JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 650 475
  • 4 984

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Hyökkäyksessä pientä tunkua kyllä ja pakisto vielä köykäisen oloinen Scotkankin poistuttua. Luulen, että vielä on pakki tai pari tulossa. Voipi olla, että tulee viihdyttäviä pelejä maalintekokarkeloiden muodossa tai niin tuo hyökkäys enteilee.

Laitetaan vielä omat kentät:
Rooba - Platzer - Turkulainen
Siikanen - BC - Gardiner
Puustinen - Platt - Kemell
Lahtinen - Stråka - Salonen

Neljä hyökkääjä jäis poppareille:
Vidgren, Petman, Heljanko, Valkeejärvi.
Aika helposti voipi ukkoa lentää poppariosastolle huonon pelin jälkeen.

Pakit:
Lindgren - Seppälä
Ottavainen - Kakkonen
Winberg - Peltola

Kauden alkua odotellessa...
Aika aikainen vaihe laittaa pelaajia järjestykseen, saati joitain poppari osastolle.

Pääasia että on kilpailua pelipaikoista se kehittää myös pelaajia. Tässä onkin muutama vuosi mentykin kun pelaajat on tienneet kesälomilla "kiveen hakatun" pelipaikan ja aamu krapuloissa on voinut omaehtoisella kaudella jättää lenkkejä välistä.
Vielä kun tuonne pakki päähän saisi jotain eloa ja uskottavuutta.

Itse näen pelkkänä positiivisuutena että leveyttä on, kun noita loukkaantumisia varmasti tulee ja joukkuekin myös tulee elämään. Aikoinaan yksi kohtuu kova valmentaja kertoi että silloin on hyvä tilanne kun 30% pelaajista tuntee olonsa epämukavaksi, eikä ole rooliinsa/peliaikaan tyytyväinen. Minkä jälkeen voi katsoa aamulla hampaita pestessään peilistä kuka voisi tehdä asiat paremmin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Aika aikainen vaihe laittaa pelaajia järjestykseen

Nimenomaan näin ja ihmetystä herättää tuo sitkeys, millä nähdään ketjut jotenkin oleellisina asioina eikä kukaan edes vähää alusta yritä pohtia millaisia viisikoita olisi mahdollisuus rakentaa tai muotoutumassa.

Asenteet ja opitut kuvitelmat istuu kyllä tiukassa ihmismielessä, muuta ei voi todeta.

Keskenhän rakennus toki vielä on, joten mitään ihmeempiä ei kukaan voi esittääkään. Kuitenkin ilman viisikoon nojaavaa luotausta tämmönen ketjusommittelu on aikansa elänyttä ja info arvoltaan kehno vertailupohja.

Viisikot ja niiden kokonaistaso ratkaisee ihan kaiken koko sarjassa, muu on stigaukkoilua ilman suurempaa sanomaa.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
ihmetystä herättää tuo sitkeys, millä nähdään ketjut jotenkin oleellisina asioina eikä kukaan edes vähää alusta yritä pohtia millaisia viisikoita olisi mahdollisuus rakentaa tai muotoutumassa.
Pakisto on vielä niin kesken, että en nää itse ainakaan mitään järkeä alkaa kokonaisia viisikoita miettimään. Odottelen mielummin, että kuullaan niistä tulevista puolustajista. Tämän hetkisten tietojen perusteella on todella vaikea sanoa, ketkä rosterissa olevista puolustajista on pelaavassa kuusikossa (+7. pakki). Suurin osa toki on, mutta ne puuttuvat palaset jättää tilanteen vielä ihan auki.

Hyökkääjistä sen sijaan on jo helppo alkaa hahmottelemaan kolmikoita. Turkulaisen ja Puustisen pistän tältä istumalta samaan ketjuun, koska yhteispeli on toiminut aiemminkin. Tähän ehkä se Platzer vielä mielummin, koska Platt voisi olla parempi Kemellin kanssa.

Rooba ja Gardiner samaan ketjuun, koska Gardinerilla oli selviä puutteita kaksinkamppailussa, jota Rooba tasapainottaa erinomaisesti. Christoffer-Gardiner oli viime kaudellakin hyvä pari ja Rooba olisi upgrade Siikaseen, joka treenipeleissä tuossa pelasi. Sehän oli silloin toimiva kolmikko jonkin aikaa, mutta sitten hajosi.

Kemellin laituripariksi valikoitui Lahtinen, joka on melkoinen taituri kiekon kanssa parhaimmillaan ja viime kaudella näytti myös sitä duunaripuolta. Sentteriksi tähän olisi voinut heittää melkein jopa ennemmin Plattin, kun ilmeisesti myös syötöillään voi loistaa ja täten pelata paikkoja varsinkin Kemellille.

Nimellisessä nelosessa kunnon graindaus osastoa. Tuon kolmikon haluan nähdä yhdessä.

Yhtä hyvin voi olla, että joku nyt hahmotellessa ulkopuolelle jäävä hyökkääjä ottaa paikan, mistä näitä tietää. Jotain hahmottelua kuitenkin, mitä mahdollisesti voisi olla luvassa.

Hienointa tässä näitä kolmikoita muotoillessa on se, että hyökkäys näyttää nyt oikeasti todella kovalta. Ja ennen kaikkea sitä leveyttä löytyy ja tervettä kilpailua, joka parantaa tilannetta entisestään. Kellään ei ole varaa alkaa löysäilemään, jos meinaa vakituisesti olla pelaavassa kokoonpanossa.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On hurjan leveä JYPin hyökkäys. Itse ehkä toivoin sitä selkeää ykkössentteriä mutta nyt kun Platt tuli niin en minä pahakseni pistä.
Mitä taas fanien ketjuhahmotelmiin tulee niin mikäs sen mukavampaa on kesällä ku niitä pyöritellä mielessä. Tuskin siitä nyt varsinaisesti kenellekään haittaa on.
Joten kyllä minäkin:

Puustinen-Platzer-Rooba
Gardiner-Christoffer-Siikanen
Kemell-Platt-Turkulainen
Lahtinen-Valkeejärvi-Petman
Salonen-Stråka-Vidgren
Heljanko-Koskela-Perttu
Lassila

Nyt on leveyttä ja tasaisuutta.
Nyt sitten ne pari pakkia sisään joista toinen olisi se selkeä ykköspakki ja toiveissa ehkä semmonen asteen järkevämpi versio O'Brienista.
Hyvä tästä tulee.

Ja saa ja pitää spekuloida. Ja heitellä mielipiteitä ja niistä sitten joku voi paskan lomapäivän kunniaksi vähän hermostua ja joku ilahtua.
Lopulta kaikki se on unohdettu kun ensi keväänä melskataan yhdessä playoffeissa.
Peliä.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt on kova veikkaus. Peukut tuolle.
Juu. On kova, mutta on suurempiakin ihmeitä nähty. Platt on tuon hiukan rikkinäisen Jokerisesongin jälkeen ollut nimivahvoissa ryhmissä ja pääsääntöisesti niissä alaketjuissa. Syystä, että Avton ja UFAn kärkiketjut ovat olleet eurooppalaisittain tolkuttoman kovia (Macek,Datsuyk,Hartikainen,Manninen,Granlund,Omark jne.) Plattilla on kaikki ainekset olla Jypin 1-sentteri ensi kaudella. Puustinen ja Turkulainen laidoille niin eiköhän sieltä ala tehoja tulla.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heitänpä veikkauksena, että terveenä ollessaan Platt rikkoo 40pts rajan ensi kaudella. Miehellä on hyvät kiekolliset taidot Liigaan jos ja kun pääsee tulsoketjuun ja ylivoimaan. Tulette pitämään tästä hankinnasta.
Tämä!
Kaikenkaikkiaan Platt on ominaisuuksiltaan semihyvä hankinta juuri siihen mitä JYPin nuoreen joukkueeseen kaivattiin ja tuskin tämä sainaus JYPin budjettia liian paljon rasittaakaan joten rahaa jää säästöön pariin kovaan pakkiinkin.
 

Janilzki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Forza Azzurri
Tämä!
Kaikenkaikkiaan Platt on ominaisuuksiltaan semihyvä hankinta juuri siihen mitä JYPin nuoreen joukkueeseen kaivattiin ja tuskin tämä sainaus JYPin budjettia liian paljon rasittaakaan joten rahaa jää säästöön pariin kovaan pakkiinkin.

Joo. Vähän ihmettelenkin, miten jengi Plattiä vasta 3 ketjuun tunkee. Noilla aloituksilla tulee saamaan väistämättä vähintään 2 syöttöjä. Sanoi itsekin olleen ennen maalintekijä, kunnes kokonaisti pelaamistaan. Minä luotan tähän näin ainakin alustavasti. 1 YV:n sentterin paikka pitäisi olla varma ja kenties 1 ketju.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Puustinen - Platzer - Turkulainen
Rooba - Platt - Gardiner
Kemell - Christoffer - Lahtinen
Siikanen - Stråka - Petman

Varalla: Vidgren, Salonen, Valkeejärvi, Heljanko
KeuPa: Perttu, Koskela, Lassila
Junnut/KeuPa: Tohila

Puolustukseen tosiaan tarvitsee ainakin kaksi puolustajaa. Varmasti kokoonpanossa on Lindgren, Winberg, Kakkonen ja Ottavainen.

Varalla: Seppälä, Peltola
KeuPa: Malinen, Koskela
Junnut/KeuPa: Minkkinen

Maalivahdit ok. Toki varmuudella Liigatasoinen toinen maalivahti olisi kiva mutta sellaisen voi hankkia kaudenkin aikana, jos on tarvetta. Puolustus on kuitenkin saatava kuntoon, jotta maalivahdeilla on mahdollisuus onnistua.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Toivottavasti nämä tässä vaiheessa järjestykseen laittavat muistavat omat ketjunsa kun sarja alkaa. Niin voivat sitten tarkkailla toteutuuko heidän pelaava rosteri siinä muodossa missään vaiheessa kautta.
Minua on jo vuosi kaudet mietittynäyt kuka se niin sanottu ykkös sentteri tai vastaava edes on? Sekö joka on siinä ottelun aloittavan ketjun keskellä? vai sekö joka on paras aloittaja tai kokonaisvaltaisesti peliä rakentava nero.
Tuollainen ketjujen numerointi on niin vanhentunut ajattelutapa. Tai sitten heinäkuussa poppari osastolle työtäjä ei kyllä nykypäivän jääkiekosta taida tajuta tuon taivaallista.
Yhden tekevää kuka se jonkun väittämä ykkös sentteri on, kunhan ketju koostumukset toimivat ja pelaajat tukevat toisiaan omilla vahvuuksilla.

Tällainen ajattelu jossa jotkut penkitetään heinäkuussa tai ollaan passittamassa muualle, tuntuu että pelaajalle ei anneta edes mahdollisuutta, mutta näinhän ei valmennus ajattele, jos niin tekisivät niin eiköhän noita sopimuksia jo purettaisi, saate sanoin ei meillä ole käyttöä. Sama koskee joukkueen pelaajia kuin sarjaan osallistuvia joukkueita, jotkut menee eteenpäin, jotkut floppaa ja osa taas pelaa odotetusti, näin tulee tapahtumaan myös JYPn pelaajistossa joku ylittää itsensä ja nousee tulosyksikköön ja joku täysin kokoon panoon odotettu pelaaja tippuu pelaavasta kokoonpanosta pienempään rooliin. näitä vaan ei juhannuksen jälkeisillä viikoilla vielä tiedä,
Joku on taas iskussa heiti valmistavissa otteluissa joku toinen syttyy kauden vanhetessa. Joku pelaaja jättää seuran ennen joulua jne...
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En kyllä osaa olla huolissani siitä ettei löydy sitä timanttisen kirkasta etukäteen päivänselvää ykkössentteriä. Jospa saataisiin uusiutuneen valmennuksen ja koko seuran nostaman vaatimustason myötä vahvasti neljän toimivan ketjun organisoitu pelitapa rullaamaan. Laitureita on vaikka muille jakaa ja kivahan se on nähdä mihin noin esimerkkinä Sporttifanien kehuma Vidgren yltää kaukalossa. Asennepelaajia ja kovuuttakin kaivataan. Toivotaan ettei esim Salonen jää heti kokonaan poppariosastolle, esitti lupaavia otteita viime kaudella. Enempi toki posin puolelle kääntyy näinkin runsas ja laadukas kilpailutilanne.

Puolustus kyllä huutaa vähintään yhtä top2 hankintaa eikä toinenkaan ”Pertti Peruspakki” pahaa tekisi, mutta toisaalta ei ole tässä vaiheessa kiire minnekään.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Vuosiin ei ole ollut JYPssä tällaista tilannetta että valmennuksella on käsittämättömän paljon vaihtoehtoja rakentaa koostumuksia, mitkä on jopa toista parempia, Variaatioita löytyy paljon. Nemolla ja Jukalla menee monta yötä pyöritellessä niitä.
Uskallan melkein sanoa että koostumuksissa tulee joillekin kohtuu yllätyksiä
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tällainen ajattelu jossa jotkut penkitetään heinäkuussa tai ollaan passittamassa muualle, tuntuu että pelaajalle ei anneta edes mahdollisuutta, mutta näinhän ei valmennus ajattele

Se on juurikin näin.

Jos joku oikeasti jaksaa ja viitsii hahmotella kenttiä viisikoina olevan alakerran perustalta, luen kaiken kiinnostuksella ja innostuneena ja oletan jopa oppivani jotakin pelaajista, joka itselle on jäänyt pimentoon. Se kun ei tasan riitä mihinkään, että löytää oletetun toisilleen sopivan kolmikon, kun siellä laatikossa vilistää viisikko, jonka yhteistyö ja osaaminen joko tuo tai vie tuloksen.

Tunnustan, että vaikeuskerroin kohoaa eksponentiaalisesti, jos moista lähtee yrittämään, kun pitäisi löytää viisikon palaset jotka toisiaan pelaajaluonteellaan ja potentiaalillaan tukevat, mutta siinä on sitten kauden alkuun oikeasti seurattavaa meille kaikille, että oliko joku oraakkeli, vai menikö kaikki vihkoon. Se, että sieltä puuttuu vielä ne pari nimeä alakerran puolelta ei ole este, on niitä x:iä vilissyt ennenkin hahmotelmissa, siinähän on oikein hyvä paikka kirjoittajalle kertoa millaista x:ää siihen kaipaa ja miksi.

Tässä haaste näppiksille.
 

Dominaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja ManU
Lähinnä ajatus oli löytyy valmiita pareja, jotka pelanneet aiemmin yhdessä, kun rakentelin kenttiä. Perttua en unohtanut vaan mielestäni kilpailee Stråkan kanssa nelosen paikasta.
Valmiita pareja, joilla kokemusta toisistaan:
Rooba-Turkulainen
BC-Gardiner
Lahtinen-Salonen

Noiden pohjalta itse lähdin rakentamaan. Mutta aikaista joo todellakin. Toivottavasti jokainen saa näyttöpaikan, eikä tarvi ensimmäistä kymmentä peliä istua katsomossa(vrt. Puistola/Lahtinen).

Kilpailua pitää olla ja jos sitä ei kestä niin kannattaa vaihtaa maisemaa. Silloin ei ole valmis laittamaan itsestään kaikkea likoon ja kilpailemaan peliajasta. Nykyään kun kaikki pitää saada mulle heti...
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti nämä tässä vaiheessa järjestykseen laittavat muistavat omat ketjunsa kun sarja alkaa. Niin voivat sitten tarkkailla toteutuuko heidän pelaava rosteri siinä muodossa missään vaiheessa kautta.
Eikai näissä heinäkuun hahmotelmissa nyt pointti olekaan se, että "tältä niiden ketjujen pitää näyttää!!!", vai? Minä olen ymmärtänyt, että näitä tehdään lähinnä mielenkiinnosta, omista ennustuksista, siltä pohjalta miltä tilanne sillä kuuluisalla paperilla näyttää. Omalla kohdallani voin myös sanoa, että listasin kolmikot puhtaasti sattumanvaraisessa järjestyksessä ja yhtä hyvin niistä mikä tahansa voi olla se nimellinen ykköskenttä. Järjestyksellä tai numerolla ei ole tuon taivaallista merkitystä, kun lähdetään pelaamaan. Ihmettelen suuresti minkälainen poru näistä hahmotelmista yhtäkkiä syntyi.

Fakta on se, että JYPillä on rosterissaan nyt hyökkääjiä 20kpl, eli 8kpl "ylijäämää". Siis niitä, jotka väkisin jää neljän pelaavan trion ulkopuolelle. Niistä sitten kukin tavallaan spekuloi ja hahmottelee, miltä ne voisivat ehkä näyttää. Pääni voin lyödä pantiksi, että jokainen hyökkääjä kyllä tulee pelaamaan JYPin paidassa, jos ei nyt yhtäkkiä jonkun sopparia pureta tässä kuukauden sisään, mihin en usko. Sitten pikkuhiljaa nähdään (tai valmennus näkee), että kenelle on käyttöä vakituisesti, kuka/ketkä menee rotaatiossa, kenen kannattaa mennä Keuruulle pelaamaan isoja minuutteja. Sen jälkeen voi tulla mahdollisesti pelaaja(t), jotka oma-aloitteisesti tai yhdessä valmennuksen kanssa päätyvät siihen ratkaisuun, että on järkevämpää lähteä hakemaan isoa roolia toisesta organisaatiosta. Ei varmastikaan kenenkään nyt listaamat kaikki 12 hyökkääjää pelaa 60 ottelua. Ihan sama missä muodossa ne listaa. Ihan pirun hyvä tilannehan tässä on, kun pystytään rakentelemaan oikeasti kuuden kentällisen verran hyökkääjiä eri muodoissa.

Esimerkiksi tällä hetkellä luulisi olevan kohtuu selvää kaikille, että etunenässä omat nuoret Lassila, Koskela ja Tohila, sekä uutena pelaajana tullut Perttu tarvitsevat isoja minuutteja. Varmasti ei ole automaattisesti kenenkään kohdalla päätetty, että sulla ei muuten sitten ole Liigaan asiaa. Nämä ovat niitä, joista isoimpina odotetaan kasvua tulevaisuuteen. Ja se tapahtuu vain pelaamalla, eikö?

Sitten tulee pelaajat, kuten Salonen, Siikanen, Heljanko ja Valkeejärvi. Nämä ovat niitä, jotka ovat pelanneet Liigaa jo kuitenkin useammalla kaudella, joten heidän odotan tekevän sen kovimman taistelun vakituisesta paikasta Liigassa vrt. nuo aiemmin mainitut. Siitä myöskin löytyy tällä hetkellä niitä paperilla todennäköisimpiä rotaatiopelaajia. Valitettavasti myös niitä, joilla se maisemanvaihto voi olla todennäköisempi, jos sille tarvetta tulee. Valkeejärveä lukuunottamatta kukaan heistä ei vielä ole täyttä kautta kuitenkaan pelannut, joten nälkää varmasti riittää. Siikasella valitettavat loukit vaivanneet monta vuotta, viime kaudellakin vaikutti olevan ihan hyvässä liidossa jo, mutta sitten särkyi.

Korostan, että pidän ihmeenä, jos kukaan ei kesken kauden vaihda maisemaa, jos näyttää siltä, että pelaaja ei ole tyytyväinen omaan suoritustasoonsa tai siihen rooliin, mikä hänelle on tarjolla. Voi yhtä hyvin myös olla, että kukaan ei lähde kesken pois. Loukkeja tulee aina.

Korostan myös, että nämä ovat paperilla ja ennen kaikkea sillä kuuluisalla paperilla tehtyjä hahmotelmia ja suuntaa antavia juttuja. Tai ainakin itselleni on, tietenkään en muiden puolesta voi puhua. En mä näitä hahmotelmia minään absoluuttisena totuutena pidä, tai ajattele, että näin sen on mentävä.

Se mitä tulee sitten johonkin pukukopin sisäisiin asioihin, pelaajien keskinäiseen kemiaan yms. on ihan täysin toinen tarina. Eihän kukaan meistä voi niitä tässä kohtaa tietää, vaikka tietyistä pelaajista joku käsitys voi ollakin.

Esim. Turkulainen&Puustinen, jota itse pidän lähes varmana laituriparina alussa. Christoffer&Gardiner vaikutti toimivan yhteen, mutta tuohon ei oikein tuntunut löytyvän sopivaa kolmatta. Rooba?

tai

Salonen ja Lahtinen esimerkiksi ovat hyviä (parhaita?) kavereita ja vaikutti jäälläkin osuvan hyvin yhteen. Tällä hetkellä paperilla mun on vaan tosi vaikea saada heitä mahtumaan samaan kolmikkoon, vaikka miten haluaisin. Tämä siis, kun itse mietin mikä juuri tässä ja nyt näyttäisi parhaalta. Se ei silti tarkoita sitä, että he eivät samassa ketjussa tulisi pelaamaan. Pidän sitä jopa hyvin todennäköistä, koska valmennuksella varmasti on "vähän" parempi käsitys, kuin meillä täällä. :)

Ihan saletisti siellä on kuitenkin jokaiselle 20 hyökkääjälle terotettu se, että mikä tämä tilanne tulee olemaan. Ja sen yhtä saletisti jokainen siellä myöskin tiedostaa. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova koko kauden ajan ja kukaan ei saa mitään ilmaiseksi. Ja näin sen pitääkin olla.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1 YV:n sentterin paikka pitäisi olla varma ja kenties 1 ketju.
No varmuudesta ei voi tosiaankaan vielä tässä vaiheessa Plattin kohdalla puhua mitään kun peliäkään ei ole vielä pelattu, mutta eiköhän kokeneet valmentajat ajan mittaan hänelle sopivan paikan ketjuista löydä!

On vanhanaikaista ajattelua että ykköskenttä on se kovin kenttä mihin parhaat miehet, siis myöskin fanien luokittelema ns. "paras sentteri" sijoitetaan. Viisikon yhteispelin tyyli/luonne (onko esim. agressiivisen rikkova vai enemmän maalintekoon pyrkivä) ja sen toimiva ajatus/kokonaisuus ratkaisee mille "numerolle" ja missä järjestyksessä pelikohtaisesti eri joukkueita vastaan valmennus taktisesti eri kentällisiä peluuttaa. Eli valmennuksen systeemeissä esim. 2.kenttä voi olla se varsinainen syömähammas eli ns. "ykköskenttä", vaikka kyllähän nykykiekossa on ideaalina pyrkimyksenä löytää ja muodostaa neljä suht. tasavahvaa kentällistä jotka kaikki pystyisivät puolustamaan sekä myöskin tekemään tulosta! Tähän ei vaan useimmilla seuroilla taloudelliset resurssit riitä joten joudutaan pakon edestä rakentamaan huokeampi 4.kenttä muille kentille huilausaikaa pelaavaksi ns. "jarrukentäksi".
 

Janilzki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Forza Azzurri
No varmuudesta ei voi tosiaankaan vielä tässä vaiheessa Plattin kohdalla puhua mitään kun peliäkään ei ole vielä pelattu, mutta eiköhän kokeneet valmentajat ajan mittaan hänelle sopivan paikan ketjuista löydä!

On vanhanaikaista ajattelua että ykköskenttä on se kovin kenttä mihin parhaat miehet, siis myöskin fanien luokittelema ns. "paras sentteri" sijoitetaan. Viisikon yhteispelin tyyli/luonne (onko esim. agressiivisen rikkova vai enemmän maalintekoon pyrkivä) ja sen toimiva ajatus/kokonaisuus ratkaisee mille "numerolle" ja missä järjestyksessä pelikohtaisesti eri joukkueita vastaan valmennus taktisesti eri kentällisiä peluuttaa. Eli valmennuksen systeemeissä esim. 2.kenttä voi olla se varsinainen syömähammas eli ns. "ykköskenttä", vaikka kyllähän nykykiekossa on ideaalina pyrkimyksenä löytää ja muodostaa neljä suht. tasavahvaa kentällistä jotka kaikki pystyisivät puolustamaan sekä myöskin tekemään tulosta! Tähän ei vaan useimmilla seuroilla taloudelliset resurssit riitä joten joudutaan pakon edestä rakentamaan huokeampi 4.kenttä muille kentille huilausaikaa pelaavaksi ns. "jarrukentäksi".

Niin Tiedän toki, että usein nykyään ketjut on nimellisiä ja olihan meilläkin 3 ketju ollut se paras ketju, kun Suomelakin täällä käväisi. Pointti oli lähinnä, että hyödynnettäisiin Plattin hyvä aloitustaito. Etenkin ylivoimalla, että saadaan pyörimään heti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Christoffer&Gardiner vaikutti toimivan yhteen,

Tässä kohden esitän eriävän näkemyksen tästä parista. Minun silmin Christoffer ei ollut riittävän kiekollinen ja pelisilmällinen ruokkimaan sitä mikä on Gardinerin laatu. Mä jopa haeskelisin viisikkoa, jossa Christofferin laidoilla viilettäisivät Lahtinen ja Salonen ja alakerrassa Kakkonen ja se kuuluisa x vahvana yleispakkina tyypiltään. Muuttaisin vielä Christofferin roolia varmistavammaksi, koska Lahtisen viivoja kunnioittamaton pelitapa sekä tuottaa, että aiheuttaa tilanteita. Oppisiko sitten Christoffer olemaan se tarjoava sentteri ja jakava sentteri on hiukka kysymysmerkki, avut siihen kyllä varmasti siellä on.

Samoin periaattein yrittäisin hakea jokaista viisikkoa, eli tyyliltään toisia tukevia viisikon joka ruudussa näin myös viisikoiden pelitapa iskostuisi helpommin joka ukolle, mutta tää vaan ajatus esimerkkinä.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä kohden esitän eriävän näkemyksen tästä parista. Minun silmin Christoffer ei ollut riittävän kiekollinen ja pelisilmällinen ruokkimaan sitä mikä on Gardinerin laatu.
No joo, voi olla, että muistelen liikaakin sitä kauden alkupuolta, kun homma vielä kulki joukkueella muutenkin suhteellisen hyvin. Isommassa kuvassa tuo pari ei välttämättä sen suuremmin erottunut eduksi sitten enää. Yksi X huutaa ehdottomasti yhtä yleispuolustajaa luutimaan, samaa mieltä.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Melkeinhän tässä jo syyhyäisi päästä treenipelejä katsomaan. Pitää varmaan tuonne Tambereelle tehdä reissu. Oispa kova jos täälläkin järkättäisi oma pitsiturnaus. KalPa, Jukurit, SaiPa ja vaikka KooKoo vieraiksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pakkiparit kiertävät kaikkien hyökkäysketjujen kanssa.

Ei välttämättä, homman voi rakentaa mainiosti kiinteille pareille. Yleensähän kun kierrätetään, mennään seitsemällä pakilla. En minä sitä mahdollisuutta kiellä, niinhän tehdään kuin parhaiten pelittää. Tietenkin niitä pakkeja tulee olla enemmän kuin se mikä rosterissa pelissä voi olla, sillä ilman loukkeja ja siihen harjoitelleita stuntteja ei sarjaa läpi rämmi mikään joukkue. Myös se, kuinka kierrätetään, jos kierrätetään vaihtelee joukkueen edun ja pelitavan perusteella. Oletukseni on, että Rautakorpi on niitä valmentajia, jotka pyrkii tasaisella kuormituksella ja viisikkoina operoimaan ja niin, että kaikki neljä kenttää luovat myös maaliodottaman. Näin olen siis herran filosofiaa tulkinnut, väärässä voin olla tietenkin.

Se on tietty myös sama kaikilla viisikon osasilla, pitkin kautta tullee pakollisia muutoksia milloin mihinkin osa - alueeseen, eikä se johdu pelkästään loukeista, vaan asiaan vaikuttaa niin taktiset variot eri joukkueita vastaan, kuin myös kuormituksen säätely pitkin kautta kuljettaessa. laaja materiaali varmistaa hyvässä tikissä ja hyvin harjoitetun ryhmän saamisessa jalkeille sarjan kaikissa vaiheissa, kun osa voi ottaa tarpeen mukaan treenitaukoa jne. Oletukseni kumminkin on että tälle valmennukselle neljän kentän peruspaketti on se lähtökohta ja sitä muokkaillaan tilanteen mukaan. Siksi minua ei hirvitä tuo laitureiden määrä, kyllä siellä kaikille tulee vastuuta kauden mittaan ajatuksella, että kun ne "tosipelit" alkaa siellä on se perusformu tikissä ja hyvässä vireystilassa vastuuta kantamaan.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä kohden esitän eriävän näkemyksen tästä parista. Minun silmin Christoffer ei ollut riittävän kiekollinen ja pelisilmällinen ruokkimaan sitä mikä on Gardinerin laatu. Mä jopa haeskelisin viisikkoa, jossa Christofferin laidoilla viilettäisivät Lahtinen ja Salonen ja alakerrassa Kakkonen ja se kuuluisa x vahvana yleispakkina tyypiltään. Muuttaisin vielä Christofferin roolia varmistavammaksi, koska Lahtisen viivoja kunnioittamaton pelitapa sekä tuottaa, että aiheuttaa tilanteita. Oppisiko sitten Christoffer olemaan se tarjoava sentteri ja jakava sentteri on hiukka kysymysmerkki, avut siihen kyllä varmasti siellä on.

Samoin periaattein yrittäisin hakea jokaista viisikkoa, eli tyyliltään toisia tukevia viisikon joka ruudussa näin myös viisikoiden pelitapa iskostuisi helpommin joka ukolle, mutta tää vaan ajatus esimerkkinä.
Kerkesitkin @JypFabu juuri ennen minua pukemaan sanoiksi ajatukseni Christofferin & Gardinerin yhteensopivuudesta, eli ei minunkaan mielestäni sopineet pelityyliltään samaan ketjuun! Gardiner tarvitsisi juonikkaamman paremmin peliätekevän sentterin.
Noh tulevat pelit sitten kokeilujen kautta näyttävätkin toimisiko homma Platzerin tai kenties Plattin kanssa paremmin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös