Kärpät kaudelle 2014–2015 – Marjamäen toinen kausi

  • 753 500
  • 1 659

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään oli Kärpiltä täydellinen ohipeli. Ei siellä ollut ketään oikein valmiina taistelemaan pisteistä. Ei hyväksyttävää, mutta ymmärrettävää. Kun ilmoitettiin että uudet pelurit eivät pelaa, niin kaikki vaan jotenkin "lässähti".En osaa selittää, jotenkin tämän kaiken vaan aisti jo aiemmin

Karhunen on ollut huono viime aikoina. tse veikkaan kuitenkin, että hän on Kärppien ykkösveska myös pleijareissa. Korhu Karhunenn (Hienosti väänetty muuten nimi, kuka ikinä keksikään). Korhu on jo keraalleen näyttänyt olevansa parhaillaan painetilanteissa, joten häneen luotan kuin kiveen. Ja pleijareissa Kärpät pelaa taas puolustus edellä, joten silloin ei Kärppien maalin eteen kävellä kuten nyt on tehty. Moni puolustjaja on vähän "hazardi", mutta tiiviillä viisikkopelaamisella pakkien vajavaiset taidot voidaan korvata.

Harvoin tulee mitään kirjoiteltua, mutta nyt kun kerran täällä ollaan niin antaa mennä. Voisi ottaa kohteeksi melkein jokaisen pakin, mutta otetaan nyt suolaamisen kohteeksi Kärppien toiseksi paras puolustaja:) Mashur on kyllä usomattoman huono avaamaan peliä. Aina kun kaverilla on kiekko,nin tietää että kuljettaa, kuljettaa, kuljettaa, vetää poikittain punaisella ja heittää kiekon päätyyn, ja tuon kiekon kuskaamisen takia hyökkääjät joutuvat menemään tappelemaan kiekosta aina "jälkijunassa".. Ihan niinkuin Ilkka Mikkola olisi tehnyt paluun Kärppä-paitaan (ja kaikki kunnia Ilulle, tykkään kaverista todella paljon). Mutta jos ei vaan osaa avata peliä niin ei vaan osaa. Voi että kun tuo pakistokin olisi roolitettu kunnolla. Siis näiden Glennien ja Spangien tilalle kun olisi hankittu yksi "Haakana" ja yksi "Boumedienne", niin sielläkin puolella olisi kaikki kunnossa. Harri Aho, oletko tyytyväinen hankintoin, jotka nyt teit? Yksi kausi PystysuuntaSaipassa" ei välttämättä tarkoita huippuhankintaa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Joku huhuili Komulaista Lukkoon sentteriksi, onko pelannut Kärpissä sentterinä vai onko puhdas laituri ?
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku huhuili Komulaista Lukkoon sentteriksi, onko pelannut Kärpissä sentterinä vai onko puhdas laituri ?
Pelaa sentterinä siinä missä laiturinakin. Ihan kelpo sentteri on kyseessä. Huhuiltiinko häntä lainalle, vai meinaako Lukko peräti ostaa Komulaisen omakseen. Muistaakseni Komulaisen sopimus loppuu tähän kauteen.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Ilmeisesti jo tälle kaudelle Komulaista huhutaan, no katsotaan jääkö vain huhu asteelle.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Hieno homma Komulaiselle. Valitettavasti mies ei pystynyt vakiinnuttamaan paikkaa Kärppien kovassa nipussa. Hyökkäyspäähän miehen taidot ovat erittäin hyvät ja asenne on aina ollut täys 100% vaikkakin paljon on Komulainen joutunut istumaan poppari osastolla. Valitettavasti vain puolustuspäässä ei oikein meinaa pärjätä. Ja kun Kärppienkin peli perustuu pitkälti erittäin kuriinalaiseen puolustamiseen ei ehkä tämän takia Komulainen oikein sovi Kärppien nippuun.
 
Harmillinen homma. Tykkään komusta kuin hullu puurosta. Toivottavasti onnistuu Lukossa (ei tietenkään Kärppiä vastaan) ja saa uutta virtaa uralleen. Kuten muutkin on jo muistaneet, niin aina painaa 100% lasissa ja uskaltaa yrittää.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Dufta osaa varmasti käyttää Komun vahvuuksia. Onnea vaan jatkoon ja uutta potkua uralle.

"Eron hetki on kaunis, kuten rakkauskin."
 

Grohl

Jäsen
Komulainen Raumalle - peukku. Ei käyttöä loppupeleissä ja oikea mies sai lähteä nuorempien tieltä, en olisi uusinut sopimusta viime kerralla. Ei enää kehitystä aikoihin ja koko on yksinkertaisesti rajoite. Parhaat pelit ajoittuivat heti debyytin aikoihin playoffseissa Jyppiä vastaan vuosia takaperin ja kevääseen muuan vuosi sitten, kun pelasi Stumpelin kanssa. Hyvä kiekon kanssa, mutta ei nyt mikään maaginen pelisilmänsä osalta kuitenkaan. Nopeaksi en kuitenkaan sanoisi, vaikka lyhyet jalat tikkaavatkin tiuhaan tahtiin. Yleispelaaja, jolla ei kuitenkaan ole niin suuria vahvuuksia, että olisi päässyt pois rotaatiosta. Onnea jatkoon.

Ainoa huoli on se, että mikäli Lukko kohdataan playoffseissa, niin mikä on vaikutus Komulaisella ja hänen tiedossaan olevilla Kärppien taktisilla "paljastuksillaan", mikäli Marjamäki on yrittänyt pitää jotain ässää vielä hihassaan poffeja varten.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Tuliko Iirolla vain paska housuun, kirjaimellisesti, vai mikä oli syynä että jätti kaukalon? Ei sillä, Karhunen palasi tänään omalle tasolleen.
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuliko Iirolla vain paska housuun, kirjaimellisesti, vai mikä oli syynä että jätti kaukalon? Ei sillä, Karhunen palasi tänään omalle tasolleen.
Vai pääsikö päädyssä ollut naiskatsoja ihon alle? Toivottavasti syy oli tuo arvailemasi, siinä selviää pesuhommilla. Pääasia ettei olisi loukkaantumista, tosin mikään ei viitannut siihen.
Edit. Kura/oksennustautiahan se oli.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tänään peli Jyppiä vastaan oli henkisesti iso testi joukkueelle josta se selvisi parhalla mahdollisella tavalla, kolme pistettä lähti Ouluun.
Johdon ja valmennuksen isot päätökset, Maxwell, Kaspar sisään ja joukueen sisällä suurta arvostusta nauttivan Komulaisen siirto Lukkoon, siihen lisättynä kilpailun kiristymisen vapaista pelipaikoista hyökkäyksen osalta toi erityistä mielenkiintoa tämän illan peliin.
Näistä lähtökohdista voitto oli enemmän kuin ansaittu, huolimatta siitä, että kaksi erää Kärpät oli todella jyrän alla mutta kolme pistettä lähti Ouluun ja se oli sitä mitä haettiin.

Nyt Marjamäellä on lopullinen paketti kasassa ja niihin pelillisten heikkouksien parantamiseen voi täysillä keskittyä. Hyökkäyssuuntaan peli on kohdillaan mutta oman pään peliin pitää hakea se "Play-Off-moodi". Tällä hetkellä Kärpät pelaa puolustusalueella liikaa kiekkokontrollin kautta pakkien kiekollisen taitotasoon nähden josta aiheutuu turhia kiekon menetyksiä aiheuttaen vastustajalle ilmaisia maalintekopaikkoja. Pakkien kiekollinen taito pitää ottaa pelitavassa huomioon ja pelata sen mukaan, kaikki turhat riskit pois. Hyökkäys on kuitenkin niin vahva, että se varmasti tekee voittoon tarvittavat maalit kunhan omiin ei ilmaisia maaleja anneta.

Kaiken kaikkiaan, hieno kevät jälleen tulossa, Kärpät on omalla toimillaan näyttänyt olevansa valmis pitämään "Pojan" pohjoisessa ja luotto joukkueeseen on kova. Jos joku muu voittaa mestaruuden niin se on sen ansainnut, hyvä pitää sen olla joka Kärpät kaataa missään vaiheessa pudotuspeleissä paras seitsemästä sarjassa.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Kaiken kaikkiaan, hieno kevät jälleen tulossa, Kärpät on omalla toimillaan näyttänyt olevansa valmis pitämään "Pojan" pohjoisessa ja luotto joukkueeseen on kova. Jos joku muu voittaa mestaruuden niin se on sen ansainnut, hyvä pitää sen olla joka Kärpät kaataa missään vaiheessa pudotuspeleissä paras seitsemästä sarjassa.

Voiko olla helpompaa kuin olla tästä samaa mieltä.

Sillä erotuksella, että mikään joukkue ei mielestäni "ansaitse" voittaa Kärppiä keväällä neljää kertaa. Kärpät on näiden vahvistusten myötä, viimeistään, liigan ylivoimaisesti kovin joukkue, jolla on pakko voittaa mestaruus. Se pitää uskaltaa sanoa ääneen, ja jokaisen pelaajan pään pitää kestää se, olla ja haluta olla paras, siinä mitä tekee.

Kiekoherruus tässä maassa, se pidetään Oulussa kun niin halutaan. Eikä se ole pieni asia.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maxwell ja Kaspar osoittivat kyllä molemmat olevansa kelpo vahvistuksia. Maxwellin muistin kyllä nopeaksi pelaajaksi mutta silti hän pari kertaa yllätti ainakin minut kiihtyvyydellään. Maaliin johtaneessa läpiajossa huomasi kuinka Maxwell parilla kolmella terävällä potkulla irtautui pakeista yksin läpi. Ja viimeistelykin oli kliinisen varma. Pari muutakin vastaavaa tilannetta eilen oli missä Maxwell väläytteli jalkanopeuttaan.

Kaspar puolestaan näytti muutaman kerran fyysisyyttään. Useita kovia ja oikea-aikaisia taklauksia ja sitä kautta kiekon riistoja omalle joukkueelle. Ensimmäinen maalikin lähti syntymään tällaisesta Kasparin taklauksen kautta riistetystä kiekosta. Toinen maukas taklaus taisi olla kolmannessa erässä kun Kaspar kolasi suht hitaalla vauhdilla Jyp-hyökkääjän täysin pystyyn laidassa ja riisti kiekon Kärpille. Kiekollisesti Kaspar oli hieman Maxwellia vähemmän esillä eilen mutta eiköhän hän tuosta vielä innostu kunhan pääsee jengiin ja pelisysteemiin paremmin sisään.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kai se pitää uskaltaa mainita asia ääneen, että oliko kenestäkään muusta hieman erikoinen ratkaisu Komulaisen siirto yhteen pahimmista vastustajista? En tahdo leimautua liian valittavaksi henkilöksi tällä kommentilla, sillä kyllähän Kärpissä on tehty paljon hyviä liikkuja ja ottamatta nyt kantaa nuorten peliaikaan liittyviin asioihin hankintoina Maxwell ja Kaspar olivat tosi kovia tähän liigaan.

Olen kyllä hyvilläni siitä, että pelaajan etu laitettiin joukkueen edun edelle. Eli Komun kannalta tosi kiva, että hän pääsi kunnon joukkueeseen hyvälle peliajalle, eihän tuosta voi olla kuin hyvillään. Toisaalta Kärpät on kuitenkin osoittanut tuoreilla hankinnoillaan panostavansa joukkueen menestykseen ja siinä Komulaisen siirto pahaan haastajaan on vähän vastakkainen veto. Pidän jopa pienempänä tekijänä sitä, että Lukko saattaa saada tärkeän palan joukkueeseensa kuin sitä, että Komulainen pystyy varmasti kertomaan tärkeitä asioita Kärpistä pleijareissa ja runkosarjan aikanakin. Varmasti Dufva tulee ottamaan tuosta kaiken irti eli eiköhän siellä käydä keskusteluissa läpi Kärppien treenaukseen ja pelitaktisiin liittyviä asioita, pelaajien heikkouksia, piileviä loukkaantumisia ja kumppaneita.

Ei varmasti monella seurajohdolla olisi ollut rohkeutta tällaiseen siirtoon, joten toivotaan että kaikki menee hyvin eikä tämä siirto kalahda omille nilkoille. Kuten sanoin, pelaajan puolesta pitää silti olla hyvillään eli onhan se hienoa jos Komulainen jatkaa yhtä huikeasti Lukossa ensimmäisen pelin jälkeenkin. Kärppäkannattajana tämän ei kuitenkaan toivoisi tapahtuvan Kärppien kustannuksella.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kai se pitää uskaltaa mainita asia ääneen, että oliko kenestäkään muusta hieman erikoinen ratkaisu Komulaisen siirto yhteen pahimmista vastustajista? En tahdo leimautua liian valittavaksi henkilöksi tällä kommentilla, sillä kyllähän Kärpissä on tehty paljon hyviä liikkuja ja ottamatta nyt kantaa nuorten peliaikaan liittyviin asioihin hankintoina Maxwell ja Kaspar olivat tosi kovia tähän liigaan.

Olen kyllä hyvilläni siitä, että pelaajan etu laitettiin joukkueen edun edelle. Eli Komun kannalta tosi kiva, että hän pääsi kunnon joukkueeseen hyvälle peliajalle, eihän tuosta voi olla kuin hyvillään. Toisaalta Kärpät on kuitenkin osoittanut tuoreilla hankinnoillaan panostavansa joukkueen menestykseen ja siinä Komulaisen siirto pahaan haastajaan on vähän vastakkainen veto. Pidän jopa pienempänä tekijänä sitä, että Lukko saattaa saada tärkeän palan joukkueeseensa kuin sitä, että Komulainen pystyy varmasti kertomaan tärkeitä asioita Kärpistä pleijareissa ja runkosarjan aikanakin. Varmasti Dufva tulee ottamaan tuosta kaiken irti eli eiköhän siellä käydä keskusteluissa läpi Kärppien treenaukseen ja pelitaktisiin liittyviä asioita, pelaajien heikkouksia, piileviä loukkaantumisia ja kumppaneita.

Ei varmasti monella seurajohdolla olisi ollut rohkeutta tällaiseen siirtoon, joten toivotaan että kaikki menee hyvin eikä tämä siirto kalahda omille nilkoille. Kuten sanoin, pelaajan puolesta pitää silti olla hyvillään eli onhan se hienoa jos Komulainen jatkaa yhtä huikeasti Lukossa ensimmäisen pelin jälkeenkin. Kärppäkannattajana tämän ei kuitenkaan toivoisi tapahtuvan Kärppien kustannuksella.
Minusta vähän turhaa pelkoa tuo. Kokeneet valmentajat kuten Dufva, näkevät pelitaktiset asiat ja pelaajien heikkoudet ihan vaan katsomalla Kärppien peliä. Ei siihen Komua tarvita. yv-kuviot ja muut pikku detaljit kerkiää pleijareihin mennessä muuttua vielä moneen kertaan joten niissäkään asioissa Komu ei pysty Lukkoa enää pleijareissa auttamaan.

Pikku vammat ja muut "piilevät loukkaantumiset", kuten sanoit, on ainoa merkittävä lisäseikka minkä Komu pystyy Lukolle Kärpistä antamaan mutta jälleen kerran aika on puolellamme. Pleijareiden alkuun ja erityisesti siihen kun Kärpät mahdollisesti Lukon kohtaa on vielä monta viikkoa aikaa joten loukkaantumisten osaltakaan Komu ei pysty kovin ajantasaista informaatiota enää silloin antamaan.

Tietysti tuo että päästetään pelaaja pahaan vastustajaan on asia mitä kannattaa aina miettiä mutta onneksi Komulainen ei ole mikään superstara josta olisi merkittävää pelillistä haittaa. Eikä hän muutenkaan ole Lukossa kuin yksi muiden joukossa. En jaksa uskoa että Kärppien menestys Lukkoa vastaan on yhdestä Komulaisesta kiinni, suuntaan eikä toiseen.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eikä hän muutenkaan ole Lukossa kuin yksi muiden joukossa. En jaksa uskoa että Kärppien menestys Lukkoa vastaan on yhdestä Komulaisesta kiinni, suuntaan eikä toiseen.

Ihan hyviä perusteluja nuo mainitsemasikin, toivotaan että olet oikeassa. Silti liikku on mielestäni aika rohkea ja kyllä sitä vähän ihmeteltiin Lukon kannattajien leirissäkin. Aika harvinaisia tällaiset kärkiseurojen väliset liikut taitavat kuitenkin olla, on vaikea kuvitella että esimerkiksi Rautakorven Tapparasta tai Dufvan Lukosta päästettäisiin pelaaja Kärppiin pleijareiden lähestyessä. Ja vaikka Komulainen onkin Lukossa vain yksi muiden joukossa saattaa tuollaisella palalla olla joskus todellakin merkittävä rooli sen kentällisen ja joskus koko joukkueenkin palojen lonksahtamisessa kohdilleen.

Samaan aikaan olen kuitenkin mielissäni Komun puolesta ja toivon, että hänellä menisi Lukossa mahdollisimman hyvin. Pitää muistaa, että Komulainen on ollut parhaimmillaan erinomainen, joten hänellä on kyllä aineksia ihan liigan parhaimmistoonkin asti kaiken osuessa kohdalleen. Itse en ainakaan ole yllättynyt vaikka loppukausi menisi Raumalla piste per peli tahtia, mutta keväthän tuon näyttää.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valehtelee miten? Kärpät on kerännyt eniten pisteitä kaikista SM-liigajoukkueista ja sillä on vielä vähiten pelejä pelattuna.

Olisi pitänyt tarkentaa, että sarjasijoitus valehtelee playoffeja ja mestaruusmahdollisuuksia ajatellen. Laskin tuossa pikaisesti, että Kärpät on hävinnyt noin puolet kärkiseitsikkoa vastaan pelatuista otteluista. Joku voi halutessaan tehdä tarkemman laskutoimituksen, mutta jos vain kärkijoukkueiden keskinäiset pelit laskettaisiin niin Kärpät olisi luultavimmin taulukossa siellä keskikastissa. Olen mielelläni väärässä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku voi halutessaan tehdä tarkemman laskutoimituksen, mutta jos vain kärkijoukkueiden keskinäiset pelit laskettaisiin niin Kärpät olisi luultavimmin taulukossa siellä keskikastissa. Olen mielelläni väärässä.
Olet ihan oikeassa. Poika voidaan kuskata Kuopioon samantien. Sen verran ylivoimainen KalPa on ollut näiden seitsemän kärkijoukkueen keskinäisissä otteluissa. Yli 1,8 pistettä/ottelu, kun taas Blues/Lukko/Kärpät kitkuttavat siellä puolentoista pisteen keskiarvon tuntumassa. HIFK/Tappara ja JYP voidaan unohtaa ihan kokonaan mestaruustaistossa. Alle 1,4 ka:lla ei paljon kehuskella.

Tietenkin playoffeissa pitäisi KalPalle osua ne suotuisat vastustajat joka kierrokselle, eli JYP, Blues tai Tappara ja ehkä jopa HIFK, niin tie mestaruuteen olisi aurattu. Pahinta olisi, jos ensimmäisellä po-kierroksella vastaan luistelisi Lukko, jolta Kapaset on onnistuneet saalistamaan kaksi pistettä kuudesta mahdollisesta. Kärpät taasen olisi kolikonheittoa, sillä voitot ja pisteet on menneet tällä kaudella tasan.

Kärpille "paras" vastustaja avauskierroksella olisi Blues (3 voittoa viidestä) tai JYP (2 voittoa kolmesta). Muitten joukkueitten kanssa tekis tiukkaa.

Se tässä mun pointti on, että joitakin joukkueita vastaan peli sujuu paremmin kuin toisia. Sen takia tuonkaltainen pistekeskiarvon laskutapa ei ole mielestäni paras mittari keskinäisten erojen selvittämiseksi. Kauden mittaan pelattujen keskinäisten otteluiden tuloksista voi jotain ennustaa, mutta sekään ei välttämättä kertoisi koko totuutta, sillä playoffit ovat kuitenkin ihan oma maailmansa.

Runkosarjan voitto ja paras pistekeskiarvo kertoo minulle ainakin sen, että mikä joukkue on jaksanut tasaisimmin suorittaa koko kauden ajan. Silloin voi olettaa ihan hyvällä omallatunnolla, että joukkueen rutiinitaso on korkea. Se taas kertoo mielestäni sen, että ei olla kovinkaan usein lähdetty "takki auki" peleihin ennakkoon heikompiakaan joukkueita vastaan.

Kärppien suhteen olen Maxwellin ja Kasparin saapumisen myötä ihan levollisin mielin odottamassa playoffkevättä. Vastustajalla (oli kuka tahansa) on kova tekeminen oman maalin puolustamisessa, kun Kärpät painaa neljällä ketjulla kiekkoa verkon perukoille. Meillä on mielestäni Liigan paras maalivahtikaksikko ja jos puolustus ja hyökkääjät pelaavat viisikkona, kuten parhaimmillaan on tällä kaudella nähty, niin uskon, että mestaruuspytty pysyy Oulussa.

Jos nyt joitain uhkakuvia haluaa kaivaa, niin niitä voisi olla puolustuksen kakkos- ja kolmosparin täydellinen romahtaminen tai sitten kauden mittaan usein nähty "jalan höllääminen kaasulta" joukkueen ollessa johtoasemassa. En kuitenkaan usko, että kun "oikeat pelit" alkavat, niin joukkue tai osa siitä jostain syystä romahtaisi tai olisi jotenkin asennevammainen. Glennilläkin on vielä ensi kausi sopimusta jäljellä, joten ei tarvitse löysäillä kenenkään vastustajan kanssa. :)
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olet ihan oikeassa. Poika voidaan kuskata Kuopioon samantien. Sen verran ylivoimainen KalPa on ollut näiden seitsemän kärkijoukkueen keskinäisissä otteluissa. Yli 1,8 pistettä/ottelu, kun taas Blues/Lukko/Kärpät kitkuttavat siellä puolentoista pisteen keskiarvon tuntumassa. HIFK/Tappara ja JYP voidaan unohtaa ihan kokonaan mestaruustaistossa. Alle 1,4 ka:lla ei paljon kehuskella.

Iso kiitos. Juuri tällaista statistiikkaa kaipasinkin. Yllättävää tuo Kalpan menestys, olin mielessäni laskenut Kuopion jo pois mestaruustaistosta pelkkänä tilastoharhana, mutta ei näemmä kannata. Joka tapauksessa pointtini varmasti tuli todistettua, että Kärppien pitäminen "ylivoimaisena mestarisuosikkina" sarjataulukon perusteella on liioittelua. Liikaa lasketaan myös sen varaan, että Kärpät parantaisi tekemistään suhteessa enemmän kuin kilpakumppanit kun tosipelit alkavat. Päinvastoin Kärpillä on ollut vaikeuksia monena vuonna löytää playoff-vaihde heti alusta.

Mutta "ehkä suurin suosikki" -termin voisin hyväksyä, varsinkin nyt Maxwellin ja Kasparin myötä. Kärppien saldoa heikentää myös syksyn koomailut, tuota 1,5 pisteen keskiarvoa on kiritty merkittävästi ylöspäin mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Jos ihan rehellisesti sanon, niin Kärpät on minun silmissäni jopa vahvempi kuin viime kaudella. Maxwell on edelleen Maxwell, Kaspar on fyysisempi ja suoraviivaisempi parannus Aaltoseen ja meidän "kolmonen" luonnollisesti on vielä asteen loistokkaampi kuin mitä oli viime kaudella. Pidän myös Davisia parannuksena Kähköselle. Sitten on uusina salaisina aseina hihassa esimerkiksi Aho, Mäenalanen ja Puljujärvi. Myös sovittu pelitapa ja sen toteuttaminen on kehittynyt viime kaudesta.

Jostain syystä vaan nuo kärkijoukkueet ovat olleet Kärpille vaikeampia kuin voisi olettaa, liekö se sitten tuon heikentyneen puolustuskaluston syytä. Toinen selitys voi olla erikoistilannepelaaminen (mikä sekin tosin voi juontaa juurensa puolustajiin). Se oli molemmissa päissä parempaa viime kaudella.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jostain syystä vaan nuo kärkijoukkueet ovat olleet Kärpille vaikeampia kuin voisi olettaa, liekö se sitten tuon heikentyneen puolustuskaluston syytä. Toinen selitys voi olla erikoistilannepelaaminen (mikä sekin tosin voi juontaa juurensa puolustajiin). Se oli molemmissa päissä parempaa viime kaudella.
Ostan molemmat selitykset. Jälkimmäisen uskon parantuvan Maxwellin tulon myötä. Viime kaudella toimineen Kukkos-kuvion on kaikki joukkueet "scoutanneet", joten on aika tehdä muutoksia ylivoimaan.

Heikentynyt puolustus ei parane, ellei Spang ja Vallin istu katsomossa. Niemelä pelaa tosi hyvää peliä ja Nutivaara on kuin virtakäyttöinen kettu odottamassa, että joku kytkee piuhat. Ja hei, tiedän että Niemelä teki Tappara-pelissä maaliin johtaneen virheen. Tiedän myös, että kun Vallin tai Spang on kentällä, niin omassa päädyssä on hirmuinen paniikki. Tiedän myös, että Glenn on ollut jäällä 34 kertaa (tasakentällisin), kun vastustaja on iskenyt maalin. Siltikin Glenn on ollut tästä katastrofikolmikosta (Vallin, Spang, Glenn) paras.


Mitä tulee hyökkäykseen, niin en millään ymmärrä Davisin puolustajia? On parhaita maalintekijöitä, ei ole ollut kaukalossa kun vastustaja on tehnyt maalin... uskomatonta puppua. Mies on tehnyt 42 ottelussa rupuset 15 pistettä? Millä mittarilla ulkkarivahvistus on pelannut hyvin, kun kasassa on junnutason pisteet? Jesse Puljujärvi on iskenyt 20 ottelussa 10 pistettä ja on vasta 16-vuotias pelaajanalku? Siellä on eräs Sakari Manninenkin tehnyt pisteen enemmän, vaikka Davisille on irronut yli puolitoista minuuttia/ottelu enemmän peliaikaa? Sori vain, mutta en ymmärrä Davisin puolustajia lainkaan. Se, että on tän Kärppäjoukkueen kuudenneksi paras maalintekijä 9 osumalla ei ole todellakaan mikään puolustus. Pirneksellä on 8 maalia tehtynä, vaikka on pelannut 7 ottelua vähemmän. Palkka lienee samaa luokkaa? Haatajakin kerkesi tehdä 7 maalia, vaikka pelasi 10 ottelua vähemmän kuin Davis. Sinällään ihan jännä katsoa, että yltääkö Davis Haatajan pisteisiin tällä kaudella?

Davis on pelannut ehkä puolenkymmentä oikeasti hyvää ottelua tällä kaudella. Suurin osa silloin, kun laidoilla pelasivat Puljujärvi ja Mäenalanen. Muutamia väläytyksiä silloin tällöin on nähty myös. Suurimmaksi osaksi Davisin peli on ollut turhautunutta paskaa. Jalka ei liikkunut, yksinpelaamista, ahdistunutta, tilanteista ulkona oloa, pelkuruutta jne. You name it. Syitä on varmasti useita: Marjamäen kuviot, Oulun pimeät illat, pottuvarpaan kynnen liikakasvu jne. Oli syyt mitä tahansa, niin ei Davis ole mikään vahvistus ollut Kärppä-joukkueelle. Pikemminkin taakka. Toivonkin sydämestäni, että Mäenalanen/Puljujärvi -kaksikosta toinen jatkaa Kasparin ja Maxwellin kanssa. Jos siihen kuitenkin Davis laitetaan, niin toivon sydämestäni, että mies alkaisi vihdoinkin pelaamaan, kuten osaa. Röyhkeitä maalille nousuja, teräviä laukauksia jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös