumäärän suht alhaisena joka vastaavasti on mielestäni ainoa syy miksi pitäisi jaotella enemmän.

Pitäisin nykyisen ja antaisin musiikki yms juttujen olla osana kierrätyskeskusta/vapaata keskustelua. Tämä kuitenkin on edelleen jääkiekko foorumi eikä musiikki foorumi (oma alue esim musiikille promoaa aihetta kummasti).

Ainoa osio minkä voisin periaatteessa nähdä on Yleinen jääkiekko osio jonka ketjut sivuuttaisivat lajia yleisesti liittymättä mihinkään sarjaan (taktiikat, varusteet, harrastaminen, fanit yleisesti, hallit, luonnonjää olosuhteet, lajin tulevaisuus jne). Se edesauttaisi ehkä eri joukkueiden fanien keskustelua keskenään ns. neutraalilla maaperällä (sekä asenteella ?).
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Se edesauttaisi ehkä eri joukkueiden fanien keskustelua keskenään ns. neutraalilla maaperällä (sekä asenteella ?).

Neutraalia maaperää tosiaan usein tarvittaisiin. Tosin sellaista ei löydy niin kauan, kuin nickeillä on merkittynä jokin suosikkijoukkue. Eikä siihen enää auta tiedon poisottaminen jos on useita vuosia tänne kirjoittanut samalla nickillä. Eikä nickin vaihtokaan auta, koska viestihistoria seuraa perässä ja aika pian taas on yleisesti tiedossa että "ex-fiftyeight = nyk. pääsiäispupu".

Tässä tullaan tähän asenne-juttuun. Minun on esimerkiksi mahdotonta kirjoittaa yhtään mitään yhtään mihinkään ketjuun ilman, että eräs oneliner-provotyyppi käy kuittaamassa jotain. Jos ei suoraan tähän ketjuun, niin johonkin toiseen varmasti. Ei se minua sinänsä häiritse, mutta kertoo jotain Jatkoajan kirjoituskulttuurista. Jäädään siis odottelemaan.

Sen olen havainnut, että parhaat kirjoittajat ja kirjoittajat, joilla on oikeita mielipiteitä ja näkemystä, kirjoittavat niitä pääosin nykyään SM-liigaosioon. Sieltä löytyy useita ketjuja, joissa myös liipataan läheltä yleisemminkin jääkiekon koko olemusta.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ehkä onliner-provoilijalla ei ole muuta tekemistä, kun oma jengi oli lähinnä huonointa, mitä rahalla saa. Kesälomalla on käy aika pitkäksi. Jonkunhan pitää pitää sen porukan mainetta yllä, kun eräs toinen provoilija on kahden kuukauden bännillä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Minkä takia tuo testialue on pitänyt nostaa päällimmäiseksi noista vapaan keskustelun kolmesta alafoorumista?
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Mielestäni hyvä uudistus olisi tällainen, vähän facebook tyylinen, ilmoitus siitä, että joku on lainannut tekstiäsi. Kun aina ei tahdo muistaa, että mihin kaikkiin ketjuihin sitä on kirjoittanut. En tiedä olisiko tällainen uudistus edes mahdollista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös