Ilmoitukset

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Fancy Jasper huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella.

Sulje ilmoitus

Käyn Ahon laitaa – Bluesin valmennus 2013–2014

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Pavlovin Koira, 29.04.2013 klo 11.24.

 1. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Kävin eilen kirjastossa lukemassa viime sunnuntain Keski-Suomalaisesta Ahon haastattelun. Laaja ja koskettava juttu jossa kävi läpi viime vuottaan alkaen siitä kun syyskuussa 2012 kuuli puolisonsa syöpädiagnoosista. Saattaa puolisonsa hautaan tulevana lauantaina klo 10. Vapaasti referoituna sanoi puhuvansa (julkisuudessakin) kokemuksestaan, koska ei halua että kukaan vastaavassa tilanteessa oleva joutuisi kokemaan vastaavaa yksin. Itse kertoo saaneensa paljon tukea kiekkoyhteisöltä. Pohdiskeli myös tulevaa kauttaan ja kertoili omasta suhteestaan lajiin ja yhteisöön.


  Oli upea juttu, kannattaa lukea jos jostain saatte käsiinne. Netissä oleva lyhennelmä on vain pintaraapaisu. Hieno mies, upeaa että valmentaa meillä Espoossa.
   
 2. Sinom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ylimieliset oululaiset
  Lainaus:
  Tämä Ahon tapaus on koskettanut itseäni hyvin paljon, sillä lähipiirissäni sattui hieman samankaltainen tapahtuma hiljattain. Päätin Pavlovin viestin luettuani hakea käsiini tuon Keskisuomalaisen jutun ja lukea sen. Lehden juttu osoittaa kyllä kuinka hieno ihminen Jyrki Aho on, kun hän pystyy kertomaan julkisesti tunteistaan läheisen poismenon johdosta. Moni mies ja varsinkaan suomalainen mies ei julkisesti puhu tunteistaan, joten Aho on siitä hieno poikkeus, että hän uskaltaa tulla asian kanssa julkisuuteen.

  Toivotan Jyrki Aholle ja hänen lähipiirilleen voimia surun keskellä sekä onnea tulevaan kiekkokauteen.
   
 3. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Onneksi olkoon kauden avausvoitosta. Kylläpä on aikamoinen Dufvan oppipoika tämä teidän uusi valmentajanne Aho. Tarkoitan siis lausuntojen antajana. Joku varmasti tykkää tuollaisesta saivartelevan möllykkämäisestä tyylistä. Minua se ärsyttää. Voisi sitä sen verran yleisöä ja toimittajaa kunniottaa, että vastaisi asiallisesti kysymyksiin. Ahon anti tänään Nelonen Pron haastatteluissa oli luokkaa nolla. Ei voi verratakaan vastustajan valmentajaan Suikkaseen, joka hävitynkin pelin jälkeen jaksoi vastata asiallisesti ja analyyttisesti kysymyksiin.

  Miten Espoossa suhtaudutaan Ahon ulosantiin? Luuletteko, että jaksatte kuunnella ja katsella tuota yksinkertaisuuksien toistelua koko kauden?
   
 4. ZOOM Jäsen

  Lainaus:
  Luulisin että on aivan yhden tekevää, vaikka olisi halvaantunut kuuromykkä, jos tulosta tulee
   
 5. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Oppipoikuus näkyi myös pelitavasta, josta heitin tuonne pelitapa-ketjuun tällaiset huomiot nyt kun ekaa kertaa pääsin näkemään Ahon Bluesia:

  Ero Marjamäen Bluesilla ja Ahon Bluesilla on kuin yöllä ja päivällä. Ahon Bluesin peli perustuu suoraviivaisuuteen, pelinopeuteen, hyvään liikkeeseen, agressiivisuuteen (esim. karvaus ja riistopeli) ja riskittömyyteen. Kiekkoa pelataan mahdollisimman nopeasti ylös ja pois omalta alueelta. Viivelähtöjä ei näytä olevan repertuaarissa juuri ollenkaan. Pakit voivat kiekotella kerran eli puolinopeitakin lähtöjä nähdään, mutta jo toinen syöttö lähtee yleensä ylöspäin.

  Myös keskialueella kiekko pelataan mielummin riskittömästi syvään kuin lähdettäisiin palauttamaan omaan päähän. Paljon käytetään laitoja eikä kiekkoa pelata niin paljon keskustan kautta. Hyökkäysalueella Blues pyrkii ahnaasti kohti maalia tai ainakin toimittamaan kiekkoa sinne. Hyökkäyksissä haetaan nopeaa ratkaisua sen sijaan että lähdettäisiin pitkiin kulmapyörityksiin. Ja jos kiekko menetettiin, pyrittiin nopeaan riistoon jo hyökkäysalueella.

  Luonnollisesti Bluesin pelaaminen ei tuota kovin pitkiä syöttöketjuja. Syöttö tai pari, jonka jälkeen tulee ratkaisu tai kiekosta luovutaan.
   
 6. Violaattori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blegi, Avalanche
  Jotenkin tän päivän kauden avauksessa tuon pelityyliin tälle kaudelle näin paremmin kuin harjoituspeleissä. Pakko sanoa että tykkään ja mm. tuo voimakas karvaus osui hyvin silmiin. Bluesilla on kuitenkin näitä hyviä karvaajia joukkueessa useampiakin. Hyvät fiilikset jäi ehdottomasti alkavaa kautta ajatellen Ahon tyylistä!
   
 7. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Ei se ole oppipoikamainen pelitapa. Se on vain erilainen pelitapa kuin tuo Virran - Tuokkolan (Marjamäen?) kiekottelutyyli jota tunnut itse diggaavan. Mulla meinas viime kaudella hermot mennä niihin kontrollikokoontumisiin oman maalin takana. Tulipahan sitäkin kokeiltua ja tuloksena sija numero 12.

  Hyvä pelitapa on se jolla voitetaan pelejä. Toistaiseksi tällä oppipojalla on aika hyvät näytöt pelitapansa toimivuudesta. Aika näyttää miten käy tällä kaudella.
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Oppipoikamainen pelitapa tarkoitti ihan vain sitä, että Aho on jatkanut RD:n tiellä. Se on todellakin erilainen kuin esim. Marjamäen pelitapa, mutta ei mielestäni yhtään sen huonompi tai parempi. Ei mulla ole mitään suosikkia pelitapojen suhteen. Pääasia, että on oikea pelitapa suhteessa käytettävään materiaaliin. Nyt Bluesilla näyttäisi olevan ihan hyvin tasapainossa sekä valmennus ja tämän pelitapa että käytettävissä oleva materiaali.

  Aika näyttää kuinka käy Bluesin käy tällä pelitavalla. Se uhkakuva tässä on jo nähtävissä, että onhan tämä pelitapa kuluttava. Vääntää tolla intensiteetillä 60 ottelua ja toivottavasti pudotuspelit päälle niin ei voi kuin toivoa, että kesällä on tehty töitä ja ringissä löytyy leveyttä koko kauden ajan.
   
 9. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Okei, ymmärsin vähän väärin. Jos viime kauden Bluesiin vertaa, niin ehkä tämä on kuitenkin oikeampi suhteessa käytettävään materiaaliin. Aika näyttää.
   
 10. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Tässä on koko asian ydin. Ja tätä vähän pelkäsinkin.

  Bluesin pelistä puuttui tänään täysin rytmitys. Se antoi itselleni joukkueesta epävarman kuvan. Nopeasti tai puolinopeasti ylöspäin pelatessa tosin pelistä jää kuva vauhdikkaampana kuin se rytmitetyssä pelissä olisi.

  Ja nyt ennen kuin joku taas huutelee "viime kaudella kahdestoista", kontrolloitu ja rytmitetty kiekko vaatii myös henkistä tasapainoa. Se henkinen puoli petti joukkueessa viime kaudella. Tahto ei riitä siihen, että pelitapa toimii - monesti epävarma ja latautunut joukkue pelaa paremmin Ahon kuin Marjamäen kiekkoa, koska sattumalle ja luontaiselle eläimelle annetaan enemmän sijaa. Joskus se voi kantaa pitkällekin, en mä sitä kiellä. Ja henkisesti epävarma joukkue yhdistettynä alaspäin pelaamiseen on katastrofi.

  Jotenkin itse epäilen kuitenkin tätä juttua. Olen mielelläni väärässä. Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan tulevaa, koska kuitenkin pidän hyvin paljon siitä, että omia mielipiteitäni haastetaan käytännössä. Ja sitä Ahon Blues tekee nyt.
   
 11. Juhaht Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kuvailemattomat linkit
  No, tolla kiekolla on kuitenkinnvoitettu Suomen mestaruus. Marjamäen kiekolla ei, yhtään Latea väheksymättä.
   
 12. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  No... Karri Kiven kiekolla on jopa saman kauden aikana sekä haudattu unelma pleijareista että voitettu mestaruus ;)

  Nykykiekossa yleisesti ottaen näin analyysikannalta kaikista veemäisintä on se, että henkisen tasapainon merkitystä ei pysty analysoimaan. Kyllä millä tahansa pelitavalla voi mestaruuden voittaa, jos "se jokin" on vaan kunnossa. Eihän Blues edellisellä hopeakaudellaan mitään ihmeitä esittänyt ennen maaliskuuta, mutta Raksilan valojen sammuttua joukkue vaan veti itsensä ihan tajuttomaan kiimaan - jonka vain isopahaiiäfkoo kesytti - ja vain, koska oli IFK. Kenet tahansa muun Blues olisi silloin finaaleissa voittanut. Mutta henkisesti tasapainoinen IFK oli enemmän kuin kiimainen Blues.

  Henkimaailman juttuja nämä on, mutta... en tykännyt - olen mielelläni väärässä.
   
 13. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Kyllähän Blues tosiaan lähti pääosin nopeasti tai puolinopeasti ylös. Tässä siffan tekemä eräkohtainen HVP-tilastointi:

  Viivelähdöt: 0+1+5
  Hitaat pakki-pakki-pakki lähdöt 1+0+1
  Palauttelut 4+1+6

  Eli varsinkin kaksi ekaa erää Blues lähti nopeasti tai puolinopeasti ylöspäin. Kolmannessa erässä tuli jopa viisi viivelähtöä ja kuusi palautusta. Lisättiin siis kiekkokontrollia sen kiekosta luopumisen ja ylöspäin puskemisen sijaan.

  Hyökkäyspäässä kohde oli selkeä eli pyrittiin ahnaasti ja nopeasti maalia kohti. Se mikä itselle jäi vähän epäselväksi oli mitä siinä lähdön ja hyökkäyspäään välillä tapahtui: pelaako Blues keskustan vai laitojen kautta? Oma mielikuva oli, että paljon tultiin laitojen kautta, mutta tätä asiaa täytyy vielä tarkkailla Bluesin pelistä.
   
 14. Violaattori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blegi, Avalanche
  Lainaus:
  Hienoa että joku osaa kirjoittaa pelityylistä näin analyyttisesti ja mukavaa että Fordél ylipäänsä seuraa Bluesiakin näin aktiivisesti. Tämän päivän IFK-pelissä kun olin katsomassa niin en osaa tarkalleen sanoa olisiko pelityyli ollut vähän varovaisempaa tänään kuin eilen. Karvaus ei ollut ehkä ihan yhtä voimakasta, mutta IFK:lla oli suunnattomia ongelmia avata peliä ja päästä keskialueen yli ohi Blues-pelaajien. Onko Bluesin harjoittama pelityyli myrkkyä sitten pelityylille mitä Summasen IFK edustaa ja mitäköhän se tyyli taas on?
   
 15. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Ilari Näckel (linkki elitprospectisiin). Bluesin uusi jojo ja mv-valmentaja. JYP-tausta - Ahon rekrytointi (?). Aika lähelle samaa ikäluokkaakin Ahon kanssa.
  Aika hyvä CV - voisiko siitä päätellä että KHL:n suunnalta tuli hyvin massia eikä joukkueen taloudellinen tilanne ehkä olekaan niin kriittinen?

  Lähteenä oli jatkoajan toimittajan twitterviesti.

  Ja seuran tiedote.
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2013 klo 15.35
 16. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Lainaus:
  No niin. Joko alkais Ahollekin kelvata, että voitais jatkaa hommia?
   
 17. BlueDogs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kaikki espoolaiset
  Lainaus:
  Nyt toimittiin nopeasti!

  Hyvä juttu. Ilari on "modernin" maalivahtivalmennuksen osaaja. Varmasti vaikutti Ahon yhteydet.

  Tuli myös tunnetuksi viime vuonna Radulovin lyödessä Ilaria päähän vaihtoaitiossa :)

  Omaa pitkän kokemuksen veskarina ja mallivahtivalmentajana. Mielenkiintoista nähdä pienikokoinen Nieminen Ilarin suosiman pelitavan kanssa.

  Mutta tärkeintä, että saatiin pian henkilö joka VÄLITTÄÄ veskareista.

  Kiitos Bluesin toimisto. Tulen taas hallille tänään kannustamaan!!!
   
 18. Themoron Jäsen

  Jyrki Ahon mietteitä elämästä, ja jääkiekosta oli kuunneltavissa radio rockin taajuksilla, kun mies oli korporaation vieraana. Aika lyhyehkö oli varsinainen haastattelu, eikä siinä varsinaisesti ollut mitään maata mullistavaa, mutta kaikille kiinnostuneille tiedoksi. Podcasttallenne aamun lähetyksestä löytynee radiorock.fi sivulta tämän päivän aikana.
   
 19. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Mainittuun Radio Rockin haastatteluun linkkiä tästä.
   
 20. thnninen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
  Mitähän helvettiä Aho on tehnyt, että on saanut tapettua tuosta jengistä kaiken taistelun ja yrittämisen? Jopa Liivikin ketjulta, minkä nyt ei luulisi olevan edes mahdollista. Niin vain on Aho siinäkin onnistunut. Aika welho.
   
 21. MrBluus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Sehän on melko luonnollista, että ketju, joka on kuitenkin vaan Pitkänen - Liivik - Pöysti, kohtaa tason laskun jossain vaiheessa. Kun tason lasku tulee, se näkyy auttamatta, kun perustaso ei ole niin korkea. Toisin sanoen hyvän ja huonon päivän ero on erittäin suuri ja huono päivä koittaa, kun töitä ei tehdä, kuten aiemmin.
   
 22. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  ...jatketaas oikeaan ketjuun.

  Jyrki Ahon vuoteen 2015 ulottunutta sopimusta on siis pidennetty vuodella mikä on erittäin positiivinen uutinen. Uskon että tulee näkymään ensi kauden pelaajahankinnoissa, mahdollisesti myös joissakin jatkosopimuksissa. Hankitaan Ahon tyyppisiä profiilipelaajia ja sopimuksia tehdään nyt pidemmälle kuin vain ensi kaudeksi. Ahon jatkosopimus lisää myös seuran yleistä uskottavuutta mikä toivottavasti näkyy niin sponsorisopimuksissa kuin ensi kauden kausikorttimyynnissäkin.
   
 23. SalskeaKane Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KUOLEMA
  Nyt kyllä pitää antaa Jykälle tunnustusta; jätkä teki kovan pelimiehen vedon ja otti veskan pois vaikka aloitus ei ollut hyökkäyspäässä. Lisäksi, jos oikein okuleerasin aikalisää, niin Jykän kuviot olivat selvät, piirteli fläppiin pitkää nopeaa nostoa hyökkäyssiniselle, ja näin tapahtui tismalleen ja maalipaikka tuli.
   
 24. Blondie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Laitetaan nyt vaikka tähän ketjuun: Jyrki Aho kommentoi Bluesin tätä ja seuraavaa kautta urheilulehden studiossa. Vihjailee muun muassa tulevista sopimusuutisista. Ajoitin videon kohtaan, jossa mielenkiintoinen osuus alkaa ja hömppä tuosta jostain Tapparan pelistä loppuu. 1FINAALI KARPAT TAPPARA EKAERA - YouTube
   
 25. jani#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Poissa.
  Lainaus:
  Mielenkiintonen haastis, ja antaa hiukan lupauksia (esim. McRaen jatkosta?), mutta huolestuttavaa tossa on Jykän sanoma että vaihtuvuutta on hiukan liikaa...