JYP kaudella 2019–2020 – puhtaalta pöydältä?

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Allenin pitäisi tajuta että kun taidot ei riitä Honka brothers- tyyppiseen kuskailuun tai kikkailuun niin pitäisi pelata timmiä peruspeliä Juuso Vainion tyyliin. En tiedä eikö valmennus sitten ole tätä saanut vielä iskostettua kaverille päähän. Tosin välillä J. Honka sortuu ihan samanlaiseen kikkailuun. Anttoni on taas vastaavasti petrannut huomattavasti omaa oman pään peliään.

Puolustuspäässä on ehdottomasti positiivinen ongelma. Ikonen ansaitsee ehdottomasti näyttöpaikan tälläkin kaudella ja varmaan J. Hongan tilanteesta riippuen on Ossin roolin koko kiinni. Mutta ehdottomasti kyllä rotaatioon siinä missä Allen, Jokinen tai Lindrooskin (Mäenpäästä puhumattakaan).

Neloskenttään pitäisi vieläkin saada jotain pysyvää aikaan. Äijät siinä pyörii mutta vielä on jäänyt vähän hämäräksi mikä esim. Siikasen funktio on joukkueessa. Pieni rooli ja peliaikahan tuo on ja välillä on ihan hyvää pörräystä, mutta jotain tulostakin pitäisi edes joskus saada.
 
Suosikkijoukkue
JYP, pukukoppien hikoileva osasto
Hauskahan se on katsella, kuinka yksi jos toinenkin huutelija hiljalleen tajuaa, miten asian laita oikeasti on.
Asiaa auttaa aika paljon se että vuime kaudesta on poistuneet sellaiset pikakiitäjät kuin Lahti, Kolehmainen, Yonkmann ja Kuukka, Hongan veljekset ja Palmu ovat tuoneet tilalle aika kivasti jalkoja. Asiaa auttaa myös Tirkkosen pelitapa, joka tukee joukkueen rakennetta.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Myös avainpelaajien loukkaantumiset ovat toistaiseksi kiertäneet JYPin aika tehokkaasti ja käytännössä samoilla ketjuilla on saatu mennä koko kausi. Hyökkäyspään materiaali on kapea joten toivottavasti sairastupa pysyy tyhjänä jatkossakin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Tässä mietin, mikä erottaa tämän JYPin vuodentakaisesta, sillä sinänsä rosteri on pitkältikin sama. Muutama, osin ilmiselvä, havainto:

  • J. Nättinen, P. Palmu, M. Siikonen, J. Honka. -> Siinä neljä todellista täsmähankintaa, etenkin kolme ensimmäistä tehneet aivan jäätävää tulosta.
  • Kesäharjoittelu yhdessä, ei omatoimisesti: on näkynyt etenkin pappojen otteissa ja liikkeessä. Immonen, Tuppurainen tekevät edelleen tulosta normitahtiin (joka on kova) ja Hytönen + Louhivaarakin ovat olleet joukkueelle eduksi.
  • Jalallinen neloskenttä. Ei paljon nähdä taklauksia, mutta vauhtia sitäkin enemmän.
  • Valmennus: Tirkkonen+Santanen. Selvästi annetaan luottoa vaikka omissa kolisisikin, ketjurulettia hyvin vähän, mutta silti rotaatiosta pidetään huolta.
    • Pelissä on järkeä: on toistuvia kuvioita ja malleja miten pelataan.
    • Ongelmallinen alivoima on suurilta osin jo korjattu


Nautinnollinen kausi menossa. Varmasti voidaan haastaaa Tappara ja Kärpät tätä menoa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäs Jyväskylässä tiedetään Ossi Ikosen tilanteesta. Eli haluaako JYP hänet takaisin?
Varmaan ainakin vähän riippuu siitä pysyykö Julius Honka joukkueessa. Toki Ikonen ei Honkaa suoraan korvaa millään, mutta pakiston tilanteeseen vaikuttaa kuitenkin.

En usko että väkisin halutaan takaisin, eli jos Pelsuilla on kiinnostusta, niin uskoisin Ikosen irtoavan koko kaudenkin osalta.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Varmaan ainakin vähän riippuu siitä pysyykö Julius Honka joukkueessa. Toki Ikonen ei Honkaa suoraan korvaa millään, mutta pakiston tilanteeseen vaikuttaa kuitenkin.

En usko että väkisin halutaan takaisin, eli jos Pelsuilla on kiinnostusta, niin uskoisin Ikosen irtoavan koko kaudenkin osalta.
Joo Pelsun junnupitoisessa pakistossa esitti kyllä ihan pirteitä otteita. Liike edelleen hyvää ja muutama hyvä toimitus maalille. Toki eihän se omassa päässä mikään jyrä ole. Loppuu sopimuskin tähän kauteen hänelle eli siinä mielessä voisi Pelsu kiinnostaa pidempikin pesti, kun noita julkistettuja pakki soppareita ensikaudeksi ei montaa ole.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nautinnollinen kausi menossa. Varmasti voidaan haastaaa Tappara ja Kärpät tätä menoa.
Samaa mieltä, että hyvältä näyttää. Johtuen viime kauden tuskasta hyvänolon tunne on ollut sillä tasolla, että piti ihan verrata tulosta aikaisempiin kausiin. No se tuli ainakin selväksi, että on JYP ollut kyllä melkoinen kone jo pitkän aikaa.

Parempia kauden aloituksia (ensimmäiset 15 peliä) ovat JYPillä olleet syksyt 2008, 2010, 2012, 2013 ja 2017. Yhtä hyvin kausi lähti käyntiin syksyllä 2014. Viime kausi olikin sitten jotain muuta. Kahden neljänneksen jälkeen (30 kierrosta) pisteitä näytti olevan kasassa 36 eli kaksi enemmän kuin nyt.

Toinen neljännes on perinteisesti ollut JYPille vaikeampi. Nyt olisi hyvä selättää tätä ongelmaa ja jatkaa yhtä vahvalla pelillä pisteiden keruuta maajoukkuetauon jälkeenkin. Jos nykyiset pisteet tuplaantuisi olisi vauhti runkosarjassa samalla tasolla kuin syksyllä 2010. Silloin(kin) taisi tulla runkosarjan voitto.

edit: tarkennuksena, että katsannossa syksyt 2008 eteenpäin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ikonen jää Lahteen marraskuun loppuun asti.
Ihan hyvä varmaan kumpienkin osapuolien osalta tuo jatko marraskuun lopuun ja katsoo molempien joukkueiden tilanteen silloin. Nyt ei ainakaan Ikosen jatkon suhteen olisi mitään hyötyä jos jää JYPissä hodareita katsomossa tai pelaa välillä 7 pakkina. Myöhemmin kauden aikana kuitenkin saattaa tarvetta olla mahdollisen Hongan lähdön myötä tai jos tulee loukkaantumisia.
 

ZerDzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ikosella ilmeisesti ollut koko ura katkolla viime kauden jälkeen. Hyvä että mies on kunnossa nyt parin "testi" pelin perusteella. Saa ainakin pelsuissa tuntuman kohdalleen mikäli JYP näkee lainan jälkeen käyttöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös