Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukka Rautakorpi – kauan odottamamme Messias?

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana SiniOranssi, 08.04.2012 klo 14.50.

 1. Hidas_ja_kankea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Etta, ACO
  Jos tässä johonkin kritiikkiä haluaisi kohdistaa, on se suomalainen johtamiskulttuuri. Urheilupuolelta löytyy muitakin esimerkkejä.

  Näkökulma: Kummola paljasti suomalaista urheilua pyörittävän hyvä veli -kerhon | Yle Urheilu | yle.fi

  Olympiakomitea haki siihen lisää hommaa Rautakorvelle. Olympiakomitea ja (Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti) Nurminen esitti minulle tätä
  ...
  No, eihän siinä mitään! Vaan kyllähän Kummolan lausunto kuvaa karusti sitä hyvä veli -kerhoa, mikä suomalaisessa urheilussa päätöksiä junailee. Pestejä jaetaan ympäri urheilukenttää jonkin aivan muun kuin osaamisen tai sopivuuden perusteella.


  Ei ollut tarpeeksi töitä ja haluttiin lisätä niitä. Hohhoijaa. Urama sitten kait halusi tunkea itsensä mukaan palkintomatkalle.

  Itse pidän Rautakorpea parempana seura- kuin turnausvalmentaja, sama asia taitaa päteä myös miesten maajoukkuevalmentajan kohdalle.

  Tapparan meno ei hyydy Rautakorven tulosta remmiin mihinkään. Tilanne nyt vain sattuu olemaan sellainen, ettei paljoa voi enää parantaa.

  Seurat saavat sitä mitä tilaavat, hyvässä ja pahassa. Täällä pohjoisessa olisi aihetta pieneen itsetutkiskeluun, mitä hyväveli kuvioon tulee.
   
 2. Ritola#24 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  No menikö?
  Eikös nuita ole vähemmän tuolla kuin suomella? Yleensähän on joukkueenjohtaja ja kolme valmentajaa.

  Asia ymmärretty, täällä voi kritisoida. Rautakorpi on tehnyt loistavaa työtä, penkin takana on oikea määrä valmentajia. Me ja jääkiekkoliitto ei tajuta, tuloksen taakse pitää katsoa. Huikeat kisat.

  Ihan kuin jokeriosiossa, jokerit häviää pelin vain tuomareiden takia. Eikä jokeriorganisaatio tee virheitä, vika aina muissa.
   
 3. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eniten miinusta Rautakorvelle voi antaa hänen itsepäisyydestä peluuttaa tiettyjä pelaajia pelistä toiseen tilanteissa, joissa heidän ei sen hetken tasolla pitäisi pelata. Tämä ei ole ihan niin iso ongelma pitkässä runkosarjassa kuin lyhyessä turnauksessa, toki välillä hieman raivostuttavaa.

  Tietenkin ajatuksena on luultavammammin ollut pelin loksahtaminen paikoilleen tietyiltä pelaajilta mutta nyt näin ei käynyt ja tulos oli sitten mikä oli. Pelin rakenteessa ei mielestäni ollut niin suurta heikkoutta, että se selittäisi heikot otteet. Isoimpana asiana heikohko kärkimateriaali ja jääräpäinen peluutus.
   
 4. rinne Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Sasha
  Lainaus:
  Tai mahdollisesti sinulla on sisälukutaidossa ongelmia? Kukaan täällä ei ole väittänyt, että Rautakorpi olisi jotenkin onnistunut. Kirjoittajilla on kuitenkin vahva usko siihen, että ensi kaudella Tapparaa valmentava Rautakorpi onnistuu paremmin. Tuohon uskon itsekin. Rautakorpi on pitkien projektien valmentaja. Siellä taas vähän liiton puolella suhmuroitiin ja keksittiin Rautakorvelle vähän tekemistä lisää ja heitettiin junnukisoihin mukaan. Olisiko Rautakorven pitänyt kieltäytyä pestistä? Ehkä, mutta liiton ei olisi missään nimessä pitänyt edes harkita Rautakorpea tuonne.

  Mitä noihin apuvalmentajiin tulee, niin kuka niistä tietää? Tuo Kanada esimerkki on siinä mielessä ihan hyvä, että ei kukaan noidenkaan roolituksesta niin tarkasti tiedä ulospäin, samoin kuin Suomen kohdalle. Onko missään vieläkään ilmoitettu, että kuka tuon määrän niitä edes palkkasi? Mikäli Rautakorven historiasta voi mitään päätellä, niin Ojanen ja Barkov olivat mukana Jukan luottomiehinä. Urama todennäköisesti laittoi itsensä palkintomatkalle. Konttinen taitaa olla JYPin miehiä nykyisin, mentaalipuolen kaveri, urheilupsykologi, joka muistaakseni teki melko hyvää työtä Laineen päänupin kanssa. (Saatan toki sekoittaa johonkin toiseen tyyppiin.) Tuo Rautakorpi + apuna Barkov, Ojanen, Konttinen olisi ollut täysin looginen valmennusporukka. Mut nyt tuolla on vielä pari muuta apuvalmentajaa, joilla ei ole niin vahvoja kytköksiä Rautakorpeen. Kuka tietää, miksi tuo koko porukka oli siellä? Vaikea uskoa, että vain Rautakorven piikkiin tuo menisi, vaan kyllä siellä on liiton puolella jollain ollut kuningasideoineen sormensa pelissä. Täysin turhaa on myös odottaa vastuunkantoa siltä puolelta, kun Kalekin jo ehti ulkopuolelta jyrähtelemään ja heittämään suurinpiirtein kaikki bussin alle. Tietenkään ketään ei yllätä, että joukkueurheilussa asioiden mennessä pieleen ihmiset hakevat ainoaksi syylliseksi valmentajan. Reaktioita ei tällä kertaa ainakaan laimenna se, että että Rautakorven Jukka ei varsinaisesti aiheuta positiivisia tuntemuksia Tappara-piirien ulkopuolella. Tuntuu antipatioita olevan vähän joka suunnalla. Kuka tietää, ehkä joku ei ole ollut varovainen ja pääsi talo palamaan tai jotain...

  Kuten jo eilen tuonne toisaalle kirjoittelin, niin pidän puhtaasti yksinkertaisten ihmisten idiotismina kaataa tämä farssi kokonaan Rautakorven niskaan. Rautakorpi saa kantaa osansa syyllisyydestä näiden junnukisojen farssin kanssa, mutta suurin syyllinen on liitto, jonka lisäksi pelaajillekin pitää jotain vastuuta laittaa. Valmentajan tehtävä on luoda voiton mahdollistava pelitapa, joka luo riittävästä maalipaikkoja. Suomella oli riittävästi maalipaikkoja kaikissa peleissä, mutta maaleja ei tehty. Tästä voi päätellä, että pelaajat alisuorittivat. Tästä ei voi päätellä, johtuuko pelaajien alisuorittaminen Rautakorven kyvyistä ihmisjohtajana vai jostain aivan muusta.

  Tällä turnauksella ei loppupeleissä liene mitään tekemistä sen kanssa, miten Rautakorpi pärjää Tapparassa ensi kaudella. Mahdollisesti tällä on jopa positiivinen vaikutus, kun Jukka on tunnetusti aina tarpeen mukaan harkinnut lähestymistapaansa peliin uudelleen. Ei ole syytä olettaa, ettei näin kävisi tälläkin kertaa.

  Rautalankamallin tiivistys: Rautakorpi epäonnistui. Liitto epäonnistui vielä pahemmin --> Rautakorpi ei ainoa syyllinen. Rautakorpi palannee entistä vahvempana, tästäkin kokemuksesta oppineena Tapparan penkin taakse, tuttuun ympäristöön.

  E. pilkunviilausta
   
 5. lego Jäsen

  Minusta on täysin epäolennaista keskustella jostain valmentajien määrästä. Voi hyvä luoja, eihän kaikki niistä tietenkään kekkuloi pelin aikana vaihtopenkillä. Konttinenkin on merkitty valmentajaksi, vaikka hänellä ei ole jääkiekkovalmentamisen kanssa mitään tekemistä. Valmentajien määrällä ei ollut mitään tekemistä tuloksen kanssa.

  On selvää, että pelaajat (osa pelaajista) eivät ostaneet Rautakorven ja kumppaneiden pelitapaa. Ja kun pelaajat eivät osta joukkueen tapaa pelata, niin peli näyttää juuri tuolta. Tässä oli Suomen joukkueen suurin ongelma.
   
 6. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Näinhän se on ja ei siinä ole mitään viilattavaa mihinkään suuntaan. Nuoret miehet joutuivat kovaan paikkaan ja odotukset olivat kohtuuttomat - mutta jääkiekossa on kyse paljon muustakin kuin pelitavasta. Jos katsoo tuloksia pienistä kaukaloista niin ainoa johtopäätös on, että yksilötaitoa pitää saada enemmän kehiin ja paremmin näkyviin.

  Maalinteko on pitkälti aina yksilötaitoa, jota pitäisi tavalla tai toisella saada näkyviin. Mikään pelitapa ei auta, jos pelaajat laittavat kiekot maalipaikassa yli ja ohi ja pleksit helisee. Tuloshan on häpeällinen ja kukaan ei sitä pääse karkuun - mutta ehkä olisi aika miettiä myös, että millaisia valmentajia meidän sitten pitäisi kehiin tuoda, että pelitapa olisi sellainen, joka varmistaa että yksilö laittaa kiekon reppuun paikassa. Puolustus toimi koko turnauksen hyvin, mutta hyökkäyspeli on tökkinyt koko ajan.

  Ahokas sai eilen voiton panoksettomasta pelistä, mutta laukaisumäärät suhteessa tulokseen ovat edelleen todella korkeat.
   
 7. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Pistän nuorten kisojen tuloksesta reilusti enemmän pelaajien kuin valmennuksen piikkiin. Varsinkin joukkueen kapteeni, jonka pitäisi toimia linkkinä päävalmentajan ja joukkueen välillä, osoitti ulkoisella olemuksellaan ja tekemisillään kentällä läpi kisojen siltä, että trafti tai jokin muu on noussut pahasti pojan hattuun. Tolvanenko sen eilen sanoi, että näissä turnauksissa on ihan sama kuka penkin takana seisoo, kaikki lähtee pelaajista!
   
 8. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Paitsi että Dufva uudisti pelitapaansa merkittävästi tälle kaudelle.

  No, tämä nyt ei liittynyt aiheeseen.
   
 9. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ohhoh, ihanko totta? No Rautakorpi ei ainakaan muuta mitään nuorten kisoista, vaan peluuttaa Tapparaa ensi kaudella samalla tavalla kuin U20-joukkuetta pienessä kaukalossa. Meni niin hyvin, että ei ole syytä muuttaa mitään, eikö?
   
 10. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 11. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Taisi jäädä sarkasmitutka viime vuoden puolelle... My bad!
   
 12. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Eipä mitään. Tuntui vaan hölmöltä, että joku tulee lällättelemään jotain hupiukosta ja menneisyyden miehestä yhden turnauksen perusteella. Vieläpä tilanteessa, jossa oman suosikin valmentaja osoitti, että jopa oikeasti jääräpäinen valmentaja voi muuntautua tarpeen mukaan. Rautakorpi on vielä todistetusti muuttanut pelisysteemiään melkeinpä kaudesta toiseen tällä vuosikymmenellä. Nuorten turnaus meni penkin alle, mutta siitä ei voi Rautakorven kohdalla päätellä juurikaan mitään ensi kaudesta.
   
 13. Artsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Tämä voi tosiaan olla Rautakorvelle vain välivaihe kohti tulevia menestyksiä, mutta tämä voi olla myös "hannu jortikkamainen" uran loppua enteilevä kyykkääminen. Molemmilla on takana loistava ura valmentajina, mutta jossain vaiheessa sekin vaan saavuttaa alamäkivaiheen. Onko se jo tulossa, vai ehkä myöhemmin, sen aika näyttää.
   
 14. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Nimenomaan. Aika näyttää, tällä hetkellä tärkeämpää on löytää tuki Suomen joukkueelle ja toivotaan, että pysytään A-sarjassa tämänkin ratkaisun jälkeen. En edes halua miettiä, jos Suomi häviää tänään Latvialle, millainen myrsky täällä meidän foorumilla nousee.
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Minusta on oikein hellyttävää että muiden seurojen kannattajat ovat huolissaan Tapparan ensi kauden valmennuksesta. Tukka taitaa olla hieman liian autoritäärinen valmentaja nuorille sälleille mutta sopii Tapparaan kuin nenä päähän. Siis huoli pois, Tappara tulee menestymään tulevaisuudessakin.
   
 16. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Rautakorpi on kyllä melkoinen peikko osalle vierasjoukkueiden kannattajista. Itse pidän Rautakorven perusajatuksesta, jossa peli pitää voittaa parilla tehdyllä maalilla. Tärkeintä on pitää oma pää puhtaana. Lisäksi Rautakorven joukkueet ovat aina olleet todella urheilullisia ja pelikirja selkeä. Rautakorvesta Tapparan tuleva menestyminen ei ainakaan jää kiinni.

  Rautakorvella on myös melko hyvät näytöt pitkältä aikaväliltä. Menestystä on tullut vähintään hyvin. Jotkut kateelliset naureskelevat hopeamitaleiden määrästä. Rautakorvella kuitenkin harvoin on ollut materiaaliltaan sitä ykkösnippua käsissään. 2013 ehkä oli, ennen kuin sekä Barkov että Connolly loukkaantuivat samassa puolivälieräottelussa.

  Nuorten maajoukkueen menestys ei myöskään ollut Rautakorvesta kiinni. Pelikirja oli kunnossa, ja peleissä luotiin riittävä määrä maalipaikkoja. Samaan aikaan kuitenkin maalivahtipeli ja viimeistely sakkasivat pahasti, joten tappioita tuli kolme putkeen. Maajoukkueen valmentaminen poikkeaa kuitenkin melkoisesti seurajoukkueen valmentamisesta. Valmentaja ei pääse luomaan pelaajille kuntopohjaa eikä hitsaamaan joukkuetta yhteen. Hän ei myöskään ehdi tuossa ajassa iskostaa peli-idealogiaansa pelaajien selkäytimiin samalla tavalla. Lisäksi turnauksien lyhyydestä johtuen sattumalla on selkeästi suurempi rooli, kuin 60 pelin runkosarjassa tai pitkissä pudotuspelisarjoissa.

  Tervetuloa Tapparaan Jukka!
   
 17. janneojanenonjumala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tapparalla on ensi kaudella ainutlaatuisen helppo tilanne. Jos alkaa piiputtamaan niin Jussi ja Jukka vaihtaa tehtäviä.
   
 18. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Nyt on messiaalla ja opetuslapsilla vähän vaikeampi jakso. Tämä virkamieskiekko alkaa jo pikku hiljaa nyppiä, missä tunne.
   
 19. juhap88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Olisiko jo aika heittää tuccis hiuksista vit***n?
   
 20. Eeyore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  @juhap88 2002 syksyllä taisi olla jo joku legendaarinen ketju aiheesta. 2003 nosteltiin kannua. On vain melko rasittavaa seurattavaa tämä nykyinen tunteeton ja häviävä kaamos.
   
 21. Teikel Jäsen

  Onko menneisyys tae tulevaisuudesta? Puhutaan reenijumeista, Jukan joukkueet syttyy keväällä ja niin edelleen. Fakta on se, että vaikka kuinka Jukka selittelee, että CHL:n epäonnistuminen ei haittaa, niin se oli organisaation tavoitteena voittaa.

  1. suuri CHL epäonnistuminen.
  2. täydellinen epäonnistuminen uusien pelaajien kanssa on myös kiistämätön fakta.
  3. käsittämätön peluutus (maalivahdit ja Jasun kiveenhakattu 1.sentterin rooli)

  Ei ole ruusuisesti alkanut Jukan taival suojatyöpaikka Tapparassa.

  Jukkaa ei saa heittää pihalle, koska se tarkoittaa Tapolan ja Vähäruoholan lähtöä junioritoiminnasta.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 08.44
 22. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Hiukam samaa tässäkin tilanteessa on. Viikon sisään tullut neljä tappiota ja jotkut jo vaativat potkuja. Vain reilu viikko sitten Tappara oli historiansa pisimmässä voittoputkessa. Nopeasti ne hyvät otteet unohtuvat eikä se tietysti Tapparan lähihistorialla ole ihme. Nälkä on kasvanut valtavaksi ja sitä on aina vaan vaikeampi tyydyttää.

  Edellä oleva ei poista sitä, että Tappara on pelannut viimeiset kolme peliä surkeaa järjenvastaista kiekkoa. Tästä on valmennus vastuussa, mutta potkuista puhuminen vakavalla naamalla on yhtä järjenvastaista kuin Tapparan peli tällä hetkellä.
   
 23. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Erinomainen kiteytys. Pelikin paranee varmasti, mutta ensin valmennuksen pitää antaa pelaajille sellainen pelikirja, jolla he voivat päästä kasvattamaan itseluottamusta. Tällä hetkellä itseluottamus on aika alhaalla. Siihen auttaisi nyt ihan ekana se, että pelistä jäisi säntäily pois ja pelaajille annettaisiin lupa palauttaa ja hidastaa.
   
 24. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä on totta, mutta jatkokysymyksenä voisi kysyä, kenen mielen mukaista kiekkoa nyt pelataan? Pelaajat ovat haastatteluissa liputtaneet nopeamman kiekon puolesta, se kun on niin kivaa. Rautakorpi puolestaan oli poikkeuksellisen vahvasti ottanut pelaajat mukaan pelitavan suunnitteluun.

  Muistaa mieleen Tapolan ensimmäinen tai toinen syksy, kun Tapparan ylivoima oli surkeaa. Kaikkien katseet kääntyivät valmennuksen suuntaan. Ylivoima alkoi rullata ja vesarantaset huhuilivat pelaajien palavereista joissa pelaajat päättivät asioista. Jälkikäteen selvisi, että tilanne oli päinvastoin. Valmennus antoi alkuun vapaat kädet mutta pelaajat eivät vastanneet huutoon. Homma alkoi toimia vasta, kun valmennus otti ohjat ja antoi tarpeeksi tiukat raamit.

  Ulkopuolisen on lopulta mahdoton tietää varmaksi syy- ja seuraussuhteita. Spekuloida tietysti voi ja pitääkin.
   
 25. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  Lainaus:
  Juuri samat fiilikset. Nimenomaan tunne loistaa kyllä poissaolollaan. Tuossa joukkueessa ei ole näin fanin näkökulmasta ollut mitään moneen otteluun. Tasaisen harmaata suorittamista. Heljanko ainoa valopilkku. Olen aidon huolissani joukkueen hyökkäyspelaamisesta. Hyökkääjistä miltei jokainen pelaa alle tasonsa. Ei voi noin paljon olla varaa hukata pelaajien taitopotentiaalia puolustamisen ja pelitapakikkailun kustannuksella.
  Matti Järvinen on ehkä paras esimerkki tästä, olen ihan omin silmin nähnyt Järvisen olevan taitava ja tuottelias sentteri liigassa. Koko alkukauden M.Järvinen on kuitenkin näyttänyt ihan LeKi-jätkältä, joka ei osaa mitään muuta kun puolustaa.
  Tuskaa aiheuttaa se, että edes Kuusela ja Zabo eivät pysty käytännössä ollenkaan aiheuttamaan sellaisia maagisia, luovia ja kylmiäväreitä aiheuttavia kombinaatioita, joista katsoja nauttii. Kaikki tietävät, että kyse ei ole pelaajien hiipuneesta taitotasosta, vaan tuon taidon tukahduttavasta pelitavasta. Näitä samoja hetkiä taisi tulla Tapolallekin, mutta hän taisi osata löysätä ruuvia aina juuri sopivasti.