Jukka Jalonen maajoukkueen päävalmentajana 2018–2024

  • 95 607
  • 338

PJx

Jäsen
Itsekään en näe pelikirja-ongelmaa mitenkään kriittisenä. Mutta playmaker-ongelma pisti silmään. Sillä tulee niihin maalipaikkoihinkin iso laatuero, määrän pysyessä ennallaan. Ja se laatuero vaikuttaa viimeistelyn tasoon.
Täysin samaa mieltä. Esimerkiksi tuossa ykkösketjussa/ylivoimassa Rantanen joutui pelintekijäksi. Ei kulmista ja maalin takaa maaleja... Voimahyökkääjästä tehtii pelintekijä, joka toki onnistui muutaman maalin syöttämään. Miehen todelliset vahvuudet ovat ihan muualla (ja samaan ketjuun toinen vielä toinen voimahyökkääjä, joka tuskin tekee juuri mitään Rantasta paremmin ja söivät toinen toisiaan). Ykkös yv ilman rightin hyökkääjää...

Vähintään yhtä suuri murhe löytyi kuitenkin pakki-osastolta. Keskimäärin peli ei sujunut kumpaankaan suuntaan. Hasardeja kotiinpäin tullessa ja tukkoista/hidasta pelin avaamista -> maaliodottamat molempiin suuntiin jotain muuta kuin parasta A-ryhmää.

Toisaalta, jos kisoja peilataan EHT-menestystä vasten, niin en tiedä mistä tuo ennakkosuosikin viitta livahti lejonien harteille. Sai ne muutkin vahvistuksia ison veden takaa. Hyvinkin voi olla, että Jalosen toivotaan-toivotaan itsepintaisuus kumpusi loppujen lopuksi vaihtoehtojen puutteesta. Yleensä ei marginaalipelaajan vaihdolla toiseen maginaalipelaajaan kuuhun mennä.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jotenkin Jalosen olemuksesta huokuu se, että ei enää ole se sama palo ja tunne kuin on aikaisemmin ollut. Enkä mä tästä häntä syytä tai hauku, se on mielestäni täysin inhimillistä.

Ensimmäistä kertaa toisen tulemisen aikana voidaan kritisoida aika vahvasti Jalosta päävalmentajana. Ensinnäkin Ma. Granlundin poisjättäminen oli mielestäni selkeä virhe. Hän olisi täydentänyt loistavasti Mannisen ketjun. En tiedä mitä esimerkiksi Waltteri Merelä tarjosi enemmän kuin Markus Granlund. Rantanen otti tuon Granlundin paikan kokoonpanossa. Mielestäni Granlundin olisi ehdottomasti pitänyt olla Mannisen ketjussa ja Rantasen omassa ketjussa NHL-miesten kanssa. Manninen ja Hartikainen pelasivat euro-lätkää, kun Rantanen pelasi NHL-lätkää. Ounastelin jo kisojen alussa, että Rantasta ei edes kokeilla sentterinä. Olin valitettavasti oikeassa. Antti Suomelan jäädessä toisessa ottelussa pois kokoonpanosta, olisi Rantanen jo silloin pitänyt heittää sentteriksi. Rantasesta ei todellakaan saatu kaikkea potentiaalia irti näissä kisoissa. Näen, ettei tuo ole edes Rantasen syy.

Olisin itse ottanut myös varmemman Petteri Lindbohmin esimerkiksi Atte Ohtamaan tai Niklas Frimanin tilalle. Tämän lisäksi ihmettelen, miksei Sami Niku saanut edes tilaisuutta päästä harjoitusleirille. Jalonen kenties oletti, että Saarijärvi ja Vatanen ovat mukana kisoissa, jolloin kiekollista Nikua ei tarvita edes kilpailemaan paikoista. Nythän pakisto oli aivan liian kiekoton.

Maalivahtiosastolla ei annettu Heljangolle edes mahdollisuutta, ja se oli mielestäni virhe. Eteenkin Olkinuoran sijoittaminen pelaavaksi maalivahdiksi vanhoilla näytöillä oli virhe. Ymmärrän kenttäpelaajien osalta sen, että luotetaan luottoratsuihin, koska tietävät pelikirjan hyvin. Maalivahdeilla pelikirjan tuttuudella ei saada mitään etua. Heljangon kausi oli huomattavasti parempi kuin Olkinuoran, joka pelasi todella vaikean ja rikkinäisen kauden.

Huonoa tuuria oli Jalosella myös mukana. Laine, Jokiharju, Saarijärvi, Vatanen, Välimäki, Husso, Saros ja Säteri olivat ilmeisesti kaikki loukkaantuneina. Jokainen noista olisi ollut todellinen täsmävahvistus joukkueeseen ja tuonut sitä osaamista jota puuttui: Maalintekokykyä, kiekollisuutta pakistoon sekä luotettavaa maalivahtipeliä. Lisäksi Suomen parhaimmat sentterit pelasivat NHL:ää samaan aikaan.

Yhteenvetona todettakoot, että tämä oli Jalosen heikoin suoritus MM-kisoissa. En kuitenkaan tuomitse tätä suuresti, koska CV Jalosella on niin kova. Mikäli ei olisi niin kovaa CV:tä, niin potkut olisivat aika lähellä. Nyt ei missään nimessä tule tuollaista edes miettiä, vaan annetaan kunniakas loppu Jaloselle maajoukkueen peräsimessä.
Täysin samaa mieltä. Nyt olisi hyvä ottaa se tuleva valmentaja rinnalle valmennukseen viimeiselle vuodelle. On se sitten Tapola tai joku muu.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Täysin samaa mieltä. Nyt olisi hyvä ottaa se tuleva valmentaja rinnalle valmennukseen viimeiselle vuodelle. On se sitten Tapola tai joku muu.

Mietin, että lähtisivätkö viimeselle kaudelle muuttamaan valmennusryhmää?

Toisaalta, miksipä ei. Järjestelykysymyksiä ja osoitus kyvystä reagoida.

Haluaako sitten tuleva päävalkku vetää kautta Jalosen rinnalla vai aloittaa mieluummin projektinsa puhtaalta pöydältä? Kärkinimet nyt ylipäänsä, onko halua sitoutua omien ammattikuvioidensa sivussa apuvalmentajaksi?

Niin tai näin, en pistäs pahitteeksi jos apuvalmentajien kohdalla nähtäis uutta verta 23-24. Ei toisaalta yllättäis jos samoilla mentäisiin.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Mites Rikard Grönborg? Nyt kun pääse tutustumaan suomalaiseen jääkiekkoon. Vois olla mielenkiintoinen valinta maajoukkueen valmentajaksi. Mites pitkä sopimus oli Tapparan kanssa?
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Ai mikä joku?

Valmentajalta huono puhe ennen ottelua?

Tuurillahan ei ole mitään tekemistä minkään tason kanssa. Tuurin merkitys on aina isompi, mitä pienempi otanta on kyseessä.

Mut mähän toki nimenomaan tossa yllä sanoin, että mihinkään tuuriin toi ei ratkennut. Vaan johtavien pelaajien epäonnistumiseen, maalinteon tehottomuuteen käytännössä.
Oikeassa olet tuurin suhteen. Ne, jotka eivät usko sattuman/ onnen merkitykseen, ovat pihalla kuin lumiukot. Onnen/ sattuman merkitys valtava jokaisessa yksittäisessä matsissa. Jos toinen selvästi parempi, sattuma ratkaisee vain sen, millä numeroilla parempi voittaa (esim. 4-1 vai 6-2 ) Pelillisesti tasaiset matsit voittaa lähes aina onnekkaampi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oikeassa olet tuurin suhteen. Onnen/ sattuman merkitys valtava jokaisessa yksittäisessä matsissa. Jos toinen selvästi parempi, sattuma ratkaisee vain sen, millä numeroilla parempi voittaa (esim. 4-1 vai 6-2 ) Pelillisesti tasaiset matsit voittaa onnekkaampi.

"Onni on ansaittava" kuulostaa joskus lattealta ja sellaselta helpolta yksinkertaistukselta.

Mutta kun puhutaan pelillisesti tasaisista matseista ja onnesta, niin siinähän se seisoo. Ole kiinni pelissä ja ansaitse mahdollisuus ansaita onnesi.

Suomi löysi omalla tyylillään keinot Ruotsin NHL-tähtisikermää vastaan puolivälierissä 2019, Lundqvist oli jopa selkeästi työllistetympi kuin Lankinen, ja kun pelin lopussa oltiin maalin peli-tilanteessa, mahdollistui NHL-meritoituneen ruotsalaishyökkääjän ladattua tyhjästä maalista ohi Mörkö-Markon sankariteko ilman maalivahtia.

Saksa teki vastaavat temput USA:lle välierässä, pelissä kiinni, maalin ottelu, reipas minuutti ennen loppua ilman veskaa tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Ehkä se on aina ollut niin. Toki, tasollisesti ja pelillisesti Suomi on ollut joskus heikompi, ehkä henkimaailman puitteissakin herkemmin tärisevä, mutta varmasti jos kelailtais Masken Karlssoneja, Mats Sundineja, katkenneita mailoja, viime sekunnin huippupelastuksia, mm-finaalin jatkoajalla Lydman ui rintaa ja Kiprusoff selkää...niin löytyis sieltäkin piirteitä ja seikkoja joissa on vaadittu tuuria ja sattumusta.

Meidän muistiin ne on jääneet sitten enempi katkerina tappioina, takaiskuina ja sulamisina. Nyt sitten kun oma taso Leijonissa ja U20 kisoissa on ollut välillä ihan A++ kilpailukyvyltään, ollaan oltu kärkipään tasasissa karkeloissa toistuvasti, niin se onni on näyttäytynyt eri valossa. Just joku Anttilan tasotus Ruotsia vastaan, Toni Utusen jatkoaikamaali U20 kisoissa Kanadaa vastaan kun kaverilta on semi-avopaikassa katkennut maila hetkeä aikaisemmin.

Sellaista sattuu. Tasaisissa kärkikamppailuissa. Ole riittävän laadukas, hyvä tai sitkeä pysyäksesi pelissä, ansaitaksesi onnesi, ansaitaksesi mahdollisuuden. Menneiltä vuosilta piirtynyt mieleen enempi niitä takaiskuja, moderneilta ajoilta sitten taasen paljon onnistumisia, onnen ansaitsemisia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
2) miksi pitäisi vaihtaa päävalmentajaa nyt heti (edes siististi) kun vaihto tapahtuu joka tapauksessa vuoden kuluttua eikä siten tarvitse miettiä kuinka siististi sen voi tehdä?

Kuulostaa jotenkin sen verta kaukaselta ja järjenvastaselta toiminnalta, että saattas jopa olla kannatettavaa? Joskushan sitä täytyy olla rohkea ja repäistä.

Ja taitoskohdassahan tässä ollaan, JJalosen aikakauden suhteen. Nurkan takana on seuraava. En kyllä itse tiedä miks sen nurkan täytys tulla nyt vastaan kun ei oikein keksi perusteita miksei Jalonen vetäis kautensa ihan suunnitellusti loppuun. Ymmärtäisin jos hän itse astuisi esiin, toteaisi, että nyt on kaikki annettu tällä saralla, mutta mikäli näin ei ole niin eiköhän Prahassa nähdä, suunnitellusti, vielä kerran.

Jääkiekkoliitto on sahannut omaa oksaansa, Leijonien pelityylistä nyt aina löytyy soraääniä. Mutta sieltä 2019 hauiksennäytöstä, 2021 mm-finaalin kautta olympiakultaan ja kotikisojen 2022 torijuhliin on jouduttu oppositiossa hieman pitämään suut supussa, puukot tupessa ja nyrkki puristuneena taskuun. Nyt pitkästä aikaa epäonnistumisen jälkeen voi sitten alkaa purkaa paineita ja viljellä kritiikkiä.

Mikä toki luonnostaan kuuluu asiaan ja enemmän Jalosella on maajoukkuevuosia takana kuin edessä. Automaattisesti ei suurimpienkaan valmentajien viimeinen tanssi mene nappiin.

Esittäisin kuitenkin yllättynyttä mikäli tässä mitään tuon suuntaistakaan tapahtuu. Jalonen vetää Leijonia ens kauden ja uus kaveri julkastaan koska julkastaan. Marraskuussa? Eikö ne usein viimeistään siinä vaiheessa ole selvillä.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
"Onni on ansaittava" kuulostaa joskus lattealta ja sellaselta helpolta yksinkertaistukselta.

Mutta kun puhutaan pelillisesti tasaisista matseista ja onnesta, niin siinähän se seisoo. Ole kiinni pelissä ja ansaitse mahdollisuus ansaita onnesi.

Suomi löysi omalla tyylillään keinot Ruotsin NHL-tähtisikermää vastaan puolivälierissä 2019, Lundqvist oli jopa selkeästi työllistetympi kuin Lankinen, ja kun pelin lopussa oltiin maalin peli-tilanteessa, mahdollistui NHL-meritoituneen ruotsalaishyökkääjän ladattua tyhjästä maalista ohi Mörkö-Markon sankariteko ilman maalivahtia.

Saksa teki vastaavat temput USA:lle välierässä, pelissä kiinni, maalin ottelu, reipas minuutti ennen loppua ilman veskaa tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Ehkä se on aina ollut niin. Toki, tasollisesti ja pelillisesti Suomi on ollut joskus heikompi, ehkä henkimaailman puitteissakin herkemmin tärisevä, mutta varmasti jos kelailtais Masken Karlssoneja, Mats Sundineja, katkenneita mailoja, viime sekunnin huippupelastuksia, mm-finaalin jatkoajalla Lydman ui rintaa ja Kiprusoff selkää...niin löytyis sieltäkin piirteitä ja seikkoja joissa on vaadittu tuuria ja sattumusta.

Meidän muistiin ne on jääneet sitten enempi katkerina tappioina, takaiskuina ja sulamisina. Nyt sitten kun oma taso Leijonissa ja U20 kisoissa on ollut välillä ihan A++ kilpailukyvyltään, ollaan oltu kärkipään tasasissa karkeloissa toistuvasti, niin se onni on näyttäytynyt eri valossa. Just joku Anttilan tasotus Ruotsia vastaan, Toni Utusen jatkoaikamaali U20 kisoissa Kanadaa vastaan kun kaverilta on semi-avopaikassa katkennut maila hetkeä aikaisemmin.

Sellaista sattuu. Tasaisissa kärkikamppailuissa. Ole riittävän laadukas, hyvä tai sitkeä pysyäksesi pelissä, ansaitaksesi onnesi, ansaitaksesi mahdollisuuden. Menneiltä vuosilta piirtynyt mieleen enempi niitä takaiskuja, moderneilta ajoilta sitten taasen paljon onnistumisia, onnen ansaitsemisia.
Ei onnea voi ansaita. Se on mahdottomuus, että ihminen voisi omalla toiminnallaan vaikuttaa onneen. Ei se lopputulos silloin olisi onnea, vaan jotakin konkreettista. Esim. kun jääkiekkovalmentajat ym. höpöttävät, että onni on ansaittava, he puhuvat itse asiassa matemaattisista todennäköisyyksistä, eivätkä onnesta. He vain eivät ymmärrä sitä. Jos joukkue A hallitsee selkeästi matsia joukkuetta B vastaan, joukkue A luonnollisesti tekee todennäköisemmin onnekkaan maalin. Se ei kuitenkaan ole onnea, vaan matemaattinen todennäköisyys. Toisaalta jokainen on nähnyt lukemattoman määrän matseja, joissa tämä "onni" on kohdannut sitä joukkuetta, joka ei todellakaan olisi sitä ansainnut. Siis vastoin matemaattista todennäköisyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Jukka taisi 2024-jatkon tehdä pelkästään sen takia, että pääsisi World cupia luotsaamaan, joka tunnetusti ei tule tapahtumaan. Joten itsekin olen siinä kelkassa, että seuraavaa valmentajaa olisi hyvä ajaa sisään Jalosen apurina ensi kauden ajan, jonka jälkeen astuisi puikkoihin.

Kuka se seuraava sitten on, on mielenkiintoinen kysymys. Liigaa on kohtalaisen vähän tullut seurattua viime vuosina, joten pelitavallisiin nyansseihin en osaa kommentoida.
- Tapola menestyksen perusteella vaikuttaisi hyvältä valinnalta, mutta onko Tapparan menestys enemmän valmentajan vai hyvän joukkueen asioita (varmasti molemmilla tekemistä asian kanssa)?
- Kari Jalonen. Jotenkin en syty, vaikka yhden hopean toikin 2016 ja Tshekin vei pronssille vuosi sitten.
- Ahokas. Käynyt liiton rännin läpi hyvällä menestyksellä ja valittu myös Liigan parhaaksi valmentajaksi muutama vuosi takaperin. Tämä kausi Turussa kuitenkin vaikea. Onko riittävästi kokemusta?
- Pennanen. Myös käynyt läpi junnumaajoukkueputken, josta muistona pari mitalia. Kerhon mestaruus 18-19 myös kova meriitti. Taustaa löytyy myös jo maajoukkueen apuvalmentaja toimimisesta.
- Manner. Pitkä tausta maajoukkueen apuvalmentajana ja Kärpissä päävalmentajana, mutta Ruotsin reissu meni vihkoon. Jotenkin vahvat floppifiilikset tästä valinnasta.

Itsellä äkkiseltään ei tule muita vaihtoehtoja mieleen (ainakaan kotimaisista koutseista). Näistä jättäisin ainakin Kojon ja Mannerin väliin suoraan, mutta sitten peli onkin auki. Veikataan nyt Pennasta ja Tapolaa.
 
Tapolan kohdalla kysymysmerkki on oikeastaan siinä, että millainen turnausvalmentaja hän on. Näytöt seurajoukkueen peräsimestä ovat kiistattomat joskin resurssit ovat olleet myös hyvät. Saman kysymyksen turnausvalmentamisesta voi tietysti heittää monen muunkin kohdalle.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mites tuo Toni Söderholm? On ollut spekulaatioissa ainakin yksi vaihtoehdoista. Itse en osaa sanoa hänestä kyllä juuta enkä jaata.
Mielestäni Söderholm olisi erikoinen valinta. Ensinnäkin hän on valmentajana vielä verrattain kokematon. Toisekseen hän ei ole valmentajana voittanut mitään eikä muutenkaan saavuttanut mitään merkittävää. Kolmanneksi mielestäni hänen valmentama Saksa on ollut pelitavallisesti yllättävän erilainen eri turnauksissa, joten en ihan vakuuttunut ole hänen taktisesta osaamisesta.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Mielestäni Söderholm olisi erikoinen valinta. Ensinnäkin hän on valmentajana vielä verrattain kokematon. Toisekseen hän ei ole valmentajana voittanut mitään eikä muutenkaan saavuttanut mitään merkittävää. Kolmanneksi mielestäni hänen valmentama Saksa on ollut pelitavallisesti yllättävän erilainen eri turnauksissa, joten en ihan vakuuttunut ole hänen taktisesta osaamisesta.
Söderholmkin vielä melko kokematon valmentajana, vaikka MM-tasolla onkin jo päävalkkuna ollut. Mutta otan kiinni tuosta kolmannesta pointista, eli onko tuo sittenkään heikkous vai jopa vahvuus? Saksalla kuitenkin eri vuosina joukkueen taso voi heitellä vielä melko paljonkin, jolloin myös valmentajan kyky reagoida olemassaolevaan materiaaliin nousee pinnalle.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Söderholmkin vielä melko kokematon valmentajana, vaikka MM-tasolla onkin jo päävalkkuna ollut. Mutta otan kiinni tuosta kolmannesta pointista, eli onko tuo sittenkään heikkous vai jopa vahvuus? Saksalla kuitenkin eri vuosina joukkueen taso voi heitellä vielä melko paljonkin, jolloin myös valmentajan kyky reagoida olemassaolevaan materiaaliin nousee pinnalle.
Suomi voi voittaa MM-en tai olla seitsemäs suunnilleen samalla todennäköisyydellä, onpa valmentaja kuka tahansa em. " ehdokkaista".
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tapolan kohdalla kysymysmerkki on oikeastaan siinä, että millainen turnausvalmentaja hän on. Näytöt seurajoukkueen peräsimestä ovat kiistattomat joskin resurssit ovat olleet myös hyvät. Saman kysymyksen turnausvalmentamisesta voi tietysti heittää monen muunkin kohdalle.

Ainakin Tapolan edellinen turnaus (CHL-mestaruus) meni ihan kivasti.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Wikipedian mukaan on:

"Jääkiekon Mestarien liiga eli CHL (lyhenne sanoista Champions Hockey League) on eurooppalaisten jääkiekkoseurojen turnaus".
Ei ollut turnaus siinä mielessä, mitä tässä haetaan. Olkoon nimitys mikä tahansa. Toisaalta saatoin olla tosikko, jos vastasin leikilliseen viestiin.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Mietin, että lähtisivätkö viimeselle kaudelle muuttamaan valmennusryhmää?

Niin tai näin, en pistäs pahitteeksi jos apuvalmentajien kohdalla nähtäis uutta verta 23-24. Ei toisaalta yllättäis jos samoilla mentäisiin.
Olen antanut itseni ymmärtää jostain lähteistä että apuvalmentajat menisivät vaihtoon. Eli Manner ja Atu veke ja tilalle (vaikkapa) Tapola ja Pelle Viltonen (koska Globen '95 ja Peltonen-Koivu-Lehtinen).
Tuskin se ainakaan huonommaksi menis. Tosin en luota Tapolan kykyihin pätkän vertaa. Mun silmissä saman tasoinen wanna-be-koutsi kuin Lauri Marjamäkikin. Söderholm-Peltonen voisi olla hyvä tandemi. Kojo tuskin enää lähtee pätkätöihin vaan jättää ne hommat nuoremmilleen. Myös pikku-Numppa voisi olla harkinnan arvoinen nimi valmennusryhmään.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin Jalosen olemuksesta huokuu se, että ei enää ole se sama palo ja tunne kuin on aikaisemmin ollut. Enkä mä tästä häntä syytä tai hauku, se on mielestäni täysin inhimillistä.
Palataan vielä J Jaloseen tämän tiimoilta. Itse en kyllä tätä tunnistanut. Siis että olemus vs aiemmat esiintymiset olisivat olleet erilaiset.
Ensimmäistä kertaa toisen tulemisen aikana voidaan kritisoida aika vahvasti Jalosta päävalmentajana. Ensinnäkin Ma. Granlundin poisjättäminen oli mielestäni selkeä virhe. Hän olisi täydentänyt loistavasti Mannisen ketjun. En tiedä mitä esimerkiksi Waltteri Merelä tarjosi enemmän kuin Markus Granlund. Rantanen otti tuon Granlundin paikan kokoonpanossa. Mielestäni Granlundin olisi ehdottomasti pitänyt olla Mannisen ketjussa ja Rantasen omassa ketjussa NHL-miesten kanssa. Manninen ja Hartikainen pelasivat euro-lätkää, kun Rantanen pelasi NHL-lätkää. Ounastelin jo kisojen alussa, että Rantasta ei edes kokeilla sentterinä. Olin valitettavasti oikeassa. Antti Suomelan jäädessä toisessa ottelussa pois kokoonpanosta, olisi Rantanen jo silloin pitänyt heittää sentteriksi. Rantasesta ei todellakaan saatu kaikkea potentiaalia irti näissä kisoissa. Näen, ettei tuo ole edes Rantasen syy.
Tässä onkin jo useampi asia. Suoraksi virheeksi en saa MaGin poisjättämistä. Kyllä siihen perusteet oli. Merelä vs Granlund eivät tapelleet Jalosen papereissa samasta pelipaikasta. Oikeampi verrokki olisi ennemmin Harri Pesonen. Ollaan aika marginaaleissa MaG vs Pesonen. En pidä merkitsevänä esim. mestaruuden osalta.

Rantasen osalta samaa mieltä, mutta vielä enemmän se Rantasen peli oli sekaisin kun pelasi Kakon ja Armian(vai oliko Kapasen) kanssa. Oli haasteita ketjussa, mutta niin oli Rantasen henk koht suorittamisessakin. Ei voi ketjujen syyksi laittaa sitä että mies hukkaili kiekkoja, suti niistä ohi eikä osunut laiturilta järveen.
Olisin itse ottanut myös varmemman Petteri Lindbohmin esimerkiksi Atte Ohtamaan tai Niklas Frimanin tilalle.
Kts.yllä. Marginaalinen muutos. Ja Lindbohm ei ollut erityisen hyvä valmistavissa peleissä.
Tämän lisäksi ihmettelen, miksei Sami Niku saanut edes tilaisuutta päästä harjoitusleirille. Jalonen kenties oletti, että Saarijärvi ja Vatanen ovat mukana kisoissa, jolloin kiekollista Nikua ei tarvita edes kilpailemaan paikoista. Nythän pakisto oli aivan liian kiekoton.
Tästä samaa mieltä. Paljonko sitten tästä voi laittaa Jalosen piikkiin, paljon esim.loukkaantumisten. En tiedä.
Maalivahtiosastolla ei annettu Heljangolle edes mahdollisuutta, ja se oli mielestäni virhe. Eteenkin Olkinuoran sijoittaminen pelaavaksi maalivahdiksi vanhoilla näytöillä oli virhe. Ymmärrän kenttäpelaajien osalta sen, että luotetaan luottoratsuihin, koska tietävät pelikirjan hyvin. Maalivahdeilla pelikirjan tuttuudella ei saada mitään etua. Heljangon kausi oli huomattavasti parempi kuin Olkinuoran, joka pelasi todella vaikean ja rikkinäisen kauden.
Sanoisin, että myös marginaalinen asia. Larmi oli ykkönen ja Heljanko sitä asetelmaa tuskin olisi muuttanut.
Huonoa tuuria oli Jalosella myös mukana. Laine, Jokiharju, Saarijärvi, Vatanen, Välimäki, Husso, Saros ja Säteri olivat ilmeisesti kaikki loukkaantuneina. Jokainen noista olisi ollut todellinen täsmävahvistus joukkueeseen ja tuonut sitä osaamista jota puuttui: Maalintekokykyä, kiekollisuutta pakistoon sekä luotettavaa maalivahtipeliä. Lisäksi Suomen parhaimmat sentterit pelasivat NHL:ää samaan aikaan.
Sanoisin, että tässä se oleellisin. Viime vuonna oli VF, MG, Heiskanen,Lindell. Nyt laitureita enemmän kuin LipLapilla.
Yhteenvetona todettakoot, että tämä oli Jalosen heikoin suoritus MM-kisoissa. En kuitenkaan tuomitse tätä suuresti, koska CV Jalosella on niin kova. Mikäli ei olisi niin kovaa CV:tä, niin potkut olisivat aika lähellä. Nyt ei missään nimessä tule tuollaista edes miettiä, vaan annetaan kunniakas loppu Jaloselle maajoukkueen peräsimessä.
Eiköhän sieltä ensi vuonna tule sopivasti freesautunut leijonalauma Jalosen johdolla ja minimissään välierissä ollaan.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Palataan vielä J Jaloseen tämän tiimoilta. Itse en kyllä tätä tunnistanut. Siis että olemus vs aiemmat esiintymiset olisivat olleet erilaiset.

Tässä onkin jo useampi asia. Suoraksi virheeksi en saa MaGin poisjättämistä. Kyllä siihen perusteet oli. Merelä vs Granlund eivät tapelleet Jalosen papereissa samasta pelipaikasta. Oikeampi verrokki olisi ennemmin Harri Pesonen. Ollaan aika marginaaleissa MaG vs Pesonen. En pidä merkitsevänä esim. mestaruuden osalta.

Rantasen osalta samaa mieltä, mutta vielä enemmän se Rantasen peli oli sekaisin kun pelasi Kakon ja Armian(vai oliko Kapasen) kanssa. Oli haasteita ketjussa, mutta niin oli Rantasen henk koht suorittamisessakin. Ei voi ketjujen syyksi laittaa sitä että mies hukkaili kiekkoja, suti niistä ohi eikä osunut laiturilta järveen.

Kts.yllä. Marginaalinen muutos. Ja Lindbohm ei ollut erityisen hyvä valmistavissa peleissä.

Tästä samaa mieltä. Paljonko sitten tästä voi laittaa Jalosen piikkiin, paljon esim.loukkaantumisten. En tiedä.

Sanoisin, että myös marginaalinen asia. Larmi oli ykkönen ja Heljanko sitä asetelmaa tuskin olisi muuttanut.

Sanoisin, että tässä se oleellisin. Viime vuonna oli VF, MG, Heiskanen,Lindell. Nyt laitureita enemmän kuin LipLapilla.

Eiköhän sieltä ensi vuonna tule sopivasti freesautunut leijonalauma Jalosen johdolla ja minimissään välierissä ollaan.
Granlundin poisjättäminen oli niin suora virhe kuin virhe voi olla, täysin käsittämätön. (ei kuitenkaan massiivisen suuri virhe) On selvää, että sekä 1. että 2 ketju olisivat olleet paremmat, jos Granlund olisi täydentänyt Ufa-ketjun. Välieriin pääsy on aina kiikunkaakun, vaikka pelaisi miten hyvät kisat. Matsista riippuen se on 30- 70 prosentin välillä. Jaloseen täysi luotto, tietenkin hän on edelleen yhtä hyvä valmentaja kuin vuosi sitte. Tuskin hänen palonsa on ainakaan niin paljon hiipunut, että heijastuisi joukkueeseen. Joukkueen menestys / peli voi vaihdella ilman, että siihen on mitään konkreettista syytä. tämä tuntuu olevan vaikea ymmärtää. (koskee myös asiantuntijoita)
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Granlundin poisjättäminen oli niin suora virhe kuin virhe voi olla, täysin käsittämätön. (ei kuitenkaan massiivisen suuri virhe) On selvää, että sekä 1. että 2 ketju olisivat olleet paremmat, jos Granlund olisi täydentänyt Ufa-ketjun.
Niin. Pelaaja vs pelaaja jos katsotaan niin täysin perusteltua se ulkopuolelle jättäminen edelleenkin oli. Laitureista ohi ajoi Kakko, Rantanen, Hartikainen, Kapanen ja Armia. Nämä on ne pelajat joiden kanssa MaG paikastaan taisteli. Ei mereläsalliset, jotka oli eri roolin ukkoja ja esim. Pesonen oli Granlundia monikäyttöisempi myös alaketjuissa. UFA-ketju olisi voinut olla parempi pelillisesti, mutta tuskin kovin paljon tehollisesti, mutta mitenkään allekirjoitettua ei olisi ollut esim.2.ketjun paremmuus. Rantasella oli kuula jumissa enemmän tai vähemmän koko kisat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös