Jukurit kaudella 2019–2020

  • 168 448
  • 431

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Muistelin että jossain olisin tästä aiheesta keskustelua käynyt, mutta ei ainakaan tässä langassa ole näköjään viimeisten muutaman viestin aikana, niin pistetään pohtien uudestaan.

Eli Jukureiden sopimustilannetta kun tarkastelee, niin silmiinpistävän moni lappu katkolla ensi keväänä. Huomionarvoista lisäksi, että aikuisten puolella esiintyneistä -20 kevättä pidemmälle ulottuu ainoastaan Hyvärisen, Leskisen, Vähätalon ja Kokkosen sopimukset. Muut yhtään pidemmät laput ovat junnuille/hankinnoilla (ja hankinnatkin toki junnuja)*. Lisäksi myös päävalmentajalla ilmoitettu sopimusta jäljellä ainoastaan ensi kaudeksi, joskin kuvittelisi jo The Projektin kannalta olevan ensiarvoisen tärkeää että "Parru" jatkaa peräsimessä vähintään kolme kokonaista ns. omaa kautta.

*sopimukset keston mukaan suoraan ep:stä haettuna:
Aku Alho (D) ... 19/20+1
Jakub Galvas (D) ... 20/21
Heikki Huttunen (F) ... 20/21
Ville Hyvärinen (D) ... 20/21
Mikko Kokkonen (D) ... 20/21
Ville Leskinen (LW/RW) ... 20/21
Julius Vähätalo (LW/C) ... 20/21
Samuel Kemppainen (D) ... 20/21+1
Axel Rindell (D) ... 20/21+1
Eetu Randelin (G) ... 21/22

Jos tuosta jotain johtopäätelmiä koittaa mutuilla, niin näyttäisi että alakerrasta on aloitettu tulevien kausien Jukurien rakentaminen. Vähätalon isoa steppiä ykkösketjun voimasentteriksi odottelen edelleen, sen ympärille sitten hyökkääjistö. Niin ja yllätyin ettei Nikkanen ole tuolla pidempien sopimusten listalla.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Lisäksi myös päävalmentajalla ilmoitettu sopimusta jäljellä ainoastaan ensi kaudeksi, joskin kuvittelisi jo The Projektin kannalta olevan ensiarvoisen tärkeää että "Parru" jatkaa peräsimessä vähintään kolme kokonaista ns. omaa kautta.

Toivottavasti Kangasalustan sopimuspaperit on vielä pöydällä. Jouluun mennessä moni on viisaampi ja valistuneempi valmentajaan liittyvissä asioissa. Toivottavasti kaikki natsaa Kangasalustalla.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toivottavasti Kangasalustan sopimuspaperit on vielä pöydällä. Jouluun mennessä moni on viisaampi ja valistuneempi valmentajaan liittyvissä asioissa. Toivottavasti kaikki natsaa Kangasalustalla.
Juuri näin. Kyllä Pekallakin on nyt toisella kaudellaan näytön paikka. Kiekko on kuitenkin tulosurheilua ja seuralla tietyt tavoitteet urheilullisessakin menestyksessä. Vaikka päävalmentajan onnistumista ei suoraan sarjataulukosta luetakaan, niin on sillä suuri painoarvo. Viime kaudesta on parannettava. Toivottavasti ei tosiaan hätiköidä sopimuspapereiden kanssa (kuten RD:n kohdalla). Toisaalta jos, ja toivottavasti kun, homma lähtee hyvään lentoon, niin allekirjoituksen kanssa ei turhia aikailla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Juuri näin. Kyllä Pekallakin on nyt toisella kaudellaan näytön paikka. Kiekko on kuitenkin tulosurheilua ja seuralla tietyt tavoitteet urheilullisessakin menestyksessä. Vaikka päävalmentajan onnistumista ei suoraan sarjataulukosta luetakaan, niin on sillä suuri painoarvo. Viime kaudesta on parannettava. Toivottavasti ei tosiaan hätiköidä sopimuspapereiden kanssa (kuten RD:n kohdalla). Toisaalta jos, ja toivottavasti kun, homma lähtee hyvään lentoon, niin allekirjoituksen kanssa ei turhia aikailla.
Toissakaudella oli tosiaan vähän ihmeellinen tuo sopimushomma, kun kesken liiga-ajan pahinta konttausrupeamaa ilmoitetaan pitkästä jatkopahvista. Voisi melkein kuvitella että sopimus oli ollut olemassa jo pitkän tovin, kun ei ainakaan joukkueen pelillinen tai henkinen ulosanti antanut mitään perustetta antaa valmentajalle vahvaa luottamuslausetta, jos syksyn esityksiä olisi käytetty siis sopimuksen tekemisen perusteita arvioitaessa.
 
Tänään jo harjoituksissakin näkyi olevan enemmän pelimäisiä harjoitteita. Vauhti oli kova ja kontaktiakin jo jonkin verran otettiin.

Ketjut ja pakkiparit olivat kuta kuinkin seuraavat (nämä omia havaintojani, aivan kaikista en 100-prosenttiseen takuuseen mene):

Partanen-Weigel-Roine
Pereskokov-Nikkanen-Sarault
Kalliola-Vähätalo-Hotakainen
Leskinen-Henritius-Ritamäki

Piitulainen ja Huttunen ainakin mielestäni vuorottelivat Leskisen kanssa yhden laiturin paikalla.

Piipponen-Galvas
Hyvärinen-Jakovenko
Alho-Rindell
Jaatinen-Kemppainen

Hyvärinen pelasi myös välillä Rindellin kanssa.

Yksittäisistä pelaajista Nikkasen ja Galvasin otteet miellyttivät. Myös Kalliola-Vähätalo-Hotakainen kolmikolla oli jonkinlaista kemiaa havaittavissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR
Tuli tuossa Jääkiekkoliiton siirtolistaa (linkki vie kyseiselle listalle) selaillessa tehtyä havainto: Jakovenkon siirron perässä oli merkintä Rajoitettu ulkomaan siirto 30.04.2021 saakka. Sama merkintä oli myös Galvasin kohdalla.

Galvasin sopimushan oli kuitenkin tiedotettukin kaksivuotisena eli hänen kohdallaan tuo merkintä on ymmärrettävä. Jakovenkon sopimus puolestaan tiedotettiin yksivuotisena, joka sisältää syyskuun loppuun koeajan.

Onko Jakovenkon kohdalla siis tehty kaikessa hiljaisuudessa jonkinlaisia päätöksiä?
 
Voisiko joku laittaa tänne tiivistelmän tuosta länkkärin jutusta, joka näkyy olevan maksumuurin takana. https://lansi-savo.fi/uutiset/urheilu/b49de44f-c669-4fd3-bcec-3cd63dc9a34d

- Kausikortteja mennyt hyvin kaupaksi, uskomus Kautosella on, että viime kauden myyntimäärä tullaan ylittämään jo ennen kauden alkua. Tarkkaa myytyjen korttien lukumäärää ei halua kertoa, mutta olisivat tyytyväisiä, jos 1500 myydyn kortin raja ylittyy.

- Kumppanimyynninkin suhteen ollaan myös nyt jo viime kautta edellä. Kautonen tyytyväinen siihen, miten maakunnan yritykset ovat lähteneet mukaan ja näkevät myös mahdollisuuden hyötyä Jukureista

- Viime kauden taloudellista tulosta voidaan odottaa julkistettavaksi tämän kuun lopulla. Kautosen mukaan ovat tyytyväisiä tulokseen viime kauden haasteisiin nähden.

- Yleisötavoite on 3100. Seura haluaa löytää lisää katsojia etenkin lapsiperheistä.

- Jukurien brändiä ja arvopohjaa myös kehitetään:

- Yksi asia, joka näkyy, on uusi sloganimme ”omien puolesta”. Sen avulla haluamme tuoda esiin, että olemme oman maakunnan, Etelä-Savon asialla. Jos maakunta ei itse pidä huolta pärjäämisestään, ei sitä tee kukaan mukaan. Jukurit on yksi kanava, jolla maakunta voi tehdä itseään tunnetummaksi. Slogan on helppo sisäistää myös fanien ja kumppanien näkökulmasta.

- Pelaajat tutuksi kansan pariin. Otamme askeleen vakavampaan suuntaan, mutta edelleen pidämme pilkkeen silmäkulmassa. Olemme ammattilaisseura ja meidän on myös näytettävä siltä.


Ylläolevat lainaukset Kautoselta.

Tuossapa omaan silmääni ainakin tärkeimmät jutusta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit ja SaPKo ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Hieno uutinen, jonka tuloa on odotettu pitkään, ehkä turhankin pitkään. Tästä hyötyy varmasti molemmat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Miju
Harjoituskausi on nyt taputeltu. Neljä voittoa, kolme tappiota. Ensimmäiset kaksi peliä olivat vahvoja esityksiä, Japanin reissun pelit kehnoja (toki siellä aikaerot ja olosuhteet yms. vaikuttivat). Kolmessa viimeisimässä pelissä oli hyviä jaksoja, mutta homma ei kestänyt kasassa täyttä 60 minuuttia. SaPKoa vastaan heikko päätöserä ja KalPaa sekä Ilvestä vastaan surkeat avauserät.

Itse kaipaisin vain tuonne puolustukseen sellaista yhtä jämäkkää, puolustusorientoitunutta pelaajaa. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että hyökkäyssuuntaan puolustus pystyy tehtävänsä hoitamaan, mutta oman pään vääntövoimaa tarvitsisi lisää. Kokkonen tietysti tuo laatua alakertaan palatessaan, mutta hänen lisäkseenkin näkisin paikan yhdelle uudelle nimelle.

Ideaalitilanteessa pakisto voisi siis näyttää tältä:

Galvas-Piipponen
Kokkonen- Jakovenko
Rindell/Jalonen- X
Hyvärinen

Alho, Kemppainen, Jaatinen

Mitä mahtaa puuhailla esimerkiksi Valtteri Hietanen? Sopimusta ei ole mihinkään ja olisi tuttu pelaaja valmennukselle. Toisi varmasti sitä jämäkkyyttä puolustuspäähän.

Hyökkäykseen itselläni luotto riittää ja tuolla pakalla voidaan hyvillä mielin kausi aloittaa (okei, jos Petrus Palmu olisi halukas tulemaan joukkueeseen, niin tervetuloa :p). Sitten jos kauden aikana näyttää, että tehopuolelle vahvistusta kaivataan, niin sitten tilannetta täytyy katsoa uudelleen. Puolustuspään vahvistaminen olisi kuitenkin mielestäni prioriteetti numero yksi ja tehtävä pikimiten.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itsekin seurailin taas sivusilmällä puhelimesta ottelua. Ihan oli huolestuttavan näköstä omaan silmään.

-Puolustuksessa Jukurit kokoajan jäljessä potkun pari
-Sentterit ei vieny aloituksia kuin satunnaisesti (MuTu)
-Puolustuksen ollessa jäljessä, peliä ei saatu avattua paria poikkeusta lukuunottamatta. Sen seurauksena hyökkääjien kiekollinen pelaaminen oli melko minimissä.
-Kun hyökkääjät saivat kiekon, niin kahta peräkkäistä syöttöä useampaa ei taidettu perille saada

Kalpalta taisi edelleen puuttua joitakin avainpelaajia ja tulos 5-1 kuokkaan. Entäs kun esimekriks Kärpät iskee parhaalla rosterilla vastaan?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Pari viikkoa kauden alkuun ja pari viimeistä peliä kuokkaan maalierolla 3-10. Toki vasta harkkapelejä, mutta ei tuo signaali joukkuepelaamisesta kovin itseluottamusta herättävä ole. Maalivahdit ei ikävä kyllä ole tämänkään joukkueen ehdoton muuri ja vuori johon joukkue voisi turvautua, kun tuntuu pahalta. Takavuosien Mestis-sarjan Bernard, Setänen olivat sen ajan joukkueidensa tukipilareita. Aho ja Rajaniemi ovat ihan ok. tähän sarjaan, mutta se ei vaan riitä, jos muu joukkue kyntää. En nyt tarkoita, että harkkapeleissä maalivahdit petti. Vaan noin yleisesti maalivahdeista.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä näkynyt paljoa kommentteja eilisistä otteista. Jokohan paniikkinappulaa on siis painettu..
Kyllähän tuosta eilen näkyi, että varsinkin puolustuspelissä ja osittain myös puolustajien tekemisessä on paljon parantamisen varaa. Ainakaan poissaoloja tuo materiaali ei kestä, joten Mikon paluu olisi enemmän kuin tarpeellista. Toivottavasti pelaajabudjetissa olisi hieman varaa, sillä HighFlyer#95:n mainitsemaa vahvistusta tuo alakerta kyllä kaipaisi.

Onhan tässä toki vielä viikko sarjan alkuun, mutta vaikea uskoa että nuo otteet tuosta radikaalisti parantuisi. 60min ehjä esitys tuntuu olevan vaikeaa. Japanin reissulla surffailu ei näkynyt peleissä tulostaululla, mutta nyt kun kolme peliä on pelattu taas kotimaassa, niin karu totuus näkyy. Onhan tuossa toki valmennuksellakin roolinsa, että ottelun sisällä taso heittelee näin paljon. Toivotaan että tasaisuus löytyisi tässä viimeisen viikon aikana.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hietasen tilanne kyllä kummastuttanut itseänikin viime keväästä lähtien, kun ei sille ilmeisesti ketään muutakaan ottajaa ole löytynyt ja kaveri oli varmin alakerran pelaajista Jukureissa. Esimerkiksi Jaatista nyt pidettävä toki mukana kun parin vuoden suora diili sille keksittiin antaa, mutta jos nyt alakerran suoritusvarmuutta vertaa niin Hietaselta löytyy melko paljon vakuuttavampaa perusesitystä tarjota puolustuksellisesti ja sehän nimenomaan on mitä tuntuisi uupuvan.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mun ja muutaman kaverinkin mieleen jäänyt kuva hallitonttujen kuulopuheista jäi, että Hietasella ei peliäly eikä myöskään esimerkiksi pelin avaamiseen vaadittu taito ollut valmennuksen haluamalla tasolla. Siltipä kuitenkin vähintään mielenkiintoista, että pakistoon ei ole tullut oikeastaan muita kuin kiekollisia ja Hietasta heiveröisempiä ukkoja sen jälkeen, kun nrolle #52 näytettiin ovea. Tottahan se tietty on että nykylätkä on menossa entistä kiekollisempaan suuntaan myös pakiston osalta, mutta kyllä Jukuripuolustukseen yhen maalinedussiivoojan mielellään ottas...

Maikki Kokkosen paluutahan tässä ootellaan, toivottavasti se toisi tiettyä rauhallisuutta alakertaan. Ainoa kysymysmerkki on jo aiemmin mainittu pelikunto.. Milloinkohan poika on viimeeksi ees pelannu virallisessa pelissä?
 
Viimeksi muokattu:

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä vaan ei omia ajatuksia saa positiiviseks käännettyä tässä ennen kauden alkua, vaikka ennen Japanin reissua oliki tosi luottavainen olo.. Hirvittää että puolustuksen heikkouden takia kausi on selvä kymmenen runkosarja pelin jälkeen.. Toivottavasti oon väärässä niinku yleensäkin..
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kyllä vaan ei omia ajatuksia saa positiiviseks käännettyä tässä ennen kauden alkua, vaikka ennen Japanin reissua oliki tosi luottavainen olo.. Hirvittää että puolustuksen heikkouden takia kausi on selvä kymmenen runkosarja pelin jälkeen.. Toivottavasti oon väärässä niinku yleensäkin..
Hahaa, naurattaa kun ei vielä ees kaus oo käynnissä ja osa jo heittelee kirveitä kaivoon.. Eihä se toisaalta väärin oo, koska ennakolta odotuksiin nähen ei olla mitään suosikkeja tässä sarjassa. Just tuossa tuli keskusteltua muutaman peleissä käyvän kaveruksen kanssa, että katellaan nyt eka siintä se 5-10 peliä miten menee ja sitten mietitään uuestaan, että ilkeekö näitä matseja taas katella ilman ölppöstuopposta kourassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kokkonen edelleen sivussa toistaiseksi. Kauden avaus lienee siis ainaki ohi.. Surkuparku.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Käypähän ovi tiheään tahtiin; kukakohan seuraavana ulostetaan?? Siellä taitaa jatkossa Pöyhölä&co:lla olla suhteellisen paljon työhommia tiiossa samalla kun JT hoitaa bisneksiään.. Pidetään pottuvarpaat pystyssä että nämä muutokset näkyvät tulevina vuosina positiivisina juttuina!!

EDIT. virhe
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Mä en aivan ymmärrä tuon Tiippanan pestiä. Hänellä on viestinnän lisäksi myös kuluttajamyynti ja ottelutapahtuma vastuullaan. Pitkälti toimittajataustaiselle henkilölle on aika haastava kokonaisuus.

Kuluttajamyynti tarkoittaa tässä uudessa kokonaisuudessa lippu-ja fanituotemyyntiä, joka on koko urheilubisneksen vaikeimmin hallittava ja kehitettävä osa-alue, varsinkin jos urheilullinen menestys ei toimi tukevana selkänojana. Kova pesti siis kokeneellekin.

Ottelutapahtuma on taas kriittinen osa brändiä ja asiakaskokemusta. Stellan tilaisuuden (joukkueen esittely viime viikolla) perusteella ei ole odotettavissa mitään tajunnan räjäyttävää, jos sitä pitää edes jossain muodossa näyttönä. Stellan tilaisuus oli nimittäin suoraan sanottuna vaisu. Tilaisuudesta puuttui tunne ja leikkisyys, oikeastaan kaikki ne elementit, mitä hyvässä ottelutapahtumassa pitäisi olla. Musiikkia ei hyödynnetty. Lapsia ei huomioitu. Heimolla ei ollut osuutta, eikä myöskään SarvisClubilla. Yleisöä ei osallistettu mukaan tapahtumaan ja kaikki oli valjua sekä vaisua.

Toivotaan kuitenkin, että tästä on suunta ylöspäin. Mielenkiinnolla odotan tulevan kauden ottelutapahtumia Ikiomalla!
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Olihan jytky taas. Toivottavasti noita säästyviä euroja ei säästellä turhan tiukasti, jos vaikka alkaa näyttää siltä että pakisto ei riitä, nii reakoidaan nopeasti jo tälläkin kaudella..
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Haisee puuhastelu taas vaihteen vuoksi, missään Jukurien somessa ei ole asiasta uutisoitu ellei kotisivuja lasketa, josta tuskin kovin moni nykymaailmassa päivittelee seuran uutisia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.97
  • 3.70
  • 3.50
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös