Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Jukka Jaloselle kenkää!

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana scholl, 02.05.2009 klo 23.39.

 1. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Tepsi voitti kannun Suikkasen toisella kaudella.
   
 2. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Itse muistan, että hän olisi tullut sinne kesken kauden aikanaan Kajaanista. Eli valmensi Tepsissä vain reilun vuoden kunnes siirtyi Venäjälle. Eli ei käsittääkseni valmentanut edes kahta kautta Turussa.
   
 3. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Totta. Tuli kesken kauden.
   
 4. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Suomella on kahdesti aiemminkin päävalmentaja "harjoitellut" ensimmäisessä arvoturnauksessaan olympiapronssia. Ei se ole siis kokemuksesta kiinni vaan siitä onko päävalmentajana juuri silloin juuri oikea mies kyseiseen hommaan, mikä on joukkueen tilanne juuri silloin ja niin edelleen. Pidän omituisena näkemystä jonka mukaan Jalonen pitäisi syrjäyttää nyt ettei Sotshiin vaan lähdetä kokemattomalla koutsilla.
   
 5. kesätyttö69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
  Itse olen aiemmin ollut Jalosen puolesta enemmän kuin vastaan, mutta ehkä nyt lähti kelkka muuttumaan. Mies on aivan liikaa EHT:n pauloissa. Immonen aivan paska kisoissa ja huono kausi alla. Samoi MG ja Pesonen, paska kausi, silti valitaan. Änäristä muutama hassu ukko, kun muilla huipuilla oli lähes kaikki parhaat mukana. Miksi?

  Tuomio: kenkää, Suikkanen tilalle. Suikkanen on kuin Summanen, mutta ei ole mental case. Sopivan äijä, sopivan taktinen, saa joukkueen hurmokseen. Ei kuitenkaan polta kynttilää molemmista päistä.
   
 6. kesätyttö69 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
  Lainaus:
  Venäjän viimeiset kisat: MM-kisat 3 kultaa 1 hopea. IIHF sija yksi. Ailahteleva?
   
 7. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Olympiakisat 2010 meni Venäjältä heikosti ja se vaikuttaa kokonaiskuvaan. MM-menestys Venäjällä on jo kiitettävää minustakin, kun kultaa 2008, 2009 ja 2012.
   
 8. Jaws Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
  Lainaus:
  Itsekin olen pitemmän aikaa liputtanut Suikkasen puolesta, Jalosen seuraajaksi. Kaitsu olisi täydellinen valmentaja ominaisuuksiltaan Leijonien penkin taakse. Yksi asia joka minua arveluttaa on se, että oman näkemykseni mukaan Suikkasen täytyy saada tietynlainen side muodostettua ryhmään. Itse olen saanut sellaisen kuvan, että Suikkasen joukkueen pitäisi olla pidemmän aikaa yhdessä (tai siis kisoihin osallistuvan joukkueen jo pidemmän aikaa tiedossa) jotta Suikkasen opit menisivät perille ja pystyttäisiin keskittymään enemmän näihin mentaalipuolen asioihin, joissa eittämättä Suikkasen joukkueet ovat vahvoilla.

  Jos tämä asia ei ole ongelma ja olen sen suhteen väärässä, niin ilman muuta Suikkanen on ykkösvaihtoehtoni. Toisaalta en näe sopivampiakaan vaihtoehtoja tällä hetkellä.

  Suikkasen aika ei kuitenkaan ole mielestäni vielä. Antaa Jukka Jalosen jatkaa vielä vuosi tai pari. Jos tulosta ei synny, ja valmentaja ei muutenkaan ole jo vaihtunut, niin äijää kiertoon sitten vaan. Matikaisen olisin tiputtanut valmennusryhmästä jo ajat sitten pois, mutta tiettävästi sama valmennuspoppoo on jatkanut kun menestystä tuli ja Jalonen näin halusi. Nurmisen Pasi ja Suikkanen voisi olla aika hyvä "tutkapari", kun tietävät ja tuntevat toistensa metkut jo Pelicansista.

  Suikkanen siis, mutta ei vielä.
   
 9. peruspata Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä, tässä vaiheessa ei ole syytä potkia Jalosta pois. On ollut sekä onnistumisia että epäonnistumisia, mutta mielestäni ollaan oikealla tiellä. Nyt vaan silmä käteen ja vähän luottoa EHT:tä heikomman NHL:n suuntaan, lisää reagointia tilanteisiin ihan keskellä meidän peliä, niin hyvä tulee.

  Kunhan kotikisojen opetus ei ole se, että peli pilkotaan entistä pienempiin viipaleisiin ja analysoidaan.
   
 10. Vellihousu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Lainaus:
  Neljäs sija vuodelta 2011 unohtui jostakin kumman syystä. Mutta totta on, että Venäjä on ollut enemmän ailahteleva pelillisesti kuin tuloksellisesti, suhteessa materiaaliin siis. Esimerkiksi Mm-kisat 2010 olivat pelillisesti aika heikot hopeasta huolimatta, yksilötaitoa oli vaan niin paljon että se peitti puutteet. Ailahtelussa on siis kyse enemmän mielikuvasta kuin totuudesta.

  Itse asiaan sanoisin että minäkin pidän Kai Suikkasta todennäköisimpänä ehdokkaana seuraavaksi päävalmentajaksi, mutta en lähtisi tekemään vaihtoa vielä, koska Jalosen projekti on kesken. Odotan kiinnostuneena mitä seuraavaksi tapahtuu, jäljethän ovat hyvät: vuonna 2010 Jalonen epäonnistui kaksissa arvokisoissa, mutta otti oppia virheistään ja voitti seuraavana vuonna maailmanmestaruuden. Nyt saavutettiin minimitulos, mutta jos siihen johtaneet syyt analysoidaan oikein (mihin itse ainakin uskon), saatetaan ensi vuonna jälleen saavuttaa jotakin hienoa.
   
 11. #76 Jäsen

  Lainaus:
  Tiedoston, että viimeisen viiden vuoden aikana Venäjä on MM-kisoissa ollut hyvä ja tuloksekas. Tuohon jaksoon mahtuu toki myös Vancouver 2010, jossa rumin lukemin lauluun ekassa pudotuspeliottelussaan. Venäjällä on hyvä kausi menossa ja toivottavasti jatkavat nykyisellä tiellään.
   
 12. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Suikkanen olisi varmasti hyvä hankinta Jalosen seuraajaksi, mutta ei vielä.
  Mulla on täysi luotto Jaloseen ja näkisin, että miehen paikka on maajoukkueen päävalmentajana ainakin Sotšissa. katsotaan sitten uudestaan.
   
 13. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Jalosella on sopimus tällä hetkellä voimassa kevääseen 2013 saakka ja viimeistään syksyllä nähdään pääsevätkö Kummola ja Jalonen jatkosopimukseen vai lopettaako Jukka Jalonen keväällä 2013 päävalmentamisen. Kaudella 13-14 on Sotsin kisojen lisäksi keväällä vielä Minskin MM-kisat, joten yksi kausi lisää on iso päätös Jukka Jaloselle ja Kummolalle.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2012 klo 17.57
 14. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Iso päätös se tosiaan on Jukka Jaloselle, mutta iso päätös se on pelaajillekin. Itse toivon, että päävalmentaja vaihtuu ensi kauden jälkeen. Ei sillä ole väliä, onko olympiakisat vai MM-kisat seuraavana tulossa uuden päävalmentajan vetäminä.

  Ensi kausi on Jaloselle kuuden A-maajoukkueessa, viides päävalmentajana. Se on pitkä aika. Aravirta oli kuusi kautta ja siinä oli kyllä pari kautta liikaa. Matikainen oli viisi kautta, viimeinen oli liikaa. Curresta puhumattakaan. Erkka älysi väistyä sopivassa raossa.

  Vaikka Jalonen on leppoisan miehen maineessa, hän on myös tietyllä tapaa erittäin kuluttava ja raskas valmentaja pelaajille. Pitkässä juoksussa siis. Ja Jalonen osaa vittuilla pelaajille siinä missä muutkin koutsit. Mutta pätevä päävalmentaja Jukka Jalonen on, siitä ei ole kahta sanaa.

  Kuka sitten tilalle? Vahvat vaihtoehdot ovat aika vähissä, mutta niitä muita vaihtoehtoja onkin sitten enemmän. Kari Jalonen lienee liiton jonkinlaisella listalla mukana, mutta keitä muita siellä on? Rautakorvella taitaa olla Tapparassa pidempi sopimus, joten hän lienee pois laskuista. Kummola, Kurri ja kumppanit voivat tietysti vetää hatusta jonkun yllätyskortin, vaikka vain yhdeksi kaudeksi tyyliin Shedden.
   
 15. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Minusta suomalaisia vahvoja vaihtoehtoja on ainakin 4 kpl; Raimo Summanen, Kai Suikkanen, Kari Jalonen ja Kari Heikkilä. Nuo kaikki neljä herraa kykenevät päävalmentajaksi siinä missä Jukka Jalonen, uskokaa pois. Lisäisin listaan vielä Erkka Westerlundin, jos hänen palonsa valmentaa palaisi takaisin, mutta en nyt.
   
 16. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Onhan tuo totta ja enemmänkin päteviä löytyy tästä maasta, mutta eri asia sitten on, onko sopivia. Noin liiton näkökulmasta.

  Entäpä Hannu Aravirta? Muissa maissa nämä entiset päävalmentajat palaavat joskus takaisinkin muutaman välivuoden jälkeen, kuten esimerkiksi Tsekissä. Miksei Suomessakin? Aravirta nyt onkin ainoa ex-päävalmentaja, jonka voisi kuvitella vielä maajoukkuetta valmentavan. Curre on vanha houru jossain Thaimaassa ja Pena Matikainen kiskoo Jokipoikia kohti liigataistoja. Sata kertaa parempi koutsihan Pena nyt olisi, mitä ennen, mutta se ei riittäne uudelleen valintaan :)

  Rauno Korpi tekee muita hommia ja Kallu Numminenkin on jo eläkkeellä. Alpo Suhonen samoin.
   
 17. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Pysyisin noissa viisikymppisissä, kuten Jukka Jalonen. Kai Suikkanen on syntynyt 1959, Kari Jalonen ja Kari Heikkilä 1960, Jukka Jalonen ja Raimo Summanen 1962.
  Vitsailu Kallu Nummisista on tosi hauskaa. : )
   
 18. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Jääkiekkoliitto ja Kummola ovat sen verran arvaamaton tekijä tässä kaikessa, että Jukka Jalosen seuraaja voi olla joku todellinen yllätyskortti. Tai sitten Jukka Jalonen ja liitto päätyvät pitkähköön jatkosopimukseen, sekin on yksi mahdollisuus.

  Kummola on tällä Jalosen aikakaudellakin antanut hämmentäviä lausuntoja jopa kesken turnausten, kuten mm. Vancouverin olympiaturnauksessa. Kalehan totesi, että "maajoukkueen valmennus on ihan ok, mutta ehkä valmennusryhmään pitäisi lisätä kokemusta". Ja mitä tapahtui? Lehkosen ja Dufvan tilalle tuli vielä kokemattomampi kaksikko eli Matikainen ja Nurminen :)

  Yksi vaihtoehto voi olla myös se, että Jukka Jalonen jatkaa liitossa esimerkiksi GM:n tehtävissä. Ja valmennus on sitten muiden huolena, mutta Jalonen vastaisi pitkälti valmentajavalinnoista sekä yhdessä valmennuksen kanssa pelaajavalinnoista. Tämä vaihtoehto voi nyt myös Suomessa olla lähempänä, kuin moni uskookaan. Näin Jukka Jalosella olisi edelleen vahva rooli myös jatkossa maajoukkueiden pelitavan kehittämisessä.
   
 19. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  No se nyt tästä puuttuisi, että suolapatsas tekisi paluun. Kyllä Jalosta seuraava valmentaja on luultavasti sm-liigasta tuttua uudempaa ja nuorempaa valmentajasukupolvea.
   
 20. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Onko Jukka Jalonen jo niin iäkäs, että pitää vaihtaa nuorempaan henkilöön, yllättävä näkemys vai mitä tarkoitat.
   
 21. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Nuorempaa kuin nykyisin Oulun alueella vaikuttava suolapatsas.
   
 22. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Lainaus:
  Juu. Aravirta. Nyt käsitin. Ei nyt sentään enää Hannua.
   
 23. tomageeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
  Lainaus:
  En näkisi huonoksi vaihtoehdoksi tätä Pohjois-Amerikan mallia, että GM valitsisi joukkueen. Näinhän se on seurajoukkueissakin, ei valmentaja niitä pelaajasopimuksia tee. Mutta en usko että Jukka Jalonen on oikea mies tuohon GM:n rooliin.

  Jalonen ei ole valmentajaksi mikään vanha, ja on sanonut itsekin että ulkomailla valmentaminen kiinnostaa maajoukkuepestin jälkeen. Toisekseen, en usko että Jalonen edes haluaa olla valitsemassa joukkuetta jota joku toinen valmentaa. Hänelle näyttää olevan tärkeää että joukkueessa on tietynlaisia pelaajia jotka toteuttavat tietynlaista pelitapaa. Voisi olla suorastaan huvittavaa nähdä vaikkapa Summanen valmentamassa Jukka Jalosen valitsemaa joukkuetta.

  Lisäksi Suomessa pitää huomioida se, että maajoukkue on jokavuotinen projekti jossa pelataan EHT:tä ja harjoitusotteluita, joilla harjoitellaan pelitapaa ja taistellaan kisapaikoista. Tämä eroaa radikaalisti Pohjois-Amerikasta. Siellä kisajoukkue kootaan keväisin vapaista pelaajista vähän ennen kisoja, ja tämä ryhmä saa ehkä pari harkkamatsia alle. Ryhmä ei ole kokoontunut kertaakaan kauden aikana, vakituista valmentajaa ei ole vaan se valitaan turnauskohtaisesti. Kun tilanne on tämä, on ihan ymmärrettävää ettei valmentaja valitse joukkuetta, vaan valmentaja yrittää vain peluuttaa perinteistä kanadalaista kiekkoa mahdollisimman hyvin sillä ryhmällä mitä kulloinkin on kasassa.
   
 24. Japi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
  Lainaus:
  Ja mikäli oikein muistan niin jopa hopeaa. Jos nyt oikein muistan niin Kanada-cupissa 1987 Suomea valmensivat vielä Rauno Korpi ja apuvalmentajana oli Juhani Tamminen. Täten Pentti Matikainen olisi aloittanut maajoukkueen päävalmentajana vasta Kanada-cupin 1987 jälkeen, jolloin Matikaisen ensimmäinen arvoturnaus olisi ollut Calgaryn olympialaiset vuonna 1988.
   
 25. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Ei Jalosta tarvitse syrjäyttää. Haluaako hän itse jatkaa vielä kauden 13-14, lienee suurempi kysymysmerkki kuin se, että Kummolalle olisi helppo valinta jatkaa Jalosella päävalmentajana vielä kauden 13-14 ajan kuin löytää uusi halukas ja sopiva päävalmentaja Leijonille kauden 12-13 jälkeen, jolloin Jalosen nykyinen sopimus päättyy.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2012 klo 21.31