JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

  • 652 449
  • 4 984

Baldrick

Jäsen
Jerry tuo sitä peräänkuulutettua juonikuutta ja syöttötaitoa aimoannoksen ensi kauden kokoonpanoon. Mehustellun Rooban lisäksi myös Puustisen kanssa on yhteistä tuloksekasta historiaa, joten löytyy kavereita keiden kanssa homma klikkaa.

Kyllähän tuo sentteristö kaikesta huolimatta mielestäni huutaa vähintään sellaista kaveria, joka tiputtaisi Christofferin kolmoseksi. Mitään starbaa tuo ei huuda, mutta joku ylivoimakelpoinen Liiga-tason 1.-2. Sentteri olisi kirsikka kakun päällä.

Pakiston osalta ei itsellä ole pelkoa, vaikka kauteen tällä lähdettäisiin. Uskon vahvasti, että kunnon valmennuksella ja selkeällä pelitavalla nähdään pääasiassa niitä Seppälöitä ja Peltoloita, joita he olivat viime kaudella parhaimmillaan.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Jos nyt kävisi niin, että hyökkääjiä ei enää tule, niin mitäs meillä on kasassa:

Puustinen - Platzer - Turkulainen
Lahtinen - Christoffer - Gardiner
Rooba - Siikanen - Kemell
Vidgren - Stråka - Petman

Salonen - Perttu - Valkeejärvi

Puustinen 25o3+4 (SHL) - Platzer 55o11+15 - Turkulainen 53o16+22
Lahtinen 52o6+18 - Christoffer 57o12+21 - Gardiner 60o23+14
Rooba 59o30+11 - Siikanen 30o 7+5 - Kemell 39o15+8
Vidgren 50o7+0 - Stråka 38o9+18(mestis) - Petman 46o7+5

Salonen 43o6+7 - 53o6+10 - Perttu 48o11+13 (Mestis)

Tuossa on about 150 maalia, jos kaikki tekee saman. Lupaavalta näyttää!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Platzer ja Christoffer ovat kumpainenkin hyviä liigatason senttereitä, mutta yhteistä heille on myös se että kumpikaan ei ole menestystä tavoittelevan joukkueen ykkössentteri.
Sitten seuraava joka on osoittanut jonkinlaista liigatasoa sentterinä, on Stråka. Ja hänen tasonsa on nelosketju.

Sitten keskelle löytyy katsomattomia kortteja ja tai arpoja Siikasen, Valkeejärven, Pertun ja Koskelan muodossa. Ja näistä todennäköisesti kaksi viimeksimainittua suuntaavat KeuPaan ainakin alkuun.

Laiturit ovat laadukkaat joo ja tulosyksikkö-kavereita riittää kolmeen ketjuun kun joku viisikosta Rooba, Turkulainen, Kemell, Gardiner tai Puustinen jää kolmoseen kaikkien ollessa kunnossa.
Mutta eipä näistäkään kavereista saa täyttä hyötyä irti jos sentterikalusto jätetään vajavaiseksi ja toivotaan,toivotaan - osastolle.
Mielenkiintoinen logiikka kyllä tämä että kun laituriosasto on liigan parhaimmistoa, niin sillä pystytään paikkaamaan keskushyökkääjä-osaston heikompi taso.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puustisen kohdalla täytyy vielä ottaa huomioon, että jäi pieneen roolin loukkaantumisten vuoksi. Tulee tekemään tulosta ensi kaudella ihan kunnolla, nyt vielä kun saatiin Jerry siihen kaveriksi niin siinä on kova duo.

Kemellin kohdallakin loukki hidasti pahasti viime kaudella ja taisi siinä koronakin vielä iskeä päälle. Nyt on sen ekan kauden pelannut alta pois ja tulee takomaan kovaa jälkeä, kun pysyy ehjänä. Toki on mahdollista, että ei täällä edes ensi kaudella pelaa, riippuu varmaan vähän mihin lopulta päätyy draftissa. Uskoisin kuitenkin, että pelaa ekan vuoden tulevasta sopparistaan vielä täällä.

Ennakkoon en usko Rooban painavan ihan yhtä paljon maaleja kuin edellisellä kaudella täällä, mutta on sitten taas niin pirun kova tekemään duunia joka vaihdossa. Ja tekee varmaan sen 15 maalia kuitenkin siinä sivussa. Toki mielelläni olen väärässä ja Robi iskeekin taas sen 30 häkkiä tai lähelle sen.

Sitten taas Gardinerilta on lupa odottaa kovia lukuja, kun on nyt yhden kauden uudessa ympäristössä pelannut ja päässyt tottumaan meininkiin, takoen siinä sivussa 23 häkkiä.

Onhan meillä kasassa todella kova hyökkäys laitureiden osalta ja mikä parasta, sitä voimaa tehdä tulosta löytyy oikeasti kunnolla kolmesta kentästä. Ei pitäisi siis joutua tilanteeseen, että ollaan vain yhden trion varassa. Silti mielellään ottaisin sen yhden sentterin tuonne kärkeen vielä. Toivoin, että Christoffer jäädessään olisi kolmosen keskellä, mutta tän hetkinen tilanne ei siltä näytä.

"Nelosestakin" pidän isosti ja etenkin Petmanista on jäänyt erittäin hyvä fiilis. Ajaa kaikkea mikä liikkuu, todella työteliäs jätkä ja ikäänsä(21v) nähden kuitenkin ihan hyvin löytyy kokemustakin(162 peliä) Liigasta.

En millään malta odottaa, että pääsee näkemään taas tän jengin jäällä ja pelaamassa, uusien kasvojen kera. Pitkät kuukaudet edessä vielä.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Yllättävän vähälle huomiolle on jäänyt Jere Lassilan nimi kokoonpanokaavailussa, vaikka oliko nyt @Coutinho , joka aamulla muistutteli kaverin olemassaolosta. Lassila on kuitenkin lahjakas18-vuotias ja oli Suomen u18-joukkueen kapteeni ja yhteistä historiaa löytyy Kemellin kanssa niin kolmosketju voisi olla hyvinkin kauden alussa muodossa Rooba-Lassila-Kemell. Viime kausi taisi mennä pipariksi loukkaantumisten takia, mutta yksi ehjä kesä Rautakorven koulussa tekee ihmeitä tuon ikäiselle. Senttereitä ehtii katsella sitten kauden aikanakin tarpeen mukaan.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oma oletus oli, että lähtökohtaisesti Lassila olisi KeuPan mukana. En mä pistäis pahakseni, jos pääsisi kokeilemaan kunnolla Liigassa. Ongelma hänellä on vaan ollut juuri siinä ettei meinaa pysyä ehjänä. Käsittääkseni päättyneellä kaudella oli pitkään pois ja tultuaan takaisin taisi loukkaantua uudelleen hyvin pian, oliko jopa heti siinä ekassa pelissä.

Ehkä hieman vaan sitten ihmetyttää tuo, että hankittiin sekä Stråka että Perttu. Myös Siikanen/Valkeejärvi pystyy pelaamaan keskellä, jolloin mielestäni vain toinen tuosta hankitusta kaksikosta olisi riittänyt.

Vai onko sitten tarkoitus pistää Perttu Keuruulle ja antaa ehkä peli sieltä toinen täältä kokeilla Liigaa tulevan kauden osalta? Perttua ja Lassilaa vertaillessa sata kertaa sadasta antaisin ne pelit Lassilalle, mitä tuolta ensi kaudella olisi tarjolla Liigan puolelta. Luultavasti kuitenkin puhutaan pienestä määrästä pelejä kun sen näytönpaikan saavat, mikäli sieltä nyt ei useampi ukko tipu pitkäksi aikaa pois.

Vastaavasti se toiveissa ollut ulkopuolelta tuleva sentteri olisi sinne kärkipäähän. Ohkaiseksi jää sentterikalusto, jos tuosta Platzer/Christoffer loukkaantuisi ja mentäisiin näillä tällä hetkellä rosterista löytyvillä. Sitten alettais pikkupaniikissa etsimään jostain sentteriä kesken kauden?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä hieman vaan sitten ihmetyttää tuo, että hankittiin sekä Stråka että Perttu. Myös Siikanen/Valkeejärvi pystyy pelaamaan keskellä, jolloin mielestäni vain toinen tuosta hankitusta kaksikosta olisi riittänyt.

Stråka varmaan hankittiin ihan sen takia kun on jo liigatasonsa näyttänyt ja pystyy ottamaan tuon Alasen tontin alivoimalla, kohtalainen aloittaja ja todenäköisesti melko edullinen kokemukseen nähden.

Perttu taas on selkeästi tämmöinen useamman kauden projekti 2+2v sopimuksella, jäi Ketterässä pienempään rooliin. Ensikausi mestiksessä isossa roolissa todennäköisesti se kannattavin vaikka myös mielenkiintoinen tapaus liigankin puolelle testiin. Samaan kategoriaan mielestäni myös Koskela menee ettei liiga vielä ensikaudella satunnaisia pelejä lukuunottamatta ajankohtainen, toki kehitys nuorena voi tapahtua nopeasti.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Stråka varmaan hankittiin ihan sen takia kun on jo liigatasonsa näyttänyt ja pystyy ottamaan tuon Alasen tontin alivoimalla, kohtalainen aloittaja ja todenäköisesti melko edullinen kokemukseen nähden.
Joo Stråkan paluuseen olen tyytyväinen, hoitaa kyllä nelosen sentterinä hommansa hyvin. Korvaa Alasen kyllä varmasti, sen verran kehnoksi jäi anti hänellä. Myös puolin ja toisin tuttuja entuudestaan, joka on myös plussaa tuon palkka/kokemus asian lisäksi.

Pertusta täytyy myöntää etten juurikaan ollut perillä, roolista Ketterässä yms, joten ehkä tuo sitten on selvääkin että menee Keuruulle lähtökohtaisesti ja aikaisintaan vuoden päästä olisi Liigassa. Näytönpaikan voi saada tulevallakin kaudella ja varmaan saakin, jonkinlaisen ainakin.

Onhan se ihan mahdollista, että Lassilaa on kaavailtu pelaamaan Liigaa ihan kunnolla jo tulevalla kaudella. Vähän kinkkinen tilanne ehkä, onko U20-jengissä pyöriminen enää niin kannattavaa kehitykselle. Toisaalta ei ole ehjää kautta siellä päässyt pelaamaan. Silti ainakin itse näen hänet jo sillä tasolla, että lähinnä junnuissa takoisi isot tehot ja pyörittelisi vastustajia 100-0. Ja se nyt on vähän niin ja näin, että kehittääkö se sitten pelaajaa ihan hirveästi enää. Näkisin niin, että tarvitsee ensi kaudella peliaikaa aikuisten tasolla. Nythän tuolla tietysti olisi ihan hyvä paikka ajaa nuori kaveri sisään, kun valmennus on saletisti kovalla tasolla ja rosterikin on oikeasti kunnollinen. Verrattuna esim. Malinen ja V. Koskela, jotka tulivat ekoihin liigapeleihin aivan sekaisin olevaan joukkueeseen. Lassila on tietysti myös "vähän" eri tason kaveri kuin em. ovat. Jännä nähdä mitä tämän suhteen tapahtuu.

Koskelasta samaa mieltä ja hän meneekin juuri tuohon kategoriaan mihin näkisin Lassilankin menevän jo tulevalla kaudella. Pyörittelee U20 peleissä mennen tullen, joten hyöty niistä peleistä on olematon. Tarvitsee ehdottomasti kunnon roolia Keuruulta tulevalla kaudella.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Siis tietenkin on edelleen mahdollista, että puolustajat kehittyy nopeastikin mutta kyllähän tuo puolustus huolettaa. Hirveästi se ei viime kaudesta ole muuttunut ja viime kausi oli suorastaan katastrofi sen suhteen. Toivottavasti sinne vielä joku tulee, vaikka ilmeisesti on ollut vähän juttua, että näillä saatetaan lähteä kauteen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siis tietenkin on edelleen mahdollista, että puolustajat kehittyy nopeastikin mutta kyllähän tuo puolustus huolettaa. Hirveästi se ei viime kaudesta ole muuttunut ja viime kausi oli suorastaan katastrofi sen suhteen. Toivottavasti sinne vielä joku tulee, vaikka ilmeisesti on ollut vähän juttua, että näillä saatetaan lähteä kauteen.
Itse en lähde tuomitsemaan viime kauden pelaajistoa kauheasti, koska koen valmennuksen olleen suurempi syy epäonnistumiseen. Tämä koskee myös puolustajia, joilla on varmasti kykyjä paljon parempaan suoritustasoon.

Mulle on ihan ok, jos näillä lähdetään kauteen, koska se todennäköisesti tarkoittaa, että jätetään reagointivaraa kauden aikana tehtäviin hankintoihin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Itse en lähde tuomitsemaan viime kauden pelaajistoa kauheasti, koska koen valmennuksen olleen suurempi syy epäonnistumiseen. Tämä koskee myös puolustajia, joilla on varmasti kykyjä paljon parempaan suoritustasoon.
Toki osa syy on valmennuksessa mutta ei kaikkea senkään syyksi voi laittaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki osa syy on valmennuksessa mutta ei kaikkea senkään syyksi voi laittaa.
Ei toki kaikkea, mutta ei kaikkea voi pelaajienkaan syyksi laittaa.

Puolustuksen suhteen näen kyllä aika vahvasti, että ongelmat liittyivät pelin rakenteeseen, eikä niinkään pelaajien tasoon. Ehkä siksi olen aika levollinen tuon pakiston suhteen, vaikka se onkin toistaiseksi muuttunut aika vähän viime kauteen nähden.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ei toki kaikkea, mutta ei kaikkea voi pelaajienkaan syyksi laittaa.

Puolustuksen suhteen näen kyllä aika vahvasti, että ongelmat liittyivät pelin rakenteeseen, eikä niinkään pelaajien tasoon. Ehkä siksi olen aika levollinen tuon pakiston suhteen, vaikka se onkin toistaiseksi muuttunut aika vähän viime kauteen nähden.

Just näin. Kyllähän nää Frimanit ja Seppälät pelaa ihan kelvollista kiekollista peliä leijonissa kun ympärillä on viisikko ja sapluuna. Mutta sitten kun Niko Seppälän täytyy ruveta Hongaksi tai Heiskaseksi oman maalin takana niin ongelmat yleensä alkaa. Mutta kun siinä on tosiaan aina mahdollisuus laittaa kahden metrin syöttö useampaan suuntaan niin Niko Seppäläkin pystyy edistämään peliä suht riskivapaasti.

Nostaa minusta vielä erikseen Hongan suoritusta viime kaudella kun joutui paljon improvisoimaan koska viisikko vaan ei läheskään aina tarjonnut sitä tukea hyökkäyksiinlähdöissä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Sen tarkemmin muita joukkueita katsomatta niin tällä joukkueella ollaan siinä 8.-10. sijoilla. Floppaamalla 11. sija on mahdollinen. Yllätyksellä 7. sija. TOP 6 melkeinpä vaatisi sekä ykkössentteriä että yhtä puolustajaa tai sitten sitä, että nykyiset pelaajat kehittyy hurjasti. Ja sitten tietty sitä, että toinen maalivahtikin voittaa useampia pelejä.

Edit. Tarkempi arvio sit toki kun muiden joukkueet on myös valmiita
 
Viimeksi muokattu:

Janilzki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Forza Azzurri
Sen tarkemmin muita joukkueita katsomatta niin tällä joukkueella ollaan siinä 8.-10. sijoilla. Floppaamalla 11. sija on mahdollinen. Yllätyksellä 7. sija. TOP 6 melkeinpä vaatisi sekä ykkössentteriä että yhtä puolustajaa tai sitten sitä, että nykyiset pelaajat kehittyy hurjasti. Ja sitten tietty sitä, että toinen maalivahtikin voittaa useampia pelejä.

Edit. Tarkempi arvio sit toki kun muiden joukkueet on myös valmiita

No kyllä me nyt ylempänä ollaan, kuin 8-10... Sanotaanko, että toi 8 se huonoin sijoitus, mitä pahimmillaan voisi olla. Ja ehkei se joukkuekaan ole vielä ihan kasassa. Mutta anyway valmennus tekee jo sen, että ollaan korkeammalla, kuin nuo veikkaukset.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sen tarkemmin muita joukkueita katsomatta niin tällä joukkueella ollaan siinä 8.-10. sijoilla. Floppaamalla 11. sija on mahdollinen. Yllätyksellä 7. sija. TOP 6 melkeinpä vaatisi sekä ykkössentteriä että yhtä puolustajaa tai sitten sitä, että nykyiset pelaajat kehittyy hurjasti. Ja sitten tietty sitä, että toinen maalivahtikin voittaa useampia pelejä.

Edit. Tarkempi arvio sit toki kun muiden joukkueet on myös valmiita
Pöh. Hyökkäyksen uskon olevan nykyiselläänkin koko liigan TOP5-tasoa. Pakisto ei yllä samaan, mutta Laurikainen on veskarina koko liigan parhaimmistoa. Valmennus on myös parhaimmistoa koko liigassa.

Floppisijoitus voi olla tietysti ihan mitä tahansa, mutta pienellä epäonnistumisellakin sijoituksen pitäisi olla siellä 8-10 paikkeilla. Normisuorituksella taistellaan kuuden joukkoon pääsystä ja hyvä suoritus olisi neljän joukkoon pääsy.

Jos tulee vielä vahvistuksia, niin normisuorituksen odotukset nousevat aika herkästi neljän joukkoon.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Sen tarkemmin muita joukkueita katsomatta niin tällä joukkueella ollaan siinä 8.-10. sijoilla. Floppaamalla 11. sija on mahdollinen. Yllätyksellä 7. sija. TOP 6 melkeinpä vaatisi sekä ykkössentteriä että yhtä puolustajaa tai sitten sitä, että nykyiset pelaajat kehittyy hurjasti. Ja sitten tietty sitä, että toinen maalivahtikin voittaa useampia pelejä.

Edit. Tarkempi arvio sit toki kun muiden joukkueet on myös valmiita

Oma näkemys on että nyt kun joukkueen ikä- ja kokemusrakenne on parempi ja meillä on kunnollinen voittava valmennus, niin kyllä noi säälien jämäsijat olisi ehdoton pettymys. Laituriosaston kovuus tukee ehkä hivenen kapeaa sentteriosastoa ja tarvittaessa yhteen hitsautunut joukkue ja tiivis viisikkopeli antaa vähän anteeksi puolustajien ominaisuuksia. Jos mustavalkoisesti ajatellaan niin systeemi, kulttuuri ja yhteishenki voittaa aina NHL-pelisarja tyylisen: joukkueen taso on pelaajien overall pisteiden keskiarvo - ajattelun. Tietysti osaavat pelaajat on tärkeitä, mutta monet joukkueet on sen historiassa osoittaneet(mm. HIFK viime keväänä) että nimirosteri ei ole oikotie onneen.

Pitää myös muistaa että tällaisessa joukkueessa esim Ottavaisten, Kemellien, Perttujen ja Lassiloiden on myös helpompi nousta esille, kun tietävät että muut herrat lähtökohtaisesti kannattelevat joukkuetta. Viime kaudella esimerkiksi Kemellillä, Lambertilla ja Ottavaisella oli liian isot saappaat, mikä näkyi isoina ailahteluina. Viimeisenä lukkona vielä sitten Laurikaisen Eetu maalilla, jolta sopii odottaa vähän tasaisempaa kautta kun esimerkiksi Ruusulta. Itse heittäisin tässä kohtaa arvion, että JYP taistelee sijoista 5-7. Pääasia minulle on kuitenkin että JYP ei olisi enää liigan säälittävin joukkue vaan Hippos olisi taas pelätty paikka.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Pöh. Hyökkäyksen uskon olevan nykyiselläänkin koko liigan TOP5-tasoa. Pakisto ei yllä samaan, mutta Laurikainen on veskarina koko liigan parhaimmistoa. Valmennus on myös parhaimmistoa koko liigassa.

Floppisijoitus voi olla tietysti ihan mitä tahansa, mutta pienellä epäonnistumisellakin sijoituksen pitäisi olla siellä 8-10 paikkeilla. Normisuorituksella taistellaan kuuden joukkoon pääsystä ja hyvä suoritus olisi neljän joukkoon pääsy.
Laiturit ehdottomasti TOP 4, kuten myös Edi. Mutta muut onkin ennakkoon aika kaukana siitä. Toki ainahan isojakin yllätyksiä tapahtuu ja siihen katsoen TOP 6 on mahdollinen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Laiturit ehdottomasti TOP 4, kuten myös Edi. Mutta muut onkin ennakkoon aika kaukana siitä. Toki ainahan isojakin yllätyksiä tapahtuu ja siihen katsoen TOP 6 on mahdollinen.
Sentteriosasto ei ole kuitenkaan pohjamutien tasoa, kuten ei ole pakistokaan. TOP6 ei olisi mikään iso yllätys, vaan siihen pitäisi normaalisuorituksella päästä tällä rosterilla.

Laiturit ei ole TOP4, vaan tällä hetkellä TOP1. Aika näyttää, että meneekö joku ohi.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Sentteriosasto ei ole kuitenkaan pohjamutien tasoa, kuten ei ole pakistokaan. TOP6 ei olisi mikään iso yllätys, vaan siihen pitäisi normaalisuorituksella päästä tällä rosterilla.
Juu ei ole ei mutta ei lähelläkään myöskään sitä, että niillä pääsisi TOP 6.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä tällä rosterilla ihan tosissaan paikasta kuuden sakissa tullaan taistelemaan ja sinne myöskin pitäisi riittää ilman hirveitä notkahduksia. Eikä vieläkään tiedetä, onko jengi edes valmis vai tuleeko sinne mahdollisesti se sentteri ja/tai pakki.

En muutenkaan ihan hirveästi tässä kohtaa lähtis vielä arvioimaan tulevaa sijoitusta kuitenkaan, kun monella jengillä on vielä paketti ihan levällään. Mutta mennään nyt sit vähän kuitenkin ->

Esim. tällä hetkellä Ässät, Sport, SaiPa, KalPa, KooKoo ja Pelicans jäävät kaikki materiaalissa jalkoihin. Noista kuitenkin kaikki odottelee vielä useampaa vahvistusta käsittääkseni.

Jukurit ei näytä paperilla mitenkään erikoiselta, melkein heidätkin olisin valmis pistämään tuohon em. joukkoon.

Ei tuolla tähän asti ole Kärppien lisäksi kukaan niin merkittävästi vahvistunut. HIFK näyttää olevan ihan sekaisin tällä hetkellä. Tapparalla toki runko ennestään suhteellisen sama, mutta ei sinne uusia vahvistuksia ole toistaiseksi Kemiläisen lisäksi tullut. Siis sellaisia, jotka varmuudella tulee olemaan merkittäviä.

Ilvekseltäkin taitaa puuttua ne kärkinimet vahvistuksista. TPS toistaiseksi myös ihan auki, mutta julkaisevat jotain perjantaina.

Noiden kahden lisäksi myös Lukko ja HPK on ihan voitettavissa, kun paperilla katsotaan. Lukolla toki tulee olemaan kovempi pakisto nimellisesti jos/kun sinne se Reunanen ja Almari tulevat. Mutta se taas ei takaa vielä yhtään mitään, kun oikeasti pelaamaan aletaan.


Täytyy edelleen muistaa, että pelkästään tuo valmennus tulee olemaan todella merkittävä tekijä ensi kaudella. Ja nyt meillä on myös oikeasti veskari, johon voidaan luottaa satavarmasti joka ilta. Sekin tekee paljon, kun pelaajat sen tiedostaa siellä kentällä. Pelitapa on kunnossa ja sitä rataa, niin jopa TOP4 on ihan mahdollinen.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tuossa kuitenkin semmoinen, että nuoremmalla porukalla - Winberg, Valkeejärvi, Kakkonen, Siikanen - alkaa olemaan se 100 Liiga-peliä pelattuna ja kaiken järjen mukaan otteet pitäisi heillä kokemuksen myötä parantua. Ja sama tietenkin koskee näitä hieman vähemmän Liiga-kokemusta omaavia pelaajia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu ei ole ei mutta ei lähelläkään myöskään sitä, että niillä pääsisi TOP 6.
Mielestäni pidät etenkin sentteriosastoa joko ihmeellisen heikkona tai sen korostat turhan paljon sen tärkeyttä. Ihan pelimiehiä siellä on. Esimerkiksi Platzer pelasi viime kaudella ajoittain myös Tapparan ykkössentterinä, eikä Tappara kovin huonosti menestynyt.

Ymmärtäisin huolen, jos sentteriosasto olisi täynnä jotain mestis- tai junnutason pelaajia. Nyt siihen saadaan kuitenkin hyviä liigatason miehiä jokaiseen ketjuun, sekä kahteen ensimmäiseen ketjuun on jo tasonsa todistaneita 30-40 pisteen miehiä.

Kun laiturit, maalivahti ja valmennus ovat liigan kärkitasoa, niin todellakin TOP6-sijoitus on täyttä realismia, vaikka sentterit ja pakisto ovatkin lähtökohtaisesti hieman heikompia.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Mielestäni pidät etenkin sentteriosastoa joko ihmeellisen heikkona tai sen korostat turhan paljon sen tärkeyttä. Ihan pelimiehiä siellä on. Esimerkiksi Platzer pelasi viime kaudella ajoittain myös Tapparan ykkössentterinä, eikä Tappara kovin huonosti menestynyt.

Ymmärtäisin huolen, jos sentteriosasto olisi täynnä jotain mestis- tai junnutason pelaajia. Nyt siihen saadaan kuitenkin hyviä liigatason miehiä jokaiseen ketjuun, sekä kahteen ensimmäiseen ketjuun on jo tasonsa todistaneita 30-40 pisteen miehiä.

Kun laiturit, maalivahti ja valmennus ovat liigan kärkitasoa, niin todellakin TOP6-sijoitus on täyttä realismia, vaikka sentterit ja pakisto ovatkin lähtökohtaisesti hieman heikompia.
Senttereissä kaksi ekaa on Liigatasoa ja kaksi vikaa vähän vähemmän Liigatasoa. Kaikkien muiden paitsi Christofferin ja Platzerin pitäisi olla lähinnä nelosen senttereitä, jos siis meinataan oikeasti tavoitella sitä top 6 paikkaa. Ja menneellä kaudella kyllä huomattiin se ettei hyvä maalivahti auta, jos puolustus on huono.
 

Janilzki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Forza Azzurri
Senttereissä kaksi ekaa on Liigatasoa ja kaksi vikaa vähän vähemmän Liigatasoa. Kaikkien muiden paitsi Christofferin ja Platzerin pitäisi olla lähinnä nelosen senttereitä, jos siis meinataan oikeasti tavoitella sitä top 6 paikkaa. Ja menneellä kaudella kyllä huomattiin se ettei hyvä maalivahti auta, jos puolustus on huono.

Mites, jos katsotaan paria edeltävää kautta. Siellä oli sitä "vähän vähemmän" liigatasoa. Jotenkin hassua, että valitetaan, vaikke ME olemme se, jonne on tullut kaikista eniten vahvistuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös