Kärpät mediassa

  • 1 438 100
  • 5 109

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkälaista syvempää ja laadukkaampaa tarkastelua olisit toivonut? Päävalmentaja vastaa aina viimekädessä joukkueen otteista jäällä, tässä ei ole mitään ihmeellistä. Tällä kaudella ei voi mennä heikon pelaaja materiaalinkaan taakse, Late kun sai haluamansa pelaajat Ouluun. Myös Marjamäen omat puheet olivat todella kovia kesällä. Onko puheille saatu katetta?
Olen arvostellut Marjamäkeä tällä kaudella paljon niin pelitapaan kuin henkilöstöjohtamiseen liittyen. Nyt ei ole mielestäni syytä moiseen, koska korjausliikkeet on tehty. Jos muutosta ei ole huomannut niin eipä paljon toimittaja ole Kärppien pelaamista seurannut. Muutama viikko sitten tämä Ilta-Sanomien kirjoitus olisi ollut ajankohtaisempi. Nyt siinä niputetaan Kärppien kolmijakoinen alkukausi yhteen ja tehdään suoraviivainen päätelmä ilman pienintäkään vilkaisua muihin alisuorittamiseen vaikuttaneisiin tekijöihin. Miten ovat vaikuttaneet joukkueen suuri vaihtuvuus, poissaolot, tähtisikermän luulotautisuus omasta ylivoimaisuudestaan jne…
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on ongelmia sekä yhteispelin että asenteen osalta. Ottelu Tapparaa vastaan kuitenkin osoitti, että asenteella pystytään tarvittaessa kompensoimaan pelillisiä haasteita. Ja itse jaksan kyllä Marjamäkeen uskoa, hän tietää kyllä missä mennään, mutta tähtisikermä nyt ei vaan ala millekään ennen kuin on ihan pakko. Eniten harmittaa, että Late on nyt saanut hyvin sitkeän maineen tuosta passiivisesta ja protektiivisesta peluuttamisesta ja se vaikuttaa myös pelaajien pääkopassa. Vastuuta menestymisestä siirrellään edestakaisin. Pelaajat koutsille ja pelitavalle ja valmennus taas pelaajille, jotka eivät tee niitä pieniä asioita oikein. Pitäisi löytää joku yhteinen sävel siitä kahden maailman välistä.

Mutta näitä on turha spekuloida. Pitää vain katsoa mitä tapahtuu. Valmentajanvaihdos ei ole vaihtoehto, enkä näe että Kärpät mitään hyötyy uusista pelaajahankinnoistakaan. Ainoastaan mahdollisten pitkäaikaispotilaiden tilalle tarvitaan paikkaajat sitten siirtorajan kynnyksellä. Tässä vaiheessa ei olisi tarvinnut mitään hankintoja vielä tehdä ja Aho on silti hankkinut jo 4 pelaajaa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Nyt ei ole mielestäni syytä moiseen, koska korjausliikkeet on tehty. Jos muutosta ei ole huomannut niin eipä paljon toimittaja ole Kärppien pelaamista seurannut.

Olen hieman eri mieltä, että mitään selkeää suunnanmuutosta olisi tehty. Pelitapa on hieman ehkä aktivoitunut, mutta ei se oikein edelleenkään tuota hyökkäyspäähän tarpeeksi. Aivan liian usein hyökkäys on yhtäkuin kiekko päätyyn ja perään taistelemaan. Joukkue on ahkera, ja työteliäs. Mutta kyllä tuo pelitapa on edelleen tylsää ja maaleja tehdään todella vähän. Tähän vielä päälle umpisurkea ylivoima, niin kyllä kritiikille edelleen paikkansa on. Ymmärrän myös pelitapakritiikin jota nyt tulee aidosti joka suunnasta.
 

Yarmolenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itsellä ei ole mitään syytä epäillä etteikö näiden agenttien jutut olisi totta, mutta kun agentit puhuu tässä vähän niinkuin pelaajien suulla niin olishan se sinänsä kiva tietää ketä pelaajia nämä agentit edustavat?
Mitään pois ottamatta kyseisiltä pelaajilta onhan siinä eroa edustatko esimerkiksi Paasoa, Olkkosta ja Hermosta kuin Kemppaista, Junttilaa ja Turusta.
Eihän tuossa kerrota, edustaako pelaaja-agentti Kärppien sopimuspelaajaa.

Nämä IS:n "nimettömät pelaaja-agentit" alkaa olla jo vitsin tasolla, aikojen saatossa on kerrottu faktana Romanian jääkiekkosarjan pyyheltävän pian ohi Liigasta ja milloin mitäkin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen hieman eri mieltä, että mitään selkeää suunnanmuutosta olisi tehty. Pelitapa on hieman ehkä aktivoitunut, mutta ei se oikein edelleenkään tuota hyökkäyspäähän tarpeeksi. Aivan liian usein hyökkäys on yhtäkuin kiekko päätyyn ja perään taistelemaan. Joukkue on ahkera, ja työteliäs. Mutta kyllä tuo pelitapa on edelleen tylsää ja maaleja tehdään todella vähän.

Peli on aktivoitunut. Se on minusta aivan selvä asia. Ymmärrän kyllä, että sinä haluat vielä aktiivisempaa pelaamista, niin minäkin. Maaleja tämäkin pelitapa alkaa tuottaa jatkossa enemmän väistämättä. Kyllä tuossa joukkueessa se urheiluun kuuluva mahtava ketsuppipullo odottaa aukeamistaan. Tässä on se henkinen dilemma, että hyvä itseluottamus tuottaa osaltaan aktiivisempaa pelaamista. Tässä haasteellisessa ja herkässä alakulossa myös henkinen asetelma on ohjannut pelaajia passiivisiin valintoihin, ei pelkästään Marjamäen vaatima pelitapa.

Tähän vielä päälle umpisurkea ylivoima, niin kyllä kritiikille edelleen paikkansa on.
Ylivoimapelaaminen parani samantien, kun Järvenpää tuli osaksi valmennusta ja otti ylivoimapelaamisen harteilleen. Neljä peliä on menty Järvenpään kanssa. Kaksi niistä ykkösmiehillä ja niissä tehtiin käytänössä kolme ylivoimamaalia (yhdessä rangaistu pelaaja ennätti juuri jäälle). SaiPaa ja Tapparaa vastaan onnistuttiin ylivoimalla vain kerran. Toki YV-ketjut menivät uusiksi poissaolojen vuoksi. Yhtäkaikki, tilanteeseen reagoitiin ja reagoinnilla saatiin ainakin näin alkuun muutos.

Kyllä tuo Ilta-Sanomien kirjoitus oli pahasti myöhässä tilanteeseen nähden ja tosiaan perin putkinäöllä tehty.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kyllä tuo Ilta-Sanomien kirjoitus oli pahasti myöhässä tilanteeseen nähden ja tosiaan perin putkinäöllä tehty.
Toivon, että olet oikeassa. Itse en ihan jaan noin positiivista näkemystä nykytilasta, ylivoimankin piristymiseen on suhteellisen pieni otanta, ja kyllä siinä edelleen näkyy ongelmia mm. kiekon ylöstuonnissa. Peli on tosiaan aktivoitunut siten, ettei enää valuta aina keskialueella ilman karvauspeliä, mutta itse hyökkäyspeli on edelleen varsin mielikuvituksetonta, varsinkin keskialueen ylittämisen osalta.

Median tehtävä on rapata ja varmasti myös tahalleen karrikoida. Jospa tämä ajaisi Marjamäkeä ja valmennusta laajempaan itsetutkiskeluun ja kritiikkiin. Pelitapaa on kritisoineet entiset pelaajat, useampi valmentaja, media, omat fanit ja vierasfanit. Ei se ihan tuulesta ole temmattua.

Positiivista toki on, että Kärpät on sijalla 6. Siitä voi vielä onnistuneen runkosarjankin rakentaa (vs. esim. IFK). Mielenkiintoinen katsoa, miten Kärpät nyt reagoi, varsinkin kun joulutauon jälkeen rosteri on repaleinen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peli on tosiaan aktivoitunut siten, ettei enää valuta aina keskialueella ilman karvauspeliä, mutta itse hyökkäyspeli on edelleen varsin mielikuvituksetonta, varsinkin keskialueen ylittämisen osalta.

Se on ihme, jos Kärpät tällä kaudella tuohon vaiheeseen ehtii. Harvoin tämmöiset muutokset tapahtuvat kovin nopeasti - Tapparakin tutki hyökkäysalueen kulmia kolme kautta ennen kuin se alkoi löytää keinoja tehdä maaleja sieltä. Pelitapaa voi jokainen valmentaja totta kai aktivoida, mutta kovasti kun aktivoit ja laitat pelaajat sinne menemään vaan niin peli menee pusertamiseksi kulmissa ilman maalipaikkoja. Pelinopeuden opetteleminen on usein hommaa, jossa tarvitaan todella paljon aikaa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Siitä vähän Harri Ahon mietteitä Kärppien kauden alkupuolikkaasta ja syyskauden paketointia sekä juttua Kärppien pelaajahankinnoista (mm. yhteistyö valmennuksen ja Lassen kanssa), scouttauksesta yms. Ahokin tuossa vähän sivuaa sitä Kärppien juniorien sisäänajoa sekä siihen liittyviä kysymysmerkkejä.

Aho kertoo myös, että Liigan siirtojen takaraja on tällä kaudella 15.2.

Edit. Typot


 
Viimeksi muokattu:

¤Kane¤

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalevassa oli hyvä juttu Esa Pirneksen urasta niin pikkuisen turskahduksen aiheutti kohta jossa kertoili
ajastaa Los Angeles Kingsin paidassa
.
" Pohjois-Amerikassa hän ymmärsi, että peliajan eteen täytyi hoitaa myös puolustuspään velvoitteet erinomaisesti. Pirnes pelasi alivoimaa ja nelosketjussa, jossa hänen laidoillaan ei ollut kaikista samettikätisimpiä taitureita.

– Laitahyökkääjänä oli muun muassa tappelija Kip Brennan, joka myöhemmin pelasi muun muassa HIFK:ssa ja KHL:ssä. Pääsin kerran hänen kanssaan 2–1-ylivoimahyökkäykseen. Hän löi syöttöni takatolpalta tyhjistä ohi. Valmentaja pyysi sen jälkeen anteeksi, ettei maininnut, että jos pääsen Brennanin kanssa ylivoimahyökkäykseen, ammu itse."
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Sometiimiltä vahvaa suorittamista. Ensin fanien odotukset tappiin surkeilla sanavalinnoilla ja sitten vielä mukahauska kuittailu faneille halvan meemigeneraattorin kautta. Puhutaan kuitenkin ammattilaisseurasta, jolta odottaisi ammattimaista viestintää. Vertailu NHL:ään on epäreilua, mutta en voisi kuvitella minkään seuran siellä sortuvan tuollaiseen lapsellisuuteen, mitä eilen nähtiin tuon meemin osalta. Petopodin instassa tällaiset, ei seuran virallisilla sivuilla.

Tällä ylitettiin hienosti valtakunnallinenkin uutiskynnys. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, mutta nyt Kärpistä saa tosi amatöörimäisen ja ylimielisen kuvan.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Airio kommentoinut tapausta: Marko Anttila joutui sijaiskärsijäksi somesekoilussa – Kärpät kommentoi kyseenalaista kannattajille kuittailua: "Ei haluta perääntyä"

Jatkossa keskittyvät tarkemmin mm. sanavalintoihin.

Ja etteivät jatkossa tarvitse olla varpaillaan julkaisujen suhteen. Jne
Tuon haastattelun perusteella olisin odottanut jo aamupäivästä mediatiimiltä reaktioita someen eikä vain maikkarille.
Kertoisivat meillekin että noin meni ja jos jotain oppia vois ammentaa mediavastaavalle niin kannattaa seurata muitakin kuin tätä valtasomea. Esim. Jatkoaikaa seuraamalla.

Täälähän on ihan mahtavasti kannattajien mielipiteitä/ asiaa/ toivomuksia sun muuta.
Toimisto ja media, ottakaapa tästä koppi.

Ei siinä, tarkoitus oli hyvä mutta se ulosanti oli liian kärjistettynä tossa tiiserissä.
Tai sitten mediatiimi tietää nykypäivän tilan. kaikki julkisuus on hyvästä.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Aika mielenkiintoinen veto kyllä lähteä kettuilemaan somessa omille faneilleen. Toki aina voi ajatella että ei kaikkea kannata ottaa liika vakavasti, mutta silti tuo twitter-homma meni kyllä pikkuisen yli. Näin nyt ei-oululaisen mielipide
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eniten olen huolissaan seuraavasta kommentista.
En koe, että meidän tarvitsee kuoreen vetäytyä, mutta totta kai tämä reaktio opettaa, että kuinka vahvasti ihmiset elävät tässä mukana, Airio päättää.

Jos 2022 vuonna vielä liigajoukkueen someosastolle tulee yllätyksenä, että ihmiset suhtautuvat jääkiekkoon intohimolla ja elävät mukana, niin olisiko paikka miettiä oman osaamisen tasoa. Jotenkin jää semmoinen kuva, että Kärppien someosasto luulee, että ammattitaitoinen somesisältö on tylsää ja tuommoinen amatöörien puuhastelu on sitä oikeanlaista sisältöä.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Omissa hommissa aiemmin opin että ei koskaan voi aliarvioida lukijaa millään tavalla. Piti ennen julkaisua miettiä sitä monelta kantilta ennenkuin voin sen eetteriin laittaaa.
Loukkaako julkaisu jotakin ryhmää yms.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Sometiimiltä vahvaa suorittamista. Ensin fanien odotukset tappiin surkeilla sanavalinnoilla ja sitten vielä mukahauska kuittailu faneille halvan meemigeneraattorin kautta. Puhutaan kuitenkin ammattilaisseurasta, jolta odottaisi ammattimaista viestintää. Vertailu NHL:ään on epäreilua, mutta en voisi kuvitella minkään seuran siellä sortuvan tuollaiseen lapsellisuuteen, mitä eilen nähtiin tuon meemin osalta. Petopodin instassa tällaiset, ei seuran virallisilla sivuilla.

Tällä ylitettiin hienosti valtakunnallinenkin uutiskynnys. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, mutta nyt Kärpistä saa tosi amatöörimäisen ja ylimielisen kuvan.

Tämä ylimielinen kuva välittyy vähän kaikesta seuran toiminnasta fanien suuntaan. Eipähän tarvitse odottaa yleisömäärien kasvua, kun reagointi kaikkeen on aina selittelyt selittelyjen perään. Fanit tuntuvat olevan Kärpille alempaa kastia ja välttämätön paha. Mieluummin laitetaan ne vähätkin panostukset yrityskausareihin ja aitioihin. Toimiston tehtäviinkin valitaan lähinnä entisiä pelaajia, eikä mukaan oteta ammattilaisia jotka voisivat haastaa saunakerhon toimintamallit. Valitettavasti edessä on hidas kuolema, koska uusia kannattajia ei synny ja vanhatkin jättävät menemättä hallille. Mikä on yrityksien motiivi laittaa mainoksia halliin, jossa pelataan tyhjille katsomoille? Tai tukea seuraa joka ei enää herätä ihmisissä positiivisia tunteita?

Vastenmielistä toimintaa, joka aiheuttaa erittäin ristiriitaisia tunteita pitkän linjan kannattajassa. Seura aiheuttaa ylimielisellä saunakerhoilullaan pettymyksen tunteita vuodesta toiseen. Marjamäen myötä usko muutokseen syttyi ja jo lapsena alkanut kannattajan ura jatkuu, tosin kotisohvalta seuraten. Palataan sitten joskus hallille jos seurajohdon arvot kohtaavat omieni kanssa. Olen erittäin kyllästynyt Kärppien toimintaan, eikä tuo Kukkosen liittyminen sinne toimistolle näytä mitenkään muuttaneen asiaa. Olisipa kyse vain tästä tapahtumasta ja siihen reagoimisesta, mutta kuten maikkarin uutinen valaisee niin se on yleinen linjaus. Saunakerho ensin.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Tämä ylimielinen kuva välittyy vähän kaikesta seuran toiminnasta fanien suuntaan. Eipähän tarvitse odottaa yleisömäärien kasvua, kun reagointi kaikkeen on aina selittelyt selittelyjen perään. Fanit tuntuvat olevan Kärpille alempaa kastia ja välttämätön paha. Mieluummin laitetaan ne vähätkin panostukset yrityskausareihin ja aitioihin. Toimiston tehtäviinkin valitaan lähinnä entisiä pelaajia, eikä mukaan oteta ammattilaisia jotka voisivat haastaa saunakerhon toimintamallit. Valitettavasti edessä on hidas kuolema, koska uusia kannattajia ei synny ja vanhatkin jättävät menemättä hallille. Mikä on yrityksien motiivi laittaa mainoksia halliin, jossa pelataan tyhjille katsomoille? Tai tukea seuraa joka ei enää herätä ihmisissä positiivisia tunteita?

Vastenmielistä toimintaa, joka aiheuttaa erittäin ristiriitaisia tunteita pitkän linjan kannattajassa. Seura aiheuttaa ylimielisellä saunakerhoilullaan pettymyksen tunteita vuodesta toiseen. Marjamäen myötä usko muutokseen syttyi ja jo lapsena alkanut kannattajan ura jatkuu, tosin kotisohvalta seuraten. Palataan sitten joskus hallille jos seurajohdon arvot kohtaavat omieni kanssa. Olen erittäin kyllästynyt Kärppien toimintaan, eikä tuo Kukkosen liittyminen sinne toimistolle näytä mitenkään muuttaneen asiaa. Olisipa kyse vain tästä tapahtumasta ja siihen reagoimisesta, mutta kuten maikkarin uutinen valaisee niin se on yleinen linjaus. Saunakerho ensin.
Hyvin kerrottu ja ihan asiaa.
Somevastaavan kautta pitäis kulkea jokaikinen julkaisu jotka hän katsoo parhaaksi julkaista.
Ehkä nyt on menty halvimman kautta ja otettu tärkeään tehtävään halvin ratkaisu?
Jeps, halvalla ei hyvää saa.

Hyvä että on saatu tekijä joka tekee someen juttuja enemmän kuin aiemmin Ja sopivan paljon.
Mutta se että osaa on eri asia että on ammattilainen jossain.

Jos olisin ammattilainen niin saadun palautteen myötä, oli se sitten positiivista tai negatiivista, oppisin.

Jos pidät esim. jotain konekuski sivustoa niin ei auta että vaan tiedät mitä ne tekee. Sinne pitää mennä kattoon että miten homma menee.

Uimaan ei lukemalla opi, vetteen se on mentävä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos 2022 vuonna vielä liigajoukkueen someosastolle tulee yllätyksenä, että ihmiset suhtautuvat jääkiekkoon intohimolla ja elävät mukana, niin olisiko paikka miettiä oman osaamisen tasoa. Jotenkin jää semmoinen kuva, että Kärppien someosasto luulee, että ammattitaitoinen somesisältö on tylsää ja tuommoinen amatöörien puuhastelu on sitä oikeanlaista sisältöä.

Olen täysin samaa mieltä, Kärpillä pitäisi olla varaa palkata kovan luokan ammattilaiset sisällöntuotantoon. Ammattilainen on sellainen joka osaa käsitellä tiedotusta, huomioida fanit, seura sekä yhteistyökumppanit. Nykyiset otteet kertovat ihan muusta, amatöörimäinen puuhastelu, katteeton hehkutus väärässä paikassa jne... Haluamme ammattilaisia niin jäälle kuin toimistollekkin. Oikea-aikainen tiedotus kaikesta, silloin kun on asiaa muustakin kuin siitä kuuluisasta tikusta:)) Muistaakseni viime kevään tiedotustilaisuudessakin ammattilaiset, kovan luokan urheilutoimittajat kyselivätkin, että kuka ja kenen vastuulla tuo tuikitärkeä tontti on ? Vastaus oli aika epämääräinen ja kaiken kukkuraksi osa johtoa ei käsittääkseni hallitse nykyistä netti, tietokone ja somekulttuuria. Parantamista siis on.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niimpäniin, osaisivatpa arvioida omia virheitään isossa kuvassa, mutta ei niin ei , ylimielisyyttä havaittavissa -

toki Anttilan vuoksi tämä keljuttaa ja periaatteessa mahtavaa kun Marko haluaa Kärpissä jatkaa:).


"Yleisö hypettää videota liikaa, aseteltiin kuvassa tapauksen kulkua suurseuran viestinnän näkokulmasta..."

Jaahas. Se onkin yleisön syy joka ei suurseuran viestintää ymmärrä, täytyy alkaa opettelemaan, että ymmärretään mitä vihjeillä tarkoitetaan...
 
Viimeksi muokattu:

Redimor

Jäsen
Olen täysin samaa mieltä, Kärpillä pitäisi olla varaa palkata kovan luokan ammattilaiset sisällöntuotantoon. Ammattilainen on sellainen joka osaa käsitellä tiedotusta, huomioida fanit, seura sekä yhteistyökumppanit. Nykyiset otteet kertovat ihan muusta, amatöörimäinen puuhastelu, katteeton hehkutus väärässä paikassa jne... Haluamme ammattilaisia niin jäälle kuin toimistollekkin. Oikea-aikainen tiedotus kaikesta, silloin kun on asiaa muustakin kuin siitä kuuluisasta tikusta:)) Muistaakseni viime kevään tiedotustilaisuudessakin ammattilaiset, kovan luokan urheilutoimittajat kyselivätkin, että kuka ja kenen vastuulla tuo tuikitärkeä tontti on ? Vastaus oli aika epämääräinen ja kaiken kukkuraksi osa johtoa ei käsittääkseni hallitse nykyistä netti, tietokone ja somekulttuuria. Parantamista siis on.

Sieltähän nuo löytyvät kärppien sivuilta nimet. Jos ilkeämielisesti ajattelee niin urheilutoimenjohtajalla ja sisällöntuottajalla sama sukunimi...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aina välillä iskee sellainen pieni vitutuksen tunne rakasta Kärppä-seuraa kohtaan. Ei mua tuollaiset mokat niinkään häiritse, mitä esim. Anttilan jatkosopimuksen suhteen tehtiin, sillä virheitä tulee kaikille. Mua ärsyttää suuresti se, että Kärpät jääräpäisesti pysyy kiinni WIN95-käyttöjärjestelmässä, eikä päivitä itseään uusimpaan versioon. Olen aika monta viestiä vuosien varrella kirjoittanut aiheesta. En tosin oleta, että kukaan vuodatuksiani edes lukisi, mutta vituttaahan se, että vuodesta toiseen hommat jatkuvat muuttumatta. Jos jotain päivitystä tehdään, niin sitä tehdään niin vähän, hitaasti ja myöhässä, että päivitys on jo vanhentunut, kun se otetaan käyttöön.

Vaikka sometoiminta onkin ottanut askelia eteenpäin (ja pari askelta taaksepäinkin), niin eihän se ole vielä lähelläkään sitä tasoa, millä sen kuuluisi olla.

Pitäisi olla ajan hermoilla: syntymäpäivät, merkkipaalut, reagointi erilaisiin teemapäiviin (perinteiset joulu, äitienpv, isänpv jne. roosa nauha-pv, seurapaitapäivä ja vaikka mitä). En tietenkään tarkoita, että Kärppien pitää mihinkään "Steak and blowjob"-teemoihin osallistua, mutta sivistyneesti ja yhteisöllisyys mielessä koko ajan. Unohtamatta pientä siivua huumoria siinä sivussa.

Pointti on, että somen pitää olla nykyaikana aktiivinen. Pitää elää hetkessä, reagoida nopeasti. Henkilökuvat, pelaajan päivä-jutut ovat hienoja, mutta ei niillä saada nuorta väkeä kylläiseksi. Meille vanhoille riittää joo se peli ja se kylmä makkara, mutta jos halutaan saada nuorempaa sukupolvea kiinnostumaan Kärpistä, niin ei siihen mikään Facebook riitä. Somerummutusta tuutin täydeltä.

Syksyllä puhuttiin, että sometiimiä tullaan vahvistamaan. Juuso tuli, mutta Iikka lähti. Plusmiinusnolla tämäkin lupaus. Yhtä tyhjän kanssa. Tästä miinusta Lasselle, sillä hänen suustaan lupaukset tulivat. (Ja tähän väliin toive, ettei tätä ketjuakin aleta täyttämään "Lasse ottaa aurinkoa Espanjassa"-paskalla. Rekryt voi tehdä etänä tai Suomen reissuilla, joita Lassekin aika usein tekee.)

Kärpillä on todella paljon kiinniotettavaa niin sosiaalisen median kuin yleisenkin medianäkyvyyden kanssa vs. muut isot seurat, että heikompia hirvittää. Virkkusta, Ahoa ja hallitusta ilmeisesti ei, sillä he varmaan ovat vielä telefax-ajassa. Arposen opein mennään vieläkin. "Säästetty euro on ansaittu euro". Kyllä Petopodi hoitaa ilmaiseksi (tai en minä tiedä, että saavatko vouchereita tai kaulaliinoja palkaksi?) ja that's it! Ei säästäväisyys ole tietenkään huono asia, mutta nykyaikaan siirtyminen vaatii panostusta. Jossain vaiheessa voidaankin iloisin mielin todeta, että "raha palaa takaisin", kun saadaan Kärppä-yhteisöön uusia jäseniä. Näin uskon.

Sometiimi tarvitsee vahvistusta. Riikka ja Juuso eivät riitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös