Kärpät kohti kautta 2012-2013

  • 646 184
  • 1 491
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Paljon on täytynyt mennä hommia pieleen, mikäli näin tapahtuisi. Eli jo varma diili toiselle maalivahdille on kaatunut syystä tai toisesta. Ja myös Backlundin varmalta näyttänyt AIK-diili on kaatunut samalla.
Sanon, että en usko ennen kuin näen.

AIK teki valintansa eli Daniel Larsson siirtyy HV71:stä Tukholmaan jatkamaan uraansa. Larsson on kyllä sen tason mokke, että ykköseksi hänet on hankittu joten en usko Backlundin olevan enää AIK:n kiinnostuksen kohteena.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, noin satakymmenen kertaa mielummin Backlund kuin Tuomas Tarkki. Molemmilla omat huonot puolensa, mutta mielummin ylipelaava jantteri kuin maalin eteen ripustettu Gyproc-Puukeskus vaneerilevy. Myös jatkoaikaan Backlund tarjoaa enemmän viihdearvoa.
 

JPL

Jäsen
Mieluummin Backlund tai Hostikka kuin T.Tarkki. Ei riitä ikävä kyllä luottoa Taageen, vaikka mestarismies onkin.

Toivoisin, että kaksikko olisi Backlund - Hostikka, selkeästi tasaisemmalla peluutuksella. Karhunen voisi hakea vielä peliaikaa eri sarjoista ja tulla sitten seuraavaksi kaudeksi haastamaan tosissaan ykkösen tontista. Toki Karhusen kelpuutan myös ensi kaudeksi kakkosveskariksi, mutta ihan häntä itseään ajatellen voisi selkeä ykkösen paikka eri sarjassa olla vielä paras vaihtoehto uralla.
 
- Plihal on sitten mielestäni jo valmis huti. Miksi ihmeessä Viuhkolaa pitää pitää niinkin suurena timanttina edelleen, kun ikävuosia ja loukkaantumishistoriaa on siitä viiden vuoden takaisesta? Nyt meillä on kaksi lasista sentteriä ja...

... ei muuta kuin duunarijoukkue. Kiinnostaa kovasti juuri nyt.

Usea on Plihalia täällä jo kommentoinut niin lisään Plihal-fanina oman lusikkani soppaan.

Plihal on parhaimmillaan kakkos-kolmoskentässä vastustajan ykköstä tai kakkosta vastaan. Tarvitsee luistelevat ketjukaverit. Puolustussuuntaan yksi liigan parhaista , hyökkäyssuuntaan parempaa keskitasoa. Mutta seuratkaa ensi kaudella miehen pelaamista mailalla kiekottomana, liigan paras hommassaan. Voittaa kaksinkamppailuita ja vie kiekkoja vastustajilta hirveällä prosentilla. Välillä kostautuu jäähyillä mutta muuten toimiva tapa. Mitään taklauskonetta miehestä on turha odottaa , liike eikä halukkuus riitä.

Takuuvarmat 30 pistettä sekä maalineduspelaamista tiedossa.

Mielenkiintoinen sentterikaksikko kärpillä jos miettii loukkaantumishistoriaa. Plihalin jalka on kunnossa mutta sekä polvi että olkapäät oireilevat pitkän kauden aikana varmasti, lisäksi "flunssaa" on ollut joka vuosi havaittavissa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Mitään taklauskonetta miehestä on turha odottaa , liike eikä halukkuus riitä.

Kyllä minä muistan Plihalin taklaushalut, kun ajeli Eklundin törkeästi laitaan tammikuisessa runkosarjaväännössä. Siitä olisi pitänyt antaa monta peliä kieltoa, mutta tilanne jäi Mojzizin vahinkotapauksen varjoon, ja ikään kuin unohtui. Ärsyttää vieläkin kyseinen tapahtuma, ja nyt tämä "hieno mies" pelaa Kärppien paidassa. Melkoisia urotekoja saa tehdä, jotta mieleni muuttuu positiiviseksi tämän hankinnan suhteen. Toivottavasti vastaavia kiukunpurkauksia ei näy Kärppäpaidassa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Odotan Plihalilta ylivoimalla maalinedusmiehenä vahvoja otteita. Käsittääkseni mies on myös erittäin taitava ohjailemaan kiekkoja. Kärppien yksi isoimmista ongelmista todella surkeassa ylivoimassa oli juuri tämän kaltaisen miehen puuttuminen. Kyllähän siinä muutama tyyppi yritti pyöriä kuitenkaan suuremmin onnistumatta. Kähkönen voisi toisessa ylivoimassa hoitaa samankaltaista roolia ja toki myös ainakin Salomäellä omista kavereista olisi kykyjä samaan.

Ylivoiman kiekolliseen pelaamiseenki on kuitenkin mielestäni palikoita olemassa Humlin, Viuhkolan, Komulaisen ja Donskoinkin muodossa loppukauden otteiden perusteella.

Viivalle ei sitten taas oikeastaan ole kuin Eklund ja Lehtonen. Lehtonenkin on todella yksipuolinen. Pokka voi toki kehittyä, mutta hänenkään laukauksensa ei tule vielä ainakaan olemaan pelote. Ohtamaa on joskus väläytellyt, mutta enpä jaksa uskoa, että hänestä tulee koskaan mitään ylivoimapuolustajaa. Mäntymaa on puukäsi, vaikkakin on joskus kovatkin pisteet tehnyt.

Kun tänne on Korpikaria huhuttu, niin toki rightin kiekollinen pakki olisi mieluisampi. En kuitenkaan itke, jos sieltä tulee Korpikari/Kukkonen takaisin. Annetaan vaikka Pokalle isoa roolia sitten. Ehtiihän noita täsmähankintoja katselemaan myöhemminkin jos tarvetta ilmaantuu. Sama pätee myös hyökkäyksen osalta.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Plihalin ja Kähkösen hankinnassa ollaan selvästi haettu osaamista vastustaja maalinedustalle. Molemmat osaavat pelata maskimiehen roolia, myös Plihal, vaikka sentteri onkin. Molemmat ylivoimat voidaan siis rakentaa siten, että kummassakin ylivoimassa on selvästi roolitettu maalineduspelaaja, jollaista Kärpät todellakin tarvitsee. Monesti on tosiaan ollut Viitakosken Veskua ikävä, kun on katsellut menneenkin kauden aikana ylivoimaa ja maskipelaamista. Siellä oli vuorollaan Stumpel, Viuhkola, Komulainen, jne.. huoh.

Pakiston suhteen on kieltämättä pieni pelko siitä, että onko viivaosaamista riittävästi. Eklund ja Lehtonen ovat varmat yv-pakit, mutta entäpä ne kaksi muuta? Pokka - mahdollisesti, Mikkola - ei ikinä, Mäntymaa - vain pakon edessä, Ohtamaa - ehkä? Korpikari tai edes Kukkonenkaan ei toisi tähän rooliin mitään erityistä, vaikka etenkin Kukkosen tulo olisikin muuten äärimmäisen tärkeää. Erityisesti pelko on siinä, että jos Eklund ja Lehtonen ovat sivussa peleistä, niin kukas siellä viivalla sitten häärää? No Ilkka Mikkola tietty raudanlujan lämärinsä kanssa. :)
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
lisään Plihal-fanina oman lusikkani soppaan -- Puolustussuuntaan yksi liigan parhaista

Kiitos Lordi, mukava lukea kommentteja niiltä, jotka Plihalin tuntevat. Onhan hän tuttu pelaaja itsellenikin, muttei tietenkään yhtä tuttu kuin oman joukkueen pelaajat.

Tähän lainaukseen on kuitenkin pakko ottaa kiinni. Jos Plihal on niin hyvä puolustussuuntaan kuin sanot, niin miten selität hänen heikon +- -saldonsa? Tänä vuonna -10 ja sitä ennen -15 pakkasella.

Kysyn tämän ilman sarvia ja hampaita, sillä minun mielestä Plihal voi olla tähän liigaan ihan hyväkin haku. Fyysisyytensä ja kansalaisuutensa vuoksi hankittu, väitän ma :).
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos Plihal on niin hyvä puolustussuuntaan kuin sanot, niin miten selität hänen heikon +- -saldonsa? Tänä vuonna -10 ja sitä ennen -15 pakkasella.

Tuohon on varmasti osasyynsä muissakin TPS:n pelaajissa. Viime kaudella koko joukkueesta pääsi yksi pelaaja plussalle, hänelläkin aika vaatimaton +2.
Toissa kaudella yli kymmenen peliä pelanneista kolme plussalla, paras samaiset +2.
Ihan hyvä hankinta Plihal on kakkossentterin ruutuun, ykköstähän hänestä ei suunnitella, eihän Harri Aho?
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ihan hyvä hankinta Plihal on kakkossentterin ruutuun, ykköstähän hänestä ei suunnitella, eihän Harri Aho?

Ketä siihen sitten suunnitellaan? Kolme kautta käytännössä missannutta Viuhkolaa vai Plihalia. Kemppainen tai Norman se ei ainakaan ole.

Eli vastaan, ykkössentteriä ei Kärpissä oikeasti ole. On kaksi hyvää kakkosmiestä ja kaksi hyvää 3.-4. miestä.
 

All Behind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ristipisto, viivelähtö & Turun Palloseura
Odotan Plihalilta ylivoimalla maalinedusmiehenä vahvoja otteita. Käsittääkseni mies on myös erittäin taitava ohjailemaan kiekkoja. Kärppien yksi isoimmista ongelmista todella surkeassa ylivoimassa oli juuri tämän kaltaisen miehen puuttuminen.

Heitetääs taas omaa lusikkaa soppaan.

Plihal on toisen tason maskipelaamisessa liigan parhaita ellei paras. Nimenomaan tuon vahvan ohjaustaidon takia (tästä loistava esimerkki on viime syksyltä (14. lokakuuta) TPS-Jokerit matsista, kun Plihal teki/ohjasi 3-3 tasoituksen. Pieni potku irti pakista ja maila laukauksen eteen --> kiekko yläpussissa.) Plihal myös pelaa juuri maalinedustoilla paljon ns. pikkusikaa, johon pakit usein hiiltyvät ja ottavat tyhmiä jäähyjä.

Kärpillä on ensi kaudella todella kova ylivoiman maskikalusto, kun Plihal pelaa toista tasoa ja Kähkönen seisoo ensimmäisessä tasossa. Maaleja tulee aivan varmasti.
 

Itäpuu

Jäsen
Ketä siihen sitten suunnitellaan? Kolme kautta käytännössä missannutta Viuhkolaa vai Plihalia. Kemppainen tai Norman se ei ainakaan ole.

Eli vastaan, ykkössentteriä ei Kärpissä oikeasti ole. On kaksi hyvää kakkosmiestä ja kaksi hyvää 3.-4. miestä.

Salomäki on lähimpänä ykkössentteriä ensi kaudella. Ilman loukkaantumista olisi ollut jo viime kaudella. Edelleen pidän täysin käsittämättömänä että Salomäestä yritetään leipoa energialaituria (onneksi vain palstoilla), kun mies on niin täydellinen voimasentteri kuin voi olla, ja ikää vasta 19 vuotta.
 

JPL

Jäsen
Mielestäni täällä on turhan pessimistinen keskustelu menossa sekä joukkueen nykyisen koostumuksen, että jo tulleiden miesten suhteen. Arvostellaan sitten, kun on ilmoitettu että joukkue on tässä. Näinhän ei vielä ole tehty. Lähtijöitä on kuitenkin enemmän kuin tulleita, joten sisäänpäin on vielä tulossa uusia miehiä.

Mielestäni joukkueeseen tullaan vielä sainaamaan 1 pakki ja 2 hyökkääjää sekä maalivahti. Jos nuo nimet ovat niitä kuuluisia ykköskorin miehiä, niin joukkue vahvistuu selvästi. Alikoski toivon mukaan jatkaa, jolloin hyökkäykseen tulisi uutena vielä se sentteri. Toivoisin hänen olevan sitten sellainen keihäänkärki siihen rooliin, jolloin se toiseksi tärkein osasto olisi loistava. Ilmankin voidaan pärjätä, mutta näillä liikuilla Kärpät tulisi olemaan mestarisuosikki. Olisi todella hienoa nähdä esim. Krepsin uusi tuleminen Kärpissä.

Turha näitä rostereita on kyllä pyöritellä vielä, mutta en voi itselleni mitään...
Tässä joukkue, joka tulisi olemaan mestarisuosikki.

Donskoi - X/"Kreps" - Junttila/Komulainen
Lehtonen - Eklund

Huml - Viuhkola - Haataja
Ohtamaa - Mäntymaa

Kähkönen - Plihal - Salomäki
Mikkola - X/Pokka

Keränen/Norman - Kemppainen - Komulainen/Junttila

------------------------------------
Alikoski - Körkkö - Keränen/Norman
Lehto - Niemelä

Suoranta - Korkiakoski - Huovinen
Eminger

Sekä hyökkäyksestä, että pakistosta on loukkaantuneena keskimäärin 1-2 miestä jatkuvasti, joten takuulla peliaikaa tulee myös ns. vitosketjulle riittävästi. Ilman näitä "äXiä", joukkue on vielä liian kapea. Jos oikeasti lähdetään kannusta taistelemaan, niin vitosketjustakin pitää löytyä liigapelejä yhteensä kymmeniä ja mieluummin satoja. Yllä mainituista hyökkäysketjuista kakkonen ja kolmonen on mielestäni lyöty lukkoon. Tuo kolmonen varsinkin haiskahtaa liigatasolle loisteliaalta ketjulta. Energinen ja fyysinen ketju, joka laittaa kyllä kiekkoa reppuunkin, mutta hoitaa myös oman pään puhtaasti. Jos Piku pysyy kesän terveenä, odotan että tuokin ketju nostaa tasoaan selvästi. Se, mikä ketju on nimellisesti ykkönen/kakkonen tai kolmonen on merkityksetöntä, mutta sentteriä joukkue vielä kaipaa ja Norman ei ole ratkaisu 3/4 ketjuihin.

Luulen, että seuraavassa tiedotustilaisuudessa (monesti ollu MM-kisojen jälkeen) julkistetaan veskariosasto sekä 1 pakki ja 1 hyökkääjä (+Alikoski mielellään) ja sen jälkeen ilmoitetaan että uusia pelaajia ei aktiivisesti enää etsitä.

Jos ilmoitetaan että näillä mennään (tai julkistetaan vain veskari + Alikoski), ei tarvitse kuvitella kannusta tapeltavan. Tai ainakin joukkuetta pitäisi vahvistaa vielä kauden aikana. Toki tämäkin on mahdollinen skenaario, mutta toivoisin että joukkue kasataan jo kesäksi "valmiiksi" ja tehdään viime kauden tapaan sitten liikkuja, jos nähdään tarpeelliseksi.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Edelleen pidän täysin käsittämättömänä että Salomäestä yritetään leipoa energialaituria (onneksi vain palstoilla), kun mies on niin täydellinen voimasentteri kuin voi olla, ja ikää vasta 19 vuotta.

Minusta taas Salomäen pelikäsitys ei riitä alkuunkaan ollakseen menestystä tavoittelevan sm-liigajoukkueen ykkössentteri. Mitkä oikeastaan ovat perustelusi, että sentteri on Miikan oikea paikka? Itse pidän aivan selkeänä hänen tulevaisuuttaan voimalaiturina.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Salomäki on lähimpänä ykkössentteriä ensi kaudella. Ilman loukkaantumista olisi ollut jo viime kaudella. Edelleen pidän täysin käsittämättömänä että Salomäestä yritetään leipoa energialaituria (onneksi vain palstoilla), kun mies on niin täydellinen voimasentteri kuin voi olla, ja ikää vasta 19 vuotta.

Olen täysin samaa mieltä ja tästä tänne jo aiemmin kirjoitinkin että Salomäki on se jätkä joka tuon paikan mielestäni parhaiten voi täyttää. Se ei vaan yksinkertaisesti riitä jos siellä hitaalla jalalla painaa menemään Plihal tai Viuhkola. Kuvitteleeko joku oikeasti että Pikusta on vielä siihen? Toivottavasti ei ainakaan Ara ja Aho. Liian monta vuotta on toivottu ja tulos on nähty. JOS uutta sentteriä ei enää tule, niin Salomäki ykköseen, Plihal kakkoseen, Viuhkola kolmoseen ja Kemppainen hoitaa loput.
 

pehmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on ensi kaudella todella kova ylivoiman maskikalusto, kun Plihal pelaa toista tasoa ja Kähkönen seisoo ensimmäisessä tasossa. Maaleja tulee aivan varmasti.
Lisäksi maskipeliin on käytettävissä Salomäki, Keränen... Haataja on laittaa maalin edustalle pistämään reboundeja sisään.
..mutta kuka siellä laukoo?
Kärpillä on laittaa viivalle lähinnä Lehtonen, eikä siitäkään ole ensi kaudeksi takeita.. flopahti rankasti viimekautena, eikä tulevan kauden pelimäärästä taaskaan tiedä mitään.
JOS uutta sentteriä ei enää tule, niin Salomäki ykköseen, Plihal kakkoseen, Viuhkola kolmoseen ja Kemppainen hoitaa loput.
Ja Norman katsomoon, ei mitään käyttöä tälle vuodelle.
 

Itäpuu

Jäsen
Mitkä oikeastaan ovat perustelusi, että sentteri on Miikan oikea paikka? Itse pidän aivan selkeänä hänen tulevaisuuttaan voimalaiturina.
No mitä sentterille kuuluu?
-Oman pään peli kiekottomana; Salomäki oli Kemppaisen jälkeen paras tässä jo ensimmäisellä liigakaudella. Ei hukkaa miestään, suorastaan yllättävän valmis oli tässä, ja voima riittää vääntämään tarvittaessa.
-Oman pään peli kiekollisena; haki senttereistä parhaiten kiekkoa tai teki itsensä pelattavaksi, ja vauhti ja taito riittää tuomaan kiekon itse ylös tai syöttämään vauhtiin. Kehityskohde on se, että huomaa milloin pitää pelata nöyremmin ulos omista. Ei toki niin paha tässä kuin Donskoi.
-Hyökkäyspäässä kiekottomana; pelaa ihan täydellisesti ohjauspeliä sekä sentterinä että laiturina, kunhan jättää ne pari ylikovaa taklausta vielä pois. Eikä seiso kenenkään tiellä... heh heh.
-Hyökkäyspäässä kiekollisena; menee suoraan maalille ja ampuu kun on paikka. Ei ehkä pikumaisia rystylätty-paikkoja näe, mutta syöttelijähän onkin Huml. Mitä paremmat kaverit vierellä, niin sitä enemmän tulee näitä paikkoja hyökkäyspäässä tietysti.
-Aloituksissa pärjää ok, tilastoja tästä en tiedä enkä jaksa kaivaa.
Toki Salomäki on hyvä myös laiturina, se on selvä. En vain ymmärrä miksi jätettäisiin nuo vahvuudet käyttämättä.
Täällä on näköjään jotenkin väistämättä oltava niin, että sentteri on samettikäsi, toinen laituri on kivikätinen työmyyrä ja toinen pistää kiekot pussiin... Ei se toimi oikeassa elämässä noin.
 

Lelu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL
Kylläpä on positiivisia viestejä tällä palstalla, pitäisköhän osan porukasta alkaa katteleen peiliin tai alkaan vaihtaan joukkuetta valovoimaisempaan ja hienompia nimiä rosterissa kuhisevaan porukkaan?. Täällähän alkaa kohta tunnustaan Kalevan juttutuvan tyyppejä kun ei mikään kelpaa, haikaillaan pelaajien perään jotka hyytyivät kauden tärkeimmissä peleissä ja omat kasvatit joiden kehitykseen on satsattu heitetään romukoppaan antamatta sitä mahdollisuutte jota varten heitä on tehty.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Täällä on näköjään jotenkin väistämättä oltava niin, että sentteri on samettikäsi, toinen laituri on kivikätinen työmyyrä ja toinen pistää kiekot pussiin... Ei se toimi oikeassa elämässä noin.
No ei toimi niin, mutta itse olisin sitä mieltä että Salomäestä on ulostettavissa joko keskinkertainen sentteri tai huippuluokan laituri. Pelinrakennustaidot eivät tule ikinä riittämään huipputasolle, mutta pelaajatyyppi on voimalaituriksi täydellinen. Tämän näki myös junnukisoissa, väitän että laiturina Salomäestä oltaisiin saatu paljon enemmän irti (tosin osittain rikkihän se taisi jo siellä olla).

Kyllä siitä sentterinäkin saadaan Pakaslahden tyyppinen kahden suunnan sentteri, joka pystyy tuohon rooliin jopa EHT-tasolla. Omasta mielestäni tuo on kuitenkin Salomäen lahjakkuuden haaskausta.
 

Itäpuu

Jäsen
Pelinrakennustaidot eivät tule ikinä riittämään huipputasolle, mutta pelaajatyyppi on voimalaituriksi täydellinen.
Eli näet kuitenkin että sentteri tekee pelin samettikäsin? Itse näen sentterin nimenomaan oman pään pelaajana ja hyökkäysten lähdön rytmittäjänä, missä Salomäki on erinomainen.
Olli Jokis-tyyppinen sentterin aihio, paremmalla fysiikalla mutta vähän huonommalla silmällä. Jos liigassa ei nyt pääse pelaamaan sentterinä niin silloin ei ole mitään mahdollisuutta myöhemmin palata tähän asiaan. Vaan saahan nähdä ens kaudella sitten.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Eli näet kuitenkin että sentteri tekee pelin samettikäsin?
En puhunut samettikäsistä vaan pelinrakennustaidoista. Salomäki ei ole tässä suhteessa paska, mutta ei kuitenkaan riittävän hyvä ensimmäisiin ketjuihin isommissa liigoissa. Laiturina tilanne on kuitenkin eri, kun mies voi käyttää paremmin omia vahvuuksia esimerkiksi kulmissa ja maalin edustalla.

Turhapa tästä on tämän enempää jauhaa kun näkemyksemme ovat erit. Lähivuosina nähdään mille pelipaikalle Salomäki kotiutuu.
 
Joudun kallistumaan myös sille kannalle, että Salomäki on liian köykäinen kaveri SM-liigan mestarijoukkueen ykkössentteriksi. Tämä oletus on tosin itsestään selvä varmasti suurimmalle osalle. Ainoa mahdollisuus tässä on se, että Salomäki tekisi yhden huikeimmista pelillisistä kasvuista tämän kauden ja kesätreenin siivittäminä kuin lähes kukaan sentteri liigassa aiemmin. Taikka sitten kemioiden täydellinen natsaaminen ketjun kanssa, jolloin ketjun kyvyt ovat enemmän kuin osastensa summa.

Salomäellä ei ole minusta riittävästi pelisilmää ykkösen keskelle. Kiekoton pelaaminen puolustussuuntaan ajatellen ei ole ainoa, mitä pitää ajatella. Salomäki ei ajaudu maalipaikkoihin, jotta esim. Huml voisi tarjoilla tyhjää maalia, vaan hän maalipaikkansa luo lähes poikkeuksetta omalla tekemisellään. Kuulostaa siis aivan kolmossentterin mieheltä, joka tekee hyvä pisteet positioon nähden. Laidalla.. ehkäpä ajattelisin enemmän kakkosvitjan laitaan, jossa pystyisi jakelusta keskialueelta käyttämään vahvuuksiaan parhaiten.

Oli Salomäen pelipaikka mikä hyvänsä, niin sinänsä ei haittaa. Toki odotukset lopputuloksesta muuttuvat, jos mies vaikkapa ykkösen keskellä häärää. Kuitenkin pelistä toiseen esittää erittäin viihdyttäviä otteita ja paikoin on varsinainen kiusankappalle vastustajalle joka suhteessa. Aika useinkin :) Joka tapauksessa ykkösen keskelle toivoisin parempaa pelimiestä. Salomäki on ikäisekseen erinomainen pelimies ja potentiaalia hänessä on. Silti hän ei edusta liigan kärkeä sentteripelissä, ei mitenkään.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Itse ainakin haluan, että Kärpät kokoaisi sellaisen nipun, jolla realistisesti taisteltaisiin mestaruudesta. Useat täällä haluavat menestyksen uhalla kaikki juniorit kärkikenttiin. Ei Junttila tai Komulainen ole mitään "superjunnuja!" Lakatkaa tuputtamasta tuota.

Tähtipelaajat pelaavat hyvällä tasolla illasta toiseen ja koko nelikko Salomäki, Donskoi, Komulainen ja Junttila eivät pelaa.

Salomäestä ei todellakaan ole sentteriksi saati 1-kenttään. Tällä pelaajabudjetilla pitäisi todella saada kunnon ukko siihen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joudun kallistumaan myös sille kannalle, että Salomäki on liian köykäinen kaveri SM-liigan mestarijoukkueen ykkössentteriksi. Tämä oletus on tosin itsestään selvä varmasti suurimmalle osalle. Ainoa mahdollisuus tässä on se, että Salomäki tekisi yhden huikeimmista pelillisistä kasvuista tämän kauden ja kesätreenin siivittäminä kuin lähes kukaan sentteri liigassa aiemmin. Taikka sitten kemioiden täydellinen natsaaminen ketjun kanssa, jolloin ketjun kyvyt ovat enemmän kuin osastensa summa.

Salomäellä ei ole minusta riittävästi pelisilmää ykkösen keskelle. Kiekoton pelaaminen puolustussuuntaan ajatellen ei ole ainoa, mitä pitää ajatella. Salomäki ei ajaudu maalipaikkoihin, jotta esim. Huml voisi tarjoilla tyhjää maalia, vaan hän maalipaikkansa luo lähes poikkeuksetta omalla tekemisellään. Kuulostaa siis aivan kolmossentterin mieheltä, joka tekee hyvä pisteet positioon nähden. Laidalla.. ehkäpä ajattelisin enemmän kakkosvitjan laitaan, jossa pystyisi jakelusta keskialueelta käyttämään vahvuuksiaan parhaiten.

Oli Salomäen pelipaikka mikä hyvänsä, niin sinänsä ei haittaa. Toki odotukset lopputuloksesta muuttuvat, jos mies vaikkapa ykkösen keskellä häärää. Kuitenkin pelistä toiseen esittää erittäin viihdyttäviä otteita ja paikoin on varsinainen kiusankappalle vastustajalle joka suhteessa. Aika useinkin :) Joka tapauksessa ykkösen keskelle toivoisin parempaa pelimiestä. Salomäki on ikäisekseen erinomainen pelimies ja potentiaalia hänessä on. Silti hän ei edusta liigan kärkeä sentteripelissä, ei mitenkään.

Ei tähän voi muuta kommentoida kyllä kuin että kenen kuvittelette sen herran olevan joka tuon ykkössentterin paikan ottaa? Itse olen pettynyt jos se on Viuhkola, Plihalista nyt puhumattakaan. Jotain kovaa nimeä siihen (lue Perrin) odottaisi, mutta haaveeksi taitaa jäädä. Voi vaan kysyä, mihin nuo pelaajabudjetin rahat on syydetty, kun näitä "junnujakin" on puolen kymmentä pelaavassa kokoonpanossa. Toivottavasti jossain vaiheessa Aho kommentoi edes hieman tätä joukkueen kasaamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös