SiniOranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Uudelle päävalmentajallemme ei ollutkaan vielä ketjua, joten eiköhän avata sellainen. Harjoituksetkin kun alkavat jo ihan lähiaikoina.

Jukka Rautakorpi on valmennushistoriaa katsoen sellainen valmentaja, jota menestys ei välttele. Viimeisin näyttö kaudelta 2009-10, jolla Jukka luotsasi HPK:n hopealle TPS:n voittaessa kultaa Suikkasen johdolla.

Jukka tunnetaan vaativana valmentajana joka saa jokaisesta pelaajasta kaiken irti. Ensi kaudella oletan, että näemme "uudet" Miikka Männikön, Pekka Saravon ja Sami Venäläisen. Jos/Kun nyt seurassa jatkavat.

Jukan hankintapolitiikka on aika perinteinen: Ykkösmaalivahti (Tuokkola), Hyvä pakisto (Kankaanperä, Saravo, Aalto, Liimatainen jne.) ja tasainen hyökkäys parilla paremmalla pelaajalla höystettynä (Koskiranta, Erkinjuntti, Ahtola, Barkov, Kaksonen jne.)
Kun meidän sentterinelikkomme tulee olemaan mallia Koskiranta-Barkov-Makkonen-X, niin voidaan puhua liigan tasoon nähden oikeinkin hyvästä kvartetista. Ei heikkoja lenkkejä.

Se mitä odotan Rautakorven meille tuovan, on fyysisyys, pelitapa ja menestys. Kankaanperä on juuri sellainen hankinta mitä Tappara tarvitsee. Kova pelaaja joka laittaa miestä maihin oman maalin edessä. Lisäksi on valmis pudottamaan hanskansakin tarvittaessa. Jukka treenauttaa joukkueen kesällä varmasti huippuiskuun muun ryhmänsä kanssa.

Olen kyllästynyt lukemaan näitä arvioita, että Me ollaan ensi kaudella sijoituksilla 8-10. Minä en ole tyytyväinen jos noin alas jäädään. Oikeastaan kuudes sija runkosarjassa on tavoite heti alkuun. Eikä siitä tingitä.

2.5 Julkistetaan Tapparan puolelta uusia sopimuksia ja ilmeisesti muutama jatkosopparikin. Silloin ollaan viisaampia.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Rautakorven tulemisen paras puoli on se, että materiaali tulee vahvistumaan huomattavasti. Ihmeellisesti vaan Rautakorpi saa aina ympärilleen edeltäjiä paremman materiaalin. Tässä suhteessa käy jopa vähän sääliksi edellisiä yrittäjiä. Tuskin päättyneen kauden materiaalilla Tukkiskaan olisi ihmeitä saanut aikaan.

Pelitapa tulee olemaan tätä "Meidän Peliä". Jukka on ollut liitossa vetämässä koko yhtenäisen pelitavan ajamista ympäri kiekkoilevan Suomen. Tuskin hän siitä Tapparassakaan luopuu. Pelitapa tulee olemaan erilainen mitä Rautakorven aikasemmilla keikoilla.

Ei tässä voi olla kuin positiivinen tulevan kauden suhteen. Joukkueella on kunnon valmentaja, materiaali tulee huomattavasti vahvistumaan ja pelitapa tukee menestystä. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin loukkaantumiset tulevat vähentymään huomattavasti...
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Rautakorven tulemisen paras puoli on se, että materiaali tulee vahvistumaan huomattavasti. Ihmeellisesti vaan Rautakorpi saa aina ympärilleen edeltäjiä paremman materiaalin.
Toisilla on varaa vaatia sitä laatua myös pelaajistoon, koska Rautakorvellakin varmaan duunia löytyis ihan hyvin, ilman että joutuis jotain kasa paskaa käsissä valmentajapestejä ottamaan.

Kun sitten taas Saariset x2, Hirvonen yms olis aika uskaliasta pistää kauheen kallista nippua keltanokkien ohjattaviksi. Että eiköhän se valmentajan laadun ja materiaalin laatu kulje käsikädessä. Riskien minimointia etten sanoisi..
 

Corkscrew

Jäsen
Rautakorpi saa hyvän materiaalin koska hän on osoittanut vuosien varrella että saa siitä myös tehot irti. Myös Mikko Saarisella oli viimeisellä kaudellaan lopulta ihan loistava pelaajamateriaali käytössään Jori Lehterää myöden, mutta puolivälieriä pidemmälle ei rahkeet riittäneet. Muutenkin olen täysin kyllästynyt näiden harjoittelijavalmentajien puuhasteluun Tapparan vaihtoaitiossa, on todellakin korkea aika saada sinne huippuammattilainen laittamaan asiat kuntoon. Tapparan tapauksessa Rautakorpi on paljon enemmän kuin pelkkä päävalmentaja, hän tulee puhaltamaan eloa koko hiipuneeseen organisaatioon ja laittaa alulle myös Mikko Leinosen siirtymisen pienempään rooliin ainakin urheilullisella puolella.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Olen kyllästynyt lukemaan näitä arvioita, että Me ollaan ensi kaudella sijoituksilla 8-10. Minä en ole tyytyväinen jos noin alas jäädään. Oikeastaan kuudes sija runkosarjassa on tavoite heti alkuun. Eikä siitä tingitä.
Olen täsmälleen samaa mieltä. Toisaalta juuri muutaman viime vuoden täydellinen alisuorittaminen niin kentällä kuin toimistollakin on saanut ainakin tämän kannattajan jopa kyyniseksi. Rautakorven paluun toivoo tietysti tuovan ammattimaisuutta ja menestystä mutta, kun Tappara on Tappara niin koskaan ei tiedä.

Ainoa missä jotenkin on onnistuttu on ilmeisesti taloudenpito, vaikka lunta onkin tullut tupaan kiitos umpipaskan tuotteen, jota muka myydään ihmisille. Rahaa ilmeisesti kuitenkin on jotta operatiivisen toiminnan tappiot on saatu kuitattua. Siihen en oikein usko, että Tapparassa otettaisiin poskettomia riskejä velkarahalla, viime vuodet kielivät niin paljon muuta.

Toinen mikä tekee kyyniseksi on se, että 2005 keväällä puhuttiin kymmenvuotisprojektista ja siitä, että Tappara pidetään liigan kärjessä. Yhden playoff-tappion jälkeen mureni koko homma ja oikeastaan teki vain enemmän kyynisemmäksi. Katsotaan nyt mitä tästä tulee, puheet ovat ainakin taas kovia.

Jukka Rautakorven paluun hyviä puolia on ehdottomasti ammattimaisuuden paluu Tapparaan. Tarkoitan osaamista sekä fysiikka- että pelitapaharjoittelussa ja vaatimustasoa. Varmasti Hirvonen ja Saarinenkin pitivät sen muka korkealla mutta treenauttivat joukkuettaan ilmeisen väärin tai polttivat sen loppuun. Rautakorven historia jo yli kymmenen vuoden takaa osoittaa sen, että hän hallitsee myös fysiikkavalmentamisen periaatteet siinä mielessä, että pelaajat ovat parhaimmillaan keväällä.

Jään tasolla uskon vahvasti, että Tappara palaa myös pelikirjan puolesta lähemmäs liigan kärkeä. Pelaaminen varmasti monipuolistuu ja joukkue pystyy myös hallitsemaan pelejä. Rautakorpi hallitsee ja on valmentanut sekä pystysuunnan jääkiekkoa, että kiekkokontrollia ja se takaa ainakin herkulliset lähtökohdat myös faneille.

Rosterin puolesta voidaan myös odottaa enemmän. Nythän se oli kauniisti sanottuna surkea tai ainakin sopimaton Hirvosen mitälie-jääkiekkoon ja Risto Dufva ei tehnytkään muuta kuin naulasi luukut kiinni. Tappara ei koskaan tehnyt mitään Janne Ojasen ja Jori Lehterän lähdettyä, mikä jo sinällään osoittaa kunnianhimon. Ykkössentteriä ei ole ollut vuosikausiin ja kyllä se näkyy tylysti sarjataulukossa ja jopa yleisömäärissä.

Aiemmin Tappara-visiiteillään Rautakorpi rakensi nimenomaan sen klassisen periaatteen mukaan, että on kova ykkösveskari, kova ykkössentteri ja kova ykköspakki. Näitä jatketaan siten, että sentteriosasto on oikeastaan kauttaaltaan erittäin vahva ja myös vahvasti roolitettu. Puolustuksessa on yleensä 2-4 kiekollisempaa pakkia ja pari fyysistä voimapelaajaa. Kokemustakaan ei unohdeta.

Silloin joskushan Tapparan kärkihyökkääjät olivat ihan liigan eliittiä ja siihen tietysti tulisi nytkin pyrkiä. Janne Ojanen voitti 2002 jopa pistepörssin ja vielä 2005-2006 oli Quinn Hancock ja Petri Kontiola. Kontrasti vaikka Kevin Doelliin tai Jussi Makkoseen on melkoinen.

Puolustajiksi tarvitaan ns. moderneja puolustajia, hyviä ja taitavia luistelijoita sekä hyviä pelinavaajia. Nykyään luistelutaito ja pelinluku ovat aivan keskeisiä asioita puolustajalle. Rautakorpi osoitti HPK:ssa, että hän saa kuitenkin jopa Jani Honkasen ja Tuukka Mäkelän pelaamaan riskitöntä kiekkokontrollipeliä ja se on jo saavutus. Uskon ja toivon kuitenkin, että saamme jälleen nähdä Tapparassa ihan OIKEASTI hyviä pelimiehiä, joita nyt ei ole Mäntylän lähdön jälkeen ollutkaan. Joku Markus Kankaaperä olisi tsadin kundina aika mielenkiintoinen hankinta, vaikken itse ole kaverista juuri koskaan kummemmin välittänyt.

Maaliin sitten huippuveskari, tai kaksikko joka pelaa korkealla tasolla. Liigassa ei pärjää ilman huippuluokan maalivahtipeliä. Sielläkin on aiemmin esitelty Jason Muzzatti, Jussi Markkanen, Tom Draper ja pikkaisen aliarvostettu Mika Lehto. Sittemmin ei ole maalin suulla ollutkaan huippuveskaria. Tarvitaan voittava maalivahti, jolla on intohimoa pelata vielä suuremmissa askeissa kuin SM-Liiga, enkä tiedä onko Pekka Tuokkola tai edes Juha Metsola oikea kaveri siihen hommaan.

Menestyksen jano on kova, vituttaa suunnattomasti katsella kuinka KalPa, JYP, Ässät ja Pelicans dominoivat liigaa ja Tappara rämpii hmv-joukkueella jossain sijalla 12. ja on iloinen jos voittaa SaiPan jatkoajalla 3-2. Hakametsä vetää 7 600 katsojaa ja Tampere jos joku on lätkäkaupunki mutta pelaajabudjetti on pienempi kuin Porissa! Kyllä jossain on menty pahasti vikaan.

En tiedä kuka tai ketkä Tapparassa ovat sekoilleet ja vielä vähemmän miksi mutta sen tiedän, että se on surullinen pala kiekkohistoriaa. 90-luvulta ei opittu mitään ja kun yksi projekti vietiin komeasti maaliin, niin olikin aika palata perinteisiin ja tuhota väkisin se orastava buumi ja Rautakorven hyvä neljän vuoden työ. Ei puhettakaan, että päättävät elimet olisivat edes tajunneet miksi Rautakorpi menestyi, sen osoitti jo Mika Saarisen hankinta, ehkä yritettiin olla innovatiivisia, ehkä Rautakorpi suositteli mutta pelikirjaa ei kukaan muistanut kysyä ja täyttä lantaahan se olikin.

Osattiin hylätä kaikki se rautakorpilainen perinne ja työnteon kulttuuri, josta Tappara muuten ylipäätään tunnettiin 70- ja 80-luvulla. Minua suoraan sanoen naurattaa, että heti kun tulee menestystä vielä seuran omalla perinteisellä doktriinilla niin sitäkään ei tajuta edes omassa seurassa! Rakenna siinä identiteettiä sitten :D

Jos tämä uusi projekti onnistuu ja Rautakorpi saa käyttää kaiken ammattitaitonsa, niin se voi poikia hyvää tulevaisuutta. Nyt ei ole edes seuraikoneita pelaamassa ja sotkemassa jatkosuunnitelmia. Pöytä on niin puhdas kuin se voi ikinä olla ja kannattajat on nyt helppo hurmata, sikariportaasta en niinkään tiedä. Tästä voi seurata pidempäänkin hyvää, jos seurajohto ymmärtää ottaa pään pois pyllystä, ja rupeaa myös itse tekemään hommia sillä tasolla missä niitä pitää tehdä ollakseen huipulla Suomessa.

Suvantokausia tulee urheilussa ja se pitää vain ymmärtää mutta silloinkin auttaa jos on olemassa selkeä tavoite ja ennenkaikkea se identiteetti jota vaalia, ja jonka mukaan toimitaan joka päivä. Tappara on hukannut täydellisesti omansa, oikeastaan jo 20 vuotta sitten. Kalevi Numminen, Rauno Korpi ja Jukka Rautakorpi, siinä se, ja tietenkin auttaa jos pelaajamateriaali olisi oikeasti hyvää eikä tarvitsisi hävetä silmiä päästään pelejä katsellessa.

Toivottavasti TÄLLÄ kertaa organisaatio olisi jo tarpeeksi kypsä.
 
Viimeksi muokattu:
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Ainoa missä jotenkin on onnistuttu on ilmeisesti taloudenpito, vaikka lunta onkin tullut tupaan kiitos umpipaskan tuotteen. Rahaa ilmeisesti kuitenkin on, jotta operatiivisen toiminnan tappiot on saatu kuitattua. Siihen en oikein usko, että Tapparassa otettaisiin poskettomia riskejä velkarahalla, viime vuodet kielivät niin paljon muuta.
Jukka Rautakorven paluun hyviä puolia on ehdottomasti ammattimaisuuden paluu Tapparaan. Tarkoitan osaamista sekä fysiikka- että pelitapaharjoittelussa ja vaatimustasoa. Varmasti Hirvonen ja Saarinenkin pitivät sen muka korkealla, mutta treenauttivat joukkuettaan ilmeisen väärin tai polttivat sen loppuun. Rautakorven historia jo yli kymmenen vuoden takaa osoittaa sen, että hän hallitsee myös fysiikkavalmentamisen periaatteet siinä mielessä, että pelaajat ovat parhaimmillaan keväällä.
Jep. Fysiikkavalmentamisen periaatteet voi tiivistää yhteen sanaan: rasvaryhmä. Not to mention pelaajien ilmeet sen kuullessa:) Mutta niinhän se menee, että kaiken kärsii, kun sillä on tarkoitus ja palkinnon voi odottaa tulevan perässä.

Rosterin puolesta voidaan myös odottaa enemmän. Nythän se oli kauniisti sanottuna surkea tai ainakin sopimaton Hirvosen mitälie-jääkiekkoon ja Risto Dufva ei tehnytkään muuta kuin naulasi luukut kiinni. Tappara ei koskaan tehnyt mitään Janne Ojasen ja Jori Lehterän lähdettyä, mikä jo sinällään osoittaa kunnianhimon. Ykkössentteriä ei ole ollut vuosikausiin ja kyllä se näkyy tylysti sarjataulukossa ja jopa yleisömäärissä.
Tarvitaan voittava maalivahti, jolla on intohimoa pelata vielä suuremmissa askeissa kuin SM-Liiga, enkä tiedä onko Pekka Tuokkola tai edes Juha Metsola oikea kaveri siihen hommaan.
Sentteriasiassa et voisi olla enemmän oikeassa, mutta älä nyt heti epäile veskaritandemia. Ei Tuokkola toki mikään brodeur ole, mutta varma perustorjuja parhaassa iässään - ja helvetin kovapäisen oloinen mv, oikealla tavalla. Metsola on sitten se kehittyvä kakkonen. Ja vaikka aika on toinen, voisin lyödä vetoa että puolustuksesta pyritään taas rakentamaan tiivis paketti, niitä jääkaappi-pakastimia unohtamatta:) Helpottaa onnistuessaan molarien hommia kummasti vrt. Jypin mestaruus. Humppatukan joukkueissa nyt ei vaan katsella sitä, että maalintekosektoriin saa ajaa miten huvittaa. Millään vuosikymmenellä.

En tiedä kuka tai ketkä Tapparassa ovat sekoilleet ja vielä vähemmän miksi mutta sen tiedän, että se on surullinen pala kiekkohistoriaa. 90-luvulta ei opittu mitään ja kun yksi projekti vietiin komeasti maaliin, niin olikin aika tuhota väkisin se orastava buumi.
Osattiin hylätä kaikki se rautakorpilainen perinne ja työnteon kulttuuri, josta Tappara muuten ylipäätään tunnettiin 70- ja 80-luvulla. Minua suoraan sanoen naurattaa, että heti kun tulee menestystä vielä seuran omalla perinteisellä doktriinilla, niin sitäkään ei tajuta edes omassa seurassa! Rakenna siinä identiteettiä sitten :D
Jos tämä uusi projekti onnistuu ja Rautakorpi saa käyttää kaiken ammattitaitonsa, niin se voi poikia hyvää tulevaisuutta. Nyt ei ole edes seuraikoneita pelaamassa ja sotkemassa jatkosuunnitelmia.
No tota mysteeriähän tässä on yksi jos toinen ihmetellen kiroillut. Näiden tietojen mukaan yksi iso ongelma oli, että johtokunnasta lähti Humppatukan visiittien jälkeen kerralla liian paljon kiekko-osaamista ja kanttia sanoa toimitusjohtajalle vastaan, kun olisi pitänyt. Nythän tätä ongelmaa ei ole, kun Rautakorpi seurakuntineen tekee paluun. (Sinänsä on tietty jotenkin koomista, että hommaan tarvitaan aina sama pohjalainen jäykkäniska, mutta jos ei kerran muuta keksitä:).

Mutta ei Tapparan isommassa kuvassa mitään identiteettiä rakentaa tarvitse; se on ja pysyy, ihan riippumatta ajasta, henkilöistä ja muotivirtauksista. Liigajoukkueen päämäärien, rakentamisen ja pelaamisen selkeyttäminen on sitten toinen juttu, eikä todellakaan ala yhtään liian aikaisin.

Muuten hyvään kirjoitukseen on lopuksi pakko kysyä: kuka Tapparan seuraikoneista mielestäsi on "sotkenut" asioita ja pelaamisellaan häirinnyt jotain? Janne Ojanen, ehkä? Puhumattakaan että Rautakangen itseluottamus ja osaaminen - toisin kuin muutamilla - olisivat niin surkealla tasolla, että hän edes ottaisi kokeneen pelaajan läsnäolon muuna kuin etuna.
Jos Ville Niemisen viime visiittiä tarkoitat, ulostulot olisivat tietty voineet olla hieman harkitumpia (yllätys:) - mutta eikö niihin ollut mielestäsi ikään kuin syytäkin, juuri joukkueen/seuran yleistilan vuoksi?
Jos seuraikoni on seurassa haitaksi, valmennuksella on liian pienet munat. Sori nyt vaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lare1

Jäsen
Luottavaisin mielin annan kyllä joukkueen Rautakorven käsiin, koska kuten edellä jo mainittiin, tämä poikii Tapparassa yleensä monta muutakin hyvää asiaa varsinaisen valmennusosaamisen lisäksi. Jukan johdolla odotan Tapparan nousevan suhteellisen nopeastikin takaisin "sinne mihin se kuuluu": jos Kai Suikkanen, Pasi Nurminen ja kumppanit ovat nostaneet ei-koskaan-mitään saavuttaneen Pelicansin käytännössä vuodessa karsijan paikalta kohti finaaleja, on tällöin Tapparankaan kohdalla aivan turha lähteä syksyllä puhumaan jostain sääliplayoffeista. Tavoitteet tulisi tässä organisaatiossa olla AINA JOKA IKINEN KAUSI sijoilla 1-6 - ei puhettakaan vähemmästä.

2000-luvun alun orastavan menestysbuumin jälkeen organisaatiossa on perseilty, mutta nyt katseet tulisi suunnata eteenpäin. Viime vuosien rämpimiset ovat ilmeisesti vihdoin herättäneet sikariportaan, sillä nyt on alettu selvästi käärimään jälleen hihoja. Edellisen mestaruuden jälkeinen sauma nousta kiistattomaksi Tampereen seudun ykkösseuraksi hukattiin, mutta Ilveksen sekoillessa tällä hetkellä kenties pahemmin kuin koskaan, on Tapparalla uusi sauma pyyhkiä Ilveksellä lattiaa jokaisella osa-alueella. Rahaa toiminnan pyörittämiseen tarvitaan lisää, ja vaikka tukimarkat menevätkin jakoon paljolti tunnepohjalta, löytyy varmasti myös sellaisia Ilveksen sekoiluun kyllästyneitä kiekkointoilijoita, jotka saattaisivat vastedes allokoida seteleitään järkevämmin hoidettuun toimintaan.

Tapparan haasteena onkin juuri sisääntulevien rahavirtojen kasvattaminen. Liikevaihto on polkenut jo pidemmän aikaa paikallaan ja tähän on saatava selkeä muutos. Potentiaalia parempaan on kuitenkin hyvinkin reippaasti, sillä itse ainakin näen Tapparan tällä hetkellä nukkuvana jättinä - joka heräilee uniltaan tuossa syyskuun korvilla.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Muuten hyvään kirjoitukseen on lopuksi pakko kysyä: kuka Tapparan seuraikoneista mielestäsi on "sotkenut" asioita ja pelaamisellaan häirinnyt jotain? Janne Ojanen, ehkä? Puhumattakaan että Rautakangen itseluottamus ja osaaminen - toisin kuin muutamilla - olisivat niin surkealla tasolla, että hän edes ottaisi kokeneen pelaajan läsnäolon muuna kuin etuna.
Jos Ville Niemisen viime visiittiä tarkoitat, ulostulot olisivat tietty voineet olla hieman harkitumpia (yllätys:) - mutta eikö niihin ollut mielestäsi ikään kuin syytäkin, juuri joukkueen/seuran yleistilan vuoksi?
Jos seuraikoni on seurassa haitaksi, valmennuksella on liian pienet munat. Sori nyt vaan.
Siinä viitattiin vain siihen huhuun joka pyöri keväällä 2006, että Rautakorpi olisi halunnut Janne Ojasen pois mutta seurajohto ei siihen suostunut ja se osaltaan johti sitten Rautakorven lähtöön seurasta. Tämän lopullisesta totuudesta ei ole tietoa mutta teoriassa se voisi olla totta, eli jos on ensin luvattu vapaat kädet toimia mutta sitten onkin koskemattomia pelaajia, niin tuon tason koutsi varmasti lähteekin kävelemään. Toisaalta se taas tuntuisi tyhmältä, koska Ojanen oli aina Rautakorven ehdottomia luottopelaajia.

Ville Niemisen mediastrategia on ollut tosiaan mielenkiintoinen mutta mielestäni on ihan hyvä, että tuollaisiakin tulee. Toisaalta olisi varmasti fiksumpaa pitää asiat "kopissa", eikä lähteä keskustelemaan mediassa. Sillä voi kuitenkin olla arvaamattomia vaikutuksia myös joukkueen toimintaan.

Ylipäätään Tappara kaipaa johtajuutta jäälle ja sen ulkopuolelle ja siinäkin Rautakorpi on hyvä alku. Identiteetin rakentamisella tarkoitan juuri tuota mitä itsekin totesit, eli aina pitää ottaa sama äijä kehiin, kun on ensin harrasteltu keskenään ilman mitään tuloksia. Silloin jos se seuraidentiteetti on olemassa niin sen yhden kaverin lähtö ei haittaa, koska periaatteessa aina pitäisi tulla uusia äijiä tilalle organisaation sisältä, eli heidät olisi koulutettu toimimaan samojen periaatteiden ja vaatimusten mukaisesti. Oma pelitapa, fysiikka-osaaminen, ns. voittamisen kulttuuri (vaihtelee seuroittain). Tappara aikanaan rakensi dynastiansa kovalla työnteolla ja ilmeisesti lähes spartalaisella harjoittelukulttuurilla, ja toki lahjakkailla pelaajilla. Tietenkään niitä metodeja ei sellaisenaan enää voi tuoda 2010-luvulle mutta se perusajatus pitäisi pystyä säilyttämään, eli tehdään vähän enemmän ja vähän paremmin kuin muut.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tapparan haasteena onkin juuri sisääntulevien rahavirtojen kasvattaminen. Liikevaihto on polkenut jo pidemmän aikaa paikallaan ja tähän on saatava selkeä muutos. Potentiaalia parempaan on kuitenkin hyvinkin reippaasti, sillä itse ainakin näen Tapparan tällä hetkellä nukkuvana jättinä - joka heräilee uniltaan tuossa syyskuun korvilla.
Tämä on myös suuri haaste. Jotenkin on jäänyt sellainen olo, että Tampereella saa kasaan joka vuosi sen saman rahan, vaikka tekisi mitä mutta kasvua on hankala saada aikaan. Sponsorit ovat tietenkin yksi asia mutta myös katsojien pitäisi jättää enemmän rahaa. Tällä hetkellä se on vaikeaa, koska hallin käytävämyynti menee ilmeisesti edelleen Restelille ja sen hinta-laatu-suhde on aikamoisen heikko. Fanituotteistakin täytyisi edelleen kehittämällä saada sellaisia, että niitä viitsisi pitää päällään ja toki niitä kannattaisi markkinoida aina kun on mahdollista.

Kun sisään tulevan rahan määrää pyritään kasvattamaan niin usein se lääke tuntuu olevan lippujen hinnan nostaminen. Sen ymmärtää mutta ehkä siinäkin voisi vielä enemmän katsoa mitä hintoja nostetaan. Halliinhan olisi saatava mahdollisimman paljon kannattajia, joten heidän hintojaan voisi pitää alhaalla. Kannattajat tuovat yleensä sitä tunnelmaa, joka taas saa muun väen paikalle.

Tampereella jääkiekossa tilanne on sellainen, että ydintuotteella on hirvittävän iso merkitys yleisön käyttäytymisessä. Eihän meillä ole sellaista kulttuuria, että katsomot ovat täynnä menestyksestä huolimatta, kuten joissain jalkapallokaupungeissa Euroopassa tai Torontossa ja Montrealissa Kanadassa. Peli on aina ollut pääasia. Kannattajat ovat vaativia ja se näkyy myös yleisömäärissä, vaikka toki voi aina kysyä etteivätkö kannattajat sitten halua kantaa omaa korteaan kekoon.

Seuraidentiteetti olisi siksi tärkeää, että olisi edullista jos seurasta muodostuisi "perhe". Urheilullinen aspekti liigassa on tietenkin yksi osa mutta toinen voisi hyvin olla jopa kasvatuksellinen ihan pikkujunnuista lähtien. Olisi oma vahva seurakulttuuri ja kun pikkupojat ja -tytöt tulisivat ensimmäisen kerran vanhempiensa kanssa seuraan, niin heille voitaisiin heti kertoa, että Tapparassa vaalitaan tällaisia arvoja urheilussa ja elämässä. Tietysti voi kuulostaa korkealentoiselta mutta esimerkiksi Pohjois-Amerikassa perinteisillä seuroilla on hyvin vahva paikallinen leima ja oma tyylinsä pelata eri lajeja. Tarkoitan nyt siis esimerkiksi jenkkifutista, jossa perinteiset seurat saatetaan tuntea jo 40 vuoden ajalta pelityylistään.

Tampereella periaatteessa on se haalistunut jako edelleen jossain mielen syövereissä, on ilvesläinen taitojääkiekko ja tapparalainen totinen työnteon kulttuuri. Todellisuudessa niitä kumpaakaan ei ole nähty käytännössä lainkaan 20 vuoteen, mitä nyt Ilves nopeasti vuosina 96-99 ja Tappara 99-03. Jopa tietynlainen pelaajatyyppi on aika vaikea sanoa. Tapparalaiset tykkäävät aina mainita Janne Ojasen, Teppo Nummisen ja Ekku Lehtosen, Ilvesläiset Raipen ja Lasse Oksasen. Mutta eihän tuollaisia pelaajia ole tullut omasta takaa vuosikausiin. Ja etenkin nykyään on aika surullista katsoa mihin Tapparankin pelaajapolitiikka on mennyt, seuraan tuodaan totaalisia nobodyja jotka eivät ole edes kummoisia pelimiehiä. Tapparassa arvostetaan kyllä hyviä pelaajia ja kannattajat antavat "luottamuksensa" nopeasti mutta, jos ei lätkää hallitse niin ei saa muuta kuin puukkoa selkään.

Identiteetin avulla saisi siis sitoutettua ne olemassa olevat tapparalaiset vielä vahvemmin seuraan ja hyvä ydintuote (liigajoukkue) sitten houkuttelisi rahaa ja näkyvyyttä muualta. Tällä hetkellä aistii kannattajien äärimmäisen turhautuneisuuden oikeastaan kauttaaltaan, kun heidän kanssaan Tapparasta juttelee. Se on sitä perinteistä tamperelaista itseironiaa ja sarkasmia mutta eihän sitä muuta voi, kun aika vaikea tuosta nyt on ylpeäkään olla.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Siinä viitattiin vain siihen huhuun joka pyöri keväällä 2006, että Rautakorpi olisi halunnut Janne Ojasen pois mutta seurajohto ei siihen suostunut ja se osaltaan johti sitten Rautakorven lähtöön seurasta. Tämän lopullisesta totuudesta ei ole tietoa mutta teoriassa se voisi olla totta, eli jos on ensin luvattu vapaat kädet toimia mutta sitten onkin koskemattomia pelaajia, niin tuon tason koutsi varmasti lähteekin kävelemään. Toisaalta se taas tuntuisi tyhmältä, koska Ojanen oli aina Rautakorven ehdottomia luottopelaajia.

Ville Niemisen mediastrategia on ollut tosiaan mielenkiintoinen mutta mielestäni on ihan hyvä, että tuollaisiakin tulee. Toisaalta olisi varmasti fiksumpaa pitää asiat "kopissa", eikä lähteä keskustelemaan mediassa. Sillä voi kuitenkin olla arvaamattomia vaikutuksia myös joukkueen toimintaan.

Ylipäätään Tappara kaipaa johtajuutta jäälle ja sen ulkopuolelle ja siinäkin Rautakorpi on hyvä alku. Identiteetin rakentamisella tarkoitan juuri tuota mitä itsekin totesit, eli aina pitää ottaa sama äijä kehiin, kun on ensin harrasteltu keskenään ilman mitään tuloksia.

Ei hyvää päivää. Ojanenhan se syy varmaan oli, voi morjens - joku raja nyt näihin tuubahuhuihinkin. Jos kysyt Rautakorvelta itseltään, saat samantyylisen vastauksen (ja hyvä ettet turpaasi... no niin, herja oli:). Sen uskaltaa täälläkin sanoa varmaksi.
Se, mihin ei sitten saa vastausta ja mistä ei ole varmuutta, on että kyse oli tod. näk. rahasta: sekä joukkueen että valmentajan oman liksan suhteen. Eikä Tukkaa olisi IMO edes pitänyt ottaa niin nopeasti takaisin, itsensä eikä seuran kannalta; Humppiskin kun osaa olla pidemmän päälle aika rasittava, ja valmentajalle tekee hyvää nähdä muitakin nurkkia, jottei jämähdä.
Mutta joka vanhoja jne. eli nyt ollaan vuodessa 2012 ja mennään näillä eteenpäin. Ei tää ny hullummaksi ainakaan voi mennä. Ehkä;).

P.S. Sen verran vielä pilkunnillitystä, että vaikka liigajoukkue on lippulaiva, näyttää suuntaa junnuille ja menee kaikessa etunenässä, sen tekemiset eivät ole sama kuin koko seuran identiteetti. Näkeehän tuon siitäkin, että tapparalaisuus on Tampereella ja ympäristössä yhä hengissä, vaikkei liigassa ole vuosikausiin muuta kuin perseilty:) koska kyse on enemmästä kuin vain liigajengistä tai edes kiekkoseurasta.
On totta, että muualla maailmassa tämä näkyy paljon vahvemmin - mutta Suomen mittakaavassa Tappara ja HIFK ovat aina vaan tässä aika lailla omassa luokassaan. Usko pois (ja näkyihän se laillaan sinunkin tekstissäsi), t. Nimim. Junan kauan sitten tuoma:).
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Ojaselta kuitenkin aika heikko kausi 05-06 (28 pistettä 47 peliin) joten ei ne huhut välttämättä olleet kokonaan tuulesta temmattuja. Kyse saattoi olla siitäkin että Rautakorpi olisi nähnyt Ojasen jo pienemmässä roolissa eikä enää 1-2-ketjun sentterinä mutta tiedä näistä. Playoffeissa Ojanen ei ollut mikään erityinen kannattelija enää kevään 2002 jälkeen mutta paikkansa ansaitsi ja täytti uran loppuun asti. Henkisellä puolella kuitenkin yhtä paljon vahvuuksia kuin pelillisesti.

Se on varmasti totta että Rautakorpi palasi liian nopeasti takaisin edellisellä kerralla. Mäntyläkin antoi kauden jälkeen sellaisia kommentteja ettei jatkuvaa huutamista kestä kukaan määräänsä enempää. Aikaa on kuitenkin kulunut, Jukka ja Tappara muuttuneet joten en usko että mitään ongelmia enää esiintyy. Uudet kujeet jne.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Kyse saattoi olla siitäkin, että Rautakorpi olisi nähnyt Ojasen jo pienemmässä roolissa eikä enää 1-2-ketjun sentterinä mutta tiedä näistä. Playoffeissa Ojanen ei ollut mikään erityinen kannattelija enää kevään 2002 jälkeen, mutta paikkansa ansaitsi ja täytti uran loppuun asti. Henkisellä puolella kuitenkin yhtä paljon vahvuuksia kuin pelillisesti.

Se on varmasti totta, että Rautakorpi palasi liian nopeasti takaisin edellisellä kerralla. Mäntyläkin antoi kauden jälkeen sellaisia kommentteja ettei jatkuvaa huutamista kestä kukaan määräänsä enempää. Aikaa on kuitenkin kulunut, Jukka ja Tappara muuttuneet joten en usko että mitään ongelmia enää esiintyy. Uudet kujeet jne.
No näin voi jo hyvinkin olla, ja kukaan asioista yhtään tietävä tuskin kuvittelee, että pienempi rooli olisi ollut Ojaselle itselleen jokin ongelma. Tapparan sentteri- ja pelaajapolitiikka ansich kyllä oli ongelma Rautakorvelle(kin); jos mikään ei saa maksaa mitään, ei mitään saakaan, kuten täälläkin on moneen kertaan todettu.

Peesausta myös jälkimmäiseen. Vaikka Humppatukka ei pelaajien, yleisten ja omien tietojen mukaan ole mikään tauotta rääkyjä, yksityisasioihin sekaantuja tms. mielenvikainen vääpeliurpo, vaatimustaso, yleinen jäykkäniskaisuus ja välillä liian pitkälle menevä jääräpäisyys tekevät äijästä esimiehenä takuulla helvetin rasittavan pidemmän päälle:). Ja ei siinä isompaa dramatiikkaa; valmennuksella ja joukkueella nyt vaan on tietty elinkaarensa (yleensä max 5 v.), jonka jälkeen naamat kuluvat puolin ja toisin. Nyt on sitten jo toiset naamat kopissa, ja Rautakorpikin on käynyt oppimassa uutta. Kattellaan.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
P.S. Sen verran vielä pilkunnillitystä, että vaikka liigajoukkue on lippulaiva, näyttää suuntaa junnuille ja menee kaikessa etunenässä, sen tekemiset eivät ole sama kuin koko seuran identiteetti. Näkeehän tuon siitäkin, että tapparalaisuus on Tampereella ja ympäristössä yhä hengissä, vaikkei liigassa ole vuosikausiin muuta kuin perseilty:) koska kyse on enemmästä kuin vain liigajengistä tai edes kiekkoseurasta.
On totta, että muualla maailmassa tämä näkyy paljon vahvemmin - mutta Suomen mittakaavassa Tappara ja HIFK ovat aina vaan tässä aika lailla omassa luokassaan. Usko pois (ja näkyihän se laillaan sinunkin tekstissäsi), t. Nimim. Junan kauan sitten tuoma:).
Liigajoukkue onkin sen ympäristön huippu ja parhaimmillaan siis käyntikortti koko seuralle, kyllä sen vaikutus on aivan mieletön. Tapparalaisuus on sanana hengissä mutta se ei tarkoita varsinaisesti mitään, paitsi sitä, että pelataan Tapparassa. Ei siinä oikein ole järkeä, että liigajoukkue pelaa yhdellä tavalla ja juniorit toisella ja siinä, että arvot ovat eri joka porukassa. Nähdäkseni näin voitaisiin saada omavarainen ja menestyvä SEURA sekä edustusjoukkue. Nythän ei oikein pärjää kumpikaan, paitsi B2- ja C-ikäluokissa.

Edustusjoukkue ja kulloinenkin päävalmentaja (tai UTJ) ottavat samalla vastuun myös juniorivalmentajien kouluttamisesta jolloin saataisiin ensinnäkin yhtenäinen pelillinen ajatus kautta seuran. Vasta sitten on mahdollista kehittää junioreita laajemmalti kuin vain niitä poikkeusyksilöitä. Uskon, että seurassa on myös hyviä juniorivalmentajia mutta valitettavan päinvastaisiakin esimerkkejä olen kuullut.

Kun seura voi hyvin niin edustuskin voi hyvin ja päinvastoin.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Liigajoukkue onkin sen ympäristön huippu ja parhaimmillaan siis käyntikortti koko seuralle. Tapparalaisuus on sanana hengissä mutta se ei tarkoita varsinaisesti mitään, paitsi sitä, että pelataan Tapparassa. Ei siinä oikein ole järkeä, että liigajoukkue pelaa yhdellä tavalla ja juniorit toisella ja siinä, että arvot ovat eri joka porukassa. Nähdäkseni näin voitaisiin saada omavarainen ja menestyvä SEURA sekä edustusjoukkue. Nythän ei oikein pärjää kumpikaan, paitsi B2- ja C-ikäluokissa.

Edustusjoukkue ja kulloinenkin päävalmentaja (tai UTJ) ottavat samalla vastuun myös juniorivalmentajien kouluttamisesta. Vasta sitten on mahdollista kehittää junioreita laajemmalti kuin vain niitä poikkeusyksilöitä. Uskon, että seurassa on myös hyviä juniorivalmentajia, mutta valitettavan päinvastaisiakin esimerkkejä olen kuullut.
Arvasinkin että tartut tähän... mutta puhutaan vähän eri asiasta. Ts. ajoin lähinnä takaa sitä, että Tappara on aina vaan isompi asia kuin "pelkkä" liigajoukkue tai edes siellä junnupuolella pelaaminen. Joskus pitää vaan mennä kauemmas että näkee lähelle;).
Mutta toki olen samaa mieltä tosta junnupuolen tärkeydestä - ja vaikeuksistakin on kuulunut, vaikken enää pysty tilannetta samalla tavalla läheltä seuraamaan kuin ennen. Ja Rautakorpi & co ottanee kyllä tietyn vastuun myös niistä junnuista, kuten ennenkin. Se ei tarkoita pikkulasten lyömistä aikuisten ammattilaisten pelimuottiin tai jotain muuta yhtä todellisuudesta irrallista tuhoisaa perseilyä, mutta tiettyä joka tason skarppaamista ja vanhimpien ikäluokkien (vanhempi C/B-A-junnut) tiivistä mukaan kytkemistä kyllä.
 

Corkscrew

Jäsen
Junnupuoleen on jo panostettu (mm. Akatemia) ja työ on edelleen kesken. Päätoimiset valmentajat tulevat myös B- ja C-junnuille, ja valmentajat tulevat tekemään enemmän yhteistyötä akselilla C-SM-liiga kuin aiemmin. Näin ainakin Leinonen jutteli 957:lla viime viikolla enkä usko että vain lämpimikseen puhui. Rautakorpi puhui jo aiemmin tiedotustilaisuudessa tapparalaisesta pelaajapolusta johon tullaan kiinnittämään huomiota. Kuulostaa hyvältä ja Rautakorven ollessa kyseessä en usko että jää vain puheen asteelle, vaan jotain tulee myös tapahtumaan konkreettisesti. Siihen nähden että Tapparan junnupuolen sanotaan joskus olevan aivan kuralla on tuolta viime vuosina kuitenkin noussut ihan kohtalaisesti liigapelaajia eikä lähitulevaisuuskaan näytä huonolta.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Päätoimiset valmentajat tulevat myös B- ja C-junnuille, ja valmentajat tulevat tekemään enemmän yhteistyötä akselilla C-SM-liiga kuin aiemmin. Näin ainakin Leinonen jutteli 957:lla viime viikolla enkä usko että vain lämpimikseen puhui. Rautakorpi puhui jo aiemmin tiedotustilaisuudessa tapparalaisesta pelaajapolusta johon tullaan kiinnittämään huomiota. En usko että jää vain puheen asteelle, vaan jotain tulee myös tapahtumaan konkreettisesti.
Siihen nähden että Tapparan junnupuolen sanotaan joskus olevan aivan kuralla on tuolta viime vuosina kuitenkin noussut ihan kohtalaisesti liigapelaajia eikä lähitulevaisuuskaan näytä huonolta.
Juurikin näin (jumalauta, olen meedio: ollut oikeesti kuullut mitään tänne pk-seudulle aiheesta vm. 2012:).
Ja jälkimmäiseen: totakin tarkoitin sillä, ettei liigan sekoilut ole sama kuin koko seuran identiteetti, vaikka toki urpoja mahtuu joka porukan junnukoutseihin ja porukoihin ylipäätään.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hyvä suuntaus, toki tärkeintä olisi mitä tehdään ennen tuota C:tä. C:ssä voi toki hyvän pelurin pilata, mutta C:ssä ei enää tehdä rumasti sanottuna paskasta kultaa.

Eli Tapparan kannalta toivon että panostus siine nuoriin on vähintään samaa tasoa kuin vanhempiin junnuihin. Kuitenkin sitä rahaa on sen verran niin Ilveksessä kuin Tapparassakin jääkiekon puolella, että sitä pitää osata kanavoida oikein. Sinänsä ei siis ole kiinni resursseista, vaan jostain muusta(eli miten ne käytetään).
 
Aiemmin Tappara-visiiteillään Rautakorpi rakensi nimenomaan sen klassisen periaatteen mukaan, että on kova ykkösveskari, kova ykkössentteri ja kova ykköspakki.
Pieni korjaus. Rautakorven joukkueita on leimannut leveys kenttäpelaajien avainrooleissa, ei niinkään vanhanaikainen "1. sentteri ja 1. pakki"-ajattelu. Tosin olosuhteet olivat äärimmäisen suotuisat vuosituhannen alussa, koska joukkueessa oli kaksi kv-tason sentteriä jo perusrungossa ja mestaruusvuonna vielä Pirneskin. Senttereitä haalittiin yli tarpeen ja sijoitettiin laitaan. Pakistostakin suurin osa on esiintynyt MM-kisoissa.

Rautakorpi-Urama aikajaksolla taas Tappara laittoi investoi aivan jumalattomasti rahaa pakistoon, joka meinasi käydä seuralle kohtalokkaan kalliiksi.

Pelillisen filosofiansa Rautakorpi taas uudisti jo ennen edellistä visiittiään. Muistaakseni totesi kautensa päätyttyä Lukossa, että finaaleissa pelaavat nyt parhaiten liikkuvat joukkueet (muistaakseni Kärpät - Jokerit) ja kommentoi vielä jotain ymmärtäneensä tappion myötä asian.

Toisaalta kun JYPin menoa taas tänäkin vuonna katsoo, niin ikävä tulee vuosituhannen alun Tappara-kiekkoa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Pieni korjaus. Rautakorven joukkueita on leimannut leveys kenttäpelaajien avainrooleissa, ei niinkään vanhanaikainen "1. sentteri ja 1. pakki"-ajattelu. Tosin olosuhteet olivat äärimmäisen suotuisat vuosituhannen alussa, koska joukkueessa oli kaksi kv-tason sentteriä jo perusrungossa ja mestaruusvuonna vielä Pirneskin. Senttereitä haalittiin yli tarpeen ja sijoitettiin laitaan. Pakistostakin suurin osa on esiintynyt MM-kisoissa.
Materiaali oli Tapparassa leveä mutta johtajat sieltäkin erottuivat aina. Muistat varmaan miten Tappara pelasi ilman Janne Ojasta? Puolustus oli kivikova oikeastaan sen 99-03, mutta sieltäkin löytyi sitten Per Löfström, Alain Cote ja Mikko Luoma, jotka johtivat orkesteria. Eiväthän Tuukka Mäntylä, Janne Grönvall, Pasi Puistola yms olleet silloin mitään ykköspakkeja, vaikka äärimmäisen luotettavia muuten kyllä. Rautakorpi muutenkin antoi rajusti kuormaa avainpelaajilleen, niin tarkkaan en ole seurannut, että onko hän muuttunut viime vuosina siltä osin.

Se tässä on unohtunut, että toivottavasti Rautakorpi tuo taas sellaisen vanhan kunnon nelosketjun mukanaan. Oikeasti, vaikka se legendaarinen vuosituhannen vaihteen joukkue oli täynnä hienoja pelaajia, niin kyllä se Mäkinen-Kuki-kaksikko herättää melkein parhaat muistot kuitenkin. Jumalauta sitä peliä oli hieno katsella ja Makko ärsytti kavereita hulluuden partaalle, Kuki taas vuoren kokoisena oli sellainen ilmestys, että sai aika rauhassa pyöriä kentällä :D Fanit kuitenkin rakastavat näitä kunnon haalarimiehiä aina.
 
Tapahtumahetkellä tie oli kuiva, mutta mutkainen.

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Materiaali oli Tapparassa leveä mutta johtajat sieltäkin erottuivat aina. Muistat varmaan miten Tappara pelasi ilman Janne Ojasta? Rautakorpi muutenkin antoi rajusti kuormaa avainpelaajilleen.

Se tässä on unohtunut, että toivottavasti Rautakorpi tuo taas sellaisen vanhan kunnon nelosketjun mukanaan. Jumalauta sitä peliä oli hieno katsella ja Makko ärsytti kavereita hulluuden partaalle, Kuki taas vuoren kokoisena oli sellainen ilmestys, että sai aika rauhassa pyöriä kentällä :D Fanit kuitenkin rakastavat näitä kunnon haalarimiehiä aina.
Niin rakastaa Rautakorpikin:) mutta itseluottamus, auktoriteetti ja (peli)näkemys riittävät kuitenkin siihen, että joukkueesta löytyy myös se terävin taitokärki. Niin kuin tietysti pitääkin: vaikka nöyrät haalarimiehet ovat välttämättömiä, pelkästään heillä ei mitään voiteta (tosin maajoukkueketjua lukemalla voisi muuta luulla).

Yksi asia, jossa toivon Humppatukan muuttuneen, on jääräpäinen usko ykkösmaalivahdin ylipeluutukseen. Totta kai tolppien väliin menee se, jolla koppi tarttuu, mutta nykyisellä pelitahdilla yksi mies ei yksinkertaisesti jaksa kautta läpi notkahtelematta ja väsymättä. Plus loukkaantumisriski kasvaa, ja kakkosen pelituntuma + itseluottamus haihtuvat hevonkuuseen. Tästä on esimerkkejä riittämiin.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Yksi asia, jossa toivon Humppatukan muuttuneen, on jääräpäinen usko ykkösmaalivahdin ylipeluutukseen. Totta kai tolppien väliin menee se, jolla koppi tarttuu, mutta nykyisellä pelitahdilla yksi mies ei yksinkertaisesti jaksa kautta läpi notkahtelematta ja väsymättä. Plus loukkaantumisriski kasvaa, ja kakkosen pelituntuma + itseluottamus haihtuvat hevonkuuseen. Tästä on esimerkkejä riittämiin.
Kerhon mies kuittaa. Kyse ei missään nimessä ollut siitä, etteikö Metsolan taso olisi riittänyt.

08-09
Lassila 56, Metsola 4
09-10 Lassila 54, Metsola 6
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

SiniOranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jännä nähdä haluaako Metsola jäädä toista kertaa selväksi kakkoseksi Rautakorven valmennuksessa, vai lähteekö muualle.

Kyllä minä silti luotan siihen että Jukka osaa hommansa, ja maalivahtipeluutus toimii pelimääristä huolimatta
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukka neuvotellut ainakin yhden KHL-seuran kanssa. Kyseessä lähinnä tunnusteluja, ei ilmeisesti (ainakaan vielä) mitään vakavampaa.
No sehän se olisikin pitkäjänteistä Tapparan kehittämistä organisaationa. Mutta sinällään ei olisi Rautakorvelta uusi kuvio, miestä on viety paikasta toiseen aika vauhtia tämän vuosituhannen puolella.
 
Ja wir schwören Stein und Bein, auf die Elf vom Niederrhein.
- Pelissä oli aktiivisuuden piirteitä (Juha Malinen 9.10.2016 Suomi-Kroatia -iltakävelyn jälkeen)

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Jukka neuvotellut ainakin yhden KHL-seuran kanssa. Kyseessä lähinnä tunnusteluja, ei ilmeisesti (ainakaan vielä) mitään vakavampaa.
Tukka tykkää mittauttaa markkina-arvoaan:) eikä siinä mitään. Mutta vaikka ne, joilla on kysyntää, etenevät isompiin kuvioihin valmennusduuneissa(kin), olisi kuitenkin pohojalaaselta aika rottamainen temppu lähteä lätkimään kun joukkue ja oikeastaan koko organisaatio on valjastettu äijän mieltymysten mukaiseksi. Ja kun se duuni on vasta alussa.
Viittä vuotta en kyllä usko sen kummemmin Rautakorven kuin Tapparan jaksavan toisiaan, mutta se on jo vähän toinen juttu. Veikkaan kolmea, ja siinä saattaa irrota se mestaruuskin:).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy