Musta Nuoli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Parasta runoilijaa tai sanoittajaa ei oikein voi valita millään absoluuttisilla kriteereillä. Tai tietysti "voi", vaikkapa antamalla kisaan ilmoittautuneille runoltajille tehtäväksi kirjoittaa mahdollisimman nopeasti x kpl esim. jambi-, trokee- ja haikumuotoisia runoja määrätyin aihe- ja pituusmittavaatimuksin. Tuomaristo antaa virheistä sakkosekunteja, jotka mukaan luettuna nopeimmin runoilu-urakasta selvinnyt kilpailija on voittaja. Mutta paras kirjailija on tietysti hän, jolla on kaunein käsiala.
Paras kirjailija on hän, joka kirjailee koru- tai tekstiiliompeleet kauneimmalla ja nopeimmalla mahdollisella tavalla. Muuten viestiisi oli kirjattu ne absoluuttiset kriteerit, joilla voi tekstien tekijöitä laittaa yhteismitallisiksi. Muunlainen asettelu paremmuusjärjestykseen on hauskaa mutta vailla pointtia paitsi tietysti jos kovin vannoo erilaisten kaanonien nimeen.
Tai ehkä sittenkin on olemassa hyvä ja oikeaksi todettu tapa sortata kirjailijoitakin, eli tietysti Jatkoajan Top5-ketju. Siellä kun on sortattu mistä asiasta tahansa viiden kärki esiin.
Tietyllä tavalla silti suhtaudun nostalgisesti mm. Suomen voittamiin taidekilpailujen olympiamitaleihin, jotka lasketaan olympiamitaleiksi siinä missä keihään paiskomiset tai radalla juoksemisetkin. Tuomaripeliä ja tyylipisteillä voitettava laji, mutta niin on mäkihyppykin jossa itävaltalainen tuomari vetää aina kotiinpäin.
Kyllä nykyäänkin suitsutettaisiin joka mediassa sankarivoittajia vallan helvetisti jos Suomi voittaisi neljä mitalia joista kaksi kultaista olympialaisissa, vaikka lajeina olisivat kirjallisuuden lyriikkasarja (Aale Tynni, kultaa), arkkitehtuurin asemakaavasarja (Yrjö Lindegren, kultaa ja Ilmari Niemeläinen pronssia) ja orkesterisävellysten sarjassa (Kalervo Tuukkanen, hopeaa) kuten Lontoon kisoissa 1948.
Tuo Ilmari Niemeläinen oli sikäli kova jätkä, että hän ennätti arkkitehtuurin asemakaavojen piirtämisien ohella osallistumaan samoissa olympialaisissa myös uimahyppääjänä kerroshyppyihin. Mitalia ei tullut, mutta silti. Vähän sama kuin Aale Tynni olisi ensin kynäillyt Hellaan laakerin paperille ja käynyt sen jälkeen osallistumassa naisten melontaan. Aitoa olympian henkeä.