JYP kaudella 2016–2017 – Virtasen viemää

  • 306 414
  • 1 797

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
On se aika vuodesta että spekulaatiot käy kuumina kuka pelaa kenenkin kanssa ketä ulostetaan ja kenelle pitää antaa mahdollisuus. Minun mielestä ensin pitää lähteä siitä mikä on joukkueen tavoite pelataanko kärkisijoista, päästäänkö play offeihin vai ollaanko vain sarjasa mukana. Uskon ja toivon että JYP on varteenotettava tulevankin kauden mitalipeleissä jos resurssit siihen riittävät. Eikä silloin pelata mitään sosiaalipeluutusta kenelle kuuluu antaa mahdollisuus tai kuka joukkuetta vahvistava pelaaja ulostetaan. Ringin on oltava riittävän suuri loukkaantumisia tulee tasan tarkkaan ensi kaudellakin, Totuushan tuossa välierässä oli että JYPn materiaali ja taito oli vain yksinkertaisesti liian vajavainen HIFK.ta vastan. Runkosarjassa voidaan hyvin pyörittää nuorepia pelaajia Akatemian puolella tammi/helmikuulle, ja tämä on varmasti pelaajilla tiedossa kun ovat tuohon organisaation tulleet, Tässä on pitkä matka elokuulle jolloin ruvetaan olemaan kesän jälkeen jäällä ja siellä tappelevat kuka ansaitsee jääaikaa ja kuinka paljon sekä tämän pitää myös jatkua sarjan alettuakin. Joukkueessa ei tarvitse olla kolmea ketjua pelaajia joille pelipaikka on itse selvyys, vähintään 30% pelaajista pitää olla tyytymätön rooliinsa se tuo kilapilua jos pelaaja ei ole valmis tekemään töitä päästäkseen pelaavaan kokoonpanoon tällainen kaveri voidaan ulostaa huoletta.
Tuossakin joukkueessa on tulevana kaudella niin yli kuin alisuorittajia nyt vaan ei tiedä ketä ne on, nuo työmyyrät on ehkä varmempia tasonsa pitäjiä mutta ei niillä sitten kovin pitkälle kumminkaan mennä, ja taiteilisielut on sitten arvaamattomampia. Itselle kuitenkin se pelottavin osa-alue mikä panee jännittämään kun ei tuolla nyt sellaista takuuvarmaa maalinsylkijää ole, kädet on niin olkapäitä myöten ristissä ettei Allulle löydy ottajaa KHLstä koska Allu on takuuvarmin maalintekijä. itse myös pelkään että Hubacek lähtisi koska hän on taas kovin työmyyrä luisteluvoiallaan ja estämässä vastustajaa maalinteossa ja uskon että putki kulkee ensi kaudellakin jos JYPssä pelaa, hänen maalinteko taitonsa on heikohkoa sitä ei voi olla varmaa että saisi kiekkoa edes laiturilta järveen mutta Huba on Huba. Louhivaaran Ossin toivon nousevan Allun rinnalle tulosyksikköön,
Ja mitä tulee kysmysmerkkeihin ja mahdollisiin alisuorittajiin itselle nousee tuo Pihlman suurimmaksi peikoksi. sekä pieni pelko on että meidän ns omat pakkinuoriso ei ota kummoista kehitysaskelta eteenpäin (toivottavasti olen väärässä tämän suhteen) joten että kunnon isähahmo tulisi rauhoittamaan olemassa olollaan, kuka on tuolla on se isäntä omalla maalilla?
Uusista tulokkaista minä laitan tuolle Suomelan Antille suurimman viitan hänestä minä odotan vähän Hännikäisen tapaista (isoon rooliin nousevaa) Pakin tulevaisuuden lupaukselle annan aikaa. ottakoot sen ajan minkä vie pelaa poika pelaa ja pidä hauskaa elä murehdi muusta.
Veinillä kauteen vaan ja katsotaan sitten Joulun tienoilla tarvitaanko kovemman tason maalivahtia. Ei tuo homma siihen kaadu ainakaan runkosarjassa.
Vielä tuohon täälläkin nouseeseen nimeen Kanninen, jos ei pelaamalla mahdu joukkueeseen niin kannattaisko tässä mettiä samaa kuin Topi Nättisen kanssa kasvamaan korkoa muualle ja hakemaan isoa roolia vähän alemman tason joukkueesta. ja vuoden päästä kypsempänä takaisin
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
En, vaan meinaan, että ehdottomasti kokoonpanoon kuuluva pakki. Lähtökohtaisesti kolmospariin.

Puolustavia nuoria pakkeja ei Jokisen lisäksi oikein ole, vaan kaikki muut ovat hyökkäävämpää sorttia. Tämän vuoksi puolustavalle pakille on tilausta ja aivan varmasti kuuluu vakiokokoonpanoon lähtökohtaisissa asetelmissa.
Näinpä...oma mokani. Luin lainauksestasi "TOP 4" ja erehdyksessä tulkitsin sen kategorian pakkien joukkoon. Ehdottomasti myös itse uskon, että hankittu pelaavien eli 6-7 pakin joukkoon.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Nyt kun olen kerennyt makustelemaan rosteri tilannetta, olen sitä mieltä että hyökkäys on erittäin kilpailukykyinen. Puolustuksessa on potentiaalia, mutta toivoisin että mikäli Yonkmanille saadaan jatkopahvi niin JYP hankkisi vielä yhden puolustavan puolustajan siihen päälle. Alakerta on turhan kokematon ja edellyttäisi että nuoret onnistuvat kaikki. Todennäköisesti JYP pelaa 7 pakilla suurimman osan otteluistaan. Loukkaantumisten suhteen reservi on kapea ja mikäli JYP onnistuu maalivahti hankinnassaan, olisi joukkueella edellytyksiä taistella kaikkein kirkkaimmasta. Nyt ei ole siis järkevää ottaa liiaksi riskiä puolustuksen suhteen.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mielestäni Yonkmanin jatko tai joku muu siihen, muita ei tarvita. Olisihan puolustus lähtökohtaisesti kapeahko ja riskialtis, mutta pitää muistaa JYP-Akatemia ja se, että varsinkin puolustajia tuo "farmi" on pystynyt jatkuvasti jalostamaan. Nytkin jos on tietoinen Akatemian puolustuksesta, niin siellä on todella monta pelaajaa jotka voisivat liigassakin ns pelata pienillä minuuteilla. Eihän tuo liigan puolustus montaa loukkaantumista kestä, mutta kyllä mielestäni voidaan lähteä tällä ja tarpeen tullen sitten reagoida jos on tarve. Pitää nyt muistaa, että ns varmoja liigapuolustajia ovat Kalteva, Vaakanainen, Niku, Uotila, Pulli ja Vainio + "Yonkman/XX. Noissa on kokemattomia pelaajia kyllä, mutta toisaalta eivät pitäisi olla mitään toivotaan toivotaan osastoa kuitenkaan ja kun reservissä on liigasopimuksella puolustajia kuten Aitola, Erving, Jokinen, Lindroos, Lehtinen ja näiden lisäksi sitten vielä löytyy muutama ihan JYP-Akatemian "oma" lupaava pelaaja, niin en ihan allekirjoita, että pitäisi lisää vielä hankkia.

Kuten ylempänä sanoin, niin toivottavasti lähdetään näin ja katsotaan sitten myöhemmin vahvistuksia tyyliin "RyanGlenn" jos tarvetta sellaiseen on, tuossa nipussa on kuitenkin "ns" leveyttä ja potentiaalia. Kokemusta toki aika vähän.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mielestäni Yonkmanin jatko tai joku muu siihen, muita ei tarvita.

Mikäli Yonkmanin kanssa ei päästä jatkosopimuksesta yhteisymmärrykseen (palkka?), niin oma veikkaus on että kauteen lähdetään tällä pakistolla. Ja mikäli Yonkmanille on maksettu tällä kaudella lähemmäs 200 tuhatta, niin kyllä se on lähtökohtaisesti kolmospariin tällä hetkellä sijoittuvalle kaverille liikaa.

Annetaan Jokiselle mahdollisuus vakiinnuttaa se kolmospakkiparin paikka ja mikäli homma ei toimi niin sitten kauden mittaan etsiskellään sitä "ryanglenniä".

Pakiston depth charthan olisi nyt tälläinen: Kalteva, Vaakanainen, Niku, Uotila, Vainio, Jokinen, Pulli/Lehtinen + akatemia.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Mikäli Yonkmanin kanssa ei päästä jatkosopimuksesta yhteisymmärrykseen (palkka?), niin oma veikkaus on että kauteen lähdetään tällä pakistolla. Ja mikäli Yonkmanille on maksettu tällä kaudella lähemmäs 200 tuhatta, niin kyllä se on lähtökohtaisesti kolmospariin tällä hetkellä sijoittuvalle kaverille liikaa.

Annetaan Jokiselle mahdollisuus vakiinnuttaa se kolmospakkiparin paikka ja mikäli homma ei toimi niin sitten kauden mittaan etsiskellään sitä "ryanglenniä".

Pakiston depth charthan olisi nyt tälläinen: Kalteva, Vaakanainen, Niku, Uotila, Vainio, Jokinen, Pulli/Lehtinen + akatemia.

No ei helvetissä millään noobs osastolla kauteen. Mitä hemmetin järkeä olisi uhrata mestaruus haaveet jollain "toivotaan toivotaan " pakistolla. Onneksi seuran TJ ei löydy jatkoajan palstalta!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Joo-o, kyllähän tuo pakisto kaikesta huolimatta kaipaa jonkinlaista isähahmoa paikalle. Vaikka en edes epäile sitä, etteikö nuori pakisto kykenisi vastaamaan huutoon, niin jonkinlainen selkeä johtajahahmo tarvittaisiin myös pakkipuolelle. Kalteva on meidän selkeä ykköspakki, mutta Kaltevan tulee keskittyä pelaamiseen, ei muiden johtamiseen. Esimerkillä toki voi johtaa, mutta nyt kun oikeastaan kaikki muut ovat vielä suhteellisen kokemattomia kavereita, niin tuonne tarvittaisiin sellainen kallekoskinen ohjailemaan ja auttamaan uusia samivatasia. Kokenut kehäkettu, joka hoitaa oman hommansa, ja samalla näyttää sen minimilähtökohdan, jolla tulee operoida pelillisestikin. Vaikka niiden pleksien kautta.

Omakohtaisena kokemuksena: räkänokkana pelatessa tuntui kaikesta huolimatta jotenkin huojentavalta se, että vaikka siellä oli vain se yksi vanhempi kaveri, joka ei väläytellyt eikä heittänyt ilmaveivejä mutta silti tavallaan tiesi jokaisessa tilanteessa, mitä piti vähintään tehdä. Se toi tiettyä turvaa siihen, että noin minäkin teen sitten, jos kärkikynä oman maalin edessä ei meinaa onnistua. Itse asiassa, ja nyt kun asiaa tässä samalla mietin: kuinkas esimerkiksi Olli Malmivaara? Toki JYPin kannattajana huomaan itsessänikin sen piirteen, että haluaisin kerätä sen 2008-09 joukkueen uudelleen samanlaisena kokoon (+ meijjän Sami), mutta periaatteessa tuossa voisi olla jo paljon kokenut pakki, joka tietää JYPin vaatimukset. Vasta-argumenttina itselleni: Malmi oli kyllä luvattoman heikko parina viime kautena, joten ainakin hintalapun pitäisi olla tullut roimasti alas, jos Malmia vielä kaivetaan takaisin JYPiin.

Ja se maalivahti. Minä en ymmärrä maalivahtien maailmasta totta puhuen kovinkaan paljoa, mutta minulla on valitettavan suuret epäilykset Veinin suhteen siinä mielessä ainakin, että kykeneekö hän olemaan mestarivahti. Toivon vilpittömästi tätä, mutta yhtä vilpittömästi myös epäilen tätä. Vielä tarvitaan kova kakkonen tai hyvä ykkönen maaliin. Valitettavasti minusta vain tuntuu siltä, että pään kestävyys ei ole läheskään niin paljoa harjoittelun kuin luonteen perua.

Lopuksi hehkutusta. Jumalauta meillä on tiukka hyökkäys. Se ei ole ehkä siltikään erityisen nimekäs, mutta oijojojoijoi kun tuo porukka pistää rumputulisamban soimaan, siinä on mikä tahansa liigajoukkue patonkina kun hurrikaani pyörii.

Viime kausi oli tietyllä tavalla se välikausi, mutta jos sieltä nyt neljän joukkoon - nojoo neljänneksi - pelattiin, niin eihän ensi kauden tavoitteena ole mikään muu kuin se, että

Poika saunoo taas Jypinkylän lautehilla.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No ei helvetissä millään noobs osastolla kauteen. Mitä hemmetin järkeä olisi uhrata mestaruus haaveet jollain "toivotaan toivotaan " pakistolla. Onneksi seuran TJ ei löydy jatkoajan palstalta!

Niin eihän tuossa ole käytännössä varma liigapakki kun Kalteva, muut on sitten enemmän lähtökohtaisesti tasoltaan 3-4 ketjun pakkeja jotka on pelannut n. 15 minuutin peliaikoja joilta odotetaan tasonnostoa ja läpimurtoa, varmasti joku aina parantaa kasvaneen roolin takia, mutta melkein tuo vaatii että Niku, Vainio ja Pulli kaikki pitäisi vähintään pykälän nostaa tasoa viimekaudesta, sitten vielä näiden muiden nuorempien kuten vaakanaisen onnistua kanssa. Toki itselle esimerkiksi Uotila on hieman oudompi tapaus ja voi yllättää positiivisesti, Lehtinen myös voi kiekollisesti yllättää ja varmaan kokeilaankin kemiläisen roolia ylivoimaan. Mutta käytännössä kaikkien tason pitäisi mennä ylöspäin eikä kukaan saisi laskea ja siltikin pakisto saattaisi olla lian ohut jos joku loukkaantuu. Aika monella oli vielä viimekaudella aika pitkäkin loukkaantuminen. Kyllä itse uskon että vähintään yksi nimi tulee ennen kauden alkua. Vaikka varmaan ihan tietoisesti on myös pakistoa enemmän liikkuvammaksi hankittu niin olisihan se varmaan pudotuspelejäkin silmällä pitäen vähän riski että yksi pakki on yli 185cm.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
No ei helvetissä millään noobs osastolla kauteen. Mitä hemmetin järkeä olisi uhrata mestaruus haaveet jollain "toivotaan toivotaan " pakistolla. Onneksi seuran TJ ei löydy jatkoajan palstalta!

Painotus tuossa TJ:n viestissä on varmaan sanalla lähdetään. Se, taas ei tarkoita sitä, että samalla pakistolla lopetetaan kausi. NHL:stä voi olla tarjolla training camppien jälkeen varsin kelvollisia vahvistuksia halvemmalla hinnalla kuin esim. kesällä. IFK:kin naarasi tammikuussa Keith Aulien takalinjoilleen...
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Painotus tuossa TJ:n viestissä on varmaan sanalla lähdetään.
Tarkoittanet nimimerkki Köpin viestiä kuitenkin?

Jos Yonkmanin kanssa ei saada sopparia tehtyä, ei se tarkoita sitä ettei kesän aikana korvaavaa pelaajaa voisi löytää. Mielestäni kuitenkin joukkue kuin joukkue tarvitsee sen yhden isännän rosteriinsa. Viime kaudella meillä oli Yonkman. Sitä ennen Viitanen. On se tulevalla kaudella Yonkman tai joku muu, mutta silti sellainen pelaaja olisi hyvä olla kun kausi alkaa.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Pointtini on, että kun kaikki palikat on JYPillä kohdillaan että ensikaudella taistellaan kannusta realistisemmin kuin päättyneellä kaudella, poislukien alakerta, en ymmärrä miksi pitäisi lähteä Sipilän leikkauslinjalle tässä asiassa? JYPin kannattaa ja pitää ajatella kokonaisuutta eikä pelkästään yksittäisten nuorten pakkien peliaikaa. Vainio, Vaakanainen ja Niku saa kyllä vastuuta vaikka JYPissä olisikin 4 kokenutta "takuu" pakkia. Toisekseen fyysisyys on ollut JYPillä menestymisen yksi kulmakivistä, vaikka kiekollisuutta lisätään, on Mikki Hiiri kerho paras kuvaus päivän tilanteesta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
JYPin kannattaa ja pitää ajatella kokonaisuutta eikä pelkästään yksittäisten nuorten pakkien peliaikaa.
Vainio, Vaakanainen ja Niku saa kyllä vastuuta vaikka JYPissä olisikin 4 kokenutta "takuu" pakkia.

Olen aika varma että kahta puolustajaa JYP ei ennen kauden alkua hommaa.
Yksi tulee jos on tullakseen.

Yhtälailla se on kokonaisuuden ajattelua pitkäjänteisesti jos annetaan reilusti Vainiolle tai Jokiselle mahdollisuus todistaa tasonsa ja katsotaan mihin kavereitten rahkeet riittää.

Vaakanainen pelaa todennäköisesti JYPissä vain kauden ja Nikullakin on edelleen se NHL-varaus. Ja Kaltevan kohdalla näillä otteilla on aina otettava se KHL huomioon.
Siksi en näe järkevänä että Vainion ja Jokisen mahdollisuuksia syödään ylilataamalla pakisto samaan tyyliin kun hyökkäys on jo nyt.

Siitä olen samaa mieltä että fyysisesti tuo pakisto on heiveröinen ja myös kokematon, mutta "mikkoviitasia" löytyy markkinoilta kesken kaudenkin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Juurikin näin, eriasia jos tuo pakisto olisi täynnä Juha Salmuja, Lauri Kinoksia, Jarno Lippojokija yms yms. Nyt tuolla kokemattomilla on sitä kuuluisaa potentiaalia. Niku ja Vaakanainen näyttivät sitä jo viime kaudella, Pulli ja Vainio sitä edellisellä.. Pidän todella isona ihmeenä, jos tuohon vielä Yonkmanin/XXX lisäksi puolustajia haettaisi.

Porukka ei ilmeisesti oikeasti hahmota kuinka kovasta kaverista jo nyt puhutaan, kun Urho Vakanaisesta keskustellaan. Nyt on ensi kaudella ainutkertainen tilaisuus seurata JYPissä tämän tason pelaajaa...
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Porukka ei ilmeisesti oikeasti hahmota kuinka kovasta kaverista jo nyt puhutaan, kun Urho Vakanaisesta keskustellaan. Nyt on ensi kaudella ainutkertainen tilaisuus seurata JYPissä tämän tason pelaajaa...
Ei ole tullut seurattua, ensi kaudella kova, vai muutaman vuoden päästä?

Toivottavasri onnistuu JYP:ssä!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Porukka ei ilmeisesti oikeasti hahmota kuinka kovasta kaverista jo nyt puhutaan, kun Urho Vakanaisesta keskustellaan. Nyt on ensi kaudella ainutkertainen tilaisuus seurata JYPissä tämän tason pelaajaa...

Lähtökohtaisesti puhutaan kuitenkin 17v kaverista joka pelannut 25 matsia jumbojoukkueen pakistossa, ensikauden taso voi olla mitä tahansa ykkösketjun tai Akatemian väliä. Kova talentti, mutta eri asia millä tasolla pystyy pelamaan hyvällä tasolla 60 runkosarjan matsia, pudotuspelit ja CHL matsit, siinä on pitkä matka että edes vielä vakinnuttaa paikan kokoonpanossa, toki ensikauden joukkueessa hyvä mahdollisuus.

Siinä oma isoin huolenaihe on että Kalteva joutuu vetää ensikaudella pian joka toisen vaihdon ja saadaan hajalle ja väsytettyä ennen pudotuspelejä. Kyllä itse ainakin odotan että minimissään se yksi pakki tulee lisää ennen kauden alkua, toinen varmaan sitten kauden aikana, rippuen tarvitaanko vahvistusta enemmän kiekolliseen vai puolustavampaan rooliin. Silti varmasti tilaa jää hyvin näille nuorille näyttää osaamisen, sieltä kuitenkin vapautuu Luoman 20 minuutin peliaika ja Yonkmanin reilu 18 minuutin peliaika, lisäksi vielä Kemiläisenkin melko iso peliaika. Loppukaudesta vielä Glenn pelasi aika isoja minuutteja, eli vaika sieltä nyt sattuisi kaksikin pelajaa tulemaan niin vapautuisi melko iso rooli Vainiolla, nikulle tai Vakanaiselle ja vielä jäisi pyörittää sitä seiskapakin roolia jokisen, irvinin ja kumppanien kesken.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Lähtökohtaisesti puhutaan kuitenkin 17v kaverista joka pelannut 25 matsia jumbojoukkueen pakistossa, ensikauden taso voi olla mitä tahansa ykkösketjun tai Akatemian väliä.

Lähtökohtaisesti puhutaan kaverista, joka arvioidaan ensi kesänä ykköskierroksen varaukseksi. Sami Vatanen varattiin neljännellä kierroksella.

Vaakanaisen voi edelleen huoletta laskea top4-puolustajaksi kauden alkaessa. Lupaus isosta roolista ei tarkoita mitään kolmosketju/Akatemia-settiä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Vaakanaisen voi edelleen huoletta laskea top4-puolustajaksi kauden alkaessa. Lupaus isosta roolista ei tarkoita mitään kolmosketju/Akatemia-settiä.
Juuri näin. Vaakanainen tulee olemaan ensi kaudella joko ykkös- tai kakkosparin pakki. Juuri siksi on ensi arvoisen tärkeää turvata Vaakanaisen, Nikun ja Vainion pelaamista hankkimalla meille isäntä tuohon pakistoon ettei vastustaja ala pelaamaan liian kovaa meidän nuoria vastaan. Yonkman tai korvaaja olisi tilauksessa minulla ja ilmeisesti myös JYPillä. Tuskin muuten Yonkmanin kanssa edelleen neuvoteltaisiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähtökohtaisesti puhutaan kaverista, joka arvioidaan ensi kesänä ykköskierroksen varaukseksi. Sami Vatanen varattiin neljännellä kierroksella.

Vaakanaisen voi edelleen huoletta laskea top4-puolustajaksi kauden alkaessa. Lupaus isosta roolista ei tarkoita mitään kolmosketju/Akatemia-settiä.

En epäile etteikö voisi olla top 4 pakki, mutta aika paljon jos ja jos sanoja monen kohdalla, käytännössä tuossa ei kuitenkaan ole kun Kalteva vakiinnuttanut tasonsa huipulla, muut ovat pelanneet yksittäisiä hyviä matseja, osalla vielä isoja loukkaantumisiakin kuten Pullilla ja Vainiolla, päälle taitaa esim. aitola olla kärsinyt loukkaantumissa. Vaikea ainakaan nähdä että "näillä oloitetaan kausi", yksi vähintään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse nyt lähinnä tuossa ylempänä hain sitä että tukeeko se edes kenenkään nuoren pelaajan urakehitystä jos kaksi kokematonta pelaajaa joutuu muodostamaan pakkiparin. Kuitenkin esimerkiksi Koskinen pelasi Vatasen pakkiparina. Ensikaudella jos Kaltevan vierellä pelaisi vaikka vaakanainen niin kuinkahan hyvä mentori esimerkiksi Nikulle olisi pelata Jokisen, Vainion tai Pullin parina. Voidaanko tuosta odottaa tasapainoista kakkosketjun paria mestaruudesta taistelevaan joukkueseen? Kyllä näkisin että yksi kokenut johtohahmo tuohon vielä tarvitaan vähintään, jos kaikki ei terveitä niin todennäköisesti kaksikin. Silti jäis tilaa näyttää nuorilla osaamista ja tuskin esimerkiksi Jokiselle tai parille muulle vielä haittaa on pelata myös Akatemiassa isoja minuuteja sen sijaan että seiskapakkina pyörii liigassa.

Meillä voi olla ensikaudella joko liigan paras tai huonoin puolustus, ihan vain riipuen sitä miten kausi lähtee käyntiin ja miten urakehitykset menee. Käytännössä varmat paikat on vain Kalteva ykkösketjussa ja varmaan myös Uotila on vähintään 3 parissa. Tuossa on se perusrunko, tämän ympärillä on sitten nuoret pelaajat joiden oletetaan nousevan isoon rooliin liigassa, mutta kaikkien kohdalla lähestulkoon kaikki on vain oletusta. Jos tuohon nyt edes Yonkman saisi niin siinä olisi hyvä perusrunko jonka ympärille muodostaa sopivasti nuoruutta ja annetaan tilaa kasvaa nuorilla. Nyt se on melkein että kaikki heitetään heti isoon rooliin ja toivotaan että pärjäävät eikä kukaan loukkaanu.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Itse nyt lähinnä tuossa ylempänä hain sitä että tukeeko se edes kenenkään nuoren pelaajan urakehitystä jos kaksi kokematonta pelaajaa joutuu muodostamaan pakkiparin. Kuitenkin esimerkiksi Koskinen pelasi Vatasen pakkiparina. Ensikaudella jos Kaltevan vierellä pelaisi vaikka vaakanainen niin kuinkahan hyvä mentori esimerkiksi Nikulle olisi pelata Jokisen, Vainion tai Pullin parina. Voidaanko tuosta odottaa tasapainoista kakkosketjun paria mestaruudesta taistelevaan joukkueseen? Kyllä näkisin että yksi kokenut johtohahmo tuohon vielä tarvitaan vähintään, jos kaikki ei terveitä niin todennäköisesti kaksikin. Silti jäis tilaa näyttää nuorilla osaamista ja tuskin esimerkiksi Jokiselle tai parille muulle vielä haittaa on pelata myös Akatemiassa isoja minuuteja sen sijaan että seiskapakkina pyörii liigassa.

Samaan tyyliin olen itsekin ajatellut. Otteluun kirjattavista seitsemästä pakista kolme tulisi olla kokeneita ja neljä voi olla näitä huippulupauksia. Kaltevan rinnalle Niku, Vaakanainen voisi ottaa rinnalleen Yonkmanin (Tai Yogin korvaajan) ja Uotilan laskisin yhdeksi kokeneeksi, ja hänen rinnallaan olisi sitten Pullin, Vainion, Aitolan, Jokisen tai Lehtisen rinnalla ja joku sitten viidestä viime mainitusta olisi paikalla seitsemäntenä pakkina. Kaikkien ollessa kunnossa, 2-3 kaveria saisi peliminuutteja Akatemiassa isolla vastuulla.

Ja mikäli Yonkmanille on maksettu tällä kaudella lähemmäs 200 tuhatta, niin kyllä se on lähtökohtaisesti kolmospariin tällä hetkellä sijoittuvalle kaverille liikaa.

Olen ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka Yonkman oli mielestäni positiivinen yllätys kaikilla mittareilla (tai oikeastaan juuri sen takia), en millään usko, että hänen tulonsa viime kaudella olleet tuota luokkaa. Tai sitten JYP on kovan riskin ottanut, joka sitten jälkikäteen oli ihan hyvä riski. Veikkaan kuitenkin että sopimus oli selkeästi alle 200k€ viime vuodelta...nyt neuvottelun alla oleva soppari voi olla sitten aivan toinen asia.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Olen ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka Yonkman oli mielestäni positiivinen yllätys kaikilla mittareilla (tai oikeastaan juuri sen takia), en millään usko, että hänen tulonsa viime kaudella olleet tuota luokkaa. Tai sitten JYP on kovan riskin ottanut, joka sitten jälkikäteen oli ihan hyvä riski. Veikkaan kuitenkin että sopimus oli selkeästi alle 200k€ viime vuodelta...nyt neuvottelun alla oleva soppari voi olla sitten aivan toinen asia.

No Holtari on sanonut suoraan lehdessä että Yonkmanin tyylisille pakeille maksetaan 150-200 tuhatta euroa.

Yonkmanin kohdalla lisä-arvoa toi viime kaudella se että JYPillä oli kentällä johtajuutta ja kentän ulkopuolella kasvot joita käyttää markkinoinnissa. Nyt näitä aukkoja täyttää Hytönen, Louhivaara ja kaukalossa myös Uotila (toiminut kapteenistossa Ruotsissa).
Joten Yogin palkkaa varmaan katsotaan nyt enemmän peli-esitysten mukaan ja pelkästään niihin peilaten en ole Nolanille valmis pulittamaan tuota 200 tonnia.

EDIT: Ja Uotilasta Hole puhui fyysisenä peruspuolustajana joten näen hänet ennemminkin Yonkmanin paikkaajana. Jos pakistoon vielä jotain tulee ennen kautta niin ennemminkin Luoman aukkoa tuolla pitää paikata.
 
Viimeksi muokattu:

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
No Holtari on sanonut suoraan lehdessä että Yonkmanin tyylisille pakeille maksetaan 150-200 tuhatta euroa.
Sanoiko Holtari saman jopa suorassa lähetyksessä kautta alustavassa Radio City Jyväskylän kiekko-illassa? Voi olla että muistan taas omiani, mutta tuota Köpin hinta-luokkaa muistelen itsekkin.

Juuri nyt JYP-puolustus näyttää raaputus-arvalta jolla ei tod. näk. voita. Itse olen mukana siinä veneessä jossa uskotaan että kyllä sinne maalin-eteen Isäntä vielä tulee!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
EDIT: Ja Uotilasta Hole puhui fyysisenä peruspuolustajana joten näen hänet ennemminkin Yonkmanin paikkaajana. Jos pakistoon vielä jotain tulee ennen kautta niin ennemminkin Luoman aukkoa tuolla pitää paikata.
Alakerran pistelinko hän ei liigatasolle liene, mutta kokeneen, hyvin liikkuvan, tarvittaessa fyysisenkin peruspakin JYP saa.
tuo lainaus on Keskisuomalaisen jutusta. Uotila vaikuttaa enemmän juuri Luoman paikkaajalta. Kokenut, hyvin liikkuva ja tarvittaessa fyysinen. Samat kuvaukset sopivat Luomaankin nimittäin tarvittaessa Luomakin pystyy poistamaan oman maalin edestä vastustajan hyökkääjän ja on Diego uransa aikana hyviä pommejakin jaellut.

Edelleen tuo joukkue kaipaa selkeää isäntää. Sitä ei Luoma kuitenkaan ollut enkä usko Uotilastakaan siihen olevan. Yonkman sitä oli ja jos ei kanukki jatka, niin sitten tarvitaan saman tyylinen pelaaja korvaamaan hänen jättämää aukkoa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sanoiko Holtari saman jopa suorassa lähetyksessä kautta alustavassa Radio City Jyväskylän kiekko-illassa? Voi olla että muistan taas omiani, mutta tuota Köpin hinta-luokkaa muistelen itsekkin.

Sitä Cityn kiekko-iltaa en ole kuullut, mutta tuo summa on poimittu siitä Keskisuomalaisen mainiosta jutusta, missä avattiin oikeastaan aika paljon Yonkmanin hankintaprosessia. Mutta yhtäkaikki, selkeä lähde tuolle palkalle on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös