Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olipa a junnuilta vierasjoukkueen taso huomioiden aika pirun turha tappio. Joukkueena tekeminen loppui Jukureilta 1. erään eikä edes tepsukat onnistuneet olla käyttämättä lahjoja.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Voisi vähän naputella matsista kun pääsi läppärille.

Ensimmäinen erä 90% jukurihallintaa ja naapurilla ainoa pyörityksentapainen erässä oman yv:nsä (minkä Jukurit tappoi äärimmäisen mallikkaasti) jälkeen puolisen minuuttia. Jukurit olisi voinut naulata pelin tuossa, tosin junnupeleissä ei toki isokaan johto vielä riitä välttämättä voitokkaaseen lopputulokseen kun pelin sisällä tuppaa virtaukset muuttumaan ihan jonkun verran.

Toisen erän alkupuoli Jukureilta edelleen hyvää pelaamista vaikka vieraat saivat toisella yv:llä pyöritettyä minuutin verran jukuripäädyssä ja saattoi olla jo aika väsyneitä kavereita puolustuksessa. Nikkanen kalasti aika ovelasti jäähyn (peitti naaman hanskalla ja hanskan alla naurava naama kun tepsukka vihellettiin boksiin) ja se oli vielä Jukureilta hyvää suoraviivaista tekemistä. Tepsin melko perään ottama toinen jäähy olikin sitten Jukureille täyttä paskettia ja etenkin Rindell voisi tuon yv:n aikaisen tekemisensä ansiosta viettää huomisen matsin katsomossa. Onhan se hiton taitava ukko mutta jos sut on jo neljästi pysäytetty kesken jumalaisen kärkikynävivuttelun kiekonnostossa, niin ei ehkä kannata yrittää viidettä kertaa mistä lopputulemana keskialuejättö ja kaverille kavennusmaali. Koko peli oli Jukureilta loppuerän ihan hirveää rupeltamista ja sinänsä ihme ettei kaveri tehnyt kahta kassia useampaa siinä.

Kolmannen alku kotijoukkueelta parempaa, mutta kaverille lahjamaaleja pari kappaletta (ylipäätään koko ottelussa ei montaa kertaa ollut töpselien kärkiukkoa pidettynä pisteiden välillä). Kaveri lahjoitti sitten purkukiekon Kokkoselle ja Mikko napautti komealla vedolla kavennuksen ja muutamaa hetkeä myöhemmin Matikainen onnistui tuomaan Jukurit tasoihin ylivoimalla. Vieraiden voittomaali ihmeellinen miinuskulmasta veskan imaisema, mutta tappio menee kyllä jumalattoman surkean viisikkopelaamisen ja etenkin ykkössektorin pitämättömyyden piikkiin. En nyt muista ketä pelaajaa viikolla haastateltiin ja kertoi että viime vlopun huonot esitykset meni sen piikkiin kun unohdettiin pelata viisikkona ja pelattiin lähinnä itselle. Näytti tuo oppi olleen Jukureilla muistissa ainoastaan ensimmäisen erän tänään, ehkä sitten ajattelivat että tää on helppoa ja nyt ruvetaan tekemään kunnon trikkisuoritteita. Valmentajakaksikon katseidenvaihto (mukaanlukien facepalmit) vieraiden kavennusmaalissa kertoi riittävästi miten arvostivat tätä toimintaa.

Mitähän tuosta muuta keksisi. Vieraat kävi pirun kuumana, monta torikokousta ja maassaolijan poikkarointia ottelussa. Lisäksi kaverin kapteenilla voisi olla paikallaan tarkastaa mitä eroa on pelata kovaa ja pelata siten että yritetään vahingoittaa vastustajaa, ihmeellinen tyyli pistää tarjolle kaulapoikkaria tai jalkapyyhkäisyjä vihellysten jälkeen.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
No niin, tänään Jukurit pelasi joukkueena ja palasi sitten myös voittokantaan. Ja vieraan supertähdet sortuivat puolestaan aika monesti sooloiluun ja paikkojen tuhlaamiseen sillä kun piti itse päästä yrittämään sitä kauden hienointa.

HIFK tuli pirun kovaa päälle ensimmäisessä ja ajoittain näytti jopa vaaralliselta, mutta ainoastaan näytti kun tosiaan kärkistarat sooloilivat. Vastaavasti kaverin alakerralla oli suuria ongelmia pitkin peliä ja maaleista vastasikin Jukurit. Toisessa erässä tasaisempaa mutta hetken kävi mielessä tuleeko eilisen toisinto kun erän avausmaalista vastasikin HIFK. Jukureilla pysyi kuitenkin paketti hyvin kasassa ja sai kuitattua takaiskun vielä erän aikana. Kolmannessa kaveri painoi päälle, mutta ei tainnut tolppaa likemmäs päästä kavennusta, eli 3-1 lopputuloksella pisteet Mikkeliin.

Tuomarilla oli kyllä suuria vaikeuksia ottelun kanssa, ei halunnut HIFKin poikkarointeja, hakkaamisia ja muita possuiluja viheltää alkuvaiheessa ja tokihan isot pahat sikailee jos se sallitaan. Jonkunlainen ajatus oli ilmeisesti myös surullisenkuuluisasta jäähytasapainosta, kun Jukureita piti saada istutettua jos vieraat olivat liian selvästi rikkoneet. Jotenkin tuntui jäähyn perusteena olevan useimmiten kovin mekkala ja sitten arvottiin syy. Kolmannessa erässä esimerkiksi tilanne jossa kaksi HIFK:n pelaajaa ryntää hakkaamaan Soijärveä, tuloksena isommalle idiootille jäähy väkivaltaisuudesta ja Soijärvelle sitten huitomisesta kun ei väkivaltaisuutta nähnyt edes päätuomari.

Mutta joo, hyvä joukkue-esitys ja tärkeää että sai katkaistua orastaneen tappioputken. Erityisen oleellista että saivat taas joukkuepelin toimimaan.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
A-nuoret tosiaan sai onneksi kolmen pelin tappioputken poikki sunnuntaina. Noissa kolmessa tappiopelissäkin oli Jukureilla vahvoja vaiheita, mutta kokonaisuudessaan otteluita leimasi huolimattomuus ja jossain määrin jopa puolivaloilla pelaaminen. HIFK:ta vastaan oli sitten taas löydetty työhaalarit päälle ja jämäkällä esityksellä hoitivat homman kotiin.

Viikonloppuna onkin edessä kova haaste, kun vastassa on Kärpät ja Sport vieraskaukalossa. Kärpät on kuusi ensimmäistä peliään voittanut ja päästänyt niissä vain kuusi maalia. Sport taas on viime kaudelta tuttu vastus pleijareistakin ja Vaasa oli viime kaudella hankala paikka Jukureille. Tälle kaudelle Sport toki on jonkin verran heikentynyt, mutta kuten nuo muutamat tappiot osoittivat, niin löysäillen ei mihinkään otteluun ole varaa lähteä.

Jukurit on tällä hetkellä alkusarjassa seitsemäntenä. Eroa kärjessä olevaan Pelicansiin on 7 pistettä. Kolmantena oleva Ässät on 4 pistettä edellä, joten ei erot vielä tässä vaiheessa ole aivan valtaviksi revenneet.

Jukurien sisäisen pistepörssin top5 on seuraavanlainen:

1. Heikki Huttunen, 9. 4+7=11, +2
2. Kalle Matikainen, 9. 6+4=10, 0
3. Tom Grönblom 9. 3+5=8, +7
4. Aleksi Soijärvi 8. 3+3=6, 0
5. Ville Sivonen, 9. 3+2=5, 0
---------------
B-nuoret ovat jatkaneet myös vahvaa menoa Mestis-karsinnoissa. SaiPalle kärsityn tappion jälkeen joukkue on voittanut viisi ottelua peräkkäin ja noussut karsintalohkonsa kärkeen. Viime viikonlopun otteluissa kaatuivat Ketterä 9-4-lukemin sekä joukkueen kovimpiin haastajiin lukeutuva Jokipojat numeroin 2-5.

B:n tehomiehinä ovat häärineet koko lohkon pistepörssiä johtava Konsta Orelma (7. 9+9=18), Verneri Arkko (7. 6+11=17) ja Juho Järvelä (7. 7+7=14)
-------------
C-nuorten kausi Mestiksen karsinnoissa on myös alkanut vahvasti, sillä joukkue johtaa karsintalohkoaan puhtaalla pelillä viiden ottelun jälkeen. Viime viikonloppuna se löi paikallisvastustaja SaPKon 4-0-lukemin.

Joukkueen tehokkaimpia pelureita ovat olleet Veeti Oinonen (5. 6+5=11), Konsta Hakkarainen (5. 6+2=8), Johan Fisk (5. 5+3=8) ja Iiro Valkonen (5. 5+2=7).
 
Viimeksi muokattu:

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viime viikonloppuna tosiaan A-nuoret kävivät pohjoisessa vierailulla ja tuloksena oli 3/6 pistettä. Kärppiä vastaan ei rehellisyyden nimissä juurikaan palaa ollut. Ehkä hieman paremmalla omalla pelaamisella olisi pystyneet paremmin haastamaan, mutta kyllä Kärpät kokonaisuutena oli selvästi parempi ja ansaitsi 4-1-voittonsa. Se on tosin myös todettava, että eipä ole kyllä juuri muillakaan tuota oululaisnippua vastaan ollut saumoja.

Sportia vastaan joukkue taas meinasi kompastua omaan löysäilyynsä. Avauserään 2-0-johto, mutta toisessa erässä loppui pelaaminen ja Sport vei sitä erää miten tahtoi. Randelin piti siinä hetkessä joukkuetta pystyssä ja kolmannessa erässä sitten Sportin tasoitusmaali sen verran sytytti Jukureitakin, että tekivät tarvittavat maalit ja veivät voiton 2-5.

Tänä viikonloppuna on sitten edessä reissu Satakuntaan Ässien ja Lukon vieraaksi. Tänään Ässiä vastaan nähtiin kyllä Jukureilta todella vahva esitys joukkuepelaamisen suhteen. Avauserän viimeinen kymppi oli todella vaikea, mutta Randelin pisti siinä luukut kiinni ja selvisivät erätauolle kuivin jaloin. Kaksi jälkimmäistä erää taas olikin sellaista peliä, mitä joukkueelta toivoisi näkevän aina. Työmoraali oli joka jätkällä korkealla ja painoivat hommia yhdessä. Toisen erän loppuun kolme maalia ja siitä ei enää Ässät toipunut. Kolmannessa erässä fiksua pelaamista johtoasemassa ja voitto kotiin 1-4.

Huomenna sitten vastassa sarjan hännillä majaileva Lukko, joka kauden ensimmäisessä kohtaamisessa oli aivan jyrän alla Mikkelissä. Toivottavasti takinnapit pysyvät pojilla kuitenkin tiukasti kiinni ja asenne otteluun on tämän päivän kaltainen, niin Lukolle on kyllä hikinen iltapäiväpuhde tulossa.

----------------------

B-nuoret voittivat viime viikonvaihteessa lauantaina SaPKon selvin 8-1-lukemin. Sunnuntaina tuli puolestaan lunta tupaan kunnolla, kun SaiPa latoi taululle 7-2-numerot.

Lohkon kärkipaikka kuitenkin säilyi pisteen erolla toisena olevaan Blues Akatemiaan. Tänä viikonloppuna joukkue kohtaa huomenna kotona Diskoksen ja sunnuntaina on mahdollisuus revanssiin SaiPan vieraana.

------------------

C-nuoret kärsi karsintasarjassa ensimmäisen tappionsa viime viikonloppuna, kun K-Vantaa Akatemia voitti kotikentällään jatkoajalla 7-6. Sunnuntaina joukkue vastaavasti pyöritteli Pelicans Akatemiaa murskaavin 14-1-lukemin. Lohkon pistepörssin kärjessä oleva Veeti Oinonen iski noissa kahdessa ottelussa yhteensä tehot 5+3 ja kaikkiaan hänellä on kasassa 7 ottelussa tehot 11+8.

Lauantaina kotikaukalossa vastaan tulee KJT Haukat Akatemia, joka on 9 joukkueen lohkossa kolmanneksi viimeisenä.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tuli käytyä Jukurit A - Sport A matsissa ja hyvältähän se jätkien tekeminen pääosin näytti. Toki junnumatsimaista aaltoilua ja Nousiainen sai näyttää taitojansa (joita ilokseni sain jälleen todeta löytyvän) maalinsuulla, mutta täysin ansaittu kotivoitto jäi koitoksesta lopputulemaksi. 6-2 siis päättyi ja melko tasaisesti tuli onnistumisia kautta linjan. Toisessa erässä oli hetken aikaa hankalampaa kun Sport nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta Jukureille tärkeä onnistuminen vielä omalla yv:llä erän lopulla (siinä tarkasteltiin tuota ennen jo videolta oliko sporttilaisen suupaisu käynyt jukurimaalissa, mutta yläputkesta kimposi ulos) eikä kolmannessa erässä ollut oikein minkäänlaista hätää (vaikka toki niissä junnumatseissa tilanteet elää ja hallinta voi vaihtua nopeasti). Erittäin pelirohkeaa tekemistä eikä johtoasemassa pelaaminen tuntunut minkäänlaista isompaa jännitystä aiheuttavan.

Jätkien touhuja katsellessa kävi kyllä moneen kertaan mielessä että Nikkasen ja Kemppaisen voisi mielellään nostaa edustukseenkin.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aika tyly isäntä on A junnut myös TUTOlle, joskin pitäisi tasoeron näkyäkin myös otteissa ja tulostaululla. Kahden erän jälkeen 4-0 ja suurimmat jännityksen kohteet siinä pysyykö kaverin kakosveskan nolla ja lentääkö Elmo Aittola pihalle (/lennättääkö tavaroitaan kentälle).

Kiesilän ensimmäisen erän maali oli kyllä tasoerosta huolimatta (ja toki sen mahdollistamana) silkkaa erotiikkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Komediaksihan se meni. Jännitettävistä asioista ensin toteutui maali (kaksikin) TUTOn vaihdokin selän taakse ja vasta sitten Aittolan lento suihkuun. Kentälle lensi tällä kertaa ainoastaan verbaliikkaa.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Liiton siirtolistan mukaan A-nuorten ryhmä vahvistuu tutulla pelaajalla, kun IPK:n kanssa sopimuksensa purkanut Nicklas Rintamäki palaa Jukureihin. Viime kaudella Rintamäki oli A-nuorten paras maalintekijä 25 osumallaan. Tervetullut vahvistus kyllä hyökkäyspäähän nuorille Jukureille, vaikka nyt pelit varsin hyvin ovat sujuneetkin. Viimeistelijöitä ei kuitenkaan liikaa koskaan ole.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Toivottavasti tulkitsin väärin, mutta Jürgensilta taisi napsahtaa joku luu vasemmasta kädestä. Ei ole kaverin kausi hirmu onnellisten tähtien alla edennyt loukkien suhteen.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihan hyvän näköistä peliä A:lta, junnupeliksi jopa kurinalaista ja kuskinpukilla olijasta ei juuri epäselvyyttä. Ipan aloittanut veska kyllä lahjoitti melko pitkälti Jukureiden kaksi viimeisintä maalia. 4-2 tilanteessa odotellaan kolmatta erää. Grönroos on kyllä hyvä, voisi pelata edarinkin sopparilla.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
6-2 lopputulos ja täysin ansaittu. Martiska tappoi käytännössä Ipan takaa-ajon Jukureiden viidennen maalin muodossa komealla lämyllä heti kolmannen alkuun. Kyllä voittavaa hokia on kiva katsoa.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kausi jatkuu näköjään edelleen sillä että posin aiheet on haettava junnupeleistä ja siellä olisi B-junnut parasta aikaa viimeistelemässä nousua alemman SM-sarjan karsintoihin voittamalla keskinäisessä Blues akatemian ja nousemalla sen sijaan alkusarjan kakkospaikalle. Suht tiukallehan tuo meni kun voitolla Jukurit nousi Bluesin kanssa tasapisteisiin, mutta paremman maalieron turvin ohitti.

Huomenna taisi C-junnuilla olla sama tilanne, näyttäisi olevan lohkoykkönen 3 pistettä Jukureita edellä ja sarjajumbon kaatamalla Jukurit C nousisi maalierolla sarjakärkeen. Tsemppiä myös nuoremmille junnuille taistoon, toivottavasti pysyy takki tiukasti kiinni vaikka vastapuoli tilastojen valossa aikamoinen heittopussi sarjassa ollutkin.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
A-nuoret aloittaa tänään ylemmän jatkosarjan pelit HPK:ta vastaan. Huomenna on puolestaan edessä vierailu Lahdessa Pelicansin vieraana. Joukkue lähtee yhdeksänneltä sijalta jatkopeleihin.

Pelien alla myös joukkue sai mukavia uutisia, sillä muutamat viime kaudet KalPassa pelannut mikkeliläiskasvatti Veikka Hahl tekee paluun kasvattajaseuraansa. 17-vuotias hyökkääjä sai vyölleen viime kaudella U16 ja U17-maajoukkuepelejäkin. Hahl näkyy tänään aloittavan Jukurien kolmosketjussa.

B-nuorten urakka alemmassa SM-sarjassa käynnistyy puolestaan huomenna vierasottelulla Lukkoa vastaan ja sunnuntaina matka jatkuu Tampereelle Tapparan vieraaksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aina mukava kuulla/lukea nuorten lupausten paluusta kotipaikan seuraan. Tiedä sitten syytä paluulle, tuskin KalPankaan junnuissa liian kanssa maajoukkuejätkiä on.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikko Kapanen tulee loppukaudeksi A-nuorten apuvalmentajaksi. Entinen HeKi-maalivahti, joka on valmentanut aiemmin Peliittojen ja Pelicansin junnuissa. Päävalmentajaksi nousseen Suokkaan tuttuja Lahdesta, joten varmaan sitä kautta saatu kaveri nopeasti hätäavuksi.

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Randelin tänään, ei niin yllättäen, maalilla. Hienoa.

PS. Tuon farmi- sanan vois kyllä jättää käyttämättäkin..
 
"Tilanne on se, että nyt on niin kiire ettei saa juosta." Risto Dufva palatessaan ammattilaissarjaan 23.11.2019

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Junioripuolenkin ensi kauden valmennusryhmät ovat tiedossa:

A: Tommo Nukari, Joonas Ruosteinen ja Aki-Petteri Pöyry
B: Juho Nykänen, Joel Pasonen ja Teemu Pulkkinen
C: Jussi Hyvärinen ja Janne Vaarasuo
C2: Juuso Vuokio

Nukari siis nousee siis B-nuorten valmentajan paikalta A-nuoriin. Hän on tehnyt kyllä hyvää jälkeä B:ssä ja joukkue kamppailee tälläkin hetkellä vielä tiukasti paikasta SM-alkusarjaan syksyksi. Ruosteinen on pari viime vuotta valmentanut puolestaan Saksassa junioripelaajia.

Juho Nykänen siirtyy B-nuorten valmennukseen SaPKon A-nuorista ja hänen parikseen tulee niin ikään savonlinnalaistaustainen Joel Pasonen, joka valmensi Pelicansin junioreissa kuluvalla kaudella. Teemu Pulkkinen jatkaa joukkueen maalivahtivalmentajana.

C:ssä vastuun kantavat taas tutut miehet. Hyvärinen valmensi nuorempaa C:tä ja Vaarasuo vanhempaa, joten kyseisen ikäryhmän kaverit ovat tuttuja varmasti molemmille ja siten on hyvä jatkaa työtä heidän kanssaan.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Keskiviikkona pelataan melkoinen herkkupala Ikiomalla, kun A-nuoret kohtaa JYPin runkosarjan päätöspelissä. Ottelun voittaja jatkaa kevättä playoffseissa. Matsi rankkarikisaan ja ratkaisu kymmenennessä parissa...
 
@Dennis 16.5.2020: "Marraskuun pimeinä iltoina saattaa HIFK-Jukurit-peli voittaa kotiolot. Tai no, ehkei sentään, mutta Jukurit ja pari muuta roskajengiä on jo toivottavasti tuolloin konkassa."

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Keskiviikkona pelataan melkoinen herkkupala Ikiomalla, kun A-nuoret kohtaa JYPin runkosarjan päätöspelissä. Ottelun voittaja jatkaa kevättä playoffseissa. Matsi rankkarikisaan ja ratkaisu kymmenennessä parissa...
Eikös noissa ole kuitenkin sama systeemi kuin aikuisten liigassa, eli Jukureille riittää yksi piste jatkopeleihin suorien voittojen määrän ollessa selkeästi vierasta korkeampi? Ei sillä että tuo mikään niin suuri etu olisi että uskaltaisi pleijjareita kirkossa kuulutella.
 
Hoki on hieno laji, vielä kun tajuaisvat tuon liitossakin.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy