Viekää joku siltä JSC:n megafonimieheltä se megafoni pois. Aivan saatanan hirveän kuuloista.
Tämä. Mihin sitä megafonia tänään edes tarvitsi tai mihin sitä koskaan tarvitsee? JSC:n patarumpukin teki ikävän paluun ottelun keskelle. Alussa ja kolmannessa erässä rummutus oli pienemmällä kapistuksella, oikealla asenteella ja rytmillä ihan toisella tasolla.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Havaintoja eilisestä Tepsi-pelistä kannustuksellisesti katsottuna:

VV:n porukka näyttää katsomossa tosi tiiviille, toisin kuin JSC:llä, joka on katsomossa aivan hajallaan. Kuvastaako tämä sitten koko yhdistyksen tämänhetkistä toimintaa, siihen en ota kantaa. Viikinkiveljille iso plussa siitä, että ovat hyvin pakkautuneena: chantit kuuluvat paljon paremmin. Kyllähän se vissi juttu on, että VV vie tuota toimintaa tällä hetkellä katsomossa eteenpäin. Jatkakaa samaan malliin!

Myös aivan omiaan hakanneet rumpu-ukot aiheuttivat ihmetystä. Oliko niitä rumpaleita nyt siellä 2, vai jopa enemmän? Käsittämätöntä. Vieressäni istuneet vanhemmat herrasmiehet sanoivat osuvasti rummunhakkaamisen kuulostavan siltä, että jollain afrikkalaiskylällä olisi käynnissä sadetanssimenot. Sitähän tässä vielä kauhusta kankeana odotellaan, että viime kaudella esiintynyt kellonkilkuttaja ilmestyy katsomoon kelloineen. Toivottavasti kyseiset henkilöt myös siellä päässä tajuavat, että voisivat tunkea nämä soittimensa muualle ja antaisivat asiansa osaaville vetovastuun tunnelmanluonnissa.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Sama rumpali tuli B-katsomon ylätasanteelle paukuttamaan ensimmäisen erän ajaksi muutama peli sitten. Eihän tuota kuuntele kukaan selväjärkinen. Onnistui sotkemaan musiikin tahdissa olleet taputuksetkin mallikkaasti. Piste ii:n päälle oli sydänalassa tuntuneet epämiellyttävät tuntemukset, mitkä johtuivat tästä hullusta paukutuksesta. Käykää nyt joku ohjeistamassa kaveri selville vesille tai ainakin polttakaa ne kapulat ja rummut.
 
meiänpeli

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sama rumpali tuli B-katsomon ylätasanteelle paukuttamaan ensimmäisen erän ajaksi muutama peli sitten. Eihän tuota kuuntele kukaan selväjärkinen. Onnistui sotkemaan musiikin tahdissa olleet taputuksetkin mallikkaasti.
Tuohon on vaikea puuttua, ellei sitten seura kiellä sitä tuomasta omaa rumpuaan katsomoon. Sarviksen rumpu on siltä jo pannassa. Me on puhuttu hyvällä ja vähän pahallakin, mutta se on vähän sama kuin seinille puhuisi. Ei tehoa jääräpäähän, joka omasta mielestään saa koko hallin syttymään maagisella rummutuksellaan. No "syttyyhän" se väkisin jossain vaiheessa, kun tod näk 99% katsojista v*tuttaa tuo sen paukutus. Päädyn toimintaakin sotkee todella kiitettävästi.

*Taidan ottaa seuraavaan peliin vetopasuunan..tai säkkipillin..tai pianon..*
 
Viimeksi muokattu:
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
VV uusissa huppareissaan saivat eilen runsaasti näkyvyyttä lähetyksessä ja laulu kuului paikoin hyvin kotisohvallekin. Iso miinus parille sankarille teinimäisestä keskarin heiluttelusta kameralle.
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)
Energinen meno asenteella "ennemmin tunne yli kuin ali" aiheuttaa varmasti soraääniä ja vaihtelevaa arvostusta. On siinä hyvät ja huonot puolensa, joskin itse sanon, että plussalle jäädään ja reilusti. Kauneusvirheitä sattuu.

Näyttää ainakin joukkue antavan tukensa uudelle(kin) tyylille, kun ryhmän eilisiltaisessa facebook-päivityksessä on tykkäyksiä niin Jukurien valmennusjohdon kuin pelaajistonkin puolelta..
 
"The concept of the third man is impossible to defend. Impossible!" -Xavi

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Hienoa katseltavaa ja kuunneltavaa oli eilen Veljistön meno telkkarin välityksellä tutkailtuna. Kuten paraspelaaja sanoi, kauneusvirheitä sattuu aina, ja niihin on turha takertua liiaksi. Mielensäpahoittajia VV:n toiminnasta näyttää löytyvän lähes joka pelin jälkeen. Kuitenkin itse Veljet ovat somessa antaneet ymmärtää, että yksittäisten kukkahattutätien ja -setien kitinät eivät vaikuta heidän toimintaansa.

Itse ainakin arvostan, että he luottavat itseensä ja päättävät itse, millaista kannustustoimintaa harrastavat. Onhan sitäkin kuulemani mukaan Mikkelissä nähty, että seurajohdon(?) puolelta tulee jonkinlaisia "ohjeita" kannustukseen.

Mutta kaiken kaikkiaan, vakuuttavan näköistä oli tämän porukan ensimmäinen vierasmatka. Selostajakin tiesi, mistä ryhmästä on kyse, ja ohjaajakin antoi paljon TV-aikaa pomppiville äijille (y). Jatkakaa samaan malliin, olen teidän puolella!
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mielensäpahoittajia VV:n toiminnasta näyttää löytyvän lähes joka pelin jälkeen.
Jos tuo oli heitto minulle niin huti tuli.

Muutos on väistämätön ja välttämätön. Nyt se näyttää tulevan VV:n kautta eikä Sarviksen sisältä. Enemmän kuin se kuka kannattaa ja miten, kantaisin huolta siitä, että fanipääty on ollut parissa viime pelissä puolityhjä tai puolitäysi, riippuen miten asiaa katsoo.

Vieraspeleissä tv ohjaaja ja kamerat poimivat väistämättä vierasjoukkueen kannattajat useaan kertaan ja jos VV on ainoa tunnistettava faniporukka paikalla niin ruutu- ja mediakuutioaikaa tulee. Siihen kannattaa tottua, se ei ole v*****lua.
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvää kannatusta oli Lappeenrannassa, mutta jättäkää nyt ne keskarit pois! Todella teiniangstia nostella keskareita kameroille.
 
Ristosta nyt ei tarvitse enää puhuakaan, mies on messias.. on kuin Jeesus laskeutuisi pilvistä, kun Risto tulee hallille. Nimimerkki Lähemäen Dynamo Dufvasta.
Suosikkijoukkue
HIFK - Jukurit 11-1
Yritän olla provoamatta toista osapuolta, mutta kyllä viimeistään tänään huomasi eri kannattajaryhmien eron äänenpidossa.
Eilen hieman yli kymmenen Viikinkiveljeä piti paljon kovempaa mökää, kuin bussilastillinen SarvisClubi kannattajia Kuopiossa. Onko sitten hallien (SaiPan, KalPan) akustiikassa eroja, sitä ei allekirjoittanut tiedä. Piristävää on myös kuulla uusia chantteja sekä lauluja - eikä sitä ikuista Jukulit! *klap klap* laulua erästä ja matsista toiseen. Veljien ulostulo näissä matseissa on ollut hyvä, ellei sitten loistava. Nuoriss on tulevaisuus yms, mitä Sarvis ei jostain syystä halunnut tajuta.

Mutta, nytten on myös nostettu kissaksi pöydälle tämä parin herran #keskarin näyttö SaiPa pelissä... omasta mielestä spontaani tilanne, kun tunteet ovat pinnassa (Hei, SaiPa vienyt 3 pisteen voiton kaksi v*tun sekunttia ennen pelin päättymistä) ja aletaan kuvata vieraskannattajia. Kyllähän tuo itseänikin olisi alkanut sapettamaan.

Ymmärrettävästi uusi kannattajaryhmä on suurennuslasin alla, kun mietitään onko ryhmä äärioikeistolaisia ketkä yrittää soluttautua katsomoon, vai pelkkiä ultrashöligäänejä. Turhaa alkaa leimata heitä lapselliseksi yms. mitä nyt ikinä keksitään. VV voisi jatkaa (ja pitää jatkaakin!) samaa mallia miten nyttenkin. Lisää uutta laulua ja huutoa kehiin ja lisää porukkaa vain kintereille, vaikka Jukurit ottaakin dunkkuun melkeinpä kokoajan.
 
Iso miinus parille sankarille teinimäisestä keskarin heiluttelusta kameralle.
kauneusvirheitä sattuu aina, ja niihin on turha takertua liiaksi. Mielensäpahoittajia VV:n toiminnasta näyttää löytyvän lähes joka pelin jälkeen.
jättäkää nyt ne keskarit pois! Todella teiniangstia nostella keskareita kameroille.
Kyllähän tuo itseänikin olisi alkanut sapettamaan.
Näkyvyyttähän tuo Viikinkiveljet sai Lappeenrannassa Ruudun välityksellä hyvin, liekö syynä tuoreusarvo vai kotikatsomoonkin erittäin hyvin kuulunut kannustus?

Minä olen sitä mieltä, että jos v****taa, niin näytä se ja anna sen kuulua! Siis silloin, kun elät kiekkoa esimerkiksi kuten minä: antaudut pelille, hengität ja elät sitä. Siitäkin huolimatta, että osa kokee sen teiniangstina, inhottavana käyttäytymisenä tai muuten vain sopimattomana. Asia on tietysti toisin, jos Viikinkiveljet onkin vain huligaanilauma, jossa normiston rikkominen ja älämölö on pääasia. Minusta se ei näytä siltä.

Samankaltaista "moitittavaa toimintaa" tapahtuu kentälläkin, tosin hanskalla on vaikeampi näyttää finkkua. V-sanaa ja muitakin rumempia ilmaisuja kuulee pelaajilta ja valmennusportailta joka matsissa. Tästä näkökulmasta "perhepelitapahtumat" ja arvosteleva kukkahattuilu on minusta lähinnä huvittavaa. Jääkiekko on pahalta haisevien, hikisten miesten ja hyvin usein myös pahasuisten miesten laji, jossa joka pelissä tarjotaan poikkaria, mennään (rumillakin) puheilla vastustajan ihon alle ja välillä jopa nyrkkikin viuhuu, hui kamalaa.

Minä en mieltäni pahoita siitä, että katsomoissa suljetaan silmät noilta ja halutaan kannustaa tai olla kannustamatta nätisti ja sivistyneesti.

Kannustukseen kuuluu tunne ja lipsahtaa meiltä ryhmiin kuulumattomiltakin jotakin paheksuttavaa, lähes joka ottelussa. Ehkä lukumääräisesti jopa kannatusryhmiä enemmän per matsi.

Tämä uusi tuuli on tervetullut ja raikas. Tykkään.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Tekstiä...
Nyt kyllä paistaa teikäläisen teksistä sen verran kotiinpäinveto, että alta pois.. Itse kyllä henkilökohtaisesti ymmärrän, että tunteet kuuluuvat urheiluun ja niitä on myös suotavaa välillä näyttää. Toivon kuitenkin, että teidän Veljien ajatusmaailmaan ei kuulu se, että kansainvälisiä käsimerkkejä heilutellaan aina, kun kamera kuvaa. Ei tuo hyvää vaikutelmaa ulospäin. Eri asia on se, jos se sormi sitten vilahtaa yksittäisiltä henkilöiltä tunteenpurkauksen vallassa (välillä).

Mutta onhan tuo teidän toimintaa tähän mennessä ollut mukava seurata. Ei taida Sarviksen lisäksi olla ennen ollut muita faniryhmiä Jukureilla, ellei niitä vanhoja kunnon vihreitä rumpuveijareita lasketa? Kiva nähdä välillä jotain uuttakin rakkaan seuran puolesta, oli se sitten pysyvää tai ei. Pahoittelen jo valmiiksi mahdollisia kirjoitusvirheitä. Taisi tuo puolikas wiskipullo viedä mukanaan muutakin kuin tappion syvän vitutuksen ;).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Näkyvyyttähän tuo Viikinkiveljet sai Lappeenrannassa Ruudun välityksellä hyvin, liekö syynä tuoreusarvo vai kotikatsomoonkin erittäin hyvin kuulunut kannustus?
Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, syynä on vain ja ainoastaan se, että Tv -lähetyksen (ja sitä kautta myös hallien mediakuution pelikuvan) tasapuoliseen sisältöön tarvitaan paitsi kaksi joukkuetta myös kaksi kannattajaryhmää. VV oli Kisapuistossa ainoa paikalla ollut kamerakuviin saatu suurempi joukkio, joka kannatti Jukureita. Tuoreusarvolla tai desibeleillä ei ole tuon kanssa mitään tekemistä.

Minä olen sitä mieltä, että jos v****taa, niin näytä se ja anna sen kuulua! Siis silloin, kun elät kiekkoa esimerkiksi kuten minä: antaudut pelille, hengität ja elät sitä.
Näin tietysti, jos ajattelee puhtaasti yksilön kannalta. Joskus 1960 -luvulla. Maailma tai Suomi ei vain toimi enää tuolla periaatteella. Iltapäivälehdet, some ja keskustelupalstat odottavat koko ajan vesi kielellä uutta klikkijournalismin aihetta ja someraivon kohdetta. Faktoilla ei ole niin väliä, sopiva aihe, sopiva uhri ja sopiva syylliseksi leimattava taho riittää. Esimerkkejä löytyy kymmeniä. Jos kuulut ulkoisen habituksen ja kannatuksen perusteella Jukurifaniryhmään, niin sellaiseksi joukkio luokitellaan riippumatta siitä, onko kyseessä virallinen yhdistys, epävirallinen faniporukka tai joku muu rumpuryhmä. Hallin ja Tv -lähetyksen katsojat, iltapäivälehtien otsikoiden lukijat ja somen mielensäpahoittaja-agitaattorit niputtavat koko homman yhteen: "Jukurifanit törttöilivät". Faniporukka edustaa ottelutapahtumassa aina myös joukkuetta. Jos haluaa kannattaa anonyymisti ilman vastuuta, kannattaa pukeutua mustaan tuulipuvun takkiin.

Tämä uusi tuuli on tervetullut ja raikas. Tykkään.
Pääosin samaa mieltä.

Tämä juttu on saanut liian suuret mittasuhteet. Kärpäsestä tuli härkänen. Minun osaltani tämän asian kommentointi oli tässä.
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukurit Underground Armyhan taisi olla pari vuotta sitten pinnalla. Toiminta ei tosin tainnut ottaa oikein tuulta alleen.
Taisi JUGA olla lähinnä nettivitsi, en ainakaan ole tähän päivään mennessä tavannut ketään todellista henkilöä ryhmittymän taustalta. Toisaalta tulee aina parin kaverin kanssa käytettyä JUGAa vitsinä, esim mahdollisia vierasreissuja pohtiessa.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Mauri sai sitten tahtonsa läpi.
Moro, Everton. Näinhän siinä tosiaan sitten kävi ja asia tosiaan laiteltiin vireille kulissien takana jo tämän fanigaten yhteydessä. Loppujen lopuksi on toki harmillista, että hyvän ensimmäisen kauden jälkeen Vesalaisen piti sössiä hommansa tällaisen jonninjoutavan episodin vuoksi. Toisaalta paukut tuntuivat olevan aika lailla loppu, eikä tälle kautta yleisöönmeneviä tempauksia ole juuri ollut. Varmasti siinä väsyneet aivot tekivät väsyneitä ratkaisuja Viikinveljien suhteen, mutta loppuviimeksi minusta on ihan oikein, kun näytetään että fanien varpaille ei talsita. Eläköön Sarvis Club!
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
No tuota nyt en usko että Vesalainen olisi tuon fanigaten takia lähtenyt. SJK:lla vaan enemmin rahaa takana ja ihminen yleensä osaa rahan perässä juosta.
 
KooKoota ei jätetä! -Tuntematon sotilas

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Vesalainen on ollut koko uransa ajan kiipijämäinen luonne, joka haistaa uusia mahdollisuuksia milloin missäkin ja tarttuu niihin. Ei tässä sinänsä ole mitään yllättävää. Yhteyksiä "fanigateen" saa toki hakea, ihan samalla lailla kuin saa uskoa liskoihmisiin ja illuminatiin.
 
Ei paskin mutta heikoimmasta päästä.
Suosikkijoukkue
HIFK - Jukurit 11-1
Nostellaas tätäkin keskustelua hieman sunnuntain tapahtumien takia!

Viikinkivellokset ovat näköjään käyneet viime sunnuntaina Imatralla parin autollisen voimin näyttämässä tukensa D-junioreille! Tällä suuri :peukku:
Ei ole Mikkelissä vissiin paljon muitten junnujen peleissä käyty kannustamassa kuin viime kaudella parissa A-junnu matsissa?
Ei tämä kannattajaryhmä nyt mikään (ihan) pelkkä keskareita näyttävä rinkirunkkariryhmä taida ollakkaan(?).

Viikinkiveljet tänään kahden autollisen voimin Imatralla tukemassa Jukureiden D1-AAA-junioreita! Junnut=tulevaisuus#lutuuri
(Linkki vie vaaralliselle virussivustolle nimeltä Feispöök)
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Viikinkivellokset ovat näköjään käyneet viime sunnuntaina Imatralla parin autollisen voimin näyttämässä tukensa D-junioreille! Tällä suuri :peukku:
Ei ole Mikkelissä vissiin paljon muitten junnujen peleissä käyty kannustamassa kuin viime kaudella parissa A-junnu matsissa?
Ei tämä kannattajaryhmä nyt mikään (ihan) pelkkä keskareita näyttävä rinkirunkkariryhmä taida ollakkaan(?).
Onhan sitä kovasti kahvipöydissä parta pärissyt tämän porukan suhteen, kun on mietitty onko kyseessä vain hulikaanijoukkio vai ihan oikea kannattajaryhmä. Mutta hienoa kuulla, että "vellokset" ovat ainakin jotain positiivista tehneet. Liekkö sitten joku suonenveto. vai aikovatko useamminkin panostaa junioreidenkin puolella..? Mene ja tiedä. Kyllähän sitä omat ja sukulaispojatkin ovat sanoneet, että haluaisivat joskus aikuisena Jukuri-nutussa tuulettaa ja huudattaa fanipäätyä ;). Ehkäpä poikien haaveet toteutuu jo juniori-iässä?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Fanipäädyssä oli päästy tänään jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen, koska ensimmäistä kertaa - hetken aikaa tosin vain - koko pääty kannusti yhtenäisesti. Kuulosti hyvältä.

Mutta. VV.
Vaikka en ole nuori kapinallinen, niin ensinnäkään ei näytä kovin hyvältä, kun nuoret herrat heiluttelevat keskaria kameralle. Kuva kun näkyy mediakuutiolla ja kaikkialla kotihallissa, niin heilutatte samalla keskaria koko muulle jukuriyhteisölle. Toisekseen ei kuulosta hyvältä - vaikka kuinka olisi läpällä heitetty - kun faniryhmä (virallinen tai epävirallinen) laulaa pelin jälkeen ”mä olen mikkelin mies, me ei koskaan voiteta ketään”. 98% hallissa olijoista kannattaa samaa joukkuetta kuin te; peruskäytöstavat eivät liene este ultrailulle, vai kuinka?
 
Tämä bisnes on yksinkertainen. Tulojen pitää kattaa kulut ja ylisuuria riskejä ei kannata ottaa (T.Tersa)

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
404
Mutta. VV.
Vaikka en ole nuori kapinallinen, niin ensinnäkään ei näytä kovin hyvältä, kun nuoret herrat heiluttelevat keskaria kameralle. Kuva kun näkyy mediakuutiolla ja kaikkialla kotihallissa, niin heilutatte samalla keskaria koko muulle jukuriyhteisölle. Toisekseen ei kuulosta hyvältä - vaikka kuinka olisi läpällä heitetty - kun faniryhmä (virallinen tai epävirallinen) laulaa pelin jälkeen ”mä olen mikkelin mies, me ei koskaan voiteta ketään”. 98% hallissa olijoista kannattaa samaa joukkuetta kuin te; peruskäytöstavat eivät liene este ultrailulle, vai kuinka?
Huhhuh! Ihan hirvittää. Kaupungilla oli tänään kuulemma Pride-kulkue, siellä ois varmaan ollu parempi paikka tämmöisille heikkohermoisimmille. Jääkiekko on rääväsuisten miesten laji, ja se kielenkäyttö ulottuu katsomoon saakka. Ihan sama missä päin Suomea (ja maailmaa) olet. Ulosajon saaneelle Karjalaisellekin tänään sivukatsomossa huudettiin saatanan äpärää.. missä kunnioitus?! (hymiöitä)

Kannattajille on aina helppo antaa kritiikkiä, mutta itse henkilökohtaisesti arvostan myös sitä, että jotkut uskaltavat julkisesti antaa joukkueelle/seurallekin(?) kritiikkiä. Nimimerkkien takaanta on aina helppo huudella, olipa sitten oikea tai Vasen pakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy