Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 997 843
  • 19 703
Ja ihan näin sivuhuomiona tässä on "irvokkainta" se, että meidän rakastamassa Oulun Kärpissä eritoten Lassen luomaa, näyttämää ja kertomaa logolle pelaamista näyttävät parhaiten tällä hetkellä "etelästä naaratut" Turunen ja Björkqvist joilla ei ennestään mitään tunnesidettä Kärppiin ole. Minun mielestä se on jollain tapaa irvokasta.

Ja tuota sanaa ei kannata ymmärtää väärin vaan kaikenkaikkiaanhan se on todella positiivinen asia kun meillä nämä herrat pelaa ja näyttää mallia. Irvokkainta tässä on se, että mielestäni sen logolle pelaamisen pitäisi näkyä niiden pelistä joiden sydän on äidinmaidosta syntynyt ikiroutainen kärppäsydän. Okei, onhan siellä Hyryä jne joille se onkin näin mutta ymmärrätte varmaan pointtini.

En ole tippakaan eri mieltä siitä, etteikö jokaisen pelaajan tulisi pelata joukkueelleen myös lokakuisena iltana, mutta ajatus siitä, että kärppäkasvatti pelaisi automaattisesti jotenkin poikkeuksellisen suurella sydämellä joukkueelleen, on mielestäni vähän falski. Ne pelaavat, joilla on henkinen puoli kunnossa ja sellainen olo, että seuralle pelaaminen kannattaa ja seura antaa myös pelaajalle takaisin. Ei se katso kasvattajaseuraa tai aiempaa pelihistoriaa. Motivaatiokysymyksiähän nämä ovat ja niihin liittyvät inhimilliset tekijät, kuten taloudelliset asiat tai urakehitys varmasti enemmän kuin firmauskollisuus. Vai kuinka moni meistä palkkaorjista menee maanantaisin töihin ennen muuta tekemään töitä työnantajansa hyväksi? Me fanit olemme toki toisenlaisessa asemassa ja vaadimme ja saammekin vaatia enemmän, mutta itseäni ei ainakaan henkilökohtaisesti yllätä, että uusi tulokas organisaatiossa vaivautuu venymään enemmän kuin sellainen, jolle talo ja sen tavat ovat tuttuja kolmelta eri vuosikymmeneltä ja samalla vaatimustaso ja sen minimit ovat tiedossa.

Väitän mieluumminkin niin päin, että osa niistä, jotka ovat viettäneet koko uransa samassa organisaatiossa, voivat helposti tottua hyville ja pahoille toimintatavoille ja kulttuurille, jota kulloisessakin seurassa on. Leipääntynyt ja laitostunut pelaaja ei välttämättä saa itsestään mitattua parastaan tai koe edes mitään pakottavaa tarvetta sellaiseen.

Siksi uskonkin, että (tämä vain esimerkkinä, ei varsinaisena tikunnokkaan nostamisena) Niemelän Mikon kaltaiset ikuisuusprojektit eivät tietyn pisteen jälkeen anna sen enempää organisaatiolle kuin pelaajallekaan. Totta kai pelaajalle pitää antaa nykyjohtamisen eetoksen mukaisesti turvallinen ympäristö, jossa on myös lupa epäonnistua. Jossain vaiheessa tullaan kuitenkin siihen pisteeseen, että pelaaja on vain talossa töissä, ilman erityistä kunnianhimoa tai ylenemismahdollisuutta, ja se riittää myös työnantajalle. Tämä on ihan ok tavallisessa työelämässä, mutta jääkiekossa noille kolmosparin paikalle löytyy myös sellaisia, joilla urakehitys on toisenlaisessa vaiheessa, näyttöhalut kovemmat ja palkkapyyntö alhaisempi.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mielestäni Kärpät tuo kyllä ylivoimassa hyvin kiekon alueelle ja pääsee hyvin pyörittämään. Tällä hetkellä se enimmäkseen kaatuu siihen kun laukaukset, joko blokataan tai ne menee seinille. Mikäli ne saataisiin edes maalia kohti on suuri mahdollisuus, että niistä tulee ripareita ja sen jälkeen päästään peliä jatkamaan.

Viime pelissäkin olis laukauksia 56, joista meni ohi maalin 11 ja blokattiin 14. Toki blokkaukset kertoo myös SaiPan hyvästä taistelusta. Mutta kyllä siinä laukojalla on vastuu, että veto ei osu heti ekaan mieheen ja menee maalia kohti.

Olen nähnyt kyllä ylivoimassa kehitystä, mutta se viimeinen silaus puuttuu.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Mannerhan tätä yritti. Runkosarjassa rallateltiin ja pleijareissa lyötiin sitten pikaiset rakenteet kuntoon ja joku säädyllisesti huithapelisti organisoitu pelitapa.
Offtopic, mutta haluan tarttua hieman tähän. Kirjoituksestasi saa ensiksikin sellaisen kuvan, että Mannerin runkosarjakiekko ei olisi ollut organisoitua. Toiseksi siitä saa kuvan, että Mannerin olisi alun alkaenkin ollut tarkoitus peluuttaa pudotuspeleissä erilaista jääkiekkoa. Voi olla, että et kuitenkaan tuota tarkoittanut. Kuitenkin, oma käsitykseni on, että Mannerin runkosarjakiekko oli hyvinkin organisoitua ja toisteista. Pelissähän toistuivat tietyt samat elementit illasta toiseen. Peli oli myös todella viihdyttävää, mutta ei siis siksi, että se olisi ollut vain organisoimatonta rallattellua taitavalla pelaajamateriaalilla. Sen sijaan varsinkin ensimmäisellä kaudellahan Manner repi uudenlaisella pelitavalla ja johtamisotteella paljon tehoja irti rosterista, jota ei ennen kautta laskettu ennakkosuosikkien joukkoon. Ruotista ja Pohjois-Amerikasta vaikutteita imenyt pelitapa iski hienosti siihen rakoon, jossa Liigassa oli laajemminkin päästetty hetkellisesti irti Meidän pelistä.

Pudotuspeleissä Manner ei tempaissut mistään kokonaan uutta pelitapaa vaan joutui vetämään liinoja kiinni verrattuna runkosarjaan. Käsittääkseni tähän johti etenkin se, että pudotuspelivaiheessa aletaan mätsäämään omaa pelaamista paljon tarkemmin vastustajan pelitapaa vastaan kuin runkosarjan yksittäisissä otteluissa. Tässä asetelmassa vastustajien onnistui ottaa aseita pois Mamban pelitavasta. Vaikutuksensa suorittamiseen oli varmasti myös pudotuspelien erilaisella painetilalla. Manner viilasi hieman runkosarjankin pelitapaa toiselle kaudelle, mutta isossa kuvassa sama asetelma toistui myös sillä kaudella ja pudotuspeleissä. Ehkä hän oli sen verran jääräpää, että jaksoi uskoa sen runkosarjassa tuhoa kylvävän pelitavan kyllä toimivan myös kevään väännöissä. Sitten kun mentiin Mannerin aikaa pitemmälle, niin hänen metodinsa lakkasivat toimivasta myös runkosarjaolosuhteissa. Muut vaan ajoivat siinä kohtaa ohi, erityisesti Pekka Virran johdolla. Luonnollista pelitapojen evoluutiossa tapahtuvaa aaltoilua.

Nyt sitten ollaan taas Liigassa enemmän Meidän pelin kelkassa ja meillä on kyllä siihen leikkiin riittävän pätevä Marjamäki nyt ruorissa. Ei ainakaan pitäisi tulla asetelmaa, että kauden mittaan työstettävä peli ei sitten toimisi pudotuspeleissä. Näitä ajoittaisia haasteita mitä nyt alkukaudella on ollut, luulen niiden liittyvän pelaajien sitouttamiseen sovittuun systeemiin ja työntekoon. Kaikki eivät ole pysyneet mukana joka ilta. Mielenkiintoista nähdä myös kuinka Marjamäen johtamisote puree pitemmällä otannalla. Tuleeko törmäyksiä pelaajien ja valmennuksen välillä? Vaatimustaso peliä ja sitoutumista kohtaan on kova ja se voi rassata joitakin yksilöitä. Työskentelyilmapiiri ei varmaankaan ole samanlainen kuin Mannerin kahdella ensimmäisellä kaudella, jolloin se keräsi kautta aikojen hehkutusta.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näitä ajoittaisia haasteita mitä nyt alkukaudella on ollut, luulen niiden liittyvän pelaajien sitouttamiseen sovittuun systeemiin ja työntekoon. Kaikki eivät ole pysyneet mukana joka ilta. Mielenkiintoista nähdä myös kuinka Marjamäen johtamisote puree pitemmällä otannalla. Tuleeko törmäyksiä pelaajien ja valmennuksen välillä? Vaatimustaso peliä ja sitoutumista kohtaan on kova ja se voi rassata joitakin yksilöitä. Työskentelyilmapiiri ei varmaankaan ole samanlainen kuin Mannerin kahdella ensimmäisellä kaudella, jolloin se keräsi kautta aikojen hehkutusta.
Minä vähän luulen, että törmäyksiä pelaajiston ja valmennuksen välillä tullaan näkemään. Olikohan nyt kolmas vai neljäs kerta, kun Marjamäki totesi pressissä, että kaikki pelaajat eivät olleet tänään kartalla. Joka toisessa-, tai kolmannessa pelissä käy näin.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Olikohan nyt kolmas vai neljäs kerta, kun Marjamäki totesi pressissä, että kaikki pelaajat eivät olleet tänään kartalla.
En enää muista, viljelikö Late tätä retoriikkaa edellisellä visiitilläänkin. Tuon tyyppisten lausuntojen kanssa on oltava huolellinen, vaikkakaan hän ei Virran tai Jortikan tyyliin mainitse pelaajia nimeltä. Kuitenkin noissa on aina vähän sitä, että valmentaja ulkoistaa itseään tappion syistä. Näitä ei voi käyttää kovin montaa kertaa. Kyse ei ole oikeastaan siitä, etteivätkö ne pitäisi paikkansa. Kyse on siitä, tarvitseeko niitä sanoa medialle ja onko niistä hyötyä vai haittaa toiminnalle jatkossa. Minun korviin näistä lausunnoista välittyy jonkilainen turhautuneisuus.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En enää muista, viljelikö Late tätä retoriikkaa edellisellä visiitilläänkin. Tuon tyyppisten lausuntojen kanssa on oltava huolellinen, vaikkakaan hän ei Virran tai Jortikan tyyliin mainitse pelaajia nimeltä. Kuitenkin noissa on aina vähän sitä, että valmentaja ulkoistaa itseään tappion syistä. Näitä ei voi käyttää kovin montaa kertaa. Kyse ei ole oikeastaan siitä, etteivätkö ne pitäisi paikkansa. Kyse on siitä, tarvitseeko niitä sanoa medialle ja onko niistä hyötyä vai haittaa toiminnalle.
Näin äkkiseltään en muista, että Late olisi käyttänyt tätä retoriikkaa viime visiitillä. Edistyneissä tilastoissa Kärpät on Liigan top-4 osastoa oikeastaan kaikilla mittareilla, joten peli sinällään kyllä kantaa, ja syyt ovat muualla. Ei näitä varmaankaan tarvitsisi laukoa medialle, vaan suorittaa toimenpiteet joukkueen sisäisesti. Jos jollain pelaajilla näitä vapaapäiviä tulee liiaksi, niin surutta vaan katsomosta hakemaan asennetta.

Valmennukselle voi antaa raippaa kyllä erikoistilanteista. Liigan pohjasakkaa ovat sekä alivoima, että ylivoima.
 

Gavia arctica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien ensimmäiset vaihdot olleet viime peleissä hyviä. Tämäkin on muutos pariin viime vuoteen. Siirsin "väärästä ketjusta" tämän viestini, eli samaa mieltä kuin Jan Snopek.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Äskeinen paitsio ja nyt tää pitkän kiekon vihellys aika myöhässä.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Kappeee!!!!! Vahvaa peliä kolmoselta jälleen hyökkäyspäässä. Toki Koivunen kanssa teki isoa duunia, mutta kuitenkin.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kasper Kummitus täällä hei.
 

Rämemajava

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat
Tuntuu, ettei Kärpillä olisi ollut vuosiin tällaista hyvää kenttää, niin kuin kolmonen nyt. Olin jo unohtanut millaiselta semmoinen näyttää.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Semmoinen träppäyserä. Ei montaa paikkaa ollut mutta 1-0 kelpaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös