Ikäänkuin "kalliit" ukot eivät voisi omaksua "pelitapa-identiteettiä"?
Montako vuotta pitää pelitapaa päivittää?
Ovatko ensimmäisen päivitysvuoden pelaajat vielä kolmantena yhä joukkueessa?
Onko menestyksen tavoittelu peli-identiteetin vastakohta?
Montako seuraa on onnistunut kasvamaan TOP-6 joukkueeksi olemalla tarkoituksellisesti ensin minardi?
Mennään kysymysmerkki kysymysmerkiltä vastaten.
Kaiken hintaiset ammattipelaajat voivat omaksua vaaditun pelitapa identiteetin. Toisille se on luontaisempaa, kuin toisille. Hankinnoissa pitäisi osata kartoittaa sopivimmat haluttuun.
Niin monta kuin on tarvis. Monet valmentajat haluaisivat projektiin kolmisen kautta. Sattumien kautta voi viedä vähemmän tai kauemmin. Riippuu organisaation valmiuksista tukemiseen ja niiden kuuluisien palasien loksahtamisesta.
Eivät varmaankaan kaikki, mutta runko on. Kokeneempana ja valmiimpana. Oletan myös, että JYP ideologia pelaajapolitiikan suhteen lähtee myös siitä, osin pakon sanelemana, että kasvattaa mahdollisimman monta ukkoa kirkkaisiin valoihin ja vahvistaa sillä taloutta osaltaan.
En käsitä kysymystä, arvaus että toinen on toisen edellytys.
Vaikea sanoa, en muista lähivuosilta niin pohjalle romahtanutta organisaatiota kuin JYP ja tällä tarkoitan kokonaisuutta en pelkkää tulosta kentällä.
Sitten yleisemmin ja toivottavasti kirjoittamaani täsmentäen.
En näe viisaana, että JYP hassaisi talouttaan kalleimman korin ukkoihin tilanteessa jossa se on. Löytämällä oikeita palasia niiksi kärkiukoiksi voi ihan hyvin kasvaa prospektikin, nyt on tärkeintä luoda pohjaa sille mahdollisuudelle, että huolimatta talouden realiteeteista oikein rakentamalla JYP voi palata kestomenestyjäksi ja faktisesti jonain päivänä oikeasti tavoitella sitä kannua. Koskaan tai ainakaan minun ymmärryshorisontissa JYP ei tule kykenemään rahalliseen kilpaan neljän - viiden rikkaimman kanssa. Keinot on siis oltava toiset, vaikka tavoite sama.
Totta kai jossain määrin "kovat nimet" houkuttaa väkeä katsomoon, mutta niin houkuttaa myös toimiva yhtenäinen joukkuekin. Paha sanoa kummalla on isompi vaikute, riippuu varmaan katsojan vinkkelistä, toisille ne nimet on isompi juttu, toisille joukkue jota kannattaa, kukin tyylillään. Tämä kysymys juuri tähän kohtaan on kovin retorinen, JYP työkalupakissa ei ymmärtääkseni juuri nyt ole sijaa moisen pohtimiselle tai moisia vaihtoehtoja. Luojan kiitos sanoisin minä, sillä kiusaus organisaatiossa voisi olla meneminen sieltä mistä aita on matalin määrätietoisen ja kestävän kehittämisen sijaan.
Riskille on olemassa paikkansa ja tyhmiä riskejä ei JYPin enää ole vara ottaa, jos kohta mikään bisnes ei päättömien ja hetkeen sopimattomien riskien ottamista kestä. Tämä erottaa ne, jotka joskus menestyy ja ne jotka ei koskaan.
JYPin kohdalla säästökuuri on väärä analyysi, JYP on ottanut pohjakosketuksen monella eri saralla ja nyt on vakaannuttamisen, ei panostamisen aika. Kaikesta huolimatta JYP on toistaiseksi mielestäni pelannut korttinsa aivan oikein ainakin tähän asti, enkä pidä minään jargonina lupausta olla kilpailukykyinen ensi kaudella joukkueena. Sitten kun on millä panostaa, tietenkin panostetaan.
Puhut halveksivasti pelitavan merkityksestä ja ehkä se on katsantokannastasi ihan ymmärrettävää, totuus kuitenkin on, että jos joukkueen peli toimii se luo imua ja halukkuutta päästä siihen mukaan, eli parempi neuvotteluasema, kuin pelkkä ranteen paksuinen setelinippu. Kyllä ne kovimmatkin nimet katsovat mitä työtä seurassa ollaan tehty ja tehdään, ennen kuin nimiä lappuihin laittavat. Tässä hetkessä ollaan siinä paikassa, että nimiosastolta voisi saada enempi rahastajia ja ehtoopuolen rahastoijia, jotka eivät lopulta nimiään enempää seuraan tuo. Sitten kun pohja on kunnossa ne oikeasti hyödyllisetkin kovat nimet kiinnostuu. Toivottavasti tämä selventää myös sitä tahtotilaa, mikä seurassa ja joukkueessa ensikaudelle on motivaattori olla kilpailukykyinen, vaikkei rosteri nimiä pullottaisikaan.
Se good damn fyrkka ei tule hosumalla ja juosten kusemalla, sillä kastelee vain lahkeet juostessaan ja mikäli sponsoreilla ei riitä kärsivällisyys tai ymmärrys, ei ne oikeita sponsseja olekaan. Ne sponssitkin kun tehdään muu, kuin yksi kausi mielessä ja pidempiaikaisin tavoittein. Jos JYP leirissä on tämmöisiä takinkääntäjiä, niistä kannattaa päästä eroon koska hyödy ei seura, eikä sponssikaan ja etsiä niitä, joilla on järki ymmärrys touhusta ja yhteinen näkemys eduista ja hyödyistä kumpaisellekin.
Kuvitelma, että ensi kausi voisi olla joku tuhkimotarina JYPille on lapsellinen tai voi se sitä olla, jos sen kriteerit on muuta kuin oletan tekstissäsi sinun tarkoittavan. JYPin tuhkimotarina ensi kaudelle on paluu kartalle uskottavana joukkueena, jonka yli ei kävellä mennen ja tullen, vaikka nakkikattila vielä unelmien puolella olisikin.