Jukurit mediassa

  • 542 696
  • 2 346

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
tässä kyllä säästetään minun mielestä vähän vikapaikassa. Vapaaehtoisvoimin tuo homma ei vain tahdo toimia kunnolla. Seuran oma media on seuran paras näyteikkuna, ja se pitää hoitaa prikulleen ja täsmällisesti.

Täysin samaa mieltä. Ei siis kettuiluna, vaan puhtaana ihmetyksenä. Jukurien pitäisi nimen omaan ja juuri nyt nostaa paikallista ja valtakunnallistakin näkyvyyttään ja kiinnostavuuttaan, jotta peliesitysten salliessa, liigatulevaisuus voisi olla mahdollinen. Miten seura reagoi? Hakee vapaaehtoistyöntekijää mm. seuraaviin tehtäviin:

  • otteluennakoiden ja -raporttien kirjoittaminen
  • sosiaalisen median ja nettisivujen päivittäminen
  • pelaajauutisten ja muiden seuran asioiden tiedottaminen
  • uusien ideoiden ja ajatusten nostaminen esille

eli suomeksi sanottuna hoitamaan käytännössä kaiken sähköisen median sisällön tuottamisen ja päivittämisen. Ei tarvitse olla kummoinenkaan media-ammattilainen, kun arpoo mitä reittejä seurat mykyisin pääsääntöisesti näkyvyytensä saavat ja tämä kanava siis heitetään palkatta ja hyvää hyvyyttään hommia hoitavan niskaan. Tekisi mieli kysyä mitä tämä muu viestintätiimi mahtaa tehdä? Puuhastelun makua ja harmittaa lähinnä mikkeliläiskannattajien puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mediatiimissä olisi vapaaehtoistyötä tarjolla...
Vapaaehtoista tekijää haetaan siis ilmoituksen mukaan "vastaamaan seuran tiedottamisesta ja viestinnästä" Eikö kenelläkään toimistolla oikeasti soi mitkään varoituskellot päässä, kun tällaista lähdetään edes miettimään? Tämän kokoluokan yritys, jolla on pitkä historia vihkoon vedetystä tiedottamisesta ja heikosta viestinnästä sekä kaupunkilaisten eli potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa vakava uskottavuusongelma ja negatiivinen mielikuva toiminnasta oikeasti aikoo ja haluaa hoitaa seuran tiedottamisen ja viestinnän jatkossakin vapaaehtoisvoimin. Kannattaisiko organisaation edes yrittää oppia aiemmin tehdyistä virheistä?Naurattaisi, jos ei itkettäisi tällainen amatöörimäinen puuhastelu.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mitä sillä "ammattimiehellä" voitettaisiin?

Luuletteko oikeasti, että jonkun Helsingin yliopiston someprofessorin hinaaminen tänne 100€ päiväpalkalla jotenkin mullistaisi koko homman?

Kuten jokainen tajuaa, niin ei kukaan mitään "someproffia" tarkoita/havittele, vaan sitä ongelmaa, että kyseessä on vapaaehtoistyö, joka perustuu nimensä mukaan vapaaehtoisuuteen. Jos omissa oikeissa töissä tai opiskelussa tulee kiirepiikki, lapsi sairastelee you name it, niin nämä vapaaehtoiset velvoitteet ovat yleensä niitä, joista ensimmäisenä karsitaan. Niin se vaan menee.

Ylipäätään tuo on ihan käsittämätön ulostulo seuralta, joka samaan aikaan haaveilee liigasta. Oli talous miten tiukoilla tahansa, niin jonkunlainen kulukorvaus noinkin mittavista velvoitteista ei Jukurien kokoista puljua kaada.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuten jokainen tajuaa, niin ei kukaan mitään "someproffia" tarkoita/havittele, vaan sitä ongelmaa, että kyseessä on vapaaehtoistyö, joka perustuu nimensä mukaan vapaaehtoisuuteen. Jos omissa oikeissa töissä tai opiskelussa tulee kiirepiikki, lapsi sairastelee you name it, niin nämä vapaaehtoiset velvoitteet ovat yleensä niitä, joista ensimmäisenä karsitaan. Niin se vaan menee.
Viestintätiimissä on mahdollisen uuden tulokkaan myötä neljä henkilöä, joten en usko että tämä nyt tuohon kaatuu. Ja jos nyt sitten kaikkien neljän lapset kuitenkin sairastuisivat yhtä aikaa, niin organisaatiossa on vielä jäljellä hommaan kykeneviä henkilöitä.

Ja se on varmasti totta, ettei pieni palkanmaksu varmasti kaataisi seuraa. Jos käännetään kysymys toisinpäin: Kaataako se tämän seuran jos tiedotustehtäviin haetaan vapaaehtoisia? Mielestäni ei. Tiedotus, joka siis nykyiselläänkin pyörii vapaaehtoisten voimin, on ihan tyydyttävää. Nyt sitten haetaan sitä puuttuvaa palasta kun yksi tiimistä lähti pois. Ja haloo on hirmuinen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestintätiimissä on mahdollisen uuden tulokkaan myötä jo neljä henkilöä, joten en usko että tämä nyt tuohon kaatuu. Ja jos nyt sitten kaikkien neljän lapset kuitenkin sairastuisivat yhtä aikaa, niin organisaatiossa on vielä jäljellä hommaan kykeneviä henkilöitä.

Tiimiläiset ovat varmasti päteviä ja asiansa osaavia, mutta tämä ei tule toimimaan, jos siinä ei ole asiaan oikeasti sitoutunutta leaderia tämän laajuisessa organisaatiossa. Hommaa tuossa mediapuolessa on aivan helvetinmoinen määrä, jos se hoidetaan niin kuin pitää, ja sen hoitaminen vaatii joltain "lähes" kokopäiväistä tekemistä ja ainakin valmiutta olla joka hetki sitä hoitamaan. Neljä tai vaikka kymmenen pelkästään vapaaehtoistyöläistä ei vaan toimi pidemmän päälle. Hetken ehkä ja silloin tällöin, mutta ei niinkuin tälläinen vastuullinen homma vaatisi.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No onhan tuo tähänkin asti toiminut, kuten sanoin, tyydyttävästi. En jaksa valittaa niin kauan hommat pelaa.

Mutta jos tähänkin nyt jotain muutosta halutaan, niin ensiksi pitäisi saada se Pöyhönen pois. Mies on epäonnistunut.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
Minusta tiedottajan pitää täyttää nämä kaksi prioriteeltiin samanlaista ehtoa: 1) Tiedottajalla on kannatussuhde seuraan ja lajiin. Viestinnässä seuran ja fanien välillä täytyy ehdottomasti olla "punainen lanka". Jotta tiedottaja pystyisi samaistumaan fanien tunteisiin, hänen kuuluu ehdottomasti olla yhteisöön kuuluva. 2) Äidinkielelliset taidot/lahjat täytyy olla kiitettävällä tasolla. Ja sitten pidän komantena, mutta pienempänä kriteerinä 3) Tiedottajalla täytyy olla pelisilmää. Ammattilaiselta löytyy, mutta jos §1 ei täyty, se ei yksinkertaisesti auta mitään.

Minä en ymmärrä miksi tiedottajalla täytyisi olla kannatussuhde Jukureihin. Tiedottajan ei todellakaan tarvitse samaistua fanien tunteisiin millään muotoa, hänen tehtävänsä kun ei ole juosta kieli fanien perseessä vaan tiedottaa asiallisesti ja selkeästi seuran asioista julkisesti. Ja ei, hänen ei kuulu olla yhteisöön kuuluva, näitä piiripienipyörii-viritelmiä on nähty ihan tarpeeksi Jurureidenkin ympärillä ja minun silmissäni se olisi ensi arvoisen tärkeää, että tuohon hommaan saataisiin täysin ulkopuolinen ammatti-ihminen jolla ei ole mitään "omaa agendaa" ajettavanaan.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
piiripienipyörii-viritelmiä on nähty ihan tarpeeksi Jurureidenkin ympärillä
En todellakaan tarkoittanut mitään sellaisia piiripienipyörii-juttuja. Mutta olisi se minusta silti tärkeää, että hommaa tekevä olisi perillä Jukurien asioista.

Toistan nyt vielä itseäni: seuran markkinointiin on saatava ammatti-ihminen, joka voi lähteä puhtaalta pöydältä markkinoimaan Jukureita(ja mahd. kehittämään tätä viestintäasiaakin eteenpäin). Hän saa minun puolesta olla mistä päin tahansa, siinä kuitenkin suurin osa viestinnästä käydään yritykseltä yritykselle. Mutta Somen päivittäminen tapahtuu yritykseltä faneille, jolloin toivon edellisessä viestissä kuvamaani linjaa; ei ole minusta mitään väärää jos päivittäjän agendana on oman seuran imagon kohottaminen.
vaan tiedottaa asiallisesti ja selkeästi seuran asioista julkisesti.
No näinhän koko ajan tehdään. En siis ymmärrä tätä valituksen määrää.
 
Fanipuoleltahan teiltä löytyy jos jonkinnäköistä somessa meritoitunutta sekä myös seuraa elävää ja hengittävää mikkeliläistä. Kahvipaketit, kilsakorvaukset ja koko vuoden kissanruuat, pöytään niin johan alkaa pöhinä käymään.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
En todellakaan tarkoittanut mitään sellaisia piiripienipyörii-juttuja. Mutta olisi se minusta silti tärkeää, että hommaa tekevä olisi perillä Jukurien asioista.

Jos se tuota hommaa tekemään hommattava ihminen on ammattilainen, niin hän varmasti pääsee hyvin nopeasti perille Jukureiden asioista, ihan ilman kannattaja -suhdettakin. Eikä ne ylilyöntien riskitkään olisi niin korkeat kun ei ole ns. tunteet pelissä.

No näinhän koko ajan tehdään. En siis ymmärrä tätä valituksen määrää.

Ihanko oikeasti koet Jukureiden onnistuneen tiedottamisessa tässä viime aikoina? Minulle on jäänyt vähän toisenlainen kuva kun milloin mitäkin negaa saa aina ensimmäisenä lukea muualta ja sitten sen perään ne meriselitykset toimiston suunnalta. Nämä on niitä asioita missä korostuu se ammattimaisuuden puute ja tietty tunneside seuraan. Asiallinen tiedottaminen seuran puolelta vaikenemisen sijaan olisi antanut monesta asiasta huomattavasti positiivisemman kuvan. Lisätään nyt vielä, että tämä ei ole pelkästään viimeaikojen ongelma, vaan näinhän se on ollut jo vuosien ajan.
 

Steus

Jäsen
Voisko ton proffa-asian jo unohtaa? Nyt ei tarkoteta mitään MTV3:n tuotantopäällikköä, vaan tyyppiä joka ymmärtäis jotain urheiluseuraviestinnästä vaikkapa aiemman kokemuksen kautta. Nää "fanitiedottajat" ja #hirtetytpässit on kyllä Mikkelin suunnalla aikalailla nähty, joten kannattaa varmaan suunnata katseet hippasen muualle.

Jukureiden mediatuotanto ottelutapahtumaan liittyen on hyvällä (sarjan parhaalla) tolalla, mutta off-day ei minusta oikein toimi. Uutiset/tiedotteet on melko valjuja.
 

kake619

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps, scholl
No en tietenkään koe Jukurien onnistuneen siinä, mutta nyt menet aiheen ulkopuolelle, eikös aiheena ollut ammattilainen vs. vapaaehtoiset tiedottajana. Se on nimittäin ihan saatanan sama onko siellä tiedottamassa se proffa vai joku lukiolainen, seuran johto on se joka päättää mistä tiedotetaan ja mistä ei. Ja jos sellainen ihme tapahtuisi että tietyistä kipeistä asioista haluttaisiin kertoa julkisesti, niin eiköhän ne sitten tulisi ihan johtohahmojen omalla nimellä. Tuskin se ulkopuolinen ammattilainen niistä ainakaan tiedottaa, kun on siinä uskossa ettei mitään negatiivista ole koskaan tapahtunutkaan.

Niin, eikö tuo nyt olla nähty mitä vapaaehtoispohjalta saadaan aikaiseksi, ei kovin paljoa. Kukaan täällä ei ole sinun lisäksesi mistään proffista puhunut mitään niin antaisit jo olla sen asian suhteen. Se ammattitaitoinen tiedottaja varmaan osaisi kertoa sille Toivakallekin, että nyt tästä asiasta kannattaisi tiedottaa, ennen kuin joku muu kerkeää sen tehdä, tämäkin on niitä asioita mitä se vapaaehtoisena häärivä fanipoika ei osaa/uskalla tehdä. Ja ihanko oikeasti taas luulet että se ulkopuolelta tuleva ammattilainen ei olisi perillä seuran asioiden todellisesta tilasta?

Onko tässä sinulla nyt oma lehmä ojassa ja siksi niin kovasti vastustat ammatti-ihmisen palkkaamista, vai onko tämä taas siinä kategoriassa, että seuraa vaan ei saa arvostella, tehtiinpä siellä kuinka huonoja ratkaisuja tahansa. Ihan yleisen uskottavuuden kannaltakin olisi suotavaa viedä toimintaa ammattimaisempaan suuntaan ja tämä vapaaehtoisen haku on juurikin päinvastainen signaali.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Se on nimittäin ihan saatanan sama onko siellä tiedottamassa se proffa vai joku lukiolainen
No nyt meinasi mennä kahvit väärään kurkkuun. Onneksi olkoon - onnistuit yhdellä lauseella loukkaamaan sekä isoa joukkoa journalisteja että laajaa kirjoa viestinnän ammattilaisia. Ihanko oikeasti olet tuota mieltä, että ne on vaan "jotain mediajuttuja", ja "somea", jotka kaikki kyllä hanskaa, jos vain osaa kirjoittaa syödä purkkaa samaan aikaan. Perehdypä hieman aiheeseen, niin toivottavasti ymmärrät, miten väärässä olet. Jos et niin vastaapa puhelimeen, 1980 - luku soittaa ja kyselee, koska palaat.

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että tietyillä muutoksilla nykyisessä organisaatiossa olisi mahdollista saada lisää sekä myynti- että mediaosaamista ilman lisäkustannuksia.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko tässä sinulla nyt oma lehmä ojassa ja siksi niin kovasti vastustat ammatti-ihmisen palkkaamista, vai onko tämä taas siinä kategoriassa, että seuraa vaan ei saa arvostella, tehtiinpä siellä kuinka huonoja ratkaisuja tahansa. Ihan yleisen uskottavuuden kannaltakin olisi suotavaa viedä toimintaa ammattimaisempaan suuntaan ja tämä vapaaehtoisen haku on juurikin päinvastainen signaali.
No tuon ensimmäisen nyt voit unohtaa saman tien... Ja niin tuon toisenkin. Enkä ole mielestäni vastustanut ammatti-ihmisen palkkaamista.

Tää on nyt viimeinen viesti tästä aiheesta, joten laitan nyt vielä ydinasiat, jonka takia alun perin otin osaa:

1) Pidin hassuna tätä yhtäkkistä reagointia. Jukurien vapaaehtois-viestintätiimissä oli 4 henkilöä, sitten yksi jätti homman, ja nyt haetaan uutta tilalle. Homma on ollut samassa jamassa kauden alusta lähtien, ja nyt ilmeisesti koko kylä(+Kouvola) sai jonkun sätkyn ja kansa tunkee kakkua tuulettimeen minkä kerkeää.

2) Muutosta on tapahduttava, mutta sen on minusta tapahduttava siellä ylempänä eikä somepäivittäjässä. Meillä on jo kokopäiväinen markkinointiäijä, ei siihen yksinkertaisesti mahdu näinä aikoina toista täyspäiväistä tiedottajaa. Pöyhösestä taas ei ole tiedottajaksi eikä miksikään muuksikaan, joten eikö olisi järkevämpää uudistaa koko kalusto.

Ja Vasen pakki, sinulle ainoastaan nätti huomautus: Huomaa konteksti. Ja jos joku journalisti nyt otti sanatarkasti tai vahingossa luki ainoastaan tuon lainaamasi kohdan, niin sori. Lähden nyt vaikka tuonne kausiketjun puolelle häiritsemästä!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voihan se olla että löytyy hyvä vapaaehtoinen tekemään isoa duunia ilman rahaa. En kyllä tiedä toista osakeyhtiötä missä haetaan vähintään osapäiväiseen työsuhteeseen sillä palkalla että saat mennä Jukureiden koppiin katsomaan kun munia harjataan.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit-älypuhelinsovellus on nyt julkaistu (jippii)

Kyseessä siis MPY:n, Jukurien ja jonkun paikallisen sovelluskehittäjän projekti. Sovellus on julkaistu kaikille normaalin kansan käyttämille alustoille, ja siitä näkee kaikki Jukurien käyttämät mediat. Visiona kai olisi, että aplikaation avulla voitaisiin luoda ottelutapahtumaan jotain sirkushuveja.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Jukurit-älypuhelinsovellus on nyt julkaistu (jippii)

Kyseessä siis MPY:n, Jukurien ja jonkun paikallisen sovelluskehittäjän projekti. Sovellus on julkaistu kaikille normaalin kansan käyttämille alustoille, ja siitä näkee kaikki Jukurien käyttämät mediat. Visiona kai olisi, että aplikaation avulla voitaisiin luoda ottelutapahtumaan jotain sirkushuveja.
Pisteet Mikkeliin! Latasin heti ja on hyvänoloinen. Tässä on meille muille opittavaa
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
ihan toimivan oloinen sovellus. Varmaan ensimmäinen mestiksessä, Jokereilla ollut jo pitemmän aikaa käytössä. :)
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Ihan hyvä appi, mutta miksi on pitänyt laittaa viime vuoden rosteri joukkueeksi?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihan hyvä appi, mutta miksi on pitänyt laittaa viime vuoden rosteri joukkueeksi?
Jukurit.fi kirjoitti:
Sovellus ei ole vielä täysin valmis ja sen kehitystyötä jatketaan vielä. Esimerkiksi iOS:n käyttöjärjestelmissä sovelluksen kautta näkyy vielä vanha joukkue ja palvelua tullaankin kehittämään insinöörien pöydillä ja keskustelemalla sovelluksen käyttäjien kanssa. Sovelluksen visioinnissa on käytetty Mamkin kansainvälisiä opiskelijoita ja MPY:n tarkoituksena onkin digitalisoida koko ottelutapahtuma.

MPY:ssä hankkeesta vastaavan liiketoiminnan kehityspäällikkö Matti Muukkosenmukaan olisi todella tärkeää, että ratkaisusta saataisiin nyt paljon kehitysideoita, jotta se palvelisi paremmin niin katsojia, joukkuetta kuin yhteistyökumppaneitakin. Hänen mukaansa digitalisoinnilla on mahdollisuus jollain tähtäimellä jättää jopa lompakko kotiin ja nauttia muun muassa jonottomuudesta makkaratiskillä.
Eiköhän nuo perusviat tuosta korjaannu, ja täytyy sanoa että mikäli oikeasti saadaan aikaan suunnitellunlainen "digitaalinen ekosysteemi" halliin niin johan me ollaan edelläkävijöitä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Digilompakolla hallikulujen maksaminen olisi kyllä todella hieno uudistus, ei tarvitsisi kuskata ylimääräistä roinaa hallille (kännykkä ja avaimet joka tapauksessa aina mukana kun ovesta pihalle lähtee, mutta lompakko esim. sellainen mitä ei välttämättä viitsisi mukaan ottaa jos ei pakko ole). Tuon kylkeen luonnollisesti tehokas vapaa WLAN (tai vaikka aktivointikoodillinen jossa koodin saa ottelulipun/kausarin ohessa) jotta känny-appsit myös toimisivat kunnolla.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuon kylkeen luonnollisesti tehokas vapaa WLAN (tai vaikka aktivointikoodillinen jossa koodin saa ottelulipun/kausarin ohessa) jotta känny-appsit myös toimisivat kunnolla.
Ymmärsinkö väärin vai oletko jäänyt jostain paitsi? :)

Hallillahan on remontista lähtien ollut kaikille vapaa, rajoittamaton ja tehokas MPY:n tarjoama WLAN. Joka pelissä sitä käytän, ja aina on toiminut missä hallin kolkassa hyvänsä (jopa tupakkapaikalla)
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Jep, viime kaudella oli ongelmia takasuoralla tuon WLANin toimivuuden kanssa, mutta nyt pelaa tosiaan hyvin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eilen Jukureille luennoimassa käynyt Sportin Heikki Hiltunen oli äsken radio Mikkelin haastattelussa. Lyhyesti anti oli, että töitä on tehtävä vielä paljon ja jalat pidettävä maassa, mutta Hiltunen uskoo, että Jukurit pelaa liigaa 2016-17.
 

Steus

Jäsen
"Valehtele lisää, Hiltunen..." oli laulu joskus vajaa vuosi takaperin... :)

Onko Hiltusen haastattelu kuultavissa jossain jälkikuunteluna, tai onko asiasta paperilla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös