Jukka Jalosen Suomi

  • 741 842
  • 2 867

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Niin no ei se tiki mikään valmentaja guru ole, eikä tule olemaankaan.. mutta kaveri on sentään pikkasen nähnyt pelejä ja pelaajia, niin varmasti tietää myös siitä kenellä on potentiaalia ja kellä ei. Nuoria mukaan kuvioihin, niin voidaan jonain vuotena saada taas suomeenkin mitaleita, ei välttämättä tänä keväänä..
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Haha, porukka on OIKEASTI ottamassa jotain granlundeja ja pulkkisia MM-kisoihin. En nyt ihan näin suurta debaattia olisi uskonut syntyvän jostain amatööri-Tikkasen kommenteista...

En tiedä MM-kisoista, mutta näissä EHT-peleissä ainakin voisi kokeilla. Noiden konkareiden kuten vaikkapa se paljon haukuttu Santalan taso kuitenkin aika pitkälle jo etukäteen tiedetään niin miksi turhaan rahata läpi. Luulisi se kauden kunto aika pitkälle jo yhdessä EHT-turnauksessa selviävän. EHT on aiankin omasta mielestä juuri sitä varten, että sinne ajetaan sisään näitä tulevia tähtipelaajia ja annetaan kokemusta, ei niin että konkarit pelaavat vain siellä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jos Jalonen ei ota Pulkkista ja/tai Granlundia mukaan Slovakian mm-kisoihin näiden ollessa terveinä ja nykyisessä pelivireessä, on hän toivoton nössö päävalmentajana. Kyllä Venäjäkin peluutti junnuina Ovechkinia ja Malkinia, vaikka en ihan vertaakaan Granlundia ja Pulkkista kykyinä venäläistähtiin. Samoin Crosby oli jo 16-vuotiaana U-20 mm-kisoissa Helsingissä 2002, vaikka ei varmasti olisi vielä kuulunut pelikokemuksen ja fysiikan puolesta joukkueeseen. Pitää olla uskallusta tuoda nuoret mukaan joukkueeseen. Pentti Matikainen otti v. 1992 mm-kisoihin Jere Lehtisen, vaikka Lehtinen ei ollut pelannut vielä edes yhtään sm-liigapeliä ja Curre Lindström nosti nuoret Ville Peltosen ja vielä nuoremman Saku Koivun mukaan maajoukkue-peleihin kaudella 93-94. Nyt uskallusta Jukka Jalonen kevään valintoihin ja nuoria rohkeasti mukaan Slovakian mm-kisoihin, eikä mitään "santaloita tai kermaneja".
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Itse ajattelin, että Pulkkinen jätettiin valitsematta Ruotsin EHT:lle levon tarpeen takia. Vatanenkin lepäsi reilun viikon nuorten MM-kisojen jälkeen ja varmasti tuli tarpeeseen. Tänään kuitenkin Hesarissa Jalonen kommentoi, että "välttämättä se miten Pulkkinen ja Granlund ovat pelanneet ei ole vakuuttanut täysin". Just joo, valitaan sinne sitten Santala ja Hahl, Suomen tulevaisuuden toivot, joille on varmasti ensi arvoisen tärkeää hankkia kokemusta kovista peleistä. Sinänsä kyllä ihan hyvä, että pelaajat saavat kunnon treeniä ja lepoa ja parempi selitys sekin kuin tuo ylläoleva.

Joka tapauksessa välttämättä se miten Jalonen on esiintynyt Suomen maajoukkueen päävalmentajana ei ole vakuuttanut täysin.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
- Saku oli MM-kisoissa mukana jo 18-vuotiaana, 19-vuotiaana olympialaisissa ja MM-kisoissa toista kertaa (jossa valittiin turnauksen tähdistöön).
- Teukka oli 20-vuotiaana MM-kisoissa (11 pinna 10 pelissä) ja Canada Cupissa.
- Peltonen oli 20-vuotiaana MM-kisoissa ja olympialaissa hyvällä menestyksellä.
- Lehtinen oli 18-vuotta ensimmäisissä MM-kisoissaan.
- OJ MM-kisoissa 19-vuotiaana, -98.

Jos nyt tähän peilataan, niin kaikki Suomen kansainvälisen tason tähtipelaajat ovat päässet isoihin peleihin mukaan jo melko pikkupoikina. Varausnumeroiden perusteella Granlund ja Pulkkinen ovat saman tason lupauksia kuin edellä luetellut pelaajatkin. Kyllä heidän valintansa ihan perusteltua pitäisi olla.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt uskallusta Jukka Jalonen kevään valintoihin ja nuoria rohkeasti mukaan Slovakian mm-kisoihin, eikä mitään "santaloita tai kermaneja".

Samaa mieltä, mutta tuskinpa vaan näemme rohkeita valintoja keväällä. Vatanen lienee varma kisoihin lähtijä näistä tulevaisuuden lupauksista, jos vain huippuvire löytyy uudelleen. Hänellä on kuiskuttelija taustatukenaan. Pulkkinen ja Granlund jäänevät varmuudella kotiin, kun ei edes EiHelvettiTaas-turnauksiin tule kutsua. Jos näihin sinänsä turhiin turnauksiin ei pääse näyttämään kykyjään, niin on kai automaattisesti ulkona kisajoukkueesta? Armia ja Donskoi odottavat uuden päävalmentajan aikaa, ja/tai santaloiden ja hahlien uran loppumista. Kumma juttu tosiaan, että ennen nuoret klpoit pärjäsivät ihan hyvin ilman mainittavaa kv. kokemusta, muttei enää nykyisin. J.Jalonen on varman päälle pelaaja, varsinkin nyt, kun Moskovan turnaus meni miten meni.
 

PJx

Jäsen
Kyllä Venäjäkin peluutti junnuina Ovechkinia ja Malkinia, vaikka en ihan vertaakaan Granlundia ja Pulkkista kykyinä venäläistähtiin. Samoin Crosby oli jo 16-vuotiaana U-20 mm-kisoissa Helsingissä 2002, vaikka ei varmasti olisi vielä kuulunut pelikokemuksen ja fysiikan puolesta joukkueeseen. Pitää olla uskallusta tuoda nuoret mukaan joukkueeseen. Pentti Matikainen otti v. 1992 mm-kisoihin Jere Lehtisen, vaikka Lehtinen ei ollut pelannut vielä edes yhtään sm-liigapeliä ja Curre Lindström nosti nuoret Ville Peltosen ja vielä nuoremman Saku Koivun mukaan maajoukkue-peleihin kaudella 93-94.
Itse tarpeeseen saada uutta verta maajoukkueeseen, on varmaan yleinen hyväksyntä, ehkäpä jopa JJ:n suunnalta. Tiedä sitten auttaako asiaa verrata edes epäsuorasti meidän nuorukaisia mega-tason lahjakkuuksiin.

Toisaalta, tuo ajankohta, johon viittasit, oli aika, jolloin kotoisassa liigassa lähtökohdat olivat erilaiset. Tietyssä mielessä kotoinen sarja oli vertailukelpoinen nykyiseen KHL:ään: Muualta Euroopasta oli huono pääsy maajoukkueeseen ja täällä pelasi muiden maiden maajoukkuetason pelaajia. Erona oli toki se, että eritoten Tsekki/Venäläis-vahvistusten hankinta ratkaisi pitkälti joukkueiden menestyksen.

Kärjistäen voisi väittää, ettei nykyisin ole mahdollista pärjätä, jos maajoukkueeseen tulee pelaajia kotoisesta liigasta. Siksi tämäkin osuus perustelusta ontuu. Ikävä tosiasia on, että nuoria laatupelaajia kehittyy Suomessa säälittävän vähän ja parasta ikää lähestyviä maajoukkue-ratsuja on säälittävän vähän. En näe kuitenkaan mielekkäänä nuorten sisäänajoa tason kustannuksella. Tai no, hieman taso saa toki kärsiä, mutta "palkintomatkat" eivät ole kenenkään etu.
 

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Tomageeni kirjoitti asiaa siitä, miten Suomen aiemmat huippupelaajat ovat tullet mukaan maajoukkueeseen. Eivät olleet täysin ansainneet pelillisillä näytöillä paikkaa kisoissa, mutta otettiin mukaan joukkueeseen, jotta saatiin hyvää kokemusta näille tulevia kisoja varten. Kovat kansainväliset pelit kehittävät kaikkein parhaiten pelaajia. "Granlundit" ja "pulkkiset" yms. pärjäävät taatusti mm-kisoissa heikompia maita vastaan ja ratkaisevissa puolivälierissä voidaan sitten peluuttaa rutinoituneempia pelaajia enemmän, mikäli nuoret eivät osoita, että pystyvät ratkaisemaan pelejä. Joukkueeseen mahtuu kuitenkin pari kokoonpanon ulkopuolellekin jäävää pelaajaa ja tiukat pelit kuitenkin ratkeavat pitkälti avainpelaajien ja yv:n onnistumisten myötä.

Jalonen jaksaa kuuluttaa "pelirohkeutta", mutta itse ei kyllä osoita sitä. Moskovassakin oli "nuorempi" joukkue lähinnä sen takia, kun on sovittu ettei pelaajat voi osallistua kaikkiin EHT-turnauksiin kauden aikana. Moskovassa tulos oli heikko pääosin sen takia, että joukkueessa ei ollut EHT-tasolla ratkaisuihin pystyviä pelaajia, kuten N.Kapanen, Immonen, Kontiola ja pari rutinoitunutta pakkia (esim. Niskala, Väänänen). Menestyvässä joukkueessa pitää olla myös rutinoituneita ratkaisuihin pystyviä pelaajia.

Jalonen pelkää liikaa kritiikkiä, jotta uskaltaisi valita nuoria mukaan, nyt pelaa "varman päälle", valitsemalla 3-4 kentän mm-kisakävijöitä mukaan EHT:lle. En oikein ymmärrä miksi nytkin Ruotsissa joukkueessa on 4 pelaajaa, jotka sopivat maajoukkueeseen korkeintaan 3 kentän sentteriksi (Wirtanen, Hytönen, Santala, Hahl). On totta, ettei Euroopassa ole montaa edes EHT-tasolle sopivaa 1-2 kentän sentteriä, mut olis edes nyt kokeillut jotain muuta strategiaa tässä kohtaa. Toivottavasti nämä valinnat johtuvat siitä, että nuoria säästellään MM-kisoihin.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Jalonen pelkää liikaa kritiikkiä, jotta uskaltaisi valita nuoria mukaan, nyt pelaa "varman päälle", valitsemalla 3-4 kentän mm-kisakävijöitä mukaan EHT:lle. En oikein ymmärrä miksi nytkin Ruotsissa joukkueessa on 4 pelaajaa, jotka sopivat maajoukkueeseen korkeintaan 3 kentän sentteriksi (Wirtanen, Hytönen, Santala, Hahl). On totta, ettei Euroopassa ole montaa edes EHT-tasolle sopivaa 1-2 kentän sentteriä, mut olis edes nyt kokeillut jotain muuta strategiaa tässä kohtaa. Toivottavasti nämä valinnat johtuvat siitä, että nuoria säästellään MM-kisoihin.

Luulisin, että Jalonen haluaa nähdä noista mainitsemistasi pelaajista (Wirtanen, Hytönen, Santala, Hahl) heidän tämänhetkisen tasonsa kansainvälisissä peleissä.

Voi hyvinkin olla, että joku noista on nelosen, ellei jopa kolmosen sentteri mm-kisoissa. Yleensähän Jalonen on painottanut kolmosessa ja nelosessakin pelaavuutta enemmän kuin aiemmin on tehty. Toinen tärkeä seikka on ollut puolustusorietoituneisuus, jota noilta mainituilta saadaan tarvittaessa.

Lisäksi joukkueisiin on valittu 5 sentteriä, niin että yhden loukkaantuessa joukkueeseen nostetaan laituri ja se jo kokooonpanossa ollut sentteri (pelannut laidassa) siirtyy keskelle.Tylsiä ratkaisuja junnujen kannalta, mutta joukkueen menestymisen ja yllättäviin tilanteisiin varautumisen kannalta ymmärrettäviä.

Olen samaa mieltä Euroopan sentteritilanteesta, ykköseen ja kakkoseen ei ole montaakaan vaihtoehtoa tarjolla. Kapanen ja Kontiola, ei oikein muita.
Millaista strategiaa tarkoitit, kun kyseenalaistit Jalosen valinnat? Joku vaihtoehto olisi ollut mukava kuulla.

Jos NHL:ää mietitään, niin suomalais-sentterit ovat:Mikko Koivu, Olli Jokinen, Valtteri Filppula ja Saku Koivu. Näistä Jokinen on lopettanut maajoukkueuransa, Filppula pelaa playoffeissa ja Koivut taistelevat ankarasti sinne pääsystä. Maajoukkueen kannalta optimaalisessa tilanteessa sekä Mikko että Saku tulisivat mm-kisoihin, mutta se ei taida olla realistista. Hyvässä lykyssä toinen tulee, mahdollisesti ei kumpikaan.

Jos kumpikaan ei tule, ovat ykkös- ja kakkossentterit (mielestäni) Kapanen ja Kontiola. Tämän jälkeen on tasainen nippu pelaajia, joista 3,4 ja 5 sentteri pitää valita. Tämän valinnan kannalta Jalosen joukkue on loogisempi, vaikkei se erityisen kokeilunhaluinen olekkaan. Keitä sinä olisit valinnut senttereiksi Tukholmaan?

edit: Tuomo Ruutu on pelannut kuluvalla kaudella paljon sentterinä, joten hänkin voisi olla yksi vaihtoehto keskelle, ellei Carolina pääse pleijareihin.
 
Viimeksi muokattu:

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Keitä sinä olisit valinnut senttereiksi Tukholmaan?

Kontiola/Immonen/Kapanen tms. = Joku järkevä valinta ykkösketjuun..

Mikael Granlund = Viime vuoden draftissa yhdeksäntenä varattu pelaaja ei mahdu (näemmä?) vielä Jukka Jalosen papereissa santaloiden ja hytösten edelle. Olisin halunnut nähdä EHT:lla ketjun:
Peltonen - Granlund - Pulkkinen.

Jesse Niinimäki = Vuosien takainen ykköskierroksen varaus pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jääkiekkoa. Olisi ollut mielestäni paljon mielenkiintoisempi valinta kuin hahlit ja hytöset. Viime maajoukkuepelistä aikaa muuten melkein 10 vuotta...

Santala/Hytönen/Hahl = Ihan ok jos yksi näistä pelaa nelosketjussa puolustavaa roolia ja alivoimaa. Hyökkäävään rooliin kuitenkin jyrkkä ei.
 

Kasakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tuto
Kontiola ykköseen, Granlund kakkoseen, Hytönen ja Wirtanen 3-4 kentissä. Heskey:n ehdoittama ketju Peltonen, Granlund ja Pulkkinen olisi ollut hyvä kokeilu kakkosketjuksi. Jos sentterikolmikosta Kapanen, Immonen ja Lehterä olisi saatu joku mukaan, niin tuo Granlundin ketju olisi voinut olla nro. 3. ja Hytösen kenttä olisi ollut ainut selkeä puolustava hyökkäysvitja. Nyt niitä on selkeästi kaksi. Mielellään olisin nähnyt Donskoin Louhivaaran paikalla, koska ensin mainitusta voi vielä kehittyä hyvä maajoukkuetason hyökkääjä. Louhivaaralle tämä tuntuu olevan RD:n kautta tuleva "bonusmatka".

MM-kisoja ajatellen se riittää mielestäni, jos saadaan Mikko Koivu mukaan ykkössentteriksi, Kapanen hoitaa kakkosruudun ja sitten on vielä vaihtoehtoina Kontiola ja Immonen kolmoskenttään, jolloin Granlund voisi totutella MM-kisoihin laiturina. Hytönen olisi sopiva mies nelosen keskelle. Tuomo Ruutu olisi mukava myös nähdä kisoissa Koivun laiturina, jolloin toiseen laitaan täytyisi löytää hyvä maalintekijä. Voisiko Elitserien pyssy Mikko Lehtonen sopia tähän rooliin tai miksei jopa Pulkkinen, jos tämä vielä kasvaa kevään aikana..?
 

Yoswald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikael Granlund = Viime vuoden draftissa yhdeksäntenä varattu pelaaja ei mahdu (näemmä?) vielä Jukka Jalosen papereissa santaloiden ja hytösten edelle. Olisin halunnut nähdä EHT:lla ketjun:
Peltonen - Granlund - Pulkkinen.

Tätä ketjua toivoisin jopa MM-kisoihin. Voisi olla ihan terävä yhdistelmä: Peltonen pelaamassa viimeisiä (?) arvokisojaan ja vierellä Suomi-kiekon suurimmat hyökkääjälupaukset. Granlund ja Peltonen ovat pelanneet IFK:ssa hyvin yhdessä ja Pulkkinen olisi melko looginen kolmas lenkki tähän ketjuun.

Muissa tapauksissa Granlund olisi ihan hyvä valinta jengiin ns. viidenneksi sentteriksi. Voisi kokeilla keskellä tai laidassa ja toki jos ei natsaa, niin sitten katsomoon. Suomella on pulaa maalintekijöistä, joten Pulkkisesta ei tarvitsisi edes kiistellä. Nuorukaisella on maailmanluokan laukaus ja tämä liigakausi on todistanut hänen pystyvän hyvin monipuoliseen peliin.

Jukka Jaloselta toivoisin siis rohkeita valintoja ja lahjakkuudet kisakoneeseen. Pudottaminen kisoista on toki ymmärrettävää jos ehtivät pelata MM-leirityksessä surkeasti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jukka Jalonen haki sitten tänään neljännen kerran peräkkäin kuonoon Moskovasta. Ensin kontattiin varsinainen Moskovan turnaus joulun alla kolmella tappiolla ja tänään tuli kyytiä Venäjältä maalein 5-3. Onneksi olivat sentään jättäneet Radulovin ja Morozovin pois joukkueesta, ettei numerot kasvaneet turhan rumiksi. Viikonlopun Tshekki- ja Ruotsi-peleissä Tukholman Globenissa on kyllä Jalosen Suomella pienen uskottavuuden noston paikka. Ainakin toinen peli pitäisi voittaa, että ei nyt näytetä sellaiselta porukalta, jonka paikka ei oikeastaan enää ole koko EH-kekkereissä, kun olemme muuttumassa pisteautomaatti-Suomeksi muille osanottajille. No, saa ne ainakin harjoitella maalintekoa ja yv-peliä, kun meidän pojat ottaa jäähyjä n. 60 metriä omasta maalista. Santalan ketju oli tänään Suomen paras ketju ja se kertoo lähinnä paljon muiden ketjujen hyökkäämisen tasosta, erityisesti ykkösnyrkki Kontiolan ketju oli todella kehnossa vireessä koko pelin ajan hyökkäyssuuntaan. Rämölle sattui vielä keskinkertainen ilta, niin Venäjä sai todella helpon voiton Jalosen lepsusta Suomesta.
 
Kontiola/Immonen/Kapanen tms. = Joku järkevä valinta ykkösketjuun..

Mikael Granlund = Viime vuoden draftissa yhdeksäntenä varattu pelaaja ei mahdu (näemmä?) vielä Jukka Jalosen papereissa santaloiden ja hytösten edelle. Olisin halunnut nähdä EHT:lla ketjun:
Peltonen - Granlund - Pulkkinen.

Jesse Niinimäki = Vuosien takainen ykköskierroksen varaus pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta jääkiekkoa. Olisi ollut mielestäni paljon mielenkiintoisempi valinta kuin hahlit ja hytöset. Viime maajoukkuepelistä aikaa muuten melkein 10 vuotta...

Santala/Hytönen/Hahl = Ihan ok jos yksi näistä pelaa nelosketjussa puolustavaa roolia ja alivoimaa. Hyökkäävään rooliin kuitenkin jyrkkä ei.
Ei ne varausnumerot pitäis vaikuttaa yhtään mihinkään, korkeintaan NHL:n seurojen antamiin mahdollisuuksiin.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
- Saku oli MM-kisoissa mukana jo 18-vuotiaana, 19-vuotiaana olympialaisissa ja MM-kisoissa toista kertaa (jossa valittiin turnauksen tähdistöön).
- Teukka oli 20-vuotiaana MM-kisoissa (11 pinna 10 pelissä) ja Canada Cupissa.
- Peltonen oli 20-vuotiaana MM-kisoissa ja olympialaissa hyvällä menestyksellä.
- Lehtinen oli 18-vuotta ensimmäisissä MM-kisoissaan.
- OJ MM-kisoissa 19-vuotiaana, -98.

Jos nyt tähän peilataan, niin kaikki Suomen kansainvälisen tason tähtipelaajat ovat päässet isoihin peleihin mukaan jo melko pikkupoikina. Varausnumeroiden perusteella Granlund ja Pulkkinen ovat saman tason lupauksia kuin edellä luetellut pelaajatkin. Kyllä heidän valintansa ihan perusteltua pitäisi olla.

Pelaajien valinta maajoukkueeseen on perusteltua ainoastaan, jos katsotaan että taso riittää sinne. Et suinkaan ole sitä mieltä, että em. nykyiset änärijyrät ovat niin hyviä pelaajia siksi, että pääsivät nuorena maajoukkueeseen? Ei mihinkään (max) 7:n pelin turnaukseen mennä kehittymään, kyllä se työ tehdään ihan jossain muualla ja pisemmällä aikavälillä. Jos taas meinaat, että nykyiset nuoret liigatähdet ovat saman tasoisia tähtipelaajia kuin nuo em. vanhemmat, näkisin ettei tämäkään pidä paikkaansa. Em. jätkät edustavat poikkeuksellisen lahjakasta ja hyvin valmennettua suomalaiskiekkoilijaa, ja kuten on nähty, -83 jälkeen syntyneiden on ollut aika vaikea nousta NHL-runkomiehistöihin. Onko ketään? En äkkiseltään keksi. Mutta ei väliä, ei noita tähtiä vaan ole 90-luvun tahtiin syntynyt. Nytkin paras suomalaispelaaja, Mikko Koivu voisi olla Stanley Cup -joukkueen kakkossentteri, mutta ei ykkös-. Ja suomalaisia scoutataan ja varataan herkemmin juuri noiden mainitsemiesi onnistujien takia.
Joo, siis viestin pointti on se, ettei kisakoneeseen pidä ottaa ketään "kehittymään" (tätä voi tehdä EHT:llä jos kerran pitää), kannukset pitää ansaita muualla. Jos taas pelaajalla on jotain annettavaa joukkueelle, mitä seuraavalla kandidaatilla ei ole, sama vaikka olisi 15v.
 

Nypsi

Jäsen
Jos taas meinaat, että nykyiset nuoret liigatähdet ovat saman tasoisia tähtipelaajia kuin nuo em. vanhemmat, näkisin ettei tämäkään pidä paikkaansa. Em. jätkät edustavat poikkeuksellisen lahjakasta ja hyvin valmennettua suomalaiskiekkoilijaa, ja kuten on nähty, -83 jälkeen syntyneiden on ollut aika vaikea nousta NHL-runkomiehistöihin. Onko ketään? En äkkiseltään keksi. .
V.Filppula ja Sean Bergenheim ja Lauri Korpikoski tulee mieleen.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Vatanen ei pärjännyt edes samanikäisten kisoissa tänä vuonna, eli hänelle ainakin näyttäisin punaista valoa.

Mitää sää selität? Vatanen oli Suomen paras pelaaja omalla kenttäpuoliskolla, ja hänet oli roolitettu puolustavaksi pelaajaksi jossa pärjäsi hyvin, paria poikkeusta lukuunottamatta. Plusmiinustilastokin taisi olla joukkueen parhaimmistoa, kaikkihan Vataselta hienoja nousuja aina odottavat mutta kannattaisiko katsoa peliä ja missä roolissa hän U20 kisoissa pelasi...? Mielestäni junnukisat entistä enemmän osoittivat että Vatanen miesten MM-kisoihin voidaan ottaa, sillä hyökkäystaitojen lisäksi ehkä nyt avautui joillekkin muillekkin kuin valmentajille se että Vatanen osaa myös puolustaa...
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonlopun Tshekki- ja Ruotsi-peleissä Tukholman Globenissa on kyllä Jalosen Suomella pienen uskottavuuden noston paikka. Ainakin toinen peli pitäisi voittaa, että ei nyt näytetä sellaiselta porukalta, jonka paikka ei oikeastaan enää ole koko EH-kekkereissä, kun olemme muuttumassa pisteautomaatti-Suomeksi muille osanottajille.

Heh, aika nopeasti unohtui, että viime kaudella Suomi voitti koko EHT-kokonaissarjan. Nyt pitäisi muutaman tappion jälkeen vetäytyä koko skaboista? Venäjän materiaali vain yksinkertaisesti on niin laajaa ja vahvaa, että ilman parhaita pelaajia ja onnistunutta maalivahtipeliä Suomi voittaa noin yhden matsin kymmenestä. Eikä niitä voita juuri mikään muukaan jengi, näin se vain on.

Uskon, että Tshekki kyllä voitetaan Tukholmassa ja Ruotsi-peli voi sitten perinteiseen tyyliin kääntyä kummalle tahansa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei Venäjä ole noin hyvä joukkue kuin väität. Suomi voittaaa n. 2-3 peliä kymmenestä heitä vastaan ja pelaa saman verran vielä tasan ja saa niistä peleistä 1-2 pistettä. Mitä merkitystä on nyt kaudella 10-11 sillä kuinka Suomi pelasi kaudella 09-10 EH-peleissä, en ymmärrä.

Nyt ei saatu aikaan mitään painetta kehnolle mv Birjukoville ja Venäjän pakeille, kun oma hyökkäyspeli oli todella vaisua ja lammasmaista. Lisäksi mitä tekee joku Pihlström ykkösketjussa, vaikka on selkeästi maajokkue-pelaaja, mutta kolmos-tai nelosketjun pelaaja tällä tasolla. Lahti pelasi kehnot pelit Moskovassa ennene joulua maajoukkueessa, mutta hän oli tammikuun pelaaja sm-liigassa, samoin Ruotsissa pelaava hyökkääjä Mikko Lehtonen ei ole nyt joukkueessa mukana. Ei Venäjää vastaan pärjää tuollaisella duunarisakilla, jonka Jalonen on nyt valinnut tähän ns. Ruotsin turnaukseen. Venäjä olisi eilenkin ollut voitettavissa, mutta ei eilisellä joukkueella ja Rämön eilisen tasoisella mv-pelillä. Venäjälläkin oli eilen mukana paljon nuorisoa, joka vasta haisteli maikuisten tason maajoukkue-pelien vaatimuksia ja pieni paine heille, niin Suomi olisi saattanut voittaa pelin, jois roolit ja valinnat olisivat olleet oikein. Nyt joukkue oli väärin kasattu ja roolitettu, tulos sen mukainen.
 

Lättfil

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei Venäjä ole noin hyvä joukkue kuin väität. Suomi voittaaa n. 2-3 peliä kymmenestä heitä vastaan ja pelaa saman verran vielä tasan ja saa niistä peleistä 1-2 pistettä. Mitä merkitystä on nyt kaudella 10-11 sillä kuinka Suomi pelasi kaudella 09-10 EH-peleissä, en ymmärrä.

Nyt ei saatu aikaan mitään painetta kehnolle mv Birjukoville ja Venäjän pakeille, kun oma hyökkäyspeli oli todella vaisua ja lammasmaista. Lisäksi mitä tekee joku Pihlström ykkösketjussa, vaikka on selkeästi maajokkue-pelaaja, mutta kolmos-tai nelosketjun pelaaja tällä tasolla. Lahti pelasi kehnot pelit Moskovassa ennene joulua maajoukkueessa, mutta hän oli tammikuun pelaaja sm-liigassa, samoin Ruotsissa pelaava hyökkääjä Mikko Lehtonen ei ole nyt joukkueessa mukana. Ei Venäjää vastaan pärjää tuollaisella duunarisakilla, jonka Jalonen on nyt valinnut tähän ns. Ruotsin turnaukseen. Venäjä olisi eilenkin ollut voitettavissa, mutta ei eilisellä joukkueella ja Rämön eilisen tasoisella mv-pelillä. Venäjälläkin oli eilen mukana paljon nuorisoa, joka vasta haisteli maikuisten tason maajoukkue-pelien vaatimuksia ja pieni paine heille, niin Suomi olisi saattanut voittaa pelin, jois roolit ja valinnat olisivat olleet oikein. Nyt joukkue oli väärin kasattu ja roolitettu, tulos sen mukainen.

Lahti nyt on varmaan näyttönsä antanut ja jos ei Lehtonen ole kahdessa turnauksessa pystynyt antamaan minkäännäköisiä näyttöjä niin ei sitä tarvi siellä roikottaa mukana.
 
Suosikkijoukkue
Suomi
Lahti nyt on varmaan näyttönsä antanut ja jos ei Lehtonen ole kahdessa turnauksessa pystynyt antamaan minkäännäköisiä näyttöjä niin ei sitä tarvi siellä roikottaa mukana.
Lehtonen korvaa eilen loukkaantuneen Pyörälän kahdessa jäljelläolevassa ottelussa.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Lahti pelasi kehnot pelit Moskovassa ennene joulua maajoukkueessa, mutta hän oli tammikuun pelaaja sm-liigassa, samoin Ruotsissa pelaava hyökkääjä Mikko Lehtonen ei ole nyt joukkueessa mukana. Ei Venäjää vastaan pärjää tuollaisella duunarisakilla, jonka Jalonen on nyt valinnut tähän ns. Ruotsin turnaukseen. Venäjä olisi eilenkin ollut voitettavissa, mutta ei eilisellä joukkueella ja Rämön eilisen tasoisella mv-pelillä. Venäjälläkin oli eilen mukana paljon nuorisoa, joka vasta haisteli maikuisten tason maajoukkue-pelien vaatimuksia ja pieni paine heille, niin Suomi olisi saattanut voittaa pelin, jois roolit ja valinnat olisivat olleet oikein. Nyt joukkue oli väärin kasattu ja roolitettu, tulos sen mukainen.

Lehtonen on ollut mukana EHT:llä sekä Moskovassa että Tsekissä ja näytöt lähenevät olematonta. Kuusi ottelua 0+0. Tämän pelaajan tehoillako Venäjä olisi eilen kaatunut?

Suomi olisi ollut huomattavasti lähempänä voittoa, mikäli Rämöllä olisi ollut edes normaali päivä. Siihen ei Jalonen pysty määräänsä enempää vaikuttamaan. Toinen olennainen seikka on tuuri. Eilen kolme tolppalaukausta, joista yhden mennessä sisään ja Rämön ottaessa edes yhden enemmän kiinni, ottelu olisikin ollut 4-4. Tämä toki jossittelua, lähinnä tarkoitan sitä, että marginaalit ovat pienet.

Venäjä oli eilen kaadettavissa jalkeilla olevalla joukkueella.

Peli ei hivellyt silmää, eikä pakkien liike ollut riittävää. Toisaalta viisikkopuolustuskaan ei ollut tasolla, jonka Suomi tarvitsee voittaakseen Venäjän Moskovassa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Eilisessä pelissä myös Venäjällä oli pari tolppalaukausta ja muutama joko selkeä tai puolittainen hukattu läpiajo. Laukaukset kohti maalia Venäjä voitti 32-22.

Suomella olisi ollut mahdollisuudet voittaa Venäjä paremmalla maalivahtipelillä, mutta kenttäpelissä Venäjä oli Suomea jonkin verran parempi. Tämä ehkä hieman yllättäen, sillä Suomella oli jalkeilla kokeneempi joukkue kuin Venäjällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös