Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tässä kejussa keskustellaan Jukurien näkyvyydestä mediassa.

Mestisseurojen näkyvyys yleensä ei valtakunnan tasolla ole huikeaa luokkaa. Urheilukanavan ansiosta tilanne on onneksi kohentunut viime vuosien aikana. Tärkein paikallinen media on kuitenkin alueen päivittäin ilmestyvä ykköslehti. Mikkelin alueella tämä on Länsi-Savo. Länkkärin tuoma näkyvyys vaikuttaa hyvin pitkälle Jukurien tunnettavuuteen Mikkelin alueella ja näin ollen myös katsojamääriin. Jonkinlainen merkitys on myös ilmaisjakelulehtien tuomalla näkyvyydellä, mutta mielestäni ei ainakaan Mikkelissä ykköslehden luokkaa.

Mikä on tällä hetkellä Länsi-Savon luoma Jukurien näkyvyyden suhde? Länkkäriä tulee harvemmin luettua, mutta jonkilainen näppituntuma minulla asiasta on vuosien varrelta. Länsi-Savo ei mielestäni enää nykyisin kirjoita Jukureista yhtä paljon kuin aiemmin. Itse asiassa tämä millimäärä on vaan vähentynyt vuosien mittaan. Jotakin tapahtui muutama vuosi sitten, kun millimäärä putosi kerralla todella paljon. Tämä koski myös ilmaisjakelulehteä Viikkoset, joka kuuluu samaan Länsi-Savo konserniin. Huhujen mukaan siellä annettiin toimitukselle selkeä käsky kirjoittaa vähemmän Jukureista. Mistä tämä sitten johtui, niin onkin monimutkaisempi kysymys.

Syyttävä sormi voisi osoittaa moneen suuntaan, mutta koska itselläni on vain epävarmaa huhutietoa, niin en tähän tarkemmin epäilyjäni kirjoita. Joka tapauksessa jalkapalloseura MP:n näkyvyys alueen ykköslehdessä on vähintään Jukurien luokkaa, vaikka joukkueiden kiinnostus muuten on aivan toisella tasolla Mikkelin alueella. Mainittakoon, että MP:n katsojakeskiarvo on tällä(kin) kaudella siinä 400:n tietämillä. Toki Jukurit ja MP pelaavat näennäisesti samalla tasolla (toiseksi korkein sarjataso), joten onko tämä sitten kriteerinä perinteisen potkupallokaupungin ykköslehden toimituksessa??

Jukurien näkyvyys Mikkelin alueen medioissa on puhuttanut jo pitkään ja asiasta on aivan oikein nostettu meteliä Jukurien suunnasta. Täytyy kuitenkin muistaa, että Jukurit on Mikkelin alueen selvästi kiinnostavin urheiluseura, joka tuo Mikkeliä tunnetuksi myös muualla Suomessa. Ihmetten vaan, että miksi paikallinen mediakenttä edelleen hieman sorsii Jukureita (ja pitää jalkapalloa jalustalla?).
 
Viimeksi muokattu:
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikkelin alueen valtalehti ei tunnu osoittavan minkäälaista kiinnostusta Jukureihin päin. Reksan tulosta oli sentään kunnon juttu, mutta entä esim. Andreas Sundinin tulo. Pieni maininta urheilusivun ala- (vai oliko ylä-) kulmassa. Muistakin uusista pelaajista on hennottu uhrata palstatilaa täsmälleen STT:n uutisoima juttu. Uskomatonta touhua LS:ltä. Entäs jos MP:n Bappatunturi Vosu tai joku muu loukkaantuu tai onnistuu kerran kuukaudessa maalinteossa, niin jo on juttua kissankokoisilla kirjaimilla. Ymmärrän, että on kesä ja kärpäset ja jalkapalloaika, mutta siitä huolimatta. 4 - 5 v taaksepäin, niin LS kirjoitti Jukureista lähes viikottain, MYÖS kesällä. Jukurit kuitenkin taistelee ensi kaudella LIIGAPAIKASTA, luulisi sen edes hieman kiinnostavan LS:n urheilutoimitusta.

Tällä viikolla (perjantaina) alkaa Jukureiden harjoitusottelut. Luulin, että viimeistään tänään keskiviikkona olisi jo ollut edes jotain juttua, mutta ei. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Mitenköhän, jos MP:n valmentajaksi olisi tullut potkupallon maailmanmestari? Siihen kategoriaanhan voi ehkä Reksan NHL-mestaruudet rankata. Tuskin lehteen muusta juttua mahtuisikaan. Jos kaupungissa olisi toinen päivittäin ilmestyvä sanomalehti, LS saisi minun puolesta kirjoitella aivan mistä haluaa. Jääkiekosta se ei kuitenkaan kirjottaisi kuin ne "pakolliset".
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Jukureiden medianäkyvyys alkaa olla pelkästään Jukureiden omien nettisivujen varassa (joita ei tosissaankaan voi kehua). Olemattomasta kirjoittelun määrästä päätellen Länsi-Savo ei taida enää edes kuulua Jukureiden yhteistyökumppaneihin. Kesällä ei pitäisi jääkiekosta paljon puhua, mutta viime ja edelliskesinä L-S kirjoitti useita suurempiakin juttuja, haastatteluja jne. tulevaa kautta, kesätreenejä, harjoitusotteluita tai uusia pelaajia ajatellen.

Tänä kesänä välillä toukokuu-elokuu Jukureista ei ole ollut yhtään juttua koko Länsi-Savossa! Tietysti STT:n uutisoimat pelaajasiirrot on pakko laittaa urheilusivuille pikku-uutiseksi. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa tämä "Andy" Sundinin tulo Jukureihin; ensimmäinen ulkomaalainen Jukurinutussa liki kymmeneen vuoteen ja L-S kiinnostuu siitä kirjoittamalla muutaman rivin STT:n valmista sontaa lehden yläosaan.

Onkohan se Jukurit-lehti oikeasti kehitteillä, kun siitä oli viime keväänä puhetta? Olisi enemmän kuin tervetullut.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Täytyypi myöntää että näissä edellisissä jutuissa on niin vinha perä jotta tekisi myös täällä mieli tietää miksi tähän on menty. Osaltaan tämä on vaikuttanut suorasti myös yleisömääriin peleissä mutta paha sanoa kuinka paljon.

Niin paljon pidemmät perinteet Mikkeliläisessä jalkapallossa on etten ihmettele sen saamaa palstatilaa länkkärissä, mutta nimenomaan ihmettelen tuon median jukuriarvon inflaatiota. Enää kun ei oikein voi oman kylän huipuilla ratsastaa jalkapallossakaan lehtien palstoilla, kun käytännössä tilanne on molempien lajien kohdalla yhtä hyvä.. eikun huono.

Näin muualla maassa Jukureita seuraavan henkilön on ainakaan turha Länsi-Savoon luottaa joukkuetta koskevissa uutisoinneissa. Tuskin sinne nettiversioonkaan tätä menoa kohta uutisia tippuu ollenkaan. Mutta mikä se kanava olisi mistä näkyvyyttä onnistuttaisiin korvaavalla tavalla saamaan? Ihan helpolla ei löydy vastaavaa.. Nettisaitteja kun eivät läheskään kaikki seuraa.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aye!

Tämä keskustelu pitäisi ehkä paremminkin käydä Länkkärin omilla sivuilla, että edes osa tästä tähän asti kirjoitetusta asiallisesta kritiikistä löytäisi tiensä sinne missä päätöksiä lehden sisällöstä tehdään.

Olen ihmetelly ja taivastellut Länkkärin touhuja hieman muiltakin osin kuin jääkiekon kannalta viime vuosina, mutta kyllä Jukureiden asema lehdessä on vähintäänkin kyseenalainen. Muistan ajat, kun arvon J. Leppäsyrjä touhusi vielä Länkkärin listoilla; oli juttuja, tilastoja, taustoja ja ihan mitä vaan. Liekö mies sitten joutunut liian ahtaalle vai miksi lähti, mutta miehen lähdön jälkeen ainakin meikäläisen mielestä Jukureiden palstamillit ovat jääneet samalle tasolle kuin MP:n pisteet runkosarjassa; säälittävän ja naurettava välille...

Pakko se vaan on uskoa, että mikkeliläiset eivät valitettavasti ymmärrä millä tasolla kaupungissa pelataan jääkiekkoa. Mestaruuksia on tullut suht tasaiseen tahtiin ja tuntuu, ettei tämä uni pääty koskaan... Kaupungin kiekkomenestyksestä ei tosin paikallinen sanomalehti ole liiemmälti hehkuttanut; pakolliset jutut on kirjoitettu ja loput lainattu STT:ltä. Tapaus Sundin on täysin oma lukunsa tässä sagassa. Uusi pelaaja kuitattiin paikallisen sanomalehden toimesta lyhyellä STT-sähkeellä!

En tiedä mistä moinen välinpitämättömyys Jukureita kohtaan johtaa juurensa, onko taustalla ihmisten välisiä kitkoja tai muita, vai pelkästään asenteellisia juttuja. Joka tapauksessa olen ehdottomasti sitä mieltä, että Länsi-Savo tarvitsisi reilun ravistuksen asian tiimoilta. Näillä medialaitoksilla tuppaa vaan olemaan se paha tapa, että mitä enemmän niitä "opettaa", sitä enemmän ne purevat nilkkaan. Se on vaan sääli, että Länkkärin asenne on mikä on, koska Jukurit varmasti seurana olisivat toivottamassa toimittajia tervetulleeksi tekemään juttuja pelaajista, joukkueesta, taustoista jne. Nyt kun valmentajana on vieläpä suuren yleisön tuntema takavuosien kiekkotähti ja joukkue reilusti uusiutunut sun muuta, niin tarjolla olisi tarinaa mikä varmasti kiinnostaisi myös niitä, ketkä eivät pelejä käy katsomassa.

Mutta mutta... Kukapas minä olen neuvomaan. Enhän itse edes tilaa kyseistä aviisia, joten olkoot...
 
Viimeksi muokattu:
"Johonkin se katsekin on pantava"

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jugorov sanoi:
Onkohan se Jukurit-lehti oikeasti kehitteillä, kun siitä oli viime keväänä puhetta? Olisi enemmän kuin tervetullut.
Tästä on liikkunut käytävillä huhuja. Viimeksi kuulin, että länkkärin suunnasta oli ärähdetty siihen sävyyn, että lehti pantiin jäihin. Eli länkkärin viimeinenkin tuki Jukurien suuntaan ehtyisi ja ehkä myös palstamillit jos lehti syntyisi. Jukurit ei siis ilmeisesti uskaltanut lähteä lehteä kasaamaan.

Jukurilehti olisi loistava idea ja juttua+mainostajia varmasti riittäisi. Kustannuksiltaankin se olisi halpa, sillä sponsorit varmasti lähtisivät mielellään mukaan, kun näkyvyyttä saisi muuallakin kuin hallissa.

Tosiaan yksi kulmakivi oli Leppäsyrjän lähteminen länkkäristä. Jussi kirjoitti ansiokkaasti Jukureista ja palstatila oli aivan eri luokassa kuin nykyisin. Oliko hän sitten toimituksen viimeinen kiekkomies?

Länsi-Savon urheilutoimitus on muutenkin kuihtunut takavuosista. Toisinaan on muuten mielenkiintoista seurata STT:n juttujen osuutta urheilusivuilla suhteessa omiin kirjoituksiin. Viimeksi kun lehteä luin, niin STT "voitti" 7-1. Että sillai..
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Puhutaanko tässä ketjussa nyt siitä, että miksi kaksi samalla sarjatasolla pelaavaa seuraa näkyvät paikallislehdessä yhtä paljon, vai siitä, miten Jukurit näkyy mediassa?

Ja sitäpaitsi, Ykkösestä voi nousta jopa urheilullisin perustein ylöspäin. Mestiksen kohdalla näin ei ihan ole, mistä kiitos SM-liigan suuntaan. Jääkiekkoväen vähättelevän suhtautumisen (suomalaiseen) jalkapalloon tuntien nämä avautumiset eivät tosin yllätä yhtään.

Mikäli tässä lähdetään kritisoimaan Länsi-Savoa, niin mielestäni olisi syytä käsitellä koko urheilu-uutisointia. Panostus on melko kehnoa siihen nähden, miten paljon maakunnassa tapahtuu. Onneksi sentään STT:ltä muistetaan pistää juttukollaasi kehiin, niin palstat eivät sentään ole tyhjänä. Samaa linjaa edustaa myös LS-konserniin kuuluva Iskelmä Mikkeli, joka ei juuri - mainoksia lukuunottamatta - paikallista ohjelmaa lähettele. Olikin suuri sääli, että tämä radioasema sai jatkoluvat. Kimmo Hannula takaisin! Tai jos ei Hannulaa, niin edes otteluselostukset.

Muuta lisättävää tähän ketjuun ei sitten olekaan - muuten Jukureiden näkyvyys mediassa on samaa kuin Mestiksen yleinen näkyvyys. Isoa yleisöä ei vaan kiinnosta. Tähän kaipaisin huomattavia lisäpanostuksia myös Jääkiekkoliiton taholta. Missä ovat esimerkiksi Mestiksen kotisivut SM-liigan tapaan?
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Wilzu sanoi:
Puhutaanko tässä ketjussa nyt siitä, että miksi kaksi samalla sarjatasolla pelaavaa seuraa näkyvät paikallislehdessä yhtä paljon, vai siitä, miten Jukurit näkyy mediassa?
No kun kerran paikallismediasta puheensorina alkoi, niin väistämättä Jukureiden saamaa näkyvyyttä on tarkoituksenmukaista verrata paikkakunnan toisen "valtalajin" saamaan näkyvyyteen julkaisussa. Siitä nyt ei kannata riemastua, jos Jukuri-palstalla puhutaan MP:stä(kin). Ja siinähän ei todellakaan ole mitään pahaa, että MP saa näkyvyyttä sen mitä saa, pelkästään hyvä, mutta sylettää vaan Länkkärin asenne kuitata esimerkiksi nyt tämä Sundin pelkällä STT:n sähkeellä. Ei tässä jalkapalloilijoita mistään syytetä, mutta viime vuoden menestyksen pohjalta soisi Jukureille hieman enemmän näkyvyyttä myös paikallisessa mediassa ja kiinnostusta menestyvää seuraa kohtaan.

Wilzu sanoi:
...muuten Jukureiden näkyvyys mediassa on samaa kuin Mestiksen yleinen näkyvyys. Isoa yleisöä ei vaan kiinnosta.
No tuolla asenteella ei varmasti tule koskaan kiinnostamaankaan! Kyllä paikallismedioina Länkkäri SEKÄ Ylen paikallisradio voisivat varmasti omalla tekemisellä tehdä asioista kiinnostavampia, myös Jukureista. Mutta se vaatisi työtä, innovatiivisuutta ja pientä innostuksen poikasta. Mutta mutta... Helpommallahan sitä pääsee, kun riuhtaisee veneestä tapin keskellä selkää irti kuin että rupeaa pallit vaahdossa soutamaan kohti rantaa! Saamattomuutta se on, sanon minä!

Näin meillä...
 
"Johonkin se katsekin on pantava"

jamofon

Jäsen
Suosikkijoukkue
jukurit
Kyllä tähän "länkkärin jukuri boikottiin on jo tottunut.Mielestäni pahin floppi oli viime keväänä kun kesken kuumien play-offsien sovitettiin isohkossa jutussa sankarin viittaa Hokin Teemu Kolehmaiselle joka teki 2 voitto maalia Jukureita vastaan.Eräs Sport fani totesikin että vastaavassa tilanteessa heillä olisi Vasabladetin toimitus poltettu.Vesi kielellä tässä odottelenkin koko sivun väri reportaasia Sportin kesä harjoituksista.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Hyvää pohdintaa ja pyörittelyä. Vaasassa oltiin samanlaisessa tilanteessa vielä 5-6 vuotta sitten. Juttuja oli vähän ja juttujen henki negatiivinen. Tietysti vaakaa kaatoi negatiivisen puolelle ikuinen murhekryyni: talous ja sitä seurannut uutisointi.

Käänne tapahtui muutama vuosi sitten erään Juhani Tammisen johdosta. Käsitykseni mukaan hommassa ei tarvittu edes mitään ihmeellisiä voiteluita (toimittajien känniin juottamisia, saaristoristeilyjä ym. tätäkin tapahtuu paljon), vaan ihan normaaleja kutsuja lehdistötilaisuuksiin. Tamminen oli tietysti persoonana ville-urheilutoimittajalle mitä mielenkiintoisin, joten häntä tultiin mielellään kuuntelemaan.

Olin kuulevinani muualta jopa soraääniä, kun Sport järjesti jopa kahtena peräkkäisenä päivänä lehdistötilaisuudet uusien pelaajien liittyessä joukkueeseen. Tuntui järjestely miten idioottimaiselta tahansa, se tuotti tulosta. Juttuja alkoi olla lehdissä ja yleinen näkyvyys kasvoi.

Sport on järjestänyt nyt muutaman kauden ajan ennen jokaista kotiottelua lehdistötilaisuuden. Se on tärkoittanut käytännössä sitä, että Sportista ja siitä pelistä on ollut juttu pelipäivänä ja itse pelistä sitten seuraavana. Myös jokainen uusi pelaaja on esitelty henkilökohtaisesti lehdistölle. Jos pelaaja ei ole ollut paikalla sinä päivämääränä, kun diili on tehty niin sitten hänet on esitelty myöhemmin jonkun muun tilaisuuden yhteydessä. Tilaisuuden lisäksi tiedotteet toki lähtee monelle taholle, joista osa sitten julkaisee ne, osa ei.

Uskon, että Sport on myös tänä päivänä erittäin helposti lähestyttävissä. Valmentaja Manner on - joskaan ei tietysti Tammisen tasoa - sanavalmis ja avoin persoona. Dufvasta moni olisi eri mieltä :)

Lopputuloksena mainittakoon, että lehdistön rooli on muuttunut ainakin tällä tasolla sellaiseksi, että lehdet eivät itse aktiivisesti etsi juttuja vaan saavat kutsuja tilaisuuksiin ja niistä tehdään. Sport on tehnyt juttujen tekemisen lehdistölle niin helpoksi, että eivät kai kehtaa olla kirjoittamatta.

Itsekin monesti ajattelen, että tämähän menee aivan väärin päin, että toimittajienhan pitäisi kaivaa sitä infoa ja olla innokkaita tekemään juttuja mitä erilaisimmista asioista, mutta näin se ei ikävä kyllä ole.

Juttujen hengestä voi vieläkin olla montaa mieltä Vaasassa. Joskus Pohjalainen tylyttää ilman syytä, joskus Sport saa kehuja. Eräs toimittaja on jopa ilmoittanut joskus kolumnissaan olevansa Sport-fani! Vasabladet on tunnetusti ollut Sport-mielisempi, mutta Pohjalainen isompana on alkanut jyräämään juttujen määrällä.

Toivottavasti ette vedä hernettä nenään tästä "Sport-suitsutuksesta". Tässä ketjussa oli hyvää pohdintaa ja uskon että Sportin malli vähän avaa ajatuksia siitä miten hommat nykyään toimii, ainakin täällä Vaasassa.
 
Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
mendieta sanoi:
Toivottavasti ette vedä hernettä nenään tästä "Sport-suitsutuksesta". Tässä ketjussa oli hyvää pohdintaa ja uskon että Sportin malli vähän avaa ajatuksia siitä miten hommat nykyään toimii, ainakin täällä Vaasassa.
Päinvastoin, tässä on varmasti hyödyllinen oppimisen paikka monella lätkäjengillä, etenkin alemmilla sarjatasoilla, ja Sport näyttää monessa suhteessa esimerkkiä markkinoinnillisissa asioissa, joista tämä PR- ja tiedotuspuoli eräs iso osa-alue.

Totta on, että se vaatii myös seuralta aktiivista otetta ja lähestulkoon valmiin sisällön tuottamista medialle. Ja tämä ymmärtääkseni myös jo ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä kutsuja erilaisiin paikkoihin ja tilaisuuksiin tulee toimittajille niin mieletön määrä, että repeäminen joka puolelle on tunnetusti mahdotonta.

En tiedä oliko Leppäsyrjän Jussi sitten outolintu siinä suhteessa, että hän ymmärtääkseni hyvin oma-alotteisesti kaivoi aisoita esiin ja teki juttuja Länkkärin aikoinaan. Miehellä on tietysti vahva kiekkotausta, joten sen suhteen ei ehkä mikään ihan tusinatoimittaja. Tuo on niin totta kuin totta voi olla, että homma on hyvin paljon kiinni myös esimerkiksi valmentajasta ja hänen suhteestaan mediaan; Risto ei varmasti ollut se aktiivisin valokeilassa pyörivä lausuntokone, ja näin ollen osasyy voi varmasti olla myös siinä. Toivottavasti Reksan asenne on hieman aktiivisempi, ja luultavasti julkisuudessa melko paljon olleena ihmisenä hänelle tämä sopii. Joka tapauksessa Reksalla on nyt se uutuusarvo Mikkelissä, mitä Jukureiden soisi hyödöyntävän mahdollisimman paljon. Sitä Länkkärikään ei voi kiistää, ettei entinen NHL-pelaaja valmentajana ole kiinnostava tapaus ja hänen edesottamuksiian varmasti halutaan seurata.

Itse kirjoittelun henki on mielestäni Länkkärillä kyllä ollut ihan ok läpi linjan. Kyllä Jukureista on kirjoitettu aina ihan asialliseen sävyyn, joskus aihetta on ollut hieman sättiäkin ja ei siinä mitään. Jukureiden onneksi talousasiat eivät ainakaan vielä ole nousseet itse jääkiekon rinnalle, kuten Vaasassa, koska tällöin tosiaan on vaarana, että joukkueen hyvät edesottamukset piiloutuvat mediassa protestilistauutisten ja velkasotkujen taakse. Ja kun nämä kaksi asiaa sotkeutuvat toisiinsa, niin siinä sitä sitten onkin työmaata... Ässät hoisi muuten näiltä osin hommansa aika näyttävästi viime keväänä. Siinä unohtuivat muutama vuosi sitten uutisiin nousseet velkaongelmat... Ropsit siitä Poriin!
 
"Johonkin se katsekin on pantava"

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
LS

Olipahan pitkästä aikaa hyvää keskustelua. Ei olis todellakaan huono juttu, jos joku (esim Gianfranco) hyvän kirjoitustavan omaava kysyisi asiaa sähköpostilla sekä Rantalaiselta että myös LS:sta ja kertoisi mahdollisista vastauksista myös tänne.

Oma mielipiteeni: Kun vieraspelien radiointi loppui alkoi ns. yleisen kiinnostavuuden hiipuminenkin. Pelipäivän jälkeen torikahvilakeskusteluissa aina oli puhe: -......että kuuntelitko eilisen pelin jne jne. Myös pienimuotoiset kilpailut otteluselostuksissa olivat "mukavia" ....liekö loppumisen syy ollut RAHA????
Länsi-Savon kirjoittelu (koskien Jukureiden uutisia) on todellakin marginaalista. Jopa ihanasta Savon Sanomista löytyy joskus isompi/parempi juttu Jukureiden pelistä/uutisista. Mikäli osapuolten välillä on "kitkaa" mikä enää estäisi omaa Jukuri-lehteä......????? ......ideana loistava ja itse olisin jopa valmis maksamaan lehden tilaamisesta. Muutama numero vuodessa riittäisi......
 
- No worries -

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
jamofon sanoi:
Kyllä tähän "länkkärin jukuri boikottiin on jo tottunut.Mielestäni pahin floppi oli viime keväänä kun kesken kuumien play-offsien....
Olihan viime keväänäkin ennen finaalipeliä Sporttia vastaan LS:n suurin ennakkojuttu Teemu Sainomaasta. Olikohan vaasalaisissa lehdissä juttu Petri Lehtosesta..en usko.

Huomennahan on ensimmäinen harkkapeli. Tämän päivän LS mainitsee asiasta tasan 0 mm:ä. Sitä ihmettelen, että Jukureiltakaan ei ollut edes ottelumainosta.
Onkohan välit LS:ään totaalisen poikki? Tosin en ole Jukureiden ottelumainoksia nähnyt kaupungillakaan, vai eivätkö sitten ole osuneet kohdalleen.

Länsi-Savossa on tekstiviesti-palsta mihin voi purkaa tuntojaan 0,70 €:n hintaan. Pekutilta lähti tänä aamuna tekstari sinne (myös muutamat kaverit ovat jo lupautuneet tekemään saman), toivottavasti monelta muultakin.

Myös tuohon - >http://www.lansi-savo.fi/jetspeed/portal/LS_feedback.psml
olen pari kertaa palautetta laittanut. Kerran jopa julkaistiin, kun käsittelin vain kaupungin ja Jukureiden välistä suhdetta. LS vs Jukurit -palautteesta en saanut edes vastausta.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
pekutti sanoi:
Huomennahan on ensimmäinen harkkapeli. Tämän päivän LS mainitsee asiasta tasan 0 mm:ä. Sitä ihmettelen, että Jukureiltakaan ei ollut edes ottelumainosta.
Onkohan välit LS:ään totaalisen poikki? Tosin en ole Jukureiden ottelumainoksia nähnyt kaupungillakaan, vai eivätkö sitten ole osuneet kohdalleen.
Harkkapeleistä tiedottaminen on aina ollut pienellä liekillä. Eiköhän Jukureilta pieni ilmoitus huomisessa lehdessä ole. Länkkäri ottelusta tuskin vaivautuu liiemmin kirjoittelemaan. Ennakkoon tuskin tulee mitään. Viime kauden harjoituskotiotteluissa oli pääsääntöisesti kesätoimittaja, jolle oli annettu säästeliäästi palstatilaa. Vierasotteluista oli yleensä yhdellä palstalla n. 100 mm.

Länkkärin urheilutoimitus on mielestäni kuihtunut vuosien mittaan. Tämän totesin itse uteliaisuuttani, kun selasin keväällä kirjastossa reilun kymmenen vuoden takaisia lehtiä. Sivukoko oli toinen, mutta urheiluosaston koko suhteessa muihin juttuihin oli aivan eri luokkaa kuin nyt. Päätoimittajahan sen viime kädessä päättää, että minkä verran urheilu saa tilaa. Ei taida Pekka Lakka olla ainakaan jääkiekkomiehiä. Tuolta muuten löytyy toimituksen yhteystiedot, jonne voi viestiä laittaa ihan henkilökohtaisesti. http://www.lansi-savo.fi/jetspeed/portal/LS_show.psml?d=117

Yleisiin palauteboxeihin lähetetyt viestit harvemmin päätyvät asioista vastaaville henkilöille tai ainakin niihin suhtaudutaan välinpitämättömästi, varsinkaan jos ei ole kirjoitellut omalla nimellään.

Täytyy tähän väliin kirjoittaa jotakin hyvääkin, sillä ilmaisjakelulehdistä Mikkelin kaupunkilehti on vastaavasti lisännyt kirjoitteluaan Jukureista viime vuosina. Kaupunkilehtihän jaetaan jokaiseen talouteen, joten levikki Mikkelin alueella on ainakin kohdallaan. Täytyy toivoa, että kaupunkilehti vielä lisäisi kirjoittelua, sillä vaikka lehti ilmestyykin vain kerran viikossa (viikonloppuisin), niin palstatila lisää aina kiinnostusta ja keskustelua.

Kiitokset mendietalle Vaasan tilanteen valaisusta. Jukuritkin lähettää käsittääkseni kattavan lehdistötiedotteen jokaisesta pelaajahankinnasta ja muusta merkittävämmästä tapahtumasta tiedotusvälineille. Lisäksi lehdistötilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan. Tietääkseni ei kuitenkaan aivan Sportin malliin. Tuo Sportin tapa olisi kyllä tavoite, johon toivottavasti myös Jukureissa pyritään. Sportilla on kuitenkin suurempana organisaationa myös paremmat mahdollisuudet hoitaa tiedotus ym. Tästä päästäisiinkin taas raha-asioihin, mutta jätetään ne tässä ketjussa vähemmälle.

Mielestäni Jukurien viime vuosien tiedotuspolitiikka ei ole suinkaan ollut R.Dufvasta kiinni, sillä kyllä häneltä kai lausuntoja on irronnut aina kysyttäessä. Mikäli asioista ei puhuta/kirjoiteta, niin tulee helposti avoimuudesta väärä kuva. Oman käsityksen mukaan Jukurit on pyrkinyt olemaan tiedotuksessa mahdollisimman avoin, mutta on tullut vähän sellainen olo, että jossakin on liian tiheä seula..
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Jukureiden päättäjäisissä keväällä pitkän linjan kiekkomies Kari Kanerva jyrähti kovaan tyyliin Länsi-Savon tiedotuksesta. Itse olen haikeana muistellut J.Leppäsyrjän aikoja silloin riitti juttua joka pelistä sivun verran, oli kattava peliraportti, pelaajahaastatteluja, tilastoja ym..ja kauden jälkeen pelaaja-arviot.

Nykyään pelistä on pieni juttu ja se on siinä.Viime kevään Hokki episodi Teemu Kolehmaisineen ( no onhan Teemu pelannut meillä muutaman pelin..) oli pohjanoteeraus. Nyt Jukureissa on todella nimekäs kiekkopersoona valmentajana ja pitkästä aikaa ulkomaanelävä pelimieskin, mutta hiljaista niin hiljaista on..

MP:n julkisuus on hieman suurempaa, liekkö siinä taustalla että Mikkeli on vanha jalkapallo kaupunki? Tällä hetkellä MP kyntää syvällä ja lähtö kakkoseen voi olla edessä. MP:n mediavastaava Jari Rahikainen on innokas tekstinsuoltaja ja esimerkiksi MP:n kotisivut pesevät Jukureiden vastaavan kevyesti, lähes päivittäin tulee juttua pelaajahaastiksia, juttua harjoituksista, peleistä ym. Rahikainen kirjoittaa lähes viikoittain myös ilmaisjakelulehti Viikkosiin ja juttua on ollut myös Jukureista Reksan ja takavuosien legendan Jukka Mattilan haastiksien muodossa. Rahikaisen pienistä heitoista voi aistia että mies ei kuulu Dufvan fanikerhoon.. Auttaisiko asiaa jos Jukureilla olisi myös innokas mediavastaava, joka esim kotisivuja päivittäisi MP:n tyyliin? Jukureiden kotisivuissa on todellakin paljon parantamisen varaa.

Toivotaan että asia korjaantuu..
 
-Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia-
Anssi Kukkonen

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
jesse72 sanoi:
MP:n mediavastaava Jari Rahikainen on innokas tekstinsuoltaja ...
Saattaa vaikuttaa jotain, että Jari Rahikainen on LS:n ilmoituspäälikkö...

Jape sanoi:
Harkkapeleistä tiedottaminen on aina ollut pienellä liekillä. Eiköhän Jukureilta pieni ilmoitus huomisessa lehdessä ole. Länkkäri ottelusta tuskin vaivautuu liiemmin kirjoittelemaan. Ennakkoon tuskin tulee mitään.
Jospa tämäkin asia voisi nyt olla toisin, kun kerran liigapaikkaa tavoitellaan. Eihän kaiken tarvitse olla kuin ennen..vaikka jossain asioissa toivoisi, että kaikki olisi niin kuin ennen.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viilaan sen verran pilkkua että kyseessä on kaksi eri Jari Rahikaista. MP:n mediavastaava on pitkänlinjan urheilutoimittaja, tuttu mm Uudesta Suomesta ja Iltalehdestä henkeen ja vereen MP:n mies..
 
-Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia-
Anssi Kukkonen

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
jesse72 sanoi:
Jukureiden päättäjäisissä keväällä pitkän linjan kiekkomies Kari Kanerva jyrähti kovaan tyyliin Länsi-Savon tiedotuksesta. Itse olen haikeana muistellut J.Leppäsyrjän aikoja silloin riitti juttua joka pelistä sivun verran, oli kattava peliraportti, pelaajahaastatteluja, tilastoja ym..ja kauden jälkeen pelaaja-arviot.
Kanerva puhui siis ääneen siitä mistä käytävillä ja kuppiloissa puhuttiin joka kerta, kun Mikkelissä kävin peliä katsomassa. Itse näen tilanteen niin, että vaikka me nyt tälläkin palstalla taivastelemme asian perään ja annamme "kehuja" hieman joka suuntaan, ankea totuus joka tapauksessa on, että "Jukureiden" ja "Länsi-Savon" on istuttava kahden kesken pöytään. Totta kai, voidaan kirjoitella palautetta ja vuodatuskirjeitä toimituspäälliköille ja päätoimittajille, mutta totuus on se, että todellista muutosta ei saada aikaiseksi muuten kuin Jukureiden väsymättömällä työllä. Tässä kätevä apu olisi tiedottaja tai viestinnästä vastaava henkilö Jukureiden organisaatiossa, mutta koska tietääkseni sellaista ei ole, tämäkin asia olisi seuran johdon heiniä... Tietysti yksi hieman suurempaa yhteisöä edustava taho olisi Sarvis Club. Ei muuta kuin kunnon boikottiuhka päälle, ja siltä pohjalta... Vitsi, vitsi...

Nykyään pelistä on pieni juttu ja se on siinä.Viime kevään Hokki episodi Teemu Kolehmaisineen ( no onhan Teemu pelannut meillä muutaman pelin..) oli pohjanoteeraus. Nyt Jukureissa on todella nimekäs kiekkopersoona valmentajana ja pitkästä aikaa ulkomaanelävä pelimieskin, mutta hiljaista niin hiljaista on..
Tapaus Kolehmainen oli todellakin viime talven pohjanoteeraus, jonka perimmäisiä tarkoitusperiä en edelleenkään voi käsittää. Mikä on se syy, miksi paikallislehti esittelee vastustajan pelaajan lehdessään silloin, kun paikkakunnalla pitäisi harjoittaa jonkinmoista hekuman luontia... En valitettavasti päivittäin lue Länkkäriä, ja pistän vakavasti harkintaan aikomukseni tilata lehden nettipainos ensi talveksi, mutta todellakin ihmetyttää tuo, ettei uusista hankinnoista, edes Sundinista, ole tänä kesänä kirjoitettu. Jos olisi nimittäin kirjoitettu, sen olisi huomannut näitäkin keskusteluja seuraamalla... Yleensä Länkkärin jokaista Jukuri-juttua näet kommentoidaan (siis ei välttämättä kritisoida) jollain tavalla tälläkin palstalla.

Senhän nyt ymmärtää jo maalaisjärjelläkin, että kesällä kiekkouutisia ei liiemmälti kirjoitella, mutta olisipa ollut hieno homma Länkkäriltä, jos olisivat parhaimman kesämökkikauden aikaan heinäkuussa, jolloin ymmärtääkseni Sundin paikkakunnalle saapui, haastatelleet miestä ja tehneet vaikka isommankin uutisen asiasta. Mutta kun ei...

MP:n julkisuus on hieman suurempaa, liekkö siinä taustalla että Mikkeli on vanha jalkapallo kaupunki? Tällä hetkellä MP kyntää syvällä ja lähtö kakkoseen voi olla edessä....<klip, klip> ...Auttaisiko asiaa jos Jukureilla olisi myös innokas mediavastaava, joka esim kotisivuja päivittäisi MP:n tyyliin? Jukureiden kotisivuissa on todellakin paljon parantamisen varaa.
Tähän MP vs. Jukurit -vertailuun suhtaudun itse melko neutraalisti, vaikka en itse mikään mahtava MP:n fani olekaan (joskin kyllä entinen seuran junnu...). Mielestäni pääasia on, että urheilu, joka kuitenkin on mikkeliläisille yksi suurimpia yhdistäviä tekijöitä, saa arvoisensa tilan paikallisessa mediassa; olipa kyse sitten sanomalehdistä, radiosta tai mistä tahansa. Jukureiden kannalta asiaa katsottaessa ei ole kuitenkaan syytä osoitella MP:n tai kenenkään muunkaan suuntaan; nyt pitää saada asiat omalta kohdalta kuntoon eikä keskittyä siihen miten muita kohdellaan. Kuten vanha valmennusfilosofia kuuluu; omissakin ongelmissa pitäisi olla tarpeeksi stressinsiemeniä, turha on murehtia enää miten muilla menee.... Eli keskitytään nyt vaan omaan juttuun. Ja se juttu on nimenomaan se, että Jukurit ja Länkkäri löytäisivät toisensa ja aivan varmasti Jukureiden osalta olisi toivottavaa saada myös uutta puhtia omaan tiedotukseen, käsittäen myös omat nettisivut. On luojan lykky, että AMK on tuonut sivuille maalikoosteet, koska ilman niitä sivujen mielenkiinto on lähellä nollaa...

Summa summarum, kyllä kaikki lähtee tällä kohtaa Jukureiden oman tiedotuksen/viestinnän kehittämisestä ja sitä kautta muiden tahojen sitouttamisesta projektiin mukaan. Sport on mielestäni oiva esimerkki siitä, että työtä tekemällä hommat saadaan pyörimään. Onko heillä sitten suuremmat resurssit tai muuta, ei kelpaa selitykseksi. Jos ei kerran ole resursseja, niin sitten ei voi vaatia parannuksiakaan... Eli kyllä kunnianhimo ja jatkuva kehittäminen pitää olla perusteesinä, jos liigahaaveiden kanssa on julkisuuteen tultu.

G
 
"Johonkin se katsekin on pantava"

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Hyvä alku voisi olla että Jukurit palkkaisi osaavan ja innokkaan mediavastaavan joka tekisi näitä pelaajahaastiksia ja vastaavia, nyt hommaa hoitaa Seppo Rantalainen muiden kiireiden ohella.

Tänään ensimmäinen harjoituspeli ja Länsi-Savossa pieni mainos ja lyhyt juttu sivun alalaidassa, Kaupungilla en ole huomannut myöskään mainoksia. Tänään siis turha odottaa uusia naamoja hallille vaikka tarjolla olisi Reijo Ruotsalaista, Andreas Sundinia ja tukku uusia pelaajia sekä vastassa rakas vastustaja liukkosineen ja tinkeineen.

MP:n tyyliset sivut olisivat kivat www.mikkelinpalloilijat.fi siellä nuo uutiset ja jutut päivittyvät hiukan nopeammin ja Rahikaisen kirjoitustyylikin on hauskaa luettavaa..
 
-Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia-
Anssi Kukkonen

Cassu

Jäsen
Jukureilla vaan ei välttämättä ole hirveästi rahaa palkata mediavastaavaa. Olen tätä hommaa jo aikaisemmin kysellyt ja rahaan vedoten on tullut kieltävä vastaus. No jospa Jatkoajan Jukuri-toimittajat sitten tekisivät seuraa tunnetuksi ja uskon, että haastatteluja alkaa tulemaan pikkuhiljaa. Kyllähän moni näitäkin sivuja lukee, ihan pelaajista lähtien
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kausi sitten alkoi ja eilisestä pelistä todella lyhyt juttu Länsi-Savossa. Jutusta tulee kuva että liekkö toimittaja ollut edes paikalla, tainnut hankkia Ruotsalaisen kommentit puhelimella. "Peliraportista" sen verran että toimittaja mainitsee kaikkien KooKoon maalien tulleen erikoistilanteista olipa jopa maininnut erätulokset, mutta pelitapahtumista ei kerrota mitään.

Lehden kuvaaja on todistetusti ollut ainankin paikalla nappaamassa yhden kuvan Rexsasta eilen pelin tuoksinnassa..
 
-Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia-
Anssi Kukkonen

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
pekutti sanoi:
Länsi-Savossa on tekstiviesti-palsta mihin voi purkaa tuntojaan 0,70 €:n hintaan. Pekutilta lähti tänä aamuna tekstari sinne (myös muutamat kaverit ovat jo lupautuneet tekemään saman), toivottavasti monelta muultakin.
Monelta muultakin (arviolta n.15 - 20) tosiaan lähti tekstari tuolle palstalle ja ainakin ne, mitkä minä tiedän, niin kaikki olivat vielä aivan asiallisia. Länsi-Savolla EI VAIN OLE KANTTIA julkaista niitä. No hankkihan LS tekstareista ainakin muutaman euron, jos se vaikka kayttäisi nuo hankitut rovot jonkun Urheilutoimittajan hankkimisen alkupääomaksi.
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Saana sanoi:
Jukureilla vaan ei välttämättä ole hirveästi rahaa palkata mediavastaavaa. Olen tätä hommaa jo aikaisemmin kysellyt ja rahaan vedoten on tullut kieltävä vastaus. No jospa Jatkoajan Jukuri-toimittajat sitten tekisivät seuraa tunnetuksi ja uskon, että haastatteluja alkaa tulemaan pikkuhiljaa. Kyllähän moni näitäkin sivuja lukee, ihan pelaajista lähtien
Kun katsoo esimerkiksi Jukureiden sivujen KooKoo otteluraporttia niin kannattaisi oikeasti palkata joku tekemään niitä..www.jukurit.fi alunperin otsikko oli Kovolaiset voittoon Mikkelissä..

Verratkaa nyt vaikka www.mikkelinpalloilijat.fi ottelurapsuihin..

Tosiaan yhtään tekstaria ei ole julkaistu, mutta sen tiedän että Länsi-Savon urheilutoimitus on käynyt tätä keskustelua lukemassa..
 
Viimeksi muokattu:
-Jos pesäpallo on urheilua, niin runkkaaminen on naintia-
Anssi Kukkonen

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Länkkärihän on tunnetusti puolueeton puolueellinen lehti :) Ilmassahan alkaa olla pientä kapinahenkeä.....eiköhän vaan jatketa??
 
- No worries -

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Uusimmasta Viikkoset lehdestä löytyy Reksan haastattelu ja enemmän Jukuri asiaa kuin Länkkäristä koko vuonna!
 
- No worries -
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy