Jukurien juniorit

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Varmaankin tuohon jukurinippuunkin uusia nimiä vielä kesän ja syksyn aikana tulee, kun koulupaikat yms. alkavat varmistua.
Tähän sen verran päivitystä, että päävalmentaja Kauppinen kertoo tämän aamun Länsi-Savossa (juttu maksumuurin takana) joukkueen olevan valmis kauteen. Jos vielä jonkun sopivan pitkän tähtäimen projektipelaajan löytävät, niin voivat ottaa mukaan, mutta muutoin niin sanotusti näillä mennään.

Kiesilä, Linjala, Sivonen ja Soijärvi muodostavat lähtökohtaisesti varmaan sentterinelikon. Sivoselta varsinkin odotan viime kautta enemmän. Oli toissa kaudella tänne tullessa pirteä ja osoitti potentiaalia, mutta viime kausi oli jotenkin vaisu. Oliko sitten armeijassa, mikä olisi vaikuttanut harjoitteluun ja muuhun, kun pelimääräkin jäi kohtuu pieneksi?

Laitahyökkääjistä Matikainen ja Viljakainen ovat ainakin sellaisia, joilta tulosta voi viime kauden perusteella odottaa. Virolaislaituri Jurgens säväytti pudotuspeleissä, joten siinä voisi olla jokerikortti ensi kaudelle. Omat pojat Helanen, Häkkinen ja Kukkasniemi tekivät kovia pinnoja B-junnuissa, mutta nähtäväksi jää kuinka sitten homma sujuu A-nuorissa. Mielenkiintoisia kavereita ja potentiaalia on kyllä ottaa vastuuta ensi kaudellakin tehoista.

Puolustuksessa Grönblom ottanee ykköspakin roolin Perssonin ja Forsblomin poistuttua. Pelasi jo viime kaudella vahvasti. Slovakkitulokas Martiskalta on myös syytä odottaa vastuunkantoa. Hyvä kausi oman maansa juniorisarjassa ja sai alle myös muutaman miesten pelinkin. Grönroos esitti viime kaudella myös isännän otteita alakerrassa. Jos hieman kesän aikana saisi luisteluaan vielä kehitettyä, niin on todennäköisesti vielä parempi tulevalla kaudella.

Maalilla Randelin kantanee isoa vastuuta ja siihen kaveriin ei varmasti ensi kaudellakaan kaaduta. Ottaako toisen veskarin paikan sitten viime kaudella hajapeleissä esiintynyt Warkis-yhteistyöveskari Nousiainen vai HIFK:sta tullut lupaava Taimi, joka on Kauppiselle tuttu U16-maajoukkueesta.

Positiivista on ensi kauden joukkueessa on erityisesti tuo omien lahjakkaiden nuorten nouseminen A-junnujen rinkiin. Kertoo, että jotain tehdään ainakin oikein, kun pojat kehittyvät. Mielenkiintoinen nippu kaiken kaikkiaan kasassa.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
B-nuorten ryhmä on tämän näköinen tryoutien jälkeen:

Maalivahdit:

Tom Turkulainen (-02, Jukurit B)
Elmeri Nikulainen (-02, Jukurit B)
Joel Torniainen (-03, Jukurit C)

Puolustajat:

Heikki Lappi (-02, Jukurit B)
Paavo Riipinen (-03, Jukurit C)
Jani Utriainen (-03, Jukurit C)
Miko Pastinen (-04, Jukurit C)
Verneri Arkko (-03, Jukurit B)
Johan Fisk (-04, Jukurit C)
Jonne Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Valtteri Haataja (-02, PaKa Edustus)
Joni Hyvärinen (-01, Jukurit B)
Stepan Nemec (-03, Pirati Chomutov, CZE)

Hyökkääjät:

Niko Kauppinen (-02, Jukurit B/C)
Eetu Kontio (-03, Jukurit C)
Sampsa Huoponen (-03, Jukurit C)
Sayam Limtong (-02, Pelicans B2, FRA)
Saku Järvenpää (-02, JYP B2)
Arttu Saikkonen (-02, JYP B2)
Jens Malmstedt (-03, Jukurit C)
Veeti Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Arttu Honkavuo (-03, Jukurit C)
Thomas Tarvainen (-03, LeKi-75/KalPa B2)
Juho Järvelä (-03, Jukurit B)
Eetu Tiusanen (-02, Jukurit B)
Konsta Orelma (-01, Jukurit B)

Valtteri Haataja, Sayam Limtong, Saku Järvenpää, Arttu Saikkonen ja Thomas Tarvainen nappasivat ulkopuolelta testiin tulleista paikat joukkueesta. Ilman pelipaikkaa jääneistä Karo Koivikko ainakin löysi jo uuden seuran, kun siirtyi KooKoon B-nuoriin.

Muutoin joukkue koostuu viime kaudella joukkueessa pelanneista tai C-nuorista nostetuista pojista. A-junnujen ringissä olevat Taneli Häkkinen, Lassi Helanen, Leevi Kukkasniemi, Tomas Zeman ja Valtteri Räsänen ovat myös varmasti jossain määrin kauden aikana B-nuorten apuna.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime kauden joukkueesta tästä listasta jo varmistuneiden lähtijöiden lisäksi puuttuvat Benjamin Kallio, Jesse Lyytinen, Tommi Pynnönen, Niklas Mattila, Reeti Polon, Santeri Venäläinen ja Santeri Syrjälä.
Benjamin Kallio siirtyy Jokereihin.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Benjamin Kallio siirtyy Jokereihin.
Varmasti ihan fiksu siirto pelaajan itsensä kannalta. Viime kaudella loukkaantui syksyllä ja oli pitkään sivussa. Sillä aikaa Randelin vei ykkösveskarin paikan, eikä siitä enää luopunut, joten Kallio jäi vähän sivustaseuraajan rooliin.

Jokereissa luulisi ruutua olevan tarjolla, kun viime kauden maalivahdeista Ratilainen jäi yli-ikäiseksi ja ykkösveskari Huhtamaa lähti rapakon taakse yliopistoon pelaamaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kolme Jukurien kasvattia varataan samassa NHL-draftissa.. onhan tämä ihan vähän uutta.. Kokkonen, Nikkanen ja Aaltonen, peukalot ylös pojille.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Pojat ovat tietysti lahjakkaita ja tekevät itsenäisestikin kovaa duunia kiekkouransa eteen, mutta todella hienoa työtä Jukureilta. Onnittelut!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Oliko nyt Yle Urheilun vai minkä juttu kun vertailivat tuota USA:n junnuhautomo-ohjelmaa Suomen jääkiekkoliiton vastaavaan, niin hyvää ja kansainvälisesti kadehdittuakin duunia voidaan sanoa tehtävän ylipäätään Suomessa. Toki lahjakkuuksia tarvitaan edelleen että pystyy huippuja ylipäätään hautomaan, mutta olosuhteiden määrätietoinen parantaminen sekä kansallisella-, että seuratasolla on se minkä ansiosta nykyisin varataan tasaisesti pariakymmentä suomalaista siinä missä aiemmin vuosituhannella (7 kierroksen systeemissä) keskimäärin kymmentä.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hienoa hienoa! Sitten ei muutakuin seuraavia mahdollisia varauksia kasvattamaan! Taitaa muutaman vuoden väli olla tulossa ennen seuraavia omien kasvattien varauksia?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hienoa hienoa! Sitten ei muutakuin seuraavia mahdollisia varauksia kasvattamaan! Taitaa muutaman vuoden väli olla tulossa ennen seuraavia omien kasvattien varauksia?
Eikös Eetu Randelin ole ensi kesänä? (Linkki Elite Prospect)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden B-nuorten rinkiin on näköjään liittynyt myös tryout-viikolla mukana ollut tsekkipuolustaja Stepan Nemec (linkki vie pelaajan EP-profiilin).

Mielenkiintoisen oloinen haku. Kovat tehot tehnyt oman maansa U16-juniorisarjassa ja pääsi yhden pelin pelaamaan U19-ikäisten mukanakin. Poikien maajoukkueessakin teki debyyttinsä.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukureiden A-junnut avasi tänään harjoituspelikautensa 3-4-jatkoaikatappiolla Jokereita vastaan. Maalintekijöistä ei itselläni ole tietoa ja tilastojakaan ei näistä harjoituspeleistä löydy, joten jos joku paikalla on ollut, niin se tieto otetaan ilolla vastaan.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tämän aamun Länsi-Savo kertoo, että A-nuorten ryhmään on liittynyt hyökkääjä Lucas Pirjetä (linkki vie Pirjetän EP-profiiliin). 2003-syntynyt raamikas (190cm/90kg) peluri, joka teki viime kaudella TPS:n C-nuorissa 43 otteluun tehot 32+30. Hänen isänsä on maajoukkueessa, Liigassa ja NHL:ssäkin urallaan pelannut Lasse Pirjetä.

Lisäksi omista B-nuorista aiemmin kerrottujen nimien lisäksi A-nuorten mukana on ollut -03 syntynyt Juho Järvelä, joka viime kaudella oli jo poikien maajoukkueen mukanakin.

Tuossa vielä linkki LS:n juttuun, joka tosin on vain tilaajille.
 
Viimeksi muokattu:

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
SaPKoa vastaan A-nuorilta melko kaksijakoinen esitys. Alkupuoliskolla jukuripojat tuntuivat keskittyvän liiaksi yksilösuorituksiin joukkuepelin sijaan ja SaPKo sai pysäytettyä ne melko helposti. Jukureiden avausmaalin jälkeen peli sitten alkoi kääntymään vieraille ja varsinkin kolmas erä oli Jukureiden selvää hallintaa, eikä voittomaalikaan pelin loppuhetkillä ollut kaukana.

Yksittäisistä pelaajista mieleen jäi varsinkin Taneli Häkkinen. Kylmän viileä ratkaisu 2-1-maalissa, luistin liikkui kepeästi ja pärjäsi kaksinkamppailuissakin hyvin, vaikka ei kovin iso mies olekaan. Pariin otteeseen haki isompaa taklaustakin keskialueella, joista toinen osuikin. Se tosin avasi SaPKolle hyökkäystilaa, joten vielä hieman järkeä innon sijaan lisää ratkaisuihin, niin hyvä tulee.

SaiPasta tullut puolustaja Eetu Sarell oli myös vakuuttava. Jämäkkää pelaamista omissa ja rohkeita suorituksia hyökkäyssuuntaan. Uskoisin, että on kaverista iloa A-nuorille jatkossakin.

Tänään sitten vielä viimeinen harjoitusottelu Pelicansia vastaan ennen keskiviikon sarja-avausta. Pitänee käydä väijymässä hallilla ottelua.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voittohan sieltä nököjään tuli Pelsuja vastaan 1-0. Itse en paikalle päässyt, mutta olikos eilen Savonlinnassa pelanneet mukana, vai huilimassa?
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voittohan sieltä nököjään tuli Pelsuja vastaan 1-0. Itse en paikalle päässyt, mutta olikos eilen Savonlinnassa pelanneet mukana, vai huilimassa?
Edustuksen mukana eilen olleet Matikainen, Kiesilä, Linjala, Sivonen, Martiska ja Grönblom pelasivat tänään. Sivussa eiliseen peliin nähden olivat Pirjetä, Kukkasniemi, itseään eilen loukannut Kurttila sekä itselleni tuntemattomiksi jääneet häkkipäät, joilla ei ollut nimiä selässä. Todennäköisesti omia B-junnuja.

Jukurien mukana oli myös uutena miehenä Simo Kauppinen, joka teki myös ottelun ainokaisen maalin. Näkyi olevan SaPKo-junnuja, joten liekkö sitten yhteistyön myötä kokeilemassa Jukureissa. Vauhtia ainakin piisasi tämän päivän perusteella ja ihan napakka viimeistelykin oli maalissa.

Pelihän tänään oli kaiken kaikkiaan tasaista miekkailua. Paikkoja oli molemmilla riittämiin tehdä enemmänkin maaleja, mutta toisaalta veskarit molemmissa päissä pelasivat hyvin. Randelin joutui toisessa erässä hieman enemmän urakoimaan ja oli kyllä mies paikallaan läpi pelin.

Julius Grönroosin vahvat otteet puolustuspäässä pistivät myös silmään. Erottuu kyllä kokonsa puolesta ja uskaltaa myös sitä käyttää. Liikekin vaikuttaisi menneen eteenpäin viime kaudesta.

Sivonen kuskasi kiekkoa useamman kerran hienosti alueelle, mutta syötöt jäivät usein piippuun. Zeman ja Martiska tuntuivat vielä olevan hieman eri sivulla muiden kanssa, mutta ehkäpä se siitä ajan kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
A-junnujen sarja avattu Kuopiossa ja Jukurit pisti lähes parasta kentälle kun mukana liigaringistä Nikkanen, Huttunen, Kemppainen ja Rindell. Ja kovin positiivista että vaikka joukkue pisti vieraskentällä viisi maalia, noista vastasi kuitenkin junnuringin kaverit, eli ainakaan tehojen suhteen ei voi voittoa pelkästään liiga-apujen piikkiin laittaa. Pitää muistaa noita pelejä ruveta vilkuilemaan kyllä ruutu-plussasta.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyvä alku kyllä A-nuorten kaudelle. Ensimmäinen erä meni melkolailla telineissä, vaikka johtoasemassa erätauolle mentiinkin. Randelin oli siinä kyllä avaintekijänä ja pelasi varman ottelun.

Toisessa erässä alkoi sitten Jukureidenkin peli kulkemaan ja siinä oli kyllä paikkoja niitata pari lisäosumaakin. Päätöserän alkuun onneksi sitten saivat sen kolmannen maalin, sillä KalPallakin oli ennen sitä kyllä pari tilaisuutta tasoittaa. Lopussa sitten vähän lukemat repsahtivat, mutta toisaalta onnistumiset tässä vaiheessa kautta tekevät vain hyvää.

Liiga-avuista Rindell ja Huttunen olivat selvästi parhaat, mutta tosiaan positiivista se, että päävastuun kantoivat tänään A-nuorten omat pojat, eivätkä menneet "isojen poikien" selän taakse.
 

HighFlyer#95

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voittohan sieltä tänäänkin tuli. Tiukka ja vauhdikas peli, jossa tilanteita riitti. Espoo oli hallitsevampi osapuoli ensimmäisen puolikkaan, mutta loppua kohti peli kääntyi Jukureille. Molemmat maalivahdit tänään erinomaisia ja Turunen näytti jo torjuvan K-Espoon yksin voittoon päätöserässä, mutta lopulta kotijoukkueen painostus palkittiin voittoon tarvittavilla onnistumisilla.

Rindellillä vaikeampi ilta, muutamia harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä pahassa paikassa. Vastaavasti toinen puolustuksen liiga-avuista eli Kemppainen veti vahvan pelin ja alusti hienosti voittomaalin nousullaan.

Randelin on kyllä ikäisekseen todella rauhallisen ja varman oloinen maalivahti. Kiekot ei paljon pompi eteen ja tuntuu, ettei ole kiire missään tilanteessa. Kova tekijä on kyllä kasvamassa kaverista.

Huomenna vastassa sarjaa kahden kierroksen jälkeen johtava Pelicans. Parasta saavat varmasti pojat laittaa, jos mielivät pisteitä kotiin mukanaan tuoda.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Maalivahtien peli meni eilen mielestäni pitkällä marginaalilla Jukureille, Espoon Turunen sylki kiekkoja nimittäin todella paljon eteen ja reboundiin jos olisi ollut sininuttuja niin soinut olisi monesti. Lisäksi siinä ensimmäisen puolikkaan vieraskarusellissa mietin että tuntuu varmaan vastustajasta suorastaan epäreilulta kun toisilla on suunnilleen liigatason veska pistää maalipuiden väliin. Todella varmaa tekemistä Kakelta.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Good things will happen!
Melkoosen suvereeni voitto Juniori Jukuripäiltä äsken Raumam poikia vastaan. Esiin nostettakoon tällä kertaa kypärätenpun verran byyrejä heittänyt Matikainen ja nollan pitänyt Kauko Randelin.. Näitten lisäks Tom Grönblomin kiekollista peliä on nastaa katsella. Onhan ukko tehopisteitäkin kaapinut mukavan määrän tähän mennessä kautta.

Kaiken kaikkiaan mukava kauden aloitus A:lta! 5 peliä ja 4 voittoa. Ainoastaan yksi tappio ennakkoon kovaa pelikaanilaumaa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös