Jukurien kannattajatoiminta – miten liigatasolle?

  • 124 374
  • 498

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti ViikinkiVillet ei lannistu vaan jatkavat toimintaansa. Omalla tavalla, omalla luvalla mutta Suomen lakia noudattaen.

En ole koskaan ymmärtänyt että miten kannattamiseen liittyy pelaajien muuttoapu, valmentajien niskahieronnat, edustustilaisuudet ja muut tapahtumien järjestelyt. Toki Suomi on yhdistyksien luvattu maa ja tämä toiminta antaa monelle sisältöä elämään. Olen huomannut muutamia ns. Sarvisklub henkisiä ihmisiä myös KooKoon toiminnassa. Toki nyt osa niistä on jo vaihtanut pariin kertaan kannattamaansa joukkuetta... Eli tärkeintä ei olekaan se joukkue vaan yhteenkuuluvuuden tunne sekä yhdistystoiminta.

Kun katsomoon tuodaan sydäntä, tunnetta ja intohimo omaa seuraa kohtaan niin alkaa tapahtua. Tulee ääntä! Tulee tunnelmaa! Tulee tunteidenpaloa! ja kyllä... Tulee kritiikkiä seurajohtoa sekä omia alisuorittavia lampaita kohtaan!

Tätähän ei moni tajua mutta kyllä seurajohdolle antaa kritiikkiä, vastustajalle huutaa, tuomareille huutaa, omiaan kannattaa äänekkäästi jne.

Liigassa on tänä päivänä muutenkin liian hienostomeininkiä katsomoissa että muutokset ovat tervetulleita. Peli kentällä ei ole mitään golfia, tennistä tai kouluratsastusta. Mikäli kaikki pelaajat, valmentajat ja tuomarit mikitettäisiin niin saisimme rehellisen kuvan lajista. Siellä V#TUT ja KU##PÄÄT lentäisivät... Siinä sitten perheen äidit pahoittaisivat mielen. Nyt ne mielet pahoittaa ainoastaan jos joku huutaa katsomosta pahan sanan tai näyttää keskisormea vastustajalle.

Tunnelma ja se lajin todellinen luonne ei näy enää katsomoissa. Pysyn siis itsekin nykyään vain kotikatsomossa Ruutu+ palvelun kanssa sillä hallilla saat saman tunnelman mutta kalliimmalla.

Juha Perälän sanoin; " Katsomosta Sarvisklubi VEKS!"
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vai sellainen soppa tästä tuli. Tämä on varmaan sitä Vesalasien markkinoimaa viikinkisoppaa.

Ymmärrän oikeastaan molempia osapuolia oikein hyvin, yksi asia mitä en ymmärrä, on Vesalaisen hämmentäminen tässä sopassa.

JSC on tehnyt pitkäjänteistä työtä niin otteluissa, kuin otteluiden ulkopuolella. Jotkut palstaveljet kumastelevat miksi JSC:n porukat ovat olleet talkoilemassa... Syynä on varmaan ollut se, että näin on saatu rahallista apua toimintaan. En ole varma, mutta näin voisin olettaa.

Ymmärrän Viikinkiveljien synnyn syitä. Moni haluaa kehittää fanitoimintaa ja olla mukana, varsinkin nyt kun olemme Liigaan nousseet. Voi olla, että kehitysideoita ei ole JSC:ssä kuunneltu riittävän herkällä korvalla. Muutosvastarintaa on varmaan ollut JSC:llä ja ei ole tajuttu, että joillakin kannattajilla on tarvetta toiminnan muuttamiseen kehittämiseen.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin VV porukka on nuorta, innokasta porukkaa, joka haluaisi kannustaa Jukureita. JSC:n porukkaan taas kuuluu monenlaisia ihmisiä vauvasta vaariin ja monelle nuorelle voi olla vaikeaa samaistua tähän porukkaan. Yleisellä tasolla, ryhmään kuulumisessa on monelle tärkeää, että kokee joukon omakseen ja voi samaistua porukkaan. Nuorille, jotka etsivät vielä omaa identiteettiään, voi olla vaikeaa samaistua porukkaan, johon kuuluu myös eläkeläisiä ja lapsia. Leimautumisen pelko on suuri.

Se miksi tämä tilanne on ajautunut tällaiseksi, voi olla monia syitä. Kaikkia syitä ei varmaan kukaan koskaan tule saamaan selville. Syitä on varmaan pohdittu yhteispalaverissa, mutta vaikuttaa pahasti siltä ettei eri osapuolia ole kuunneltu. Tähän johtopäätökseen voi tulla, kun lukee Jukureiden ja JSC:n tiedotusta palaverista.

Kun muutakaan tietoa ei ole, niin kaikki tieto on se mitä JSC ja Jukurit ovat tiedottaneet, VV ei ole asiasta pukahtanut mitään. Miten voisikaan, kun JSC:n tiedotteen mukaan VV on määritellyt itsensä hierarkiamattomaksi ryhmäksi, jolloin heillä ei ole määriteltyjä vastuuhenkilöitä ja -rooleja. Eli kyseessä on ymmärtääkseni porukka, joista kukaan ei halua esiintyä VV:n edustajana. Hierarkiaton ryhmä on mielenkiintoinen, siinähän kukaan ei kanna vastuuta toiminnasta.

Itse toivon että kaikki mahtuvat kannustamaa Jukureita. Toisaalta en ymmärrä miksi Kouvolan puolesta halutaan JSC pois katsomosta, kateudesta?

Päätyyn mahtuu ja Ikioma Areenalle mahtuu ääntä. Toivotaan, että kaikki fanit voivat yhdessä seisoa toimintansa ja joukkueen takana.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
On tehty talkoita ja varmaan maalattu viimeisen parin vuoden sisään tyyliin puoli jäähallia uusiin väreihin Jukurien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. On muutettu pelaajia ja rempattu näiden kämppiä ja on palveltu Jukuripaita päällä kaikissa mahdollisissa seuran osoittamissa kissanristiäisissä.

Noin niinkun muuten en puutu tähän väittelyyn mutta tämä kuulostaa kyllä melko erikoiselta toiminnalta. Kai seuralle ilmainen työvoima kelpaa, mutta eihän tämä nyt mikään kannattajaporukan vastuu voi olla. Kyllähän tuon ymmärtää, että joskus voidaan tehdä jotain talkootyötä seuran hyväksi, mutta kuulostaa siltä että Mikkelissä tuo on ollut enemmänkin käytäntö.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Ilmeisesti Mikkelissä jääkiekko-ottelut halutaan ainakin mielikuvatasolla pitää edelleen setämiestapahtumina. Jos katsomoon on saatu uutta nuorta verta, siitä todella kannattaa pitää kiinni. Sanonpahan vaan.

JSC:stä tulee mieleen elohopea kerho jossa käydään poimimassa mustikoita ja tehdään kaikkea mukavaa yhdessä otteluiden välissä (eikä siinä mitään pahaa) mutta se että "työ ette saa tulla tänne ku myö oltiin tääl ensin" on hassua mustasukkaisuutta joukkueesta.

En ole koskaan ymmärtänyt että miten kannattamiseen liittyy pelaajien muuttoapu, valmentajien niskahieronnat, edustustilaisuudet ja muut tapahtumien järjestelyt... Eli tärkeintä ei olekaan se joukkue vaan yhteenkuuluvuuden tunne sekä yhdistystoiminta.

Amen brothers. I say A M E N!

Saavutetuista eduista ei luovuta ja kaikki muutos vanhaan ja tuttuun on uhka omalle stabiloituneelle statukselle keskellä "omaa" seisomakatsomoa.

SC:llä on ollut nyt kaksi ja puoli vuotta aikaa (nousun ratkaisseesta mestismestaruudesta) kehittää toimintaansa, mutta klassikkoa lainaten ei mitään uutta mettän puoleisesta päädystä. Eihän kaikki voi olla kunnossa, jos ison osan nuoremmista kannattajista mielestä seuran viralliseen kannattajaryhmään liittyminen tai heidän kanssa samassa katsomossa kannustaminen on liian noloa. Historia ja sitoutuminen omalla tavallaan on hienoa ja kannatettavaa, mutta status quo ei voi olla ikuinen. Kysykää vaikka dinosauruksilta. Peiliin katsominen rehellisesti on rankka paikka, mutta kaikkien se täytyy tehdä jossain vaiheessa.
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
Surullista, että Sarvisklubi päätti lähteä valehtelemaan. Ei heitä kiinnosta Jukurit pätkän vertaa, ainoastaan oma etu ja kiva yhteisötoiminta.

Ymmärtäähän sen, kun elämässä sisällön tuottaminen työttöminä ja perheettöminä on hankalampaa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureiden uusi faniryhmä Viikinkiveljet kommentoi ensimmäistä kertaa syrjimisväitteitä ja tavoitteitaan: "Meidät leimattiin yhden ihmisen kommentin takia" - Länsi-Savo Nyt on Viikinkiveljiltäkin saatu kommentit ja hyvin samoilla linjoilla kuin mitä täällä on käytykin läpi. Sitä en tiennyt että tämä yhteistyön täysin estävä kommentti on sanottu jo ennen VV:n perustamista kun potentiaaliset jäsenet olivat pohtineet syitä uuden porukan perustamiselle. Tuossa jutussa haastateltujen VV:n Pynnösen ja Kongan mukaan:
Länsi-Savo kirjoitti:
...
Viikinkiveljet-kannattaryhmän perustaneet Santeri Pynnönen ja Antti-Pekka Konga sanovat kyseessä olevan yhden henkilön henkilökohtainen mielipide, jonka hän lausui ennen Viikinkiveljien perustamista.

— Häneltä pyydettiin rehellistä mielipidettä siihen, miksi hän arvelee, ettei SarvisClub kiinnosta ulkopuolisia. Se ei ehkä ollut asiallinen kommentti, mutta häneltä pyydettiin omaa näkemystä yksityishenkilönä, Pynnönen sanoo.
...
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Pahoittelen taas kommentoimista Jukurien keskusteluun, mutta tämä on kyllä näin naapurikylältäkin katsottuna varsin mielenkiintoinen saaga. Hiukan huvittaa Vesalaisen visioima "väliseinä". Siinähän olisi Vesalaisella toki oiva tilaisuus myydä vaikka lisää mainospaikkoja? Muutenkin tuo YLE:n uutinen on kyllä hauskaa luettavaa, esimerkiksi alussa mainittu: "on syntynyt uusi ja eriskummallinen tilanne, kun Jukureiden taakse on syntynyt kaksi erillistä kannattajaryhmää". Öh, ei Mikkeli ole ensimmäinen eikä viimeinen paikkakunta jossa on kaksi kannattajaryhmittymää. Joillakin paikkakunnilla on kaksi tai peräti kolme ryhmittymää.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Kyllähän tässä käy hetki hetkeltä selvemmäksi, että analyysini tilanteesta oli alusta alkaen sataprosenttisen oikea.

Täällä on kaksi koulukuntaa, toiset puhuvat arvoista, seuran auttamisesta, vastuullisuudesta, ammattimaisuudesta ja perinteistä. Toisten argumentit ovat luokkaa "hassuhattu, rumpu, kannattajakulttuuri, shalalaa". Pikku vinkkinä näille Pynnösille yms.: se eurooppalainen kannatuskulttuuri on muualla jo vähän so last year. Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ymmärtää asian todellisen luonteen. Menkööt Viikinveljet soihduttamaan johonkin jalismatsiin, ja Mikkelin kiekkofanitoimintaa ohjatkoon jatkossakin kolme kirjainta: J S C.
 

Tompsoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Maurin kommentit antavat täydellisen esimerkin siitä, miksi Mikkeliin tarvitaan uusia tuulia. JSC on tällä hetkellä hyvin heikoilla jäillä, eikä sieltä pelasta mikään piirroshahmo, saatika pikku kakkosen katsojat.

Asiallinen kannanotto Veljiltä, huomisen tiedotetta odotellessa. Saa nähdä, miten vaikuttaa tämän päivän otteluun.
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Väliseinä olisi kyllä jotain huikeeta ja ennennäkemätöntä. Eikö Sarvis vois porukalla rakentaa muurin katsomoon kun kerta ovat tottuneet hallilla muutenkin talkkaria leikkimään.
Mauri kyllä huikee! Todellinen the Hahmo...
 

Hahmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sama ilmiö on aika tuttu muuallakin. Kuutisen vuotta sitten Tampereelle syntyi uusi kannattajaporukka, joka alkuperäisessä toimintaideassaan julkisestikin totesi, ettei halua samaistua vanhaan kannattajaryhmään.

Olin itse sen vanhan porukan aktiivisimpia jäseniä, mutta jostain syystä (tai ehkä juuri siksi) uusi porukka pyysi minua jo perustamisvaiheessaan puheenjohtajakseen. Mietin asiaa miltei sekunnin, mutta edellä kuvatun toiminta-ajatuksen (facebook) nähtyäni totesin, etten voisi mitenkään enkä koskaan olla mukana porukassa, jonka tarkoitus on erotella kannattajia, eikä yhdistää. Porukka valitsi johtajakseen jonkun muun. Onnea hänelle. Hän lienee useampaankin kertaan vaihtunut. Onnea siis heille kaikille.

Uuden kannattajaporukan toiminta alkoi sillä, että se kokoontui c-päädyn seisomoon ja alkoi pitää siellä pitkään toivottua meteliään. Tämä oli hyvä!!! Homma meni vaikeaksi viimeistään siinä, että uusi porukka alkoi laulaa (kaiken logiikan vastaisesti) itse keksimään lauluja, joihin toivoivat muita mukaan ilman, että kukaan muu kuin he olisivat osanneet sanoja. Ja kun kukaan yllättäen (sic!) ei lähtenyt mukaan, uusi porukka piti vanhaa porukkaa entistä taantuneempina. Alkoi kalevalainen kilpalaulanta, jossa häviäjiä olisivat sekä Joukahainen että Väinämöinen.

Silloin harvoin, kun vanha ja taantuneeksi moitittu porukka alkoi kannustamaan joukkuettaan, uusi porukka alkoi heti laulaa päälle tai kannustaa kovempaa eri tahtiin. Ja niin edelleen. Kilpalaulanta oli kausien 2011-2012 ja 2012-2013 keskeisin katsomoilmiö. Jokainen, joka ymmärtää mitä tarkoitan, ymmärtää - ja muut eivät ymmärrä.

Kävin molempien kannattajaporukoiden mukana katsomassa kymmeniä pelejä. Lopulta totesin, että vanha porukka oli hiljaa ja konservatiivinen. Ja samalla totesin, että uusi porukka ei voinut arvostaa kuin omaa tapaansa kannustaa joukkuettamme. Syksyllä 2013 lopetin hallilla käymisen kokonaan. Minulle alkoi riittää kannattajien toisiinsa kohdistuva riitainen arvostelu, jonka ydin oli se, että kummankin mielestä toinen kannusti joukkuettamme väärin.

Samaan aikaan alkoi muuttua joukkueen keskustelupalstakulttuuri. Olin vanhan palstan aktiivi ja moderaattori. Samalla minua pyydettiin tämän sivuston toimittajaksi, mutten nähnyt joukkueeni kannalta tässä paltassa oikein mitään mieltä. Enkä näe edelleenkään. Lopetin kirjoittamisen tuhansien viestien jälkeen kuin seinään.

Mainitsemani uusi sivusto on niin kertakaikkisen nolo ja riitaisa, etten halua niitä onelinereita nähdäkään. Sivusto täyttyy kannattajien välisestä kilpailusta siitä, kuka kannattaa oikein, kuka väärin, kuka on nuori, kuka vanha, kuka terve ja kuka vammainen. Sanonpa vaan: voi vittu mitä touhua.

Niin, se joukkue on tietysti Tappara.

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Tämä Mikkelin saaga on taas hyvä esimerkki siitä kuinka vanha sukupolvi kohtaa nuoren. Eipä tässä mitään ongelmaa ole siinä mielessä, että ajan saatossa luonnollinen poistuma tekee enemmän ja enemmän tilaa tälle ViikinkiVeljien porukalle. Aina tulee uusia ryhmiä ja uusia ihmisiä porukkaan mukaan. Jossain vaiheessa tulee väistämättä se hetki kun vanheman porukan on annettava tilaa uudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huutonaurua Mikkelin jäärille ja peukkua nuorille. Vaikuttaa tosiaan siltä, että vanha kaarti haluaa vain olla mukana yhdistystoiminnassa, kun nuoremmat haluaisivat kehittää oikeasti katsomokulttuuria. Toivottavasti ratkaisuna nämä vanhukset siirretään kulmaan/sivuun, ja äänekkäämpi sekä tulevaisuudessa varmasti suurempi fanijoukko pääsee parhaille kannatuspaikoille.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Olen tehnyt itsekin vähän vastaavissa jutuissa saman havainnon, uusi porukka saattaa saada jotain uuttakin aikaiseksi mihin vanha ei välttämättä olisi pystynyt, mutta loppupelissä kokonaisuus kärsii ja pahimmillaan käy noin, eli into koko toimintaan katoaa kun joutuu painimaan sellaisten asioiden ja kiistojen kanssa jotka johtuvat pääasiassa ihmisten egoista.
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
Tuntuu siltä, että "sarvisklubin" valheellinen lausunto ei aiheuttanut sarviksen toivomaa efektiä. Suuri yleisö nimittäin tuntuu ymmärtävän asioiden todellisen laidan ja on asettunut Veljien taakse. Se kertoo mielestäni siitä, että suuri yleisö on kyllästynyt "sarvisklupin" väsyneeseen meininkiin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olipas tyhmä jäähy märkä-simolta erän loppuun. Taitaa olla eka 0-0 ensimmäinen erä Kouvolassa

E. Sori tuli väärään ketjuun, voi poistaa jos joku osaa
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämän ketjun otsikko lienee paras minkä alle omaa pohdintaani voisin availla:

Mikkelissä on ilmeisesti saatu faneja kerättyä ihan mukavasti ja fanitoimintaakin kehitelty eteenpäin(?), niin tuli mieleen että oisko kysyntää/tarvetta rakentaa pääkaupunkiseudulle omaa etäfanitoimintaa saman tyypisellä sapluunalla kuten esim. SaiPan faneilla on?
Olisi mukava jos olisi joku ravintola mistä kaikki Jukurien matsit olisi katsottavissa omalla porukalla ja mahdolliset matsireissut voisi olla myös aiheellisia.

Toki, tiedän että tämmösen kanssa saatan olla erittäin aikasessa tai jopa aivan metsässä kun Jukurit ei ole liigaa pelannut vielä erääkään, mutta kunhan herättelen ajatuksia.

Keväällä 2016 Rauman Lukko järjesti meille pääkaupunkiseudun Lukko-faneille matsimatkan Raumalle (ks. video reissusta), jonka jälkeen perustettiin faceen pk-seudun Lukko-fanien oma ryhmä (jäseniä parhaillaan 77), jossa voi suunnitella kyytejä ym. Parhaillaan keskustelua lauantain Hifk-pelistä nordiksella. Suosittelen samaa teille. Takaraivossa on ollut ajatus, että olisi hienoa järjestää yhteinen matsimatka jonkun muun pk-seudun faniporukan kanssa, mutta jäänyt vielä ajatuksen tasolle.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Klassinen vanhan koulun poliitikkohuijaus tuo Sarviksen ulostulo "tuumaustuokion" jälkeen. Vesalainen kertoi ensin, että asioita puitiin yhteisymmärryksessä ja nähtiin yhteisiä linjoja. Sitten Sarvisclub jälkikäteen heittää 180-asteisen käännöksen ja irtaantuu kaikesta yhteistyöstä, ja Vesalainen joutui ihmettelemään, että mitenkäs tässä näin kävi. Hienosti torpedoitu, Sarvis. Näin sitä kyldyyriä varmaan edistetään! Voin muuten antaa vinkin: ihmiskunnan historiassa lähes poikkeuksetta kehityksen ja uudistusmielisyyden vastustajat ovat hävinneet historian hämäriin. Miettikää sitä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eli Vesalainen vaan jatkaa hämmentämistään ja hyökkää nyt suoraan Sarvis clubia vastaan. Meneehän mielenkiintoiseksi.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Lainaan suoraan Länsi-Savosta:
- Hyvähenkinen palaveri. Ryhmät ovat löytäneet keskinäisen kunnioituksen ja hakevat yhteistyön malleja, Vesalainen sanoi palaverin jälkeen.
...
Tapahtumat saivat kuitenkin uuden käänteen, kun SarvisClub julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, jossa sen hallitus hylkää kokouksen sovintoesityksen.
- Seura astuu nyt takavasemmalle. Palaverissa sovittiin, että fanit olisivat olleet yhdessä päädyssä, mutta nyt seuralle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin järjestää ryhmille omat paikat, harmittelee Vesalainen.

En ymmärrä, miten tästä saa Vesalaisen syyn, kun Sarvikset kusevat homman ihan omatoimisesti. Mutta Mauri varmaan selostaa tämänkin asian.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Sama ilmiö on aika tuttu muuallakin. Kuutisen vuotta sitten Tampereelle syntyi uusi kannattajaporukka........

Olipa hyvä kirjoitus, josta voi ottaa ajatuksentynkää, jos siihen on kykyä. Jokainen kannattakoon tavallaan, mutta toisten arvosteleminen "väärästä tavasta fanittaa" on jotenkin väsynyttä. Eikä se ainakaan pienen paikkakunnan kannattajakulttuuria kohota. Tampereella eriseuraisuuteen on ollut varaa iät ja ajat (Ilves ja Tappara), mutta Mikkelissä kannattaisi koota joukkoja ja etsiä sitä yhteistä nimittäjää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös