JYP kaudella 2020–2021

  • 415 862
  • 2 267

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi kauden joukkueesta on muutamia varsin hyviä huhuja liikkeellä (Patrik Puistola, Severi Lahtinen, Aleksi Salonen), mutta jatkosopimukset (tai ainakin niiden julkaisu) nykyisten pelaajien kanssa antavat odottaa itseään. Nämä ovat niitä aikoja vuodesta, jolloin parhaat viedään päältä, joten vähän pelottaa, miksi esim. Turkulainen, Vainio, A.Honka, Tuppurainen -rintamalta ei kuulu mitään.

Onkohan JYPillä tarkoituksena tehdä nk. massiivinen kauden päätyttyä, vai julkistella jatkosoppareita sitä mukaa, kun niitä saadaan tehtyä? Toivottavasti kyseessä on ensimmäinen, koska jälkimmäisen kyseessä ollessa nuoret lupaukset on ehkä jo sainattu muualle...
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onkohan JYPillä tarkoituksena tehdä nk. massiivinen kauden päätyttyä, vai julkistella jatkosoppareita sitä mukaa, kun niitä saadaan tehtyä? Toivottavasti kyseessä on jälkimmäinen, koska ensimmäisen kyseessä ollessa nuoret lupaukset on ehkä jo sainattu muualle...

Tässä kohti luulisi että jos tarkoitus ripotella niin olisi jo tyyliin Tuppuraisen tai jonkun muun kokeneen jatkosopimus julkaistu, että varmaan tarkoitus isommissa nipuissa. Sen takia ei varmaan liikaa kannata murehtia.
 

Baldrick

Jäsen
Vanhemmat pelaajat saattavat hyvin tehdä jatkopäätöksensä vasta kauden jälkeen, joten esim. Allun jatkosta en tässä kohti olisi kovin huolissani.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä se jatkopäätös pitää seuralle ilmoittaa hyvissä ajoin, että seura pystyy reagoimaan siihen pelaajahankinnoilla.
Varsinkin kun puhutaan 1-2 ketjun kavereista, joiden varaan joukkuetta oikeasti rakennetaan. Allu on tätä kastia ja jos häntä ei sainata nyt ja keväällä kertoo lopettavansa/lähtevänsä Itävaltaan vielä pariksi vuodeksi, niin tämän tason kavereita ei pahemmin ole enää saatavilla.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Eikön seuralla ole tiedossa pelaajien aikeet tai ketkä on pois lähdössä, ei jokaista liikettä tarvitsekaan heti ilmoitella. Ne lähtee ketkä lähtee varsinkin jos parempaa sopimusta on muualla tarjota, ketään ei kannata väkisin pitää, A.Honka ei ole kahteen vuoteen esittänyt mitään sellaista etteikö hänen poislähtöä voitaisi korvata, puolustus suuntaan on ehkä joukkueen huonoin,eikä mikää pelote ole myös hyökkäyspäässäkään. Hänen kannalta olisi ehkä viisaintakin lähteä haistelemaan toisia tuulia.
JYP kumminkin operoi tietyllä budjetilla ja riippuu omistajista kuinka paljon viitsivät pumpata rahaa. Niin eiköhän se tietty kokonaisuus ole, missä raameissa pitää pysyä, Tällä hetkellä tuo Turkulainen ja hänen jatko on kiinnostavin pelaaja. Varmaahan on että Palmuhan poistuu joukkueesta ja ostaako esim KHL.stä joku Nättisen sopimuksen irti, niin siinä on ns ykkönen jo palasina. Mikä on taas Immonen / Tuppurainen tilanne, pahimmassa tapauksessa sekin ketju on palasina jos molemmat lopettaa, Eli voi olla suuretkin muutokset edessä, Mutta uskon että toimistolla ovat ajan tasalla eikä heille tule kovinkaan suuria yllätyksiä. Ja sehän on perus sääntö että sopimuksia ei ilmoitella jos kaveri on toisaalla kiinni. ja jos ei ole jatko papereita nykyisten kanssa jolla soppari loppuu 30,4 ei ole mitään ilmoitettavaakaan.
Mutta joka vuosi ne on kuitenkin joukkueen kasaan saanut ja kesä treenitkin vedettyä, se että onko joukkue pärjäävä niin sitähän ei tässä vaiheessa voi tietää vaikka mitä realistisiä nimiä voisi ilmoitella.
Se että esim jotkut Immonen ja Tuppurainen tekevät päätöksen vaikka kauden jälkeen, ei ole kovinkaan suuri ongelma, koska he ei kuitenkaan ole niitä tärkeimpiä ja avain asemassa olevia kavereita, mutta pirun hyviä lisä joukkueeseen, joiden palkkarahat on ehkä helpompi raapia sitten budjetin ulkopuolelta
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllähän JYP on yleensä julkaissut jatkosopimukset hyvin pitkälti kauden aikana, semmoinen mielikuva on että tammikuun loppuun mennessä on ne jatkot julkaistu. Sen jälkeen julkaistut jatkot ovat olleet melkein yhden käden sormissa laskettavissa.
Jos muisti ei täysin petä, viime vuonna JYP julkaisi Laurikaisen, Tuppuraisen ja Kaltevan jatkot 14.tammikuuta (Rooban jatko oli tullut jo aiemmin) ja sen jälkeen ei yhtään jatkoa tullut siitä rungosta. Ei toki ollut tarviskaan.
Veteraanien osalta asia voi olla hivenen eri, mutta eiköhän siellä nyt kuitenkin ole Viitasta ja urheilupuolen muuta johtoa informoitu missä mennään.
Toki päätöksiä voi tulla myöhemminkin, mahdollisesti pitkälle jatkuva kevät voi asioita muuttaa.


Ensi kauden joukkueesta on muutamia varsin hyviä huhuja liikkeellä (Patrik Puistola, Severi Lahtinen, Aleksi Salonen)..

Valaise nyt oikeasti meitä, mitä näet Sählä-Salosessa, kun sitä pitää joka viestissä mehustella upeana huhuna?

Varmaahan on että Palmuhan poistuu joukkueesta ja ostaako esim KHL.stä joku Nättisen sopimuksen irti, niin siinä on ns ykkönen jo palasina.

Jep, Palmullahan on vielä ensi kaudeksi sopimus Canucksiin, joten todennäköisesti taas aloittaa ensi kauden rapakon takana. Nättisen kohdalla KHL ei liene realistinen vaihtoehto (vielä), koska sillä keikalla tuhoaa kyllä lopullisesti ne NHL-haaveensa. Jullen tavoitteet on siellä ja loppukausi ratkaisee hyvin paljon, lähteekö sinne eli ts. tarjoaako joku seura yksisuuntaista sopimusta.
 
Viimeksi muokattu:

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ohessa sopimustilanne Jatkoaika.com (ei päiväystä) sekä EP:n mukaan. Lisäksi tietenkin talenttitallin sopimukset, jotka voimassa pääsääntöisesti 2023.

Tuota kun katsoo, niin onhan siinä paljon liikkuvia ja epävarmoja osia.

Mahdollista että nyk. 1-2 ketjusta mukana vain Siikonen - loput naarattava jostain muualta, sillä tuskin talenttitallista vielä löytyy täyttäjiä. No, Ratisen optio käytettäneen, mutta riittääkö paikkaajaksi. Kalajanniska... epäilen.

Sama tilanne puolustuksessa.
Kalteva jatkaa, Vainio jatkanee (miksi olisi kapteeniksi valittu, jos ei periaattellista yhteisymmärrystä jatkosta olisi). Allenin optiolle vahva kyllä.

Melkoinen palapeli kyseessä, mutta uskon ja luotan siihen, että Viitanen, Tirkkonen ja rahoittajat saavat kilpailukykyisen joukkueen kasattua ensi vuodeksikin.

Laurikainen - Ruusu - Parkkinen

Tuppurainen - Immonen - Turkulainen
Palmu -
Siikonen - Nättinen
Rooba - Kalapudas - ????
Ratinen (o) - Hytönen - Louhivaara
Siikanen - Stråka (o) - Kalajanniska (o)
Rutanen (o)

Kalteva - Honka J.
Vainio
- Mäenpää
Lindroos - Honka A.
Jokinen -
Allen (o)
Viinikaiset (o)
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valaise nyt oikeasti meitä, mitä näet Sählä-Salosessa, kun sitä pitää joka viestissä mehustella upeana huhuna?
Näen hyvin luistelevan, pelirohkean ja aina hymy huulilla sekä pilke silmäkulmassa pelaavan puolustajan. Mielestäni Salonen pelaa viihdyttävää hokia hyvässä ja joskus myös huonossa.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Näen hyvin luistelevan, pelirohkean ja aina hymy huulilla sekä pilke silmäkulmassa pelaavan puolustajan. Mielestäni Salonen pelaa viihdyttävää hokia hyvässä ja joskus myös huonossa.
Mitä näistä osa-alueista JYPiltä ei löydy jo omasta takaa jos kehittyvät nuoret lasketaan mukaan ja miksi ei laskettaisi? Itse en näe yhtään mitään sellaista osa-aluetta joka Salosen hankinnalla hintalaatusuhteella uppgradeisi. Salonen on verrattain loistava ellei paras 6-7 puolustaja liigassa, mutta kärkiroolehin no-no. Hinta kuitenkin varmasti tasoa "kärki"

En haluaisi sählää takaisin JYPiin, mutta todennäköisesti hän on tulossa, niin paljon juttuja liikkunut. Tervehdin kuitenkin ilolla sitä huhua, että Tappara olisi Sählää haluamassa takasin, jos siten sittenkin vältetään Salosen paluu JYPiin
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Näen hyvin luistelevan, pelirohkean ja aina hymy huulilla sekä pilke silmäkulmassa pelaavan puolustajan. Mielestäni Salonen pelaa viihdyttävää hokia hyvässä ja joskus myös huonossa.

Eli näet että Salonen pystyy paikkaamaan Mäenpään tai jommankumman Hongan veljeksistä? Tai Vainion? Ja on selkeä upgrade esim. Roni Alléniin?

Hinta kuitenkin varmasti tasoa "kärki"

2018 verotiedot 76 500 euroa. eli rahastointien kanssa 100 tonnin peruspakki. Toivottavasti menee Tapparaan, en näe JYPillä mitään tarvetta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän Salosen hankinnassa muuta epäilyttävää ole kun tuo mahdollinen hinta/laatusuhde joka peilaa enemmän ehkä potentiaaliin kun nykyiseen pelilliseen antiin. Muulta osin voi olla ihan hyväkin haku ja liikaa ottaisi ainakaan negatiivisena tuota jos tulee joukkueseen, antaa ensin pelata :) se toki jos roolia on haettu esimerkiksi tuohon Mäenpään tilalle että kannattaisiko muutama euro enemmän pistää itse Mäenpäähän ja tehdä vielä vuoden jatko , kokoajan pystynyt kuitenkin tämänkauden osalta parantamaan ja pysynyt jotenkin nyt ehjänä. Potentiaalia sieltäkin takana kuitenkin löytyy tehdä parempaa suoritusta nykyisestä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Eihän Salosen hankinnassa muuta epäilyttävää ole kun tuo mahdollinen hinta/laatusuhde joka peilaa enemmän ehkä potentiaaliin kun nykyiseen pelilliseen antiin.

Salosen hankinnassa on ihan pikkusen muutakin epäilyttävää kuin pelkästään hinta-laatusuhde joka on toki aivan perseellään kun nykytasoa katsotaan.
Aloitetaan vaikka siitä että Salonen ei ole liigatason top4-pakki, joita JYP todennäköisesti tarvitsee ensi kaudeksi ainakin yhden, mahdollisesti useamman. Kuten varmaan tiedät, sopimusta vailla ovat tällä hetkellä J.Honka, Mäenpää ja Vainio. A.Hongan lähteminen Pohjois-Amerikkaan on mahdollista.
Ossi Ikosen jatkosopimuksella saadaan kolmosketjuun se pelirohkea ja pilke silmäkulmassa pelaava pakki, puolet halvemmalla kuin Sählä-Salonen. Jos sellaiselle edes on tarvetta, minusta JYPillä on tälläkin hetkellä riveissään riittävästi kavereita jotka pystyvät nuo kolmosketjun minuutit pelaamaan. Ainoa 20 minuuttia hyvällä tasolla pelaava pakki ensi kaudeksi sopimuksen alla on Mikko Kalteva.
 

Hattrickster

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi kaudelle tarvitaan ykkösmaalivahti, jos Laurikainen ei jatka.
Puolustuksesta pitäisi ehdottomasti pitää A.Honka, Vainio ja mielellään myös isompi Honka. Kyllä se J.Honka keksii pian sen, että nöyryys tuottaa parempia tuloksia. Mäenpään voi päästää jo eläkkeelle. Lindroos, Jokinen kaksikko on sellainen, joka voidaan korvata helposti elleivät jatka.

Hyökkäys on menossa pahasti repaleiseksi ellei Immonen,Tuppurainen,Turkulainen kolmikosta ainakin 2 jatka JYPissä. Hytönen voi jäädä eläkkeelle ja samaa toivoisin Louhivaarastakin, mutta se taitaa olla turha toive (kun Holtari on tehnyt oikein hyvän sopimuksen ja Ossi kiittää agenttiaan). Palmun pitäisin joukkueessa niinkuin varmaan kaikki muutkin, mutta se lienee menetetty kortti. Nättinen tuskin pelaa JYPissä ensi kaudella, mutta jos pelaa niin hyvä. Ensi vuodeksi tarvitaan useampi ykkös- tai kakkoskorin kaveri riippuen ykkösviisikon suunnitelmista.

Koska niin monta ykköskorin tai kakkoskorin pelaajaa on epävarmoja, niin sopimustilanne pitäisi saada aika pian selkiytymään, että voi tehdä jotain järkeviä hankintoja. Mielenkiintoinen kevät on tulossa tälläkin rintamalla.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolustuksesta pitäisi ehdottomasti pitää A.Honka, Vainio ja mielellään myös isompi Honka. Kyllä se J.Honka keksii pian sen, että nöyryys tuottaa parempia tuloksia. Mäenpään voi päästää jo eläkkeelle. Lindroos, Jokinen kaksikko on sellainen, joka voidaan korvata helposti elleivät jatka.
Jos molemmat Hongat ja Vainio lähtevät, niin en sulkisi Mäenpäätä vielä kokonaan laskuista. Riippuu miehen tahtotilasta, terveydestä ja palkkapyynnöstä. Minun silmiini näyttää nimittäin siltä, että Mäenpää ei ole täysin ehjänä pelannut tälläkään kaudella, mutta terveenä ollessaan olisi ehdottomasti hyvä liigatason kiekollinen pakki edelleen.

Tässä vaiheessa tuntuu kyllä oudolta edes ajatella ensi kauden joukkuetta, kun vaikuttaa siltä, että saattaa mennä uusiksi todella isolla kädellä. Joukkueen rankka uusiutuminen on toki harmillista, mutta samalla mielenkiintoista. Viitanen laitetaan todelliseen testiin ensi kauden joukkuetta kasattaessa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensi kauden puolustajia listatessa pitää tietenkin nostaa pöydälle myös kaikki nuoret ehdokkaat. Erityisesti KeuPassa tehot 3+11 tehnyt Valtteri Kakkonen tullaan varmaan näkemään kokoonpanossa. Lainaus kesäkuun Kakkosen signaus-uutisesta:

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Valtterin takaisin kotiin. Valtteri omaa kovan potentiaalin tulevaisuuden yleispuolustajana vahvojen lajitaitojensa, sekä periksiantamattoman luonteensa takia. Valtteri edustaa meille projektipelaajaa, jolta odotamme murtautumista pysyvästi liigajoukkueen vakiokokoonpanoon seuraavan kahden kauden aikana” kuvailee JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Iltalehden mukaan Salonen pelaa JYPissä ensi kaudella. Enemmänkin sopinuksia taskussa, mutta Viitanen ei voi niistä vielä puhua.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Teille tulossa Sählän mukana ihan mielenkiintoisia nimiä. Mielenkiinnolla odotan ensikauden Jyppiä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt se Salonen tulee sitten kotiin, monen harmiksi täällä. Huhut pitivät paikkansa.

Eihän se vielä pidä paikkansa jos toimittaja siitä kirjoittaa, mutta todella todennäköistä.

Enkä tiedä kannattaako sopimuksesta liikaa pahoittaa mieltä, jopa sanoisin päin vastoin kun kotiutetaan pelaaja joka lähestyy parhainta peli-ikäänsä ja on oma kasvatti. Myöhemmin sitten nähdään onko palkansa arvoinen.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Teille tulossa Sählän mukana ihan mielenkiintoisia nimiä. Mielenkiinnolla odotan ensikauden Jyppiä.
Mielenkiintoisia vai "mielenkiintoisia"?

Jos tuolta TPS:n miehistöä katsoo, niin mielenkiintoisia ovat tietenkin Pajuniemi ja T. Nättinen. Todella mielenkiintoisia molemmat. Osuuko edes lähelle?
 

Hexa

Jäsen
Eihän se vielä pidä paikkansa jos toimittaja siitä kirjoittaa, mutta todella todennäköistä.

Enkä tiedä kannattaako sopimuksesta liikaa pahoittaa mieltä, jopa sanoisin päin vastoin kun kotiutetaan pelaaja joka lähestyy parhainta peli-ikäänsä ja on oma kasvatti. Myöhemmin sitten nähdään onko palkansa arvoinen.
En itse ole pahoittamassakaan mieltä tästä. Salonen on kuitenkin vielä kehittyvä pelaaja jonka maksimipotentiaalia ei ole vielä nähty. Ei ne paljon etukäteen hehkutetut puolustajatkaan ole aina onnistuneet JYPissä. Nyt Sählä saa sen kunnollisen näytönpaikan kasvattajaseurassaan.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän se vielä pidä paikkansa jos toimittaja siitä kirjoittaa, mutta todella todennäköistä.

Enkä tiedä kannattaako sopimuksesta liikaa pahoittaa mieltä, jopa sanoisin päin vastoin kun kotiutetaan pelaaja joka lähestyy parhainta peli-ikäänsä ja on oma kasvatti. Myöhemmin sitten nähdään onko palkansa arvoinen.

Samaa mieltä, hyvä hankinta jos tulee. En jaksa lähteä tarkistamaan Salosen tilastoja, mutta muistaakseni ehtinyt jo pellailla muutaman kerran Liigan finaaleissa, olisiko mestaruuskin tarttunut matkaan Tapparan paidassa ja joku hopeakin. Parhaat vuodet luultavasti vielä edessäpäin. Lisäksi oma kasvatti ja myös JYP.n paidassa jonkun verran playoff kokemusta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En itse ole pahoittamassakaan mieltä tästä. Salonen on kuitenkin vielä kehittyvä pelaaja jonka maksimipotentiaalia ei ole vielä nähty. Ei ne paljon etukäteen hehkutetut puolustajatkaan ole aina onnistuneet JYPissä. Nyt Sählä saa sen kunnollisen näytönpaikan kasvattajaseurassaan.

Joo ja sori kun meni lainauksen alle, enemmän oli noihin aikaisempiin kommentteihin palstalla. Pitää muistaa että JYP on myös paljon viimevuosina pistänyt konkaripelaajiin rahaa palamaan, esimerkiksi viimekaudella Yonkman ei ollut lähellekään ilmainen ja lopulta rooli jäi aika pieneksi vaikka toikin peliin tiettyjä hyviä elementtejä jota puuttui joukkueessa ja varsinkin silloin kun teki sopimuksen. Paljon vastaavia sopimuksia joissa maksettu hyvät ikälisät ja samalla päästetty nuorempia pois. Nyt selkeää jatkumoa nuorempien pelaajien hankkimiseen. Salosella on varmasti hieman sitä piilohintaa sopimuksessa mutta on myös sitä potentiaalia joka lisää juuri hintaa. Pelaajatyypiltä taitaa olla myös juuri sitä mikä voi sopia joukkueen pelitapaan hyvin.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Toivottavasti Salosen sopimus on tyyliin ”tienaa tonni” ja helvetin hyvillä purkuehdoilla seuran puolelta. Salonen on ollut ja on tälläkin hetkellä just ja just liigan keskitason pakki. Oikeastaan ihan täysi täytemies ollut aina ja sen roolin antaisin mieluummin jollekin prospektille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös