Junttimaisinta mitä tiedät

  • 2 637 404
  • 13 571

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tuo safkan raahaaminen lyhyelle lomamatkalle ainakin hyvin ahdasmielistä. Taitaa se olla junttiakin, mutta niin tämän ketjun perusteella on kyllä kaikki muukin. Tuossa ruoan kotoa tuomisessa eivät muuten suomalaiset juntit ainakaan omien kokemuksieni mukaan ole niitä pahimpia, saksalainen kantaa kotoa paljon enemmän ruokaa ja varastaa loput hotellin aamiaiselta. Myös britit ovat varsin ansioituneita kyseisessä lajissa.

Ite oon aina koittanut safkata paikallista ruokaa, olen sitten ollut aurinkorannalla, tai jossain kultivoituneemmassa ympäristössä. Kyllähän se ikään kuin kuuluu siihen kokonaiskokemukseen, mitä ulkomailta lähden hakemaan. Mielestäni kun lähdetään pois Suomesta on suorastaan järjetöntä roudata reissaria ja palvikinkkua mukanaan. En nyt kaikissa maailman maissa ole käynyt, mutta ainakin toistaiseksi on aina jotain (maittavaa) ruokaa löytynyt.

Että joo, Simonin kanssa ihan samaa mieltä siitä, että jos lomalle on tarve (on se sitten taloudellinen tai kulinaristinen) ottaa omat eväät mukaan, niin ei kannattaisi lähteä ollenkaan. Lentokoneeseen olen kyllä useasti ostanut jonkun leivän tai vastaavan sapuskaksi ja senkin vain siksi, että lentokoneruoka on hintaansa nähden täysin ala-arvoista.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ellei nyt ihan totuuden äärellä, niin ainakin otsikon mukaisella linjalla.

Entä jos mureke on medium rare, pottumuusin kypsentää sous vide ja salaatin confit? Maito dekantoituu karahvissa ja leipä on ilmakuivattua.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hmm, no ne joiden itse tiedän karsastavan ns kotiruokaa, olevan kykenemättömiä tekemään sitä tai jotain muuta käyvät aika usein jotain noutosettiä. Ei siis ihme, että joku tietää tismalleen, että onko ismailin vai özkanin keburulla parempaa tai mistä saa huokeinta kinukkia. Toki ehkä parempi tuokin, kuin ostaa kalapuikkoja tai kananugetteja kylmäaltaasta ja juoda fantaa päälle..
Fantaa mä en juo, paitsi tänään join kiinalaisessa, mutta mikä vika on kalapuikoissa tai kananuggeteissa, verrattuna siis esim. tuohon suomikebabbiin, joka on kuin tummaa lauantaimakkaraa, vähän lihaa ja täynnä turhaa mössöä ja vaikka mitä lisäaineita. Kalapuikoissa on kaksi kolmasosaa kalaa (esim. seitiä) ja yksi kolmasosa korppujauhoa, eikä yhtään lisäainetta. Kananuggetitkin on suht vastaavia, ainakin jotkut niistä. Molemmat täyttä ravintoa ihmiselle. Mä tosin syön noita harvoin.

Suomalainen kotiruoka ei välttämättä aina ole parasta mahdollista ruokaa. Miettikää vaikka jotain nakkikastiketta ja perunaa. Nakeissa saattaa olla lihaa vain 20 %, ja siihen paistinpannulle kun pistää sen ruskean kastikkeen, jota olisi vaikka puolet suhteessa nakkipalasiin, olisi sen koko kastikkeen lihapitoisuus enää vain 10 %. Sitten kun pistät sen lautaselle perunoiden päälle, joita olisi vaikkapa kaksi kolmasosaa suhteessa siihen kastikkeeseen, olisi koko annoksen lihapitoisuus enää vain 3.3 prosenttia, joka on hieman eri lukema kuin koulussa opetetussa lautasmallissa. Eikö ennemmin kannattaisi vetää vaikka jotain kunnon pizzaa?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lentokoneeseen olen kyllä useasti ostanut jonkun leivän tai vastaavan sapuskaksi ja senkin vain siksi, että lentokoneruoka on hintaansa nähden täysin ala-arvoista.

Ei se lentokoneruoka ole mitään ala-arvoista, lentokonesapuskojen ainainen haukkuminen on mielestäni tämän ketjun otsikon mukaista toimintaa. Eivät lentokoneruoat mitään kulinaristista spontaania orgasmia aiheuta, mutta kyllä ne paikkansa täyttävät, toisin sanoen kyllä niitä syö ja ne useimmiten ihan hyvältä maistuvat. Ei ole kertaakaan jäänyt lentokoneateria syömättä.

Tosin nykyisin pyrin käyttämään ns. halpalentoyhtiöitä sen verran enemmän, ettei niissä mitään ateriaa erikseen tarjotakaan, mutta lentokoneateriat eivät ole mitenkään vieraita. Niiden haukkuminen on junttitrendi, mikä on verrattavissa Burger Kingiin jonottamiseen. Jos ns. maista saisi lentokoneaterioita ostettua, niin kyllä tuommoisen ennemmin lounaaksi pistelisin kuin jonkun mikromömmön tai keskiverron karvakäsikebabin.

Omien joulukinkkujen rahtaaminen viikon etelänlomalle ei ole enää junttimaista, se on idioottimaista ja epähygieenistä, tuskin se kinkku kylmässä on koneessa, ja sianlihaan kertyy ties mitä trikiinejä jos se muhii tuntikausia laukussa.

Joulukinkku- ja eineskuljetuksen sijasta kannattaa sitten ennemmin panostaa hygieenisempään junttimaisuuteen ja mennä sen paikalliskohteen pakolliseen Suomi-baariin, josta saa lihapullia, jossa Frederik soi (tai jopa esiintyy) ja jossa on Suomen lippu seinällä. Tämä on junttimaista, mutta ei ainakaan johda ruokamyrkytykseen joulukinkkuepisodin jälkeen. Omakohtaisesti vältän kuin ruttoa vastaavia Suomi-baareja, mutta niillä on se hyvä funktio, että ne keräävät pahimmat tapaukset pois muualta kuleksimasta. Eipä Suomi-baareja tosin niissä kohteissa kauheasti ole, joissa olen matkustellut koska suosin pääsääntöisesti kaupunkilomia, mutta rantakohteissa näitä on ollut.

Jonkun matkasämpylän, suklaa- tai energiapatukan ottaminen koneeseen ja reissulle sen sijaan ei ole junttimaista, se on järkevää verensokerin tasapainon ylläpitämiseksi jos tulee kiire eikä muuta ehdi syömään. Onpahan ainakin hätävara, jotta ei tarvitse diabeettisessa koomassa hortoilla kesken tiukan koneenvaihtoaikataulun tms.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Rupesin tässä vain itsekseni pohtimaan, että kumpiko sitä on juntimpi. Se, joka vuosikymmenien kokemuksella tietää, ettei perillä saa muuta kuin käsin murenevaa pökkelöpullaa? Vaiko se, joka ei tajua leivästä hevon vittua? "Hei daiju! Eihän Ämerikässäkään ole mitään fukin' dark brediä. Meinaatsä kuuppa skruudaa ton limpun reunatkin? Ne kuuluu leikata haneen!"

En tietenkään paljasta tässä sitä, otanko omat rukiiset hiihtolomalle mukaan, vai tyydynkö siihen majoitusliikkeiden tarjoamaan iänikuiseen vitivalkoiseen sämpylään, jonka reunat hiertävät suupielet rakoille.

Ottaahan Petterikin Bangkokiin omat huorat mukaan, kun 95% paikallisista on alle 15-vuotiaita ja täysi-ikäisillä naisilla on munat.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Onko junttia ottaa kahvia mukaan ulkomaille? Isäukkoni teki tämän tempun ja hyväksyn homman täysin ilman juntteutta, koska ulkomaalainen kahvi on todellakin huonoa. Itsekkin kyllä tekisin saman homman.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Onko junttia ottaa kahvia mukaan ulkomaille? Isäukkoni teki tämän tempun ja hyväksyn homman täysin ilman juntteutta, koska ulkomaalainen kahvi on todellakin huonoa. Itsekkin kyllä tekisin saman homman.

Minä taas olen niin juntti, että raahaan yleensä parisen kiloa kahvia Suomeen ulkomailta palatessani, koska suomalainen kahvi on todellakin huonoa.

Suomestakin toki saa nykyään hyvääkin kahvia, säästän ehkä 10€ roudatessani noita papuja, joten junttiahan tuo.

t. hanu
 
Onko junttia ottaa kahvia mukaan ulkomaille? Isäukkoni teki tämän tempun ja hyväksyn homman täysin ilman juntteutta, koska ulkomaalainen kahvi on todellakin huonoa. Itsekkin kyllä tekisin saman homman.

Ei taida suomalaista kahvia löytyä mistään. Esim. Paulig ostaa kahvinsa noin 15 eri maasta.

Suomesta onneksi löytyy nykyään myös tummapaahtoisia kahveja. Itse ostan pääasiassa Löfbergs Lilaa joka ei ole edes kovin kallista.

Ja on junttia ottaa kahvia ulkomaille koska sellaista vaaleapaahtoista laihaa litkua, jota Suomessa pääasiassa juodaan, saa kyllä ulkomailtakin.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni on junttimaista mennä ruokakaupan tuoretiskille (liha, kala jne.) ja alkaa siinä kovaan ääneen miettimään ja vatuloimaan, että miten mikäkin ruoka-aines sopisi keskenään. Annan esimerkin, jota jouduin tänään todistamaan erään etelähelsinkiläisen tavaratalon ruokaostoksella. Henkilöt olkoot vaikka Seppo (S) ja Irma (I).

I: " Meillähän oli alkuun sellainen hyydyke, sopisikohan simpukat sen kanssa hyvin?"
S: " Vai pitäiskö sittenkin ottaa ostereita, kun juomana on se vuoden 2004 valkoviini"
I: " Pitäiskö sitten ankan kanssa ottaa tuorejuustoja, se naapurin Jormahan tykkää tosi paljon camembert-juustoista- sehän on asunutkin Ranskassa.
S: " Mutta kun meillä on sitten se port-viinissä haudutettu hanhenmaksa, se kyllä vaatisi jonkun tosi aromikkaan kastikkeen"
I: " Niin ja muistuta sitten heti kun päästään kotiin, että laitan sen Iittalan dekantterin kolmeksi minuutiksi pakkaseen......."
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ns. maista saisi lentokoneaterioita ostettua, niin kyllä tuommoisen ennemmin lounaaksi pistelisin kuin jonkun mikromömmön tai keskiverron karvakäsikebabin.

Ja maksaisit siitä ilmeisesti mielelläsi sen parikymppiä tai mitä lentoyhtiö nyt laskuttaakaan? Minä kun kirjoitin, että "hintaansa nähden ala-arvoista". Mieluummin pistelisin sen kolmen euron mikromömmön, jos sen tosiaan koneesta kolmella eurolla saisi. En kyllä ole noita lentokoneaterioita enää vuosiin ottanut, joten saattaahan vallitseva trendi olla muuttunut.

-edit- No joo, parikymppiä on varmaankin liioittelua, mutta kymppikin on liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Hanhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AS Roma
Onko junttia ottaa kahvia mukaan ulkomaille? Isäukkoni teki tämän tempun ja hyväksyn homman täysin ilman juntteutta, koska ulkomaalainen kahvi on todellakin huonoa. Itsekkin kyllä tekisin saman homman.

Tämähän riippuu ihan matkakohteesta. Käymättä aikaisemmin Thaimaassa, ottaisin omat kahvit mukaan. Näin esimerkkinä.
 

Ralph

Jäsen
Jos lähtee vain Viroon viinanhakureissulle, on junttia ottaa omat kahvit mukaan. Ja palaaminen Virosta Suomeen ilman alkoholijuomia on myös junttia, näin asiasta kukkaruukkuun.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lähteä viinanhakureissulle Viroon.

Tämän jälkeen sitten lisätään vielä kuva siitä haetusta satsista Facebookiin niin voilà.
 

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Sykemittarin käyttäminen muulloin kuin urheillessa, sitä kello-osaa siis tarkoitan tässä. Ja kyllä - itellä oli eilen tuommoinen ranteessa duunissa, olihan se helevetin tyhmän näköistä. Onneksi huomasin ottaa veke.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä päin olit silloin vaihdossa? Mikäli olit Jenkeissä, niin sitten ymmärrän tuskan, mutta mikäli olit jossain päin Keski-Eurooppaa, niin sitten en ymmärrä, sieltä löytyy paljon hyviä leipiä. Aasian maista sun muista en osaa sanoa.
.

Puoli vuotta aasiassa viettaneena kunnon leipa on se mita kaipaan ruuasta eniten. Aasialaiset leivat intialaisia naan-leipia lukuunottamatta ovat taytta paskaa. Kuukausi sitten paasin maistamaan kunnon ruisleipaa ja soin niita kerralla kaksi kokonaista limppua ilman voita, juustoja, leikkeleita ym turhuuksia.
Varmasti junttia mutta helvetin hyvaa
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Tämähän riippuu ihan matkakohteesta. Käymättä aikaisemmin Thaimaassa, ottaisin omat kahvit mukaan. Näin esimerkkinä.

No tietysti Suomalaisten suosima junttiteneriffa, jossa on tullut itsekkin käytyä. Kahvia ei tullut juuri ollenkaan viikkoon juotua, koska olin humalassa. Joten aivan sama miltä se kahvi sillon maistu. Juntti siis olin.

Tuo viinanhakureissu viroon on aika outoa. Ei ehkä junttia. Aina olen saanut nuppini sekaisin paikallisen alkon tuotteilla, joten tuskin ne siellä virossa yhtään sen parempia litkuja on, vaikka halvempia ovat.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos lähtee vain Viroon viinanhakureissulle, on junttia ottaa omat kahvit mukaan. Ja palaaminen Virosta Suomeen ilman alkoholijuomia on myös junttia, näin asiasta kukkaruukkuun.
Tuo menee lähes päinvastoin. Viinanhakureissu Viroon on erittäin junttia, kaikissa muodoissaan. Erityisesti pakuautolla tehty reissu on junttia. Sen lyö junttiudessa vain kaljakärryjen vetäminen terminaalin hiekoitetulla pihamaalla kohti kilometrin päässä odottavaa jäistä Tuijotaa.

Tilanne muuttuu jos on omat eväät. On epäjunttia ja viileää lähteä makkaraleipien ja kossupulloon lorotetun kulutusmaidon kanssa piknikille Tallinnaan. Silloin repun eväistä vapautuvaan tilaan on korrektia ostaa voimajuoma tilalle.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lähteä viinanhakureissulle Viroon.
Eri. Köyhällä ei oo varaa ostella kallista (ja pahaa) kaupan lonkeroa pitkin vuotta. Puhumattakaan Alkon lonkerosta.

Tämän jälkeen sitten lisätään vielä kuva siitä haetusta satsista Facebookiin niin voilà.
No tämä taas on ehdottomasti JMT.

e. Tästä tulikin mieleeni, että tuo uusi fifty-sixty -lonkero Nykäsen naamalla on kyllä tämän ketjun kamaa. Voi olla että on jo mainittukin.
 
Viimeksi muokattu:

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eri. Köyhällä ei oo varaa ostella kallista (ja pahaa) kaupan lonkeroa pitkin vuotta. Puhumattakaan Alkon lonkerosta.
Köyhän luulisi olevan juomatta sitä lonkeroa pitkin vuotta muutenkin.

Kaikki tekee oman mielensä mukaan ja juo just niin paljon kuin haluaa vaikka tekisi sen sitten velaksi, mutta mielestäni osittain ketjun otsikon mukaista touhua on käyttää etenkin vähiä rahojaan niin runsaaseen lonkeron tai oluen litkimiseen, että kannattaa hakea tölkit Virosta asti.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Köyhän luulisi olevan juomatta sitä lonkeroa pitkin vuotta muutenkin.
No niin, köyhän ja köyhän. Saatoin ehkä vähän liioitella. Mutta kun mä kuulun siihen (junttimaiseen) ihmisryhmään jonka mielestä hauskaa on hankala pitää ilman alkoholia (jos ei nyt lasketa esim. urheilua, seksiä, jne) niin se on vähän niin kuin pakollinen paha. Tai voisin mä yrittää, jos se muukin seurue olisi selvinpäin. Erittäin harvoin vaan on.

Siksipä iskemme varmaan taas keväällä kaverin isän pakun pitkään iskuun ja käymme hakemassa lastin halpaa viinaa Virosta.

Tuli muuten mieleen, että voiko tässä asiassa olla mitään lieventäviä asianhaaroja? Onko junttia käydä hakemassa pakullinen alkoholijuomia, jos on tulossa vaikka häät tai 50-v -juhlat?
 
Tuli muuten mieleen, että voiko tässä asiassa olla mitään lieventäviä asianhaaroja? Onko junttia käydä hakemassa pakullinen alkoholijuomia, jos on tulossa vaikka häät tai 50-v -juhlat?
Ei se välttämättä muuten olisi junttia hakea, sillä ymmärtäähän sen että häävieraat valitaan ensisijaisesti sukulaissuhteen perusteella, ja koska puolet suomalaisista on juntteja, on varsin todennäköistä että lonkeron tarjoaminen vieraille saattaa olla vain kohteliasta ja sivistynyttä vieraiden omien mieltymysten huomioon ottamista.

Hakeminen on kuitenkin junttia, koska on junttia kiertää veroja.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers
Ei se välttämättä muuten olisi junttia hakea, sillä ymmärtäähän sen että häävieraat valitaan ensisijaisesti sukulaissuhteen perusteella, ja koska puolet suomalaisista on juntteja, on varsin todennäköistä että lonkeron tarjoaminen vieraille saattaa olla vain kohteliasta ja sivistynyttä vieraiden omien mieltymysten huomioon ottamista.

Hakeminen on kuitenkin junttia, koska on junttia kiertää veroja.

Häät ensi kesänä ja juomat haetaan Virosta. Muuten en ole koskaan hakenut, enkä varmaan tule omaan käyttöön koskaan hakemaankaan. Jos joku on junttia, niin se, että pidetään alkoholittomat häät vain siksi, että ME osaamme pitää hauskaa ilman alkoholia. Myös se on junttia, että ei tee taloudellisesti järkevää päätöstä siksi, että voi ulospäin näyttää, että talous on kunnossa (vaikka ei edes olisi). Ja saa sieltä Virosta ihan laadukastakin juomaa kuin pelkkää paskaa kaljaa.

Maksaa muuten aivan helvetisti häiden pitäminen n. sadalle hengelle, eli n. 9000 €.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös