JYP kaudella 2021–2022

  • 590 682
  • 4 307

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi asia kannattanee myös muistaa eli tuo ulkomaan pelaajan veroraja... Luulen että kaikkia saapuvia pelaajia ei vielä keväällä julkisteta...

Joo ja ainahan NHL:n leireiltä myös vapautuu pelaajia ja lisäksi nyt on ehkä enemmän kun koskaan pelaajia vapaana kun seurat tekee koronan takia toimia (veikkaampa että euroopassa vielä vuoden sisällä joku seura menee nurinkin ja pelaajatarjonta paranee kauden aikana). Alennusmyyneissä kannattaa olla kärkkymässä.

Eikä vielä ole mitenkään selvää että kaikki on koronankaan osalta ohi niin rajoituksien kun että näkyisi talouteen. Sen takia ei varmaan ihan mitään 4-5 hittihankintaa esimerkiksi hyökkäykseen varmaan voi odottaa, mutta kyllähän sieltä esim. 2 sentteri ja Rooban korvaaja luulisi jossain kohti tulevan.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Toivoa saa vaikka kuuta taivaalta, se on oikeus. Et kuitenkaan voi järjellisesti ja uskottavasti olettaa, ettei julkaistu rosteri ole kilpailukykyinen, koska piirtoaakaan et ole joukkueen nähnyt vielä tekevän. Kaiken voi ja saa tietysti dumata alimpaan helvettiin jos mieli ei muuhun taivu, mutta hölmöltä tuntuu moista mihinkään oikeasti pohjaamatonta marmatusta lueskella. Tulee olo, että ongelma on sun omassa päässä enemmän kuin JYPin rosterissa. No, ehkä sen pipon kiristämisen ulkoistaminen toimii terapeuttisena venttiilinä.

Yksi asia on tuo raha ja kuinka paljon sitä on käyttää. Päätön ajattelutapa, minun mielestä, eikös oleellisempaa olisi miettiä, mikä on tilanne ja kokonaisuus ja kuinka paljon tilanteessa on edes järkevää tuhlata, kun työmaata on toisissa asioissa enemmän kuin stigaukkojen nimekkyydessä. Tilanne taitaa oikeasti olla se, että JYPin on viisaampaa rakentaa pakettia jolla ponkaistaan tulevaisuuteen, eikä ostella ukkoja kuin lapsi karkkikaupassa vailla järkeä ja päämäärää.

Vaikka kuinka epäilet, ettei JYP maltillisemmalla pelaaja politiikalla voi luoda kilpailukykyistä joukkuetta, on minun pakko olla eri mieltä. Tulosta tehdään niin pitkälle kykyä riittää ja niitä pelimerkkejä kannattaa jättää sinne kauden varrelle, jotta tiedetään hankkia oikeanlaista täydennystä puutteisiin ja tulevaisuuteen. JYPin tulos, väitän, on ensi kaudella kiinni enemmän siitä kuinka toimivan pelitavan valmennus kykenee tuottamaan, kuin nimistä puseron selässä. Siltikin, urakka on väistämättä niin kolossaalinen, että päämäärät on asetettava ensi kauden jälkeisiin kausiin ja sitä ei saa sössiä hölmöllä karkkikauppa politiikalla, se ei tuo mitään, vaan on pakkasella housuun kusemista ja kestävän tuloksellisuuden tuhoamista taloudellisesti. Virheitä JYP on ihan riittämiin jo tehnyt, josko nyt viimein olisi viisastumisen aika koko organisaation tasolla.
En minä ole marmattanut. Emme edes tiedä ketä sieltä on tulossa. Mutta olen yksi niistä jotka toteaa että tarve on monelle kärkiukolle. Mutta puhun niiden puolesta jotka näkevät tarvetta vahvistaa joukkuetta. Ja nyt, jos jatketaan vänkäämistä niin yv puolella.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En minä ole marmattanut. Emme edes tiedä ketä sieltä on tulossa. Mutta olen yksi niistä jotka toteaa että tarve on monelle kärkiukolle. Mutta puhun niiden puolesta jotka näkevät tarvetta vahvistaa joukkuetta. Ja nyt, jos jatketaan vänkäämistä niin yv puolella.

Tarkoitus ei ole vängätä, vaan tuoda reality checkiä mukaan, jottei ihan pilvissä liideltäisi. Tottakai, joukkue ei ole valmis, joten pakkohan sinne täydennystä hankkia. JYPin tilanteessa kuitenkin enemmän sanelee tarve kehityksen tilanteessa, kuin kalliit ns. varmat ja hinnakkaat ykköskorin miehet. Tärkeämpää on löytää oikeat palaset projektiin, kuin täydennysten olevan projekti. Uskon tälläkin sapluunalla olevan ihan mahdollista löytää riittävät palaset olla kilpailukykyinen ja miksei olisi?

Ollaan vänkäämättä, kun asiassa on monia puolia pohdittavaksi kommentoitavaksi kaikille täällä lukeville, uskon että tämä on hedelmällisempää, kuin yv vänkääminen, varsinkin kun tarkoitukseni ei ole vängätä, vaikka oman näkemykseni pyrin rehellisesti julki saattamaan, kun joku mieltyy jotenkin sen totean, enkä silti pyri mihinkään pippelin mittailuun kenenkään kanssa. Asiat riitelee, ei ihmiset.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
. JYPin tulos, väitän, on ensi kaudella kiinni enemmän siitä kuinka toimivan pelitavan valmennus kykenee tuottamaan, kuin nimistä puseron selässä. Siltikin, urakka on väistämättä niin kolossaalinen, että päämäärät on asetettava ensi kauden jälkeisiin kausiin ja sitä ei saa sössiä hölmöllä karkkikauppa politiikalla,
Tällä kertaa olen täysin samaa mieltä, koska "nimet" ovat vähissä ja nimillä ei ole oikeastaan mitään väliä tässä kohtaa vaan oikeanlaisten pelaajien löytäminen oikeisiin paikkoihin. Ja valmennus.

Nyt on löydetty Schshotka tjsp. puolustukseen, kuulostaa ja näyttää hyvältä. Täsmälääkitystä.
Alasta huhultu keskushyökkääjäksi - sinne juuri tarvitaan kokenutta pelaajaa, mutta riittääkö Alanen ja mihin ketjuun, aika näyttää. Ei nyt ainakaan tuomita.

Voisin kuvitella, että meistä kukin asettaa mielessään jonkin "vähimmäistavoitteen" mihin joukkueen tulisi päästä. Ja kukin esittää arvioitaan siitä kuinka siihen päästään. No, minä olen tällainen etäkannattaja, tietämätön oikeastaan kaikesta ja toivomukseni on täyttynyt, JYP pelaa myös ensikaudella ja toivon, että pelaa hyvin. Toivon myös, että JYP yllättää positiivisesti kuten TPS teki tällä kaudella (Raipe).
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt on löydetty Schshotka
Pyydän anteeksi, että pilailin tyhmyyttäni tämän nimen kanssa. Erityisesti Jan Scotkalta.

Olen ollut erittäin tarkka, että kaikki nimet kirjoitetaan oikein, oli sitten suomalainen tai ulkomaalainen, asiayhteys mikä tahansa, koska jokaiselle meistä oma nimi on tärkeä ja jokainen meistä on ylpeä nimestään.

Tulipa nyt jälki- (ei kauko-) viisaana mieleen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tällä kertaa olen täysin samaa mieltä, koska "nimet" ovat vähissä ja nimillä ei ole oikeastaan mitään väliä tässä kohtaa vaan oikeanlaisten pelaajien löytäminen oikeisiin paikkoihin. Ja valmennus.

Ajatuksiani voinen avata vähän syvemmin koskien po. asiaa josta on kirjoiteltu tänään.

En juurikaan harrasta minkään sortin arvausleikkejä sijoituksista, peleistä jne, mutta esim finaalin joukkueet meni 50/50 oikein. Oma näkemys oli, että siellä olisi ollut Hifk peilaten sarjan esitykseen kokonaisuutena, no TPS sitten yllätti ja vei paikan. Tämä on kaukaa lähdetty ajatuskaari, mutta pääsen vielä siihen asiaankin, jos herra suo.

Miksi nuo kaksi joukkuetta, Lukko ja Hifk? Miksi ei Tappara, Kärpät, Kookoo tai kukaan muukaan haastajista? Pelitapa on vastaus.

Siinä missä ns. träppijengit ei riittäneet, vaikka rosterin taso oli ihan satavarmasti riittävä, peli edelleen kehittyi ja nimenomaan liiketempon osalta ja se taas tarkoitti, että joukkueet, joissa ei kiekoton pelaaminen ollut tolalla, eivät kannusta kamppaille. Sen liike tempon edellytys kun on viisikon kiekottomien pelaajien työ koko vaihdon ja koko pelin.

Yksi alue, jossa tämä ero tuo sen kohtalokkaan gäpin on keskialue. Passiivinen träppi ja riistokääntö syvään ja vastustajan virheiden kyttäily ei enää riitä. Tämän sai mielestäni eritoten Tappara kohdata tällä kaudella, rosteri varmaan riittävä kaikkia joukkueita vastaan liigassa, mutta silti olisi ollut maailman ihme, jos finaaliin asti olisi riittänyt. Tappara siis pienesti kohtasi saman, minkä JYP on kokenut rajummin, pelitapa vanheni käsiin, eikä sitä ajoissa huomattu päivittää.

Viimein sitten alustuksesta asiaan. Kun täällä on puheen aiheena ollut törsätäänkö ensi kauteen kärki ukkoihin, vai rakennetaanko maltillisemmin pienemmällä rahalla uutta identiteettiä sopivia palasia etsiskellen. Tietysti, vaikkei siellä kalliimmassa korissa ostoksia tehdäkään, on mahdollista löytää palasia, jotka riittävät kilpailukykyiseen ensi kauteen, vaikkei kannusta puhutakaan. Näin jos toimitaan ollaan minun silmin kartalla tulevaisuuden suhteen, oleellisempaa kuin raflaavat kärkinimet on JYPille toimiva peli - identiteetti ensi kaudella.

Jos ajattelee kokonaisuutta vähän nokkaa pisemmälle, huomaa, että nyt eteentuleva jakso on taustojen, pelitapojen ja kehittämisen aikakausi ja päämäärä on olla iskussa ja kärjen tasolla kaudella, kun uusittu halli otetaan käyttöön. Silloin runko on sitoutettu ja kokenut ja siihen myös järkeä hankkia niitä ykköskorin ukkoja eri rooleihin tarpeen mukaan, kun on uuden hallin buumi ja jos vielä saadaan pelillinen buumi, on JYP viimeinkin talouden suhteenkin kilpailukykyisempi pitämään rosterin tasoa jatkumona.

Näiden syiden vuoksi minun huomioni keskittyy eniten siihen pelitapa orientaatioon minkä uusi valmennus tuo, enkä edes odottele mitään parempia kuin muilla vahvistuksia joukkueeseen tässä vaiheessa, vaan katson, että niiden aika on sitten, kun joukkue on siihen valmis, nyt tulevien ja tuleehan niitä, toivoisin olevan täsmäpaloja tähän rakennus vaiheeseen, sen saman kilpailukyvyn kykenee luomaan valmennuksella kuin niillä isoilla nimillä, joilla sitten vietäisiin seuran talous kyvyttömäksi vastaamaan mitenkään tuleviin kehitystarpeisiin.

Vaikka JYP ei ensi kauteen luultavasti kannusta tappele, niin silti minun mielestä sen kannun pitää olla tavoiteltavana unelmana siellä organisaatiossa, vaikka sen eteen jokusen kauden töitä pitää painaakin, se on tärkeämpää, kuin ok menestyminen rahallisen pohjan tärväämällä yhden kauden pyristelyn sijaan. All in vasta kun se on realistisesti järkevää.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Pyydän anteeksi, että pilailin tyhmyyttäni tämän nimen kanssa. Erityisesti Jan Scotkalta.

Olen ollut erittäin tarkka, että kaikki nimet kirjoitetaan oikein, oli sitten suomalainen tai ulkomaalainen, asiayhteys mikä tahansa, koska jokaiselle meistä oma nimi on tärkeä ja jokainen meistä on ylpeä nimestään.

Tulipa nyt jälki- (ei kauko-) viisaana mieleen.

Jos ihan todellakin oikein halutaan kirjoittaa, niin pitää varmaan olla jossain varulla copypastea varten... Ščotkan lausuminen on lähempänä tuota kirjoittamaasi kuin Scotkaa, kovaa k:ta siinä ei ole missään kohdassa, vaan oikein lausuttuna jotenkin tyyliin "shtshotka" kuten Arposen Miika aiemmin jo twiittaili. Š on sh, kuten Tšekin lausumisestakin jo tiedämme, ja č on tsh. Aika näyttää miten eri tahot sen sitten lausuvat.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Ajatuksiani voinen avata vähän syvemmin koskien po. asiaa josta on kirjoiteltu tänään.

En juurikaan harrasta minkään sortin arvausleikkejä sijoituksista, peleistä jne, mutta esim finaalin joukkueet meni 50/50 oikein. Oma näkemys oli, että siellä olisi ollut Hifk peilaten sarjan esitykseen kokonaisuutena, no TPS sitten yllätti ja vei paikan. Tämä on kaukaa lähdetty ajatuskaari, mutta pääsen vielä siihen asiaankin, jos herra suo.

Miksi nuo kaksi joukkuetta, Lukko ja Hifk? Miksi ei Tappara, Kärpät, Kookoo tai kukaan muukaan haastajista? Pelitapa on vastaus.

Siinä missä ns. träppijengit ei riittäneet, vaikka rosterin taso oli ihan satavarmasti riittävä, peli edelleen kehittyi ja nimenomaan liiketempon osalta ja se taas tarkoitti, että joukkueet, joissa ei kiekoton pelaaminen ollut tolalla, eivät kannusta kamppaille. Sen liike tempon edellytys kun on viisikon kiekottomien pelaajien työ koko vaihdon ja koko pelin.

Yksi alue, jossa tämä ero tuo sen kohtalokkaan gäpin on keskialue. Passiivinen träppi ja riistokääntö syvään ja vastustajan virheiden kyttäily ei enää riitä. Tämän sai mielestäni eritoten Tappara kohdata tällä kaudella, rosteri varmaan riittävä kaikkia joukkueita vastaan liigassa, mutta silti olisi ollut maailman ihme, jos finaaliin asti olisi riittänyt. Tappara siis pienesti kohtasi saman, minkä JYP on kokenut rajummin, pelitapa vanheni käsiin, eikä sitä ajoissa huomattu päivittää.

Viimein sitten alustuksesta asiaan. Kun täällä on puheen aiheena ollut törsätäänkö ensi kauteen kärki ukkoihin, vai rakennetaanko maltillisemmin pienemmällä rahalla uutta identiteettiä sopivia palasia etsiskellen. Tietysti, vaikkei siellä kalliimmassa korissa ostoksia tehdäkään, on mahdollista löytää palasia, jotka riittävät kilpailukykyiseen ensi kauteen, vaikkei kannusta puhutakaan. Näin jos toimitaan ollaan minun silmin kartalla tulevaisuuden suhteen, oleellisempaa kuin raflaavat kärkinimet on JYPille toimiva peli - identiteetti ensi kaudella.

Jos ajattelee kokonaisuutta vähän nokkaa pisemmälle, huomaa, että nyt eteentuleva jakso on taustojen, pelitapojen ja kehittämisen aikakausi ja päämäärä on olla iskussa ja kärjen tasolla kaudella, kun uusittu halli otetaan käyttöön. Silloin runko on sitoutettu ja kokenut ja siihen myös järkeä hankkia niitä ykköskorin ukkoja eri rooleihin tarpeen mukaan, kun on uuden hallin buumi ja jos vielä saadaan pelillinen buumi, on JYP viimeinkin talouden suhteenkin kilpailukykyisempi pitämään rosterin tasoa jatkumona.

Näiden syiden vuoksi minun huomioni keskittyy eniten siihen pelitapa orientaatioon minkä uusi valmennus tuo, enkä edes odottele mitään parempia kuin muilla vahvistuksia joukkueeseen tässä vaiheessa, vaan katson, että niiden aika on sitten, kun joukkue on siihen valmis, nyt tulevien ja tuleehan niitä, toivoisin olevan täsmäpaloja tähän rakennus vaiheeseen, sen saman kilpailukyvyn kykenee luomaan valmennuksella kuin niillä isoilla nimillä, joilla sitten vietäisiin seuran talous kyvyttömäksi vastaamaan mitenkään tuleviin kehitystarpeisiin.

Vaikka JYP ei ensi kauteen luultavasti kannusta tappele, niin silti minun mielestä sen kannun pitää olla tavoiteltavana unelmana siellä organisaatiossa, vaikka sen eteen jokusen kauden töitä pitää painaakin, se on tärkeämpää, kuin ok menestyminen rahallisen pohjan tärväämällä yhden kauden pyristelyn sijaan. All in vasta kun se on realistisesti järkevää.
Lainaan sinun tekstiä vaikka vain pari kohtaa osuu vuodatuksessani sinun tekstiin ja loppu enemmän tähän "mitä on lupa odottaa" keskusteluun.

Ikäänkuin "kalliit" ukot eivät voisi omaksua "pelitapa-identiteettiä"?
Montako vuotta pitää pelitapaa päivittää?
Ovatko ensimmäisen päivitysvuoden pelaajat vielä kolmantena yhä joukkueessa?
Onko menestyksen tavoittelu peli-identiteetin vastakohta?
Montako seuraa on onnistunut kasvamaan TOP-6 joukkueeksi olemalla tarkoituksellisesti ensin minardi?
Panostaako yhteistyökumppanit alemmalla kynnyksellä joukkueeseen joka säästää vai tavoittelee menestystä?
Vakio romantikkojen ulkopuolella, houkutteleeko tähtipelaajat ja menestys yleisöä halliin, vai "katsotaan nyt ketä saadaan kunhan kehitetään halvalla pelitapaa" kokoonpano?
Ja kuten bisneksessä.. on uskallettava ottaa riskiä jos haluaa kasvaa. JYP:n uusi tuleminen ei onnistu säästökuurilla, koska tässä sarjassa ei jää säästöjä. Vain kasvu luo kasvua.
Ei tämä ole myöskään mikään tietokonepeli jossa rakennellaan maltilla. Jos fyrkka ei riitä, niin sitten se ei riitä, ja on mentävä minardilla radalle. Mutta vaikka minardilla olisi maailman nerokkain pelitapa, se pitkässä sarjassa ei luo tuhkimotarinaa.

Nyt sormet ja varpaat ristiin että saamme hyviä pelaajauutisia tällä viikolla. Sellaisia, jotka luo uskoa ensi kauteen - Joka luo uskoa sponsoreihin- joka luo uskoa kannattajiin- joka luo hyvää pöhinää seuran ympärille- joka tuo sitä god damn FYRKKAA!
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos ihan todellakin oikein halutaan kirjoittaa, niin pitää varmaan olla jossain varulla copypastea varten... Ščotkan lausuminen on lähempänä tuota kirjoittamaasi kuin Scotkaa, kovaa k:ta siinä ei ole missään kohdassa, vaan oikein lausuttuna jotenkin tyyliin "shtshotka" kuten Arposen Miika aiemmin jo twiittaili. Š on sh, kuten Tšekin lausumisestakin jo tiedämme, ja č on tsh. Aika näyttää miten eri tahot sen sitten lausuvat.
Täysin samaa mieltä, minä en tiedä miten oikeasti nimi kirjoitetaan puhumattakaan lausumisesta. Joitain arvauksia olen nähnyt, mutta toivon, että niin kannattajat kuin selostajat ottavat asiasta enemmän selvää ja kertovat siitä meille muille.

Joku noheva toimittaja voisi esimerkiksi kysyä asiaa itse pelaajalta kun hän saapuu pelipaikoille?
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Lainaan sinun tekstiä vaikka vain pari kohtaa osuu vuodatuksessani sinun tekstiin ja loppu enemmän tähän "mitä on lupa odottaa" keskusteluun.

Ikäänkuin "kalliit" ukot eivät voisi omaksua "pelitapa-identiteettiä"?
Montako vuotta pitää pelitapaa päivittää?
Ovatko ensimmäisen päivitysvuoden pelaajat vielä kolmantena yhä joukkueessa?
Onko menestyksen tavoittelu peli-identiteetin vastakohta?
Montako seuraa on onnistunut kasvamaan TOP-6 joukkueeksi olemalla tarkoituksellisesti ensin minardi?
Panostaako yhteistyökumppanit alemmalla kynnyksellä joukkueeseen joka säästää vai tavoittelee menestystä?
Vakio romantikkojen ulkopuolella, houkutteleeko tähtipelaajat ja menestys yleisöä halliin, vai "katsotaan nyt ketä saadaan kunhan kehitetään halvalla pelitapaa" kokoonpano?
Ja kuten bisneksessä.. on uskallettava ottaa riskiä jos haluaa kasvaa. JYP:n uusi tuleminen ei onnistu säästökuurilla, koska tässä sarjassa ei jää säästöjä. Vain kasvu luo kasvua.
Ei tämä ole myöskään mikään tietokonepeli jossa rakennellaan maltilla. Jos fyrkka ei riitä, niin sitten se ei riitä, ja on mentävä minardilla radalle. Mutta vaikka minardilla olisi maailman nerokkain pelitapa, se pitkässä sarjassa ei luo tuhkimotarinaa.

Nyt sormet ja varpaat ristiin että saamme hyviä pelaajauutisia tällä viikolla. Sellaisia, jotka luo uskoa ensi kauteen - Joka luo uskoa sponsoreihin- joka luo uskoa kannattajiin- joka luo hyvää pöhinää seuran ympärille- joka tuo sitä god damn FYRKKAA!
En ihan kaikki kysymyksiin tällä kommentilla vastaa, mutta samoilla linjoilla. Tämä myös osittain tuohon @JypFabu viestiin kommenttia,

Pelitapa ja valmennus on se kivijalka mistä kaikki lähtee. Tarvitaan sitoutuneita pelaajia pelaamaan tätä pelitapaa, mutta tarvitaan myös se keihäänkärki, joka ratkoo tiukat pelit voitoiksi --> jengiä hallille= RAHAA

Ilveksellä oli pelitapa. Viihdyttävä, tuloksellinen, kunnes se kärki lähti. Sen jälkeen Ilves vajosi keskikastin joukkueeksi. Kyllä ne nimet selässä teki Ilveksestä alkukauden PARHAAN joukkueen. Ja en odota JYP:n änäri äijiä.

JYP tarvitsee silti ne kovatkin kaverit, että saadaan fanit halliin vaikka joukkue kyntäisi, porukka tulee silti katsomaan hyviä pelaajia ja ihmistet hallilla=RAHAA
Silloin kun Nylander tuli JYP;n ja pelasi ensimmäisen pelinsä. Hallilla oli porukkaa aivan törkeästi. Ihmiset seisoivat rappusilla ja missä ihan vain, että pääsisivät näkemään tähden, Ymmärrän täysin fanien turhautumista joihinkin Mestis huhuihin. Joo resurssit eivät tällä hetkellä välttämättä ole ihanteelliset, mutta kyllä fanilla on oikeus fantasioida/kritisoida joukkueeseen hankittuja nimiä vaikka pelejä ei ollakkaan vielä ensimmäistäkään pelattu. Ne julkistetut nimet toukokuussa auttaa pitkään kesään ennen kauden alkua ja auttaa todennäköisesti myös sponsorimyyntiin ja kausari myyntin=RAHAA.

Liiga on ammattilaissarja ja pelaajille maksetaan palkkaa pelaamisesta parhaalla mahdollisella tasolla (näin ainakin varmaan sopparia tehdessä ajatellaan) niin kyllähän seuran tavoitteena pitää joka kaudella olla mestaruus! Mitä järkeä on yrittää taistella playoff-paikasta. En ymmärrä suomalaista urheilu kulttuuria esim. että vaikka joku pikajuoksija lähtee olympialaisiin hakemaan pistesijaa. Voitostahan kilpaurheilussa on kyse eikä pistesijasta!
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lainaan sinun tekstiä vaikka vain pari kohtaa osuu vuodatuksessani sinun tekstiin ja loppu enemmän tähän "mitä on lupa odottaa" keskusteluun.

Ikäänkuin "kalliit" ukot eivät voisi omaksua "pelitapa-identiteettiä"?
Montako vuotta pitää pelitapaa päivittää?
Ovatko ensimmäisen päivitysvuoden pelaajat vielä kolmantena yhä joukkueessa?
Onko menestyksen tavoittelu peli-identiteetin vastakohta?
Montako seuraa on onnistunut kasvamaan TOP-6 joukkueeksi olemalla tarkoituksellisesti ensin minardi?
Panostaako yhteistyökumppanit alemmalla kynnyksellä joukkueeseen joka säästää vai tavoittelee menestystä?
Vakio romantikkojen ulkopuolella, houkutteleeko tähtipelaajat ja menestys yleisöä halliin, vai "katsotaan nyt ketä saadaan kunhan kehitetään halvalla pelitapaa" kokoonpano?
Ja kuten bisneksessä.. on uskallettava ottaa riskiä jos haluaa kasvaa. JYP:n uusi tuleminen ei onnistu säästökuurilla, koska tässä sarjassa ei jää säästöjä. Vain kasvu luo kasvua.
Ei tämä ole myöskään mikään tietokonepeli jossa rakennellaan maltilla. Jos fyrkka ei riitä, niin sitten se ei riitä, ja on mentävä minardilla radalle. Mutta vaikka minardilla olisi maailman nerokkain pelitapa, se pitkässä sarjassa ei luo tuhkimotarinaa.

Nyt sormet ja varpaat ristiin että saamme hyviä pelaajauutisia tällä viikolla. Sellaisia, jotka luo uskoa ensi kauteen - Joka luo uskoa sponsoreihin- joka luo uskoa kannattajiin- joka luo hyvää pöhinää seuran ympärille- joka tuo sitä god damn FYRKKAA!
Niin, kun tilanne on nyt juuri se, että sitä fyrkkaa on hyvin rajallisesti käytössä. Se on vain karu totuus, eikä se siitä mihinkään muutu. JYP on vetänyt vuosikausia isolla taloudellisella riskillä, eikä sitä voi loputtomiin jatkaa, kun tappiota tehdään vuodesta toiseen.

Lisäksi on ihan paskaa ettei tässä sarjassa voisi jäädä rahaa säästöön. Monet seurat ovat tehneet todella hyvää tulosta säästökuurilla. HPK, SaiPa ja KalPa hyvinä esimerkkeinä lähivuosilta. HPK nousi säästökuurin kautta mestariksi, eikä silloinkaan kyse ollut kalliista joukkueesta, vaan pitkäjänteisestä työstä ja siitä kuuluisasta kivijalasta. Toki pyritään kuitenkin käyttämään käytössä olevat rahat parhaalla mahdollisella tavalla ja rakentamaan mielenkiintoinen joukkue, vaikka ei olekaan varaa hankkia joukkuetta täyteen valmiita tähtipelaajia.

Ihan jokainen kannattaja varmasti toivoisi, että sitä rahaa olisi ja voitaisiin ottaa riskejä, mutta joskus realiteetit tulevat vastaan ja on pakko ottaa hetki hieman rauhallisemmin. Ei tässä ole kyse siitä, että kukaan varsinaisesti haluaisi lähteä minardoimaan, mutta kun maailma ei toimi niin, että aina saa kaiken mitä haluaa.

Ja kyllä, oikeassakin maailmassa usein rakennetaan maltilla. Ei se ole mikään pelkästään tietokonepeleihin liittyvä myytti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ikäänkuin "kalliit" ukot eivät voisi omaksua "pelitapa-identiteettiä"?
Montako vuotta pitää pelitapaa päivittää?
Ovatko ensimmäisen päivitysvuoden pelaajat vielä kolmantena yhä joukkueessa?
Onko menestyksen tavoittelu peli-identiteetin vastakohta?
Montako seuraa on onnistunut kasvamaan TOP-6 joukkueeksi olemalla tarkoituksellisesti ensin minardi?

Mennään kysymysmerkki kysymysmerkiltä vastaten.

Kaiken hintaiset ammattipelaajat voivat omaksua vaaditun pelitapa identiteetin. Toisille se on luontaisempaa, kuin toisille. Hankinnoissa pitäisi osata kartoittaa sopivimmat haluttuun.

Niin monta kuin on tarvis. Monet valmentajat haluaisivat projektiin kolmisen kautta. Sattumien kautta voi viedä vähemmän tai kauemmin. Riippuu organisaation valmiuksista tukemiseen ja niiden kuuluisien palasien loksahtamisesta.

Eivät varmaankaan kaikki, mutta runko on. Kokeneempana ja valmiimpana. Oletan myös, että JYP ideologia pelaajapolitiikan suhteen lähtee myös siitä, osin pakon sanelemana, että kasvattaa mahdollisimman monta ukkoa kirkkaisiin valoihin ja vahvistaa sillä taloutta osaltaan.

En käsitä kysymystä, arvaus että toinen on toisen edellytys.

Vaikea sanoa, en muista lähivuosilta niin pohjalle romahtanutta organisaatiota kuin JYP ja tällä tarkoitan kokonaisuutta en pelkkää tulosta kentällä.

Sitten yleisemmin ja toivottavasti kirjoittamaani täsmentäen.

En näe viisaana, että JYP hassaisi talouttaan kalleimman korin ukkoihin tilanteessa jossa se on. Löytämällä oikeita palasia niiksi kärkiukoiksi voi ihan hyvin kasvaa prospektikin, nyt on tärkeintä luoda pohjaa sille mahdollisuudelle, että huolimatta talouden realiteeteista oikein rakentamalla JYP voi palata kestomenestyjäksi ja faktisesti jonain päivänä oikeasti tavoitella sitä kannua. Koskaan tai ainakaan minun ymmärryshorisontissa JYP ei tule kykenemään rahalliseen kilpaan neljän - viiden rikkaimman kanssa. Keinot on siis oltava toiset, vaikka tavoite sama.

Totta kai jossain määrin "kovat nimet" houkuttaa väkeä katsomoon, mutta niin houkuttaa myös toimiva yhtenäinen joukkuekin. Paha sanoa kummalla on isompi vaikute, riippuu varmaan katsojan vinkkelistä, toisille ne nimet on isompi juttu, toisille joukkue jota kannattaa, kukin tyylillään. Tämä kysymys juuri tähän kohtaan on kovin retorinen, JYP työkalupakissa ei ymmärtääkseni juuri nyt ole sijaa moisen pohtimiselle tai moisia vaihtoehtoja. Luojan kiitos sanoisin minä, sillä kiusaus organisaatiossa voisi olla meneminen sieltä mistä aita on matalin määrätietoisen ja kestävän kehittämisen sijaan.

Riskille on olemassa paikkansa ja tyhmiä riskejä ei JYPin enää ole vara ottaa, jos kohta mikään bisnes ei päättömien ja hetkeen sopimattomien riskien ottamista kestä. Tämä erottaa ne, jotka joskus menestyy ja ne jotka ei koskaan.

JYPin kohdalla säästökuuri on väärä analyysi, JYP on ottanut pohjakosketuksen monella eri saralla ja nyt on vakaannuttamisen, ei panostamisen aika. Kaikesta huolimatta JYP on toistaiseksi mielestäni pelannut korttinsa aivan oikein ainakin tähän asti, enkä pidä minään jargonina lupausta olla kilpailukykyinen ensi kaudella joukkueena. Sitten kun on millä panostaa, tietenkin panostetaan.

Puhut halveksivasti pelitavan merkityksestä ja ehkä se on katsantokannastasi ihan ymmärrettävää, totuus kuitenkin on, että jos joukkueen peli toimii se luo imua ja halukkuutta päästä siihen mukaan, eli parempi neuvotteluasema, kuin pelkkä ranteen paksuinen setelinippu. Kyllä ne kovimmatkin nimet katsovat mitä työtä seurassa ollaan tehty ja tehdään, ennen kuin nimiä lappuihin laittavat. Tässä hetkessä ollaan siinä paikassa, että nimiosastolta voisi saada enempi rahastajia ja ehtoopuolen rahastoijia, jotka eivät lopulta nimiään enempää seuraan tuo. Sitten kun pohja on kunnossa ne oikeasti hyödyllisetkin kovat nimet kiinnostuu. Toivottavasti tämä selventää myös sitä tahtotilaa, mikä seurassa ja joukkueessa ensikaudelle on motivaattori olla kilpailukykyinen, vaikkei rosteri nimiä pullottaisikaan.

Se good damn fyrkka ei tule hosumalla ja juosten kusemalla, sillä kastelee vain lahkeet juostessaan ja mikäli sponsoreilla ei riitä kärsivällisyys tai ymmärrys, ei ne oikeita sponsseja olekaan. Ne sponssitkin kun tehdään muu, kuin yksi kausi mielessä ja pidempiaikaisin tavoittein. Jos JYP leirissä on tämmöisiä takinkääntäjiä, niistä kannattaa päästä eroon koska hyödy ei seura, eikä sponssikaan ja etsiä niitä, joilla on järki ymmärrys touhusta ja yhteinen näkemys eduista ja hyödyistä kumpaisellekin.

Kuvitelma, että ensi kausi voisi olla joku tuhkimotarina JYPille on lapsellinen tai voi se sitä olla, jos sen kriteerit on muuta kuin oletan tekstissäsi sinun tarkoittavan. JYPin tuhkimotarina ensi kaudelle on paluu kartalle uskottavana joukkueena, jonka yli ei kävellä mennen ja tullen, vaikka nakkikattila vielä unelmien puolella olisikin.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Reid Gardiner 2021-2022 (+2022-2023)
Jere-Matias Alanen 2021-2022 (+2022-2023)
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Gardiner vaikuttaa todella hyvältä hankinnalta kärkiketjuihin, isot plussat siitä. Alasesta sanoin jo aiemminkin, että hyvä low risk - high reward -tyyppinen hankinta.

Hyvä fiilis edelleen tähän mennessä tehdyistä hankinnoista. En usko, että vieläkään ollaan valmiita, mutta tuskin montaa pelaajaa enää on tulossa. Jotain saatetaan myös hankkia kauden alun jälkeen verotussyistä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Reid Gardiner 2021-2022 (+2022-2023)
Jere-Matias Alanen 2021-2022 (+2022-2023)
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Gardiner vaikuttaa todella hyvältä hankinnalta kärkiketjuihin, isot plussat siitä. Alasesta sanoin jo aiemminkin, että hyvä low risk - high reward -tyyppinen hankinta.

Hyvä fiilis edelleen tähän mennessä tehdyistä hankinnoista. En usko, että vieläkään ollaan valmiita, mutta tuskin montaa pelaajaa enää on tulossa. Jotain saatetaan myös hankkia kauden alun jälkeen verotussyistä.

Ainakin Facebookissa kirjoitetaan suoraan, että lisää pelaajahankintoja luvassa lähiviikkoina.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti tulee vielä hyvä sentteri ja yksi vähän raamikkaampi pakki. Ihan hyvät haut nämäkin nopealla scouttaksella.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huomatkaa myös tuo tiedotteen lopussa oleva " JYP julkaisee uusia pelaajahankintoja lähiviikkojen aikana. "
Edit: Hidas
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Gardineria itse JYPiin toivoinkin, voi hyvinkin olla kova tekijä. TPS:n Kestner tulee äkkiseltään mieleen vertailukohdaksi, Gardiner on pari vuotta nuorempi, ECHL:stä jopa Kestneriä kovempi pistekeskiarvo, ja on jo totutellut Euroopan kaukaloihin parin kauden verran.

Onnistuessaan voi siis olla erittäinkin tehokas. Toki myös floppivaara on aina olemassa. Ja muita bubimaisia viisauksia.

Alanen sitten tuo kilpailua alakenttien sentteriosastolle, toivottavasti kuitenkin vielä kärkisentteri on tulossa. Aloitustaidosta plussaa, mutta vaikea uskoa että tehoilu siirtyisi liigatasolle. Saa näyttää tämän oletuksen vääräksi. Onneksi Viitanenkin tiedotteessa vahvisti, että Alasen rooli on tuoda kilpailua alakenttiin.

Nyt enää se toinen kärkisentteri, yksi kärkilaituri ja O'Brien niin kelpaa lähteä kauteen. Tiedotteen mukaan lisää tulossa ihan monikossa, joten hyvältä näyttää! Erittäin isolla mielenkiinnolla seuraan joukkueen rakentumista, pari viime vuotta kun on menty sillä, että 90% vanhasta rungosta jatkaa, ja muutama täytemies vaihtuu.

Ja plussa vielä sopimusteknisistä asioista, että kaikilla tulijoilla on vähintään optiot myös ensi kaudelle.

Sen verran vielä, että ilmeisen hyvällä prosentilla ovat nämä "Suomeen" huhutut pelaajat löytäneet JYPiin. Kumpaakaan näistä (Gardiner, Scotka) kun ei ole mediassa suoraan JYPiin yhdistetty. Ei kahta ilman kolmatta, eli Gernát on myös selvästi meidän miehiä. No, todellisuudessa mennee Jokereihin, tämä oli lähinnä hassuttelua.
 
Viimeksi muokattu:

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvältä vaikuttaa päivän molemmat julkistukset. Lisäksi on kerrottu monikossa, että lisää pelaajauutisia on luvassa. Jos nyt oletetaan, että sieltä tulisi vielä vaikka O’Brien ja mitallinen kakkossentteri, niin alkaisi näyttää oikein hyvältä. Samaan aikaan olisi pakko kysyä, mistä viime vuosina on valtavia pelaajapalkkioita maksettu, jos näinkin tiukalla kulukuurilla saadaan koottua näin mielenkiintoinen joukkue. Viitaselle patsasta puuhaamaan seuraavaksi :)
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Samaan aikaan olisi pakko kysyä, mistä viime vuosina on valtavia pelaajapalkkioita maksettu, jos näinkin tiukalla kulukuurilla saadaan koottua näin mielenkiintoinen joukkue. Viitaselle patsasta puuhaamaan seuraavaksi :)
Vanhoista näytöistä, edelleenkin pappaosasto oli JYPin myös kalleimpia pelaajia. Immonen, Tuppurainen, Louhivaara, Kalteva vapautti aika ison kasan euroja, muualle siirtyessään/lopettaessa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Oijjoijjoi! Molemmat haut vaikuttavat etukäteen oletetulta hinta-laatusuhteeltaan erinomaisilta! Oikealta ampuva maalinsylkijäkanukki (Kestner 2.0) ja kaksimetrinen maalinsylkijäsentteri hyvällä aloitusprosentilla. Ja lisää on tulossa!

Sopimukset myös fiksusti 1+1 seuran optiolla. Ei tuolla nyt mitään varsinaista jatkuvuutta rakenneta, mutta ei sentään ole taas pajatso tyhjä vuoden päästä jos niin halutaan.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Vanhoista näytöistä, edelleenkin pappaosasto oli JYPin myös kalleimpia pelaajia. Immonen, Tuppurainen, Louhivaara, Kalteva vapautti aika ison kasan euroja, muualle siirtyessään/lopettaessa.
Ja eivät Siikonen, Lintuniemi tai Rooba uusine soppareineen halvimmasta päästä varmasti olleet.

Tilalle otettiin "divarijyriä" tähän mennessä, mutta maistuu :)
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Sopimukset myös fiksusti 1+1 seuran optiolla. Ei tuolla nyt mitään varsinaista jatkuvuutta rakenneta, mutta ei sentään ole taas pajatso tyhjä vuoden päästä jos niin halutaan.
Hyvä sopimusrakenne kyllä, päästään nopeasti eroon, jos ei miellytä ja toisaalta jos miellyttää helpolla lisävuosi taattu. Ei myöskään olisi ensimmäinen kerta kun option käyttämisen jälkeen sorvataan pidempää sopimusta kesken sopimuskauden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös