Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kärpät pudotuspeleissä 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Kärpät' , aloittajana Euro71, 01.03.2019 klo 15.56.

 1. Teroin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Korjataan nyt sen verran, että ei pelannut. Pari ylivoimaa tuli IFK:lle enemmän kun poistetaan pelin ratkeamisen jälkeen tulleet rähinäjäähyt. En tajua miksi edes laskin, mutta kai tässä tilassa aivot yrittää tehdä vaan jotain.
   
  Zinetula, KotkaSydän & Erätauko tykkäävät tästä.
 2. Arthur Morgan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu, Washington Capitals
  Vähän eri aiheesta laitan viestin kun mitä keskustelu täällä on tällä hetkellä.

  Tuo ylivoima, voiko sitä edes saada kuntoon jos runkosarjassa sitä ei päästä treenamaan kuin satunnaisesti? En ihmettele yhtään, enkä myöskään muistele pahalla vaikka Ohtamaa, Osala, Jokinen ja kumppanit lähtisivät pelaamaan loppu-uran muualle. Liiga on muuttunut käsittämättömäksi tasoittelu- ja tekohengityssarjaksi. Oma mielenkiinto liigaa kohtaan ei ole vielä ikinä elämässä ollut näin alhaalla. Vain rakkaus Kärppiä kohtaan saa jatkamaan tämän surkuhupaisan paskan seuraamista.
   
  avail, Vaihtomies, Numero13 ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 3. Lieversin kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kiikarit ratkaisi. Kaukokiikari sekä Jokisen 10 pelin ja Heponiemen, Kristofin ja Kuparin 6 pelin kiikarit.
   
 4. Wakawakabum Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät,SJS
  Lainaus:
  Sama on ollut mielessä jo usean kauden ajan, olenkin alkanut enemmän seuraamaan NHL:lää ja KHL:llää, taso on aivan eri planeetalta ja siellä ei ole tätä "kaikki pelaa" / "käsi kädessä kohti tulevaa" meininkiä, tämän liigan taso tulee vain tästä laskemaan huonommaksi, sama asia vetää myös minua ja on vetänyt jo -98 asti siis välittäminen siitä omasta seurasta. Vertauksesi tekohengitys sarjaan on osuva ja upposi kerrasta.

  No nämä pelit on nyt pelattu niin palataan ehkä ensi kaudella. Kiitos ja näkemiin!
   
 5. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Muut joukkueet vastaavat: kyllä voi. Jopa HIFK joka pääsi runkosarjassa harjoittelemaan ylivoimaa 58 kertaa Kärppiä harvemmin, pelasi pudotuspeleissä tilastojen valossa parempaa ylivoimaa kuin Kärpät.
  Miten ihmeessä Kärppien ylivoima vajosi noin surkealle tasolle?
   
 6. Micol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Samoja ajatuksia täälläkin. Mitä pelaajiin tulee, niin ikävä ei jää aidosti muita kuin Lasua (ja se onkin aika kova ikävä), Veiniä ja ehkä Hakanpäätä. Moni perseili finaalit pahasti alle oman tasonsa ja esim. Leskisen viimeisimpiin otteluihin olen helvetin pettynyt. Täysin turhia kiekonmenetyksiä, löysää pelaamista, paskoja vetoja jne. En kyllä ymmärrä mikä ihme häneen iski...

  Mielestäni hyvä, että vaihtuvuutta tulee ensi kauteen ja saadaan uusi, raikas ja toivon mukaan tätä kautta hivenen jalkavampi joukkue kasaan. Moni lähtijä on lähtökohtaisesti vaikea korvata, mutta uskon, että tilalle saadaan ihan tekijämiehiä.

  Ylivoimaa ei varmasti saada jatkossakaan kuntoon, jos siihen ei viitsitä panostaa kunnolla. Jostain kumman syystä Mamba ei nähnyt ylivoiman treenaamista oleellisen tärkeänä asiana ja se oli hänen selvästi pahin virheensä tälle kaudelle (maksoi kenties jopa mestaruuden). Kellään valmentajalla ei ole varaa heitellä kesken kauden jotain ylimielisiä "Ei olla treenattu ylivoimaa yhtään. Kyllä se siitä alkaa jossain vaiheessa kulkemaan". No, alkoiko?

  Toinen Mamban virhe oli pelitavallinen. Jos sinä rakennat hyökkäyspeliin orientoituneen joukkueen, joka pelaa parhaiten erittäin nopeaa suunnanmuutospeliä, niin miksi vitussa sinä menet vaihtamaan taktiikkaa kauden tärkeimpien pelien alla?! Tämän kauden pelaajat pelasivat aina parhaiten ja heistä saatiin kaikki irti silloin, kun syötettiin nopeasti tai lähdettiin omista nopeasti jalalla. Playoffeissa nähty hidastelu johti pelin seisahtamiseen ja paikoin karmean näköiseen roiskimiseen omalta alueelta. Se oli täyttä paskapuhetta Mannerilta, että "ei voida pelata runkosarjan taktiikalla playoffeja". Totta vitussa voi ja olisi kannattanutkin, sillä siihen pelisysteemiin eivät pystyneet muut jengit kunnolla vastaamaan tällä kaudella. Kannattaa miettiä, että mikä se oma identiteetti oikein on, eikä yrittää olla jotain mitä ei pysty kunnolla olemaan.

  Liiga on todellakin mennyt melkoiseksi tasoittelusarjaksi, jossa rikkovampi joukkue tulee hyötymään selvästi enemmän. Pahin näyte oli kyllä tämän kevään playoffit, joissa yhden käden repimiset sallittiin lähes poikkeuksetta ja kiekottoman miehen estämiset on liigan mielestä näköjään ihan 'fine'. Tämä kusee pahasti nopeiden taitopelaajien muroihin, jotka menettävät sitä kovaa vauhtiaan lukuisissa tilanteissa. Mikä vittu siinä on, että ei voida viheltää samalla linjalla kuin runkosarjassa? Muuttuuko ne pelitilanteet jotenkin, kun mennään playoffeihin? Ei muutu - yhtään mitenkään. Ei ole mitään perustetta olla viheltämättä selviä rikkeitä, vaikka panokset olisivatkin kovat jossain pelissä. Sääntökirjan mukaanhan näitä pitäisi viheltää, eikä fiiliksen, kuten nyt tehtiin monta näkemääni ottelusarjaa.

  Kuten @Arthur Morgan totesikin, niin koskaan ennen ei ole liiga kiinnostanut yhtä vähän kuin tämän kevään peleissä. Järkyttävää paskaa ja taitopelaamisen häväistystä. Aika paljon saa asiat muuttua ensi kaudella, jotta aito mielenkiinto palaa takaisin tämän liigan pelejä kohtaan.
   
  Anyman ja Arthur Morgan tykkäävät tästä.
 7. Kalzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Edmonton Oilers
  En jaksa tuolla tuomarimokalla jossitella. Paras-seitsemästä sarjassa on kyllä aikaa ratkaista mestaruus niin, ettei se yhteen vihellykseen kaadu. Kun sarja menee Game 7:iin ja vielä jatkoajalle, niin se on pienten marginaalien hommaa, jonkun täytyy voittaa ja jonkun hävitä. Harmi, että tämä päättyi näin päin.

  Upean kauden Kärpät pelasi, mutta pleijareista jäi vaisu kuva. Tehokkuus puuttui, kun sitä kaivattiin. Pelillisesti kaksi viimeistä peliä olisivat tarjonneet mahdollisuuden sarjan katkaisuun, mutta ne mahdollisuudet tuhlattiin.

  Lainaus:
  Hieman aihetta sivuten, vieläkin korpeaa CHL-kaudet 2015 ja '16. Sen parempia mahdollisuuksia Euroopan titteliin ei Liigan tason suuntaus huomioiden tule. Tänä vuonna kilpailun parhaana suomalaisjenginä tuli turpiin itävaltalaisjengiltä(!), mikä osoittaa Liigan putoamisen eurooppalaisittain B-kastiin. Ei paljoa huvita sellaisesta tuotteesta Telialle maksaa, kun parempia liigoja näkee helpommin.
   
  Ikävänkantaja, ahal, Micol ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. Arthur Morgan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu, Washington Capitals
  Turha tuon tuomarimokan taakse on kätkeytyä. Jos et n. 135 minuutin lähes täydellisen hallinan päätteksi ole tehnyt kuin yhden maalin, et ansaitse voittaa. Yksinkertaista mutta liian totta. Vedetään kesä happea (sen verran mitä siitepöly sallii) ja katsellaan syksyllä onko se sama fiilis löytynyt kun menneinä vuosina.
   
 9. Lomppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Voittajatkin häviää joskus. Nyt on mahdollisuus kasvaa.

  Toivottavasti nuoret ei ota tätä liian raskaasti. Yleensä urheilussa häviää useammin kuin voittaa. Ei se voitto muuten miltään tuntuiskaan.
   
 10. Guetsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Verkko soi, Kärpistä täyttyy jää.
  Hornankattilassa myrskyää.
  Pedon rinnassa on sydän iki-
  routainen, jyske takorautainen.
   
  anamuntti ja foligno tykkäävät tästä.
 11. Micol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Onnea valitsemallanne tiellä. Menikö näin tunteisiin minun eilisillan viestit? Joku tuli tänne vielä eilen kertomaan, että ei IFK fanit ole tämän foorumin paskimmat. Voidaan olla varmaankin edelleen eri mieltä asiasta. Säälittävää touhua - ei voi muuta sanoa.
   
  holynordic tykkää tästä.
 12. oukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikko Kaukokari
  Lainaus:
  Ei ole IFK-fanit paskimmat, kyllä Ilves-fanit on vähän paskempia.

  Mitä tulee tähän kevääseen niin olipahan pitkä ja raskas. Raskaampi kuin moni huonompaan sijoitukseen päättynyt. Liian monta alisuorittajaa, ja silti mentiin näin pitkälle.

  Onko Ohtamaa oikeasti johtaja?
   
  Huml71 tykkää tästä.
 13. Micol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Jos ala-arvoiset kommentit ja flametukset lasketaan yhteen, niin kyllä siinä mielestäni IFK-fanit vievät kunniakkaan voiton.

  Raskas oli kyllä kausi, eikä tästä jäänyt oikein mitään käteen loppujen lopuksi - paitsi pettymys.

  Ohtamaasta sen verran, että itse en ainakaan haluaisi Attea nähdä enää C rinnassa, jos/kun Kärpissä vielä jatkaa tulevilla kausilla. Kaikki se elekieli ja esimerkin näyttäminen jäällä ei vaan jotenkin toimi, eikä näytä aidosti johtavalta pelaajalta - valitettavasti.
   
  Vesa ja holynordic tykkäävät tästä.
 14. holynordic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Tähän vahva samaistuminen. Lasse ei ole enää maailman taitavin tai nopein, mutta onko joku nähnyt Lassen joskus jäällä vajavaisella taisteluilmeellä? Minä en. Oli finaalin seiskapeli tai lokakuinen tiistaihöntsä, Lasse vetää 110% lasissa.
   
  Vesa ja Micol tykkäävät tästä.
 15. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Samaisesta sarjasta muistissa myös se, että paria kotimatsia lukuunottamatta IFK oli selkeästi Tapparaa perässä.
   
 16. Nils Andersson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Kaikki kunnia mestarille ja eniten mestaruuden Hämeenlinnaan suo jos ei meille.
  Karmein asia oli miten ottelu ratkaistiin. Karmeaan tuomarivirheeseen.
  Kärpät oli jo niskan päällä ja ratkaisua vaille valmis, niin syytön nuori mies pistetään istumaan 4 minuuttia.
  Taitava vierasjoukkue saa kyllä siinä ajassa sen mahdollisuuden. Vituttaa tuollainen.
   
  Vesa tykkää tästä.
 17. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Loppuarviointia pelaajista pudotuspeleistä (painotus finaalisarjassa). Niitä pelaajia joita en maninitse ovat suorittaneet "ok" -tasolla tasoonsa nähden.

  + Veini. Aivan jäätävän hyvä maalivahti. Syy, miksi Kärpät edes pelasi alavireisenä finaalien GAME7 jatkoerää. One more year, eiks jeah?
  + Kungen Lasu. Mahtava ukko, jota tulee todella ikävä. Finaaleissa Kärppien tehokkain pelaaja, vaikka mikään pistetykki ei olekkaan. Voitti liigan tehopörssit niin runkosarjassa kuin pleijareissa. LASU ÄLÄ MEE!
  + Kukkosen Lasse. Lasseakin olen välillä kritisoinut, mielestäni aiheesta, mutta oli kyllä helvetin hyvä finaaleissa. Ei tehnyt virheitä ja puolusti uhrautuvasti. The Kapteeni.

  - Jokisen Jussi. Ei voi mitään, odotusarvot olivat liian kovat siihen nähden mitä saatiin. Finaalien 0+0 kertoo kaiken olennaisen, rajattomalla YV-ajalla. Pelasi finaalien viimeisessä pelissä jo ihan hyvin, pari kertaa puolusti oikein mallikkaasti, mutta tulosta olisi pitänyt saada hyökkäyspäässä. Ei tietenkään yksin ole siitä vastuussa, mutta osansa kantaa.
  - Oskar Osala. Vaisuksi jäi, ei voi mitään. Uskon, että jos jatkaa ja saisi ehjän kesän alle, niin olisi ihan pitelemätön tähän liigaan.
  - Atte Ohtamaa. Ei vaikuttanut kapteenilta. Ei varsinaisesti ollut huonokaan, mutta viime kevään KHL:n finaalien parhaalta puolustajalta olisin odottanut vieläkin enemmän.
  - Radek Koblizek. En odottanut äärettömän paljoa, mutta ei saatu sitäkään. Surkea.

  +/- Rasmus Kupari. Oli paikoitellen hyvä, mutta ei riittänyt taso vielä 2.ketjuun.
  +/- Heponiemi. Pidän pirusti Heponiemen juonikkuudesta, mutta finaaleissa teki kyllä välillä aika karmeita ratkaisuja, jotka johti vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Tarvii pirusti lisää voimaa ja tasapainoa kaksinkamppailuja varten.

  EDIT: Heittäkäähän omaa listaa tai kommenttia miten itse tilanteen näitte pelaajien osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2019 klo 10.51
  Koodari ja Micol tykkäävät tästä.
 18. MarkoPalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Manchester United
  Iso kiitos Kärpille ja kärppäkannattajille! Hattu päästä, aivan huikeaa tekemistä, ei ole turhaan Kärpät noin menestynyt joukkue. Kerta kaikkiaan hienosti ja urheilu edellä hoidettu seura, myös kannattajista huomaa todellisen jääkiekon ja urheilun arvostuksen.

  Erityisnostot Ville Leskinen ja Veini Vehviläinen! Aivan maailmanluokan pelaajia! Sekä tietysti Mikko Manner, äärimmäisen ammattitaitoinen ja fiksu valmentaja, tuleva A-maajoukkueen päävalmentaja.
   
  Arthur Morgan, avail, Stouts77 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 19. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Onko jollain heittää linkkejä Kärppien pelaajian ja valmennuksen haastatteluihin eilisillalta?
   
 20. Zeic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Kärppien hyökkäyksen kärki petti pahasti finaaleissa. Jokinen 0+0, Leskinen 0+1 (ja pari tyhjiin), Osala 1+0, Kristof 0+0, Heponiemi 0+0. Ei kovin hääviä seitsemään otteluun. Jos aikoo menestyä niin parhaiden on oltava parhaita. HPK ei pelannut seitsemättä finaalia kovinkaan hyvin. Kolmannessa erässä ja jatkoajalla oli sellaisia aktiivisia kiekostaluopumisia ja pelaamisen lopettamista, että monet kerrat aiemmin Kärpät on vastaavassa tilanteessa vienyt ottelun nimiinsä. Nyt vaan maalinteko ei onnistunut, epäonnekas jäähy ja homma pakettiin.
   
  Micol tykkää tästä.
 21. Jupe#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Pikkuisen armoa Atellekin. Voi olla, että hänelle kertyi liian paljon painetta kapteeniudestaan kun vanha kapteeni Kukkonen oli vielä joukkueessa. Kukkonen on vaan niin väkevä liideri joukkueessa ja kun hän on ollut melkein koko Kärppäuransa joukkueen kapteeni niin aika mahdottomaan paiikkaan vähän erityylinen Ohtamaa tuli. Tuskin painetta helpotti sekään jos joukkueessa ajateltiin Kukkosen olevan se oikea kapteeni kuten muistaakseni Lasu totesi jossain haastattelussa. Mielestäni Lasse teki virheen halutessaan antaa kapteenin natsat Atelle. Ehkä Ohtamaan on hyvä paikka lähteä seuraavaksi kaudeksi ulkomaille ja tulla seuraavaksi kaudeksi takaisin kapteeni rooliin, sillä ensi kausi on luultavasti Lasselle viimeinen.
   
  Koodari, Zinetula & Epätietoinen tykkäävät tästä.
 22. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Näin itsekin asian näen. Kärppien ratkaisupelaajat eivät olleet ratkaisijoita ja sieltä löytyy "syylliset" hopeasijalle. Veini antoi mahdollisuuden siihen noinkin pitkään, hän oli Kärppien pleijarien paras pelaaja, ihan sama mitä muutama trolli käynyt täällä Kärppien puolella härväämässä.

  Leskinen, Osala, Jokinen ja Heponiemi. Siinä suurimmat nimet, jotka petti finaaleissa. Tähän päälle surkea Koblizek, niin siinä on kolmesta ekasta kentästä jo viisi jätkää. Kohtuuttoman kovaa tulosvastuuta veti Lasu ja Lindsten, jotka olivat Kärppien finaalisarjan parhaat hyökkääjät. Kristoff harmittavasti myös jäi aika pimentoon finaaleissa. Neloskentältä hyvää tekemistä, mutta maalintekovastuuta heillä ei varsinaisesti ole. Tosin Karvinenkin teki yhtä paljon maaleja finaaleissa mitä Leskinen, Heponiemi, Jokinen ja Osala yhteensä.
   
 23. Bob Rambo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, AC Oulu
  Täytyy muistaa, että Lassen lisäksi siellä jengissä häärii mm. Pyörälä, joka hahmona on lähes Kukkosen tasolla, mitä tulee johtajuuteen ja esimerkin näyttämiseen. Noiden kahden Kärppälegendan ohi on taatusti vaikea ottaa kapteenin roolia ihan joka tilanteessa. Se soihtu siirtyy lopullisesti vasta, kun Ade palaa keikaltaan ja Lasse keskittyy viihdyttämään sponsoreita klubilla.
   
 24. Micol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Näkisin, että Mannerilla oli kaikkein suurin rooli siinä, että lähes jokaisesta kärkijätkästä tuli täysin hyödytön, kun finaaleita alettiin pelaamaan. Jos muutat yhtäkkiä pelisysteemejä puolipaniikissa, niin harvoin siinä pelaajat pysyvät mukana ja lopputulos on roiskimista ja päämäärätöntä pörräämistä pitkin kenttää. Ketjulotot oli myöskin aika turhia ja olisi pitänyt vain luottaa vakaasti runkosarjan ketjujen kemioihin. En minä kyllä pelaajienkaan merkitystä vähättele, sillä esim. playoffien piste- ja maalipörssin voittanut Leskinen pelasi finaaleiden ratkaisupelit helvetin löysästi, vailla voittamisen kiimaa. Veiniin ei ainakaan kaaduttu ja hän oli todellakin yksi niistä harvoista, jotka pitivät tasonsa pudotuspelien ajan.

  Edit. pientä korjausta tekstiin.
   
  tii tykkää tästä.
 25. Pohjoisesta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Ite rohkenen olla leskisestä vähän eri mieltä. Mun silmään sillä oli ainakin hyökkääjistä selvästi isoin yritys ja halu ratkasta pelejä. Vaikka tehoja ei tullut niin en laittas leseä silti epäonnistuneiden joukkoon

  Edit. Okei toinen halukas ja yrittelijäs pelaaja oli sailio. Aivan loistavat finaalit.
   
  Matala tykkää tästä.