Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 1 015 543
  • 19 703

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tuo träppipeli olisi ok, jos se toimisi. Nyt tuntuu, että niin kauan seiskoskellaan kunnes vastustaja sen murtaa ja menee johtoon. Sitten ollaankin ongelmissa kun hyökkäys painuu kulmiin ja sitten ne kamppailut hävitään. Onko ongelma siinä, että motivaatio on vähäinen vai mikä. Siinä on Marjamäellä pohdittavaa.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Sieltähän tulee jopa paskalta Pennasen Ilvekseltä turpaan niin että tukka lähtee, luulen. Toivon toki valtavaa ryhtiliikettä.
Tätähän itse vähän pelkään. Viimeksi tänään Ilves ottanut pataan SaiPalta, niin sieltä tulee vastaan hyvin ärsytetty Ilves. Toki Kärppienkin luulisi olevan tiistaina ärsytetty ja iskussa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on voittanut seitsemästä kotipelistä kuusi ja saanut kaikista pisteitä. Noista Tappara, Sport ja HPK pelit olivat loistavia. Alkamaan menemään kritiikki yli, jos ajatelmaa on se, ettei sarjan parhaalla kotijoukkueella ole ensi viikon kotipeleissä mahdollisuuksia.

Raksilassa Kärppien alivoimaprosenstti on himpun verran yli 50. Joukkue on todella kova ja pelaajat tietävät sen. Pikkaisen löysätään, kun pärjätään muutoinkin. Siitä tässä on kyse ja alivoimaprosentti paljastaa totuuden. Päävalmentaja Marjamäki pitää nostaa tikun nokkaan ehdottomasti.
Jos peliesitykset ovat tämän viikon kaltaisia, niin voittoja on hankala myöskään odottaa. Todella heikot kolme peliä, minkä tuloksena saatiin enemmän pisteitä, mitä ansaittiin.

Marjamäki pitää ehdottomasti nostaa framille, aivan kuten Mikkola nostettiin viime kaudella. Trendi on oikeastaan identtinen viime kauden alkuun verrattuna: ei-niin-hyvällä pelillä kasattiin hyvin pisteitä.

Kyse on nyt lähinnä taas siitä, ottaako valmennus johtavien pelaajien kanssa lusikan kauniiseen käteen ja korjaa pelin ongelmat, vai odotellaanko sitä, että arki iskee päin näköä myös tulosten muodossa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, noh. Ei ole paljoa Kärppiä mitattu kotona. Tappara-peli oli loistava aloitus kaudelle, ja omatkin odotukset nousivat kattoon, mutta sen jälkeen käyrä alaspäin - välillä rajustikin. Euroopan kärkiseuraa tavoittelevana joukkueena sulla ei vaan ole varaa tuottaa faneille tällästä paskaa säännöllisesti, ihan sama onko keväällä mestari vai ei.

#Care & Compete, paskan vitut
#H & MV
Millä tavalla kotipeleissä on ollut laskeva trendi? JYP peli oli huono ja ihan puhtaasti korvien väli peli. Siitäkin lopulta kairattiin kuudella maalilla piste. Voitoista Jukurit voitto oli ryöstö. Siinä on kuitenkin hyvä muistaa fysiikan lainalaisuudet eli kolmas peli neljään päivään, paljon matkustelua ja peliä edeltävä yö pitkälti valvomista, kun vastassa oli hyvin levännyt ja viikko sitten viimeksi pelannut energiavarastot täynnä oleva joukkue. Minä olen nauttinut tällä kaudella Raksilassa joka kerta. Kärpät on Liigan kovin kotijoukkue 2,57 ppolla yhdessä Lukon kanssa.

Hauska yksityiskohta on muuten se, että Lukon kotialivoima on melkein 94% vs. Kärppien rapiat 50%.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä tuossa jäänyt jossiteltavaa. Oli toki paikkoja, mutta luokattomia vetoja liikaa ja vastustajan maalivahti oli varma.

Kyllähän tuo yleisilme oli flegmaattinen liian ison osan pelistä. Ei tästä ansaittu yhtään enempää.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Millä tavalla kotipeleissä on ollut laskeva trendi? JYP peli oli huono ja ihan puhtaasti korvien väli peli. Siitäkin lopulta kairattiin kuudella maalilla piste. Voitoista Jukurit voitto oli ryöstö. Siinä on kuitenkin hyvä muistaa fysiikan lainalaisuudet eli kolmas peli neljään päivään, paljon matkustelua ja peliä edeltävä yö pitkälti valvomista, kun vastassa oli hyvin levännyt ja viikko sitten viimeksi pelannut energiavarastot täynnä oleva joukkue. Minä olen nauttinut tällä kaudella Raksilassa joka kerta. Kärpät on Liigan kovin kotijoukkue 2,57 ppolla yhdessä Lukon kanssa.

Hauska yksityiskohta on muuten se, että Lukon kotialivoima on melkein 94% vs. Kärppien rapiat 50%.
Kotipeleistä ei tullut tuossa puhuttua, sori. Tarkoitin että Tappara pelin jälkeen Kärpät ei ole enää näyttänyt hallitsevalta osapuolelta kaukalossa, poislukien HPK-peli Oulussa ja Raksilass 4-0 voitto Sportista.

Kotipelit mennyt siis ihan hyvin, mutta nämä vieraissa perseilyt sais loppua tasan NYT.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tulee näistä nykyisistä vaikeuksista mieleen Marjamäen aiemmat syksyt Kärpissä. Etenkin syyskuu ja lokakuu vuonna 2014 olivat vaikeita ja siellä tuli suurilukemaisia tappioita ryppäinä ennen kuin peli alkoi kulkemaan marraskuussa. Sen jälkeen tappiot jäivätkin yksittäisiksi. Tuossa vähän muistinvirkistykseksi Vallinin ja Marjamäen kommentteja erään surkean esityksen IFK:ta vastaan jälkeen:


Toivottavasti menneisyys toistaa itseään. Paljon on vielä tekemistä, että illasta toiseen kamppailtaisiin pisteistä. Erityisesti erikoistilanteissa on tekemistä ja kun kerta ketjulottoa uskalletaan pyöritellä, niin tuota valmentajien vastuujakoakin voisi miettiä uusiksi niiden suhteen.
Näinpä. Eihän tämä nykyinen trendi paljoa eroa aiemmista Marjamäen prosesseista ja kausista, aikaa tämä vaatii ja Marjamäellä, jos kellä on niitä työkaluja tämä laittaa viimeisen päälle kuntoon. Mikkolankin kanssa viime syksynä kerättiin pisteitä ihan hyvin, vaikka peli ei siihen aina ihan oikeuttanut, mutta eiköhän kaikilla täälläkin palstalle ole kovempi luotto Marjamäkeen ja hänen osaamiseensa, että saa paketin laitettu kuntoon. Näyttöjäkin sen suhteen on. Ilmaiseksi se ei toki tule tai itsestään tapahdu. Omasta mielestäni kaikki Kärppien ja Marjamäen valmistautuminen ja tekeminen tuntuu tähtäävän pudotuspeleihin ja siellä menestymiseen. Niin tämä puolustusvoittoinen pelitapa, kuin erittäin fyysiseksi kasattu joukkue. Kemppainen, Tiivola, Turunen, Anttila, Björkqvist, Kunyk, Emanuelsson, Ohtamaa, Kivistö...kyllä tuossa joukkueessa vääntö- ja kamppailuvoimaa on ihan riittävästi, nyt vain jää syystä tahi toisesta tukkoon.

Ja pelitavankaan puolesta, ei pudotuspeleissä pysty samallailailla enää rallattelemaan ja tuntuu siltä, että tämä pelitapa ja systeemi on luotu vain ja ainoastaan pudotuspeleissä menestymistä silmällä pitäen. Paljon parjataan Marjamäkeä ja Kärppien tällä hetkellä liian kankeasta sekä organisoidusta pelitavasta, jossa on liian tiukat raamit ja siltähän se tällä hetkellä vähän näyttääkin. Mutta ehkä tässäkin tapauksessa pitää vain uskoa ajan tekevän tehtävänsä ja lopulta, kun Marjamäki on niitä pelaajia käsistä pitäen oikeille positioille taluttanut ja kädestä pitäen näyttänyt, että miten pitää pelata ja miten toimia, niin peli alkaa jossain vaiheessa tulla enemmän selkärangasta ja luonnollisesti. Ihan kuten minkän tahansa muunkin taidon tai asian opetteleminen vaatii sitä aikaa. Kun opettelee vaikkapa esim. virkkaamaan tai kutomaan, niin alkuun pitää tuijotella sukkapuikkoja ahkeraan, keskittyä ja pinnistellä täysillä sitä tekemisen kohdetta, että edes jotain paskantynkää pääsee syntymään, ja katsella ohjekirjoja sekä tehdä mahdollisimman hitaasti ja vaikka niin, että joku kädestä pitäen opettaa, jotta pääsee hommaan sisään niin sanotusti. Mutta kun homman ja juonen päästä saa kiinni, niin kohta ei enää edes tarvitse katsoa niitä omia käsiä tai mitä siinä sylissä tapahtuu, vaan homma alkaa tulla itsestään selkärangasta kuin vanhalla tekijällä ja sitten voi lisätä vauhtia ja nopeutta mukaan ja alkaa todenteolla 'virkata' ja vaikka rupatella jonkun kanssa samaan aikaa tai mitä tahansa keksiikään ja silti priimaa laatua pukkaa.

Eli pala palalta rakennetaan tätä tämän kauden pelitapaa ja kuten mm. Leskinenkin totesi, on se nyt äärimmäisen kurinalainen, määritelty ja organisoitu tapa pelata, jossa keskitytään ehkä tavallista enemmän nyt pikku nyansseihin ja siihen, että se pelitapa laitetaan jo runkosarjan alussa kuntoon ja noiden nyanssien ja haluttujen mallien sisäistämisessä menee sitten enemmän aikaa. Kuten eilen totesin jo seurantaketjussa, niin juuri nyt vaikuttaa siltä, että pelaajien päät ja mielet ovat nyt ihan totaalisen solmussa ja jumpattu Laten toimesta täyteen ties mitä eri taktiikoita ja pelillisiä nyansseja ja hienouksia, niin että korvista jo sauhuaa.

Uskon kuitenkin itse vakaasti, että tämä tyyli, että nyt alusta pitäen laitetaan se peli viimeisiä yksityiskohtia pitäen minttiin ja keskitytään sen oman pelityylin hiomiseen ja erilaisten pelillisten variaatioiden läpikäymiseen, niin tämä kantaa vielä pitkällä tähtäimellä, koska tällöin kun pelaajat sitä alkavat koko ajan paremmin ja paremmin sisäistää ja peli tulee enemmän ja enemmän koko ajan selkärangasta ja luonnostaan, niin tällöin meillä on aika messevä kilpailuetu heikommin organisoituihin ja löyhemmät pelilliset raamit omaaviin joukkueisiin. Silloin, kun peli alkaa tulla enemmän selkärangasta, ei myöskään tarvitse miettiä ja yliajatella liikaa (joka näkyy juuri nyt mm. ehkä liiallisena hitautena paineen alla lähdöissä, kun yritetään nyt Laten oppikirja esimerkkien mukaan kiekotella ja yrittää muistella, että mitä pitikään tehdä jne.) eli tällöin vapautumista tapahtuu myös nyt kovin tukkoisella ja tunkkaisella henkisellä ja mentaalisella puolella.

Ja kun pelin raamit ovat kunnossa, pystyy siihen päälle rakentamaan sitten pelaajien henk.kohtaisen taidon varaan 'extraa' sekä antamaan tietyissä määrin jotain tiettyjä 'vapauksia' sekä pientä tilaa pelaajille toteuttaa itseään ja löytää sitten niitä oikeita malleja sekä tapoja, miten kentällä toimia ja sitten siellä takana on vahvana selkärankana kuitenkin ne huolella läpikäydyt pelilliset raamit. Sekä on helpompi tuoda jotain pikkujuttuja ja hienosäätö-detaljeja mukaan. Valmentamisen ja pelitapojen luonnin pääideahan on tarjota pelaajille juuri se selkänoja periaatteella: "jos näet näin, toimi näin". Marjamäellä varmastikin on tarkoituksenaan tarjota pelaajilleen mahdollisimman hyvät ja monipuoliset eväät tuon asian suhteen, jotta pelaajien ei tarvitse pulaan joutua tai liiakseltaan siihen omaan luovuuteen tai ongelmanratkaisuun tukeutua. Toki miinuspuolena siinä voi olla se tiettyjen pelaajien oman luovuuden sekä tietynlaisen ns. itsensä ylittämisen mahdollisuuden käyttämättä jättäminen, kun rajoitetaan tai yritetään kontrolloida liikaa. Tuonkin osalta Marjamäellä siis riittää pohdittavaa, että miten se balanssi löydetään, jotta pelaajat ovat tyytyväisiä ja kirkasmielisiä ja niin, että tiukasti lankoja käsissään pitävä (ja siitä tyylistä selvästi tykkäävä) "kontrollifriikki" Marjamäki on tyytyväinen, eikä joudu repimään hiuksiaan irti, kun on "liian luomua". Mutat kuten todettua, näen itse tämän vahvasti, niin, että niin pelikirjan, kuin joukkueen kasaamisenkin osalta, on Marjamäen, Ahon, Kukkosen & co.n todella vahva painopiste juuri siellä keväässä ja niissä kevään tosipeleissä pärjäämisessä, jossa pelitavallisesti korostuvat tiukka ja tiivis puolustaminen sekä riskien minimointi ja pelaajien osalta armoton kamppailuvaade sekä kovaluontoisuus.

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Tappio harmittaa. Pitää silti nähdä tuloksen taakse. Jos veskat olisi pelannut eri päissä, olisi Kärpät voittanut 3-0. Raju nollasi Kärpät erinomaisella pelillä. Jos jotain täytyy tämän pelin jälkeen pohtia, on se Kärppien maalivahtipeli.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Onneksi kausi on vielä näin aluillaan ja tahmealla suorittamisellakin on pisteitä tullut sen verran, että akuuttia huolta playoff-paikasta ei ole. Tilanne on silti aika samanlainen kuin parilla edelliselläkin kaudella. Fanina joutuu uskomaan, että nyt kun syksyllä laitetaan pohjat kuntoon, niin kyllä se peli sitten kantaa keväällä. Tästähän ei ole mitään takuuta mutta Marjamäen aiemman visiitin menestyksen vuoksi, on helpompi uskotella itselleen, että juuri tänä vuonna tämä syksyn taaperrus on vain paha muisto kevätauringon loisteessa. Mitään takuutahan tälle ei ole, jos pelaajat eivät löydä samalle sivulle valmennuksen vaateen kanssa. Onneksi on edes paperilla laadukasta pelaajamateriaalia, jolta voi teoriassa odottaa suuria tekoja.

Maalivahteihin ei kaaduttu tänäänkään. En muista montaa jääkiekkopeliä, missä nollalla maalilla olisi peli voitettu.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tappio harmittaa. Pitää silti nähdä tuloksen taakse. Jos veskat olisi pelannut eri päissä, olisi Kärpät voittanut 3-0. Raju nollasi Kärpät erinomaisella pelillä. Jos jotain täytyy tämän pelin jälkeen pohtia, on se Kärppien maalivahtipeli.

No ei kyllä mun mielestä todellakaan näin.

Meriläinen olisi voinut ottaa enemmän kiinni, mutta itse ei tehty maalin maalia. Eikä oikeastaan juurikaan ansaittu maaleja, sillä niin aneemista oli taas kerran oma hyökkäyspelaaminen. Todellisia maalipaikkoja oli lopulta aika vähän. Ei tuo hyökkäyspelaaminen yksinkertaisesti tuota tarpeeksi. Nämä ongelmat näen enemmän pelitavallisina, kuin yksilöissä.

Latekin valitteli kun jäätiin tappiolle. No olisiko aiheellista vaikka itse välillä olla se aloitteellisempi joukkue ja aiheuttaa vastustajalle virheitä, että voisi vaikka päästä itse johtoon. En ymmärrä, että annetaan siipirikkoiselle vastustajalle avaimet käteen tuolla tavalla. Jos olisin Pikkaraisen housuissa, olisin toivonut Kärppien pelaavan juuri tuolla tavalla. Antamalla mahdollisuuksia.

Samoin on aivan käsittämätöntä, ettei tuohon ylivoimapeliin ole valmennus keksinyt yhtään mitään parannuksia 15 pelin aikana. Ei kerta kaikkiaan yhtään mitään.

Jos jotain täytyy tämän pelin jälkeen pohtia, on se Kärppien valmennus.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Tarkastelin hieman tilastoja näistä viikonlopun peleistä. Niiden valossa pelit olivat näennäisesti Kärppien hallintaa. Laukaukset menivät kumpanakin iltana Kärpille 60-40. Tänään Rajaniemi sai urakoida 36 torjunnan edestä. Laukaisukartta oli Kärppien hallussa myös hyvältä sektorilta, ja varsinkaan tänään HPK ei juuri Kärppien maalin eteen päässyt toimittelemaan. Hyökkäysalueajat tänään Kärpille 19 min vs. 13 min. Eilen tasan 16 min vs. 16 min. Kiekonhallinta-% oli lievästi Kärpille kumpanakin iltana.

Pelillisesti ei siis sinällään oltu pahemmin vaikeuksissa, enkä ihan osta väitteitä, että Kärpät olisi passiivisena luovuttanut kaikki aloitteet vastustajille. Näin myös omin silmin nämä pelit eilen lähetyksestä ja tänään paikan päällä, joten suinkaan vain tilastoihin nojautuen en tässä pohdiskele.

Kysymys kuuluu, miksi Kärppien tekeminen jäi näennäiseksi ja tänään tappioasemassa sitten väkinäiseksi. Joukkue ei jotenkin tuntunut heittäytyvän peliin vaadittavalla tappamisen meinigillä. HPK näytti lyövän enemmän likoon ja varsinkin tänään johtoasemassa puolusti keskustaa sitoutuneesti. Kiekolliseen hallintaan se ylsi vain ajoittain, mutta enempää ei tarvinnut, kun hyödynsi harvat tilaisuutensa maalintekoon siinä missä Kärpät ei saanut laatua laukauksiin hyvistäkään paikoista. Kärppien peliä on viime aikoina vaivannut jonkinlainen puristus. Vaikea sanoa mistä se johtuu, kun kausi on alkanut tuloksellisesti hyvin sekä joukkueella että useilla kärkiyksilöillä. Luulisi sen tuoneen rentoutta suoritukseen, mutta näin ei ole tapahtunut.

Olen itse asettanut joukkueelle runkosarjaan tavoitteeksi kahden pisteen keskiarvon eli 120 pistettä, joka riittäisi CHL-paikkaan ja mahdollisesti runkosarjan voittoonkin. Ensimmäisen neljänneksen 30 pisteen tavoitteesta jäätiin yksi piste. Pistesaalis oli siis varsin ok, mutta pelillisen ilmeen osalta trendi oli jossain määrin laskeva. Erikoistilannepeli jäi vielä pahasti vajaaksi, joten sieltä on saatavissa reilusti lisäpotkua tuloksentekoon.

Ensi viikolla haluan nähdä sitoutuneemman ja taistelevamman joukkueen.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Super häpeä, pohjanoteeraus.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ensi viikolla haluan nähdä sitoutuneemman ja taistelevamman joukkueen.
Ensi viikolla sanoista tekoihin. Isot ja varsin mahtipontiset olivat Marjamäen puheet ja lupaukset ennen kautta, millä yritettiin saada koko Oulua ja Pohjois-Suomea Kärppä-joukkueen tueksi ja hallille. "Luistelussa ja kamppailussa ei hävitä kenellekään", "Care & Compete", "tunteen, intohimon ja välittämisen välittyminen joukkueesta joka päivä", "suuren Kärppä-sydämen välittyminen joukkueesta", "kukaan ei vedä välistä ja kaikki pelaa joukkueelle", kovan sitoutumisen ja korkean vaatimustason vaatiminen ja nimenomaan pelaajilta on noita vaatinut...

Nyt on aika alkaa laittaa noita sanoja teoiksi ja alkaa vaatia noita asioita myös ennen muuta valmennukselta. Kovinkaan montaa kohtaa tuosta ylläolevasta listasta ei meinaan voi ruksia viime aikaisten suoritusten perusteella. Potentiaali ja voima tuossa joukkueessa on suuri, jos se saadaan puhaltamaan yhteen hiileen ja se voima saadaan kaivettua vain esille. Nyt vaaditaan tekoja noiden sanojen rinnalle, jolla nuo sanat lunastetaan ja siinä prosessissa pitää vilkaista myös peiliin ja mieluusti vähän pidempään, kuin vain pelkkä nopea ja lyhyt vilkaisu. Nyt näyttö päälle. Saa suorittaa Lauri!

Edit. Typot
 
Viimeksi muokattu:

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Palkitseeko nämä "ammattilaiset" joukkueen sisäisesti parhaan pelaajan myös tappioiden jälkeen? Jos näin, niin kiekkoämpäri on aika ratkaisevan tuntuisessa johdossa player of the game -skabassa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Minua edelleen ihmetyttää tuo passiivisuus tappioasemassa... jää sellainen kuva että ei edes yritetä taistella voitosta. Joukkueen ongelmat ovat nyt pelitavallisia, mutta toki aikaa pitää antaa Marjamäelle.

Helpottaisi kovasti, jos tuo ylivoima saataisiin edes välttävälle tasolle.

Olisin kyllä jo Kokolle antanut pelin, vaikka ei millään muotoa maalivahtiin kaadutukaan.

Blomman tilanne huolestuttaa entistä enemmän... todella pitkä on jo poissaolo.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Joskus kauan sitten, niin kauan sitten, ettei nuoremmat palstalle kirjoittavat ehkä muista. Tuolla Helsingissä oli Jokerit niminen jääkiekko joukkue. Joukkueella oli tapana haalia nimekkäitä pelaajia ja nimekkäitä valmentajia riveihinsä. Joukkue rankattiin joka vuosi sarjan kärkeen. Varma mestari.
Joukkue pelasi sitten vaihtelevalla menestyksellä ja varsinkin vaihtelevalla menestyksellä sarjaa. Lopulta sitten keväällä joku pieni nimetön rupu sakki, joka pelasi kuitenkin suurella sydämellä sysäsi suuren ja mahtavan kesälomille. Seuran pelaajilla oli luontaisetuna hyvä palkka ja pitkät kesälomat. Kunhan muistelin.

Vähän minä ihmettelen , jos tiedot valmennusryhmän viihteellä olosta pitävät paikkaansa. Miten pomo voi vaatia alaisiltaan pidättäväisyyttä , jos itse toimivat toisin. Tavallisessa työpaikassa tuosta nousisi kyllä melkoinen haloo. Vaativat muilta, muttei itseltään.
Tietenkin kyseessä on jääkiekko joukkue eikä tavallinen työpaikka. Ilmeisesti pelaajat ovat tietoisia tästä, miten lie nakertaa joukkueen moraalia.

Valioliigan puolella ManU uusi valmentaja Erik ten Hag otti tiukan linjan alkoholin käyttöön, ensi töikseen kielsi pelaajilta alkoholin käytön kokonaan kauden aikana.
En tiedä, mutta luulen ettei myöskään salli erivapauksia itselleen iloliemen kanssa.

Onko Latesta tullut seuraa suurempi ? Edelleen katselen, 20 pelin jälkeen nähdään missä mennään.
Tässä vaiheessa tällaisia mietteitä.
 
Viimeksi muokattu:

alcostaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suurin ongelma on valtaosan pelaajien korvien välissä tällä hetkellä.
Se heijastuu koko joukkueen suorittamiseen. Käsijarru on päällä.
Perjantain Hpk pelin 3erä oli sellaista jota olettaisi joukkueen esittävän toistuvasti...mutta ei.
Järjestäen tämän kauden peleissä vastustaja on ollut se joka määrittää pelin tahdin.
Me kattellaan, ihmetellään, seurataan katseella, joten kaaos valmis omassa päässä
ja yllätys viddu taas ne teki maalin. Tässä tilassa saattaa mennä erä, kaks tai pahinmillaan koko ottelu.
Se myös heijastuu suoraan ylivoimaan ei saada mitään aikaiseksi. Hidasta, haetaan syöttöjä liian paljon
aivan liian vaikeita, menee kulmissa painimiseksi. Harvoin pästään edes suoraan syötöstä vetämään.
Katseet kääntyy näin valmennukseen..kauan saa vetää puolivaloilla? koska rosteri otetaan käyttöön?
Tällä hetkellä asenne ei ole sellainen että oikeasti Logolle pelattaisi.
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Jos oltaisiin Ipaleirissä niin näillä esityksillä Marjis saisi etsiä uutta palkanmaksajaa. Kärpissä oltaneen tyytyväisiä näihin otteisiin viime kauden jälkeen ?
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Minua edelleen ihmetyttää tuo passiivisuus tappioasemassa... jää sellainen kuva että ei edes yritetä taistella voitosta. Joukkueen ongelmat ovat nyt pelitavallisia, mutta toki aikaa pitää antaa Marjamäelle.
Tämä pisti eilen paikan päällä silmään, kun Kerho johti peliä 2-0 ja kiekko oli heidän hallussaan oman maalin takana, niin kärppäviisikko asettui hienosti keskialueella trappiin odottamaan ihan kuin tilanne olisi ollut toisinpäin. Ketään ei kiinnostanut tai kellään ei ollut lupaa antaa painetta. Ylivoimia ja paria Anttilan kulmavääntöä huolimatta elekieli näytti, että siellä ei kiinnostanut ns. paskaakaan. Aika iso vieraskannatus oli kuitenkin paikalla, niin ammattilaisilta odottaisi enemmän. Huolestuttavasti tosiaan näyttää Jokerien 2000-luvun lopun meiningiltä.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos oltaisiin Ipaleirissä niin näillä esityksillä Marjis saisi etsiä uutta palkanmaksajaa. Kärpissä oltaneen tyytyväisiä näihin otteisiin viime kauden jälkeen ?
Sehän vasta olisi lyhytkatseisuutta, jos Marjis alettaisiin nyt potkia pois. Ja nyt kun on kerrankin kunnon valmentaja.

Kyllä se Marjamäki saa tuon joukkueen kunnon iskuun vielä.
 

Glove

Jäsen
Tämä pisti eilen paikan päällä silmään, kun Kerho johti peliä 2-0 ja kiekko oli heidän hallussaan oman maalin takana, niin kärppäviisikko asettui hienosti keskialueella trappiin odottamaan ihan kuin tilanne olisi ollut toisinpäin. Ketään ei kiinnostanut tai kellään ei ollut lupaa antaa painetta. Ylivoimia ja paria Anttilan kulmavääntöä huolimatta elekieli näytti, että siellä ei kiinnostanut ns. paskaakaan. Aika iso vieraskannatus oli kuitenkin paikalla, niin ammattilaisilta odottaisi enemmän. Huolestuttavasti tosiaan näyttää Jokerien 2000-luvun lopun meiningiltä.
Voihan se olla niinkin, että pelaajat haluaisi antaa painetta, mutta valmennusjohto on sen kieltänyt. Ja pelaajia ei sitten kiinnosta prlata tätä ylipassiivista puolustuspeliö, eikä kiinnostus herää sitten silloinkaan kun saadaan kiekko.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Kärpät: 95% keskittyminen on 50% suoritus.
HPK: 100% keskittyminen on 110% suoritus.
Materiaalit on mitä on.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
Suurin ongelma on valtaosan pelaajien korvien välissä tällä hetkellä.
Se heijastuu koko joukkueen suorittamiseen. Käsijarru on päällä.
Perjantain Hpk pelin 3erä oli sellaista jota olettaisi joukkueen esittävän toistuvasti...mutta ei.
Järjestäen tämän kauden peleissä vastustaja on ollut se joka määrittää pelin tahdin.
Me kattellaan, ihmetellään, seurataan katseella, joten kaaos valmis omassa päässä
ja yllätys viddu taas ne teki maalin. Tässä tilassa saattaa mennä erä, kaks tai pahinmillaan koko ottelu.
Se myös heijastuu suoraan ylivoimaan ei saada mitään aikaiseksi. Hidasta, haetaan syöttöjä liian paljon
aivan liian vaikeita, menee kulmissa painimiseksi. Harvoin pästään edes suoraan syötöstä vetämään.
Katseet kääntyy näin valmennukseen..kauan saa vetää puolivaloilla? koska rosteri otetaan käyttöön?
Tällä hetkellä asenne ei ole sellainen että oikeasti Logolle pelattaisi.
En kyllä allekirjoita tuota, että pelaajien asenteessa se ongelma olisi. Kyllä minusta siellä pelaajat yrittää, mutta tällä hetkellä tuo pelaaminen on todella väkinäistä. Katseet kääntyy ainakin itselläni tuohon Laten pelikirjaan. Puolustuspelaaminen on todella passiivista ja jonkun ihmeen takia Kärpät pelaa todella useasti paikkapuolustusta. Molemmissa peleissä Kerhon puolustaja nousi viivasta "kurkkaamaan" takatolpalle ja teki siitä maalin, koska laiturit eivät Kärpillä saa mennä liian syvälle omalla alueella.

Tuo Kärppien karvauspelaaminen ei todellakaan auta pelaajia pääsemään pelin ytimeen. Ei taklauksia=ei tunnetta. Jotain tarttis tehdä. Nyt on Laurin aika näyttää, että pystyy korjausliikkeet tekemään.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tarkastelin hieman tilastoja näistä viikonlopun peleistä. Niiden valossa pelit olivat näennäisesti Kärppien hallintaa. Laukaukset menivät kumpanakin iltana Kärpille 60-40. Tänään Rajaniemi sai urakoida 36 torjunnan edestä. Laukaisukartta oli Kärppien hallussa myös hyvältä sektorilta, ja varsinkaan tänään HPK ei juuri Kärppien maalin eteen päässyt toimittelemaan. Hyökkäysalueajat tänään Kärpille 19 min vs. 13 min. Eilen tasan 16 min vs. 16 min. Kiekonhallinta-% oli lievästi Kärpille kumpanakin iltana.

Pelillisesti ei siis sinällään oltu pahemmin vaikeuksissa, enkä ihan osta väitteitä, että Kärpät olisi passiivisena luovuttanut kaikki aloitteet vastustajille. Näin myös omin silmin nämä pelit eilen lähetyksestä ja tänään paikan päällä, joten suinkaan vain tilastoihin nojautuen en tässä pohdiskele

Täytyy muistaa, että Kärpät oli pitkiä aikoja takaa-ajanana. Kyllähän useimmiten tilastot silloin kääntyy takaa-ajajan hyväksi ja varsinkin näinkin selvässä suosikki-altavastaaja asemassa. Kyllä mä ajattelisin, että kun peli oli tasan, niin Kärpät ei ollut yhtään Kerhoa aktiivisempi hakemaan johtoasemaa tai muutenkaan ottamaan peliä haltuun. Varsin tasaiset on tilastot niissä kohti. Sitä mä en ihan ymmärrä, miksi noin pelokkaalla taktiikalla näihin lähdettiin. Ja sitten tuo kiekonhallinta% on yllättävän lievästi Kärpille, kun miettii pelien kuvaa ja edelleen niitä lähtökohtia, mitä Kärpillä oli asettaa Kerhon siipirikkoista, käytännössä kolmella ketjulla pelaavaa joukkuetta vastaan.

On toki ehkä liioiteltua sanoa, että Kärpät antoi kaikki aloitteet vastustajalle, mutta mielestäni silti liikaa. Etenkin tosiaan tasatilanteessa pelaaminen aikamoista odottelua ja päästettiin kaveri aika helpolla. Samoin toki eilisen kolmannen erän takaa-ajo oli aivan liian passiivista, siellä valuttiin vielä noin 50 minuutin kohdalla träppiin.

Voi toki olla, että katsoin pelejä liikaakin negalasien kautta, mutta fiilis on, että tuo laukaisukartta jollain tavalla antaa liiankin aurinkoisen kuvan. En nyt montakaan paikkaa tuosta sektorilta muista, jossa olisi hyvistä asemista päästy laukomaan. Oliko enemmän suupaisuja, ohjureita tai muuta sekä jäikö noistakin paljon blokkeihin. xG:t olisi kiva nähdä.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
En kyllä allekirjoita tuota, että pelaajien asenteessa se ongelma olisi. Kyllä minusta siellä pelaajat yrittää, mutta tällä hetkellä tuo pelaaminen on todella väkinäistä. Katseet kääntyy ainakin itselläni tuohon Laten pelikirjaan. Puolustuspelaaminen on todella passiivista ja jonkun ihmeen takia Kärpät pelaa todella useasti paikkapuolustusta. Molemmissa peleissä Kerhon puolustaja nousi viivasta "kurkkaamaan" takatolpalle ja teki siitä maalin, koska laiturit eivät Kärpillä saa mennä liian syvälle omalla alueella.

Tuo Kärppien karvauspelaaminen ei todellakaan auta pelaajia pääsemään pelin ytimeen. Ei taklauksia=ei tunnetta. Jotain tarttis tehdä. Nyt on Laurin aika näyttää, että pystyy korjausliikkeet tekemään.
Olet kyllä ihan asian ytimessä taklauksien suhteen, eihän niitä näe oikestaan yhtään peleissä.
Muutama semmonen niinku "mennää niinku vanhan mummon päälle" taklaus on nähty.
Oispa ees yks taklaaja mallia Sklenicka.
Kovaa ja puhtaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös