Todennäköisesti perustuu vain tietämättömyyteen (joka ei nyt tällaisessa asiassa ole suuri synti). Vaikka itse seuraan joukkueen otteita hyvin aktiivisesti, ei minulla ole pientäkään hajua mistään CHL-varauksia seuraavista pelaajaoikeuksista. Olisiko mahdollisuutta saada aiheesta lyhyttä oppimäärää?
Ei toki ole, ajattelin vain, että onko esim. seurajohto julkisesti puhunut Hongasta jotain tms.
CHL:n (eli siis WHL:n, OHL:n ja QMJHL:n) ja NHL:n välisen sopimuksen mukaan CHL:stä varatut pelaajat palautetaan takaisin junnuseuroihinsa, jos he eivät pelaa NHL:ssä. Vasta heidän täytettyään 20-vuotta tai heidän täyttäessä 20-vuotta samana kalenterivuotena kuin heidän toinen kautensa starttaa, saavat he pelata muualla kuin CHL:sssä. Tämä estää näiden pelaajien pelaamisen esim. AHL:ssä näiden varanneiden seurojen farmijoukkueessa tai lainaamiseen muualle. Jonkinlainen poikkeus taitaa ilmeisesti liittyä tilanteeseen, jossa pelaaja aloittaa yliopistossa opiskelun ja siirtyy NCAA:han, mutta tällöin pelaajalla ei saa olla allekirjoitettuna entry level -sopimusta.
Viime kaudellahan Buffalo yritti lainata Grigorenkoa Tapparaan, mutta NHL esti siirron:
NHL-superlupauksen siirto Tapparaan torpattiin | SM-liiga | Iltalehti.fi (linkki vie Iltalehden sivuille).
Buffalo yritti laittaa Grigorenkoa myös AHL:ään "condition assingmentille", mutta NHL esti senkin vedoten NHL:n ja CHL:n väliseen sopimukseen:
NHL blocks bid to send down Mikhail Grigorenko (linkki vie usa today -sivuille).
On mahdollista, kuten on myös mahdollista pelata AHL:n puolella. Itse asiassa, pelaaminen CHL:n puolella tai Euroopassa ovat mahdollisia ihan sääntöjen puitteissa, sillä kumpaakaan ei kielletä. AHL:ssa pelaamiseen tarvitaan porsaanreikiä joita on vielä jäljellä. Se vaatii jonkinlaisen spesiaalistatuksen jota on mahdollista anoa, mutta se vaatii tiettyjen ehtojen täyttymisen.
Kuten yllämainittu, Buffalo yritti kyllä käyttää vaikka mitä porsaanreikiä siinä onnistumatta Grigorenkon osalta.
Kuulisin kyllä ihan mielelläni tästä enemmän, koska tuolla HFBoardseissa CBA:han ja CHL:n ja NHL:n väliseen sopimukseen erittäin hyvin perehtyneet henkilöt eivät tällaisia porsaanreikiä ole keksineet tai löytäneet. Se ei toki tarkoita, etteikö sellaisia olisi, mutta sitä suuremmalla mielenkiinnolla kuulisi asiasta jotain. Ainuttakaan elävän elämän esimerkkiäkään ei tällaisesta ole. Jos on, niin siitäkin kuulisin mielelläni myös enemmän.