JYP kaudella 2019–2020 – puhtaalta pöydältä?

  • 380 866
  • 1 803

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ylivoima:

Julius Hongasta odotin huomattavasti kovempaa tekijää yv:lle. Ei heikohko yv ole tietenkään hänen vikansa mutta olisin odottanut että jokunen Jullen viivapommi olisi löytänyt tiensä maaliin. Mäenpää osasi tämän 10 v sitten muttei enää. Nuorempi Honka omaa potentiaalia viivamieheksi mutta on samalla iso uhka myös omaan päähän polkkarivetoineen ja ohisutaisuineen. Jypillä on kelvollisia viivamiehiä muttei ketään erinomaista tyyliin Kemiläinen.

Lisäksi jonkun pitäisi tehdä "Harri Pesoset" ja luoda oikein ajoitettu liikkuva maski.

Tämä. Allekirjoittanut on jo pidemmän aikaa kiroillut Mäenpään suorittamista ylivoimalla. Vedot paukkuu lähimmän vastustajan polkkareihin tai vaihtoehtoisesti päätyplekseihin. Valitettava tosiseikka vaan on se, ettei siellä ketään muutakaan kunnon viivapelotetta ole. J. Honka on kokonaisuutena ollut pettymys, kun erinomaisen alun jälkeen meno on hyytynyt ja välillä tuntuu erottuvan kentällä lähinnä ylimielisen neppailun muodossa.

Tänään näyttää Laurikainen olevan maalilla, Ruusu varalla. Ediltä kaivataankin tulikuumaa KooKoota vastaan heti huippusuoritus, ja sellainen toivottavasti myös nähdään.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko jälleen kummastella halua tuoda Kalteva ylivoimaan ja vielä enemmän kummastelen kun häntä ehdotetaan sisään viivatykiksi. Mikko Kaltevan lyöntilaukaus on yksi herran isoimpia heikkouksia ja miltei jokainen JYPin muu puolustaja pystyy ampumaan paremmin ja nopeammin (ei kovemmin) lämärillä. Mikäli muistellaan Kaltevaa aiempien vuosien ylivoimassa niin mies syotteli erittäin paljon ja jos hän veti usein ratkaisu oli napakka ranne.
Ymmärsit varmaan mitä kirjoitin ja mitä tarkoitin. Varsinkin kun boldasit joitakin kohtia. Kun lähes kaikki vaihtoehdot on kokeiltu eikä mikään toimi niin Kalteva saisi ainakin sen kiekon maalille. Miksei sitäkin siis kokeiltaisi? Vai onko sinulla joitain ennen kokeilemattomia hyviä vaihtoehtoja?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Viime aikoina YV-kuvio on ollut se, että takakolmio pyörittelee aikansa ja sitten Mäenpää vetää kärkikarvaajaa polkkareihin. Vastustajat osaavat jo lukea Nättisen siitä neliön keskeltä pois ja kun JYPillä ei juuri kovaa viivapelotetta ole, niin noinhan se sitten menee. Joku YV-kenttä voisi kokeilla ihan vetoja poikittaissyötöstä viivasta.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peli on vielä kesken, mutta KooKoo on ollut huomattavasti parempi ja JYP vaikuttaa melko aseettomalta. Hyvällä yv:llä voisi kääntää heikompiakin pelejä, vaan kun se ei toimi. Nättinen-Siikonen-Palmu trionkin lento on kadonnut, eikä se enää Nättisen johdolla tao joka pelissä kolmea maalia.

Nyt testataan Tirkkostakin, millä saadaan peli taas raiteilleen. Pisteitä aletaan kaipaamaan taas pian, tai neljän sakki ja pudotuspelien kotietu karkaa. Tähän saakka ei ole nähty edes ketjujen sotkemista, joko olis aika?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Alkukaudella tuntui että kaikki onnistuu, ja toki onnistumiset ruokkivat onnistumisia ja itseluottamusta, mutta tällä hetkellä JYPin pelissä ei oikein ole edes niitä aihioita joilla onnistumisia voi tulla. Syötöt päin peräseinää (tai älyttömiä seläntakaa-vippauksia), hyökkääjät seisovin jaloin kun pitäisi avata nopealla, energia menee tuomareille avautumiseen ja mussuttamiseen (josta Tirkkonenkin jo pressissä avautui)... jne jne.

Oma näkemys edelleen on että jossain määrin tekemisen helppous alkoi viehättää, etenkin kun surkeallakin pelillä tuli voittoja, ja työnteko väheni. Ns. "tultiin paikalle"- ilmiö. Sitten siihen onkin tosi vaikea päästä enää uudestaan kiinni, vähän kun jos on pelin aikana menettänyt otteen, mutta pidemmällä mittakaavalla. Yksilötasolla heikkoja ratkaisuja etenkin puolustuspäässä, hyökkäyksessä väkinäistä puskemista ja näennäistä pyörittelyä ilman vaarallisuutta.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Se ois sitten lauantaina KalPa tulossa Hippokselle, eivätkä lähtökohdat ole suinkaan siitä otollisimmasta päästä. KalPa tulee kovalla itseluottamuksella Jukurit-kylvetysten jälkeen, kun taas JYP yrittää kasata viimeisimmät itseluottamuksen rippeensä. Niinkuin joku viime KalPa pelin aikaan kuvasi: ”KalPa on siitä pirumainen vastus, että sitä sytyttää aina JYP, kun taas JYPpiä ei voisi KalPa vähempää kiinnostaa.” Näin se on omaankin silmään varsinkin runkosarjassa pitkään ollut, enkä usko että tämä peli tuo poikkeusta, KalPan taistellessa tiukasti säälipleijari paikasta. Meillä on enää terveitä pakkeja: Allen, J. Honka, A. Honka, Lindroos, Mäenpää ja KeuPa lainat. Kalteva, Jokinen ja Vainio ovat kysymysmerkkejä. Nyt starttaa runkosarjan tärkein vaihe, ja jo ennalta suht heikko pakisto on täysin riekaleina. Noh toivotaan että se kurssi kääntyy
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tässä vähän analyysiä JYPin pelistä tällä hetkellä. KooKoo-pelin kuva tuoreena mielessä.

Vaikka JYPiltä ei eilen onnistunut yhtään mikään ja kaikki pomputkin menivät 9/10 KooKoolle, niin pahinta pelissä oli KK:n kokonaisvaltainen paremmuus pelillisesti: JYP näytti takavuosien KalPalta, joka jätön jätöllä hieroo pakki-pakki -syöttöjä, kunnes iso paha vastustaja tulee ja vie karkin korkealla hurrikaaniprässillä. Toki ilman taklauksia ja niistä mahdollisesti seuraavia turhia jäähyjä.

Kyllä Tirkkosen ja Santasen pitää keksiä jotain lääkkeitä avauspeliin tuon meidän pelin lisäksi - varustepakista pitää löytyä nopeampia tapoja kääntää peliä. Nyt KK karvasi viidellä pelaajalla hyökkäysalueella, ja pahimmillaan tuli maalin taakse uhittelemaan. Kaksi maalia syntyi pelkän karvauksen ja sen tuottamien virheiden tuloksena.

Vastaavasti JYPin oma karvaus vetäytyi siniviivalle. Vaikka tehtiin töitä kovasti, niin KK pääsi usein liikkeelle vauhdilla.

Puolustajista J. Honka pisti silmään, ja ei hyvässä. Ei voi NHL:n tasoa kehua jos #6 on siellä onnistunut pelaamaan useamman pelin. Tai sitten vaan oli huono peli häneltä. Mies rakastaa kiekkoa ja ei suostu luopumaan siitä vaikka aseella uhattaisiin. "Minä otan!", kuului huuto ja hetkeä myöhemmin karvaaja kävi hakemassa kiekon, kun piti vielä yksi kiemura käydä tekemässä. No, ei miinuksia sarakkeeseen, joten hoiti puolustushommansa.

Toisekseen ylivoima: Viivalla ei ole minkäänlaista laukaisu-uhkaa. Kaikki näkevät kauas, että vetopaikkaa haetaan vain siihen Nättiselle pienen neliön keskelle. Kaksi muuta vaihtoehtoa Immosen hyvä suora laukaus tai Tuppuraisen veto. Mutta kamoon, variaatiota, kiitos. Vaikka sitten neljä hyökkääjää.

JYP yritti, etenkin kolmannessa erässä. Siellä oli vauhtia, jopa taklauksia (ei kannata näemmä), ahkeraa takakarvausta ja vetoja, mutta kun ei niin ei. Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja aika vähän. Pitkiä hyökkäyksiä ei juurikaan.

Hyökkäyksiä aiemmin hyvin tukeneet pakit tuntuivat nyt valuvan liian alas, kiekko karkasi viivaan tullessa usein keskialueelle.

Haatajan ylivoimamaalin olisi voinut lukea, samaa kuviota yritettin koko ajan. Mutta toisaalta ehkä Vainion loukkaantuminen kesken vaihdon esti häntä pelaamasta Haatajaa pois.

Oli siellä hyviäkin suorituksia ja reipasta tunnetta, esim. Palmulla ja Turkulaisella, mutta koko viisikon peli kauttaaltaan repaleista.

No. KooKoo menee pitkälle tänä keväänä tuolla pelillä. KalPaa vastaan ei tarvitse pelätä korkeaa karvauspeliä, joten JYP varmasti sen pelin voittaa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuohon koodinimi Skrbek kelpaisi, eri asia onko tulossa. Materiaalin kapeudesta on puhuttu useampaan otteeseen jos loukkaantumisia tulee ja JYP on ollut varsin onnekas loukkaantumisrintamalla tähän saakka. Nyt jos Vainio loukkaantui pahemmin niin puolustukseen tulikin kerralla iso lovi, nimenomaan kokonaisvaltaiseen pelaamiseen - kiekollisia neppailijoita takalinjoilla jo riittää.

Mutta joo, ensisijaista on saada homma taas raiteilleen nykyisellä porukalla - sehän on jo nähty että tuollakin rosterilla JYP pystyy pelaamaan todella hyvää jääkiekkoa. Viimeiseen kolmeen peliin JYP on tehnyt yhteensä yhtä monta maalia. Melkoinen pyllähdys Liigassa eniten maaleja mättäneeltä joukkueelta. Palmu-Siikonen-Nättinen, missä pelaa? Ylivoima sakkaa siinä samalla. Mäenpää ja J. Honka viivamiehinä herättää lähinnä surkuhupaisan ja vitutuksen sekaisia tunteita. Pitkä on vanhemmalla Hongalla matka, mikäli mielii pian takaisin rapakon taakse.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Vai onko sinulla joitain ennen kokeilemattomia hyviä vaihtoehtoja?
En tiedä hyvistä vaihtoehdoista, mutta itse sotkisin ylivoimakenttiä ensisijaisesti niin, etten vaihtaisi ylivoimaa pelaavia pelaajia (koko kauden mittapuulla) vaan muokkaisin vain koostumuksia.

Ensimmäiseksi toisin ykkösylivoiman viivalle veljekset Hongat, jotka yhdessä ylivoimalla aiemmin kaudesta pelasivat loistavasti yhteen sekä keskenään, että muuhun viisikkoon nähden. Hyökkääjät tässä ylivoimassa omasta mielestäni saisi olla suoraan Siikosen ketju, eli ylivoima olisi Palmu - Siikonen - Nättinen - Honka - Honka. Kakkosylivoiman rakentaisin yhden puolustajan kanssa, eli viivalle Vainio ja toisena "viivamiehenä" laittaisin Immosen, muut hyökkääjät olisivat Turkulainen, Tuppurainen ja Kalapudas. Rooba olisi ensimmäisenä kyttäämässä ylivoimapaikkaa jos ei toimi ja muutoksia tarvitaan.

Mikäli kuitenkin kokeltaisiin jotain mitä ei tällä kaudella ole ollenkaan kokeiltu, niin ensimmäisenä ehdottaisin Roni Allenia ylivoimalle. Kiekollisia haluja ja tekoja on jo nyt paljon pelissä, vaikka osa päätyy virheisiin, niin itseluottamus ei herralla tunnu omaan tekemiseen karisevan. Allen voisi pelata tuossa ns Vainion paikalla. Mäenpään tilanne on vaikea herra tuntuu suurimman osan ajasta olevan pihalla peruspelissä ja ns ylivoimassa vain annettavaa, mutta minun mielestäni JYPissä löytyy tällä hetkellä tuohonkin parempia puolustajia. En kuitenkaan itke Mäenpään ylivoiman vakiokokoonpano paikkaa, vaikka itse tekisin toisin.
 

Valou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuohon koodinimi Skrbek kelpaisi, eri asia onko tulossa. Materiaalin kapeudesta on puhuttu useampaan otteeseen jos loukkaantumisia tulee ja JYP on ollut varsin onnekas loukkaantumisrintamalla tähän saakka. Nyt jos Vainio loukkaantui pahemmin niin puolustukseen tulikin kerralla iso lovi, nimenomaan kokonaisvaltaiseen pelaamiseen - kiekollisia neppailijoita takalinjoilla jo riittää.

Mutta joo, ensisijaista on saada homma taas raiteilleen nykyisellä porukalla - sehän on jo nähty että tuollakin rosterilla JYP pystyy pelaamaan todella hyvää jääkiekkoa. Viimeiseen kolmeen peliin JYP on tehnyt yhteensä yhtä monta maalia. Melkoinen pyllähdys Liigassa eniten maaleja mättäneeltä joukkueelta. Palmu-Siikonen-Nättinen, missä pelaa? Ylivoima sakkaa siinä samalla. Mäenpää ja J. Honka viivamiehinä herättää lähinnä surkuhupaisan ja vitutuksen sekaisia tunteita. Pitkä on vanhemmalla Hongalla matka, mikäli mielii pian takaisin rapakon taakse.
Huutelisin myöskin hieman Immosen kentän perään. Taitaa jokaisella ketjun pelaajista olla -6 kolmesta viimeisestä pelistä. Saipan voittomaali ja Kookoon ensimmäinen maali suhteellisen samanlaisia. Kolme kaveria painaa liian syvään ja sitten ei ehditä enää puolustamaan. Kyllä tuon kentällisen odotusarvo on olla plussalla, mutta nyt ei pystytä pelaamaan edes +-0.

JYPin hyökkäyksiin lähtö on aika helppoa ottaa pois. Vastustaja ottaa korkealta kiinni JYPin hyökkäyksiin lähdöt ja hyökkääjät ovat seisovilla jaloilla omalla alueella. Jos ollaan liikkeessä niin mennään sinisen ja punaisen välissä, jolloin pakin on todella vaikeaa avata peliä. Eilen, kun joukkue pääsi keskialueelle niin ei ole minkäänlaista apua kiekolliselle vaan joudutaan heittämään päätyyn ja näitä kiekkoja ei eilenkään montaa kertaa voitettu.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Valtteri Kakkonen pelaa huomenna ensimmäisen Liigapelinsä. Sen verran mitä nyt olen KeuPan pelejä katsonut niin hyvin on pelannut.
 

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Minusta on hienoa, että Kakkonen saa tulikasteensa. Iso kysymys vain on miten huomisen pakkiparit rakentuvat, pakkeja kun on käytettävissä vain kuusi. Ykkösparissa pitäisi ehkä hajottaa, koska siinä pelaavat rosterin ainoat liigatason kärkipakit J. Honka ja Mäenpää.
Toki vaihtoehtona on myös:
J. Honka-Mäenpää
Lindroos-A. Honka
Allen-Kakkonen

Itse kuitenkin menisin ehkä näin:
J. Honka-Kakkonen
Mäenpää-Allen
Lindroos-A. Honka
Toki sitten vielä toivon hartaasti, ettei jouduta AV:lle, sillä silloin siellä olisivat Miksa, J. Honka, Allen ja Lindroos, joista vain Lindroosille nään AV:lla käyttöä normitilanteessa. Toki on mahdollista, että Kalteva olisi pelikunnossa, jota todella, todella hartaasti rukoilenkin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Minusta on hienoa, että Kakkonen saa tulikasteensa. Iso kysymys vain on miten huomisen pakkiparit rakentuvat, pakkeja kun on käytettävissä vain kuusi. Ykkösparissa pitäisi ehkä hajottaa, koska siinä pelaavat rosterin ainoat liigatason kärkipakit J. Honka ja Mäenpää.
Toki vaihtoehtona on myös:
J. Honka-Mäenpää
Lindroos-A. Honka
Allen-Kakkonen

Itse kuitenkin menisin ehkä näin:
J. Honka-Kakkonen
Mäenpää-Allen
Lindroos-A. Honka
Toki sitten vielä toivon hartaasti, ettei jouduta AV:lle, sillä silloin siellä olisivat Miksa, J. Honka, Allen ja Lindroos, joista vain Lindroosille nään AV:lla käyttöä normitilanteessa. Toki on mahdollista, että Kalteva olisi pelikunnossa, jota todella, todella hartaasti rukoilenkin.
Itse laittaisin pakit seuraavasti, jos Kalteva, Vainio ja Jokinen kaikki ovat pois kuten ehkä on oletettavaa:

J. Honka - Allen
Lindroos - A.Honka
Mäenpää - Kakkonen

Ja alivoimalla jos sille joudutaan, J.Honka - Allen ja Lindroos - A.Honka/Kakkonen.

Niin ja Kakkosen liigadepyytti on tervetullut, Mestiksessä on ilmeisesti ollut vähintään kelvollinen (itse en ole montaa Mestis matsia tällä kaudella, valitettavasti nähnyt) ja harkkapeleissä hän jo minut vakuutti ja olisin itse antanut depyytin ehkäpä jo aiemmin.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta on mukavaa katsoa niitä pelipäivä-videoita Facebookista. Jotenkin vaan niissä on viime aikoina näyttänyt siltä, että joukkueella on vähän liiankin mukavaa siihen nähden, mitä laiskaa paskaa kaukalossa on esitetty jo jonkin aikaa.

Ymmärrän, että hyvä fiilis kopissa on äärettömän arvokas asia, mutta silti sen perseenkeikutuksen yms. saisi nyt jättää vähemmälle ja enemmän sellaista päättäväistä kiukkua siihen hommaan kopista lähtien.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Taitaa olla niin, että säälit kutsuu. Ihmeitä pitää tapahtua, jos JYP vielä meinaa ylemmäksi nousta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Yritystä tänään oli ihan hyvin, maalinteko on vain vaikeaa. Rentous kun puuttuu, niin mailaa puristetaan liikaa, joka johtaa hätäisiin ratkaisuihin, Peksin kannattaisi nyt korostaa pelin yksinkertaistamista, liika yksin yrittäminen ja hidastelu pois, niin aletaan pääsemään paremmille maali paikoille.
 

Valou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näyttää kyllä todella tuskaiselta tuo touhu kaukalossa. Jotenkin tuosta puuttuu nyt se viimeinen halu voittaa noita pelejä. Tänään oli vastassa KalPa, joka eilen pelasi ja eivätkä kyllä mitään ihmeitä tänään esittäneet. Olisi luullut, että pystyttäisiin pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä ja pääsemään paremmin maalipaikoille, mutta ei JYPilla kuitenkaan kovin paljoa laadukkaita maalipaikkoja ollut.

Peli on aika sekavaa tällä hetkellä. Syötöt viipyilee lavassa sen sekunnin pari liian kauan ja ns.syöttöikkuna on tämän jälkeen jo kiinni. Tämän jälkeen ajoitukset on päin persettä, kun ei osata kiekkoa liikuttaa oikeaan aikaan. Mielestäni tuo johtuu siitä, että ei olla siellä pelissä täysillä mukana ja keskittyminen ei ole 100%:a mitä se tuolla tasolla pitää olla. Julius Honka on paras esimerkki tästä. Kiekollinen pakki, josta ei ole mitään hyötyä tällä hetkellä, koska hautoo kiekkoa liikaa. Tuolla tavalla on kiva pelata varmaan pihapelejä, mut nyky liigassa sekoittaa vaan kaikkien muiden neljän peliä, jotka ovat samaan aikaan kentällä.Kyllä tuon tason pelaajan pitäisi pystyä olemaan esimerkkinä muille puolustajille, mutta tällä hetkellä J.Hongasta ei ole kuin haittaa joukkueelle. Jospa se tuosta, kun tarpeeksi otetaan turpaan. Alkaa oleen jo Ikosta ikävä puolutuskseen.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Julius Honka on paras esimerkki tästä. Kiekollinen pakki, josta ei ole mitään hyötyä tällä hetkellä, koska hautoo kiekkoa liikaa. Tuolla tavalla on kiva pelata varmaan pihapelejä, mut nyky liigassa sekoittaa vaan kaikkien muiden neljän peliä, jotka ovat samaan aikaan kentällä.

Tästä tulikin mieleen tilanne pelistä ja se kiteyttää JYPin peliä ja niitä "syyllisiä" viiltävästi. Oliko toka tai kolmos erässä JYP yv. J. honka lähtee omista nostamaan. Hyökkääjät seisoo jo tanakasti paikoillaan hyökkäyssinisellä, kukaan ei anna tarjontaa, Honka kuljettaa ja katsoo ja kuljettaa, mitään ei tapahdu, suolapatsaat seisoo paikoillaan, sitten varmistava pakki (oliko A. Honka) tuskastuu ja nousee liian myöhään yrittämään tarjontaa, hänet pelataan pois, ei varmistusta, niinpä kiekollisen on pakko vaan kuskata ja yrittää olla menettämättä viivan päällä. Heitto päätyyn olisi vaan kiekonlahjoitus vastustajalle vailla mitään järkeä ja kun varmistaja on pois ei voi palauttaa uuden vauhdin hakuunkaan. Onneksi pelaajan kiekollinen taito riittää kiekon hallintaan, mutta viisikko ei väräytä eväänsäkään tukeakseen, joten yrittää vain murtautua itse alueelle, tulos paitsio. Huonommalla pakilla oltaisiin otettu av - maali omiin, mutta Hongan vika, tietenkin, kun sekoittaa neljän muun seisoskelua ja itsensä ihailua.

Tuo vain yksi esimerkki tekemisestä, samaa riittäisi romaanin verran pelkästään tästä pelistä. Kirjasarja pidemmällä otannalla. Vahvasti näyttää siltä, että valmennukselta on unohtunut sen pelitavan kehittäminen, jolloin mitään taktiikkaakaan ei joukkueella ole. JYP on vapaapudotuksessa tällä hetkellä, eikä loppua sille ole näköpiirissä. Mielessä jopa katsellessa kävi, että kuinka moni tietää suuntaavansa toisiin maisemiin, eikä vähempää voisi kiinnostaa, niin halutonta oli tekeminen osalla. Hauskasti sitten poimitaan joukosta yksi niistä, jolla tahtoa ja yritystä oli, näiden surffaajien sijaan. Jo aiemmissa peleissä ja niin tässäkin, kenttäpelaajista pelin ytimessä olijat on Palmu ja Hongat. Virheettömiä eivät ole, mutta yrittävät sentään. Kakkosen debyytti oli ok, vaikka ei ollutkaan ykkönen, mutta häneen tuskin katseiden tuloksen puolesta olisi pitänytkään kiinnittyä.
 

Valou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä tulikin mieleen tilanne pelistä ja se kiteyttää JYPin peliä ja niitä "syyllisiä" viiltävästi. Oliko toka tai kolmos erässä JYP yv. J. honka lähtee omista nostamaan. Hyökkääjät seisoo jo tanakasti paikoillaan hyökkäyssinisellä, kukaan ei anna tarjontaa, Honka kuljettaa ja katsoo ja kuljettaa, mitään ei tapahdu, suolapatsaat seisoo paikoillaan, sitten varmistava pakki (oliko A. Honka) tuskastuu ja nousee liian myöhään yrittämään tarjontaa, hänet pelataan pois, ei varmistusta, niinpä kiekollisen on pakko vaan kuskata ja yrittää olla menettämättä viivan päällä. Heitto päätyyn olisi vaan kiekonlahjoitus vastustajalle vailla mitään järkeä ja kun varmistaja on pois ei voi palauttaa uuden vauhdin hakuunkaan. Onneksi pelaajan kiekollinen taito riittää kiekon hallintaan, mutta viisikko ei väräytä eväänsäkään tukeakseen, joten yrittää vain murtautua itse alueelle, tulos paitsio. Huonommalla pakilla oltaisiin otettu av - maali omiin, mutta Hongan vika, tietenkin, kun sekoittaa neljän muun seisoskelua ja itsensä ihailua.

Tuo vain yksi esimerkki tekemisestä, samaa riittäisi romaanin verran pelkästään tästä pelistä. Kirjasarja pidemmällä otannalla. Vahvasti näyttää siltä, että valmennukselta on unohtunut sen pelitavan kehittäminen, jolloin mitään taktiikkaakaan ei joukkueella ole. JYP on vapaapudotuksessa tällä hetkellä, eikä loppua sille ole näköpiirissä. Mielessä jopa katsellessa kävi, että kuinka moni tietää suuntaavansa toisiin maisemiin, eikä vähempää voisi kiinnostaa, niin halutonta oli tekeminen osalla. Hauskasti sitten poimitaan joukosta yksi niistä, jolla tahtoa ja yritystä oli, näiden surffaajien sijaan. Jo aiemmissa peleissä ja niin tässäkin, kenttäpelaajista pelin ytimessä olijat on Palmu ja Hongat. Virheettömiä eivät ole, mutta yrittävät sentään. Kakkosen debyytti oli ok, vaikka ei ollutkaan ykkönen, mutta häneen tuskin katseiden tuloksen puolesta olisi pitänytkään kiinnittyä.
Kyllä sen pakin tehtävä on antaa se ensimmäinen syöttö ennen omaa siniviivaa. Nyt käy liian usein niin, että lähtee jalalla nostamaan ja harhauttamaan kärkikarvaajaa, kun voisi antaa peliä edistävän helpon syötön eteenpäin. Tämä ajaa taas siihen, että sitten siellä vastustajan sinisellä seisotaan, kun sitä ensimmäistä helppoa syöttöä ei ole annettu. Tuohon viittaamaasi tilanteeseen, kolmannen erän ylivoimalla, niin aika erilaiset lasit päässä on katsottu tuo tilanne.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä sen pakin tehtävä on antaa se ensimmäinen syöttö ennen omaa siniviivaa. Nyt käy liian usein niin, että lähtee jalalla nostamaan ja harhauttamaan kärkikarvaajaa, kun voisi antaa peliä edistävän helpon syötön eteenpäin. Tämä ajaa taas siihen, että sitten siellä vastustajan sinisellä seisotaan, kun sitä ensimmäistä helppoa syöttöä ei ole annettu. Tuohon viittaamaasi tilanteeseen, kolmannen erän ylivoimalla, niin aika erilaiset lasit päässä on katsottu tuo tilanne.

Toisaalta mielestäni juuri noissa tilanteissa tulee se että peli on joukkuepeliä usein juuri sen takia pakki lähtee itse kuljettaan että pelaajat on jo alunperin väärin sijoittunut ja syöttäminen on jo myöhäistä. Monesti vaan tuossavaiheessa koko hyökkäys on jo menetetty ja pitäisi vaikka mielummin ottaa uusi hidas lähtö kun alkaa heittää jotain toivotaan toivotaan roikkua johon kukaan ei perässä menossa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kyllä sen pakin tehtävä on antaa se ensimmäinen syöttö ennen omaa siniviivaa.

Mietis nyt uudestaan taktinen visios. Ei voi olla tilannetta viisikkopelissä, jossa ketju seisoo sinisellä, kun kiekko on vasta omalta maalilta lähdössä ylös. Tuossa tilanteessa edes pakki - pakki ei tuota mitään, koska ne kolme patsasta on pidettynä ja vailla pelin edistämisen mahdollisuutta. Ainoa, mitä J.Honka olisi järjellisesti muuta kuskaamisen sijaan yrittää olisi epätoivoinen hybridi, eli pitkä ja aloitus omiin yv:llä.

Mitään luonnonlakia sen ensimmäisen syötön antoon ei ole olemassa, se riippuu ainoastaan tarjonnasta ja pelitavasta, jos meinaa sen johtavan johonkin, niin mielellään syöttö liikkeeseen, eikä pidettynä jököttävään patsastelijaan, jonka menetyksestä oltaisiin satavarmasti helisemässä omissa, kun keskialue on täysin väärin miehitetty. Itseasiassa, vaikka tuo yksi tilanne on tässä esimerkkinä, siinä on iso selitys sille, miksi yv on täyttä paskaa, eikä tuota mitään. Noin se ei ikinä voikaan mitään tuottaa. Myös sen varaan on järjetöntä joutua, että varmistava pakki joutuu lähtemään tarjottavaksi, kun hyökkääjät ei viitsi liikkua.

Tilanne ei myös koskaan saa olla se, että ketju tönöttää hyökkäyssinisellä pidettynä, eikä pakeilla ole muuta mahdollisuutta kuin ruiskia siirtoa tai pitkiä tai odotellessaan tarjonnan saapumista päätyä umpikujaan menettämään kiekkoa omissa. On toki mahdollista pelata niin, että pakki antaa sen syötön ennen omaa siniviivaa, mutta jos siinä ei ole mitään kiekottomien tekemistä, se on vain syöttö vastustajalle. Tämän hetken JYP tekemisessä ei myöskään pakki - pakki tuo yhtään mitään, vaan pakit joutuu selviämään ilman viisikkoa kahdestaan, kun vastustajat vyöryttää viisikkona kaikilla kaukalon alueilla. Sitten ihmetellään, kun Ruusu ei voittanut ja Kalapudas antoi harhasyötön, kun tarjonta puuttui sieltä missä sen olisi pitänyt olla.
 

Valou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mietis nyt uudestaan taktinen visios. Ei voi olla tilannetta viisikkopelissä, jossa ketju seisoo sinisellä, kun kiekko on vasta omalta maalilta lähdössä ylös. Tuossa tilanteessa edes pakki - pakki ei tuota mitään, koska ne kolme patsasta on pidettynä ja vailla pelin edistämisen mahdollisuutta. Ainoa, mitä J.Honka olisi järjellisesti muuta kuskaamisen sijaan yrittää olisi epätoivoinen hybridi, eli pitkä ja aloitus omiin yv:llä.

Mitään luonnonlakia sen ensimmäisen syötön antoon ei ole olemassa, se riippuu ainoastaan tarjonnasta ja pelitavasta, jos meinaa sen johtavan johonkin, niin mielellään syöttö liikkeeseen, eikä pidettynä jököttävään patsastelijaan, jonka menetyksestä oltaisiin satavarmasti helisemässä omissa, kun keskialue on täysin väärin miehitetty. Itseasiassa, vaikka tuo yksi tilanne on tässä esimerkkinä, siinä on iso selitys sille, miksi yv on täyttä paskaa, eikä tuota mitään. Noin se ei ikinä voikaan mitään tuottaa. Myös sen varaan on järjetöntä joutua, että varmistava pakki joutuu lähtemään tarjottavaksi, kun hyökkääjät ei viitsi liikkua.

Tilanne ei myös koskaan saa olla se, että ketju tönöttää hyökkäyssinisellä pidettynä, eikä pakeilla ole muuta mahdollisuutta kuin ruiskia siirtoa tai pitkiä tai odotellessaan tarjonnan saapumista päätyä umpikujaan menettämään kiekkoa omissa. On toki mahdollista pelata niin, että pakki antaa sen syötön ennen omaa siniviivaa, mutta jos siinä ei ole mitään kiekottomien tekemistä, se on vain syöttö vastustajalle. Tämän hetken JYP tekemisessä ei myöskään pakki - pakki tuo yhtään mitään, vaan pakit joutuu selviämään ilman viisikkoa kahdestaan, kun vastustajat vyöryttää viisikkona kaikilla kaukalon alueilla. Sitten ihmetellään, kun Ruusu ei voittanut ja Kalapudas antoi harhasyötön, kun tarjonta puuttui sieltä missä sen olisi pitänyt olla.
Katsoppas se yv-tilanne uudestaan. Ensimmäinen syöttö epäonnistuu, jonka jälkeen on vielä mahdollisuus ennen vastustajan sinistä pelata vauhtiin Siikoselle, mutta kun tätä ei tee niin Siikonen ajautuu paitsioon. Myöskin toinen puoli auki ja kiekon olisi voinut syöttää sinne. Yleensä ylivoimalla kiekkoa tuotaessa alueelle siinä sinisellä odottaa vähintään se pari pelaajaa, mikä on täysin normaalia.

Samaa mieltä toki siitä, että tarjonta pitäisi olla hyökkääjien puolelta parempi ja alempaa pitäisi hakea. Vähän tuossa haiskahtaa se, että on nyt niin kiire tekemään sitä maalia ja ei viitsitä tehdä omassa päässä huolella hommia puolustuksen sekä hyökkäyksiin lähtöjen suhteen. Oikaistaan perusasioissa, jonka jälkeen peli on aika surkeaa. Palmu on ollut JYPin paras pelaaja kahdessa viime pelissä ja hyvä, että sai nyt kuitenkin maalin tililleen.
 

Hexa

Jäsen
Toisaalta mielestäni juuri noissa tilanteissa tulee se että peli on joukkuepeliä usein juuri sen takia pakki lähtee itse kuljettaan että pelaajat on jo alunperin väärin sijoittunut ja syöttäminen on jo myöhäistä. Monesti vaan tuossavaiheessa koko hyökkäys on jo menetetty ja pitäisi vaikka mielummin ottaa uusi hidas lähtö kun alkaa heittää jotain toivotaan toivotaan roikkua johon kukaan ei perässä menossa.
Juuri näin. Jos ei ole tarjontaa, niin pakille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä itse kuljettamaan jalalla tai sitten kerätä joukot uudestaan yhteen viivelähdöllä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Taitaa olla niin, että säälit kutsuu. Ihmeitä pitää tapahtua, jos JYP vielä meinaa ylemmäksi nousta.
Voihan sitä masennella tai sitten ajatella ihan positiivisemman kautta, että yhä ollaan kuuden joukossa ja peli toivottavasti tästä kyllä paranee jo lähiaikoina. Itse suosin nykyään tuota postiivisempaa ajattelua yleisesti, elämä on mukavampaa ja ei tule ainakaan vatsahaavaa. Kukin toki tyylillään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös