JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 651 866
  • 4 984

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on voittanut 14/50 peliä ja nyt odotellaan viimeisistä 8/10. Ei siinä.
Ymmärrän, että Ilveksen kannattamisessa on pitemmällä aikavälillä opittu heittämään pyyhettä kehään ja siltä osin arvostan asiantuntijamielipidettäsi.

Eikös se ole kuitenkin kulttuuria seisoa seuran rinnalla katkeraan loppuun?
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös sen Platzerin pitänyt jäädä Tampereelle? Hyvät näytöt ainanin antoi, kun matsiin latoi tehot 1+1 :)
Jos JYPpi olis tuon Tappara-pelin hävinnyt niin Platzer olisi Tampereelle jäänyt, mutta kun ei hävinnyt niin antoi meille vielä vähän pleijaritoivoa!
Kauppamies-Viitanenkin paikalla katsomossa todennäköisesti soppariplankettien kanssa, muttei ainakaan vielä mustetta kulunut.

Dead End sitten keskiviikkona, silloin sen kierroksen tulokset (Sport-JYP / HPK-Ässät / KooKoo-Jukurit) ratkaisevat mitä liikettä tapahtuu vai tapahtuuko mitään!
 

Coutinho

Jäsen
Tullut istuttua katsomossa ikuisuuden. Ilveksen mustina vuosina oppi, että ne piste-erot eivät kuroutuneet. Lapsenuskolla itsekin toki yritin aina nähdä toiveikkaasti tulevaan.
Puhut toki asiaa toisaalta ja parin aikaisemman JYPin kauden aikana ei riittäisi itsellä värilasit edes laskea onko mahdollista vai ei kun pelaajat ja peli oli mitä sattuu…

Mutta tähän kauteen: JYPin pelihän on ollut aika lähellä sitä tasoa jo pidemmän aikaa millä pitäisi taistella jokaisessa pelissä voitosta, joten jos tässä ei pelaajia lähde pois ja heti seuraavassa matsissa ei tule turpaan, uskon, että tässä ihan tosissaan on mahdollisuudet voittaa iso osa jäljellä olevista matseista.

Todennäköisyydet eivät pudotuspelejä puolla, sen tietävät kaikki. Urheilussa kuitenkin kaikki on mahdollista.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Historian perusteella tottakai kuulostaa täysin utopistiselta.. mutta miksi ei? Sama kai se missä vaiheessa kautta ne pelit voittaa, kunhan voittaa? Kaikki on mahdollista.

No eihän HIFK:n alkukausi kovin kummoiselta näyttänyt mutta nyt nappasi 16 peliä putkeen pisteitä. HPK myös oli vahva putki tuossa muutama kierros sitten kun kuntapuntareita katsoi. 10 ottelussa tapahtuu suuntaan tai toiseen paljon kun 30 pistettä jaossa ja erilaiset ohjelmat joukkueilla.

Sportin tyyli aloittaa tyhjennysmyynti jo ennen lauantain ja maanantain kierroksia oli aika oksettavakin, että toivoisi että samaa ei täällä nähtäisi vaikka todellakin ymmärrän että täällä mahdollisuudet pudotuspeleihin on vielä Sportia heikommat ja taloudellinen näkökulma varmaan myös paljon sitä puoltaisi. Urheilu romantikko kuitenkin elättelee sitä että näytettäisiin pitkää nenää Vaasan suuntaan ja vähintään taisteltaisiin runkosarja loppuun asti tuosta viimeisestä pudotuspelipaikasta. Varmaan tunti tästä viestistä JYP työntää samanlaisen tiedotteen...
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jaahas. Kahden pakkovoiton viikko. Joukkue näytti kyllä väkevästi hauista nousemalla 1-4 tappioasemasta SaiPaa vastaan viiden pisteen viikkoon ja voisi kuvitella että tuo itsessään on jo vähän vapauttanut tekemistä. Nyt joukkueella on paikka näyttää mistä se on tehty ja antaa faneille kunnon show viimeisen 10 matsin aikana. Spåra onneksi ehtinee myydä kaikki kärkipelaajansa ennen keskiviikkoa ja se helpottanee kolmen pisteen ottamista melkoisesti. Perjantaina Jukurit kotiluolassa ja uskon että joukkue tulee siihen hakemaan synninpäästöä onnettomalle SaiPa-pelille. Vahva fiilis on että 5-6 pojoa on tämän viikon saldo.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Mielenkiintoista kyllä spekuleerata tätä JYPin meininkiä kun siirtoikkuna tosiaan sulkeutuu keskiviikkona Sport-pelin jälkeen. Siinä on muutama tunti vielä aikaa lyödä hommat lukkoon. Varmasti päätöksiin tulee vaikuttamaan JYPin pelin lopputuloksen lisäksi myös HPK-Ässät ja Jukurit-KooKoo pelien lopputulokset. Kioski aukeaa melkolailla satavarmasti jos JYP jotenkin onnistuu häviämään Sportille ja HPK voittaa oman pelinsä. Saattanee aueta myös siinä tapauksessa, että JYP ja HPK molemmat voittavat.

Myös Jukurit saattaa suoralla voitolla nousta 69 pisteeseen, eli Jukurit-KooKoo peli nousee myös mukaan tähän keskusteluun. Parhaassa tapauksessa ero viivaan on keskiviikon jälkeen 5 pistettä, huonoimmassa tapauksessa 11 pistettä, ja välimuodossa 6 pistettä. Tuossa kuuden pisteen skenaariossa on se hyvä puoli että Jukureilta pystyttäisiin suoraan perjantaina kuittaamaan mahdollisesti kolme pistettä takaisin. Mutta ei tämä kyllä helppoa ole, vaa'assa alkaa painaa melkoisen isot rahasummat ja valitettavan paljon myös ne muiden pelien tulokset. Olisipa kauden aikana edes se yksi maalin tappio kääntynyt meille kolmeksi pisteeksi. Helpottaisi niin sanotusti aika vitusti tässä kohtaa :)
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Hienoa, että täällä on organisaatiolla halua pitää pelaajistaan kiinni ja tavoitella pudotuspelipaikkaa pienelläkin todennäköisyydellä. Kannattajiakin todennäköisesti huvittaa käydä loputkin kotipelit katsomassa, kun siellä jäällä edelleen liitää menemään kärkipelaajat ja Veininkiä maalilla.

Toivoin, että tyhjennysmyyntejä ei tapahdu joten tämä oli oikein mukava uutinen. Ymmärrän tyhjennysmyyntien tarkoituksen, mutta jos pääsarjatason joukkueen tulevaisuus riippuu sadantonnin säästöistä, ei silloin mielestäni joukkue kuulu kyseiselle sarjatasolle.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Minun mielestä hieno ulostulo. Itselläkin taas nousi fiilis, että jos organisaatio ei luovuta, niin en perkele minäkään!

Seura osoittaa että haluaa kuulua liigaan jatkossakin. Varmasti ollut vaikea päätös. Meillä näin, Vaasassa toisin. Arvostan kovasti seuran päätöstä vaikka raha onkin tärkeä osa tätä touhua.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Onhan se tietysti faktat tunnustettava, eli edelleen hyvin epätodennäköiseltä vaikuttaa se, että JYP sääleihin itsensä vielä kankeaisi. Suoraan sanottuna en kovin paljoa enää painoarvoa antaisi sille, päästäänkö ykköskierrokselle mukaan vai ei, vaan ennemmin keskittäisin ajatukset siihen, kuinka kausi päätetään pelillisesti.

Olen vahvasti sillä kannalla, että tällä kaudella JYPin ei pidä myydä pelaajiaan pois tai antaa edes lainalle. Kausi on mennyt suoraan sanottuna päin persettä tuloksellisesti, mutta pelejä katsoneena voi silti sanoa, että pistesarake ei kerro täyttä totuutta tästä jo tuhansia kertoja toistetusta prosessista. JYP oli harvinaisen syvällä suossa pillin kautta tekohengittäen parisen kautta, eikä vuosikymmenen takaisesta JYPistä ole käytännössä mitään enää jäljellä. Todennäköisimmin puhtaalta pöydältä olisi ollut helpompi aloittaa kuin viime kauden tai kausien jäljiltä: uskoisin, että tämä on osa ongelmaa niin valmennukselle kuin pelaajillekin. Harmillisesti se ei vain ole mahdollista.

Tärkeää olisi saada jokin jatkumo, olipa se sitten (epätodennäköinen) säälipleijjarisarja tai (todennäköisimmin) hyvä pelillinen ilme viimeisiin matseihin. Luovuttaminen tavalla tai toisella on surkein ratkaisu tässä vaiheessa.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipahan hieno uutinen tähän päivään, tuon hallihomman lisäksi tietysti. Näin tän pitikin mennä, ei perkele luovuteta. Tää on meidän joukkue, meidän JYP. Nostaa kyllä entisestään fiiliksiä, jos ne ei itsellä jo ennen tätä ollut korkealla vielä tän runkosarjan lopun osalta. Olishan se vähän lässähtänyt, jos nyt olis uutinen ollutkin päinvastainen ja sieltä olisi pajatso tyhjennetty pitkinpoikin.

Keskiviikkona mennään taas. Jyväskylä loppuun asti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös