JYPin mediaketju

  • 1 797 325
  • 7 860

Veterano

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuvia ottelusta JYP - Jukurit löytyy TÄÄLTÄ.
 

Liitteet

  • 000IMG_3101.jpg
    000IMG_3101.jpg
    945,5 KB · kertaa luettu: 36

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Seppänen on myös avannut sanaisen arkkunsa Keskisuomalaisessa koskien tätä tällä hetkellä rajuna vellovaa keskustelua liigan tulevaisuuden sarjajärjestelmästä

Pääpointit jutusta on se että Seppänen ei kannata liigan avaamista urheilullisen perustein, koska näkee talousnäkökulman tärkeämmäksi.
Sanoo myös sen, että jos JYP tippuisi Mestikseen hän näkisi epäonnistuneensa siinä määrin että väistyisi JYPin johdosta.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppänen on myös avannut sanaisen arkkunsa Keskisuomalaisessa koskien tätä tällä hetkellä rajuna vellovaa keskustelua liigan tulevaisuuden sarjajärjestelmästä

Pääpointit jutusta on se että Seppänen ei kannata liigan avaamista urheilullisen perustein, koska näkee talousnäkökulman tärkeämmäksi.
Sanoo myös sen, että jos JYP tippuisi Mestikseen hän näkisi epäonnistuneensa siinä määrin että väistyisi JYPin johdosta.
Digikeskarista löytyi myös toinen juttu kuin @Köpi n mainitsema sarjajärjestelmää koskeva Seppäsen haastattelu.

Seppänen vaatii, että on luotava kilpailuetua muilla osa-alueilla. Seppäsen mukaan se on ainoa mahdollisuus menestyä ja pelata mitaleista tulevaisuudessa. Seppänen toistaa asian kahteen kertaan, jotta asia tulee selväksi. Olosuhteisiin on tulossa parannusta, mutta se ei Seppäsen mukaan yksin riitä.

Seppänen vaatii koko seuran modernisointia joka koskee ajatuksellista, tietotaidollista ja teknologista modernisointia. Modernisoinnin tulee koskea koko seuraa, hallitusta, toimistoa ja etenkin urheilufilosofiaa. Nämä ovat asioita joihin JYP voi itse vaikuttaa.

Seppänen toteaa, että jos JYPistä ei ole edelläkävijäksi, JYP jää perässäkävelijäksi ja siinä roolissa JYPillä ei ole tulevaisuutta.

Seppänen kertoo, että työkalut ja strategia on jo olemassa, mutta nyt vaaditaan rohkeutta ja tekoja. Seppäsen mukaan aikaa ei ole hukattavaksi.

Seppänen nostaa esimerkiksi juniorit, koska junioreissa uusia linjauksia jo toteutetaan.

Lopuksi myös taloudesta. Talouden luvut kertovat pienen seuran haasteista. Jutussa kerrotaan, että ilman omistajien, yhteistyökumppaneiden ja yleisön sitoutumista JYPin elämä liigassa olisi mahdotonta.

Seppänen toteaa lopuksi, että on todella tärkeää, kun on näkymä hallin saneerauksesta. Se auttaa eteenpäin.

 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Mua aina vähän karmii, kun Seppänen alkaa puhumaan medialle miten JYPin tulisi pelata pelitavallisesti. Arvostan suuresti Seppäsen roolia seurajohtajana, mutta mielestäni hallituksen puheenjohtajan tehtäviin ei kuulu puuttua miten JYP pelaa. Seppänen voi antaa raamit, esim. tavoitteet valmennukselle, sekä tietenkin vaikuttaa valmennustiimiin, mutta seurajohtajan tehtävä ei ole analysoida medialle sitä, miten JYPin kuuluisi pelata.

Meillä on tästä aiheesta vähän heikko historia, kun huhujen mukaan Seppäsen aiemmat avautumiset olivat yksi syy sille, miksi kirkkain menestys jäi uupumaan vuosina 2013-18. Silloin syntyi vastakkainasettelua seuran sisällä, kun seurajohtajilla, valmentajilla ja jopa pelaajilla oli omat visiot mihin suuntaan peliä pitäisi viedä. Ihmetystä saatiin viiimeksi viime kesänä, kun Seppänen heitteli medialle aika nuivia kommentteja seuran viime kauden lässähdyksestä. Näköjään sama teema jatkuu. Tästä aiheesta kannattaa muuten kuunnella Hockey Corner podcastin kolmoskauden eka jakso, siinä kaksikko avaa tätä Seppäsen ja muun seurajohdon mediapeliä mielestäni erinomaisesti.

Siitä Seppänen haastaa ihan oikein, että modernisointi ja edelläkävijyys koskee koko seuraa toimistoa myöten, ja JYP voi vaikuttaa itse siihen. Mutta samaan hengenvetoon olen vähän huolissani siitä, että JYP ei tunnu olevan se ketterin organisaatio nykyajassa pysymiselle. Tällä foorumilla nousee jatkuvasti esiin erilaisia yksityiskohtia, jotka olisivat monessa muussa organisaatiossa "minimisuorite", mutta meillä seura tekee asiat laiskasti. Ihan nyt vaikka esimerkkinä juhlakausipaitojen saaminen verkkokauppaan, tai lahjakorttien myyminen. Siitä Seppäsen väkevästä kevätpuheesta on kohta kaksi vuotta kulunut, ja yksi uuden aikakauden avainjuttuja oli digin hyödyntäminen. Onko tästä saatu nyt mitään konkretiaa, että mitä se tarkoittaa ja onko siinä tavoitteessa edistytty?

Toki discleimataan sen verran, etten ole virallisia Seppäsen haastiksia lukenut kokonaisuudessaan, vaan olen foorumitiivistysten varassa.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppänen nostaa esille junnut. Niin minäkin nostan mutta en välttämättä positiivisessa valossa. Kustannuspuoli on noussut älyttömäksi ja karsii jo pois aloittavia lapsia ja aji ei houkuta. Myöskään tulokset eivät mairittele. Jos otetaan Kemellin ikäluokka pois (oli vielä näitä Palsolan, muistinko vanhan seurajohtajan nimen oikein?? aikaansaannoksia) niin keitä sieltä on tullut / tulossa. Muutama vuosi sitten juniorit oli menestynyt seura usealla eri mittarilla.

Mielenkiintoinen on junnujen nykysuuntaus (lehtijutun perusteella) jossa lapsia ei käytännössä saa opettaa vaan kaikki perustuu siihen että itse oivalletaan. Tuntuu erikoiselta että Jyväskylässä olisi opittu / keksitty jotain sellaista mitä missään muualla maailmassa ei tehdä pallopeleissä. Muutenkin lehden kirjoitus ja arki eivät kohtaa mitä junnutoimijoita tunnen olen kuullut. Sekaisin on tämä kioski.

Minkä allekirjoitan on se, että ns omajuttu pitäisi löytää ja keksiä saaden siitä kilpailuetua. Mitä tulee pelipaikattomuuteen niin uskon lajin tähän jollain tavoin menevän, paljon on tullut koripallosta esim jääkiekkoon elementtejä kuten skriinit.

Tässä tullaan myös isoveli Jypin toimistoon, ovatko he enemmän perussuorittajia vai innovaattoreita? Omasta mielestäni ensimmäisiä. Ison luudan pitäisi lakaista, nyt dataa ei sovelleta edes makkaroiden myyntien budjetointiin, saati asiakasdataa myyntiin ja markkinointiin jotta saataisiin luotua "jääkiekkojoukkueen 360 palvelualusta". Kaukana ollaan että oltaisiin suunnannäyttäjiä ja nykyjohdolla siihen ei päästä kun mallit ovat enemmän 80 kuin 2020-luvulta.

Pahoittelut synkästä kirjoituksesta mutta minusta meillä kilpailuetua ei nykytoimijoilla synny. Se että tähän pyritään on hyvästä.

Ps juttua en ole lukenut, joten jos asiavirheitä syntyi, saa korjata.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
@JYP#44 sen verran, että ymmärrän mitä tarkoitat, mutta juuri tämä haastattelu ja nimenomaan kokonaisuutena ei karmi minua henkilökohtaisesti yhtään.

Mielestäni Seppänen puhuu asiaa ja juuri siitä muutoksesta mikä JYPinkin pitää tulevaisuudessa onnistuneesti suorittaa. En näe ongelmallisena pelitavallista kommentointia. Se oli vain yksi osa-alue ja katse on 3-5 vuoden päähän. Seppänen painottaa, että muutoksen ennakoinnissa onnistuminen toisi JYPille merkittävää etua.
 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
@JYP#44 sen verran, että ymmärrän mitä tarkoitat, mutta juuri tämä haastattelu ja nimenomaan kokonaisuutena ei karmi minua henkilökohtaisesti yhtään. Mielestäni Seppänen puhuu asiaa ja juuri siitä muutoksesta mikä JYPinkin pitää tulevaisuudessa onnistuneesti suorittaa. Ainakin jos halutaan menestyä.
Hyvä kuulla. Meistä kahdesta sinä olet käsittääkseni lukenut koko jutun, minä vedän johtopäätöksiä pöydän alle pudonneista muruista. Sen takia hyvä että vähän oikaiset näitä näkemyksiä.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä kuulla. Meistä kahdesta sinä olet käsittääkseni lukenut koko jutun, minä vedän johtopäätöksiä pöydän alle pudonneista muruista. Sen takia hyvä että vähän oikaiset näitä näkemyksiä.
Luin useammankin kerran. Toki kyse on vain minun mielipiteestä, siitä miten itse koen, ei sen suuremmasta viisaudesta.
 

pynski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppäsen mediaesiintymiset alkavat ajoittain lähentelemään kiusallisuuden rajaa. Viime kauden päätteeksi heitettiin valmennus bussin alle ja otettiin kantaa julkisesti pelitavallisiin asioihin. Syksyllä ristiriitaista ja muusta tiedotuslinjasta eronnutta kommentointia case-Lahtisessa. Nyt taas linjataan pelillisiä asioita - esimerkiksi, että tulevaisuudessa pelipaikkojen merkitys hämärtyy. Onhan tuossa asiaakin, mutta perin rohkeita heittoja, kun ottaa huomioon, että ei ole laittanut yhtään ohjauspeliä kuntoon. Yksityishenkilönä voi kommentoida mitä vain, mutta puheenjohtajana en näkisi fiksuna kommentoida pelillisiä asioita juurikaan. Toki hän voi tuota omistajana tehdä, "koska voi".

Voi olla hienoja strategioita, mutta asioiden pitäisi myös konkretisoitua, muuten ne ovat pelkkiä puheita. Ilvekseltä voi ottaa mallia freesistä markkinoinnista ja seuratyöstä. JYPinkin kannattaisi tehdä opintomatkoja ulkomaille ja hakea innoitusta. Kovin innovatiivista ei tuo touhu ole ollut vuosikausiin.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Ei kukaan kehtaisi paiskata tuota haastattelua yv?
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
.Siitä Seppäsen väkevästä kevätpuheesta on kohta kaksi vuotta kulunut, ja yksi uuden aikakauden avainjuttuja oli digin hyödyntäminen. Onko tästä saatu nyt mitään konkretiaa, että mitä se tarkoittaa ja onko siinä tavoitteessa edistytty?
Digi&data + sana "vahva" toistui tuossa uuden strategian infossa useaan otteeseen Korpelalta.

No eilen olisin jakanut fanituotteen näkymän seuran verkkokaupasta kavereille Whatsappiin, mutta eihän siinä sellaista nappia ollut. Joku Facebookiin jako-ominaisuus oli..

Näitä tämmöisiä pressejä uudistumisesta aina kun tulee, painottuen milloin mihinkin osa-alueeseen, niitä tulee aika tarkasti kuunneltua mitä tavoitteita esitellään. Kuitenkin kun niiden jälkeen lähes aina huomaa, että toiminta on sen jälkeen sellaista ihan normaalia ajan hermolla pysymistä ja tavallista seurakehitystä ilman mitään tavoitteiden seurannan raportteja, miettii mikä virka niillä presseillä on. Kai ne kumppanitkin oppivat että jaa, taas tämmöinen tilaisuus.

Tapahtumien tuottaminen oli muuten myös 1,5 vuotta sitten kerrotun strategian uusi aluevaltaus.

Pohja menee siinä pois kun Seppänen avautuu 1,5 vuoden päästä kesken kauden ja alkaa jutteleen mitä kaikkea pitäisi alkaa tehdä. Puheet ovat samankaltaisia kuin silloin ja monissa muissa avauksissa. Aika monessa pressissä tuosta uudistumisesta on jo julistettu. Posia tietenkin se että Seppänen paljastaa oman intohimonsa ettei se ole kadonnut mihinkään.

No entä mitä toivon kannattajana. Minun mielestä nykysuunta on riittävä. Meitä kuluttajia kuunnellaan herkemmin ja toimintaa pyöritellään niin hyvin kuin osataan. Tällä tiellä ja normaalilla kehittämisellä voidaan jatkaa jos se taloudellisestikin riittäisi. Siinä mielessä ihmettelen miksi lupaillaan suuria jos ei sinne suuntaan aidosti mennä.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
No eilen olisin jakanut fanituotteen näkymän seuran verkkokaupasta kavereille Whatsappiin, mutta eihän siinä sellaista nappia ollut. Joku Facebookiin jako-ominaisuus oli..
Näitä somen jakonappeja ei käytetä enää juuri missään, koska esim. puhelimien selaimissa tämä nappi löytyy jo nykyään ihan valmiiksi. Lisäksi noissa sivuston plugareissa (ovat yleensä kolmannen osapuolen tekemiä) nämä tuppaavat olemaan tietoturvariskejä, jos niitä ei hetkeen ole päivitetty ja joku sattuu sen kautta pääsemään murtautumaan sivustolle.

Tietokoneella linkinhän voi helposti jakaa kopioimalla osoiterivin urlin ja liittämällä sen mihin sitten liittääkään, koska näihinkin tulee jokaisessa sovelluksessa oletuksena se "description" eli kuva + otsikko + sivun kuvaus.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mua aina vähän karmii, kun Seppänen alkaa puhumaan medialle miten JYPin tulisi pelata pelitavallisesti. Arvostan suuresti Seppäsen roolia seurajohtajana, mutta mielestäni hallituksen puheenjohtajan tehtäviin ei kuulu puuttua miten JYP pelaa. Seppänen voi antaa raamit, esim. tavoitteet valmennukselle, sekä tietenkin vaikuttaa valmennustiimiin, mutta seurajohtajan tehtävä ei ole analysoida medialle sitä, miten JYPin kuuluisi pelata.
Tämä kaikki haiskahtaa siltä, että Seppänen purkaa turhautumistaan siitä, että on ilmeisesti visioitu strategia ja tavoitteet, mutta sitten operatiivinen osasto ei toteuta sitä. Omistajienhan olisi pitänyt nimenomaan rekrytoida sellaiset valmentajat, UTJ ja markkinointiporukka, jotka näihin tavoitteisiin sitoutuu. Valmentajat, jotka koutsaa peliä kuten on sovittu ja UTJ joka hankkii siihen pelitapaan sopivaa pelaajaa jne.

Omistajana, laittas ukkoo vaihtoon mielummin kuin valittaa sanomalehden sivuilla. Hän on se jolla se valta muutokseen on.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Omistajana, laittas ukkoo vaihtoon mielummin kuin valittaa sanomalehden sivuilla. Hän on se jolla se valta muutokseen on.
Tämä on kyllä ikävä piirre Seppäsessä. Vaikka selkeästi haluaa pysytellä taustalla, niin silti mediaan heittää tälläisiä kommentteja, jossa tavalla tai toisella heitetään joku bussin alle, vaikka suoraan ei nimistä puhutakaan. Ne ketä asia koskettaa, varmasti kyllä tietävät kenestä puhutaan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin eri tavoin sitä voi jutun lukea tai kokea. En kokenut Seppäsen sanomaa valittamisena tai turhautumisen osoituksena.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Seppänen ennustaa, että muutamassa vuodessa jääkiekosta häviävät pelipaikat perinteisessä mielessä ajateltuna (puolustaja, hyökkääjä). Jypin kannattaisi hänestä viedä omaa pelitapaansa tähän suuntaan jo nyt.
JYPissähän ollaan selvästi jo menossa tähän. Monesti kun omissa soi, sentteri ja laituri yrittävät siivota vastustajia maalilta ja pakit on missä lie.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tapahtumien tuottaminen on varmasti huomattavasti helpompaa heti, kun areenafasiliteetit ovat kunnossa.
Varmasti. Mutta tämä tuntuu olevan myös monelle hyvä tekosyy olla tekemättä mitään paremmin juuri nyt.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Varmasti. Mutta tämä tuntuu olevan myös monelle hyvä tekosyy olla tekemättä mitään paremmin juuri nyt.
Cheerleaderit takas! Eikä missään villatakeissa. Sit ois vanhankin kansan taas syytä palata hallille, lihapiirakalla voi osittain peitellä viagraheijaria, jos syö nakin eka.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Cheerleaderit takas! Eikä missään villatakeissa. Sit ois vanhankin kansan taas syytä palata hallille, lihapiirakalla voi osittain peitellä viagraheijaria, jos syö nakin eka.
Mutta jos ne möisikin sitä viagraa villatakeissa kesken pelin styroxlaatikoista kuin jäätelöä 30 vuotta sitten? Saa käyttää
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Tapahtumien tuottaminen on varmasti huomattavasti helpompaa heti, kun areenafasiliteetit ovat kunnossa.
Aika monessa jutussa mennään olosuhteiden taakse. Osittain syystäkin.

Nykyhallissa on kuitenkin tapahtumia järjestetty ennenkin ja tuo tuleva gaala siitä myös osoituksena. Toisekseen ymmärsin tuolloin ettei tapahtumatuotanto rajautuisi välttämättä jäähallin alueeseen eikä välttämättä edes Hippoksen alueelle.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika monessa jutussa mennään olosuhteiden taakse. Osittain syystäkin.

Nykyhallissa on kuitenkin tapahtumia järjestetty ennenkin ja tuo tuleva gaala siitä myös osoituksena. Toisekseen ymmärsin tuolloin ettei tapahtumatuotanto rajautuisi välttämättä jäähallin alueeseen eikä välttämättä edes Hippoksen alueelle.

Ei se nyt aina vaadi tosiaan parhaimpia puitteita ja yksi esimerkki oli harjurock jonka JJK järjesti kesällä. Myi loppuun tuon n.3000 lippua, liput maksoi 59e, esiintymässä Pelle miljoona band, Oliver, Anssi Kela ja Vesterinen yhtyeineen.

Saisikohan esim. Elokuuhun jonkun harjoitusturnauksen tehtyä ja siihen kylkeen jonkun tapahtuman luotua Hippoksen pihaan. Ei varmaan vaikea olisi saada vaikka Oku Luukkainen houkuteltua mukaan kun kovasti tuntuu joukkuetta joka paikassa hehkuttavan ja miksei vaikka Käärijä. Nämä myös juuri semmoisia että maltilla voi aloittaa luoda jotain eikä heti jotain Apulantaa ja vastaavia nimiä esiintymään vaan alkaa luoda sitä tapahtumakulttuuria pienestä alkaen, eikä jäädä siihen että hallin nurkassa on joku trubaduuri soittamassa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Seppänen ennustaa, että muutamassa vuodessa jääkiekosta häviävät pelipaikat perinteisessä mielessä ajateltuna (puolustaja, hyökkääjä). Jypin kannattaisi hänestä viedä omaa pelitapaansa tähän suuntaan jo nyt.
Sen verran tarkennen, että ei sanonut "häviävät" vaan hämärtyvät. Pieni, mutta merkityksellinen ero.

Ymmärrän Seppäsen idean - jos tehdään samaa kuin resursseiltaan alemman keskiluokan seurat, on näkymä ylöspäin ohuenlainen. Toisaalta olisi hyvä keskustella siitäkin miten tähän multi-instrumentalistien orkesteriin tuodaan ne ulkopuoliset, jotka ovat tottuneet soittamaan vain nokkahuilua tai selloa? Sarjan avautuessa "downside" alaspäin on myös olemassa.

Yksityishenkilönä voi kommentoida mitä vain, mutta puheenjohtajana en näkisi fiksuna kommentoida pelillisiä asioita juurikaan. Toki hän voi tuota omistajana tehdä, "koska voi".
Minusta Seppänen tekee juuri sitä mitä hallituksesta käsin tulee tehdäkin - katsoa pidempää visiota ja miettiä mihin ollaan menossa. Plus antaa niihin liittyviä linjauksia. Olisi eri juttu, jos hän linjaisi seuraavien pelien taktiikoita ja sähläisi Rautakorven kanssa samalla hiekkalaatikolla.

On hienosti sanottuna operatiivisen johdon tehtävä toimarista alaspäin pistää linjaukset käytäntöön. Helppoa se ei ole ja ei ole työpaikka tai kaksi, joissa ne strategiat pölyttyvät verkkolevyn kulmalla ja "kentällä" tehdään ihan sitä samaa kuin ennenkin. Niin se ihmisluonto toimii, kulkee samoja latuja kuin aiemminkin.

Sitä en tiedä miten realistinen strategia on ja millä palikoilla sitä yritetään toteuttaa. Juhlapuheissa voidaan olla innovatiivisia ja rohkeita (lisää joku konsulttihypetermi), mutta kuten takavuosina puhuttiin, ei mopolla pärjää moottoritiellä. Koskee yhtä lailla valmentajia kuin toimiston väkeä.

ps. Jos modet näkevät, voisi tähän teemaan liittyviä viestejä siirtää tästä ketjusta muualle. On sen verran ajatuksia herättävä artikkeli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös