Jukurit kaudella 2016–2017

  • 243 106
  • 912

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No nyt tuli se 0 pisteen viikko ja alkaa realisoitua joukkueen kaluston heikkous. Ei saada tehtyä maaleja, ei pystytä puolustamaan alivoimalla eikä etenkään onnistuta maalinteossa ylivoimalla. Ainoa positiivinen on että taisteluilme on edelleen tulinen, mutta melkein luulisi että jossain vaiheessa rupeaa pelaajiakin vituttamaan kun tämä povattu taso on vihdoin saavutettu. Tällä tehokkuudella kauden pistesaldoksi jää alle 20...
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Yv ei ole tällä hetkellä oikein edes uhka. Av vuotaa edelleen kuin seula. 5v5 onnistuminen maalintekopaikoissa on todella heikkoa. Rajaniemi ei ole pelannut tarvittavalla tasolla. Aloituksia ei voiteta tarpeeksi. Uusille ketjuille annettiin Vaasassa aikaa yksi erä ja paluu takaisin vanhaan - taas ilman tulosta. Pohjanmaan kiertueen molemmista 2-1 tappioista on numeroita pidempi matka voittoon. Enää ei yllätetä ketään puskista ja "ihan ok" ei vain riitä voittoon. Uusi yritys tiistaina.
 

Gameson

Jäsen
Lopun peli näytti jo siltä, miltä ylivoimalla pelaavan joukkueen peli pitäisi näyttää. Vaaraa ja paikkoja olisi saatava luotua enemmän. Tänäänkin maali syntyi helpolla yksinkertaisella pelillä: poikittaissyöttö viivassa, laukaus suoraan syötöstä, liikkuva maski ja pelaaja lyömässä irtokiekkoja sisään. Olisin toivonut, että tuota olisi nähty enemmänkin. Nimenomaan niin, että lauotaan suoraan syötöstä.

Maalinteon vaikeus tuntuu olevan todella kova tällä hetkellä. Budish, Tallberg ja H. Koivisto ovat heitä, jotka hyökkääjistä pisteitä pystyvät tekemään. Muuten on liian hiljaista.

Toivottavasti tiistaina kotona olisi jälleen toinen ääni kellossa ja onnistuttaisiin tekemään maaleja ja haettaisiin paikkoja jo alusta asti niin, että päästäisiin maalinedustalle kiekkoihin. Tänäänkin liian usein vedot lähtivät kaukaa, eikä peliä keskelle saatu tehtyä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Paniikkinappula on nyt väärä namiska. Vakavoitumisnappula, sellaista pitää painaa. Tässä on alkamassa prosessi, jossa alkuhuumasta siirrytään liigarutiiniin. Sitä rutiinia ei vaan vielä ole, ei erikoistilanteissa eikä kunnolla edes 5vs5-pelissä. Nyt aletaan mittaamaan Jukurien valmennusjohtoa ensimmäistä kertaa siinä mielessä, että juuri nyt en toivoisi enää nauttimista tai Dufva/Niemis-tyylisiä mukahassutteluja. Nyt on alettava vakavoitumaan ja tekemään Jukureista rutinoitunutta liigajoukkuetta. Alkuhuuma on ohi.

Osittain on ainakin täällä palstalla vallalla kuvitelma, että Jukurit hallitsee näitä pelejä isostikin ja "kun vain tehtäisiin maaleja, voitettaisiin". Jukureilla ei ollut tänäänkään oleellisesti enempää maalipaikkoja kuin vastustajalla. Toisekseen meidän ei kannata murehtia tehokkuutta itsessään, koska se on mitä on. Jokainen pelaaja haluaa ja yrittää tehdä maalipaikassa maalin. Yksilötason erot syntyy pitkälti näistä tilanteista, ja meidän materiaali on sarjan huonoin. (toki henkisellä tasolla pitää saada lukot auki, siitä jäljempänä)

Ennemmin pitää keskittyä siihen, miten saadaan omien ja vastustajan maalipaikkojen suhde edelleen paremmaksi. Jukurien viisikkopeliin on nyt tullut ensinnäkin se ongelma, ettei pelillistä jatkumoa saada kunnolla luotua. Päätypeli ja myös keskialueen hyökkääminen liian epäorganisoitua. Toinen iso kuva on se, että näiden (suunniteltujen) jatkumoiden päätepiste (jossa maalit pitäisi lopulta konkretisoitua) on erikoistilanteet, ja niiden harjoittelu on jostain syystä laiminlyöty.

Mitä tähän iltaan ja Sport-otteluun tulee, niin Jukurien taktinen teema illalle oli paineen alta hyökkääminen. Siinä epäonnistuttiin. Lisäksi lähdettiin aivan liikaa Sportin vauhti- ja "äijä"-peliin mukaan. Nyt pitää alkaa muokkaamaan peliä sellaiseksi, että
1) vastustajan maalipaikat saadaan minimiin (ei voida lähteä maalipaikanvaihtopeliin, ennemmin pitää pelata kuten eilen Kärppiä vastaan)
2) Meidän peliläinen hyökkäysjatkumon rakennus saadaan jauhavammaksi (erityisesti kulmapelin paremmalla organisoinnilla; miksi Pennasen loistava HAHP-pelikirja, joka näkyi vielä harjoitusotteluissa, on haihtunut pelaamisesta?) ja sitä kautta pelin virtausta paremmaksi (organisoitu hyökkäys->kulmapeli->nopea hyökkäys->kulmapeli->JÄÄHYT/MAALIPAIKAT)
3) erikoistilanteet saadaan kuntoon, koska Jukurien (kuten minkä tahansa joukkueen) pitäisi nimenomaan keskittyä edellä kuvattuun jatkumon luontiin, sitä kautta pelin hallinnan sekä jäähyjen hankkimiseen. 5v5 pelissä Jukurit ei pääse millään maalipaikoille, ei kulmapeleistä(eikä niitä väkisin pidä kulmapelistä repiäkään koska puolustusvalmius pitää olla kunnossa) mutta ei myöskään suorahyökkäyspelaamisesta kuten alkukaudella. Suorat hyökkäykset, rintamahyökkäykset ja kenttätasapaino ylipäätäänkin on yksi asia, jossa on yhtäkkiä myös kehittämistä. Hyökkäykset ei nyt tule kunnolla kolmella kaistalla eikä ne pääty maalia kohti.

Sitten kun mennään vielä yksilötasolle, niin Dufvana ottaisin nyt ihan perinteiset keskustelut jokaisen pelaajan kanssa yksitellen. Tiettyjen johtavien pelaajien pitää nyt alkaa heräämään vakavoitumisnappulan hengessä. Ketjumuutokset ei onnistunut ollenkaan, oliskohan tuohon ongelmaan pitänyt herätä ja alkaa sopeuttamaan noita ketjuja vaikka jo reeneissä Mikkelissä...

Kuten sanoin, mitään paniikkia tai "alle 20 pistettä"-puheita ei nyt kannata vetää esille, mutta se pitää tajuta, että joukkueella on nyt liian paljon ulosmittaamatonta potentiaalia. Nyt alkoi liiga-arki. YV, AV kuntoon, pienet asiat.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tiistaihin asti aikaa saada homma taas rullaamaan. Vaikka pahalta tuntuu sanoa niin Asplundin paikka ei tällä hetkellä ole ykköskentässä. Ottelunjälkeisen harmistuksen haihtuminenkaan ei nimittäin paranna mielikuvaa ykkössentterimme tekemisen tasosta ja ongelma on nimenomaan henkistä laatua. Piitulainen jaksaa vielä painaa peliä päätyyn ja tehdä omaa juttuaan, mutta Turre on kyllä näissä parissa matsissa alkanut näyttämään välillä jopa eksyksissä olevalta ja tekemisestä paistaa epäluottamus omaan kykeneväisyyteen suorittaa vaadittua tehtävää riittävällä tasolla. Pitäisikö kokeilla niin radikaalia vaihtoa että Turresta kolmossena ja pelintekoon viime aikoina paremmin pystynyt Henritius vaikka ykköseen? Tai Hämäläisen palattua (miksi ei muuten pelannut kummassakaan pelissä vaikka oli kiertueella mukana?) Nättinen tai Kalliola ykkössentteriksi?

Ja missä on Sipiläinen? Kansa vaatii toimivaa alivoimaa...
 
Myönnän, että vaikka itsekin olen melko taipuvainen pessimismiin, mitä Jukureihin tulee, niin tässä vaiheessa nämä alle 20 pisteeseen jäämiset ja noin pääpiirteissään kaikki muu on paskaa paitsi kusi- heitot ovat aika turhia. Toki ymmärrän, että tämän viikon tehottomien pelien jälkeen tälläiset ajatukset varmasti mieleen tulevat ja kyllä itsellänikin v-käyrää nuo niukat tappiot nostattivat.

Täytyy kuitenkin muistaa myös se, että kautta on nyt pelattu vain 11 ottelua ja pelejä on jäljellä vielä 49. Jukurit on aloittanut kauden paremmin kuin kukaan osasi odottaa ja on ollut lähes jokaisessa pelissä kuskin paikalla ainakin pääosan ottelusta. Heikkoja jaksoja tulee kaikille joukkueille ja ne vain pitää pystyä käsittelemään ja niistä oppimaan.

Maalinteko on toki ollut hieman hankalaa, mutta joukkue on toisaalta myös ajoittain osoittanut, että kyllä tästä porukasta ratkaisuvoimaakin löytyy. Monella pelaajalla on vielä potentiaalia nähtyä parempaankin tulokseen pistesarakkeessa.

Sen verran on viime kausina paraspelaajan ajatuksia lukiessani (vaikka kaikista asioista en täysin samaa mieltä aina olekaan) itseeni tarttunut tuloksen taakse katsojan vikaa, että olisin tällä hetkellä enemmän huolissani, mikäli jengi ei pystyisi pääsemään pelin päälle(= pelitapa ei toimisi/sitä ei pystyttäisi toteuttamaan) ja pelin rakenteet eivät olisi kunnossa. Pohjatyöt ovat siis kunnossa, nyt sitten hitaasti mutta varmasti lähdetään rakentamaan taloa.

Siitä olen samaa mieltä, että erikoistilanteissa on parantamista paljon, etenkin ylivoimassa. Jotenkin ylivoimalla homma näyttää hätäilyltä ja syötöt menevät miten sattuvat, minkä seurauksena pakkopeliä ei saada käyntiin. Alivoimissa on ollut hyviäkin hetkiä (useampi 5vs3-av:n tappo), mutta vastapainoksi pahoja nukahduksia, kuten vaikkapa JYPin avausmaali lauantaina.

Rajaniemen otteiden riittämättömyydestä en ole samaa mieltä. Mitä hän olisi voinut tehdä enemmän, muutaman maalin? Ehkä sinne jokunen helppo on mennyt, mutta isoa kuvaa katsoessa yhtään tappiota ei voi veskareiden piikkiin laittaa. Puolustus- ja maalivahtipeli ovat mielestäni tarjonneet Jukureille jokaisessa ottelussa sauman, jos ei voittoon, niin ainakin pisteille.

Tallberg tänään ottelun jälkilöylyissä tiivisti hyvin: Vasta 10 peliä pelattu tätä runkosarjaa ja jos nyt alat mököttää, niin tulee tosi pitkä kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se on nähty, että Jukurit on pelillisesti aivan mainiosti liigatasoa mutta se paljon puhuttu viimeistely ontuu. Uskon kuitenkin jos ja kun mm. Piitulainen ja Asplund saavat onnistumisia maalien muodossa niin siihenkin sektoriin saadaan lisää leveyttä, nythän tehot ovat olleet kakkosketjun varassa. Omat odotukseni ovat "säälipleijareissa" ja se olisi erinomainen suoritus tulokaskaudella. Siitähän onkin sitten mahdollisuudet vaikka kuinka korkealle. Kotivoitto tiistaina Ässistä niin kaikki näyttää taas hyvältä, piste-erot kun ovat niin pieniä näin kauden alussa.
 

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Paniikkinappula on nyt väärä namiska.
Ennemmin pitää keskittyä siihen, miten saadaan omien ja vastustajan maalipaikkojen suhde edelleen paremmaksi. Jukurien viisikkopeliin on nyt tullut ensinnäkin se ongelma, ettei pelillistä jatkumoa saada kunnolla luotua. Päätypeli ja myös keskialueen hyökkääminen liian epäorganisoitua. Hyökkäykset ei nyt tule kunnolla kolmella kaistalla eikä ne pääty maalia kohti. Nyt alkoi liiga-arki. YV, AV kuntoon, pienet asiat.

Pakkasin tuosta Paras pelaaja-syväanalyysistä ydinviestit, jotka on helppo allekirjoittaa. Tässä kohtaa kun tulee tunne siitä, että se ihan paras lento on osin hiipunut pelistä, niin tulee muistaa ainakin kaksi asiaa. Alun otteiden myötä vastustajien suhtautuminen Jukureihin on muuttunut. Toisaalta jokaisella valmentajalla ja joukkueella on nyt alun myötä kertynyt videomateriaalia, joiden pohjalta on ollut helppo päivittää Jukureiden pelisysteemi. Nyt on siis se yllätyksellisyyden momemtum, about käytetty. Ilme on edelleen todella hyvä, mutta aika näyttää onnistutaanko jatkossa jälleen pääsemään riittävän usein todellisiin tekopaikkoihin ja pystyykö niitä muutkin hyödyntämään kuin Koivistolaiset. Kolmas asia, joka hyvä muistaa on luonnollisesti kauden pituus. Muistaakseni näillä kohdin pelattiin Mikkelissä viime kaudella Mestiksen jumbofinaalia Jukurit-Roki.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä vaan vähän tulee ikävä Jukurien viime kauden pelitapaa kun katsoo HPK:n meininkiä. Periaatteessa Dufvan Jukureilla on kaikki "perusasiat" kunnossa, mutta onhan tuo Pennasen peli niin saatanan puhtaaksi viljeltyä ja pienimpiä teknis-taktisia yksityiskohtia myöten hiottua, että oksat pois. Erityisesti syöttöpelaaminen kokonaisuudessaan(tuo lyhytsyöttöpelaaminen, huh!), tilanteiden tunnistaminen sekä kulmapeli on sellaisia, että sen eron Dufvaan huomaa sittenkin.

Kyllä Jukurienkin olisi saatava edelleen toisteisuutta tuohon peliin ja pyrittävä saamaan tilanteisiin reagointi/vaihtoehdot reagoida vielä paremmalle tasolle. HPK tulee näyttämään mihin muita paremman pelikirjan voimalla voidaan päästä, ja toivoisin (lähes vaadin) Jukurien iskevän samoilla aseilla. Viime peleissä on menty melkeinpä epämääräisempään suntaan.

Ja mainitaan nyt HPK:sta vielä Oula Palve sekä Teemu Turunen. On helvetin maagisia pelaajia molemmat. Ois nyt ees toinen voitu koittaa pitää Mikkelissä.
 

Gameson

Jäsen
Kyllä vaan vähän tulee ikävä Jukurien viime kauden pelitapaa kun katsoo HPK:n meininkiä.

Ja mainitaan nyt HPK:sta vielä Oula Palve sekä Teemu Turunen. On helvetin maagisia pelaajia molemmat. Ois nyt ees toinen voitu koittaa pitää Mikkelissä.

Samoja fiiliksiä täällä. Kyllähän tuo Pennasen peli oli paljon viihdyttävämpää kuin Dufvan vastaava. Ja kaiken tuon lisäksi vielä toimivaa.

Hieman ärsyttää, että Dufva haluaa vedellä samoilla ketjuilla mahdollisimman paljon, vaikka nimenomaan pitäisi saada kaikista mahdollisimman paljon irti ja edes jollain tavalla saada pakkopeli ja muu toimimaan.

Niin ja noista kultakimpaleista puhumattakaan. Palve ja Turunen dominoivat tuolla samalla, kun varmasti jopa kalliimmat Asplund ja Piitulainen vetävät nolla+nolla-tehoilla. Hieman on ikävä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tiistaina Jukurit - Ässät matsissa tehdään suomalaista kiekkohistoriaa, kun #8 Mikko Kokkonen debytoi Liigassa. Hieno homma Mikolle, Jukureille ja Jukureiden juniorityölle.

Edit. Pariin edelliseen viestiin kommenttina.. miksi pitää/pitäisi itkeä menneiden perään tai edes vertailla? Pojat Hlinnassa tekee omaa juttuaan ja Jukurit täällä tekee omaansa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Edit. Pariin edelliseen viestiin kommenttina.. miksi pitää/pitäisi itkeä menneiden perään tai edes vertailla? Pojat Hlinnassa tekee omaa juttuaan ja Jukurit täällä tekee omaansa.
Juttuja voi tehdä monella eri tavalla, monesti myös paremmin tai huonommin. Siksi Jumala loi vertailun.
 
Sebastian Repo ilmeisesti lähtökuopissa Pelicansista. Itselleni tämä kaveri jäi viime kaudella Liigasta ja nuorten MM-kisoista positiivisesti mieleen. Kohtuullisen isokokoinen, osaa tehdä maaleja ja vielä right.

Nyt voisi Jukurit iskeä kiinni ja napata tämän pelurin meille. Laitetaan vaikka Nättinen paluupostissa Lahen suuntaan. Ei varmasti JYP:kään pahaksi pistäisi, kun Mikkelissä ei tunnu kunnollista roolia löytyvän ja peliaika jää pieneksi.

Hyvin todennäköisesti suuntaa johonkin aivan muualle, jos mihinkään lähtee, mutta ainahan sitä saa toivoa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sebastian Repo ilmeisesti lähtökuopissa Pelicansista. Itselleni tämä kaveri jäi viime kaudella Liigasta ja nuorten MM-kisoista positiivisesti mieleen. Kohtuullisen isokokoinen, osaa tehdä maaleja ja vielä right.

Nyt voisi Jukurit iskeä kiinni ja napata tämän pelurin meille. Laitetaan vaikka Nättinen paluupostissa Lahen suuntaan. Ei varmasti JYP:kään pahaksi pistäisi, kun Mikkelissä ei tunnu kunnollista roolia löytyvän ja peliaika jää pieneksi.
...
Sama kävi mielessä kun siirtohuhuketjussa puhuttiin Revon irtaantumisesta Pelsujen riveistä. Eikä välttämättä tarvitsisi edes Nättisen tilalle ottaa, kun rivistömme joka tapauksessa on melko kapeahko eikä loukkaantumisia juuri kestä (Sipiläisen ollessa telakalla käytössä rotaatiomiehiä ainoastaan 2-3, riippuen siitä päästetäänkö Leskistä miten kentälle edustuksen puolella). Repo olisi kyllä hyvä haku testaamaan ketjujen oikealle laidalle ja laajentaisi variointimahdollisuuksia. Lisäksi soveltuisi todennäköisesti ihan mukavasti Jukurien pelityyliin ja agendaan (projektirosteri kasvamassa mestareiksi useamman vuoden aikataululla).
 

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Näistä edellisistä keskusteluista ja kommenteista käsin aloin pohtimaan ylipäätään miten ja kenen toimesta joukkuetta Jukureissa rakennetaan. Tämä liigajoukkue rakennettiin Dufvan ja Tammiruusun toimesta alkaen viime syksystä. Käsitykseni mukaan herroilla oli selkeä työnjako ja Tammiruusu käytti prosessissa myös herra Kerttulan osaamista ja työpanosta. Kahta viimeksi mainittuja ei orkesterissa enää ole ja uuden toimitusjohtajan osaamisesta tai roolista tällä saralla ei ole mitään käsitystä. Nykyisessä nipussa on useampiakin vuoden lappu tai kahden vuoden lappu optioilla, joten pelkästään näiden perkaamisessa on oma savottansa puhumattakaan siitä, että joku hoitaisi pelaajatarkkailua ylipäätään.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Ihan näin kauan kesti että takinkääntö takaisin Pendoon päin tapahtui. Veikkasin itse 15 ottelua :)
Taisteluilme on hyvä, joten luottavaisin mielin lähdetään Ässien kaatoon!
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Aijai nyt on kyllä Rajaniemellä vähän heikompi jakso. Nykyisellä maalinteolla näkyy myös joukkueen pisteissä. Iso Posi Asplundin onnistuminen.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Budish on kyllä erinomainen haku. Koiviston(H) ohella joukkueen yksi tärkeimmistä pelaajista. Parantaa peli peliltä ja tänäänkin kovaa vääntämistä ja erinomaisia passeja tovereille. Tästä kaverista on vielä iloa meillekin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aijai nyt on kyllä Rajaniemellä vähän heikompi jakso. Nykyisellä maalinteolla näkyy myös joukkueen pisteissä. Iso Posi Asplundin onnistuminen.
No jaa, hyviltä paikoilta kaveri pääsi maalinsa tekemään (tasoitusosumassa pakisto oli kyllä lähistöllä muttei tuntunut mitenkään häiritsevän porilaisten maalintekoa, toisessa osumassa Karalahden olisi pitänyt tylysti napata Bertrandilta jalat alta viikatteella ja kolmas niin tyylipuhdas 2v1 hyökkäys ettei siitäkään voi pahemmin maalivahtia syyllistää että sisällä kilisee), enemmän näkisin viisikkopuolustuksen/kenttäpelaajien virheinä nuo. Toki gamesavereita olisi voinut pari pistää niin tänäänhän olisi tehdyillä maaleilla palattu voittokantaan.

Erityisen positiivista että Turren niskassa melko tiukasti roikkunut apina on saatu vihdoin tiputettua. Ottelun loppuvaihe muutenkin helvetin hyvä siinä mielessä että saatiin uskoa viikonloppua varten sekä pelaajille että yleisölle. Välillä tuntui että onko ne ukot unessa kentällä ja puudutti ihan katsomossakin asti, mutta loppua kohti lämpeni. Puolustuspään virheet (myös hyökkäyspäässä) maksoivat ottelun totutun heikohkon viimeistelyn kanssa. Toisaalta paikkoja ollaan luotu todella hyvin edelleen, eli pelitavan kanssa ei ole ongelmia. Jos paikkojenluonti jatkuu samalla tasolla ja taisteluilme pysyy kovana, niin aivan varmasti rupeaa viimeistelytaitoakin jossain vaiheessa löytymään pelikokemuksen karttuessa. Jos esim. Turren ketjukin alkaa nyt saamaan tehoja, niin sittenhän meillä on jo kaksi tulosyksikköä ja tuplattu maalisaldo joka pelistä ;)
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
@Wiljami nähnyt tilanteet aikalailla samoin kuin minä. Mitä tulin tänne paasaamaan, on tuo ylivoima. Tänään saatiin taas kulmapeliä hyvin ja muutama jäähykin aiheutettua, mutta se mihin tuo pelin pyörivä lumipallo pitäisi päättää, on ylivoimamaali. Ja sen vuoksi olisi elintärkeää, että ylivoima saataisiin toimimaan entistä paremmin.

Kiekon oikeaoppista tuomista alueelle on siis jo ("jo", olishan sen aikaisemminkin voinut...) alettu harjoitella ja se alkaa jotenkuten toimia. Parina viime vuotena on suomalaisessa (Meidän) pelissä standardiksi noussut melkolailla vaikeasti puolustettava kuvio, jossa venyttäjällä ensin a) revitään ja pysäytetään vastustajan nelikko ja b) vedetään sitä näennäiselle painolliselle (esim. Jukurien harjoittelemassa kuviossa oikealle) laidalle, samalla kun pakki pelaa kovan syötön vauhtiin painottomalle (nyt vasemmalle) laidalle. Tai vaihtoehtoisesti tilanteen salliessa pakki joko syöttää murtavan syötön sentterille tai jopa kuljettaa suoraan itse alueelle, tämänkin venyttäjän luoma vauhtiero joskus mahdollistaa (eritoten variaatiossa jossa venyttäjän lisäksi luodaan lisää vauhtieroa yhdellä/kahdella jätöllä). Kuvio on jo alkanut purra ja Jukurit periaatteessa pääsee laadukkaasti alueelle (tosin mikään rintamahyökkäys tuo kuvio ei ole ja suoraa ylivoimahyökkäystä tuolla harvoin saadaan aikaan). Tarkoituksena tuossa on käytännössä vain saada peli rauhoitettua alueelle ja siinä siis onnistutaan, mutta itse alueella peli on kuitenkin edelleen toivotonta.

Ensinnäkin viivapelamisessa on se ongelma, että takakolmio ei saa ns. alueellista ylivoimaa synnytettyä. Jokainen viime pelien vastustaja on skoutannut miten huonosti Jukurit kierrättää alakautta peliä ja toisaalta miten seisova on viivamies. Sen kun laitetaan molemmat kärjet pitämään takakolmio kiinni niin viisikko on aseeton. Jukurien "salainen taktiikka"(tähän vaivaantunutta naurua) on luoda ylivoima maalin eteen (joka tietysti on modernin ylivoiman päätavoite) ja pelata kiekko maalille viivan kautta. Nyt viiva on pidetty kiinni ja maalin kulmalla ei ole peliuhkaa ollenkaan, mitä helvettiä? Jos viivalla ei ole tilaa, se pitää luoda sinne vetämällä vastustajan nelikkoa päätyä kohti. Tämän ongelman lisäksi takakolmion pitäisi "kiertää" koko ajan, eli hakea sitä tilaa luovaa 2vs1 tilannetta viivalla. Viivamiehen kuuluisi liikkua koko ajan ja samalla liikuttaa vastustajan kärkeä siten että se 2vs1-tilanne syntyisi jomman kumman "siipimiehen"(laiturin) kanssa. Jos ette ymmärrä mitä tarkoitan, niin muistelkaa miten Pennasen Jukurit tuota viivaa YV:llä pelasi, tai vielä parempi, muistelkaa miten Santeri Lukka sitä pelasi. Ja älkää miettikö miten Marko Kauppinen sitä pelaa, koska hän edustaa juurikin tätä Jukurien nykyisen YV:n viivapelaamista: viivamies seisoo liikkumattomana sellaisessa asemassa, että kun hän saa kiekon, hän ei voi pelata enää mihinkään.

Modernin jääkiekon ylivoima on pelikirjapelaamista parhaimmin(ja muistetaan, että nimenomaan oikea pelitapa syöttösuuntineen avaa mahdollisuuden luovuudelle, vaikka usein ajatellaan "pelikirjan" ja luovuuden olevan vastakohtia). Siksi on surullista, että tällä hetkellä Jukurien vastustajan dominoivat neljällä pelaajalla Jukurien viittä vastaan. Kun omalla joukkueella on yksi mies enemmän kuin vastustajalla, pitää peli pystyä muokkaamaan siten, että aina on vähintään yksi syöttösuunta vapaana(koska näin se fysiikan lakien mukaan menee, aina on vähintään se Yksi kaveri jota vastustajan ei pitäisi pystyä pitämään kiinni). Jukurien ylivoimassa ei pelaajien sijoittumisen vuoksi tällä hetkellä ole sitä yhtäkään, jonka vuoksi vastustajan antaessa paineen kiekko menetetään helposti.

Nyt täytyy ottaa aivo käteen ja alkaa muistelemaan, miten ylivoimaa oikein pelattiinkaan. Miten viivalla pelataan, miten koko hyökkäysalue käytetään hyödyksi tilan tekemiseksi ja miten maalinedustalla pelataan(no, tämä nyt onkin jotenkuten kunnossa). Ensin on saatava ukot oikein sijoittuneeksi(mahdollistaa avoimet syöttösuunnat) ja kiekko liikkumaan monipuolisesti alueella (aiheuttaa liikkeen vastustajan nelikossa->virheet sijoittumisessa) ja sitten luoda maalipaikat näistä virheistä, mieluiten poikkisyötöillä. Toki joukkueen kätisyydet ovat surkeat, mutta ilman sivuttaisliikettä on nykypäivän maalivahteja vaikea saada konttaamaan.

Joku olisi voinut sanoa tämän kaiken lyhyemmin vanhalla kunnon fraasilla "kiekko liikkumaan, miehet liikkumaan". Sitähän se ylivoima lopun kaiken on, tai pitäisi olla. Joka tapauksessa nyt joukkue töihin näiden asioiden saattamiseksi kuntoon. (ok, Jukurien yv-tehokkuus on 18% ja 8. paras, mutta potentiaali on vielä paljon parempaan)
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Todellakin yllätyksenä tuli Hämäläisen lähteminen tiimistä. Selittää kyllä miksei ole kolmeen otteluun ollut kentällä mutta aika paljon herättää kysymyksiä. Etenkin kun rosteri kapenee näin ollen entisestään ja tarkoittaa että pakko on joku sentteri hommata tilalle.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Meillä on jo nyt kolme rotaatiopakkia odottmassa näytönpaikkaa. Kyllähän tuonne hyökkäykseen tarvittaisiin niitä käsiä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös