Jukurit kaudella 2013–2014

  • 313 543
  • 904

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuka olisi uskonut kauden alussa, että tähän saakka mennään 18-vuotiaalla junnulla ja jo viimekaudella epävarmasti torjuntatöissä meritoituneella Similällä.

Tadeas on 21-vuotias. Maalivahtien peluutuksessa on tehty virhettä. Galanskyn olisi pitänyt pelata vielä paljon enemmän. Väitän, että tällöin meillä olisi monta jatkoaikaa vähemmän (+jokunen ja/rankkarivoitto enemmän), pisteitä huomattavasti enemmän ja sijoitus taulukossa paljon korkeampi. Maalivahdin epävarmuus vaikutti koko joukkueen peliin moneen otteeseen ratkaisevasti.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Tämän kauden materiaali riittää voittavaan kiekkoon Mestiksessä. Tästä kertoo vaikkapa joukkueen marraskuu,...
....
Ei tämä jengi mitään "hankintoja" tarvitse, vaan aikaa. Ja uskon että se tulee riittämään.

Kevään joukkue.

Voimme myös sarkastisesti muistella mestaruuskeväitä vuosien varrelta. Paneutuminen nykyhetkeen kertoo paremmin joukkueen tämänhetkisestä tilasta. Mitä tehdä sellaisella pelaajalla, joka ei vaan ole ihan "satasella" mukana? Se "tämä hetki" on ennen jokaista peliä ja jokaisessa pelissä. Silloinhan se sovittu ja opittu pelitaito näytetään. Nyt siellä on apina, tai kaks, jokaisen ukon hartioilla. Ja jokaisen hävityn pelin jälkeen se painaa aina vähän enemmän. Miltähän se voitto tuntuisi? Pitäiskö sitä voittoa haluta enemmän, vai pelätä enemmän tappiota?

"Kevään joukkue." - Tähän haluaisin myös uskoa. Siis menestyksellisesti pitkään pelaavaan kevään joukkueeseen. Nyt en kyllä kovin pitkään Jukurit-kevääseen usko.
 

JSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuo joukkue on täynnä kakkoskentän kavereita. Ei yhtään selkeää johtajaa peliesitysten perusteella.
Kiekottomat ei tee töitä vaan seisoo vain ja oottaa, et irtokiekko pomppais lapaan. Ylivoimassa ei oikein kukaan uskalla mennä maskiin ja ohjaamaan kiekkoja sisään.
Sen kerran kun sinne uskalletaan mennä, tulee maali. Aivan kuten tänäänkin Hokkasen toimesta. Alivoima on ihan ok.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tuo ole millekkään joukkueelle helppoa että valmentaja vaihtuu kesken kauden. Pikkaraisella oli vuosien varrella tullut auktoriteetti (joka meni sit yli) pelaajiin joka uudella valmentajalla ottaa aikansa. Ehkä saatte keväällä lentoon tai sitten aika loppuu kesken. Asiahan ei minulle kuulu mutta ehkä kapteenin vaihto voisi tehdä terää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kevään joukkue.

Kyllä tuossa joukkueessa on paljon hyviä "aihioita", mutta jotain siitä puuttuu. Hyvärisen kaltainen röyhkeä, maaliahne hyökkääjä nyt ensimmäisenä tulisi mieleen. "Hyökkääjä, joka ajaa suoraan maalille ja survoo kiekon vaikka väkisin pömpeliin." Mistä tälläisen sit löytää, en tiedä. Tai löytääkö mistään. Pakistoon on myös oikeastaan pakko hankkia joku, jos/kun pitkää kevättä odotetaan. Seitsemällä puolustajalla (+Laamanen) on liian riskialtista lähteä playoffeja kohti. Maalivahtiosasto nyt toivottavasti on kunnossa Toivosen mukaan tulon myötä, vaikka jonkinasteinen kysymysmerkki pitää vielä tuohonkin laittaa ennen Toivosen debyyttiä (ensi viikolla).

Alisuorittajia joukkueessa on edelleen monia. Näiden saaminen pelaamaan omalla taito/tahtotasollaan lienee tärkein työ tällä hetkellä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pelipäivä olisi ja jossain päin juhlapäivänäkin tuota vietetty. Tänään katkeaa Heinolassa todennäköisimmin 2-1 jatkoaikatuloksella kotijoukkueen tappioputki, mutta siitä nyt ei sen enempää kun otteluketjussa ei kuitenkaan olla.

Ensimmäisestä kappaleesta voi nyt tarkkasilmäisimmät luetunymmärtäjät päätellä että kirves on lipsahtanut kaivon puolelle. Tammikuun taaperrushan meille on tuttua monelta kaudelta (viime vuonnakin tammikuu heikompi), mutta kun tänä vuonna tuo sama korpivaellus ollut käynnissä koko kauden, niin ei siinä enää hampaat paljoa naura. Lisäksi kun tuntuu ettei umpisurkeaan tekemiseen reagoida toimiston puolelta ainoalla loogisen oloisella tavalla, eli parempien ukkojen hankkimisella (tarvittaisiin ehdottomasti Turremainen liideri, Parrumainen väkisinmaalintekijä, joka tosin Hynyssä meillä oli, mutta joka myös Hynyssä meidän rosterista lähti loukkaantumisen takia käytännössä koko kaudeksi ja pakistoon sellainen varma alakerran lukko, mikä Ahosessa menetettiin) ja pahimpien alisuorittajien (kapteeni ensimmäisenä, pahoittelut) penkittämisellä/pihalle potkimisella.

Näillä pohjustuksilla en yllättyisi lainkaan jos Jukurit olisikin kabinettinousijaksi valittu joukkue, tuntuu kuitenkin siltä ettei urheilullista menestystä edes yritetä tänä vuonna saavuttaa kun alkusyksystä kävi ilmeiseksi, ettei tämän kauden nippu vaan riitä. Toki Piken pakkoulostus vaikuttaa joukkueen toimintaan, mutta toisaalta tuolla nipulla pitäis olla runkosarjassa väkisin top4 porukoissa vaikka ilman valmentajaa.

Toivottavasti tästä ei nyt kukaan pahasti ota nokkiinsa, kehtuuttaa vaan ihan jonkun verran että mestishistorian kovin yleisöka saavutettu ja uusille vakikävijöille näytetään sitten mestishistorian mahdollisesti paskinta kiekkoa (ilmeisesti teoriassa vielä täysin mahdollista tippua pleijjareistakin kun jaksetaan vaan tahkota tätä nykyistä omaa juttua, eli maksimissaan 1 piste jokaisesta 3 ottelusta). Noinkohan ensi kaudella nuo uudet n. 400 katsojaa näkevät mielenkiintoiseksi hallille asti tulla...
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ensimmäisestä kappaleesta voi nyt tarkkasilmäisimmät luetunymmärtäjät päätellä että kirves on lipsahtanut kaivon puolelle.

Täällä on vähän samanlaiset ajatukset. En millään osaa kuvitella, että tämä nyt heikkoja otteita esittänyt joukkue vääntäisi vielä ~3 kuukauden päästä Mestiksen loppupeleissä. Tottakai Pennasen opit vasta alkaa mennä pelaajille perille, mutta saas nähdä. Kerttula kyllä lupaili tämän päivän lehdessä, että vahvistuksia tulee ja aikaa on vielä kuukausi hommata niitä. Tänään alkoi myös alennusmyynnit KalPan toimesta, joten mielenkiintoista on seurata, monta pelaajaa Kuopiosta siirtyy 160 km etelämmäksi Pennasen ja Toivosen perässä.

Toivotaan, että olen väärässä ja muutaman kuukauden päästä saa käydä nauramassa tällaisille viesteille
 

Katto

Jäsen
Taitaa olla niin, että tää Pennanen on ylimainostettu ja hehkutettu "valmentajalupaus". Yhdistävänä tekijänä hänen joukkueissaan on se, että huonosti menee. Aika nopeasti kaverilla vaihtuneet seurat viimeaikoina ja veikkaampa että sama tahti jatkuu..
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Taitaa olla niin, että tää Pennanen on ylimainostettu ja hehkutettu "valmentajalupaus". Yhdistävänä tekijänä hänen joukkueissaan on se, että huonosti menee. Aika nopeasti kaverilla vaihtuneet seurat viimeaikoina ja veikkaampa että sama tahti jatkuu..

En vielä tuomitsisi Pennasen valmennustaitoja, vaikka huonosti on mennyt. Pennasen aikana pisteitä on tullut 12/30 ja ainoastaan kolme voittoa. Enemmänkin laittaisin tätä heikkoa peliä "avainpelaajien" epäonnistumiseen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En vielä tuomitsisi Pennasen valmennustaitoja, vaikka huonosti on mennyt. Pennasen aikana pisteitä on tullut 12/30 ja ainoastaan kolme voittoa. Enemmänkin laittaisin tätä heikkoa peliä "avainpelaajien" epäonnistumiseen.

Ensi kesänä Pennanen saa yhteistyössä Kerttulan kanssa kasata Pennasen näköisen ja hänen pelityyliinsä soveltuvan joukkueen, jolla tulosta aivan varmasti eri lailla saadaan. Tästä olen melko varma riippumatta ensi kauden sarjatasosta.

Tämän kauden umpisurkeat esitykset menevät osittain valmentajavaihdoksen (ja tarkemmin pelityylivaihdoksen pystysuunnan kiekko -> meidän peli) piikkiin, mutta suurin syy on noiden nimivahvojen ukkojen osoittautuminen todellisuudessa kykenemättömiksi kantamaan joukkuetta ja ratkaisemaan otteluita. Siellä on 4 ketjua 2-3 ketjujen ukkoja tällä hetkellä sompailemassa suht pahasti yössä.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Pari poimintaa tilastoista

Jukurit plusmiinustilasto flop3 22.1.
1. JÄRVINEN Pasi Jukurit 28 38 -10
2. LOSTEDT Patrik Jukurit 5 11 -6
3. NÖYRÄNEN Pentti Jukurit 15 20 -5

Kaikki muut puolustajat ovat muuten plussalla, seuraavana puolustajista listalla vahvuudesta jo poistunut Tikkinen +2 ja Forsström +3.

Jukurit miinusmaalit flop3 22.1.
1. JÄRVINEN Pasi Jukurit -38
2. FORSSTRÖM Jani Jukurit -26
3. JALO Toni Jukurit -24

Pablo on hieno pelaaja, jolle kaikki kunnioitus. Hän joutuu pelaamaan pakon edessä isoja minuutteja liian isossa roolissa, antaa takuulla 110% joukkueen eteen joka tilanteessa ja on kopissa isähahmo aika monelle pelaajalle, mutta jossain vaiheessa tosiasiat on tunnustettava; enää ei riitä liike eikä fysiikka tällä tasolla joukkueen kiekolliseksi ykköspuolustajaksi. Ei ole riittänyt koko kaudella. Ihmetellä täytyy myös Pennasen luottamusta, kyllä noilla tilastoilla aika moni pelaaaja olisi pistetty sivuun tuosta roolista. Onko muu pakkikalusto niin puukätistä, ettei paikalle vain löydy nykyrosterista peliä rakentavaa korvaajaa? Kannattaisiko edes kokeilla?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ihmetellä täytyy myös Pennasen luottamusta, kyllä noilla tilastoilla aika moni pelaaaja olisi pistetty sivuun tuosta roolista.

En nyt ihan satavarmasti voi sanoa, mutta katsomoon tuli se vaikutelma, että Peliittojen parin ensimmäisen minuutin pyörityksen jälkeen Pablo olisi saanut noin viiden minuutin penkityksen. Ilman kypärää istuskeli penkillä, ja sitten aikanaan Pennanen "kopautti" olalle ja takaisin jäälle. Nyt olisi ehdottomasti kokeiltava jo muutama peli ilman Pabloa. Tuskin ainakaan huonommaksi menisi. Ja sama koskee Toni Jaloa. Parin pelin huili voisi tehdä ihmeitä, mutta tätä tuskin tapahtuu. KooKoota vastaan laitetaan nelosketju muotoon Nöyränen-Ripatti-Väyrynen, jooko?
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Samaa mieltä kyllä edellisten kanssa. Kentällä näkyy koko ajan pakonomainen sapluunan toteutus ja kun tätä sapluunaa ei enää edes ole, niin peli on yhtä kaaosta. Pikkaraisen ajan terävin karvaus ja pystysuunnan kiekko kun on napsaistu pois, niin yhtään mitään ei ole tullut vastaavasti tilalle.
Pitääkin oikein itseään nipistää kun ajattelee, että joukkue on täynnä Mestis-mestareita, kovissa paikoissa monasti olleita veteraaneja. Ei uskois.

Aika paljon tuli Järvisen Pasin sopparille pyyhkeitä pari vuotta sitten täällä Mikkelissä, joskin toisaalta peukkujakin. Itse olin vahvasti sopparin puolesta ja Pasi on näyttänytkin kaukalossa, että hankinta meni nappiin.
Nyt on tilanne kuitenkin se, kuten jo noin kuukausi sitten ehdotin, että kapteeni vetäessä näin pahasti vihkoon on joukkueesta löydyttävä uusi C-kirjaimen kantaja.

Tuskastumisen huomaa hyvin esimerkiksi Juuso Akkasesta, joka onkin ruvennut nousemaan yhä enemmän maalin tekoon, koska hyökkääjämme pyörivät paskat housuissa kaukalon laitoja halaillen. Juuso on niitä harvoja tämän hetken Jukureita joilla tuntuu kanttia ja lujaa tahtoa löytyvän. Akkanen olisi varteenotettava pelaaja Hokkasen ohella kun uutta kapteenia etsitään.

Mitään ei ole itselläni Järvistä vastaan, päinvastoin, Pasi on yksi suurimmista Jukureista all time. Kaikista parasta tietysti olisi että Pasi kuin joukkuekin alkaisi nyt revanssiviikonloppuna pelaamaan tasollaan, mutta kuinka todennäköistä on odottaa tällaista.. oikeastaan ihmettä tapahtuvaksi?

Vieläkö revanssiviikonloppu katsotaan..?
 

Blackorange

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Mestis
En lähtisi itsekään dumaamaan kumpaakaan, Pennasta tai Järvistä, kaverit on vaan aika pahassa paikassa tällä hetkellä. Pennasen suorituksia kannattaa tosiaan arvioida varmaan syyskuusta lähtien tarkemmin. Jukureissa on tällä hetkellä kovat menestyspaineet ja sen huomaa, ilman niitä joukkue olisi varmasti ylempänä taulukossa. Pablo on hieno mies ja tapasinkin hänet lähiaikoina sattumalta pari sanaa vaihtaen. Samoin Jukureiden joukkue on ilmeisesti heikentynyt melko paljon viime kaudesta, mm. Bernardin ja Partasen lähdön myötä.

Jääkiekko (tai mikä tahansa urheilulaji) on helppoa analysoida ruudun takaa, mutta vaikka Sihvonen kieltääkin seuraavan, siellä pääkopassa ne tunteetkin vaikuttaa touhuun. Kouvolassakin on yleisön antama paine ja nopeasti tappioiden myötä ilosta vaihtuva negatiivisuus joukkuun harteilla hyvin nopeasti, jengille pitäisi antaa enemmän aikaa. Parin tappion jälkeen mitään ei ole sarjassa menetetty, mutta paineiden kasautuessa siitä putkesta tulee nopeasti pitkä. Joku varmaan ymmärtää mitä tarkoitan?

Kannustaminenhan ei voi olla vain sitä, että maalin jälkeen tuuletellaan. Kannustamista tarvitaan eniten silloin kun se maali on elämän ja kuoleman maali, ja sinne maalille on mentävä kuten Ristolainen meni U20:ssä. Siihen se yleisön tsemppaus antaa virtaa. Siellä on nytkin JYP Akatemia kovassa lennossa, vaikka sarjassa olikin hännillä. He saavat tehdä töitä varmasti melko paineettomassa tilassa, mikä näkyy.

Tarkoitan tällä sitä, mikä oli Kouvolassakin näkyvissä viimeisellä kaudella, että Pablo elää ja kuolee jäällä luovuudestaan ja luovuus taas kuolee pakon edessä. Suomessa ei perinteisesti taiteilijasieluja ymmärretä, koska olemme insinöörikansaa. Silti he tekevät ne kaikista kauneimmat suoritukset, kun saavat siihen mahdollisuuden. Mieleeni tulee Pablosta nimet kuten Liukkonen ja Nurmberg.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Sinänsä ihan mukavaa tekstiä Kouvolan mieheltä, mutta menee kuitenkin aika paljonkin asian vierestä näin Mikkeliläisittäin.

Järvisen hienoutta miehenä tai pelaajana kyseenalaistaa todella harvat, mutta ei silläkään ole mitään tekemistä tämän kauden esitysten kanssa. Fanienkin on mietittävä missä menee se raja, milloin on itse asiassa jopa velvollisuus nostaa äänen painoja ja alkaa vaatimaankin asioita. Se raja on selvästi ylitetty tässä vaiheessa kautta.

Samoin kun puhut kannustamisesta, niin sanon ihan suoraan että Sarvis kannustaa niin myötä kuin vastamäessä, ja nimenomaan vastamäessä, takuulla enemmän kuin KKP.

Menestyspaineita on aina ollut. Toisilla enemmän toisilla vähemmän. Ei menestyspaineita Mikkeliin ole kukaan tuulipukujanari hatustaan luonut, vaan joukkue ja joukkueenjohto on itse ne tavoitteet/paineet tänne tuonut. Samoin pelaajat ovat halunneet tulla vapaaehtoisesti kasvamaan ja kantamaan joukkuetta menestykseen, tietääkseni ketään ei ole pyssyllä tänne käsketty.

Jos me loppuun asti koitetaan vaan ymmärtää, niin kausi on kohta ohi ja sen jälkeenkö pitäisi miettiä mikä meni vikaan? Pääkopasta suurin osa Jukurien ongelmia todellakin on lähtöisin, mutta tässä vaiheessa on mietittävä myös valintoja, onko kaikki pelaajat sittenkään valmiit jatkossakaan kantamaan sitä vastuuta, mitä varten heidän on Mikkeliin hankittu. Onko hankinnat onnistuneet?
Mikäli näyttää siltä että ymmärtäväinen nami-nami ei tule auttamaan jatkossakaan, niin sitten on tehtävä muutoksia kokoonpanoihin, jotta laivassa on oikeasti sellaiset osat, että se pystyy kääntymään ylipäänsä toiselle kurssille. Jos on köli auttamattomasti jumissa, tai pohja vuotaa, eikä paikkaus auta, niin silloin täytyy käyttää uusia osia jotta laiva on toimintakykyinen.

Täällä kyllä oikein palataan halusta antamaan joukkueelle raikuvat tsempit, kunhan saataisiin edes vähän sytykettä!
Ihmisillä on paskat fiilikset kun joukkueen peli ei toimi, eikä pysty ymmärtämään mitä hittoa siellä kentällä pitää niin paljon pelätä, että se peittää alleen kaiken intohimon tekemiseen? Joka vaihto pitää pelata siten että intohimo maalin tekemiseen näkyy kilometrin päähän. Ottelupäivän pitäisi olla pelaajille juhlapäivä, jolloin voi tehdä sen maalinkin ja näyttää ylipäänsä kaikelle kansalle osaamistaan. Tai puolustajalle oiva paikka näyttää kuka siellä maalin edessä käskee. Eilinen Peliitat peli oli oiva osoitus toimivasta joukkueesta, nimittäin kotijoukkueesta. Jukurien 1-1 tilanteessa painaessa kovemmalla materiaalilla näennäisesti päälle, Peliitat taisteli hampaat irvessä kytäten paikkaa. Siinä vaiheessa kun kiekkoon pääsivät Jukurien alueella, niin intohimon maalin tekemiseen pystyi haistamaan hallin pihalle asti. Ne tulivat päälle kuin sika limppuun ja hakkasivat kiekon reppuun.

Revanssiviikonloppuun toivotus Jukureille, että lähdette tekemään oikeasti parhaanne joukkueen eteen, koetatte jättää turhat vapinat koppiin, ei se loppu pelissä ole kuitenkaan kiekkoa kummempaa. Toivotaan että alkuvuoden kova koulu lopulta kääntyy meidän parhaaksi ja kyetään vielä aivan huipulle asti, vaikka polvi jo välillä tatamia tapaakin. Kyllä se mahdollista on ilman muuta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kuuluisi ehkä otteluketjuun, mutta kun ei kukaan ole vielä avannut eikä kiinnosta itseäkään, niin laitan tänne.

Lainaus Jukureiden sivujen otteluennakosta: Turunen toivoo näkevänsä joukkueeltaan samanlaista "tiikerin silmää" viikonloppuna kuin Heinolassa nähtiin kahden erän ajan.

Siis mitä? Onko tuo joku vitsi? Nauruun kuoleminen oli lähellä, kun tuon luin.
 

ahal

Jäsen
Urheilusanomissa Toivakka pamauttaa, että "loppukauden tavoite on yksiselitteinen. Haluamme voittaa Mestiksen mestaruuden. Piste."

Pennasen toiminta miellyttää seurajohtoa, ja luottoa löytyy ainakin toistaiseksi. Suurin syypää tilanteeseen löytyy monista alisuorittajista, joista on tullut "perässä vedettäviä" (ehkä toimittajan oma termi).

Viime aikoina on saanut seurata monen muunkin seuran ja joukkueen taaperrusta. Eniten on mietityttänyt seikka, mikä saa esim. viime kauden liigamestarin näyttämään niin aneemiselta. Miksi pelaajat hiihtelevät kuin 50 km:n vapaata ja ovat tekevinään töitä? Mihin on kadonnut edelliskaudelta tuttu intohimo, rohkeus ja taistelu? Mihin pelistä on hävinnyt se jokin, millä matseja voitetaan?

Väkisin tulee mieleen, että pelaajat eivät usko valmentajan pelitapaan. Valmennus ajaa jääräpäisesti asioita, jotka ovat pelaajille enemmän tai vähemmän vieraita eivätkä onnistu luontaisesti, kunkin omia vahvuuksia hyödyntäen. Sitoutuminen jää silloin vajaaksi, kenties suorittaminenkin sen maagisen 5 %, jota Tamminenkin usein paasaa. Jukureissa on riittävästi taitoa ja osaamista mestaruustaisteluun. Näkisin, että Pennasen tehtävä on tukea pelaajiaan ja rohkaista käyttämään osaamistaan virheitä pelkäämättä.

Karri Kivi oivalsi viime talvena menestymisen salaisuuden ja käänsi lyhyessä ajassa kurssin täydellisesti. Puolessa vuodessa leipoutui myös junnujen mestaruuskakku. Jukurien kohdalla aikaa kurssin muutokseen on järkyttävän vähän, eikä isoa remonttia ehdi tehdä. Se vie usein kuukausia. Nyt olisi tärkeää löytää akilleen kantapää ja hoitaa kuntoon. Ainakin palaverin paikka.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Pikavilkaisu tilastoihin, kiekko on kuitenkin tulosurheilua huolimatta siitä, miltä peli näyttää tai miten se on tai ei ole jonkun mielestä kehittynyt.

Jukurit: 44 ottelua, sijoitus kahdeksas, ero kärkeen järkyttävät 25 pistettä ja puolivälierien kotietuunkin jo 12 pistettä. Maaliero +-0. Kuntopuntari eli kymmenen viime ottelua kertoo seuraavaa: 1 0 3 6 = vain 6 pistettä / max 30 pistettä. Maaliero 19-33= -14. Viidessä viimeisessä pelissä tehtyjä maaleja vain kahdeksan ja yksi piste.

Runkosarjaa on jäljellä kuusi viikkoa ja 12 ottelua, kyllähän tässä pikkuhiljaa aletaan tarvita pientä tai keskisuurta ihmettä, että playoffseissa nähdään enemmän kuin kaksi kotipeliä.
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Runkosarjaa on jäljellä kuusi viikkoa ja 12 ottelua, kyllähän tässä pikkuhiljaa aletaan tarvita pientä tai keskisuurta ihmettä, että playoffseissa nähdään enemmän kuin kaksi kotipeliä.

En pitäisi playoff-paikkaakaan vielä varmana. JYP-Akatemia pelaa tällä hetkellä vahvasti ja piste-ero on enää 10 pistettä. Jukureilta vielä neljä hävittyä ja JYP-Akatemialta neljä voitettua peliä niin tästä keväästä tulee ennätys-lyhyt.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En pitäisi playoff-paikkaakaan vielä varmana. JYP-Akatemia pelaa tällä hetkellä vahvasti ja piste-ero on enää 10 pistettä. Jukureilta vielä neljä hävittyä ja JYP-Akatemialta neljä voitettua peliä niin tästä keväästä tulee ennätys-lyhyt.

JYP-A:lla on lisäksi yksi ottelu vähemmän pelattuna. Teoriassa ero on vain seitsemän (7) pistettä. Nähtävästi tässä pelissä (La 8.2.2014 17:00 JYP-Akatemia - Jukurit) lyödään kevään suunnitelmille tarkempaa suuntaa. Pari tappiota (HCK, Sport, LeKi, Jokipojat) ennen tätä ja tästä vielä, niin JYP-A karkaa parilla piteellä ohi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuo on taktinen juttu, ehitää kasata liigajoukkuetta monta viikkoa muita kärkiseuroja pidempään, ku ei osallistuta pleijjareihin :)
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Pari poimintaa tilastoista

Jukurit plusmiinustilasto flop3 22.1.
1. JÄRVINEN Pasi Jukurit 28 38 -10
2. LOSTEDT Patrik Jukurit 5 11 -6
3. NÖYRÄNEN Pentti Jukurit 15 20 -5

Kaikki muut puolustajat ovat muuten plussalla, seuraavana puolustajista listalla vahvuudesta jo poistunut Tikkinen +2 ja Forsström +3.

Jukurit miinusmaalit flop3 22.1.
1. JÄRVINEN Pasi Jukurit -38
2. FORSSTRÖM Jani Jukurit -26
3. JALO Toni Jukurit -24

Pablo on hieno pelaaja, jolle kaikki kunnioitus. Hän joutuu pelaamaan pakon edessä isoja minuutteja liian isossa roolissa, antaa takuulla 110% joukkueen eteen joka tilanteessa ja on kopissa isähahmo aika monelle pelaajalle, mutta jossain vaiheessa tosiasiat on tunnustettava; enää ei riitä liike eikä fysiikka tällä tasolla joukkueen kiekolliseksi ykköspuolustajaksi. Ei ole riittänyt koko kaudella. Ihmetellä täytyy myös Pennasen luottamusta, kyllä noilla tilastoilla aika moni pelaaaja olisi pistetty sivuun tuosta roolista. Onko muu pakkikalusto niin puukätistä, ettei paikalle vain löydy nykyrosterista peliä rakentavaa korvaajaa? Kannattaisiko edes kokeilla?

Toni Jalo on taitava hyökkääjä mutta puolustaminen on usein heikkoa, tämän vuoksi Toni ei pelaa liigassa. Mestis on myös ammattilaisten sarja ja menestyvän hyökkääjän tässä sarjassa on tehtävä duunia molempiin suuntiin.

Pablo on tosiaan hieno pelaaja mutta onko joutunut tällä kaudella kantamaan liian suuren vastuun joukkueen pelaamisesta? Kyllä Jukurit on tällä kaudella alisuorittanut koko rintamalla. No Jukurit on yksi Mestiksen menestyneimpiä seuroja, ja pitkässä juoksussa tulee hyviä kausia mutta myös huonoja kausia.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenna luukkua aukomassa on A-junioreiden Nicolas Luomi.

Tämä ei kuitenkaan ollut varsinainen asiani, vaan ihmettelyn aiheena on Jukureiden puolustus. Kotisivuilla ilmoitetaan Jukureiden lähtevän huomenna viidellä pakilla liikenteeseen, koska Järvinen on sivussa.

Eikös meillä kuitenkin vielä reservissä ollut vahvoja otteita esittänyt Rukajärvi vai onko hänkin loukkaantunut, jonka vuoksi pakisto joutuisi lähtemään vajaalla miehityksellä.

Pelaakohan Lostedt huomenna sitten pakin paikalla, että saadaan täydet parit aikaan? Stunttasi hyvin edellisen loukkaantumissuman aikaan pakistossa, joten ei varmaan tuottaisi ongelmia huomennakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös