Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jyrki Ahon ulkonäkö sekä kehonkieli Ässien valmentajana – havaintoja ja analyyseja

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Vellihousu, 03.08.2016 klo 19.59.

 1. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Montako Suomen mestaruutta @korkki on voittanut? Jos sinulla on tapana ajatella jääkiekosta niin kovin eri tavalla, niin käy kertomassa se Aholle. Sinulla tuntuu olevan vastaus kaikkiin kysymyksiin ja osaat kyllä kertoa, mitä Aho tekee väärin.

  Kun kerroit, että Kuparinen oli ammattilainen myös ennenkin, niin miksi Kuparinen floppasi HIFK:ssa? SK:n video-dokumentissa Kuparinen kertoo, että nuorempana riitti, kun tuli hallille ja veti kamat päälle. Enää se ei onnistu, kun nuoret pelaajat luistelevat niin kovaa. Väitän, että Ahon avulla Kuparinen on löytänyt urheilullisuuden uudelleen. Alkukausi meni vihkoon ehkä siksi, että kroppa oli kesästä väsynyt. Kiilholma taas halusi mennä sieltä, mistä aita on matalin, ja lopputuloksen tietää kaikki.
   
 2. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Muistelin että oliko...ja ei tietenkään ollut. Meinaan Ahon Jykä Bluesin valmennuksessa 2011. Veteli toki tuolloin Hippoksella. Petri Matikainen - Lauri Marjamäki toki olivat. Kaikkihan muistavat, kuinka runkosarjan 2. kosahti säälipleijareista tiensä raivanneeseen 9., joka toki paino historiallisesti finaaleihin asti.

  Tuli vaan mieleen kun katsoi 2-3 hyökkäyksiinlähtöä peli #2 vs Ilves. Maalin takana kiekon kanssa viikko, koko viisikko koukkaa vauhtia syvältä jne. Muistuu kun sellasta epäkiekkokontrollia/taistelukiekkoa runkosarjassa vetänyt Blues-2011 pesi kasvonsa vs Ässät, Jere seisoskeli oman maalin takana, yleisö vislas Isomäessä, mitä sitten. Ja lähtivät omin ehdoin hyökkäämään.

  Tavallaan pieni juttu mutta tavallaan jotain uutta on sallittua kaivaa esiin pudotuspeleissä. Toki, kun säälisarja on kerrasta poikki, ei tässä paljon enää isossa kuvassa rakenneta. Mutta se pystysuunnan kaaoskiekko jota Blues pelas runkosarjassa 2011, Ässät 2017, siihen on mahdollisuus tuoda jotain uutta pudotuspeleihin. Jotain jolla niitä vahvuuksia vois kaivaa esiin. Esim. Makkonen, Paakkolanvaara, Kärki - eihän kukaan noista ole polkukone tai kärkikarvaaja, olis ehkä tehokkaampaa jos saisivat mahdollisuuden saada kiekko/taistella kiekosta vähemmällä perässäjuoksemisella.

  Hidasta peliä, nopeutat kiekonliikuttelua.
   
 3. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Ihan yhtä monta kuin sinäkin. Varmaan moni muukin ajattelee jääkiekosta eri tavalla kuin Aho, mutta ei koe silti asiakseen sitä mennä sanomaan suoraan. Kyllä munkin työasioista saa olla eri mieltä ihan julkisestikin mutta ei mua tartte silti tulla niissä neuvomaan.

  Kuparinen ei ehkä flopannut HIFK:ssa vaan kärsi loukkaantumisista todella paljon. Mutta ei Suomessa enää 2000-luvulla ole pystynyt amatööripohjalta ponnistamaan maajoukkueeseen tai KHL:ään. Vähän läppäähän tuo Matin juttu kuitenkin taitaa olla. Ehkä harjoittelu on muuttunut täksi kaudeksi ja se on auttanut. Kiilholma ei ole sopeutunut harjoitteluun, mutta en mä usko että Kinu on mitään lonkkaa vetänyt silti. Saattanut treenata samalla tavalla kuin aiempina kesinä ja ne ovat tuoneet about 30 pisteen kaudet joten ehkä koki itse että mitään ei tarvitse muuttaa. Se ei sitten Aholle kelvannutkaan. Semmoinen pointti tähänkin sitten että viime kauden pisteillä olisi jaettu Ässien tämän kauden pistepörssin ykköstila.
   
 4. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Eikö ole mielenkiintoista, että se mikä riitti ennen, ei riitä tässä ja nyt. Vanhoilla teoilla ei ole merkitystä, vain se mitä tekee hetkessä ja miten siihen valmistautuu vaikuttavat lopputulokseen. Itse odotin Kiilholmalta paljon enemmän. Totuus tulee esille varmasti joskus. Oliko syy loukkaantuminen tai pienet vammat, jotka vaikuttivat harjoitteluun vai asenne.
   
 5. Puksprööti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tässä lainauksessa TosiFani osui oikeaan.

  Hauska sattuma surullisen kuuluisasta farssista, viimeisestä kotiotelusta. Rakas vaimoni oli katsomassa peliä kanssani ja hän lohkaisi kolmannen erän alkaessa "tää peli alkaa menemään vähän tylsäksi kun mitään ei tapahdu". Ahosta en pidä mutten paljoa vaimon kanssa näistä asioista ole puhunut. Lohdutin siinä häntä että samaa paskaa se on ollut koko kauden ajan. Jopa harvoin jääkiekkoon tuleva "maalikkokin" toteaa kahden erän jälkeen että ompas tylsä peli kun mitään ei tapahdu. Ihan sama vaikka olisi 0-0 ja näennäisesti tiukka peli - se on tylsä jos ei tule maaleja, ei tapella, ei jäähyillä. Mielummin varmasti satunnaiskatsojat lähtevät katsomaan pelejä jotka päättyvät vaikkapa 4-7 kuin näitä jalkapallotuloksia mitä meille on tällä kaudella tarjoiltu.

  Aho on selvästi jalkapallomiehiä joka kyllä huolestuttaa montaakin ihmistä tällä palstalla. Turha leimata että minä ja urvot vain dissataan ahoa. Kyllä tämä valmentaja jakaa palstan 50-50. Osahan jopa tykkää jalkapallosta ja nämä ovatkin prosenttikiekon ystäviä.
   
 6. SlamDunk71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Olen myös itse tunne rikkaan pelin ystävä jossa sattuu ja tapahtuu, mutta olen myös samalla kiinnostunut fiksusta kiekosta. Fakta on kuitenkin että:

  100% kiinnostaa: Pääsy kevään peleihin juuri maali- ja tunnerikkaalla pelillä
  90% kiinnostaa: Pääsy kevään peleihin pienen marginaalin peleillä
  10% kiinnostaa: Rapatessa roiskuu peli ilman tulosta sarjataulukossa.

  Keskimmäinen on "helpoin" toteuttaa. Ja saadaan kansa halliin. Jos oltaisiin nyt välierissä en tätä viestiä kirjoittaisi kun ei olisi edes moista keskustelua.
   
 7. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Vasta eka kausi, olis voinu mennä kehnomminkin, toisaalta lopulta paremminkin. Eiköhän ens kausi taas oteta askel eteenpäin.

  Tuo on toki totta, että prosenttikiekko saattaa olla joskus, no, tylsähköä. Se ei ole sitä sillon kun ollaan vähintään ylempää keskikastia ja kyetään haastamaan kenet tahansa iltana kuin iltana. Kyllä se menestyskin maistuu, oli pelityyli mikä tahansa. Vaatii ehkä vaan resursseja jota Porista ei löydy. Jyväskylässä Aho ja Raumalla RD sai käsiinsä kärkeä ja syvyyttä.

  Mutta on se jännä. Mennään vaikkapa vuoteen 2005 ja ekoihin jatkopeleihin sitten 1998, sääleissä toki. Joukkueesta löytyy osaamista ja kärkeä Kivenmäki, Tuominen, Virkkunen, Uusikartano. Toisaalta, joukkuetta oli vahvistutte porilais-toivolalaisilla pelureilla Levokari, Nielikäinen, Toivonen, Iso-Atte. Ei voi sanoa että kausi tuloksellisesti olis ollut jättimenestys, mutta jatkopeleihin mentiin ja joukkueen yleisilme ja varsinkin kotipelit miellytti silmää. Oli kokonaisuutena, kiekollisen ja älypelin että romuluisen periksiantamattomuuden saralla hyvä sekotus.

  Toki, ajat oli eri ja hyvin voi olla että tää päättynyt kausi kylvi siemenen ensi tai sitä seuraavaksi kevääksi. Voi tulla mitä tahansa. Siltikin, napsun paremmasta runkosarjasta huolimatta tästä kaudesta jää vähän mieliin. Ei ole edes eteenpäin meneviä nuoria pelaajatyyppejä jatkamassa, kuten Kuusela, Kuparinen, Kiilholma, Joensuu tuolloin.
   
 8. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Toyota Corollalla ei pärjää F1-kilpailussa. Ässien saumat menivät Marttisen loukkaantumiseen ja Bertrandin tehottomaan kauteen. Ässät jäi yhden voiton päähän suorasta pudotuspelipaikasta ja taakse jäivät Lukko, Kärpät ja HIFK, joiden pelaajabudjetti on miljoonan isompi, kuin Ässien. Ahon kausi oli ensimmäinen, kuten Suikkasen Kärpissa ja Vuoren Lukossa. Aho teki parempaa jälkeä joukkueella, joka 1/3 osaa halvempi. Mutta sinun ja pikkuvaimosi mielestä Ässät floppasi..
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2017 klo 16.35
 9. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Kertookohan tämä myös jotain joidenkin jääkiekon seuraajien pallopeliymmäryksestä? Jalkapallo on maalimääristään huolimatta maailman ylivoimaisesti suosituin pallopeli.

  Mielestäni lauantain ottelu oli erinomainen. Kunnon playoff-vääntöä, jossa senttiäkään ei saanut ilmaiseksi, vaan se tila piti jotenkin itse kairata. Harmi vaan lopputuloksen puolesta.
   
 10. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Juttelin toisen erän jälkeen yhden pariskunnan kanssa ja he olivat sitä mieltä, että on ollut kauden parasta peliä. Sama peli, erilaisia näkökulmia. Ässien maaleja jäin kaipaamaan, muuten ihan hyvä peli.
   
 11. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Omasta mielestäni kauden viimeinen peli oli kauden paras peli, vaikkakin hävittiin. Tunnelma loistava, jännitti aivan hirmuisesti ja kaksi tasaista joukkuetta pelasi hyvää lätkää. Oikein voi jopa haaveilla ensi keväänä meidän olevan tähän aikaan jatkossa ja vielä kovemman kannustuksen avulla.
   
 12. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Ainahan sitä haaveilla voi, mutta todennäköisempää on Lukon, HIFK:n ja Kärpiöiden pelin paraneminen sille tasolle, mitä joukkueiden budjettivarat edellyttävät. Ei tuo kolmikko ensi kaudella kynnä niin syvällä kuin nyt. Ja se on sitä myöden entistä kivisempi tie Ässille ja muille pikkuseuroille.
   
 13. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Joka vuosi joku isoista kyntää. Se, että kyntääkö koko kauden ja missä vaiheessa onkin eri juttu. Mutta sarjataulukko ei ole koskaan pelaajabudjetin mukaisessa järjestyksessä.
   
 14. frodo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Kyllä tämä on harvinainen kausi siinä mielessä että kolme suurta(Lukko, Kärpät ja HIFK) kynsivät koko runkkarin noin syvällä. Kahdelta suurelta kausi on jo ohi, enkä usko helsinkiläistenkään kovin pitkään sinnittelevän.

  Tälläisena kautena on pienen budjetin seuroilla iskun paikka.
   
 15. Domi28 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Maple Leafs, Liverpool
  Toisaalta Ässien edellä olivat pienemmän/samansuuruisien budjettien joukkueet KalPa, HPK ja Pelicans. Vaikka ensi kaudella rahajoukkueet menisivätkin ohi, niin kuudenteen sijaan riittää noiden köyhien ja ensi kaudella romahtavan TPS:n ohittaminen.
   
 16. Mutanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Taisi olla ässien onni, että ipa hoiteli säälit, sen verran kylmää kyytiä olisi tepsiltä tullut. Vieläkin ihmetyttää, että millä ilveellä ässät pääsi seitsemänneksi runkosarjassa. Oli jokaisessa näkemässäni ottelussa ihan sportin tasoinen, ellei jopa huonompi. Ykköspuolustajapari oli liigan huonoin ja kultakypäränä hiippaili simon suoranta. Tähän vielä lisätään jäätävä puolustaja Walli josta kaikki oleellinen lienee sanottu.

  Myönnetään että jotain aho tekee oikein, kun tällä materiaalilla sai joukkueensa seiskaksi. Kehonkieli vikassa runkosarjapelissä, sekä sääleissä oli kylläkin pelokas ja itkuinen.
   
 17. Oto Hascak Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Johan keulii tepsukalla! Kyllä huomaa, ettei ole todellakaan tullut katsottua edes keskinäisiä pelejä.
   
 18. Jondeez Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Asshat
  Lainaus:
  Jaksamisia sinne, toivottavasti opit viiteenkymmeneen viestiin mennessä isot kirjaimet.

  Säälejä et kommentistasi päätellen tainnut katsoa muualta kuin teksti-tv:stä.
   
 19. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Hyvä näkökulma myös tämä. Tepsi tosiaan siirtyy Kaskisen valmennukseen. En epäile miehen tietotaitoa jääkiekosta teorian puolelta, sillä muuten ei olisi varmaan tuollaisiin työpaikkoihin päässytkään, mutta jotenkin tästä kaverista huokuu kuitenkin sellainen ikuisen kiekonkerääjän karisma.
   
 20. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Onhan näitä nähty: Hannu Virta, Heikki Leime, Pajuli, Wade Immonen, Ari Santanen, Esko Nokelainen, Iipi Läntinen, Juha Vuori.... You name it.... Vaikka kuinka niittäisit gloriaa pelaajana, niin etenkään SM-liigassa se ei vaan ole minkäänlainen tae onnistumiselle valmentajana. Eikä edes toimiminen liigassa II koutsina välttämättä auta asiaa yhtään eteenpäin. Ehkä paras tie on hypätä pian peliuran jälkeen II valmentajaksi ja sen jälkeen lähteä rakentamaan sitä vastuuvalmentajan urapolkua joko rautaliigasta tai liigaseuran junnuista.
  Änärissä homma on hieman toisenlainen, kun siellä päävalkku vain katselee päältä kun apuvalmentajat vetää niitä reenejä ja GM:t kasaa joukkueen.
   
 21. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. Crucible. KaMa.
  Lainaus:
  Siinä mielessä samaa mieltä, että Ilveksen ilme puolivälierässä #1 kokonaisvaltasesti, pelitavallisesti ja luovuudeltaan oli parempaa mitä Ässillä kertaakaan kahden kuukauden sisällä. Ratkasuvoimasta puhumattakaan. Paineettomana toki pelaaminen helpottuu.
   
 22. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Hyvä lista. Sanoisin itse asiassa, että Pajuojassa on noista mainituista eniten tietynlaista päävalmentajuutta. Mielenkiintoista nähdä, miten Immonen nyt onnistuu. Jokeri-stintistä on nyt kuitenkin yli vuosikymmen, mutta muistan vieläkin kuinka neuvottomalta mies näytti vaihtoaitiossa ja muutenkin. Tuntuu, ettei miehellä ollut yhtään hajua, mitä on tekemässä.

  Jyrki Aholle tosin päävalmentajuus liigassa oli myös ensimmäinen pesti päävalmentajana käsittääkseni. Jotkut onnistuvat, jotkut eivät.
   
 23. Surprise Me Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät. (respect HIFK)
  Lainaus:
  Varmasti huomasit pelejä seuratessa, että Aho kävi kädestä pitäen liikuttamassa pelaajia ympäri kaukaloa. Neljä pelaajaa pelasi Suomen maajoukkueessa EHT-turnauksessa ja maalivahti Italian maajoukkueessa. Että sellaista..
   
 24. Hecquefeuille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ensinnä kyseisestä oksennuksesta jäi mieleen nimien kirjoitus pienellä. "simon suoranta" ja ässät". Sitten yhtäkki "Walli", on kirjoitettu oikein. Huh huh.

  Sitten otetaan kantaa Ässien huonoon ykköspakkipariin. Ässillä oli pakistossa EHT-turnauksessa käynyt Niko Peltola, urallaan myös MM-kisoissa vieraillut Jyri Marttinen ja hyvät tehot nakuttanut nuori Jere Seppälä. Kultakypärä hiippaillut "simon suoranta" kävi myös edustamassa Suomea EHT-turnauksessa, joten ihan turha äijä hänkin.

  Pelokas ja itkuinen kehonkieli? Jos TPS pelissä ei ollut tyytyväinen yhteen tuomioon niin ei sen luulisi pelkoa olevan. Ja kyllä, Aho teki loistavaa työtä, kun sai Ässät taistelemaan nuorella rosterilla pääsystä suoraan puolivälieriin. Paikka kuuden parhaan joukossa jäi vain 3 pisteen päähän, mikä on nappisuoristus Rockyn mahalaskukausien jälkeen.

  Ehkä ei pitäisi vastata näiden pikkupoikien provoihin (tiedä sitten yrittääkä (Sami) Mutanen edes provota) vai onko tuo vain puhdasta yksinkertaisuutta, joka voi olla nuoresta iästä johtuvaa.
   
 25. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Ei se vakiokokoonpano nyt niin nuori ollut, jos ei ikäloppukaan. keskiarvoja en tiedä mutta aika moni pelaaja oli ns. parhaassa iässään.

  Se että on eri mieltä ei muuten ole provosoimista eikä johdu kenenkään iästäkään.