Jukurien kannattajatoiminta – miten liigatasolle?

  • 124 062
  • 498

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Minusta on sangen typerää tulla sotkeutumaan Jukurien kannattajatoiminnasta kertovalle palstalle ilman kokonaiskuvaa ja kunnon kompetenssia asiaan, ja samalla tuomita uudet tulijat näkemättä heistä vilaustakaan.

No, sen jälkeen kun tulin tänne tästä asiasta keskustelemaan, niin minulle on esitetty seuraavat vastaväitteet, joista useimmat toki varmastikin tunnekuohun vallassa, mutta silti:

- Mauri kylvää eripuraa
- Mauri kirjoittelee asiasta, josta ei tiedä
- Mauri on Sarvis Clubin johtohahmo
- Mauri on trolli

Ja itse asiaan on sanottu, että "Sarvis Club on väsynyt läpsyttelykerho".

Että en nyt tiedä onko muillakaan keskustelijoilla ihan hirveästi kompetenssia?

Onhan tuo yhteinen keskustelutilaisuus, joka videoidaan suorana, niin ihan täyttä vittuilua seuralta. Voin jo sieluni silmin nähdä kun siellä Joni Vesalainen hymyilee kameran edessä maireasti, jotta "lyökääs kättäpäälle että lähdette tekemään yhteistyötä". Varmaan tulee hyvä keskustelu, ihan yhtä tyhjän kanssa, kukapa viitsii kameran edessä lähteä toisen toimintaa kyseenalaistamaan. Ja vittuilua on sekin, että tällaisella varoitusajalla järjestetään moinen häppeninki. Helppohan se on jonkun amo kundin pyyhältää paikalle kun ei vaan koulun kanssa päällekkäin satu, mutta sen sijaan Sarvareiden porukalla voi olla esim. työ tai vastaavia esteitä. No, katsellaan ja kuulostellaan.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Helppohan se on jonkun amo kundin pyyhältää paikalle kun ei vaan koulun kanssa päällekkäin satu, mutta sen sijaan Sarvareiden porukalla voi olla esim. työ tai vastaavia esteitä. No, katsellaan ja kuulostellaan.
No jaa, mitähän tuohonkaan sanoisi :D. Kyllä siellä "Sarvareista" ne tietyt henkilöt tuntuvat olevan joka tapahtumassa mukana, jos järjestäjänä on Jukurit, oli sitten mikä tahansa viikonpäivä ja kellonaika kyseessä. Tiedä sitten niidenkään työllisyystilanteesta..?

Mutta ehdotan Maurille, että lähdet polkemaan sitä polkupyörääsi (olen kuullut huhua tämmöisestä) ja annat Mikkeliläisten olla. Kerran trolli, aina trolli.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mauri nyt tykkää tulla Jukurien osioon sohimaan aina kun on mitään ristiriitaista tapahtunut, taisi olla mm. suunnilleen ainoa kenen mielestä koppilive riskeineen oli huikean hyvä juttu, toki vasta Jepen möläytyksen jälkeen.

Tapaamisen ajankohta on fiksu, torstaina kuitenkin seuraava kotipeli ja kukaan tuskin haluaa että ottelusta jää päällimmäisenä mieleen kannattajaryhmien keskinäinen nokittelu. Omasta puolestani toivotan aktiivisemman kannatuskulttuurin tervetulleeksi Mikkeliin, mutta toivoisin myös että sitä voitaisiin vetää myös synkassa perinteisemmän kannattajaosaston kanssa. Vierasreissuillahan koko sinikeltainen kannattajapääty on ajoittain chantannut ja hyppytanssinut, voisi olla hienoa kotonakin.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Et sinä Mauri tullut tänne keskustelemaan, vaan kokonaiskuvaa tietämättä osasit heti käskeä mikä on oikein ja väärin. Eli normaalia Maurimaista turinointia, jossa joku on ihan uskomattoman kliffaa, tai synkeintä sysipaskaa.

Jos tällä linjalla mennään, niin on paree olla oikeassa, mitä sinä et ole. Ja muuten ei kaikki tänne kirjoittajat ole tunnekuohussa, vaikka sanasta tunnut pitävänkin. Kirjoittamasi teksti ei tosiaan (mun mielestä) ole kaukana trollaamisesta.

Keskustelutilaisuus voidaan myös peruuttaa, koska sä jo tiesitkin kuinka se etenee.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Mauri nyt tykkää tulla Jukurien osioon sohimaan aina kun on mitään ristiriitaista tapahtunut, taisi olla mm. suunnilleen ainoa kenen mielestä koppilive riskeineen oli huikean hyvä juttu, toki vasta Jepen möläytyksen jälkeen.

Muistat väärin, tuomitsin erittäin näkyvästi tämän toiminnan.

Muutenkin olen ollut hyvin kriittinen niitä asioita kohtaan, missä mielestäni on ollut huomautettavaa, mikä on johtanut ajoittaiseen mikkeliläisfanien uhriutumiseen palstalla ja tunteenpurkauksiin, joita on nähty lukuisin määrin. Nyt puolustan niitä asioita, joita pidän oikeina, ja reaktio on edelleen sama. Päättäkää jo?


Kyllä siellä "Sarvareista" ne tietyt henkilöt tuntuvat olevan joka tapahtumassa mukana, jos järjestäjänä on Jukurit, oli sitten mikä tahansa viikonpäivä ja kellonaika kyseessä.

Sellaista se aktiivinen fanitoiminta on, kun sitä tosissaan tehdään.

Lisäksi myös Sarvis Clubin kokoinen yhdistysdemokratian perusteita noudattava yhteisö varmasti haluaa käydä asian tiimoilta oman sisäisen keskustelunsa ensin, eli sikälikin aikataulu on taidettu tehdä Veijariveljeksien ehdoilla...
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kun täällä ketjussa näitä faniasioita on vatvottu, niin vielä yksi asiaan liittyvä postaus.

Yhden pelin esiintymisen perusteella pari kommenttia uudelle poppoolle. Omissa siviilikamoissa siellä sun täällä ottelutapahtumassa sekalaisesti käyttäytyvä joukkio, jolla on kolme viestiä FB seinällään (2.10.2017) ei ole yhtenäinen faniryhmä eikä vakavasti otettava faniporukka. Vaikka yhteisten toimintamallien ja yhteisen ulkoisen habituksen ja käyttäytymissääntöjen kanssa puuhailu tuntuisikin sellaiselta keski-ikäisten yhdistysmeiningiltä, mitä vastaan toiminnallanne ainakin osaksi nousitte, niin sitä kannattaa kuitenkin pikkuisen tehdä, jotta saatte helpommin myös muiden hallissa olevien ja Jukureita kannattavien (kuin omienne ja SC:n) huomion ja hyväksynnän. Tehkää itsellenne palvelus ja brändätkää toimintanne ja kertokaa se myös muille: Keitä olette, missä toimitte, miten toimitte, miten näytte ulkopuolisille, miten porukkaan pääsee mukaan. Yksinkertaiset perusjutut, joiden sopimiseen ja kirjaamiseen menee muutaman ison tuopin juomisen vaatima aika. Ja vielä yksi vanha perustotuus ja ilmainen vinkki: Tunnustakaa väriä ja ottakaa käyttöön sininen. SC on pääasiassa keltainen, joten jäljelle jää se toinen. Näyttäkää olevanne vakavasti otettava osa Jukureita tukevaa sinikeltaista yhteisöä. Kaikille lienee selvää, että uudentyyppiselle ja hyvin toteutetulle raikkaalle kannustukselle ja fanitoiminnalle on tarvetta ja tilausta ottelutapahtumissa.
 
Viimeksi muokattu:

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Jos ja kun mennään tämän faniryhmähulabalon syntytarinan juurille, niin veli Vesalaisen ulostulo fanitoiminnasta ja hehkutukset siitä, että "tämä 50 uutta fania on hänellä henkilökohtaisesti parasta mitä tässä syksyssä on tapahtunut", oli se mistä kohtaa tämä lähti lapasesta ja ihan väärille urille. Keskiviikkoon liittyvä fanituskeskustelu-ulostulo oli sitten piste iin päälle tapahtuman videoinnin yms muodossa. On vähintäänkin perusteltua odottaa ja edellyttää, että keskiviikkona herra myös siivoaa jälkensä tämän tiimoilta. Viime viikolla jo tulin todenneeksi, että Jukureiden seurana ei tule sotkeutua fanitoimintaan tai sen organisointiin, sillä siinä palaa yksinkertaisesti näpit ja niin siinä itseassa on hyvää vauhtia käymässä. Olisi kaikkien osapuolten kannalta lopulta parasta, että torstaina itse peli olisi taas keskiössä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Koko teksti
Olen hyvin pitkälti samaa mieltä. Vesalaisen haastattelu jossa kehui Ilveksen kannattajatoimintaa maasta taivaisiin ja hehkutti miten lauantaista lähtien Mikkelissäkin alkaa hommat isolla kun uusi upea ryhmä tulee mukaan toimintaan oli mielestäni vähintäänkin tökeröä viestintää. Toki vauhdilla kun tykittää niin tulee sivuosumia eikä varmaan haastatteluhetkellä hepulla käynyt mielessäkään miten viesti otetaan vastaan. Ja toki muiden hyvää tekemistä saa kehua jos paikka tulee, mutta riskinä on aina että lukija kokee ettei Jukurit organisaationa arvosta pitkäaikaista kannattajaryhmää tai ylipäätään mikkeliläistä kannatustoimintaa. Riski korostuu kun seuraavaksi kehutaan vasta tulossa olevaa uutta kannattajaryhmää "syksyn parhaaksi tapahtumaksi".
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Moneltas se livelähetys fanien organisoinnista keskiviikkona alkaa että osaa laittaa popparit ajoissa tulemaan?
 
Moneltas se livelähetys fanien organisoinnista keskiviikkona alkaa että osaa laittaa popparit ajoissa tulemaan?
Neljältähän tuo lienee. Tai, jos työssäkäyvät ryhmittymien edustajat siihen aikaan ennättävät paikalle. Jos siis sellaisia on. Mutta asiasta kuudenteen kymmenenteen: sarviksilla on kuulemma ollut tänään tämän uuden faniporukan tiimoilta joku hätäkokous, josta ei ilmeisesti live-lähetystä järjestetty? Vai olenko kuullut kylillä ihan omiani?
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mutta asiasta kuudenteen kymmenenteen: sarviksilla on kuulemma ollut tänään tämän uuden faniporukan tiimoilta joku hätäkokous, josta ei ilmeisesti live-lähetystä järjestetty? Vai olenko kuullut kylillä ihan omiani?
Jaa, että ihan hätäkokous ollut, heh... Toivotaan, että Viikinkiveljet laittavat vitosen silmään ja kaasun pohjaan, jotta saadaan niinsanotusti vanhat pölyt pois Kalevankankaan jäähallista. Uusia juttuja todellakin kaivataan. Viikinkiveljien ensiesiintymisen nähneenä uskon heistä olevan siihen!
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mikkeliläiset ovat jossain asioissa melko umpiotsaista porukkaa. Tämän voin sanoa loukkaamatta ja provoilematta koska kokemusta on ihan geeneistä lähtien. Minusta kannattajatoiminta on mennyt kyllä eteenpäin, mutta vähemmän kuin odotin. Kieltämättä eroa mestisaikojen touhuun ei ole niin paljon kuin voisi olla. Homma pitäisi saada pari pykälää isommalle, mutta nyt on jo ongelmia saada kaikki fanit samaan päätyyn. Ja se on sitä umpiotsaisuutta se. Molemmissa porukoissa. Mutta tämänhän voi nähdä myös positiivisena sikäli, että Jukurit herättää tunteita.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
JSC:n fb-sivullahan tuosta eilen oli juttua, kokouksen aiheena "suuntaviivojen veto tälle kaudelle". Ei siis mikään salainen tilaisuus mutta on siellä varmasti pohdittu miten kannattajatoimintaa jatkossa kehitetään ja suoritetaan Jukurien matseissa (sekä kotona että vieraissa luonnollisesti).
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
JSC:n fb-sivullahan tuosta eilen oli juttua, kokouksen aiheena "suuntaviivojen veto tälle kaudelle". Ei siis mikään salainen tilaisuus mutta on siellä varmasti pohdittu miten kannattajatoimintaa jatkossa kehitetään ja suoritetaan Jukurien matseissa (sekä kotona että vieraissa luonnollisesti).
Kyllähän sen nyt jokainen tilannetta vähääkään seurannut voi rivien välistä lukea, että kyseessä oli jonkinlainen hätäkokous. Jos on yhtään seurannut, on lähiaikoina Sarviksen fb-päivityksetkin olleet sellaista viestiä antavia, että nyt on pientä hätää muodostumassa. Kattokaa nyt itte.
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nyt kun kerran sanoit, niin piti fecessa käydä katsomassa. Aika normaaleja päivityksiä. Tampereelle on tekeillä fanimatka, vielä mahtuu kyytiin. Uusi pelaaja ja Ritamäelle+ Nesssulle paranemisia. Jukureiden #torjuvihapuhetta kampanjaan osallistuminen. Ilmoitus tän iltaisesta kokouksesta. Kuvia Sport matsista. Ruudun huippuhetket Sportin matsista. After gamesta Majalta... Mitkä noista on hätää viestiviä?
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Mitkä noista on hätää viestiviä?
Lauantain pelin jälkeen tuntuivat kovin kehuvan itseään hyvästä tunnelmasta ja nostivat itseään esille, tarkoituksenaan nostaa itsensä Veljien edelle. Mutta en minä nyt jaksa aloittaa väittelemään. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
Lauantain pelin jälkeen tuntuivat kovin kehuvan itseään hyvästä tunnelmasta ja nostivat itseään esille, tarkoituksenaan nostaa itsensä Veljien edelle. Mutta en minä nyt jaksa aloittaa väittelemään. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

Nimenomaan. Katseista ja eleistä päätellen Sarviksen porukka ei ollut kovin mielissään Veljien saapumisesta katsomoon. Sen verran kyräilyä, ilkeitä katseita ja supisemista sarviksen "ryhmän" eleissä oli. Eihän Veljillä ole mitään paineita. Nuori, innokas porukka, joilla on energiaa ja joka keksii jotain uutta. Sehän on täysin "Sarviksen" vastakohta. Siksi se juuri tätä vanhaa porukkaa vituttaakin. Ja hyvä niin.
 

Viath

Jäsen
En ollut lauantain matsissa, enkä osaa veljistä sanoa sen enempää. Täällä näyttää molempien porukoiden kannattajia/aktiiveja esiintyvän ja aiheuttavan närää.

Satunnaisena otteluvieraana toivon, että yhteiset suuntaviivat saataisiin sovittua ja tää turha päänaukominen suuntaan ja toiseen loppuu. Kalevankankaalle mahtuu mainiosti kaksi toisiaan eteenpäin sparraavaa ryhmittymää kannustamaan Jukureita.

Lisäksi musta on hienoa, että seura on mukana tukemassa kannattajaporukoita (alennuksin ja eduin, ei rahaa antamalla). Kannattajat kuitenkin edustava seuraa vieraspelimatkoilla, vaikka ovatkin yksityishenkilöitä. Toki aina aika ajoin julkisia ulostuloja voisi miettiä, ennen kuin ne ehditään lehtiin painaa.

JSC:n toiminnassa on varmasti kehitettävää, kuin myös vellosten. Koittakaa saada rauha maahan ja yhteinen sävel kannattajatoiminnan eteenpäinviemiseksi, niin jokaiselle halukkaalle löytyy varmasti oikea osoite päädystä!
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jukurit! Maali! Jukurit! Maali! Jukurit! Maali!

Mielenkiinnolla täällä vieraassa pöydässäkin seurataan miten tilanne kehittyy. Parasta olisi jos Sarviklubi keskittyisi omaan tekemiseen eli bussien tilaamiseen, tapahtumien järjestämisiin, talkoisiin ja muihin kivoihin juttuihin. Näin ollen antaisivat katsomossa tilan ja "vallan" VilleViikingeille jotka sitten voisivat tuoda uusia juttuja katsomaan. Näihin olisi sitten hyvä lähteä kaikkien mukaan.

Tulee mieleen Kouvolan tilanne jossa Kuudespelaaja eteni hitaasti mutta varmasti kohti Sarviklubin toimintaa. Nykyään he hoitavat juurikin näitä busseja ja muita tapahtumia sekä ovat se seuran virallinen ja mukava yhteistyöfaniporukka. Katsomon äänestä taasen vastaa epävirallinen ryhmä joka ottaa askel kerrallaan jalan sijaa katsomosta. Nykyään jopa Kuudespelaaja jäsenet hyväksyvät nämä sekä osallistuvat lauluihin. Eteenpäin mennään askel kerrallaan.

Onnea Mikkeli! Olette astumassa hassuttelun ja kasvomaalauksien täyttämältä pikkukivalta toiminnalta kohti äänekästä päätykatsomoa!
 

MikkoPNT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa.
Kun täällä ketjussa näitä faniasioita on vatvottu, niin vielä yksi asiaan liittyvä postaus.
Omissa siviilikamoissa siellä sun täällä ottelutapahtumassa sekalaisesti käyttäytyvä joukkio, jolla on kolme viestiä FB seinällään (2.10.2017) ei ole yhtenäinen faniryhmä eikä vakavasti otettava faniporukka. Vaikka yhteisten toimintamallien ja yhteisen ulkoisen habituksen ja käyttäytymissääntöjen kanssa puuhailu tuntuisikin sellaiselta keski-ikäisten yhdistysmeiningiltä, mitä vastaan toiminnallanne ainakin osaksi nousitte, niin sitä kannattaa kuitenkin pikkuisen tehdä, jotta saatte helpommin myös muiden hallissa olevien ja Jukureita kannattavien (kuin omienne ja SC:n) huomion ja hyväksynnän. .

Sehän se juuri erottaa tämän porukan Sarviksen hassuhattuporukasta. Onhan se nyt junttia olla ylisuurissa pelipaidoissa taputtamassa katsomossa muilta varastettuja lauluja.

Senkin asian voi tehdä tyylillä. Se on juuri se asia, miksi Veljet ovat ilmeisesti kokeneet omaksi vaihtoehdokseen perustaa oma porukka. Veljet saivat hyväksynnän siinä vaiheessa, kun ihmiset näkivät, että he osaavat oman hommansa. Se, että Sarvisklubi ei Veljiä arvosta, kertoo vain tuon "Sarviksen" pikkusieluisuudesta. Toinen, raikkaampi vaihtoehto on tullut samalle hiekkalaatikolle. Arvostan, että osalle Jukurit on elämää suurempi asia, jonka takia sen "ykköspallin" menettäminen varmasti kirpaisee. Sinällään surullista.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eiköhän kannata katsoa vähän pidemmälle kuin yhden matsin jälkeen ruveta julistamaan ykköspallin menetyksiä. Nuorten miesten mieli on kuitenkin ailahtelevainen ja kiinnostus voi lopahtaa.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
No mitä hemmettiä! Ensin luvataan live-lähetys ja sitten koko homma perutaan. Ei näin!
Olisi ollut oikeasti mielenkiintoista kuulla eri leirien ajatukset asioista kun ovat saman pöydän äärellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös