JYPin mediaketju

  • 1 800 941
  • 7 872

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Minä en nyt oikein ymmärrä tätä kitinää! Tässä julkaistiin kaksi sellaista sopimusta, joita olin toivonut, mutta joista olin lähes varma, että ei saada. Ja varsinkin Malmivaaran 2-vuotinen oli aivan loistava uutinen!

Niin kuin joku tuossa aiemmin sanoi, on meillä JYP-faneilla tainnut vain nousta kellertävä neste päähän. Odotukset nousevat osin epärealistiselle tasolle asti. Olinkohan sitten ainoa, mutta itselle jäi ainakin Tynin sanomisista nimenomaan sellainen fiilis Hytösen sopparin jälkeen, että näitä tärkeitä jatkoja tulee tippumaan jatkossakin. En odottanutkaan, että jonkun maailmaa mullistavan sentterin sopimus julkaistaisiin pari päivää myöhemmin.

Minun mielestä on hienoa, että tulevan kauden joukkue paljastuu palapelin tavoin suurelle yleisölle. Tämä auttaa nykyisiä sponsoreita (= paljon näkyvyyttä, tälläkin viikolla JYP otsikoissa useampaan kertaan), joukkueen palasten alkaessa loksahtelemaan paikalleen on myös helpompi solmia lisää yhteistyösopimuksia, pelaajasopimuksia, ja luulisi fanienkin olevan innoissaan. Ehkä meihin JYP-faneihin ei sovellukaan markkinoinnin lainalaisuudet...mutta silloinkin vika löytyy ehkä meistä itsestä, ei Tynistä!

Itsellä ainakin on TODELLA PALJON kunnioitusta, arvostusta ja kiitollisuutta Kari Tyniä kohtaan. Pikkupojasta asti on tullut kuunneltua Kari Tynin selostuksia JYPin peleistä, jopa leikkinyt Kari Tyniä. Ja se, mitä Jypissä on tapahtunut viimevuosina on ollut mahtava muutos aikaisempaan nähden!
Meille JYP alkaa olemaan kuin sijoittajille Nokia: Ei riitä, että ollaan hallitseva mestari ja nytkin hyvissä asemissa - pitäisi olla aina ylivoimainen, ikuisesti voittamaton ja uusien pelaajien (tai Nokialla puhelimien) pitäisi aina olla täydellisiä ja mullistavia!

Heikkilän avautuminen kuvastaa minulle vain sitä, että joku toimittajapolo on vetänyt hernarit nenään kun joutui jättämään lounaan väliin, huomaamaan että ulkona onkin aika kylmä, eikä pääse kertomaan, että loppukauden ykkössentteriksi on saatu Paul Kariya veljensä houkuttelemana.

Henkilökohtaisesti olen innoissani siitä, että Välivaara, Hytönen, Riska, Malmivaara, Tuppurainen ja muut jatkavat!! Jos Lehterän saaminen ensikaudeksi varmistuu sillä, että tälle kaudelle ei sitä "immosenkorvaajaa" hommata, niin odottelen sitten Lehterää.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
roswell puhuu markkinoinnin lainalaisuuksista. Yksi tärkeä pointti on, että hypen luominen kannattaa jos kuvittelee että siihen pystyy vastaamaan. On täysin turhaa keskustella että "että-eihän-tarkalleen-ottaen-Tyni-sanonut-että-uusi-pelaaja-tulee", vaan ainoastaan sillä on merkitystä mitkä odotukset nuo puheet luovat. Jos tiedotustilaisuuden jälkeen nähdään vittuuntuneita naamoja, niin syytä ei välttämättä kannata etsiä toimittajien laiskuudesta ja lounaan aikatauluista, vaan omasta viestinnästä.

Katsotaampa mitä kutsut pitivät sisällään. Eletään perjantai aamupäivää. Hytösen sopimus on julkistettu edellispäivänä. Kutsu tuohon lehdistötilaisuuteen oli tullut sanoilla "Tilaisuudessa julkistetaan
yhden avainpelaajamme jatkosopimus". Lisäksi Tyni on vihjannut, että lähipäivinä voi tulla uusia tiedotustilaisuuksia. Siirtorajaan on aikaa 9 päivää.

Postiin tulee kutsu joka alkaa sanoin: "Nyt niitä maajoukkuetason JYP-pelaajauutisia tulee! " Tilaisuuden paikka on poikkeuksellinen ja siitä saa sen kuvan, että sponsorien nimille pitää saada maksimaalinen näkyvyys.

snake70: millaisen kuvan sinä tuosta saat?

Roswell piti epätodennäköisenä, että JYP julkistaisi uuden pelaajasopimuksen sentterin kanssa vain pari päivää Hytösen sopimuksen julkistamisen kanssa. Mutta ilmeisesti oli ihan saatanan loogista pitää tiedotustilaisuus Hytösen jatkosopimuksesta 20.1 ja 22.1 Malmivaaran/Tuppuraisen sopimuksista. Eikö noitten tiedotustilaisuuksien lähekkyys nyt ole outoa? Eikö noita olisi voinut yhdistää?

Minä olin aivan saatanan pettynyt ja suorastaan raivoissani sillä tämä tuntui jonkinlaiselta poikamaiselta pilalta. Herkkänahkaisemmat kutsuisivat tuota faneille ja medialle vittuiluksi.

Rosswell kutsuu sitä kusipäisyydeksi, mutta minusta ajastus että tässä siirtorajan kynnyksellä tulisi alkaa keskittymään jo henkisesti seuraavan kauden rakenteluun on väärä. Mutta tietysti jos roswell kokee, että keväällä ei JYPillä ei ole mitään saumoja ja onkin jo parempi että aletaan suosiolla puhumaan kesälomasta. Mutta jos menestyksen jano kusipäisyyttä, niin mitä tuo roswellin asenne sitten on? Minusta se on käsittämättöntä menneisyydessä elämistä, jossa pudotuspelit olivat maksimissaan kolmen ottelun pikku yksityiskohta loppukeväästä jotka olivat ohitse ennen maaliskuun puoliväliä. Jumalauta, JYP on mestarijoukkue ja jos seurajohto haluaa downgreidata odotuksiaan niin siitä tulisi pitää tiedotustilaisuus. Tehdään uusi Missio kausi jossa JYPin tavoite on päästä säälipleijari joukkueeksi. Se olisi varmasti vapauttavaa ilman näitä kaikkia inhottavia menestyspaineita.

Onko JYP muka hyvissä asemissa pudotuspelejä silmälläpitäen? Tämäkin on tälläistä pikkuseuramentaliteettia, jossa ristoulmala-henkisesti "mennään sinne, tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää".

Minusta joukkueessa on selvä vika. Ei riitä että joukkueenjohto ei tunnu reagoivan siihen, niin se saatana pilkkaa fanien odotuksia tämänkaltaisilla tiedotustilaisuuksilla.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
...
Minä olin aivan saatanan pettynyt ja suorastaan raivoissani sillä tämä tuntui jonkinlaiselta poikamaiselta pilalta. Herkkänahkaisemmat kutsuisivat tuota faneille ja medialle vittuiluksi.

...

Minusta joukkueessa on selvä vika. Ei riitä että joukkueenjohto ei tunnu reagoivan siihen, niin se saatana pilkkaa fanien odotuksia tämänkaltaisilla tiedotustilaisuuksilla.
Legendaarinen Kari Tyni sai erään nuoren (herkkänahkaisen?) toimittajan suunniltaan salaperäisen tynimäisillä vihjailuillaan ja nyt koko JYP saa täällä päälleen nimimerkki SergeiK:n raivon, heh. JYP herättää suuria tunteita ;) Homma toimii.

Noh, kyllä minäkin sitä ns. ykköskorin sentteriä tässä tilanteessa kaipailisin, mutta luotetaan että mestarit tietävät mitä tekevät.

-JYP forever-

[saattaa sisältää pieniä määriä sarkasmia ja typoja]
Hei SergeiK, ilmainen vinkki. Sun tuohtuneessa palautteessa on hieman väärä osoite, ellei sulla jotain muita tarkoitusperiä kuin pelkkä kritiikki joukkueenjohtoa kohtaan. (Ymmärrän että kyse on mielipiteestäsi jonka haluat jakaa muille, mutta moneen kertaan toistettuna keskustelupalstalla (itku alkoi sentteriketjusta), runsaalla kirosanastolla höystettynä, liioitellen, karrikoiden ... tuollasta touhua saattaisi herkkänahkainen luonnehtia kansankiihotukseksi joissain vakavammissa yhteyksissä.)

Laitapa siis JYPille postia (tai purkaudu kuluttajansuojaneuvojalle) ja pyydä noihin kokemiisi vääryyksiin korjausta. Kerro heille kuinka ovat ajaneet sinut tuohon kuvailemaasi pettymyksen ja raivon tilaan. Kerro myös heille mikä vika joukkueessa on, heillä näet riittää sanojensa mukaan kunnianhimoa (jos nyt totta puhuvat etes penteleet) vielä Mestaruuden jälkeenkin kehittää joukkuetta eteenpäin kohti vielä suurempia haasteita. Esimerkiksi sitä, kuinka huipulla pysytään kun se on saavutettu (tämä teesihän on juuri nyt Dufvan fläppitaulussa ja työn alla). Tästä JYPillä on ilmeisesti sinulta - ja ehkä Tommi Mäkiseltäkin - vielä paljon opittavaa.

Saatat kuitenkin kokea että sinulla ei ole mitään velvollisuuksia lähteä ainakaan ilmaiseksi neuvomaan JYPiä (joukkueenjohtoa) miten hommat tulisi hoitaa, tai ehkä ovat päättäneet pitää kiinni omista visioistaan eikä yhteistyöhalukkuutta kanssasi löydy, tai kenties ovat siellä jo niin itseään täynnä ettet saa edes korvauksia kammottavasta kohtelustasi.
Jos et siis saa maksavana katsojana muutoksia toteamiisi epäkohtiin ja seurajohdon syviä pahoitteluja pyynnöistäsi huolimatta, kannattaisi vakavasti jo harkita boikottia tai fanisuhteen lopettamista. Esimerkiksi vahvassa lätkähuumassa kiitävä ja menestystä janoava Kuopio (KalPa) ei ole kovin kaukana maantieteellisesti ja joukkuekin on vahva, sekä täynnä sympaattisia huippuammattilaisia lätkäjätkiä johtoporrasta myöten. Mitä sitä ehdoin tahdoin tuolla tavoin kukaan itseään rääkkäisi raivon ja pettymyksien tunnekuohuissa JYPin kannattajana, jos ei sitten masokistisia mieltymyksiä.

Noh, onneksi JYP kuuntelee fanejaankin ja uskon että palautteeseesi/pyyntöihisi tullaan suhtautumaan asiaan kuuluvalla vakavuudella.

Edit: Ai niin tuossa toinen osoite johon voit purkautua ja saada tueksesi kenties muita katkeroituneita ja raivoisia JYP-faneja. http://www.adressit.com/
Lyökää adressiin kerätyt nimimerkit pöytään, että tynit, seppäset ja dufvat vaihtoon, jos jengi ei tanssi nyt Sergein pillin mukana! :D
[/saattaa sisältää pieniä määriä sarkasmia, typoja ja pullanmuruja]
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Kylmä fakta on kuitenkin se että joukkueessa on akuutti sentterin pula. Sitä sentteriä on toivottu lähes koko kauden ajan. Nyt, huhuja on ollut liikkeellä niin mediassa kuin kannattajien keskuudessa. Tyni varmasti tiesi tämän (jos ei tiennyt, on ihan väärä mies tuohon hommaan) ja laskelmoi JYPin saavan paljon mediahuomiota jos kutsu tiedotustilaisuuteen muotoillaan hänen mielestään oikein. Aikaisemmissa kutsuissa on mainittu selkeästi jatkoista, nyt se sana jätettiin tarkoituksella pois. On aivan selvää että ihmiset, toimittajat ja kannattajat, laskevat 1+1 ja odottavat tyytyväisenä kuka uusi pelaaja sieltä on tulossa. Useat veikkasivat Makkosta, jonka nimi on huhuissa liitetty pitkään JYPiin.

Kun lopulta totuus selviää, jää koko hommasta paha mieli suurimmalle osalle. Jäi huijatuksi tulemisen fiilis. Tällä menettelyllä miten Tyni asian hoiti, aiheutti tämän. Samalla mielestäni JYPin imago kärsi tästä. Jos olisi kutsussa tiedotustilaisuuteen puhuttu suoraan jatkoista, ei tätä pahaa makua olisi tullut. Molemmat julkistetuista jatkoista olivat varmaan suuremman osan JYPin kannattajien mieleen, mutta silti tästä jäi paha maku ja se johtui nimenomaan laskelmoiduista toimista. Samassa tiedotustilaisuudessa Tyni toteaa ettei akuuttia tarvetta sentterille ole vaikka sokea Reettakin näkee, että akuutti tarve sentterille todellakin on olemassa. Vieläpä selkeästi. Tynin pisteet laskivat nyt toistamiseen silmissäni. Luottamus otti kolauksen. JYP ei ole minulle korvattavissa, mutta nyt alkaa tuntua siltä että Kari Tyni on.

Ai niin, Heikkilä ei ollut ainoa joka Tynin toiminnasta on hieman hermostunut. Myös toimittaja Kulmala on kirjoittanut Keskisuomalaisen paperiversiossa omia ajatuksiaan julki. Kulmala mm. toteaa ettei hän pidä huijatuksi tulemisen tunteesta, jonka Tyni aiheutti ja mainitsee vielä harkitsevansa tarkkaan lähteäkö seuraan JYPin tiedotustilaisuuteen kun kutsu taas tulee.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olipa taas yllättävää, että kummituksen mielestä seurajohto ei ole taaskaan tehnyt mitään väärää. Jos JYPin seurajohto kavaltaisi JYPin kassan, polttaisi yön pimeinä tunteina molemmat jäähallit ja karkaisi Boliviaan, niin kummitus olisi täällä kiittämässä seurajohtoa siitä miten jos hyvä on välillä aloittaa nollasta. Samalla kummitus haukkuisi epälojaalit kannattajat jotka vihjaisisivat ettei tuo temppu ollut mukava.

Oikea osoite palautteelle julkinen keskustelupalsta ja sen ketju missä puhutaan JYPistä ja mediasta. Lisäksi en tajua kummituksen tuuletuksia siitä että "toimittajat raivoissaan, tunteita herätetty. Mission accomplished." Seuraavaksi JYPin kannattaa ottaa vittuilunsa kohteeksi sponsorit ja sitten verottaja.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Postiin tulee kutsu joka alkaa sanoin: "Nyt niitä maajoukkuetason JYP-pelaajauutisia tulee! " Tilaisuuden paikka on poikkeuksellinen ja siitä saa sen kuvan, että sponsorien nimille pitää saada maksimaalinen näkyvyys.

snake70: millaisen kuvan sinä tuosta saat?

Johan taisin sanoa että omatkin odotukset nousivat elilisen aamupäivän aikana. Kun kuulin tiedotustilaisuudesta, jotkut lähteet vihjailivat mahdollisesta sentteeristä, höystettynä maajukkuetason JYP uutisella, sekä Hytösen jatkosopimuksen läheisyydellä.
Mutta JYP/Tyni ei loppupelissä valehdellut missään vaiheessa, vaan oma mielikuvitus ja toive muokkasi odotuksia. Malmivaara ja Tuppurainen on vieraillut leijonapaidassa mikä tuo maajoukkue statuksen, ei siihen MM tai OK turnauksia vaadita.
Eikä infossa kerrottu että uusi pelaaja tulee.

käytän taas fraasia odotin kovaa pakettia mutta tulikin pehmeä paketti sisällään lämmin villapaita ja sukat. jotka tuo lämpöä pakkasiin.
(Tuppurainen/Malmivaara=pehmeä paketti, tuo turvaa/vahvuutta ensi kauden joukkueeseen) Kova paketti olis ollut se kaivattu sentteri tämän kauden loppukahinoisiin.

Toisaalta ei sitä voi aivan perseelleen menneeksi tuota tämän kauden joukkuettakaan kun vielä ollaan neljän sakissa, parin kuukauden sisällä näkee mitä tästä seuraa eikä se mahdollinen sentteri mitä on oikeasti saatavilla takaa mitalia.
Eli ei järkeä hankkia kysymysmerkkiä hinnalla millä hyvänsä. Kukaan meistä ei tiedä onko kirstussa rahaa vai näkyykö jo pohja tai ollaanko jo lainarahan puolella.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ai niin, Heikkilä ei ollut ainoa joka Tynin toiminnasta on hieman hermostunut. Myös toimittaja Kulmala on kirjoittanut Keskisuomalaisen paperiversiossa omia ajatuksiaan julki. Kulmala mm. toteaa ettei hän pidä huijatuksi tulemisen tunteesta, jonka Tyni aiheutti ja mainitsee vielä harkitsevansa tarkkaan lähteäkö seuraan JYPin tiedotustilaisuuteen kun kutsu taas tulee.

Varsin hellyttävää nuo Keskisuomalaisen toimittajien vetämät itkuraivarit asiasta. Missään ei mainittu, että tulossa olisi uusi pelaaja, mutta arvon toimittajat vetävät omat johtopäätökset asiasta ja, kun asiat ei mennetkään kuin toivoivat vetävät asiasta julkiset itkuraivarit.
Joo, onhan se ikävää, jos joutuu "turhan takia" kylmänä talvipäivänä ajelemaan Synergialle ja vielä vapaa päivänä.
Kumpikaan Kulmala tai Heikkilä ei lopulta edes tehnyt juttua pressistä. Heikkilä oli ties missä päin Suomea ja Kulmala meni paikalle varmaankin Jatkiksen huhujen perusteella odottaen Makkosta, Kapasta ja Perrin&St.Louis kaksikkoa.
Jos Kulmala ei halua tehdä työtään eiköhän tästä maasta löydy aika monta muuta toimittajaa, jotka ottavat varmaan hyvinkin mielellään Ilkan työn.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös Hytösen sopimuksen julkistamisen yhteydessä Tyni ihan selvästi maininnut että lisää uutisia jatkosopimuksista on luvassa lähipäivinä? Näin minä sen asian ymmärsin että kyse on ihan jatkoista, ei ulkopuolelta tulevista pelureista. Olisihan Jyp voinut ilmoittaa että kyse on kahdesta JATKOsopimuksesta, se toki myönnettäköön.

Heikkilän kitinä ei sinänsä yllätä, mutta onko noin pahasti homma kihahtanut hattuun? Onhan se tietysti kova paikka urheilutoimittajalle taivaltaa pakkaspäivänä hallille hoitamaan hommaansa. Varsinkaan kun kyse ei ole edes omasta suosikkilajista. Kulmala itse kertoikin tekstissään, että pahinta tässä kaikessa oli kun perjantain piti olla vapaapäivä. Pänniihän se kun vapaapäivä menee. Tynin toimintaa on nyt pidetty törkeänä ja keskisuomalaisen urheilutoimituksen mukaan kaikkia on huijattu. Tuntuu aika oudolta ajatella Tyni törkeänä huijarina, kun itselleni tulee hänestä mieleen tyylikkyys ja ammattitaito.

Onko tässä nyt ihan oikeasti tapahtunut jotain sellaista, miksi pitää lehtien palstoilla itkeä?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kumpikaan Kulmala tai Heikkilä ei lopulta edes tehnyt juttua pressistä....Jos Kulmala ei halua tehdä työtään eiköhän tästä maasta löydy aika monta muuta toimittajaa, jotka ottavat varmaan hyvinkin mielellään Ilkan työn.
Täällä on kyllä melko fundamentaalista kannattajaporukaa. Tämän aamun aikana kummitus on kehoittanut minua lopettamaan JYPin kannatuksen ja pari tuntia tästä kehotetaan Keskisuomalaisen Ilkka Kulmalaa irtisanoutumaan koska kehtasi kritisoida JYPin tiedotuspolitiikkaa, joka oli aivan täydellistä. Ketään ei ole harhaanjohdettu. Keskustelu on loppu. Hajaantukaa.

Tämä fundamentalistiporukka jaksaa jauhaa sitä, että eihän missään sanottu että pelaajasopimus on uusi. Tärkeintä on se harhaanjohtaminen.

Lisäksi tiedotuksessa luvattiin maajoukkuetason pelaajauutisia "vihdoinkin" tilanteessa missä kaksi päivää sitten julkistettiin MM-kisoissa esiintyneen joukkueen kapteenin sopimus. On siis oletettavaa, että tiedotustilaisuus koskisi pelaajaa/pelaajia jonka maajoukkuemeriitit ovat kovemmat kuin Hytösen. Sen sijaan tuolla esiteltiin kaksi pelaajaa joilla on muutama hassu EHT-peli alla.

Tynin tarkat sanat olivat Keskisuomalaisen mukaan että "saattaa tulla hälytyksiä pikatiedotustilaisuuksiin, joissa kerrotaan uusista sopimuksista".
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tynin tarkat sanat olivat Keskisuomalaisen mukaan että "saattaa tulla hälytyksiä pikatiedotustilaisuuksiin, joissa kerrotaan uusista sopimuksista".

Eikö muka Tuppuraisen ja Malmivaaran sopimukset olleet uusia. minun käsittääkseni jos näitä ei olis allekirjoitettu nyt taikka myöhemminkään kyseiset pelaajat ei olisi pelannut hurrikaanipaidassa ensi kaudella.
Se on lukijan/ kuulian vastuulla miten haluaa ymmärtää minkäkin asian.
Eiköhän meistä suurin osa, ellei jopa kaikki tullut harhaan johdetuksi, sitä ei varmaan kukaan ole kiistänytkään. Oliko se sitten tarkoituksellista Tynin puolelta tai harmillinen tapaturma.

SergeiK voi huokaista helpoituksesta viimeistään ensi sunnuntaina kun tulee viimeinen tiedote, näillä mennään, uusiin vahvistuksiin ei ollut tarvetta, markkinoilla ei ollut sopivaa pelajaa saatavilla.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tämä tapaus on paisunut aivan liikaa. Ihmiset käsittivät tai halusivat käsittää väärin ja sitten tuli pahamieli. Tyni olisi voinut selvemmin ilmaista että kyse on jatkosopimuksista, mutta ei hän myöskään luvannut että sopimus koskisi kokoonpanon ulkopuolista pelaajaa. Kuten edelläkin sanottiin, niin kyllähän näitäkin sopimuksia voi sanoa uusiksi, koska sopimusta ei vielä ollut.

Nyt kun pari toimittajaakin on suutahtanut ja eivät ehkä viitsi enää mennä seuraavaan tiekkariin, niin meneehän tämä nyt vähän överiksi?
Jos tuntee itsensä huijatuksi, niin kannattaa varmaan myös hieman katsoa peiliin. Tyni voisi jatkossa kertoa tarkemmin mitä tilaisuus pitää sisälllään, jottei toimittajat ja muutamat muut pahoita mieltään.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoinen keskustelu sinällään, että tarjolla on vain mustaa ja valkoista, ilman yhtään harmaansävyä. JYPn tiedotus on hoitanut työnsä joko loistavasti tai ala-arvoisesti kirjoittajasta riippuen. Jos asiaa katsotaan pelkästään sen mukaan, mitä kukin on sanonut, niin eihän Tyni ole ketään harhaanjohtanut. Mutta mielestäni asiassa on myös toinen puoli, joten ymmärrän toimittajiakin aika hyvin.

Olihan Tynin medioille toimittama kutsu, yhdistettynä aimpiin lausuntoihin, hieman harhaanjohtava. Vaikka pressitilaisuuden anti oli mielestäni JYPin kannalta loistava, niin eikö sopimukset olisi voitu julkistaa samaan aikaa Hytösen jatkosopimuksen kanssa?

Ne, ketkä ovat sitä mieltä, että toimittajien työnä on mennä juttujen perässä milloin vain ja minne vain, voisivat miettiä asiaa myös omalta kannaltaan. Kuinka moni olisi kiitollinen, jos oletetun vapaapäivän sijasta saisi kutsun töihinsä tekemään töitä, jotka olisi voitu hoitaa jo aiemman keissin yhteydessä. Toisten henkilöiden työn arvosteleminen on vaan niin suunnattoman helppoa. Ja tämä pätee niin monessa muussakin asiassa, kuin pelkästään tätä lehditötilaisuutta koskevassa keskustelussa.

Ja aion jatkossa edelleen kannattaa JYPiä, jatkaa Keskisuomalaisen tilaajana, enkä aio poltaa Kulmala/Heikkilä-nukkea roviolla. Tuntuu että asia herättää turhankin voimaikkaita reaktioita ja vastareaktioita. Mielestäni toimittajien kommentit olivat täysin oikeutettuja. Ja tämä ei poista sitä tosiasiaa, että isossa kuvassa Tyni on hoitanut työnsä JYPn markkinointijohtajana kiitettävästi. Tämän tiedotustilaisuuden olisi vain voinut hoitaa hieman tyylikkäämminkin. Vaikka Keski-Suomalainen media tarvitsee JYPiä, niin kyllä se yhtälö toimii toiseenkin suuntaan.

edit. typo
 

Vahtitorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskoisin että näissä viimeisimmissä Keskisuomalaisen toimittajien avautumisissa on kyse pidemmän ajan kehityksestä. Jo viime kaudelle -ja etenkin play off -vaiheessa -Tyni hyppyytti toimittajia, miten halusi.

Tyni on se, joka määrää, miten, missä ja milloin toimittajat työnsä tekevät. Tämä luonnollisesti ärsyttää vapaaseen toimittamiseen tottuneita toimittajia. Esim. on aivan mahdottomuus tehdä pelaajahaastattelua mm. televisioon missään muuaalla kuin sponsoritaulun edessä. Eli mikäli toimittaja haluaisi tehdä haastattelun Hippoksella vaikka vaihtoaitiossa tai katsomossa, haastattelu jää tekemättä.

Uskoisin että toimittajia on myös alkanut kaihertaa se, että Tyni on todellinen ammattilainen -liiankin kova- median käsittelyssä. Tyni vie ja media vikisee. Sen tajuaminen on kova paikka toimittajille.

Vaikka Kari Tyni on hoitanut tehtävänsä vähintään kiitettävästi, on välillä myös toimistolla syytä pohtia, milloin julkisuuden maksimointi menee niin yli, että tyhmempikin narussavedettävä toimittaja ymmärtää liean kireyden ja kääntää kriittisyysruuviaan kireämmälle...

JYP on järjestänyt Tynin aikana jos jonkinlaista julkisuustempausta, joihin etenkin paikallinen media on tarttunut. Jatkossa voi olla että näihin JYPin kikkailuihin ei välttämättä enää tartutakaan niin hanakasti. Se johtaa näkyvyyden pienenemiseen, joka johtaa markkinoinnin hankaloitumiseen, joka johtaa pienempään budjettiin ja lopulta jää se ykkössentteri ensikaudellekin hankkimatta. Uskoisin että Keskisuomalaisen toimittajien avautuminen on huomattu toimistolla, ja tilanne otetaan molemminpuolin tarkasteluun. Sen verran tärkeä osa JYPin sponsorimarkkinoita Keskisuomalainen on.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni Vahtitorni kiteyttää asian varsin osuvasti. Viimeisten kausien aikana JYPn markkinointikoneisto on toiminut todella osaavasti, asia josta uskoisin suurimman kiitoksen kuuluvan Tynille. Ammattilaiselle kiitos ammattilaisen työstä. Mutta vaikka kyseessä on hyvää työtä tekevä markkinoinnin ammattilainen, niin ei se tee hänestä mitään jumalhahmoa, jota ei saisi koskaan arvostella.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Palaan vielä tuohon, että koko spekulointi ennen perjantai klo 13a käytiin viestiketjussa "Uusi sentteri haussa". Kun tämä "uuden sentterin" nimi paljastui, siityi keskustelu muihin ketjuihin. Ei kai se nyt ihme ole että pettyneitä kirjoituksia nähdään. Seppästä lainatakseni, joukkue on valmis tammikuun viimeinen päivä - tuleeko Koistinen JYPiin vai ei, sitä saadaan jännittää, mutta muuten joukkue on tässä. Vai olisiko Tyni niin kova pelimies, että jättää ne suurimmat ja "oikeat" uutiset faniristeilylle...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Se on lukijan/ kuulian vastuulla miten haluaa ymmärtää minkäkin asian.
Oletko sinä ihan oikeasti tuota mieltä? Että yritysviestinnässä ei ole mitään merkitystä ymmärretäänkö viesti oikein vai ei. Tärkeintä on tietää omassa sydemessään että mitä oma yritys koettikaan sillä ulostulollaan viestiä. Profiilissasi kerrot olevasi jokapaikan höylä, joten en osaa sanoa paljonko olet joutunut leipätyössäsi tälläisiä miettimään.

Nokia Siemens Networks myi taannoin Iraniin puhelinverkkojärjestelmän. Se ei ollut toiminnaltaan mitenkään ihmeellinen järjestelmä. Kuten Eurooppaankin myydyissä järjestelmissä se sisälsi admin puolen jossa kyseistä puhelinverkkojärjestelmää pystyttiin hallinnoimaan. No, sitten Wall Street Journal julkaisi jutun jossa kerrottiin että NSN myi Iraniin systeemin jolla pystyttiin "vakoilemaan omia kansalaisiaan". Nousi vitullinen haloo, NSN, Nokia ja Siemens saivat badwilliä ympärimaailman. Siitäkin huolimatta, että ei ole mahdollista myydä mitään tuon kaltaista järjestelmää ilman tuota adminpuolta. Ainoa tapa estää Iranin viranomaisia pääsemästä mihinkään puhelinjärjestelmän adminpuoleen on olla myymättä heille puhelinverkkoja. Mutta kun ajatellaan miten mikrobloggaussaitit kuten Twitter toivat Iranin kansannousun maailman tietoisuuteen, niin olisiko tuokaan ollut oikeasti vaihtoehto?

NSN oli siis oikeassa, mutta ketään ei kiinnostanut. Maailman snake70:t varmaan pitivät tätä yritysviestinnän riemuvoittona. Mitä nyt vähän yrityskuva heikkeni, kilpailijat pääsivät kuittailemaan ja molempien emoyhtiön tuotteita alettiin boikotoida Iranissa ja vapaassa maailmassa. Mutta onneksi siellä NSN:n tiedotusosastolla tiedetään "vittu, me oltiin oikeassa. Haistakaa paska maailma!"

Yritysviestinnän tarkoitus on saada oma message lävitse. Jos viestiä ei ymmärretä tai sitä ei uskota, niin viestin tuojan on mentävä itseensä. Kari Tyni ei ole mikään katriinahazard eikä Tynin tarkoitus ole kirjoittaa prosaa. Tynin ja JYPin tarkoituksena on saada aikaiseksi mahdollisimman suuri mediakiinnostus ja maksimaalinen näkyvyys omille sponsoreille. Palveliko eilinen tätä? Vastaus ei saa alkaa "Eihän Tyni missään....jos joku päätteli..", vaan kysymys on yksinkertainen. Palveliko eilinen tempaus JYPin medianäkyvyyden maksimointia? A) Kyllä B) Ei.

Yleisö saa olla tyhmää, toimittajat saavat olla tyhmiä. Jos tämä on se todellisuus missä yritysviestintää tehdään, niin viesti pitää sitten yksinkertaistaa siten, että se menee perille. Kaikki puhe siitä, että Ilkka Kulmala on laiska ja Heikkilä katkera Tynin ylivoiman takia ovat smalltalkkia, jonka aikana minä yleensä käyn kusella tai haen toisen kaljan. Ne eivät liity asiaan millään tavalla.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Täällä on muistaakseni asiaa puitu aiemminkin ja Tynikin taisi kommentoida syksyllä, että tuollaisen koostaminen on SM-liigan tv-sopimuksen takia lähes mahdotonta sillä muut mediat saavat näyttää/käyttää videokuvaa SM-liigan otteluista todella rajoitetusti.

Kerhon vastaava tekele jäi vajavaiseksi ilmeisesti tämän syyn takia, meinasi jäädä kokonaan ilmestymättä. Osasta otteluista on esim. aika kehnolaatuista kuvaa, joka on kuvattu kotihallin omalla kameralla.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Oletko sinä ihan oikeasti tuota mieltä? Että yritysviestinnässä ei ole mitään merkitystä ymmärretäänkö viesti oikein vai ei.

Markkinoinnin ja mainonnan tulee herättää HUOMIOTA ja tunteita. Tynin tempaus herätti molempia! Jos tempaus on kaikkien mielestä "ihan kiva ja hauska", niin se on todennäköisesti epäonnistunut - eikä jää kenenkään mieliin.

Jälkiviisaana voidaan sanoa, että ei mennyt 100% nappiin, kun jotkut pahoittivat mielensä.

Palveliko eilinen tätä? Vastaus ei saa alkaa "Eihän Tyni missään....jos joku päätteli..", vaan kysymys on yksinkertainen. Palveliko eilinen tempaus JYPin medianäkyvyyden maksimointia? A) Kyllä B) Ei.

Vastaan A,kyllä! Jyp sai suurta medianäkyvyyttä pariin otteeseen tällä viikolla! Ja toimittajakunnan avautumista ei ole kuulunut kuin paikallisesti. Kaikkialla muualla hehkutetaan, että JYP sai jatkettua tärkeiden pelaajien sopimuksia, ja hehkutettiinpa jopa heidän otteitaankin useassa paikassa.

Hytösen tilaisuudessa Tyni sanoi, että näitä tilaisuuksia on tulossa lisää! Jos nyt olisikin ilmoitettu vain tiedotteella, olisi joku muu kokenut tulleensa huijatuksi jos vaikka sitä sentteriä ei tulekaan.

Mutta ilmeisesti oli ihan ******** loogista pitää tiedotustilaisuus Hytösen jatkosopimuksesta 20.1 ja 22.1 Malmivaaran/Tuppuraisen sopimuksista. Eikö noitten tiedotustilaisuuksien lähekkyys nyt ole outoa? Eikö noita olisi voinut yhdistää?

Miksi ei yhdistetty kahtatilaisuutta? No se on se maksimaalinen media näkyvyys!

Rosswell kutsuu sitä kusipäisyydeksi, mutta minusta ajastus että tässä siirtorajan kynnyksellä tulisi alkaa keskittymään jo henkisesti seuraavan kauden rakenteluun on väärä. Mutta tietysti jos roswell kokee, että keväällä ei JYPillä ei ole mitään saumoja ja onkin jo parempi että aletaan suosiolla puhumaan kesälomasta. Mutta jos menestyksen jano kusipäisyyttä, niin mitä tuo roswellin asenne sitten on?

Ohhoh...jäätävä analyysi! Annan lukutaidottomuuden tai ihan vain kiivauden mukanaan tuoman oikomisen anteeksi, ja selvennän asiaa vielä lisää (mutta toisaalta tämän jälkeen ymmärrän miten on mahdollista vetää herneet nenään Tynin tiedottamisesta...tekstin sisäistäminen ei taida olla vahvinta alaasi).

En sanonut että pitäisi alkaa keskittymään tulevaan kauteen. Omasta mielestäni Lehterä vain olisi niin iso kaappaus, että sen eteen olisi valmis säästämään sen sentterin verran tällä kaudella.

Oma asenteeni on sitä, että luotan joukkueeseen 100%! JYP on tällä hetkellä neljäntenä ja tämän illan jälkeen mahdollisesti kolmantena. Joukkue on hyvä, joskin kärkisentterin loukkaantumisen sattuessa haavoittuva. Uskon todella, että tällä joukkueella voidaan mennä jälleen päätyyn asti, ja vähintäänkin mitaleille! Eli en todellakaan usko, ettei jypillä ole mitään saumoja keväällä.

Onko JYP muka hyvissä asemissa pudotuspelejä silmälläpitäen? Tämäkin on tälläistä pikkuseuramentaliteettia, jossa ristoulmala-henkisesti "mennään sinne, tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää".

On...kotiedussa ollaan kiinni! On loistavat saumat olla runkosarjan kolmas. Vaikka sentteriksi tulisi Sidney Crosby, niin runkosarjan voittoon ei enää todennäköisesti mennä; piste-ero on jo niin iso. Se ei tarkoita sitä, etteikö JYP pystyisi voittamaan kaikki joukkueet playoffeissa, mukaan lukien edellä olevat Kalpan ja Lukon.

Totta kai toivon, että JYP voittaisi mestaruuden, ja vaikka runkosarjankin ihan joka vuosi, mutta sitä ei voi realistisesti odottaa. Jos se on sinun odotuksesi (huom! ei toiveesi, vaan odotuksesi), niin valmistaudu pettymään ainakin silloin tällöin.

Minä olen varsin tyytyväinen, jos JYP pitää sijoituksensa neljän kärjessä ja ottaa mitalin. Jos se nyt on mielestäsi paha asennevamma, niin myönnän syyllisyyteni.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Markkinoinnin ja mainonnan tulee herättää HUOMIOTA ja tunteita. Tynin tempaus herätti molempia! Jos tempaus on kaikkien mielestä "ihan kiva ja hauska", niin se on todennäköisesti epäonnistunut - eikä jää kenenkään mieliin.
Onko lehdistölle annettu kutsu markkinointia? Sinä sekoitat nyt tahallaan tai tahattomasti kaksi asiaa - mainoksen ja pressitiedotteen. Siinä missä saattaa olla asiallista tehdä mainos joka närkästyttää ja herättää kohua, niin pressitiedotteessa tuota ei kannata tehdä. Yritysviestintä tässä tapauksessa tarkoittaa viestintää omille sidosryhmille
Vastaan A,kyllä! Jyp sai suurta medianäkyvyyttä pariin otteeseen tällä viikolla! Ja toimittajakunnan avautumista ei ole kuulunut kuin paikallisesti. Kaikkialla muualla hehkutetaan, että JYP sai jatkettua tärkeiden pelaajien sopimuksia, ja hehkutettiinpa jopa heidän otteitaankin useassa paikassa
Aijaa, katsotaampa. Aamun painetussa Hesarissa ei ollut riviäkään tuosta, aamun Turun Sanomissa ei ollut sanaakaan JYPin jatkosopimuksista. Eilinen Urheiluruutu ei maininnut jatkosopimuksia sanallakaan. MTV3:n Tulosruutu ei maininnut JYPin jatkosopimuksia. YLE:n tekstitv:ssä sivulla 201 oli linkki uutiseen Tähtinen jatkaa Pelicansissa ja sen alasivulla (2/2) oli maininta JYPin soppareista. Pääsivulla (201) tästä ei ollut mainintaa.

Netissä MTV3:n, YLE:n, Iltasanomien ja Iltalehden juttu ovat joko STT:n uutinen suoraan tai jopa lyhennetty versio siitä. Jos kuva on niin siitä se oli kahta poikkeusta lukuunottamatta arkistokuva Jani Tuppuraisesta (IL naamakuva molemmista ja MTV3 JYPin logo).

Nyt kun sopimuksen julkistuspaikka oli poikkeuksellisesti pelaajakäytävällä mediaseinän edessä, niin paljonko sponsorien nimiä jotka tuolla seinällä ovat nähtiin mediassa tämän seurauksena?

Tuloksena on siis STT:n uutisia valtamedioitten nettisivuilla, ei yhtään klippiä telkkarissa tai mainintaa muissa valtalehdissä ja paikallismedian suututtaminen. Hyvinhän tämä meni?
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Fanit ovat tyhmiä, kuten vapaasti lainattuna Kulmala toteaa. Tuohon voi yhtyä luettuani muutamia kommentteja tästä ketjusta.

Toisaalta lehdistön on kaiketi vedettävä johtopäätöksiä siitä, että kannattajat haluavat jatkossakin lukea Tynin "kohta räjähtää...eipä sittenkään hähää, huijasin teitä"... tyylisiä ennakkosatuja. Jos kerran kannattajat ovat tyytyväisiä kusetukseen, sitä pitää lehdistön sokeasti noudattaa. Toinen vaihtoehto on se, ettei kukaan järkevä toimittaja mene Tynin höpö-höpö-tiedotustilaisuuksiin enää jatkossa. Itse olen jälkimmäisellä kannalla.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miksi julkaista kahden maajoukkuetason superpelaajan sopimukset yhdessä köntissä, kun kerran olisi voinut vielä paremmin maksimoida tilanne tyyliin: julkaistaan Hytösen diili, annetaan vinkki että kovia sopimuksia saattaa olla tulossa lisää, julkaistaan Malmivaaran sopimus ja tiedotustilaisuuden loppuun mainitaan, että JYP neuvottelee parhaillaan maajoukkuetason hyökkään kanssa sopimuksesta. Jos sopimukseen päästään, se julkaistaan loppuviikosta. Ja sitten Tuppuraisen jatkodiilin paljastaminen - maximaalinen näkyvyys.

EDIT. Muokataan vähän. Ehdottomasti niin, että Hytösen sopimuksen jälkeen julkaistaan Tuppuraisen sopimus ja sitten räjäytetään pommi: JYP on tekemässä useamman kauden mittaista sopimusta NHL-tason pelaajan kanssa!!! - sopimuksesta tiedotetaan pian.
 
Viimeksi muokattu:

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkohan Keskisuomalaisen Jokerit-JYP -ottelun raportti (http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/jyp-altavastaajana-areenalle/525592) tehty kovinkin vahvassa humalatilassa? Kello 11.10 sitä on näköjään vielä päivitetty, mutta lopputulema ei vieläkään vakuuta.

Ja nyt linkin takaa ei löydy raporttia ollenkaan, minkäslainen alkuperäinen teksti mahtoikaan olla?

Edit. Tyhmä minä, Weltonin linkkiin oli jäänyt 'tehty'- sana mukaan, siksi se ei auennut. Kannattaa kokeilla oheista linkkiä:

http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/jyp-altavastaajana-areenalle/525592

Aika sekava tekele, josta erottuu mm. seuraava kohta;

"Kohta tämän jälkeen JYPin Sami Vataselle vihellettiin kaksiminuuttinen estämisestä. Vain 27 minuuttia myöhemmin Olli Malmivaara lähti jäähyaitioon estämisestä"

Eikös 27 minuuttia ole kuitenkin aika pitkä aika jääkiekossa =)
 
Viimeksi muokattu:

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Kohta tämän jälkeen JYPin Sami Vataselle vihellettiin kaksiminuuttinen estämisestä. Vain 27 minuuttia myöhemmin Olli Malmivaara lähti jäähyaitioon estämisestä"

Eikös 27 minuuttia ole kuitenkin aika pitkä aika jääkiekossa =)

On joo pien ajatuskatkos syntynyt :) minuuttia sanan tilalla pitäisi olla sekuntia.

12:12 Sami Vatanen - estäminen 2 min
12:39 Olli Malmivaara - estäminen 2 min
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
No, kenties tuo raportin kirjoittaja on yksi niistä monesta toimittajaa, jotka ovat ottaneet mielellään Ilkka Kulmalan työn - kuten Flou visioi edellisellä sivulla.

Tietysti toimittajan kyvykkyys on hyvä asia, mutta kyllä täydellinen kritikittömyys oman kaupungin seuroja kohtaan on paljon tärkeämpi kuin kyky tuottaa tekstiä.

"JYPi onn eretymätön ja tyni jUmala"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös