Kärppien peliesitykset kaudella 2024–2025

  • 79 678
  • 627

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Eikä kumpikaan ennättänyt maskiin. Suora veto siniviivalta ilman maskia maaliin. Westerholmin maali. Westerholm taisi ottaa yhden pikkasen kovemman torjunnan eilen. Huonohko peli häneltä.

Totta. Tuo on se erhe, minkä kenttäpelaajisto tuossa teki. Toki toivoisi, että maalivahti pystyisi paikkamaan edes vähää alusta, ei pystynyt.
Westerholmin reaktiosta selkeästi näkee, missä vaiheessa vasta huomaa kiekon. Kyllähän tuossa nyt selkeästi omat pelaajat sen maskin luovat. Maalikosteen ajassa 2.45-2.46 sen näkee parhaiten.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
En tässä vielä ole kaikkia ketjuja lukenut läpi jos joku on jo tänne laittanut, mutta jossain ehdotettiin laskemaan pisteitä ilman Turusta ja Gardineria, niin tässä pikainen katsaus.

Jos otetaan pois vain heidän tekemät maalit, niin pelien tulokset olisi nämä.
H-T-H-H-T-H-H-H-H-V-H (T=jatkoille menevä ottelu josta ei voi voittajaa tietää, ainoa voitto olisi tuo TPS-peli.)

Jos otettaisiin pois myös maalit jotka ovat heidän syöttämiä, niin olisi kaikki muut suoria häviöitä paitsi tuo TPS-peli joka edelleen olisi voitettu.

Ainahan tähtipelaajat on joka joukkueessa eniten pisteillä, mutta kyllä tuo silti näyttää aika karulta.

Se, että laskee joukkueen pisteitä ilman jotain joukkueen osaa on yhtä naiivia kuin miettiä, kuinka paljon auto kulkee eteenpäin ilman energianlähdettä.

Jos joukkueesta puuttuu jokin pala, se korvataan toisella palasella. Eikä se sitten ole enää sama joukkue.
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se, että laskee joukkueen pisteitä ilman jotain joukkueen osaa on yhtä naiivia kuin miettiä, kuinka paljon auto kulkee eteenpäin ilman energianlähdettä.

Jos joukkueesta puuttuu jokin pala, se korvataan toisella palasella. Eikä se sitten ole enää sama joukkue.
Kyllä. Mutta nämä 2 herraa ovat olleet täysin poikkeusyksilöitä tällä kaudella ja taikovat maaleja vaikka yksinään. Toki Turunen nyt hiipunut. Ja mistä muka oltaisi saatu heidän tasoiset korvaajat jos heitä ei olisi? Ihan vaikka jos olisi viime kauden hyökkäys vielä jalkeilla, ei meillä montaa pistettä nyt olisi sarjataulukossa. Vaikka silloin oli Koivunen+Turunen, mutta siinäpä se sitten olikin. Nyt on kuitenkin enemmän laajuutta.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Onhan tuossa taktisessa valmennuksessa nyt jotain pahasti vialla ja mentaalipuolen valmennuksessa myös. Kärppien puolustupelin ongelmat juuri avauserässä ovat vastustajien tiedossa ja he panostavat maksimaaliseen painostukseen alussa. Kärppillä ei näytä olevan oikeita lääkkeitä tähän. Pitäisikö aloittaa nyt viisikkopuolustusmoodissa vastahyökkäysjoukkueena ja tunnustaa reilusti tilanne ? Jos kumpikin joukkue koohottaa niin siitä tulee hurlumheitä ja maalit siinä päässä missä huonoin pakkikalusto.
 

Jälkipeli#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien pelikirja on itselleni kysymysmerkki, mitään selviä rakenteita pelistä ei löydy varsinkaan puolustuspäässä vaan siellä on helppo juoksuttaa pakistoa ja sitten vastustajalla on helppo syöttää vapaaseen tilaan. Kiekko-Espoo sai eilenkin monia hyviä avoimia laukaisupaikkoja mitä ei Kärpille hyökkäyspäässä siunaudu samallatavalla.
Miksi juostaan, miksi ei ryhmittäydytä oman maalin eteen suojelemaan ns. ydintä ja hyökkääjät antavat karvauspainetta kiekollisiin. Silloinhan peli pyörisi enemmän kulmissa ja viivan läheisyydessä, kuin siinä parhaassa maalintekopaikoissa.
Alivoimalla sitten kyllä passivoidutaan eikä anneta samallalailla painetta, kuten esimerkiksi viime kaudella.

Miksi hyvät asiat ei siirry mukana edellisiltä kausilta, koska samat valmentajat kuitenkin askissa. Pitääkö aina keksiä uudestaan? Tuskin Mamba tätä tietoa vei mukanaan vaan se olisi nyt joukkueen muistissa ja sitä jatkettaisiin, että saataisiin aluksi puolustuspää kuntoon. Joukkueessa kuitenkin myös kokeneita av/puolustusosaajia a´la Anttila & Ohtamaa, jotka voisivat omat kokemukset jakaa valmennukselle.

Minusta Sihvonen on aikaisemmilla kausilla vastanut av-pelistä sekä puolustuksesta ja se on toiminut mainiosti. Miksi nyt annetaan Silanderin vastuulle, jos nähdään ettei se toimi.

Sentteripeli myös hieman vajavaista viime kausiin verrattuna, kun Hyryn ja Kepun poissaolo näkyy vahvasti tärkeiden aloitusten voitoissa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Miksi hyvät asiat ei siirry mukana edellisiltä kausilta, koska samat valmentajat kuitenkin askissa. Pitääkö aina keksiä uudestaan? Tuskin Mamba tätä tietoa vei mukanaan vaan se olisi nyt joukkueen muistissa ja sitä jatkettaisiin, että saataisiin aluksi puolustuspää kuntoon.
Erittäin hyvä kysymys!

Tätä samaa olen tässä miettinyt jo pitkään näinä syksyn pimeinä tunteina. Siellä on varmasti kaikki tieto olemassa kuinka voittavaa kiekkoa pelataan. Ja jos ei muuta niin videot pyörimään viime keväältä!

Mutta homma ei vaan lähde toimimaan. Missä vika? Pikkuhiljaa alan tulla siihen johtopäätökseen, että tuo pelkkä tieto ei vaan kertakaikkiaan riitä. Se pitää vielä laittaa käytäntöön. Eli ohjeistaa ja myydä joukkueelle uskottavasti. Ja tässä Manner on varmasti tämän valtakunnan eliittiä.

Mäntymaa ei vaan ole saanut samanlaista ilmapiiriä luotua missä palaset alkaisivat loksahdella kohdalleen (ja toki myös joukkueen rakennuksessa on alakerran osalta epäonnistuttu, mikä ei tietenkään helpota yhtään tilannetta). Mutta tälläkin materiaalilla kykenevä valmennus saa kyllä paljon enemmän aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Pettymys omiin odotuksiin nähden Kärppien otteet. Niinkun minä odotin super hankintojen jälkeen hyvää kautta. Tätä taustaa ajatellen korkealta on tultu alas, kirpaisee kovemmin.

Kärppien peli alkaa muistuttaa omien menneiden vuosien puulaaki jalkapalloa ! Ei meilläkään mitään pelikirjoja ollut. Mene sinä pellaa hyökkääjää ja sinä puolustajaa kun ootte joskus junnuna pelanneet näillä paikoilla.
Maaliin laitettiin pesäpalloa palannut kaveri, totta sinä saat isomman pallon kiinni kun oot saanut pesäpallonkin.
Maalit ne meilläkin teki yksi ja sama kaveri, oli joskus pelannut OPS: n ja OTP: n edustuksessa.

Eilen K-Espoon Möttöset Töppöset ja Löttöset vei Kärppiä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Edellinen viikko oli täydellistä harhaa ja saatu pistemäärä antoi totaalisesti väärän kuvan Kärppien pelistä. Lähes samaa huttua kuin eilen.
Maalivahteja on turha syyllistää. Maalivahdit pelaa herkällä alueella ja siellä kyllä heijastuu ja tarttuu molareihin tuo pelin sekavuus.. vene vuotaa ja pahasti.
Mikähän kuuma kivi sieltä taivaasta pitää tippua, että peli aukeaisi. Suoraan sanottuna veetuttaa, jos tätä koko kausi pitää katsella.
Tee nyt Junno jotain PeRkele ...

Ainoa positiivinen asia eilisessä pelissä oli yleisömäärä. Ai niin liput oli päätyyn ja kulmiin 16 €
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Oottakaas nyt vielä viikonlopun yli ennenkuin vaihdatte valkkua; elään tällä hetkellä sellaisessa harhaluulossa että jopa Sport voisi käydä voittamassa Raksilassa?

Sporthan voittaa kyllä, mutta mihin se täällä päässä johtaa?

Niin ei mihinkään. Kova sarja ja jokainen peli on vaikea.
 

Horemheb18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy kyllä alkuun todeta, etten olisi uskonut näin vaikeaan alkukauteen.
Toki tuore valmentaja sekä joukkue on mennyt todella hyvin uusiksi. Vaihtuvuutta oli paljon.
Ounastelin kyllä, että ensimmäiset matsit voisivat olla vähän hakemista ja ajoitusongelmia kuten yleensä on uusilla joukkueilla.

Peli oli yllättävän valmista jo harjoituskaudella. Oliko se sitten kuitenkin hieman harhaa. Nopeasti opittiin tuollainen yleiskoneilme, eli kaikki suunnilleen tietävät mitä tässä koitetaan tehdä mutta kun alettiin pelaamaan pisteistä ja vastustajat paineistavat, alkaa ne ongelmat.

Luottoa täytyy löytyä valmennukselle. Haluan ainakin uskoa, että he ovat ammattilaisia ja näkevät nämä samat ongelmat kuten mekin. Se on toinen asia, puhutaanko ongelmista niiden oikeilla nimillä. Mäntymaa ainakin puhuu jotain sellaista, mikä ei vastaa yhtään peliä kentällä. Se voi olla kuitenkin tietoista.
Jos unohdetaan sellaiset väitteet, ettei valmentajilla olisi tiedossa, mitä tässä pitäisi tehdä ja katsotaan mitä tuolla kentällä tapahtuu. Siellä tapahtuu samoja virheitä päivästä toiseen, samojen ongelmien kanssa painitaan pelistä peliin. Ehkäpä siellä hakataan sitä uutta identiteettiä nyt selkärankaan. Kärpät tekee ennustettavasti samat virheet ja pikkuisen näyttäisi, että keinot kyllä olisi niistä päästä eroon, mutta nyt halutaan vain " vatkata" tuo pelisysteemi syvälle. Mikäkö pelisysteemi ? nähdäkseni Kärpät haluaa pitää kiekkoa kuten KalPa ja pelaajat ajautuvat umpukujiin vähän siellä ja täällä kenttää, mutta etenkin paineenalla omassa päädyssä ihan vaan siitä ettei kiekkoa syötetä ajoissa tai siitä ei luovuta kohtuudella. Jokainen muutamankin matsin liigaa nähnyt pystyisi sanomaan, että heittäkää kiekkoa keskialueelle jos ei ole syöttöpaikkoja tarjolla. Nythän pakit jääräpäisesti alkavat pelaamaan pakki - pakkia, kunnes paine kasvaa liian suureksi ja kiekko kadotetaan.

Kun pakit saavat tilan pelaamalla, tapahtuu toinen hieman hämmentävä kuvio. Laituri ja sentteri pelaavatkin ylöspäin ( sentteri ei käy hakemassa kiekkoa ) ja kiekollinen puolustaja yrittää saada syöttöä joko keskelle tai laitaan vauhtiin. Tässä täytyy olla takana, että opetellaan pelaamaan nopeaa ja kovaa kääntöpeliä mikä ei nyt toimi ajoitusongelmien takia, mutta hiljalleen sen pitäisi alkaa toimimaan.

Kun joukkue hieman miettii, mitä tässä tehdään, se on nopeudesta pois ja peli itsessään hidastuu kun ei mennä vaistoilla. Täytyy hakata ja hakata sinne dna:han asti. Kun marraskuu koittaa, joukkueen pelin pitäisi olla enemmän selkärangassa ja sen johdosta peli nopeutuu.

K-Espoo peli meni ohi ja näitäkin tulee ammattilaisille toisinaan.
Ei hyväksyttävää, mutta inhimillistä. Myös Turusen loukkaantuminen saattoi viedä ajatuksia muualle. Niin tärkeästä pelaajasta on kuitenkin kyse.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Mikäkö pelisysteemi ? nähdäkseni Kärpät haluaa pitää kiekkoa kuten KalPa ja pelaajat ajautuvat umpukujiin vähän siellä ja täällä kenttää, mutta etenkin paineenalla omassa päädyssä ihan vaan siitä ettei kiekkoa syötetä ajoissa tai siitä ei luovuta kohtuudella.
Jos tavoite tosiaan on pelata samanlaista eli hyvin vahvaa kiekkokontrolliin perustuvaa peliä, kuin Karjalaisen KalPa ja puolustaa kiekon kanssa, niin siinä ei toistaiseksi olla ihan kovin hyvin onnistuttu. KalPan keskimääräinen kiekonhallintaprosentti on Liigan viidennekisi paras (51,01%), kun Kärppien vastaava on vasta kymmenenneksi (48,82%) paras. Siinä missä KalPa on päästänyt toistaiseksi vähiten (15) maaleja, on Kärpät päästänyt toiseksi eniten (41). KalPa on myös päästänyt huomattavasti vähemmän maaliodottamaa (23,14 xGA), kuin Kärpät (28,86 xGA)

KalPan peleissä on myös ominaista tuon vahvan kiekkokontrollin takia se, että niissä peleissä lauotaan keskimäärin vähemmän (ja etenkin KalPaa kohti), kuin Kärppien peleissä. Siinä missä KalPa on päästänyt kolmanneksi vähiten (406 kpl) laukauksia, Kärpät on päästänyt kaikista Liigajoukkueista eniten(!!!) laukauksia (567 kpl) itseään vastaan. Pelkät maaliapäinkin annetut laukaukset vastustajalle ovat selvästi pienemmät KalPalla (330 kpl, 3.paras), versus Kärpät (454 kpl, 2.huonoin)

Ilveksen ohella, KalPa pelaa jo toista kautta putkeen Karjalaisen johdolla Liigan parasta kiekkokontrollijääkiekkoa ja on juuri nyt ehkäpä Liigan paras joukkue tällä hetkellä puolustamaan nimenomaan kiekon kanssa. Mäntymaa taas tuntuu haukanneen toistaiseksi liian ison palan nyt itselleen. Ensin pitäisi olla joku todella syvällinen ja kokonaisvaltainen teoriatason ymmärrys siitä, mitä lähdetään tavoittelemaan, ennen kuin sen voi siirtää käytäntöön. Onko hyvin kokemattomalla Mäntymaalla tätä, jos vertaa jo kuitenkin suht pitkän valmennusuran tehneeseen ja karaistuneeseen Karjalaiseen?

Vahvaan kiekkokontrolliin perustuva pelitapa, kun nimenomaan vaatii hyvin paljon toistoja, vahvat raamit, pitkälle kehittyneen automatismit ja tätä kautta selkärankaan iskostuneen toimintatavan. Kiekkokontrollin jääkiekko tässä mielessä on hyvin ohjattua ja strukturoitua toimintaa, jonka kautta joukkueeseen on tällainen vahva kollektiivinen pelitapa iskostunut, jossa kaikki ovat tismalleen samalla sivulla. Luontoäidin jääkiekko, "antaa poikien pelata" ja "käyttäkää vaikka päätyä tai whatever" -raameilla, jossa jokainen puuhastelee yksilönä vähän mitä lystää ja höntyilee mielensä mukaan sinen tänne, ei voida valmentaa ja saavuttaa vahvaa kiekkokontrolliin perustuvaa peliä.

Koska, jos tavoite on pelata yhtä loistavasti ja taidokkaasti kiekolla - sekä yhtä vahvalla kollektiivisella rakenteella -, kuin Karjalaisen KalPa, niin toistaiseksi Mäntymaa Kärpät on ollut tästä vain valju ja hauras kiinalainen kopio.
 

Redimor

Jäsen
Koska, jos tavoite on pelata yhtä loistavasti ja taidokkaasti kiekolla - sekä yhtä vahvalla kollektiivisella rakenteella -, kuin Karjalaisen KalPa, niin toistaiseksi Mäntymaa Kärpät on ollut tästä vain valju ja hauras kiinalainen kopio.

Valmentajan auktoriteetti ja vaatimustaso paistaa läpi Havun tekemisessä.
Teki jo surulliseksi seurata tämä viimeisin lehdistötilaisuus pelin jälkeen. Se miten kujalla mies on kaikessa, aivan katastrofaalisessa tilanteessa hän on tällä hetkellä. Tarvitaan paljon tahtoa ja apuja, että tuosta noustaan voittavaksi valmentajaksi tälle kaudelle.
Toivottavasti näin käy, mutta jos ei niin toivottavasti Mylillä on varasuunnitelma jo tulilla.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kautta on nyt sen verran pelattu että vaikea vetää muuta johtopäätöstä kuin että joukkue on vain paskasti rakennettu ja sen päälle vielä valmennettu. Joukkueen sisällä tasoerot aivan liian suuret ja tasapainottavia, kovan tason kahden suunnan pelaajia ei ole tarpeeksi. Jos valmennus olisi tehtävänsä tasalla niin varmaan tuo porukka taistelisi paikasta neljän joukkoon, mutta se vaatisi jonkun joka oikeasti näkee mihin suuntaan tuolla kokoonpanolla pitää mennä ja kykyä myydä se visio pelaajille. Savolaisittain sanottuna vituixmän taas tämä kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se olisi yhtä romanttinen urheilutarina kuin ex-pelaaja tai seurassa uransa tehnyt tonttu päävalmentajana.

Kukkosella ei ole tosiaan valmennushommista kokemusta eikä hän kyllä ole mikään henkisen kasvun tai ylivertaisen ajattelun jättiläinen mitä olen saanut noita nykyisiä puhuja- ja valmennuskeikkoja joitain seurata. Lassen vahvuus kapteenina oli johtaa esimerkillä, kai se tsempatakin pystyi, mutta ei hän taikuriksi muutu, jos penkin taakse siirretään.

Offtopiccina, NHL.comissa oli juttua Pyörälästä joka valmentaa Kärppien junnuissa ja toivoo valmennusuraa - siinä on seuraava toteemipaalu meillä marinoitumassa, niin hieno mies kuin onkin.


Älkää te nyt vaan ottako meidän jengin seurajohdon sekoilusta ja hyväveli-kerhon puuhastelusta mallia, sillä onhan meillä nähty jo vuosien ajan varsin hyvin se asia, että miten homma toimii tai enemmänkin just miten se ei toimi, kun siihen päävalmentajan pestiin valitaan just tällainen oma seuraikoni seuran sisältä, joka on vielä hieno mies, pidetty persoona ja entinen huippupelaaja, kuten Peltonen just oli ja Kukkonen myös teillä.

Toki jos Kukkonen antaisi ensin niitä näyttöjä valmentajana jossain muualla, niin silloin se hänen palkkaamisensa olisi ihan eri asia. Mutta muuten mä olen kyllä ihan sitä mieltä, että tällaiset isot liigaseurat, kuten just IFK ja Kärpät tarvitsevat riveihinsä kunnon pätevät nimivalmentajat, jotka ovat hankkineet niitä kovia meriittejä jo ennen sinne uuteen seuraan tuloaan. Kuten vaikka esim. Kari Jalonen, Jukka Jalonen, ehkä Pekka Virta ja toki joku ulkomaalainen kova nimi voisi olla myös hyvä valinta.

Niin ja älkää vaan ottako tätä minkäänlaisena vittuiluna tai Kukkosen vähättelynä, koska se ei todellakaan ole tarkoitukseni. Mä vaan itse oon ollut aina näistä valmentajavalinnoista aika sitä mieltä, että ne isot seurat tarvitsevat riveihinsä sen arvoisensa ja osaavan valmentajan, eikä suinkaan mitään aloittelijaa tai harjoittelijaa, vaan mieluummin just tällaisen tunnetun ja ison nimen.
 
Kun pakit saavat tilan pelaamalla, tapahtuu toinen hieman hämmentävä kuvio. Laituri ja sentteri pelaavatkin ylöspäin ( sentteri ei käy hakemassa kiekkoa ) ja kiekollinen puolustaja yrittää saada syöttöä joko keskelle tai laitaan vauhtiin. Tässä täytyy olla takana, että opetellaan pelaamaan nopeaa ja kovaa kääntöpeliä mikä ei nyt toimi ajoitusongelmien takia, mutta hiljalleen sen pitäisi alkaa toimimaan.

Tuosta olen harvinaisen samaa mieltä.
Kärjistetysti voisin sanoa, että kun meidän pakilla on kiekko omalla päätyviivalla. Hyökkääjät ovat jo vastustajan siniviivalla.
Koita siinä sitten taikoa joku jumalmoodi kierresyöttö viiden ukon läpi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät on umpisolmussa ja millä rosterilla ? Kriisi syvenee päivä päivältä, se on nähtävissä jokaisessa pelissä.
Toivottavasti seura ei jahkaile vaan vaihtaa valmennustiimin ja hankkii pari puolustajaa.
Ainoat lääkkeet että peliesitykset paranisivat ja playoffjuna ei katoaisi näkyvistä.
Karjalaturnauksen koittaessa voisi ehtiä tekemään ne tarvittavat muutokset.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärjistetysti voisin sanoa, että kun meidän pakilla on kiekko omalla päätyviivalla. Hyökkääjät ovat jo vastustajan siniviivalla.
Tuossa roadtrip-videolla oli kohta, jossa Mäntymaa puuttui juuri tähän ongelmaan. Terotti hyökkääjille, että "Älkää tehkö päätöksiä puolustajien puolesta". Ei sanatarkka lainaus, mutta pointti oikea.

Hyökkääjät ja pakit pitäisi saada samalle sivulle pelikirjassa. Niin kauan kuin pelataan eri pelejä pelin sisällä, tulos on yhtä kauhean näköistä kuin espoolaisia vastaan.
 

Redimor

Jäsen
Tuossa roadtrip-videolla oli kohta, jossa Mäntymaa puuttui juuri tähän ongelmaan. Terotti hyökkääjille, että "Älkää tehkö päätöksiä puolustajien puolesta". Ei sanatarkka lainaus, mutta pointti oikea.

Hyökkääjät ja pakit pitäisi saada samalle sivulle pelikirjassa. Niin kauan kuin pelataan eri pelejä pelin sisällä, tulos on yhtä kauhean näköistä kuin espoolaisia vastaan.
Täytyy toivoa että ne hyökkääjät istuu samassa tuvassa missä joku valmennuksesta sanoo ettei jumalauta näin voi kaahottaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Justus76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En ole kauheasti vielä tällä kaudella ottanut kantaa peliesityksiin, enkä joukkueseen, mutta nyt 10 peliä nähneenä, voi todeta, että jälleen kerran joukkue on rakennettu väärin, jotta sillä pystyisi olemaan kärkikahinoissa mukana. Joukkueesta puuttuu maalivahti, joka omalla suorituksellaan pystyisi voittaan pelejä, puolustusosasto on heikohko, paljon virhealttiita pakkeja, ja hyökkäyspäässä kärkihankintojen ja kakkoskorin pelaajien tasoero liian suuri. Lisäksi puuttuu ykkössentteri, Virta ei mielestäni sitä ole. Aikoa toimiva ketju tällä hetkellä on tuo Tardif- Kovarcik-Gardiner ulkomaalaisketju. Esim. nyt loukkaantuneen Turusen ympärille ei ole saatu toimivaa ketjua, vaan Turunen on käytännössä omalla henkilökohtaisella taidoillaan tehnyt tehopisteet.
Suurin ongelma on kuitenki saada puolustus toimimaan tuolla rosterilla ja noin epävarmojen maalivahtien edessä. No en vielä ole kirvestä kaivoon heittänyt, mutta vaikeaa on saada tuosta porukasta rakennettua mestarijoukkuetta. Mestaruuksia ei voiteta yksittäisten tähtipelaajien tehopisteillä,vaan koko paketin pitää toimia.
 

Miikkael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings
Lisäksi puuttuu ykkössentteri, Virta ei mielestäni sitä ole.
Tartun tähän, vaikka se on pieni ongelma muiden rinnalla, mihin itsekin viittasit.

Meillä on ykkössentteri, yksi liigan parhaista, eli Kovarcik. Se että Virta pelaa tai pelasi nimellisessä ykkösketjussa liigan parhaan laiturin Turusen kanssa, ei tarkoita että hänet on hankittu ykkössentteriksi. Oikea ykkösketju on Kovarcikin ketju ja se on huikea ykkösketju liigaan.

Virta ja Melnick täyttävät hyvin 3. sentterin vaatimukset, mutta ongelma on siinä, ettei Kärpillä ole Kemppaisen lähdön jälkeen vaatimukset täyttävää 2. sentteriä.

Tästä päästään hankintoihin liittyvään ongelmaan ja siihen, ettei liigan parhaalle laitahyökkääjälle ole hankittu vastaavan tason pelaajia rinnalle, vaan Teemu joutuu vetämään 3. ketjun ukkojen kanssa. Kärpiltä puuttuu Turusenkin ollessa terveenä hyökkääjien top-6:sta kaksi pelaajaa. Nyt niitä puuttuu kolme.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Tästä päästään hankintoihin liittyvään ongelmaan ja siihen, ettei liigan parhaalle laitahyökkääjälle ole hankittu vastaavan tason pelaajia rinnalle, vaan Teemu joutuu vetämään 3. ketjun ukkojen kanssa. Kärpiltä puuttuu Turusenkin ollessa terveenä hyökkääjien top-6:sta kaksi pelaajaa. Nyt niitä puuttuu kolme.
Minä olen eri mieltä. Virta olisi erinomainen kakkossentteri nykyesityksillä, jos Turusen kaveriksi saataisiin toiseen laitaan ihan oikea peli mies. Antti-Roiko sitä ei ole ja junnuilla ei riitä. Kärpillä on tällä hetkellä vähintään yhden laiturin menevä aukko. X - Virta - Turunen olisi loistava ketju, jos X:n tilalla olisi joku jonka avut ovat hyökkäyspäähän ja osaa tehdä pisteitä.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Maalivahtien tilastot ei mairittele Kärppiä! Karhunen yli 4-maalia liika mikä odottama!! Eikä ole häävi Westerholmilla . Tätä just kuuntelen Radio Kalevasta ..:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös