JYPin mediaketju

  • 1 798 565
  • 7 860

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tulee näemmä tuplapostaus... Jutun luettua ensimmäinen fiilis mikä tuosta jäi oli kuin Kulmala ja JYP olisi laittaneet paskaa lautaselle ja ripotelleet sen päälle strösseliä jonka jälkeen tarjoavat sen kannattajille suklaaleivoksena.

Okei, tässä oli se tällä palstallakin vaadittu ulostulo Seppäsen ja Virtasen toimesta. Kiitos siitä ja selkeästi palstaa luetaan. Silti huolestuneisuus JYPin nykytilasta ja tulevaisuudesta on voimissaan. Ensinnäkin, pelitapa. Sekä Virtanen että Seppänen molemmat sanovat sitä että vanha pelitapa oli kuljettu loppuun ja uutta piti keksiä. Toiseksi, siellä suuruudenhullut kuvittelevat että liigatason joukkue pystyy pystyy pelaamaan erilaisilla pelisysteemeillä kaukalon koon tai vastustajasta riippuen. Ei, ei pojat se niin mene! Edellinen JYPin mestaruus tuli pelitavalla jossa oli selkeä punainen lanka ja johon Aho teki tarvittaessa pieniä variaatioita. Tuon jutun perusteella siellä norsunluutornissa kuvitellaan että joukkue pystyy omaksumaan monta erilaista pelitapaa. Se nähtiin jo tällä kaudella että ei pysty. Pelista tuli sekavaa kun osa pelasi yhdellä pelitavalla ja toinen toisella. Kyllä, vastaiskuja kytätään yleensä vieraskaukalossa jossa pelitavan ei pidä olla kaunista mutta silloinkin pitäisi pelissä olla joku punainen lanka jota pelaajat noudattavat.

Toinen asia mikä häiritsi oli jo täällä mainitut tulospaineet. Ei niitä kannattajilta tule vaan ne tulee seuran sisältä. Kannattajat haluavat nähdä taistelevan joukkueen joka pelaa suurella sydämellä. Se riittää monelle. Jos siinä tulee voittoja samalla, hienoa. Jos ei tule, noh ainakin jätkät taistelivat.

Kolmas asia, joka lienee ainoa positiivinen juttu tästä artikkelista oli pelaajasopimukset. Seppänen ja Virtanen sekoilivat vähän. Seppänen sanoi että joukkue on tässä ja siinä vaiheessa Virtasen pään yläpuolelle muodostuu kysymysmerkki. Myöhemmin Seppänen ilmoittaa että "heh, heh, ei se olekaan vielä tässä vaan Louhivaaran korvaaja ainakin tarvitaan vielä." Tämä on oma tulkintani, mutta ilmeisesti Seppänen luuli että joukkueen vielä julkaisemattomat sopimukset on julkaistu. Sen lisäksi tuossa joukkueessa on ilmeisesti vielä yksi paikka vapaana jota etsitään edelleen. Seppäsen mukaan JYP pystyy kilpailemaan kenestä tahansa pelaajasta liigajoukkueiden kanssa jos haluaa mutta KHL:n palkkataso on, ymmärrettävästi, liian kova JYPille. Ehkä JYP on jonkun AHL-pelaajan perässä mutta on mahdollista että joku KHL-joukkue nappaa välistä pelaajan itselleen.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Seppäsen suorasukaisuutta arvostan kyllä, mutta voi nyt helvetin saatana tuo fanien arvostelu pitää saada kauas pois ainakin näistä seurajohdon ulostuloista. Niistä ei voi seurata mitään hyvää, vai kuvitellaanko siellä, että porukka innostuu enemmän kun sieltä norsunluutornista ohjeistetaan miten meidän pitäisi reagoida JYPin tekemisiin ja antaa vaan ymmärrystä joukkueen kasvukivuille, jotka kesti koko helvetin kauden!
No nyt muutan heti täysin asenteeni ensi kautta kohtaan, koska Seppänen käski! Virtasenkin kritisointi vasta yhden vituilleen menneen kauden jälkeen on täysin aiheetonta, koska opin tiellähän tässä vasta oltiin ja ensi kaudella homma on toisin kun kehitetään reagointikiekkoa siihen suuntaan että yhden helvetin sekavan pelikirjan sijasta onkin monta helvetin sekavaa pelikirjaa joita vedellään fiiliksen mukaan hatusta. Tekisipä mieleni kysyä Seppäseltä ja kumppaneilta että oliko tuo 500 000-1 000 000e vähän liian kova oppiraha tästä kaudesta.

Hieman ihmetystä herättää myös tämä Seppäsen lausunto (lainaus Keskisuomalaisen tablet-versiosta):
- Myöhästyimme, Seppänen sanoo.
- Olisimme tarvinneet kuukauden lisää aikaa.
Uusi paketti valmistuu aina hitaasti.

Siis mitä ihmettä? Hyvä tietysti, että myönnetään että ollaan töpätty, MUTTA ns. tosipelien ajankohdan ei luulisi tulevan kenellekään yllätyksenä. Vähän sama kun joku 100m pikajuoksija olisi todennut esim. Lontoon kisojen jälkeen että olisi voittanut Boltin heittämällä jos kisat olisi pidetty kuukausi myöhemmin. Tai saman tien vaikka että jos matka olisi ollut toiset 100m pitempi...

Jos ja kun tekstin perusteella artikkelin tarkoitus oli "rauhoitella faneja ja yhteistyökumppaneita sekä edistää kausikorttimyyntiä", niin ei se ainakaan allekirjoittaneen kohdalla tuossa onnistunut. Tosin kausikortin ostan melko varmasti jokatapauksessa, vaikka nuo jutut meidän fanien "täysistä vatsoista" alkaa pikkuhiljaa jo vituttamaan.
 
Viimeksi muokattu:

chubster

Jäsen
......
Hieman ihmetystä herättää myös tämä Seppäsen lausunto (lainaus Keskisuomalaisen tablet-versiosta):
- Myöhästyimme, Seppänen sanoo.
- Olisimme tarvinneet kuukauden lisää aikaa.
Uusi paketti valmistuu aina hitaasti.
.....

Tämä. Vai, että kuukaudella myöhästyttiin. No perhana, eihän meillä ollut kun koko saatanan kausi aikaa ja siltikkään missään ei ollut mitään järkeä. Silloin kun pelattiin kuten ei pitäisi pelissä oli edes vähän munaa ja rimpuiltiin 7 peliin. Mutta jos olis vielä kuukausi ollut, olisi tehnyt autuaaksi.

Onneksi nyt on kuukausi+koko kesä ennen seuraavan kauden alkua. Vittu, mehän ollaan voittamattomia tällä aikataululla!!
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mitähän tuohon Seppäsen ja Virtasen ulostuloon nyt osaisi kommentoida. Ainakin se, että koko sinä aikana kun Seppänen on joukkueen taustoilla pyörinyt, olen pitänyt miestä poikkeuksellisen jämäkkänä ja luotettavana seurajohtajana, mutta tämä viime vuoden sekoilu kyllä pistää ihmetyttämään, mihin hän on hukannut realisminsa. Kenet tuosta viime kauden rosterista seurajohto aikoi myydä KHL:ään?

Kommentit kannattajien kyltymättömyydestä ovat jälleen käsittämättömiä. Ilmeisesti Seppänenkään ei tajua tai ei halua ymmärtää miksi kritiikkiä annetaan. Seurajohto on takertunut ikuisesti tuohon vitossijaan enkä viitsi kirjoitella samoja pointteja moneen kertaan.

Kaikille on selvää että valmennus on varmasti merkittävin yksittäinen tekijä pelaajien houkuttelemisessa seuraan. Seurajohto ei ilmeisesti suostu ymmärtämään tätäkään, että JYPin vetovoima ei tosiaankaan ole liigapelaajien keskuudessa entisensä jos vertaa RD/Aho- aikoihin. Seppänen koettaa vakuutella, että nuorten pelaajien keskuudessa JYP on suosittu, joka on kiertoilmaus sille että JYP-Akatemiaan olisi Mestis-tason tulokkaita, jotka haluavat yhdistää pelaamisen ja opiskelun. Ihan kiva, mutta mistä löydetään liigaporukalle vahvistukset?

Jotenkin tuntuu että koko organisaatiota vaivaa tietynlainen itsepetos; ei haluta myöntää totuutta ja selitellään jostain kannattajien kylläisyydestä, epäonnesta ja mikä hassuinta, ajan puutteesta. Koko helvetin pre-season ja itse kausi oli aikaa pistää systeemit kuntoon ja sitten selitellään jostain kuukaudesta. Joskin myönnän kyllä että Seppänen avoimesti myönsi epäonnistuneensa joukkueen kokoamisessa. Samanlaista avoimuutta toivoisin muiltakin.

Fakta on kuitenkin se, että Virtasen projekti epäonnistui ja minä pidän ihmeenä, jos peli ensi kaudella maagisesti tuosta paranee heikentyneellä joukkueella. (varaan mahdollisuuden arvioida uudestaan, jos jostain putkahtelee vielä huippuvahvistuksia.) Vertaukset KalPaan alkavat tuntua jatkuvasti pelottavammilta, toivottavasti JYPin ei tarvitse käydä yhtä syvällä ennen kuin seurajohto herää tähän päivään ja todellisuuteen.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sanokaa minun sanoneen, mutta JYP tulee tätä menoa olemaan helvetinmoisessa kusessa ensi kaudella. Tulevaisuudessa vielä karmeammassa kurassa.

Tämä JYP ja sen ympäristö elää jossain käsittämättömässä horroksessa ja sekavassa pakkoposi-ajattelussa. Jokainen kritiikkiä antava omaa muka täyden mahan tai muka perusteettoman nega-asenteen. Eniten huolestuttaa tietty määrä faneja jotka näkevät tässä tilanteessa "mahdollisuuksia" ja jotain suurenmoista. Terveiset vain muutamalla rumpuryhmäläiselle. Seurajohdon toiminta ja kommentit myös tukevat tätä säätämistä.

"2,5 miljoonan joukkueella ei pidetä välikausia". Kyllä pidetään jos tärkeimmällä paikalla luottamusta nauttii nollatason puuhastelija. Oksennan myös ajatukselle jostain helvetin "luokkakokouksesta". Immonen ja Hytönenkö tämän titanicin tulee mahdollisesti ohjaamaan jäävuoren ohi? Ei tule tapahtumaan ja tällainen ajattelu on erittäin pelottavaa.

Korjausliikkeen tulee tapahtua tämän kesän aikana eikä kesän 2015 keskiviikkona. Ihmettelen vieläkin miksi Virtasen Marko touhuaa joukkueen parissa. Tätäkin enemmän ihmettelen näitä luottamuslauseita Seppäsen toimesta. Välikausi on nyt pidetty ja tätä seikkaa tukee jäätävät persnetot sekä kokonaiskuvaan nähden kehno menestys kotoisessa liigassa.

Mihin tulevan kauden tulosvastuu rakennetaan? Ehkä-kortteihin vaiko nelikymppiseen Perriniin? "Ehkä suoritan, ehkä en" -Alluun?
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
JYPin tiedote tuli sittenkin tänään. Siinä lakonisesti mainitaan että näillä mennään kesäharjoitteluun ja lopussa on vielä pelaajien numerot. "Jee."
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisi siis kuvitella, että mitään varmaa sopimusta uusien pelaajien kanssa vielä ole. Noh, toivottavasti neuvottelut menevät hyvin ja saadaan pian iloisia pelaajauutisia. Ei muuta kuin sellaiset terveiset toimiston suuntaan, että ruvetaan taas tekemään nää perusasiatkin hyvällä työllä kuntoon ja piristetään tässä kesän aikana seuran imagoa taas vähäsen komeammaksi.

Huonojen talousuutisten jälkeen ollaan taas täälläkin vähän pirteämmällä päällä ja valmiina olemaan projektin mukana, jos tarves vaatii. Hitto, mulla on jo ikävä JYP kiekkoa.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin tiedote tuli sittenkin tänään. Siinä lakonisesti mainitaan että näillä mennään kesäharjoitteluun ja lopussa on vielä pelaajien numerot. "Jee."

Jos jotain positiivista, niin Saikkoselle ilmeisesti työstetty jatkosopimus? Minulta mennyt ihan ohi, jos aiemmin kerrottu, mutta nyt ainakin tuolta listalta löytyy.

Näen tässä sveitsiläis-ruotsalais-suomalaisessa vahdissa aika paljon potentiaalia.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jos jotain positiivista, niin Saikkoselle ilmeisesti työstetty jatkosopimus? Minulta mennyt ihan ohi, jos aiemmin kerrottu, mutta nyt ainakin tuolta listalta löytyy.

Näen tässä sveitsiläis-ruotsalais-suomalaisessa vahdissa aika paljon potentiaalia.
Ilmeisesti JYP ei koennut tarpeelliseksi tiedottaa tästä jatkosta. Olisi ihan kiva tietää kuinka pitkä jatkosopimus on kyseessä. Minäkin olin siinä käsityksessä että Saikkosen sopimus olisi loppumassa viime kauteen.

Ja kyllä, minäkin olen samaa mieltä että Saikkosessa on paljon potentiaalia.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilmeisesti JYP ei koennut tarpeelliseksi tiedottaa tästä jatkosta. Olisi ihan kiva tietää kuinka pitkä jatkosopimus on kyseessä. Minäkin olin siinä käsityksessä että Saikkosen sopimus olisi loppumassa viime kauteen.

Ja kyllä, minäkin olen samaa mieltä että Saikkosessa on paljon potentiaalia.

Jotain positiivistä sentään vaikka ei riitä kyllä syyksi jatkaa kausikorttia maanantaihin mennessä.

Kyllähän tuossa miehessä potentiaalia on vaikka pienikokoinen vahti on. Kuitenkin mestiksessä yli 94% torjunta häntäpään joukkueen takana ja ei liigassakaan debyytti nyt huonosti mennyt kun kovaan paikkaan joutui.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Itse asiassa otaksun, että on. Ainakin riittävästi.

Jatkoaika.com:n verkkotoimitus pyörii aivan samanlaisella periaatteella. Ei kaikkea voi mitata rahassa. Tai voi tavallaan - onhan Jatkoajasta pulpahtanut lukuisia ammattitoimittajia Suomen kartalle ja ulkomaillekin.

Kyse on siis kasvattamosta, suorastaan akatemiasta. Ja joillekin kiekkoseuran sisällä oleminen on jo niin kova juttu, että haluaa seuraaan kiekkotoimittajaksi sisäänpääsypalkalla.

Tässä asiassa en ole samaa mieltä kuin artikkelin kirjoittaja, enkä lähde syyttämään arvon toimitusjohtajaamme yhtään mistään.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Verkkotoimituksen ja JYPin suhde ei ole noin mutkaton kun Tyni antaa jutussa ymmärtää. JYP pitää verkkotoimitustaan itsestään selvyytenä, eikä ole koskaan jaksanut siihen sen kummemmin panostaa. Esimerkkinä vaikka verkkotoimitus oli pyytänyt JYPiltä UrhoTV:n sarjakorttia, jotta vieraspelien raportit olisi kohtuullista kirjoitella. JYP oli kuitenkin tästä kieltäytynyt ja verkkotoimitus katsoi vieraspelit omalla kustannuksellaan. JYP ohjeisti kuuntelemaan pelit radiosta, koska se on ilmaista. Säästöä oikeassa paikassa ja kohtuullista?

Se että tuohon ei senttiäkään sijoiteta on tosiaan seuran päätös. Jos tilannetta haluaa tutkailla, olisi hyvä verrata toisen seurojen vastaaviin toimituksiin. Uskoisin että pienellä panostuksella sekä nettisivujen sisällön että verkkotoimituksen saisi nostettua ihan uudelle tasolle. Ainakin mahdollisuuksia kasvulle olisi olemassa ja joku noista saattaisi olla kiinnostunutkin.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ymmärrän toki, että (freelancer-)toimittajia sapettaa, kun free-freelancerit polkevat työn hinnan tasolle joka sulkee pois ammattitoimittajat. Sama kuviohan toistuu yhtä usein kuin yleisönosastojen koirankakkakirjoittelu. Ja lopputulos on samaa tasoa. Minkäs teet, lakia ei rikota ja on selvää, että vapaa-aikaansa voi käyttää yhtä lailla urheilujournalismiin kuin agilitykoulutukseen, kummastakaan korvausta saamatta.

Resursoinnista olen samaa mieltä, että JYP saisi tulla enemmän vastaan mainitussa vierasotteluraportoinnissa. Jos niistä halutaan kirjoituksia, pitäisi käytössä olla samanlainen korvaus (="pääsy otteluun") kuin kotipelienkin osalta.

Mutta Dufvaa ja Sinuhe-teosta lainatakseni: ruukku käy kaivolla kunnes se särkyy.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tännehän tämä taitaa ensisijaisesti kuulua:

JYPin ikioman Kemikaali-Alin lausunnot ensi kauden JYPistä alkavat hipoa katteettomuuksissaan jo Bagdadin esikaupunkialueita.

Mutta eihän siinä mitään. Kyllä Keskisuomalaisen paperiversiosta lätkätietonsa ammentava 60-vuotias kaljamaha on varmasti tyytyväinen, kun lukee Tynden vakuuttelut iskukykyisestä JYPistä. Ei muuta kuin kausikorttia ostamaan!
 

MikkoP

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täältä "etäältä" (pk-seutu) katsottuna JYPn medianäkyvyys on normaalilla tasollaan heikkoa ja parhaimmillaan 0. Tältä osin organisaation tulisi mielestäni panostaa nykymediaan ihan eri tavalla mitä tällä hetkellä tehdään. Web-sivut taitavat mm. olla päivitetty viimeeksi silloin kun kausi JYPn osalta päättyi?

Kustannustehokkuudeltaan interwebbi (ja etenkin SOME) on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin printtimedia. Tietysti on eri asia jos halutaan pitää paikallisia paperinpainajia leivän syrjässä kiinni..

Käytännössä omaa joukkuetta on seurattava Jatkoajalla "räkänokkien" raportoimana. Onneksi sentään löytyy aktiivisia jotka kirjoittelevat. Kuitenkin toivoisin, että nykymedia otettaisiin tosissaan ja siihen panostettaisiin. Yksi kk-palkkalainen maksaisi itsensä kohtuullisen nopeasti takaisin, veikkaisin?!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Kaulaote

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, kärkiveivi, VIP
Täältä "etäältä" (pk-seutu) katsottuna JYPn medianäkyvyys on normaalilla tasollaan heikkoa ja parhaimmillaan 0. Tältä osin organisaation tulisi mielestäni panostaa nykymediaan ihan eri tavalla mitä tällä hetkellä tehdään. Web-sivut taitavat mm. olla päivitetty viimeeksi silloin kun kausi JYPn osalta päättyi?

Kustannustehokkuudeltaan interwebbi (ja etenkin SOME) on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin printtimedia. Tietysti on eri asia jos halutaan pitää paikallisia paperinpainajia leivän syrjässä kiinni..

Käytännössä omaa joukkuetta on seurattava Jatkoajalla "räkänokkien" raportoimana. Onneksi sentään löytyy aktiivisia jotka kirjoittelevat. Kuitenkin toivoisin, että nykymedia otettaisiin tosissaan ja siihen panostettaisiin. Yksi kk-palkkalainen maksaisi itsensä kohtuullisen nopeasti takaisin, veikkaisin?!

Samaa mieltä. Mutta Tyni Karihan on tehnyt melko selväksi että keskarin paperiversio on se mikä tavoittaa ihmiset ja mitä käytetään. Ei siinä, varmasti tavoittaakin monta sellaista joita SOME ei tavoita. Siltikin JYP on valovuoden jäljessä nykyaikaisten medioiden käyttöä fanien ja suuren yleisön tiedottamisessa ja palvelussa. Alkaen nyt vaikka internetistä yleisesti.

Nettisivujen päivitykset, SOME, blogit, mitä muita näitä nyt on.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Heikkilällä on tuossa kyllä pointti, että siinä missä esim. JJK:ssa on rehdisti tultu esiin taustavaikeuksien ja talouden suhteen, JYPissä linja on se että itse ei ole tehty virheitä ollenkaan ja syytelty mm. kannattajia ja lauottu ympäripyöreyksiä tekemisen energiasta ja jyppihengestä. "Tuote myy itsensä", kuten todettu. Ehkä ihan raadollinen rehellisyys diibadaaban suhteen olisi vaihteeksi poikaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tämä on kyllä vittumainen tilanne. Seurajohto ei joko myönnä tehneensä virheitä tai vielä pahempaa, ei näe tehneensä virheitä ja aidosti ihmettelee miksei ihmiset enää osta JYPiä tuotteena. Seurajohto ei herää todellisuuteen pelkästään asiasta sanomalla, se on jo nähty. Ainia asia herättää on olla ostamatta kausikorttia tai mitään muutakaan JYPiin liittyvää, mutta se ajaa seuraa pahempaan taloudelliseen ahdinkoon. Jos ei seurajohto herää tällä tavalla, sitten se ei herää milloinkaan. Seppäsen tavoin, riski on otettava jos haluaa nostaa seuran suosta.

Tyni on varmasti tehnyt hyvääkin työtä JYPille mutta nämä kommentit medialle ja median välityksenä sidosryhmille on kyllä sen luokan paskaa että sitä en voi antaa anteeksi. Joukkuetta tuen viimeiseen asti mutta toimisto tuottaa sellaista paskaa että toimistoa en tue ennen kuin meininki siellä muuttuu rehellisemmäksi.

Yllä oleva kirjoitus on minun oma mielipiteeni mutta olen aistinut samanlaista henkeä muillakin joten en usko olevani mielipiteeni kanssa yksin.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Voiskohan nyt jouku ihan oikeasti lyödä ne faktat pöytään. Mitä virheitä JYP on nyt tehnyt, ja miten olisi pitänyt toimia. Tai kuka ne mahdolliset virheet on tehnyt, Kun joillain on niin faktaa tietoa.
Tai mitä tietoa on jääty paitsi? mikä lähinnä kuuluisi yleisölle.
Tuollaiselle perus jässikälle mitä käsittääkseni lähes kaikki jatkoaikalaiset ovat. on urheilun fanittamisessa verrattavissa vanhemmuuteen jos lapsi urheilee (kolmen K toiminta) Kuljettaa, Kannustaa ja Kustantaa, EIKÄ mitään muuta, niillä ei todellakaan ole sanavaltaa vedoten siihen että me maksetaan tämä. Tämä ilmiö kun tuli sen jälkeen on alkanut pirunmoinen alamäki, ja nyt tuota ujutetaan fanien puolesta jo ammattiurheiluunkin. Siellä on henkilöt jotka vastaavat teoistaan omistaja puolelle, ja Omistajapuolen edustaja (hallitus) päättää kuka on onnistunut tai ei.
Tietääkö täällä edes kukaan mistä paljon parjattu Tyni vastaa, tai mitä päätöksiä hän tekee. Tai mitä JYP Jyväskylä OYn omistaja taho odottaa häneltä.
Aina asioita voi ja oikeastaan kuuluukin tehdä paremmin. Se vasta huonoa johtamista olisikin että toiminta suunnitelmaa muutetaan puoli vuosittain ja päätöksiä tehtäisiin fanien huutoäänestyksen mukaan.

Sitten täältä saa sellaisen käsitysen että joku SOME on ratkaisu kaikkeen, tai vähintäänkin pelastuslautta uppovalle laivalle
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heikkilältä hyvä kirjoitus.

Voin vaan kuvitella, miten Kemikaali-Ali on kirkkain silmin vakuuttanut auringon paistavan JYP-leiriin, taustana sateisen harmaa Päijänne...

Ymmärrän sen pointin, ettei organisaation pidä lähteä jokaisen lehtikirjoituksen tai mielipiteen vuoksi muuttamaan kurssiansa, siinä Ali on ihan oikeassa. Mutta ikävä kyllä hän on väärässä siinä, etteikö JYP olisi ongelmissa, suurissa ongelmissa. Alin toiminta on nyt lähinnä itsepäistä typeryyttä.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä virheitä JYP on nyt tehnyt, ja miten olisi pitänyt toimia.

Yleisöön mennyt ja voittava peli-identiteetti heitettiin romukoppaan. Höpötetään jostain uudesta, mutta päävalmentaja ei tunnu itsekään tietävän, mitä pitäisi tehdä.

Kauden aikana tehdään kalliita paniikkihankintoja, joiden kuvitellaan laukaisevan tilanteen.

Tuloksena pelillinen ja taloudellinen mahalasku. Tähän meni vain yksi kausi!

On kai jo aika naiivia kenenkään väittää, etteikö nykyisellä pelaajapaolla ja kuvatulla sekoilulla olisi yhteyttä keskenään?

Tai kuka ne mahdolliset virheet on tehnyt

Viime kädessä vastuun kantaa tietenkin pääomistaja Jukka Seppänen. Operatiivisessa vastuussa ovat päävalmentaja Virtanen ja toimitusjohtaja Tyni.

Tai mitä tietoa on jääty paitsi? mikä lähinnä kuuluisi yleisölle.

En koe jääneeni mistään paitsi, mutta toimitusjohtajan jatkuvat ylimieliset kommentit eivät kyllä tee hyvää seuran imagolle ja sitä kautta lompakolle. Sitähän täällä on kritisoitu.

Tuollaiselle perus jässikälle mitä käsittääkseni lähes kaikki jatkoaikalaiset ovat. on urheilun fanittamisessa verrattavissa vanhemmuuteen jos lapsi urheilee (kolmen K toiminta) Kuljettaa, Kannustaa ja Kustantaa, EIKÄ mitään muuta, niillä ei todellakaan ole sanavaltaa vedoten siihen että me maksetaan tämä.

Olet siis sitä mieltä, että maksavalla kuluttajalla ei ole oikeutta vaatia tuotteelle laatua tai äänestää jaloillaan? Selvä, näkemys tuokin. Vertauksesi ontuu. JYPin kohdalla kyse on voittoa tavoittelevasta yrityksestä ja ammattiurheilusta. Leikki loppuu hyvin lyhyeen, jos maksavan asiakkaan näkemyksiä ei oteta vakavasti huomioon.

Se vasta huonoa johtamista olisikin että toiminta suunnitelmaa muutetaan puoli vuosittain ja päätöksiä tehtäisiin fanien huutoäänestyksen mukaan.

Totta. Mutta myös se on huonoa johtamista, jos ei näe omia virheitään.

Sitten täältä saa sellaisen käsitysen että joku SOME on ratkaisu kaikkeen, tai vähintäänkin pelastuslautta uppovalle laivalle

En ole saanut samaa käsitystä. Mutta sen käsityksen olen saanut, että JYP ei osaa tai halua hyödyntää sosiaalisen median tai ylipäätään sähköisten viestimien tarjoamia mahdollisuuksia markkinoinnissa, brändäyksessä, jne.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Voiskohan nyt jouku ihan oikeasti lyödä ne faktat pöytään. Mitä virheitä JYP on nyt tehnyt, ja miten olisi pitänyt toimia.

Urheiluseuraaminen on tunnepohjaista, joten sitä on vaikeaa lähteä edes järkeistämään. Tässä tapauksessa lienee ainoa "faktat":

- myytyjen kausikorttien määrä ja yleisökeskiarvo
- joukkueen urheilullinen menestys
- joukkueen taloudellinen menestys.

Tuollaiselle perus jässikälle mitä käsittääkseni lähes kaikki jatkoaikalaiset ovat. on urheilun fanittamisessa verrattavissa vanhemmuuteen jos lapsi urheilee (kolmen K toiminta) Kuljettaa, Kannustaa ja Kustantaa, EIKÄ mitään muuta, niillä ei todellakaan ole sanavaltaa vedoten siihen että me maksetaan tämä.

Kari Tyni totesi näin: Lehtiotsikot tai ihmisten mielipiteet eivät voi ohjata meidän toimintaamme.

Mielestäni tämä on naiivi kommentti. Kuten edellä todettua niin, että urheiluseuraaminen on suureksi osaksi tunnepohjaista, ja täten ihmiset mielipiteellä pitää olla merkitys ja omalta osaltaan pitää olla myös osana sitä prosessia missä toimintaan toteutetaan. Samoin on todella vaarallistakin väheksyä - seuralle erittäin tärkeän yhteistyökumppanin - paikallismedian merkitystä joukkueen toiminnassa. Tosiasia on se, että media omalta osaltaan on muokkaamassa ihmisen mielipidettä "missä mennään".

Eli tosiaan toiminta ei voi perustua yksinomaan lehtiotsikoihin ja ihmisten mielipiteisiin, mutta toki nämä kaksi avainasiaa ovat omalta osaltaan ohjaamassa joukkueen toimintaa - ainakin toivottavasti.

Toki negatiivisuus on tarttuvaa ja on helppoa olla osana nega-bandwagonia mutta jokin syy on siinä, että täällä JA:lla on nyt tämä negatiivinen mieliala valloillaan, sekä paikallisessa mediassa Heikkilän kautta. Ehkä tässä on ylireagointia mutta ehkä ei. Sen sijaan on vaarallista työntää päätään maan sisään ja hokea "kaikki on hyvin ei ole vaaraa".
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös