Suojaa miltä? Vedeltä? Ei se ole myrkkyä, mitäs siitä jos pää kastuu.
Me lähestymme tätä asiaa tautienvastustamisen ja terveenä pysymisen eri spektreistä (kts. katellisuusasiaketjut yms.). Sinähän et ole ollut sairauslomalla miesmuistiin, minä puolestani kerään oletusarvoisesti jokaisen mahdollisen flunssan, influenssan, viruksen, pasillin ja sen sellaisen. Tukka märkänä vastustuskyky alenee, ja seurauksena on tauti, keuhkoputkentulehdus - tai keuhkokuume (been there, done that).
Vesi on saatanas myrkkyä, jos se nautitaan ulkoisesti muuten kuin kontrolloiduissa sisäolosuhteissa suihkussa tai uima-altaassa.
Pitkätukkaisena mikä lie hipinretkuna minun on myös huomioitava, että hiusten kuivumisessa itsekseen kestää pari kolme tuntia. Kuontalo litimärkänä liikkuminen on paitsi epämukavaa ja kylmää, myös varma tapa lisätä yllämainittua sairastumisriskiä. Tosin jos olisin jostain syystä vaikkapa täysin kalju, niin eipä sekään mukavaa olisi, jos rankkasade ropisisi nonstoppina kylmännahkeaa päälakea vasten.
Sadepisarat päähän ovat kiinalaista vesikidutusta, eivät mitään muuta. Näin kertoo asiasta aina epäluotettava
suomalainen wikipedia:
Kiinalaisella vesikidutuksella tarkoitetaan henkistä kidutusmenetelmää, jossa uhri sidotaan ja hänen päähänsä tiputetaan tasaisin väliajoin pieni tippa vettä. Veden tippuminen samaan kohtaan herkistää tuntoaistia, ja saa aistimuksen muuttumaan ennen pitkää kivuksi. Myös ajan käsitys heikkenee ja eri pisaroiden välillä olevat sekunnit muuttuvat tuskaiseksi odotukseksi. Tätä kidutuksen muotoa kuvaili ensimmäisenä 1500-vuosisadalla Italiassa Hippolytus de Marsiliis.
Hippolytus de Marsiliis on pidetty tämän vesikidutusmuodon keksijänä. Hän havaitsi, että yksittäiset vesitipat kivelle kaiversivat kolon ajan kuluessa, joten tämä päätti kokeilla metodia ihmiseen. "Uhrit sidottiin niin etteivät he voineet liikkua, ja kylmää vettä tiputettiin hiljalleen pienelle alueelle ruumista. Otsan huomattiin olevan kaikkein otollisin alue tälle kidutusmuodolle: vanki saattoi nähdä jokaisen pisaran putoamisen, mikä lopulta johti vauhkoontumiseen."
Sateessa seisominen on siis tuskaista ja hulluksi tekevää puuhaa. Sen takia päähän kuuluu Suomen keliolosuhteissa tarvittaessa lippalakki, kuten Uleåborgirkin mainitsi.