Kärppien maalivahtitilanne

  • 604 264
  • 2 002

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
torni kirjoitti:
Mutta onko ollut yhtään peliä, jossa Tarkki on "varastanut" (steal) voiton Kärpille? Peliä, jossa gamesaver(eitä)? EN ole kuullut, enkä nähnyt (pari matsia canalilta), paikan päälle en ole saanut mentyä.

Jos nyt muistot eivät ole liikaa kullanneet muistoja, niin väittäisin taannoisen Ilves-pelin olleen Tarkilta juuri sellainen peli jolla hän nimenomaan pelasi voiton Kärpille. Tuohan oli siinä vaiheessa kun voittoputki oli alussa ja Ilveksellä oli ottelussa lukuisia huippupaikkoja mutta Tarkki veti joka kerta pidemmän korren. Muuten voittoputken aikana Kärppien puolustuspeli on ollut niin tiivistä ja varmaa ettei molareilta ole kerrassaan vaadittu unelmapelejä voittojen varmistamiseksi. Positiivista Tarkissa on kuitenkin se, että miehen torjuntatyöskentely on suht varmaa eikä matseissa tartte odotella sitä yhtä imurointia. Kuten aiemmin tässäkin ketjussa todettu, niin se jos mikä omalta osaltaan tekee puolustajienkin työstä helpompaa kun takana on luotettava kaveri. Tästä sopparista olen siis kovin tyytyväinen.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Ujcik#11 kirjoitti:
Ainakin Pelicans - Kärpät peli tulee ensimmäisenä mieleen. Pelicansilla oli monta paikkaa ratkaista peli, mutta eivät onnistuneet yllättämään Tarkkia. Kruununa torjui vielä 5 rankkaria ja piti nollan ko.pelissä.

Mielestäni Tarkin tulo rauhoitti puolustuspelaamisen ja kun Luottamus maalivahtiin syntyi, alkoi paketti toimimaan.

Yep, radiosta kuultunahan tämä oli sellainen. Taisi siinä tolpatkin kilistä, mutta nollapeli Pelicansin ollessa niskan päällä. Kyllä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelicans pelissä paikalla olleena voisin sanoa, että Satosaari veti kyllä pidemmän korren Tarkista. Mutta ei voi kyllä kieltää, etteikö Tarkkikin olisi tehnyt parit kunnon "gamesaverit".
 

Karpo

Jäsen
Eipä ole vierasjoukkueiden fanit kovin vakuuttuneita meidän Tarkki-pojan työskentelystä ( tai ainakaan hypetyksestä ). Kovin on kehut tulleet kärppäfaneilta ainoastaan. Kyllähän se näin on että ei ole TT joutunut vielä testiin. Viisikkopuolustus on sen verta hyvin hanskassa että ei tarvi TT:n paljon gamesavereihin venyä. Kiekot pomppii jonkin verran, mutta ei eihän ne kuitenkaan verkkoon asti pääse. Sanoisin että aika vaikea sanoa kymmenen pelatun pelin jälkeen että onko Häkkinen vai Bäckström. Keväällä sitten nähdään että mihin TT ei pysty, jos Chiodon ulostavat.
 
Ei maalivahdin tehtävä ole yksin pitääkään joukkuetta pystyssä illasta toiseen. Maalivahti, tärkeä vaikka onkin, on vain maalivahti. Ei ole vielä tehty maalivahtia, joka joukkueen perseilystä huolimatta pelastaa pisteet illasta toiseen.

Maalivahdin homma on antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa. Tottakai tähän kuuluu muutama huippupelastus tiukassa pelissä ja varmuus "otettavissa" olevien laukauksien torjunnassa. Loppu onkin sitten kenttäpelaajien hommaa. Jos pelaajat pakottavat maalivahtia illasta toiseen maagisiin torjuntoihin, on joukkueessa jotain vikaa. Tarkki vastaa aivan riittävästi siihen tasoon, mitä maalivahdilta vaaditaan, että joukkue voi voittaa.

Kaikki voi muuttuakin, mutta se taas on ajan kysymys. Parempia näyttöjä on antaneet vain Bäckström, Thomas, Wallinheimo ja Roloson viime vuosilta (sanokaa ihmeessä jos unohdin jonkun, Rask puuttuu tuosta tarkoituksella, koska hän ei ole pystynyt vielä voittamaan pelejä, vaikka olisi ollut mahdollisuuskin). Kauden lopussa sitten nähdään, nouseeko Tarkki noiden näyttäjien joukkoon. Hurme noussee lähes varmasti. Hänellä tosin on näyttöjä entisestä elämästä jo.

EDIT: innoissaan kun kirjoittaa niin sanojahan sieltä välistä jää pois väkisin.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja jos gamesavereita vaaditaan täytyy muistaa ettei Nikkekään esitellyt niitä kuin silloin tällöin. Joidenkin (lue mm. Nikke ja Tarkki) torjuntatyöskentely on vain semmoista että hyvän sijoittumisen sekä tekniikan ansiosta torjuminen näyttää helpolta, kun taas toiset maalivahdit joutuvat tekemään hurjasti töitä ehtiäkseen kiekon eteen. Nikke oli sijoittumisen ja ruuhkan takaa näkemisen mestari, vaikken nyt vielä Tarkkia Nikkeen vertaakaan näen hänessä jotain yllättävän samankaltaista. Jatkoaikakin kysyy uskaltaako Kärpät ottaa riskin ja lähteä pleijareihin liigassa kokemattoman Tarkin kanssa ("ulostamalla" Chiodon) , toki pitää muistaa että yhtä lailla Chiodo on liigassa kokematon jos ja kun kriteerinä on SM-liiga.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Ei maalivahdin tehtävä ole yksin pitääkään joukkuetta pystyssä illasta toiseen. Maalivahti, tärkeä vaikka onkin, vain maalivahti. Ei ole vielä tehty maalivahtia, joka joukkueen perseilystä huolimatta pelastaa pisteet illasta toiseen. Maalivahdin homma on antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa.
Niin ja ne gamesaverit tulee sitten myöhemmin, jos on tullakseen. Toistaiseksi riittää, että on vain kiekkojen tiellä ja voittoja tulee. Minulle on aivan sama mitä muut on mieltä Tuomas Tarkista, minulle on tärkeämpää mitä itse näen. Tähän asti olen nähnyt pelkkää hyvää. Uudesta Niklas Bäckströmistä voidaan puhua, jos halutaan, aikaisintaan loppukeväästä 2007, siihen asti puhutaan vain Tuomas Tarkista.
 
Juurikin näin. Ensin on tärkeämpää saada perusteet kuntoon ja se tulee olemalla kiekon ja maalin välissä. Gamesavereitä tulee pitkässä juoksussa kyllä. Helppoja jos päästää harvoin, on hyvä mahdollisuus nousta eliittiin. Sen jälkeen se on kuitenkin enää aika pienestä kiinni. Sm-liigassa on paljon siinä rajoilla olevia maalivahteja, jotka kuitenkin päästävät silloin tällöin helpon sisään. Itse asiassa kaikki päästävät helppojakin, toiset vain päästävät hieman useammin kuin toiset.

Tarkista voi tullakin uusi Bäckkäri.. ikänsä puolesta olisi ihan luonnollinen askel. Katsotaan nyt kuitenkin miten käy. Eihän tuo haittaisi, vaikka saataisiin Tarkista kasvamaan uusi varma kassari maalin suulle, jonka kanssa menestystä vieläpä tulisi.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
jussimy kirjoitti:
Miks Suomalainen on maalissa?
Tietääkö muut kuin Jalonen :o

No tämähän on täysin selvä.
Jaska saa nyt pelata muutaman matsin ja tässä on hänen paikkansa vakuutta seurajohto, joukkuetoverit, fanit sekä valmmenus siitä, että osaa pelata ja pystyy voittamaan pelejä.

Meillä on Chiodo ja Suomalainen joista jomman kumman on lähdettävä. Vain parempi saa jatkaa ja tämä on mielestäni aivan hyvä. Tarkin taso tiedetään ja pieni lepo tekee hänelle varmasti hyvää!
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ujcik#11 kirjoitti:
No tämähän on täysin selvä.
Jaska saa nyt pelata muutaman matsin ja tässä on hänen paikkansa vakuutta seurajohto, joukkuetoverit, fanit sekä valmmenus siitä, että osaa pelata ja pystyy voittamaan pelejä.

Meillä on Chiodo ja Suomalainen joista jomman kumman on lähdettävä. Vain parempi saa jatkaa ja tämä on mielestäni aivan hyvä. Tarkin taso tiedetään ja pieni lepo tekee hänelle varmasti hyvää!

Kyllä!
Nyt on Jaakolla se todellinen näytön paikka, jonka valmennusjohto hänelle näköjään antaa. Pelaamalla hyvin ja voittoisasti, "Jaska" lunastaa paikan rosterissa ja Andy "the Nivuset" Chiodo saa vaihtaa seuraa. Kieltämättä olisin kyllä halunnut nähdä canadalaisen tositoimissa. Jommankumman on vain väistyttävä.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaska saa kolmen ottelun jälkeen ensimmäisen mahdollisuuden maalilla ja pelaa ehti nollat. Siinäkö Kärpät sitten toteaa, että kiva kun kiitos ja näkemiin. Meillä on Chiodo ja Tarkki. Edelleen Tarkki pääsi viimeisessä pelissäään 3 maalia 33 laukauksesta. Suomalainen torjui vastaavalla laukaisumäärällä nollat. Eiköhän Kärpillä ole maalilla normaali kilpailutilanne ja Jaska on kenties ollut vakuuttava reeneissä. Nollilla ja voitolla saa jatkaa. Jos tulee huonompi peli on Tarkin vuoro.
 

Mantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings
Chiodo, Tarkki & Suomalainen

Veikkaan että Suomalaista peluutetaan siksi että hänet myydään / vuokrataan jahka Chiodo tulee pelikuntoon: parempi sellasta pelaajaa on kaupitella joka on pelannut hyvin. Suomalainen on vähän niinkuin näyteikkunassa.

-Mantti-

Tami: kun Patapaita vedetään päälle niin taidossa voidaan antaa tasoitusta mutta ei enää asenteessa!
 
Viimeksi muokattu:

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Mantti kirjoitti:
Veikkaan että Suomalaista peluutetaan siksi että hänet myydään / vuokrataan jahka Chiodo tulee pelikuntoon: parempi sellasta pelaajaa on kaupitella joka on pelannut hyvin. Suomalainen on vähän niinkuin näyteikkunassa. -Mantti-
Veikkaan, että Suomalaista peluutetaan siksi, että:

- hän säilyttää pelituntuman eikä "palellu" penkille
- on kovassa kilpailussa A.Chiodon kanssa ja näyttöjä tarvitsee antaa illasta toiseen (treeneissä ja peleissä)
- hän pelasi lauantaina hyvin ja sitä myöten selvä valinta illan peliin.

Kukin meistä voi arvuutella mitä tykkää, mutta vain O.Kärpät/K.Jalonen/A.Hilli tietää asian toden perän.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta näyttää, että Kärpät pyrkii viimekauden HPK tyyliseen peluutukseen. Molemmat maalivahdit on liigassa vähillä näytöillä omaten hyvät näytöt muista liigoista. Se, jolla kulkee saa pelata. Taitaapi kovassa otteluruuhkassa olla taas pian Tarkin vuoro.

Pari peliä lepoa tekee varmasti Tarkille hyvää. Huikeat pelit on tulleet melkoisen lyhyeen putkeen. Tarkki itse valitteli, että liittyi joukkueseen liian myöhään. Miehellä voi hyvin painaa pelit rahkeissa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tepa kirjoitti:
Minusta näyttää, että Kärpät pyrkii viimekauden HPK tyyliseen peluutukseen. Molemmat maalivahdit on liigassa vähillä näytöillä omaten hyvät näytöt muista liigoista. Se, jolla kulkee saa pelata. Taitaapi kovassa otteluruuhkassa olla taas pian Tarkin vuoro.

Pari peliä lepoa tekee varmasti Tarkille hyvää. Huikeat pelit on tulleet melkoisen lyhyeen putkeen. Tarkki itse valitteli, että liittyi joukkueseen liian myöhään. Miehellä voi hyvin painaa pelit rahkeissa.
Höpö höpö. Tarkki antoi näyttönsä ja sai sopparin. Jaskalle annetaan nyt mahdollisuus näyttää olevansa kakkosmoken arvoinen. Sen jälkeen kun jatkava maalivahti Andystä ja Jaskasta on selvillä, Tarkki (=ykkösmokke) pelaa ja muut aukoo luukkua. Näin se on mennyt aina Kärpissä ja näin se menee tälläkin kaudella.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Minä olen kyllä sitä mieltä, että Jaska saa lähteä nollapelistä huolimatta. Alkukaudella nähtiin miehen ailahtelevaisuus, joka on nähty myös aiemmin Pelicansissa. Tietysti jos Chiodo floppaisi pahasti niin Jaska voisi tulla farmista aukomaan luukkua Tarkille, mutta tuskinpa näin käy. Jaska, sut on nähty.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ehkäpä jaska on sittenkin kakkosmokeksi ihan sopiva valinta. Hän on epäonnistunut kaksi peliä viidestä, eli turhan korkealla prosentilla on tullut huonoja pelejä, mutta ehkäpä ykkösmoken paineet mestarisuosikin maalilla olivat hänelle liikaa ainakin siinä vaiheessa ja kakkosena homma luistaa paremmin. Voisi olla Tarkin kanssa sittenkin ihan kelvollinen pari loppukaudeksi.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Bayern kirjoitti:
Minä olen kyllä sitä mieltä, että Jaska saa lähteä nollapelistä huolimatta. Alkukaudella nähtiin miehen ailahtelevaisuus, joka on nähty myös aiemmin Pelicansissa. Tietysti jos Chiodo floppaisi pahasti niin Jaska voisi tulla farmista aukomaan luukkua Tarkille, mutta tuskinpa näin käy. Jaska, sut on nähty.


Kyllä alkukauden Jaskan esityksistä voi ihan JOUKKUEKIN ottaa omansa... Sekaisinhan se koko pakka oli ekoissa matseissa, eikä todellakaan Jaksan "ansiosta" yksistään.
Ja silloista Pelicansia, milloin Jaska siis siellä pelasi, ei nyt voi miksikään mittariksi laittaa... imo.
Hirveä hype tuosta Chiodosta, ja kukaan ei ole nähnyt hänen edes kunnolla pelaavan, Nordicista on turha sanoa yhtään mitään. Kelpo harjoituksista ne matsit vain menivät.
Mutta toki myös Chiodolle pitää se näyttöpaikka vielä antaa, sitten päätetään kumpi jää Tarkin seuraksi.
 

Itäpuu

Jäsen
Olisin kyllä aika varma että päätös on jo tehty. Lihasrepeämä alavatsassa kuulostaa aika uusiutumisherkältä vammalta... Että solong Chiodo.
 
Viimeksi muokattu:

Ronning #7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canucks
Toisaalta jos Chiodo laitetaan menolle, niin saadaan kaivattu ulkomaalaiskiintiöpaikka vapaaksi. Olisi hienoa saada joku kovan luokan profiilipelaaja takalinjoille tai hyökkäykseen! Kyllä se Suomalainen kakkosena pärjää ja tarvittaessa Tarkkia tuuraa.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Andy Chiodo, tämä kanadalainen refleksitorjuja. Harjoituskaudella ilmiömäisesti torjunut yksilö, joka pelasi alaraajan loukkaantumiseen asti nakertavan varmasti. On kuitenkin yhtä lailla selvää, miten maalivahdin nivusvaivat uusiutuvat ja jalkojen liikeradat vähenevät tämän kaltaiseen vammaan. Se ei ole myytti. Se on fakta.

Kanadalaisvahti Chiodon alla leijuu monta suurta kysymysmerkkiä; miten maalivahti voi pelata omalla tasollaan noinkin vaikean ja uusiutuvan vamman jälkeen, kun kuitenkin nivusvammojen uusiutumisen pelkokerroin on järjettömän suuri? Mikä on maalivahdin itseluottamuksen taso? Entäpä, miten nivusvamma vaikuttaa peluutustehtäviin, kun jalkoja - sekä niiden liikeratoja - pitää varoa kokoajan? Jos ei muuten, niin alitajunteisesti. Ja, mikä on henkisen hyvinvoinnin merkitys sekä sen lainalaisuus voittavaan joukkueeseen, jolta löytyy jo kaksi voittavaa vahtia, jos epävarma Chiodo kiipeää pelaavaan kokoonpanoon? Olisiko sittenkin viisasta pudottaa kanadalainen joukkueesta ja satsata ulkomaalaispaikka puolustukseen? Kaikki riippuu tietenkin siitä, ketä on saatavilla, mutta joka tapauksessa.

Kysymyksiä, joita pitää puntaroida ennen radikaaleja päätöksiä ja muutoksia.
Bayern kirjoitti:
Minä olen kyllä sitä mieltä, että Jaska saa lähteä nollapelistä huolimatta. Alkukaudella nähtiin miehen ailahtelevaisuus, joka on nähty myös aiemmin Pelicansissa.
Koko Kärppien kokonaisvaltainen viisikkopuolustaminen oli alavireistä ihan alkukaudesta. Joukkue etsi pelitapaansa uusien sääntötulkintojen alla, josta johtuen takkiin tuli. Tappiot sysättiin Suomalaisen pikkiin, kun verkko heilui omissa tiukkaan tahtiin. No, se johtui ainoastaan siitä, että Kärpät kuvitteli menevänsä puolustustehtävät sieltä mistä aita oli matalin. Reboundkiekoissa ja oman pään reagointipelissä ei autettu maalivahtia - tai kaveria - yhtään, vaan luultiin viisikkotyöskentelyn onnistuvan sovittuja asioita kiertämällä.

No, joukkue löysi lopulta itsensä. Siitä toisessa ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Big mama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ny Rangers,Kärpät ja Mestis-joukkueet
Jaska on kasvanut Pelicans ajoilta aivan mielettömästi. Ei voi verrata lainkaan Lahden aikaiseen Suomalaiseen.

Hätää ei ole kun Tarkki jatkaa ja SAA peliaikaa. Sitä kautta itseluottamus sen kun kasvaa. Hyvän puolustuspelin kautta; koko joukkue näyttää vaarallisen hyvältä. Ameriikan apu (mv) vaihtoon ja puolustukseen/hyökkäykseen vahvistus niin....viiriä kattoon....
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Big mama kirjoitti:
Ameriikan apu (mv) vaihtoon ja puolustukseen/hyökkäykseen vahvistus niin....viiriä kattoon....

Toiveesi toteutuu. Amerikan avun sopparia ei jatketa. Tässä oli varmaan kyseessä sellainen Jokerien keksimä tryout...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös