Jukka Jalosen Suomi

  • 741 854
  • 2 867

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://yle.fi/urheilu/lajit/muut/2008/11/summanen_talermon_johtamismetodit_80-luvulta_128394.html

Tässä tämä ainakin sanotaan. Teemu Selänne ja Saku Koivu on valittu jo nyt Vancouverin olympiajoukkueeseen. Saku pääsee tietysti kisoihin KOK:n jäsenenä, vaikka ei itse urheilisi, mutta kai tällä nyt tarkoitetaan sitä, että Selänne ja S Koivu ovat myös Jukka Jalosen lätkäjengissä mukana.

Jukka Jalosena harkitsisin nyt vakavasti eroamista päävalmentajan tehtävistä viimeistään kevään 2009 mm-kisojen jälkeen. Jos Talermo valitsee pelaajia joukkueeseen, niin yhtä hyvin Talermo voi itse valmentaa Suomen miesten jääkiekkojoukkuetta Vancouverin kisoissa v. 2010. Ihan käsittämätön epäluottamuslause Jukka Jaloselle tämä valintasotku, jos se on totta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Nyt on Jukalla kova paikka koota sellainen joukkue minkä haluaa, voin vain kuvitella sen porun jos jättää jonkun vanhan iki-Leijonan pois pelillisistä syistä, kuka tietää tulevaisuudessa esim mikä on Ville Peltosen tilanne.
Tässä onkin oikeastaan kiteytettyni kaikki oleellinen Vancouveria ajatellen. 2010 Suomen avainpelaajista aika moni alkaa olemaan iältään juuri siinä pinnassa, että pelillinen notkahdus on hyvin mahdollinen - jopa todennäköinen. Tällä hetkellä tosin Numminen ja Selänne (jotka taitavat olla vanhimmat) porskuttavat vielä maailman huipulla, mutta huippukunnon säilyttäminen vuodesta toiseen on vanhemmalla iällä vaikeampaa. Positiivisesti ajateltuna tästä ei tosin ole kuin reilu vuosi olympialaisiin, joten tuskin siinä ajassa ihan älyttömästi tilanne enää muuttuu.

Suurin ongelma taitaa olla kuitenkin sellaisten ikonipelaajien kohdalla, jotka eivät kuitenkaan ole aivan maailman huipulla. Tällainen on juuri mainitsemasi Ville Peltonen, joka ainakin viime keväänä oli luvalla sanoen vaisu MM-kisoissa. Jos hänen liikkeensä on samanlaista (tai jopa huonompaa) kuin silloin, niin paikka ykkös- tai kakkoskentässä hänelle ei yksinkertaisesti ole mahdollinen. Itse asiassa miettisin myös tarkasti, riittääkö hänelle tilaa ylipäätään koko joukkueesta. Hän tosin pystyy kokemuksellaan ja johtajuudellaan päihittämään pelillisesti hieman paremmassa vireessä olevat pelaajat, joten pidän hänen valintaansa hyvin todennäköisenä.

Jos tilannetta ajatellaan Jukka Jalosen näkökulmasta, niin hänen on päätettävä miten hän rupeaa maajoukkuetta kasaamaan. Jättääkö tylysti vanhan polven pelaajia pois ja tuoda nuoruutta Pihlströmin, Leinon, Pesosen ja muiden heidän kaltaisten kehittyvien pelaajien toimesta? Olympialaisiin ei koskaan lähdetä riskillä. Sinne rakennetaan tietysti paras mahdollinen kokoonpano, joten ainoat kokeilut ovat kevään MM-kisoissa. Niissä Jalosella pitäisi olla riittävästi rohkeutta koota joukkue pienellä riskilläkin.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Mutta, kun tunnetaan suomalaisten innostuminen MM-kisoista, niin uskaltaako JJ lähteä ensimmäisiin kisoihinsa kokeilujoukkueella? MM epäonnistuminen taas nostaa paineita ja kriittistä kirjoittelua olympialaisia ajatellen, tosin paineet siellä ovat aina maksimaaliset.

Olisihan se todella tyly veto jättää esim Peltonen kotiin, kun on kumminkin aina ollut lojaali Leijonilla ja onnistunutkin yleensä ja varsinkin kovissa peleissä. Eikä niitä hatrickin tekijöitä tunnu olevan edes EHT:lla, näin pieni kevennys.

Roolipelaajia voi hyvinkin vaihtaa, koska esim energiapelaajissa nuoret ovat monesti parempia ja freesimpiä, eli esim Pihlström jonkun Nieminen/Laaksonen tilalle.

Minä olen aika varma, että Lehtinen- Koivu- Selänne ei ole Suomen ykköskenttä Vancouverissa, mutta saa nähdä.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mutta, kun tunnetaan suomalaisten innostuminen MM-kisoista, niin uskaltaako JJ lähteä ensimmäisiin kisoihinsa kokeilujoukkueella? MM epäonnistuminen taas nostaa paineita ja kriittistä kirjoittelua olympialaisia ajatellen, tosin paineet siellä ovat aina maksimaaliset.
Minusta tuntuu, että Jalosella saattaisi olla miestä sen verran, että tällaisia ratkaisuja saattaisi tulla. Tosin pidän silti sitä epätodennäköisenä. Enkä oikeastaan tarkoittanut sitä, että kokonaan kokeilujoukkueella tarvitsisi lähteä, mutta esimerkiksi kokeneiden (hieman hiipuvien) pelaajien vaihtaminen nuorempiin samanveikkaisiin pelaajiin voisi olla paikallaan. Minä ainakin nostaisin Miettisen, Hagmanin tai Filppulan mieluummin hyökkääviin ketjuihin kuin Peltosen. Toki Peltoselle paikka voi MM-kisoista löytyä ellei Suomi saa hirveästi vahvistuksia NHL:stä, mutta tällöinkin hänen rooli voisi mieluummin olla lähempänä samaa, mitä hän pelaa Floridassa.

Ja kun puhuit, että roolipelaajia voi vaihtaa, niin kyllä minun mielestäni Peltonen nykyään on juuri roolipelaaja. Hän pelaa hyvin alivoimaa ja hieman alemmissa kentissä, mutta ykkösylivoimalla hänen aikansa on ajanut jo ohi. Sen kummemmin en ota kantaa tuohon ykköskenttään, mutta Lehtinen, Koivu ja Selänne ovat jokainen paljon parempia vaihtoehtoja siihen kuin Peltonen.

Eikä tarkoitukseni ole mitenkään dissata Peltosta. Hän vain sattuu olemaan oiva esimerkki pelaajasta, jollaisesta tarkoitan.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
En itse ollut laittamassa Peltosta ykköskenttään, korkeintaan kolmoseen. Sama myös ylivoiman suhteen, mutta av:ssä käyttökelpoinen. On totta, että Peltonen on roolipelaaja, roolipelaajilla tarkoitin enemmän tätä rouhimisosastoa mitä voi aina päivittää virkeämpiin esim Pillu kehiin. My fault siis.

Ainakin Selänteen siihen ykkös-yv voi varmaan laittaa, jos pysyy nykykunnossaan. On kumminkin nykyään vielä enemmän yv-pelaaja. Mutta siitä voi sitten keskustella onko Lehtinen-Koivu-Selänne 5vs5 ykköskenttä enää.

Mutta se hyvä juttu on, että voidaan jopa kolme aika kovaa kenttää koota, niin voi kikkailla peluutusten suhteen. Ja ei ole maailman loppu, jos vaikka yksi kova sentteri loukkaantuu.

Vielä Peltosesta tuli mieleen, että tosiaan kokemuspuolella voisi olla lisäksi apua ja onhan Peltonen aina kovassa paikassa parhaimmillaan myös tehojen valossa. Esim Selänteeltä finaalimaalit puuttuu poislukien SM-liiga.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Summasen piste on ollut muutaman katselukerran perusteella aika sillisalaattia. Tuntuu, että jannun pitää vain päästä huutelemaan huutelun vuoksi. Välillä sattuu kohdilleen, mutta omituisia ideoita mahtuu joukkoon ja samoin tämä Talermo-ankka on aika käsittämätön. Itse törmäsin siihen Ylen sivuilla ja kuuntelin pätkän raflaavan otsikon vuoksi. Muuta lähdettä en pohjalle löytänyt kuin tuon samaisen maikkarin lyhyen jutun, ja jos tuon perusteella on Raato päätelmänsä tehnyt, niin moro vaan ja kovia löylyjä Sihvosen kanssa.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Kyllähän kisoissa on tiettyjä kavereita kuten Saku Koivu ja Teemu Selänne, jotka varmuudella pääsevät kisoihin jos vielä pelaavat. Oli sitten kysessä uutisankka tai ei. Teppo Nummisen lisäisin vielä tähän porukkaan, mutta Tepolle kisat saattavat olla liian pitkällä.

Itse näkisin jo, että runkohan on jo osittain kasassa.

Lehtinen - S. Koivu - Selänne
T. Ruutu - M. Koivu - Miettinen
Peltonen - O. Jokinen - Hagman
Pihlström - Filppula - J. Ruutu

Timonen - Salo
Nummelin - Numminen
Pitkänen - Lydman

Kiprusoff
Bäckström
Toskala
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Toivon todella, että nuoremman polven pelaajat, kuten Leino, Pihlström ja muut löisivät itsensä kunnolla läpi vakituisiksi NHL-pelaajiksi, ettei enää Vancouverissa tarvitsisi katsella jotain Ville Peltosta tai muita 1995 nostalgian viimeisillä höyryillä ratsastajia. Kaikki kunnia Peltoselle menneistä, mutta kyllä minusta aika on miekkosesta jo ajanut ohi ja eihän olympiajoukkueeseen voida ottaa porukkaa mukaan vain ikonin statuksen vuoksi. Eihän?

Mainitaan vielä, että kolmikko Lehtinen-Koivu-Selänne jos vielä 2010 on Suomen ykkösketjuna, niin se jos mikä kuvastaa huippukiekkoilun kehityksen pysähtyneisyyttä tässä maassa. Asiaahan voi vertailla vaikka siten, että kuinka monesti muiden eurooppalaistenkin maajoukkueiden(puhumattakaan Kanadasta) terävin kärki on viimeisen 10-15 vuoden aikana uusiutunut.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Itse näkisin jo, että runkohan on jo osittain kasassa.

Lehtinen - S. Koivu - Selänne
T. Ruutu - M. Koivu - Miettinen
Peltonen - O. Jokinen - Hagman
Pihlström - Filppula - J. Ruutu

Timonen - Salo
Nummelin - Numminen
Pitkänen - Lydman

Kiprusoff
Bäckström
Toskala

Siinähän ne pelaajat äkkipäältä katsoen ovat. Turhaan sinne rapakon taakse Kurri ja Jalonen enää menevät muka pelaajia katsastamaan ennen olympiakisoja. Säästyvät liiton rahat parempiin tarkoituksiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
samoin tämä Talermo-ankka on aika käsittämätön.

Talermon toteamus siitä että S Koivu ja T Selänne ovat ilmaisseet halukkuutensa kisoihin kuten sekin että Suomen on palattava kultamitalikantaan ja että hän on jo sanonut kiekon finaalissa Suomen kohtaavan Kanadan ovat ihan normaalia small talkia näissä yhteyksissä. Toki olisi voinut Talermo jättää sanomattakin, mutta eipä tuossa ole edes jutun juurta. Komitean puheenjohtaja puhuu ihan normaaleista odotuksista ja kuten aiemmatkin, kannustaa kultaan.


Summanen on aika pahasti kujalla edelleen. Ei siksi että puuttui tähän asiaan. Siihen jokaisella on toki oikeus. Vaan siksi että Summanen väittää Talermon valinneen Koivun ja Selänteen kisoihin. Mitään sellaista Talermo ei sano vaan pelkästään iloitsee Selänteen ja Koivun ilmoittamasta halukkuudesta laittaa vielä kerran kroppansa likoon. Itsekin iloitsisin jos olisin Olympiakomitean johtaja.

Summasen kannattaisi nyt taas kerran pohtia sitä, mikä on hänen todellinen tavoitteensa. Onko tarkoitus edelleen lyödä kiilaa suomalaisen jääkiekon sisäpiireissä ja kun näyttää olevan vaikka valehtelemalla, mitä se kertoo Summasesta itsestään?
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Siinähän ne pelaajat äkkipäältä katsoen ovat. Turhaan sinne rapakon taakse Kurri ja Jalonen enää menevät muka pelaajia katsastamaan ennen olympiakisoja. Säästyvät liiton rahat parempiin tarkoituksiin.

Näin on. Nekin voisi ohjata vaikka Jatkoajan keskustelupalstan kirjoittajien tukemiseen ;)

Statusta tai ei. Niin kyllähän nämä vanhat sotaratsut ovat paikkansa ansainneet jääkiekkolevan Suomen historiassa. Varmasti monella 2010 kyseiset kisat ovat uran päättävät kekkerit. Mutta kuten J. Jalonen on sanonut, niin mikä se pelaajien rooli tulee olemaan? Se selviää sitten. En usko, että motivaatiosta asia jää kiinni.

Mutta huomautan, että kyseiset kentät olivat suuntaa antavia. Onhan tuolla esim. maalivahtiosastolla Lehtosen Karia, pakistossa Koistisen Villeä, Lepistön Samia ja hyökkääjissä Leinon Villeä, Lauri Korpikoskea jne. vain muutama mainitakseni. Loukkaantumiset, roolitukset ym. ehtivät moneen kertaan muuttaa kokoonpanoa jo lähempänä kisoja.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Kyllähän kisoissa on tiettyjä kavereita kuten Saku Koivu ja Teemu Selänne, jotka varmuudella pääsevät kisoihin jos vielä pelaavat. Oli sitten kysessä uutisankka tai ei. Teppo Nummisen lisäisin vielä tähän porukkaan, mutta Tepolle kisat saattavat olla liian pitkällä.

Itse näkisin jo, että runkohan on jo osittain kasassa.

Lehtinen - S. Koivu - Selänne
T. Ruutu - M. Koivu - Miettinen
Peltonen - O. Jokinen - Hagman
Pihlström - Filppula - J. Ruutu

Timonen - Salo
Nummelin - Numminen
Pitkänen - Lydman

Kiprusoff
Bäckström
Toskala

Hyvältä näyttää. Tuolla jengillä mennään pitkälle!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jukka Jalonen jää ilman JYPin ja Bluesin pelaajia Moskovan turnauksessa 18.-21.12.2008. Syy poisjäänteihin on 17.12. pelattava sm-liigapeli JYP-Blues. Jalosen paikka päävalmentajana on täysin toivoton tehtävä kauden 08-09 aikana. MM-kisat pelataan keväällä alkaen 24.4., joten kisoihin ei saa parhaita NHL-pelaajia ja nyt Jalonen ei saa EH-turnauksiin mukaan edes haluamiaan Euroopan kaukaloiden pelaajia.

Jukka Jalosena harkitsisin eroa päävalmentajan tehtävistä, koska työtä ei kunnoita liitto, eikä sm-liiga. Otteluita jopa siirrellään niin, että päävalmentajan vaikeutuu kohtuuttomasti. Kannattaisiko Suomen siirtyä turnauskohtaiseen projektivalmentajien systeemiin, kun päävalmentajan työ jää pelaajien valinnan ja peluuttamisen tasoisten tehtävien hoitamiseksi.

Edit. Tiedon JYPin ja Bluesin pelaajien jäämisestä pois Moskovasta kertoo Iltalehti.fi
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jukka Jalonen jää ilman JYPin ja Bluesin pelaajia Moskovan turnauksessa 18.-21.12.2008. Syy poisjäänteihin on 17.12. pelattava sm-liigapeli JYP-Blues. Jalosen paikka päävalmentajana on täysin toivoton tehtävä kauden 08-09 aikana. MM-kisat pelataan keväällä alkaen 24.4., joten kisoihin ei saa parhaita NHL-pelaajia ja nyt Jalonen ei saa EH-turnauksiin mukaan edes haluamiaan Euroopan kaukaloiden pelaajia.

Jalonen voisi valita silti JYPin ja Bluesin pelaajia, pelatkoon rästipelinsä niillä joita jää maajoukkueen ulkopuolelle. Eihän tuosta tule mitään että päävalmentaja ei saa valita kaikista joukkueista pelaajia itselleen, ja kerkeehän tuosta 17.12. vielä hyvin 18.-21.12. olevaan turnaukseen mukaankin, ekassa pelissä tosin pienempään rooliin mutta jatkossa ihan normaalisti mukaan.

Jalonen voisi tehdä periaatepäätöksen ja jättää tällä kaudella kokonaan näiden venkoilevien seurojen pelaajat pois maajoukkueesta.
 
Viimeksi muokattu:

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Jalonen voisi valita silti JYPin ja Bluesin pelaajia, pelatkoon rästipelinsä niillä joita jää maajoukkueen ulkopuolelle. Eihän tuosta tule mitään että päävalmentaja ei saa valita kaikista joukkueista pelaajia itselleen, ja kerkeehän tuosta 17.12. vielä hyvin 18.-21.12. olevaan turnaukseen mukaankin, ekassa pelissä tosin pienempään rooliin mutta jatkossa ihan normaalisti mukaan.

Jalonen voisi tehdä periaatepäätöksen ja jättää tällä kaudella kokonaan näiden venkoilevien seurojen pelaajat pois maajoukkueesta.

Seuratko siinä venkoilee vai SM-liiga? Harmi, että tuo BB loppui - trollit löytää muita ketjuja.

Mielellään näkisin kyllä itsekin kaikki ne pelaajat kentällä mitä valmentaja haluaa.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Seuratko siinä venkoilee vai SM-liiga?

Ei kun SM-liiga on varmaan siirtänyt tuon pelin kysymättä JYPiltä ja Bluesilta, näinhän nuo otteluiden siirrot etenee, osallistuvat seurat sitten vain antavat hiljaisen hyväksyntänsä. Eiku meniköhän se sittenkään niin?
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ei kun SM-liiga on varmaan siirtänyt tuon pelin kysymättä JYPiltä ja Bluesilta, näinhän nuo otteluiden siirrot etenee, osallistuvat seurat sitten vain antavat hiljaisen hyväksyntänsä. Eiku meniköhän se sittenkään niin?
Yllättävää, jos tämä yllättää maajoukkuevalmentaja Jalosen, vaikka maajoukkuevalmentaja Dufva valmentaa toista näistä joukkueista.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Yllättävää, jos tämä yllättää maajoukkuevalmentaja Jalosen, vaikka maajoukkuevalmentaja Dufva valmentaa toista näistä joukkueista.

Iltalehden mukaan Jalonen on pettynyt ratkaisuun, IL:n jutussa sanotaan että Jalonen oli pidetty pimennossa asian suhteen eikä Jaloselta ollut asiasta mitään kyselty vaikka tuo siirto koskettaa Jalosen maajoukkuevalintoja selkeästi, onhan JYP ja Blues liigan kärkipään joukkueita.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Pelipäivien kannalta ainoa mahdollinen ajankohta tuolle ottelulle on maajoukkuetauon aikana. Bluesilla on tammikuussa tahdilla joka toinen päivä peli. Ohjelma on aivan sairas. Viime vuoden päätös lisätä jälleen runkosarjan pelejä oli kallis virhepäätös. Siihen kun lisätään menestys Mestareiden liigassa ja maajoukkuepelit on soppa valmis.

Nyt on niin, että maajoukkueturnausten määrä tulisi pudottaa kahteen. Pelattaisiin kiertävällä systeemillä. Silloin SM-liigan nykyinen pelimäärä voisi tulla kyseeseen. Toinen vaihtoehto on tietysti pudottaa runkosarjan pelien määrään nykyisestä, jos seurajoukkue tour halutaan pelata.

Kyllä päätös aloite siirrolle tuli SM-liigalta. Vuorinen näytti vihreätä valoa juuri tuolle pelipäivälle.

Kyllä Jalosen on täytynyt tuosta tietää. Turhaa kitinää. Tuskin rammasta Bluesista olisi ketään ainakaan mukaan edes otettu. Yhtään maajoukkuetason pelaajaa ei ole pelikunnossa. Kokko, Lammassaari, Uhlbäck ja Rajamäki ja Alanko kärsivät kaikki eri asteisista vammoista. Kukaan ei kykenisi maajoukketta edustamaan. Ihan toinen lukunsa ovat tietysti pitkäaikaiset potilaat Heiskanen ja Huse. Muita edes harkittavia A-maajoukkue miehiä ei Bluesista löydy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös